Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1342 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 16:01   #40231
milena798
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ok, czekam niecierpliwie, uwielbiam oglądać wasze włosiska

Rozumiem, że każdy osobno tylko z wodą uzywałaś? Czyli w sumie 3 różne reanimatory? Dobrze zrozumiałam?
A jaka to Gloria avokado? Kojarzę tylko Garniera avokado i karite.

Po wyjściu w to parne i wilgotne powietrze też mi się spuszyły.
tak każdy osobno raz jeden raz drugi i też troszeczke aloesu dodam. 3 reanimatory. Za tą Glorie przepraszam pomyliło mi się właśnie miało być Garnier avokado tak jak ty napisałaś.

ogólnie zapomniałam pochwalić twoje włoski

ok dodaje te zdjęcia. Z tyłu nie reanimowałam bo mi się nie chciało tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostują

prawa strona

lewa strona

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-24 o 16:05
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:02   #40232
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ag Rafko, przywróciłaś mi nadzieję na lepszy wygląd moich fal przy większej długości!

Milena, jakie piękne włosy!! Chyba ich wcześniej nie widziałam. Patrzę się w te twoje zdjęcia i patrzę i napatrzec się nie mogę.

Właśnie siedzę sobie z henną na głowie, przy okazji oczywiście pofarbowałam wszystko dookoła, niestety łącznie z białym ramiączkiem od stanika Łudzę się, że może się spierze. Przy okazji hennowania odkryłam że szampon Familijny pokrzywowy zawiera polyquaternium. Myślałam, że nie ma żadnych oblepiaczy, a tu proszę. Chyba będę musiała zainwestowac w inny środek do oczyszczania przed henną.

Zainteresowałyście mnie tymi maskami i odżywkami Mypa, muszę się wybrac do Natury Szkoda, że wszystkie mam co najmniej 4km od siebie...

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-08-24 o 16:05
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:13   #40233
gohs
Zakorzenienie

Miałam dzisiaj przymusowe mycie głowy Burza dopadła mnie w centrum miasta, bez parasolki i zanim udało mi się dotrzeć do domu, na głowie miałam mokrego strąka zamiast włosów Więc wsadziłam głowę pod kran, potraktowałam włosy Isaną babassu (myłam wczoraj, więc szampon był zbędny), do stylizacji Nivea FC, porządny plunking i sobie schnę. Póki co wygląda obiecująco
Stary 2011-08-24, 16:17   #40234
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Piękne masz włoski
Lecę sprawdzić czego użyłaś zgapię jutro
Już sobie użyłam nie mam tych produktów

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-24 o 16:30
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:22   #40235
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
hmm, joanna była jako d/s? polecam coś treściwszego zajrzyj do codziennika i zobacz czego używamy musisz mieć odżywkę d/s i b/s jako zabezpieczenie w sumie przed puszakiem
ręczników unikamy jak nie masz mikrofibry dobry jest bawełniany tiszert lub bawełniana ściereczka kuchenna (w biedronce od 1 września będą ściereczki i ręczniki z mikrofibry po 5zł) jak zawinęłaś w koszulkę? to był plunking (albo odwrócony) ? czy turban pospolity?
Joanna do spłukiwania (maska do włosów farbowanych), mam również ziaję bs intensywna odbudowa i jedwab, ale nie wiem czy tego używać? A zawinełam w tradycyjny plunking i chyba to mi je tak spłaszczyło.. Teraz troszkę odbiły od skalpu, ale też jakby się troszkę rozplątały.. Rano wyglądały lepiej, teraz jak nieuczesane.. Na noc dam troszkę żelu i zawinę w warkocz, dobry pomysł?
Cytat:
Ok, czekam niecierpliwie, uwielbiam oglądać wasze włosiska

Rozumiem, że każdy osobno tylko z wodą uzywałaś? Czyli w sumie 3 różne reanimatory? Dobrze zrozumiałam?
A jaka to Gloria avokado? Kojarzę tylko Garniera avokado i karite.

Po wyjściu w to parne i wilgotne powietrze też mi się spuszyły.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Ja wielkiego doświadczenia nie mam, dopiero od 3 tygodni na CG, ale jeśli chodzi o czesanie, to najlepiej przed płukaniem, tzn. zaraz po nałożeniu odżywki d/s (jak mówi Anoska-lepiej bardziej treściwej niż joaśka-ja mam np. garnier karite i avokado) grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Na plaskacza przy skalpie chyba upinanie najlepsze dla kręconych, mnie jako falistej wystarcza wtarcie w skalp Jantara. Na spuszoną resztę najlepszy żel lniany. Ale to wszystko sprawdza się u mnie, czy u Ciebie-musisz wypróbować. Więcej szczegółów, informacji, porad- w FAQ i Pigułce(linki na pierwszej str. tego wątku). To,że pierwszy raz wyszło ok, to jak najlepszy znak! Próbuj dalej i nie poddawaj się. Znów będą pewnie fajne lokasy do oglądania (ja mam wieczny głód!)
No muszę kupić treściwe maseczki, mam tylko lorysa over liss i glorie plus dwie odżywki isana..
Stary 2011-08-24, 16:31   #40236
nez123
Rozeznanie

Cytat:
CudneIle ja bym dała, żeby mi się górna warstwa tak kręciła...
Stary 2011-08-24, 17:29   #40237
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Mój zdecydowany KWC olejowy to olej z łopianu większego. Odstawiłam całkowicie olej kokosowy i trafiłam na niego, kiedy szukałam czegoś bez kokosa. Sprawdza się super. Dla mnie najlepszy 0lej jaki miałam Ja mam akurat wersję z dodatkami oleju z róży, szałwii i czegoś tam jeszcze

Jeśli chodzi o stylizator, to KCCC, który kupiłam po tym jak Eloe go zachwalała. Niestety nie dostępny w Polsce. Z tym, że u mnie sprawdza się w naprawdę w małych ilościach - taka kapka o wielkości pięcio groszówki i na to kropla wyżej wspomnianego oleju. Z tym, że schły dłużej...
Dziękuję za odpowiedź Olej łopianu, muszę poszukać i poczytać o nim

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że już któryś raz pytam Was o to ale powoli tracę cierpliwość do moich włosów. Spójrzcie jak wyglądają. Jest w ogóle sens walczyć o loki? Chyba nigdy nie będą lepiej wyglądały. Z drugiej strony jak wezme je po umyciu tylko rozczeszę i zostawię do wyschnięcia to u nasady są przyklapnięte a na końcach jakby potargane i ogólnie strasznie matowe i napuszone. Doradźcie mi co robić bo już nie mam siły.
Zdjęcia włosów po umyciu, odżywce ds, odżywce w sprayu bs, balsamie Nivea do loków i utrwalone odrobiną żelu.
Na pewno będą lepiej wyglądały. Trzeba cierpliwości. Wiem, że łatwo się mówi bo czasem sama mam włosowego doła ale się z niego podnoszę i dbam dalej Kiedy pozwałam włoskom na samodzielne wyschnięcie to też takie jakby przyklapnięte były u nasady.

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
ja znowu nie polecam nivea fc z wodą, ponieważ może byc napuszenie bo nivea ma gliceryne na samym początku.moze kapke garniera avokado z woda.
Zgadzam się, mam ten sam efekt. W ogóle bez rozcieńczenia jest dla mnie za ciężka i robi mi z włosów strączki a rozcieńczona puch i to nie taki normalny tylko bleee

Cytat:

ja zakupiłam w naturze Mypa shea karite dopiero raz użyłam i jestem bardzo zadowolona

Dziewczyny co do tych reanimatorów ja robiłam z Balsamu Potters,Glorii avokado i z Joanny i wszystkie były super znaczy są bo do dziś je robię
A u mnie w naturze nie ma Mypy... Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma.

Kiedyś próbowałam reanimatorów i niestety wszystko co zmieszałam z wodą powodowało jeszcze większy puch... A po nocy zazwyczaj mam go mniej.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Powiem tak - moim zdaniem rzadko które włosy wytrzymają 32 stopnie w cieniu w idealny stanie - takie temperatury występują obecnie u mnie.
O tak, zgadzam się. Nawet mam dowód potwierdzający Twoje słowa w postaci moich włosków U mnie w miescie upalnie i jak tylko wyszłam z domu moje włoski poczuły słoneczko (a zwłaszcza wierzchnia warstwa) i same wiecie co było

Cytat:

ok dodaje te zdjęcia. Z tyłu nie reanimowałam bo mi się nie chciało tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostują

prawa strona

lewa strona
Zakochałam się Przecudne są! Nie można oczu od nich oderwać Też takie chcę Potrzebny śliniaczek
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:30   #40238
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
cudowne! żeby moje się kiedyś tak wspaniale kręciły

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:33   #40239
seduction
Zakorzenienie

Milena, ja też się zakochałam w Twoich włoskach

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-24 o 18:15
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:46   #40240
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:

prawa strona

lewa strona

Tyle w tym temacie.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:56   #40241
gohs
Zakorzenienie

Dołączam się do zachwytów

Teraz wstawić moje to aż grzech No ale niechtam. Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0322.jpg (106,3 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-08-24, 18:06   #40242
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
zainteresowałaś mnie
możesz coś więcej powiedzieć? daj znać jak rezultaty
Wątek NoPoo (podpięty). Testowałam już różne metody, glinka jest obuecująca ale za dużo zabawy, orzechy piorące świetnie myją le wysuszają, żel lniany jako odżywkę już stosowałam, usuwa z włosów zapachy. Fora wegańskie proponują mycie żelem - jestem dość CG więc powinno działać
Cytat:
U mnie dziś też nie najgorzej, a pomysł na przespanie w miarę bezawaryjne dla fal podsunęła mi nieświadomie AjriszMarta tymi słowy w codzienniku: "zobaczymy rano jak się żel odgniecie". Więc ja na noc nałożyłam żel lniany, poczekałam aż przyschnie i bez odgniatania poszlam spać, odrzucając włosy za poduszkę. Rano tylko wcierka Jantar, która robi mi objętość i wygniecenie zelu. Dużo więcej fal zostało niż ostatnio. Połysk niestety tylko od lampy (ciemno u mnie, bo burza)
Fajnie
Mi został "piorun w miotłę" bo się wiercę za dużo ;P Ale falowany piorun w miotłę a taki może być i ładne błyszczące mięsiste (nawaliłam pół słoika)
Cytat:
ja zakupiłam w naturze Mypa shea karite dopiero raz użyłam i jestem bardzo zadowolona
Info - nie jest zgodna z CG. Ale obiektywnie ładna. Czasem w Nturach tuż obok jest 100% masło shea - pomyślcie bo niezłe jest chociaż trudne w obsłudze
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
co mam z tym zrobić? jak przygładzić? czy to, że 1 raz nie wyszło tak źle to dobry znak?
Dobry znak
Przygładzanie przy skalpie - łatwo obciążyć włosy niestety ;] Raczej kwestia ogólnego odżywiania
Cytat:
:kopara:

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 18:10   #40243
pati_bc
Rozeznanie

Żaden grzech Fale mają swoją duszę
Widziałam wcześniejsze Twoje zdjęcia ale na tym Twoje włoski wydają się być mega delikatne i takie urocze
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 18:16   #40244
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
U mnie leży pod kremami do rąk na samym dole. Razem z Mypą aloesową. Właśnie zakupiłam maskę i odżywkę z shea i odżywkę z aloesem
Mi panie w Naturze też powiedziały, że nie ma

Cytat:
o matko jakie śliczne... nie no umieeeram.... mam doła włosowego jak nic i chodzę od wczoraj z prostymi

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Teraz wstawić moje to aż grzech No ale niechtam. Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida
Twoje też są fajne to całkiem inne loki niż Mileny np ale też są super

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 18:26   #40245
seduction
Zakorzenienie

Właśnie Milena ma loki w 100% jakie mi się marzą

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Dziewczyny, ten żel z Rossmana zgodny z CG to ten duży w słoiku, co są różne kolory? A Artiste z Natury nie jest zgodny? A ten pomarańczowy-czarny z Rossmana? On jest w tubce?

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:16   #40246
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
tylko brak im pazura
Pyszne okreslenie
U mnie dzis znowu PPP (puch pospolity podpiety) i juz mam plany na jutro - znow dzien wolny. Po pierwsze mam zamiar wyprobowac maske majonezowa - przepis dawala Eloe, i bedzie okazja zuzyc Hellmansa nie w celach spozywczych, co wlosom sie przyda i figurze tyz. Poza tym kupilam sobie szamponik dzieciecy z Cocamidopropyl Betaine i tez go wyprobuje - mam na razie w uzyciu tylko szampony''cukrowe''. No i wreszcie moze ugotuje zel lniany - wstyd sie przyznac, ale jeszcze nigdy go nie robilam mam siemie lniane wiec jutro pichce.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:22   #40247
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
tak każdy osobno raz jeden raz drugi i też troszeczke aloesu dodam. 3 reanimatory. Za tą Glorie przepraszam pomyliło mi się właśnie miało być Garnier avokado tak jak ty napisałaś.

prawa strona

lewa strona
Moje falcie mega zniszczone złym traktowaniem latami to przy Twoich zdrowych sprężynach marniutkie. Dobrze pamiętałam, że masz cudne, dzięki za dodanie zdjęć, teraz będę sobie otwierać i się jarać cały wieczór (trochę przypominają mi włosy Benka)

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Joanna do spłukiwania (maska do włosów farbowanych), mam również ziaję bs intensywna odbudowa i jedwab, ale nie wiem czy tego używać? A zawinełam w tradycyjny plunking i chyba to mi je tak spłaszczyło.. Teraz troszkę odbiły od skalpu, ale też jakby się troszkę rozplątały.. Rano wyglądały lepiej, teraz jak nieuczesane.. Na noc dam troszkę żelu i zawinę w warkocz, dobry pomysł?

No muszę kupić treściwe maseczki, mam tylko lorysa over liss i glorie plus dwie odżywki isana..
Wydaje mi się, że Joaśki d/s nie są zgodne z CG. Nie pamiętam, jak ziajki. Sprawdź w blogu Małgosi (link też w 1 poscie). A żel jaki masz?
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:34   #40248
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida
A masz może jakies zdjęcie z grzywką? Może już wstawiałaś (proszę linka ), a ja przegapiłam, bo mnie ostatnio więcej nie było z Wami niż byłam. Fajnie się u Ciebie dzieje, ale ciekawa jestem jak wyglądasz z grzywą

Cytat:

Dziewczyny, ten żel z Rossmana zgodny z CG to ten duży w słoiku, co są różne kolory? A Artiste z Natury nie jest zgodny? A ten pomarańczowy-czarny z Rossmana? On jest w tubce?
Znam tylko ten czarno-pomarańczowy - tak, w tubce i ostatnio nawet był w promocji jak byłam w Ross.

milena, masz CUDO NA GŁOWIE klask i:

A moje wczorajsze pohennowe nawilżanie bardzo udane. Najpierw żel lniany na kilka godzin, mycie ISANĄ, MASKA ALTERRA na godzinę, płukanie, żel lniany. Odgniatanie się odbyło we śnie, a dzisiaj na głowie bardzo dobrze. Puch się oczywiście zrobił, ale sa miękkie i kręcone.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:40   #40249
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:

prawa strona

lewa strona
BOSKIE!

Nie no, dołujecie mnie tymi sprężynkami i w ogóle pięknie pokręconymi włosami... A ja mam ostatnio , to znaczy moje włosy mają okres buntu. Wychodza mięciutkie i gładziutkie, ale za to skręt jest marny. Podpinanie, harmonijkowanie i pluking nic nie daje... co jest ja sie pytam?? Nie jestem CG, ale może mają kryzys??
Dziś dałam na skalp head&shoulders nawilżający (z migdałem), na włosy Joannę Naturię kokos i migdał (szampon), potem odzywka d/s z Dove + kropla rycyny trzymane jakieś 10 minut, potem płukanie, odciśnięcie w ręcznik, krótki pluking. joanna b/s miód i cytryna w ilości śladowej, pianka, podpięcie po jakichs dwóch godzinach podsuszyłam i podpięlam znowu. Efekt: tył prosty prawie całkiem, przód jakoś pofalo-kręcony. Miękkie, milutkie i takie dziwne... sypkie jakby. Wkurzona wzięłam lokówkę wiem, wiem nalezy mi się ale teraz wyglądam jak czlowiek uczesany Utrwaliłam żelem i dałam joaśki bs tej co przedtem.
Mam dosć tych wlosów.
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:42   #40250
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Moje falcie mega zniszczone złym traktowaniem latami to przy Twoich zdrowych sprężynach marniutkie. Dobrze pamiętałam, że masz cudne, dzięki za dodanie zdjęć, teraz będę sobie otwierać i się jarać cały wieczór (trochę przypominają mi włosy Benka)

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Wydaje mi się, że Joaśki d/s nie są zgodne z CG. Nie pamiętam, jak ziajki. Sprawdź w blogu Małgosi (link też w 1 poscie). A żel jaki masz?
Artiste z fioletową nakrątką
Stary 2011-08-24, 19:49   #40251
Gagz
Raczkowanie

Cześć
Dzięki za wszystkie ochy i achy bardzo mi miło aż się zawstydziłem.

Zdaję relację bo byłem u fryzjera.

Oczywiście spryskała włosy że woda się lała i dopiero rozczesała.
Ścięła ładnie, jak zawsze po fryzjerze wydaje się że za krótko ale to taki efekt

A teraz niespodzianka....tata ta ta...
Powiedziałem że muszę wyglądać jeszcze i żeby mi je jakoś na szczotkę czy coś.
I byłem na to gotowy
a co ona??
Wyciągnęła dyfuzator!
Średnio wyszło ale trudno ważna była wypłata na koncie niż to jak się wygląda.
Wróciłem godzinę temu i siedzę z maską na włosach już z 15 min.
Nie wiem czy dam jakieś foto bo pewnie się będą fochać

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:53   #40252
kascysko
Zakorzenienie

Milena, inaczej tego nie podsumuje : love:

gohs, szczerze? To najlepsza wersja Twoich włosów, jaką do tej pory widziałam
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:11   #40253
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Wow, u Ciebie też widać postępy. Przeglądałam starsze wiadomości i różnica jest już wyraźnie zauważalna.
Rilla82 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:13   #40254
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Wróciłem godzinę temu i siedzę z maską na włosach już z 15 min.
Nie wiem czy dam jakieś foto bo pewnie się będą fochać
Ja poproszę o zdjęcie! Przynajmniej będzie do czego powzdychać....
Stary 2011-08-24, 20:15   #40255
milena798
Rozeznanie

dziewczyny nie zasłużyłam sobie na tyle pochwał tak mowiac szczerze to to wy wszystkie macie przecudowne włoski dużo ładniejsze od moich i mówie to szczerze a zawsze mówie to co mysle

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
A u mnie w naturze nie ma Mypy... Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma.

Kiedyś próbowałam reanimatorów i niestety wszystko co zmieszałam z wodą powodowało jeszcze większy puch... A po nocy zazwyczaj mam go mniej.
bardzo cieżko ją dostać ja w naturze kupiłam ostatnie opakowanie

Cytat:

Teraz wstawić moje to aż grzech No ale niechtam.
Gdzie grzech są superanckie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Info - nie jest zgodna z CG. Ale obiektywnie ładna. Czasem w Nturach tuż obok jest 100% masło shea - pomyślcie bo niezłe jest chociaż trudne w obsłudze
kurcze nawet nie skapnełam sie że ta Mypa jest niezgodna z CG wiesz przez który SKŁADNIK?

Cytat:

A Artiste z Natury nie jest zgodny?
podtrzymuje

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
PPP (puch pospolity podpiety) .
Cytat:
Przyklep futra bliskoskalpowego Umarłam
świetne nazwy

Cytat:
własnie tak mi się skojarzyło z benkowymi zwłaszcza na jednym ze zdjęć po lewej stronie

powiem ci teraz szczerze nie widze żeby twoje włosy były bardzo zniszczone sa na prawde bardzo dobrym stanie

Cytat:
gohs, szczerze? To najlepsza wersja Twoich włosów, jaką do tej pory widziałam
zgadzam się

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-24 o 20:20
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:20   #40256
Gagz
Raczkowanie

Cytat:
Ja poproszę o zdjęcie! Przynajmniej będzie do czego powzdychać....

Jak coś z tego wyjdzie to dodam
Z dedykacją
Ale zapewne walną focha po ścięciu

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:50   #40257
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wrzucamy tylko te lepsze zdjęcia
mam nadzieję, bo inaczej popadnę w rozpacz

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Moje po b/s były bardzo kiepskie następnego dnia po myciu. Były pogniecione i jakby obciążone. Zrezygnowałam z b/s, myję i stosuję tylko żel lniany do stylizacji. Jest dużo lepiej. Często nawet na trzeci dzień włosy są fajne i nie muszę ich wiązać.
hmm no właśnie tego hennowania się boję cały czas zastanawiam się czy jednak nie zrobić farbowania z pigmentacją farbami CeCe (znam je i nigdy mi nie wysuszały)... ehh mam taki busz na głowie, że

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
A próbowałaś reanimację żelem aloesowym?? U mnie się sprawdza, albo Jantar (niezgodny z CG). Joaśki w kolejnych dniach zawsze obciążają moje włosy.
hmm a możesz podać przykład żelu aloesowego? to się samemu robi?
Stary 2011-08-24, 20:53   #40258
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Na podstawie blogu Małgosi: artiste jest zgodny, ale zawiera polimery (nie do końca wiadomo, czym zmywalne).
Z Rossa chyba tylko męski czarno-pomarańczowy(ale nie miałam go, nie wiem jak wygląda).
Tu i tu lista pozostałych zgodnych, ale z polimerami, a tu bez PVP i im podobnych(u mnie lniany rządzi!!!, choć nie próbowałam artiste, bo nie mam w pobliżu natury)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-24 o 20:54
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:53   #40259
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Witajcie zakręcone
Podczytuję Was z różną intensywnością od lutego, a teraz postanowiłam wyjść z ukrycia i opisać moją pełną wzruszeń historię

Zawsze miałam proste włosy. Ok 13 lat zaczęły mi się wywijać i puszyć. W 1 klasie liceum obcięłam się na chłopaka (na szczęście mam niewiele zdjęć z tamtego okresu, dosyć powiedzieć, że chłopaki z klasy mówili na mnie "szopa"). 3 lata później w ruch poszła prostownica i wtedy wyglądałam jak człowiek Jakoś wtedy mama mi powiedziała, że w moim wieku miała na głowie sprężynki (nie mogłam w to uwierzyć, bo teraz ma raczej proste, podwinięte na końcu).
DBAĆ o włosy (czyli w tym znaczeniu używać szamponów i odżywek Pantene ) zaczęłam na studiach ok roku 2004. Innym razem przypadkiem wynalazłam metodę na lekkie fale – po prostu na mokre włosy nakładałam dużo żelu i suszyłam je (a raczej smażyłam) suszarką z głową w dół, lekko ugniatając. Na studiach kiedy miałam kłaki całkiem długie zaczęłam je kręcić zawijając po umyciu wszystkie włosy w 2 grube spirale, po wyschnięciu były nawet pokręcone.. W tym okresie na przemian zapuszczałam włosy, a później ścinałam siano i tak na okrągło.
W lipcu zeszłego roku włosy zaczęły wypadać mi w strasznych ilościach - Seboradin, Radical itp nie dały rezultatu, w grudniu w ruch poszły Waxy i Biovaxy też bez sukcesów (teraz wiem, że powodem była anemia i bardzo niski poziom żelaza).

I wtedy trafiłam na to forum z nudów - jakoś pod koniec lutego br. Dziennik pielęgnacji i porównanie zdjęć PRZED i PO tak mnie zachęciły, że wtedy zaczęłam intensywne czytać. I czytałam i czytałam i myślałam, że nigdy nie skończę. Stale miałam pootwierane kilkanaście zakładek w przeglądarce, co jedną zamknęłam to otwierałam kilka kolejnych - przestałam wyłączać laptopa, żeby tych zakładek nie pozamykać. Trwało to ok tygodnia, kupiłam tani szampon Malwa z SLS, odżywki Isanę z Babassem i Garnier Karite, do tego maska Biovax Latte. Mycie włosów głową w dół, płukanie zimną wodą z octem, unikanie silikonów i innych polepszaczy, odgniatanie w koszulkę i plunking na 15min. Efekty pojawiły się już po pierwszym myciu, chociaż lokami tego bym wtedy nie nazwała.

Obecnie skróciłam i uprościłam proces pielęgnacji - od ok miesiąca robię tak:
- olejowanie na noc, czasem nawet dłużej olejem kokosowym
- mycie odżywką (po oleju x2) Isana z Babassem
- maska Yes To Carrots na ok 5-10min (kończy już się)
- odżywka ds/ Garnier Avocado i Karite
- płukanie zimną wodą
- kropla wielkości groszku Garnier Avocado i Karite na całkiem mokre włosy /lub/ odżywka b/s Joanna Len i rumianek
- odciskam i odgniatam w koszulkę
- zawijam turban na ok 5 min
- czasem po rozwinięciu minimalna ilość oleju kokosowego przeciw puszeniu, ale tylko kropla bo robią się tłuste
- schną same, staram się wtedy gwałtownie głową nie ruszać przez 1-2h.

Nie robię płukanek, raz zrobiłam domową maskę, jak nie zapomnę to robię do płukania wodę z octem, żeli nie stosuję (lniany się nie sprawdził), staram się być w 100% CG. Zazwyczaj myję włosy 2 razy w tygodniu.

Tak to u mnie wygląda w telegraficznym skrócie

Aha, olejowanie kokosem na całe włosy zaczęłam na granicy czerwca/lipca, to wtedy nastąpił przełom i naprawdę zaczęły się kręcić.

PS. Mój post chyba bardziej się nadaję na Dziennik regeneracji

Zdjęcia:

1 – typowy wygląd moich kłaków dawniej

2 – kręcone metodą suszonego żelu 2006-2007
3 – kręcone metodą zawijania mokrych włosów zawijanych w rulon 2007
4 – wygląd codzienny (prostowane co 2-3 dni) 2010
5 – początki CG marzec 2011, pomału bywało lepiej

6 – kryzys – czerwiec, marzyłam o ich ścięciu
7 – lipiec: po olejowaniu kokosem na całą noc
8 – sierpień – istny cud na moich włosach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070840.jpg (122,1 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kiedyś.jpg (39,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lato 2007 (1).jpg (92,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2010 02.jpg (137,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg początki marzec (1).jpg (202,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kryzys czerwiec (1).jpg (168,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzienne.jpg (206,0 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0105.jpg (166,3 KB, 107 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:54   #40260
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem tak - moim zdaniem rzadko które włosy wytrzymają 32 stopnie w cieniu w idealny stanie - takie temperatury występują obecnie u mnie.
problem polega na tym, że u mnie dziś cały dzień straszne burze i deszcze i ok. 20 stopni...

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości