|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
ogólnie zapomniałam pochwalić twoje włoski ok dodaje te zdjęcia. Z tyłu nie reanimowałam bo mi się nie chciało tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostująprawa strona lewa strona Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-24 o 16:05 |
|
|
|
|
#40232 |
|
Zadomowienie
|
Ag Rafko, przywróciłaś mi nadzieję na lepszy wygląd moich fal przy większej długości!
Milena, jakie piękne włosy!! Właśnie siedzę sobie z henną na głowie, przy okazji oczywiście pofarbowałam wszystko dookoła, niestety łącznie z białym ramiączkiem od stanika Łudzę się, że może się spierze. Przy okazji hennowania odkryłam że szampon Familijny pokrzywowy zawiera polyquaternium. Myślałam, że nie ma żadnych oblepiaczy, a tu proszę. Chyba będę musiała zainwestowac w inny środek do oczyszczania przed henną.Zainteresowałyście mnie tymi maskami i odżywkami Mypa, muszę się wybrac do Natury Szkoda, że wszystkie mam co najmniej 4km od siebie...
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-08-24 o 16:05 |
|
|
|
#40233 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj przymusowe mycie głowy
Burza dopadła mnie w centrum miasta, bez parasolki i zanim udało mi się dotrzeć do domu, na głowie miałam mokrego strąka zamiast włosów
|
|
#40234 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Lecę sprawdzić czego użyłaś zgapię jutro ![]() Już sobie użyłam nie mam tych produktów
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-24 o 16:30 |
|
|
|
|
#40235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#40236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#40237 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olej łopianu, muszę poszukać i poczytać o nim![]() Cytat:
Kiedy pozwałam włoskom na samodzielne wyschnięcie to też takie jakby przyklapnięte były u nasady. Cytat:
Cytat:
Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma. Kiedyś próbowałam reanimatorów i niestety wszystko co zmieszałam z wodą powodowało jeszcze większy puch... A po nocy zazwyczaj mam go mniej. Cytat:
U mnie w miescie upalnie i jak tylko wyszłam z domu moje włoski poczuły słoneczko (a zwłaszcza wierzchnia warstwa) i same wiecie co było![]() Cytat:
Potrzebny śliniaczek
|
||||||
|
|
|
#40238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby moje się kiedyś tak wspaniale kręciły
|
|
#40239 |
|
Zakorzenienie
|
Milena, ja też się zakochałam w Twoich włoskach
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-24 o 18:15 |
|
|
|
#40240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle w tym temacie.
|
|
#40241 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do zachwytów
![]() Teraz wstawić moje to aż grzech No ale niechtam. Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida
|
|
#40242 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi został "piorun w miotłę" bo się wiercę za dużo ;P Ale falowany piorun w miotłę a taki może być i ładne błyszczące mięsiste (nawaliłam pół słoika)Cytat:
Cytat:
![]() Przygładzanie przy skalpie - łatwo obciążyć włosy niestety ;] Raczej kwestia ogólnego odżywiania Cytat:
|
|||||
|
|
|
#40243 |
|
Rozeznanie
|
Żaden grzech
Fale mają swoją duszę![]() Widziałam wcześniejsze Twoje zdjęcia ale na tym Twoje włoski wydają się być mega delikatne i takie urocze
|
|
|
|
#40244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to całkiem inne loki niż Mileny np ale też są super
|
|
#40245 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Milena ma loki w 100% jakie mi się marzą
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Dziewczyny, ten żel z Rossmana zgodny z CG to ten duży w słoiku, co są różne kolory? A Artiste z Natury nie jest zgodny? A ten pomarańczowy-czarny z Rossmana? On jest w tubce?
|
#40246 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszne okreslenie
U mnie dzis znowu PPP (puch pospolity podpiety) i juz mam plany na jutro - znow dzien wolny. Po pierwsze mam zamiar wyprobowac maske majonezowa - przepis dawala Eloe, i bedzie okazja zuzyc Hellmansa nie w celach spozywczych, co wlosom sie przyda i figurze tyz. Poza tym kupilam sobie szamponik dzieciecy z Cocamidopropyl Betaine i tez go wyprobuje - mam na razie w uzyciu tylko szampony''cukrowe'' . No i wreszcie moze ugotuje zel lniany - wstyd sie przyznac, ale jeszcze nigdy go nie robilam mam siemie lniane wiec jutro pichce.
|
|
|
|
#40247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
|
#40248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), a ja przegapiłam, bo mnie ostatnio więcej nie było z Wami niż byłam. Fajnie się u Ciebie dzieje, ale ciekawa jestem jak wyglądasz z grzywą Cytat:
milena, masz CUDO NA GŁOWIE ![]() ![]() klask i:A moje wczorajsze pohennowe nawilżanie bardzo udane. Najpierw żel lniany na kilka godzin, mycie ISANĄ, MASKA ALTERRA na godzinę, płukanie, żel lniany. Odgniatanie się odbyło we śnie, a dzisiaj na głowie bardzo dobrze. Puch się oczywiście zrobił, ale sa miękkie i kręcone. |
||
|
|
|
#40249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no, dołujecie mnie tymi sprężynkami i w ogóle pięknie pokręconymi włosami... A ja mam ostatnio , to znaczy moje włosy mają okres buntu. Wychodza mięciutkie i gładziutkie, ale za to skręt jest marny. Podpinanie, harmonijkowanie i pluking nic nie daje... co jest ja sie pytam?? Nie jestem CG, ale może mają kryzys??Dziś dałam na skalp head&shoulders nawilżający (z migdałem), na włosy Joannę Naturię kokos i migdał (szampon), potem odzywka d/s z Dove + kropla rycyny trzymane jakieś 10 minut, potem płukanie, odciśnięcie w ręcznik, krótki pluking. joanna b/s miód i cytryna w ilości śladowej, pianka, podpięcie po jakichs dwóch godzinach podsuszyłam i podpięlam znowu. Efekt: tył prosty prawie całkiem, przód jakoś pofalo-kręcony. Miękkie, milutkie i takie dziwne... sypkie jakby. Wkurzona wzięłam lokówkę wiem, wiem nalezy mi się Utrwaliłam żelem i dałam joaśki bs tej co przedtem.Mam dosć tych wlosów. |
|
|
|
|
#40250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#40251 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dzięki za wszystkie ochy i achy bardzo mi miło aż się zawstydziłem. Zdaję relację bo byłem u fryzjera. Oczywiście spryskała włosy że woda się lała i dopiero rozczesała. Ścięła ładnie, jak zawsze po fryzjerze wydaje się że za krótko ale to taki efekt ![]() A teraz niespodzianka....tata ta ta... Powiedziałem że muszę wyglądać jeszcze i żeby mi je jakoś na szczotkę czy coś. I byłem na to gotowy a co ona?? Wyciągnęła dyfuzator! Średnio wyszło ale trudno ważna była wypłata na koncie niż to jak się wygląda. Wróciłem godzinę temu i siedzę z maską na włosach już z 15 min. Nie wiem czy dam jakieś foto bo pewnie się będą fochać
|
#40252 |
|
Zakorzenienie
|
Milena, inaczej tego nie podsumuje
gohs, szczerze? To najlepsza wersja Twoich włosów, jaką do tej pory widziałam
|
#40253 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, u Ciebie też widać postępy. Przeglądałam starsze wiadomości i różnica jest już wyraźnie zauważalna.
|
|
|
|
#40254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej będzie do czego powzdychać....
|
|
|
#40255 | |||||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny nie zasłużyłam sobie na tyle pochwał
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podtrzymuje świetne nazwy ![]() Cytat:
![]() powiem ci teraz szczerze nie widze żeby twoje włosy były bardzo zniszczone sa na prawde bardzo dobrym stanie Cytat:
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-24 o 20:20 |
|||||
|
|
|
#40256 |
|
Raczkowanie
|
Jak coś z tego wyjdzie to dodam ![]() Z dedykacją ![]() Ale zapewne walną focha po ścięciu ![]()
|
#40257 | |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieję, bo inaczej popadnę w rozpacz ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
zastanawiam się czy jednak nie zrobić farbowania z pigmentacją farbami CeCe (znam je i nigdy mi nie wysuszały)... ehh mam taki busz na głowie, że ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- hmm a możesz podać przykład żelu aloesowego? to się samemu robi? |
|
|
|
|
#40258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z Rossa chyba tylko męski czarno-pomarańczowy(ale nie miałam go, nie wiem jak wygląda). Tu i tu lista pozostałych zgodnych, ale z polimerami, a tu bez PVP i im podobnych(u mnie lniany rządzi!!!, choć nie próbowałam artiste, bo nie mam w pobliżu natury)
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-24 o 20:54 |
|
|
|
|
#40259 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie zakręcone
![]() Podczytuję Was z różną intensywnością od lutego, a teraz postanowiłam wyjść z ukrycia i opisać moją pełną wzruszeń historię ![]() Zawsze miałam proste włosy. Ok 13 lat zaczęły mi się wywijać i puszyć. W 1 klasie liceum obcięłam się na chłopaka (na szczęście mam niewiele zdjęć z tamtego okresu, dosyć powiedzieć, że chłopaki z klasy mówili na mnie "szopa"). 3 lata później w ruch poszła prostownica i wtedy wyglądałam jak człowiek Jakoś wtedy mama mi powiedziała, że w moim wieku miała na głowie sprężynki (nie mogłam w to uwierzyć, bo teraz ma raczej proste, podwinięte na końcu). DBAĆ o włosy (czyli w tym znaczeniu używać szamponów i odżywek Pantene ) zaczęłam na studiach ok roku 2004. Innym razem przypadkiem wynalazłam metodę na lekkie fale – po prostu na mokre włosy nakładałam dużo żelu i suszyłam je (a raczej smażyłam) suszarką z głową w dół, lekko ugniatając. Na studiach kiedy miałam kłaki całkiem długie zaczęłam je kręcić zawijając po umyciu wszystkie włosy w 2 grube spirale, po wyschnięciu były nawet pokręcone.. W tym okresie na przemian zapuszczałam włosy, a później ścinałam siano i tak na okrągło. W lipcu zeszłego roku włosy zaczęły wypadać mi w strasznych ilościach - Seboradin, Radical itp nie dały rezultatu, w grudniu w ruch poszły Waxy i Biovaxy też bez sukcesów (teraz wiem, że powodem była anemia i bardzo niski poziom żelaza). I wtedy trafiłam na to forum z nudów - jakoś pod koniec lutego br. Dziennik pielęgnacji i porównanie zdjęć PRZED i PO tak mnie zachęciły, że wtedy zaczęłam intensywne czytać. I czytałam i czytałam i myślałam, że nigdy nie skończę. Stale miałam pootwierane kilkanaście zakładek w przeglądarce, co jedną zamknęłam to otwierałam kilka kolejnych - przestałam wyłączać laptopa, żeby tych zakładek nie pozamykać. Trwało to ok tygodnia, kupiłam tani szampon Malwa z SLS, odżywki Isanę z Babassem i Garnier Karite, do tego maska Biovax Latte. Mycie włosów głową w dół, płukanie zimną wodą z octem, unikanie silikonów i innych polepszaczy, odgniatanie w koszulkę i plunking na 15min. Efekty pojawiły się już po pierwszym myciu, chociaż lokami tego bym wtedy nie nazwała. Obecnie skróciłam i uprościłam proces pielęgnacji - od ok miesiąca robię tak: - olejowanie na noc, czasem nawet dłużej olejem kokosowym - mycie odżywką (po oleju x2) Isana z Babassem - maska Yes To Carrots na ok 5-10min (kończy już się) - odżywka ds/ Garnier Avocado i Karite - płukanie zimną wodą - kropla wielkości groszku Garnier Avocado i Karite na całkiem mokre włosy /lub/ odżywka b/s Joanna Len i rumianek - odciskam i odgniatam w koszulkę - zawijam turban na ok 5 min - czasem po rozwinięciu minimalna ilość oleju kokosowego przeciw puszeniu, ale tylko kropla bo robią się tłuste - schną same, staram się wtedy gwałtownie głową nie ruszać przez 1-2h. Nie robię płukanek, raz zrobiłam domową maskę, jak nie zapomnę to robię do płukania wodę z octem, żeli nie stosuję (lniany się nie sprawdził), staram się być w 100% CG. Zazwyczaj myję włosy 2 razy w tygodniu. Tak to u mnie wygląda w telegraficznym skrócie ![]() Aha, olejowanie kokosem na całe włosy zaczęłam na granicy czerwca/lipca, to wtedy nastąpił przełom i naprawdę zaczęły się kręcić. PS. Mój post chyba bardziej się nadaję na Dziennik regeneracji Zdjęcia: 1 – typowy wygląd moich kłaków dawniej 2 – kręcone metodą suszonego żelu 2006-2007 3 – kręcone metodą zawijania mokrych włosów zawijanych w rulon 2007 4 – wygląd codzienny (prostowane co 2-3 dni) 2010 5 – początki CG marzec 2011, pomału bywało lepiej 6 – kryzys – czerwiec, marzyłam o ich ścięciu 7 – lipiec: po olejowaniu kokosem na całą noc 8 – sierpień – istny cud na moich włosach
|
|
|
#40260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostują

Łudzę się, że może się spierze. Przy okazji hennowania odkryłam że szampon Familijny pokrzywowy zawiera polyquaternium. Myślałam, że nie ma żadnych oblepiaczy, a tu proszę. Chyba będę musiała zainwestowac w inny środek do oczyszczania przed henną.
Burza dopadła mnie w centrum miasta, bez parasolki i zanim udało mi się dotrzeć do domu, na głowie miałam mokrego strąka zamiast włosów

nie mam tych produktów
Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma. 

co jest ja sie pytam?? Nie jestem CG, ale może mają kryzys??
Utrwaliłam żelem i dałam joaśki bs tej co przedtem.

ZUMBA