wymarzony pierścionek część XXI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 12:09   #2731
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
nie, ziarna
A to nie, nie jadłam....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:21   #2732
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A to nie, nie jadłam....
no właśnie dałam trochę ciała, bo kupiłam ziarna i dopiero się teraz zastanawiam, co z tego zrobić. Połaszczyłam się, że w amarantusie tyle żelaza (sporo więcej niż w wołowinie!) i teraz mam.
Znalazłam coś w necie, ale te strony jakieś niesprawdzone, będę musiała kombinować.

Wykrystalizowały mi się plany urlopowe, ale dopiero w lutym pojadę. Za to w jakieś fajne ciepłe miejsce, właśnie dumam gdzie
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 12:37   #2733
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Wykrystalizowały mi się plany urlopowe, ale dopiero w lutym pojadę. Za to w jakieś fajne ciepłe miejsce, właśnie dumam gdzie
ale super, napisz może gdzie już byłaś, to łatwiej będzie coś zaproponować (o ile nie chcesz jechać 2 razy w to samo miejsce)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 13:07   #2734
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
ale super, napisz może gdzie już byłaś, to łatwiej będzie coś zaproponować (o ile nie chcesz jechać 2 razy w to samo miejsce)
za dużo by pisać, gdzie byłam
na pewno muszę uderzać gdzieś dalej, bo pogody w Europie nie będzie w lutym.
Odpadają Egipty i tym podobne, wolę coś bardziej oryginalnego. Może Malediwy, Barbados, Costa Rica, Mauritius, Bali - możliwości jest dużo
Stary 2011-08-24, 13:14   #2735
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dałam trochę ciała, bo kupiłam ziarna i dopiero się teraz zastanawiam, co z tego zrobić. Połaszczyłam się, że w amarantusie tyle żelaza (sporo więcej niż w wołowinie!) i teraz mam.
Znalazłam coś w necie, ale te strony jakieś niesprawdzone, będę musiała kombinować.

Ja nie mam pomysłu na sam amarantus...

Hania

Stary 2011-08-24, 13:16   #2736
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam pomysłu na sam amarantus...
znalazłam taki ciekawy przepis na ciastka, ale nie jestem biegła w pieczeniu, więc mogę ściśle się trzymać przepisu i mieć nadzieję, że wyjdą

Ciastka amarantusowe
Składniki:
  • 1,5 szklanki amarantusa Ekopodukt
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego Bio Planet
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej Bio Planet
  • 1/2 szklanki otrąb pszennych
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich zmielonych
  • 1/4 szklanki migdałów zmienionych Bio planet
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek Bio Lavente
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ziarna amarantusa prażymy na patelni. Migdały i orzechy mielimy.
W jednej misce miksujemy ze sobą: cukier trzcinowy, jajko, oliwę, banana i jabłko.
W drugiej łączymy - mąkę, otręby, sodę, proszek do pieczenia, sól, migdały i orzechy oraz amarantus.
Delikatnie łączymy ze sobą składniki "mokre" i suche.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy porcję ciasteczek.
Pieczemy w piekarniku 180stopni około 10 minut.

Resztę będę dodawać do zup po prostu
Stary 2011-08-24, 15:52   #2737
emi_lka
Zakorzenienie

Któraś z Was pytała o playlistę do biegania, na moje są naprzemiennie piosenki z tej listy, niektóre dynamiczne, niektóre spokojne do marszu:

the sweet escape Gwen Stefani
Z twarzą Marylin Monroe
King of the Bongo Manu Chao
Czas pomyka Voo Voo
Perfidia (z Dextera)
Crazy Gnaris Barkley
Dexter main title Kinky
Shy guy Diana King
Just a girl No Doubt
Lovefool Cardigans
Freedom Sistars
Clumsy Fergie
Crawling up the hill Katie Melua
Touch and go Tango in harlen

-------------------
Napiszę kilka szczegółów dot. wesela tu, bo nie chce mi się zakładać wątku.

Ciekawostki/inności - "orszak" państwa młodych to 2 pary małżeńskie - oficjalni, figurujący w dokumentach świadkowie (albo jedna z tych par, albo po jednej osobie z pary) oraz tzw. asystenci (w liczbie np. 3 par). Czyli w sumie z państwem młodych było nas 12 osób.

Asystenci to coś na wzór amerykańskich druhen/drużb - panie ubrane w takie same sukienki, ich partnerzy w takie same krawaty.

Jest możliwość brania ślubu konkordatowego, ale zwyczaj jest taki, że jedzie się po kościele do urzędu stanu cywilnego (ale w sukience ślubnej).
W naszym przypadku ślub był o 12 w kościele, a o 14 w urzędzie stanu cywilnego.
Nie ma zwyczaju, by do kościoła przyjeżdżali wszyscy zaproszeni na wesele goście, więc część przyjeżdża tylko na wesele.
Po kościele i po urzędzie są oczywiście składane życzenia przez tych, którzy byli tylko na ślubie.
W naszym przypadku wszyscy Ci goście otrzymali od pary młodej paczki z szampanem/jakimś innych alkoholem i cukierkami.

W ogóle jest bardzo hojnie, jest dużo prezentów i podziękowań dla gości/rodziców/świadków/asystentów w ciągu całego trwania imprezy.
My dostaliśmy ten karnet do spa, druga para świadków też, rodzice też dostali pobyt wypoczynkowy gdzieś.

Po ślubie cywilnym był plener (niestety lało i wiało z drobnymi przerwami). Wesele zaczęło się o 18, więc trwał 4 godz.,jeździliśmy po starym mieście.
Tradycją jest przenoszenie panny młodej przez most i zawieszanie na moście kłódki oraz picie na moście szampana

(byliśmy dobrze wyposażeni we wszelkie potrzebne akcesoria).

Zauważyłam tam wielką dbałość zarówno o formę, jak i o przeżycia/emocje.
Dbałość o formę, czyli np. zadbanie o samochody (nasz "orszak" jechał trzema czarnymi mercedesami, ale widziałam mnóstwo par młodych w urzędzie i u nich było podobnie, czyli limuzyny, albo jakieś inne wypasione samochody), podobnie jeśli chodzi o takie same stroje asystentek.
Pisząc o emocjach/przeżyciach mam na myśli właśnie wiele podziękowań, przemówień, toastów <w ogóle na weselu dużo się "mówi" - toasty, opowiadanie różnych historii z życia nowożeńców etc.> - było bardzo wzruszająco, ale tak pozytywnie, szczerze.

Z innych inności Na weselu rzadko się śpiewa sto lat (chyba tylko raz, albo dwa), nie ma zwyczaju oczepin, jest kilka rozsianych zabaw i tylko rzucanie welonu/muchy (w praktyce bukietu).
Nie ma ceremoniału związanego z tortem, tzn. tort "wjeżdża", para młoda kroi kawałek, ale nie ma zbiorowego serwowania go gościom, kto chce, ten sobie kroi.

Na weselu zazwyczaj są jakieś dodatkowe atrakcje, u nas była w dniu weselu dodatkowa piosenkarka, która zaśpiewała kilka piosenek, a w dniu poprawin był występ tańców ludowych.

Jest jeszcze trochę drobnych szczegółów-różnic, ale chyba wymieniłam te, które najbardziej mi się rzuciły w oczy.

Aaa, no i wszystko zaczyna się wcześnie, u nas o 9.30 było już błogosławieństwo pana młodego z najbliższą rodziną, przy czym wcześniej było kilka krótkich przemówień: taty, brata i pana młodego, a dopiero później błogosławieństwo.

Było ciekawie, inaczej, ale męcząco, jednak ten dzień wesela zaczął się bardzo wcześnie, ja już po plenerze a przed weselem miałam dość - zasnęłam w samochodzie w drodze do restauracji. Ale bawiliśmy się bardzo dobrze

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

-----------------

Nocko, jak fryzura?
Ja idę w piątek na farbowanie, ciekawe jak będzie...

A w sobotę mam zamiar sobie zrobić na wesele taką fryzurę z moich nowych, krótkich, jasnych włosów Mam do tego słodką sukieneczkę, białą w czarne kropki a'la lata pięćdziesiąte.
http://i.wp.pl/a/f/film/033/53/85/0238553.jpg
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:17   #2738
carmelova
Zakorzenienie

Butter dzisiaj będę robiła tęczowe muffiny na bazie Twojego przepisu podstawowego
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 16:37   #2739
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Emilko fajnie opis brzmi ciekawie. Masz jakieś zdjęcia??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 17:38   #2740
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
za dużo by pisać, gdzie byłam
na pewno muszę uderzać gdzieś dalej, bo pogody w Europie nie będzie w lutym.
a tam za dużo, nie wstydź się tylko napisz się gdzie byłaś z egzotyki i gdzie Ci się najbardziej podobało

Cytat:
Może Malediwy, Barbados, Costa Rica, Mauritius, Bali - możliwości jest dużo
Niesamowity wyjazd Ci się szykuje. Ja z wymienionych najbardziej chciałabym na Mauritius i Bali. Nurkujesz?

emi_lka, strasznie na bogato to litewskie wesele, chyba bym się przytłoczona czuła wśród tylu limuzyn, asystentów pary młodej miły zwyczaj z tymi przemówieniami.
fryzurka bardzo fajna, ale włosów to chyba aż tak jasnych nie chcesz?
Stary 2011-08-24, 17:45   #2741
ButterBear
Zakorzenienie

Emilko, opis brzmi fajnie. Ciekawie tak zobaczyć cos związanego z troszkę inną kulturą

Carmelova, na czym będzie polegała tęczowość muffinów? Miło, że wykorzystujesz mój przepis

Hania

Stary 2011-08-24, 18:19   #2742
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Emilko, opis brzmi fajnie. Ciekawie tak zobaczyć cos związanego z troszkę inną kulturą

Carmelova, na czym będzie polegała tęczowość muffinów? Miło, że wykorzystujesz mój przepis
Dostałam ostatnio barwniki spożywcze, więc nałożę kilka kolorowych wartstw.
Muffiny siedzą w piekarniku, ale Butter mam kilka uwag do przepisu:
1. nie podałaś ile sztuk wychodzi z tego przepisu.
2. nie znalazłam w przepisie temp. pieczenia
3. dlaczego zaliczyłaś cukier do składników mokrych ?
Mam nadzieję, że nie odbierzesz źle moich uwag, po prostu w pewnym momencie miałam problem z pieczeniem
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 18:39   #2743
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dostałam ostatnio barwniki spożywcze, więc nałożę kilka kolorowych wartstw.
Muffiny siedzą w piekarniku, ale Butter mam kilka uwag do przepisu:
1. nie podałaś ile sztuk wychodzi z tego przepisu.
2. nie znalazłam w przepisie temp. pieczenia
3. dlaczego zaliczyłaś cukier do składników mokrych ?
Mam nadzieję, że nie odbierzesz źle moich uwag, po prostu w pewnym momencie miałam problem z pieczeniem
Aha...

Carmelova:
1. nie podałam ile sztuk może dlatego, że wpisywałam go po jakiejś rozmowie tutaj o muffinach i chyba pytaniach Madzi ile nam wychodzi muffinów z porcji ciasta...
Z mojej porcji wychodzi ok. 18 szt.
2. To fakt, zazwyczaj zapominam o takich szczegółach przy podawaniu przepisów.... może dlatego, że ja robię tego typu rzeczy, jak ustawianie temp. w piekarniku, na oko Ale piekę zazwyczaj w ok. 200 stopniach.
3. dlatego, że wg mojego przepisu cukier miesza się najpierw z jajkiem, tłuszczem i kefirem, a nie z mąką, proszkiem i sodą - dlatego jest w grupie mokrej.

Mam nadzieję, że Twoje muffiny, mimo niejasności, wyjdą dobre

Hania

Stary 2011-08-24, 21:29   #2744
goosia207
Zakorzenienie

hEJ,

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ojj Gosiu współczuję wstawania.
U mnie za to nocka średnia bo miałam spać w drugim pokoju i sobie odpocząć ale TZtowi, leniowi śmierdzącemu nie chciało się Oliwki wziąć na ręce jak płakała w nocy więc przez 20 min słuchałam jak dziecko się męczy aż w końcu skapitulowałam i go wygoniłam od niej. Wystarczyło ją przytulić do siebie przez 10 min i dziecko spało jak aniołek do rana. Ehhh ci faceci

A tu moje małe słoneczko
Słodka

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heloo

Jestem pracoholikiem- wstałam o 7:30 - tak jak w środy budzik dzwoni i nie mam co ze sobą zrobić.
Muszę sie umówić na jakieś spacering z którąś młodą mamą

Niuniu słodka dziewczynka- szczególnie w tej opasce różowej

Butter dobre światło, makro w aparacie, ekspozycja i robisz zdjęcia. Nie musisz od razu pełnej profeski robić- dla nas smak się liczy. A to akurat na pewno będzie

Powiedziałam lekarzowi że jestem troszkę zmęczona i chciałabym odpocząc do konca tygodnia - a on na to "tylko do końca tygodnia a nie do końca miesiąca?? Niech sie pani z tymi 4 dniami nie wygłupia. Wypisuje na 2 tyg." Mi to się wydaje że on z tych co to na zimne dmucha i już by mnie usadził w domu do końca ciąży

Mam nadzieję że po pierwsze - to faktycznie woda, po drugie że to co przytyłam to było tylko chwilowe nadrabianie zaległości odżywczych mojego organizmu, po trzecie że się opamiętam z tymi słodyczami , po czwarte że będzie tak ja Niunia pisze- czyli teraz trochę przystopuję z tyciem.

Po ciuchach widać- nie ma szans na zapięcie spodni, brzuch się już wylewa - jak założę obcisłą bluzkę widać że jestem w ciąży, ale też góra duza- marynarki już się nie dopinają.

Kumpela mi mówi że ja to w samych cyckach mam ze 2 kg

Wszystkie biustonosze są już out. Dobrze że mam takie po siostrze spadkowe- ona zawsze kupuje za male i mi daje- na mnie były za duże i tak leżały w szufladzie- teraz są jak ulał- 75 E.
To co to będzie pod koniec ciąży?!?!?- jeszcze ze 2 rozmiary urosną
odżywiaj się przecież nie będziesz się odchudzać
Co do owoców.Ja też jem ich raczej mało, a ostatnio oszalałam.Śliwki, nektarynki, gruszki, arbuzy,ananas, winogrona, jabłka nawet banany, które w normalnych okolicznościach leżąc na stole nie wzbudzają we mnie żadnych emocji mam nadzieję, że mi przejdzie.

Musisz pomału zmieniać garderobę

Cytat:
Owoce w dużych ilościach na pewno tuczą. Mają w końcu mnóstwo cukru.
Dlatego ja zdecydowanie unikam np. bananów....

No fakt, na pewno jest tak, że wszyscy uczą się po prostu w trakcie prowadzenia bloga

Z każdym zdjęciem jest na pewno lepiej

Kurcze, ja za to piję bardzo dużo.
Ale myślałam, że to dobrze...
W pracy jedną kawę, ok. 4 herbaty zielone. W domu z 3 herbaty zielone lub ziołowe i ok. 1 butelkę wody....toteż latam do wc non stop
Ja też cały czas piję, a potem latam do toalety w nocy też, ale raz nie cierpię tego, bo nie chce mi się wstawać

Cytat:
no to na pewno byście z tego zewnętrznego korzystali we wrześniu na mazurach kurcze, z takimi marudami to naprawdę ciężko wytrzymać, nic im nie pasuje, zapytasz o coś - zaczynają marudzić, zaproponujesz coś - nie pasuje im, najlepiej to ograniczać kontakty

nie dziwię się, 6.30 w pracy to bardzo wczesna pora. Ja 3tydz chodzę na rehabilitację na 8.00 i dopiero w ostatnich dniach organizm się przyzwyczaił do rannego wstawania. Wcześniej jak wstawałam po 6tej to cały dzień chodziłam nieprzytomna i śpiąca.

śliczna mała

O 6.30 to ja piszę z domu przed wyjściem
Z pracy mimo, że mam internet wolę nie pisać

Emilko super impreza
Stary 2011-08-24, 23:28   #2745
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

pzs współczuję

niunia słodka ta Twoja mała

haniu super że z dzieciaczkiem wszystko ok. Rzeczywiście sporo kg Ci przybyło w tak krótkim czasie, ale skoro tyle płynów pochłaniasz + owoce to trudno się dziwić

carmelova - odwiedziłam Twojego bloga, ale nie miałam czasu się zagłębiać - wyłapałam tylko przepis na "pankejki" i dzisiaj zrobiłam. Bardzo fajne, pierwszy raz robiłam coś takiego, a już dawno za mną chodziło wypróbowanie tego typu naleśników. Nawet mój dwulatek wszamał ze 2 i masując się po brzuszku powiedział "pysia ciasio" (a jemu mało co smakuje hihi)

butter zakładaj bloga! podajesz sporo apetycznych przepisów, potem trudno coś odnaleźć. A w robieniu zdjęć się wyćwiczysz

emilko - ciekawa impreza, ale faktycznie musiała być dla was męcząca. Miłe te wszystkie prezenty, ale takie weselicho musi być bardzo kosztowne.

a ja byłam w weekend u lekarza, maleństwo się już właściwie ułożyło (jakoś ukradkiem bo nie wyczułam kiedy), ale do porodu muszę jeszcze poczekać trochę. Niestety przez te straszne upały się wykańczam, spuchłam sporo, i mam serdecznie dość No ale nie pozostaje nic innego jak czekać....

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:52   #2746
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Zuza ale ci ta ciąża szybko zleciała. Juz prawie koniec.

Stary 2011-08-25, 09:07   #2747
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
a tam za dużo, nie wstydź się tylko napisz się gdzie byłaś z egzotyki i gdzie Ci się najbardziej podobało

Niesamowity wyjazd Ci się szykuje. Ja z wymienionych najbardziej chciałabym na Mauritius i Bali. Nurkujesz?

emi_lka, strasznie na bogato to litewskie wesele, chyba bym się przytłoczona czuła wśród tylu limuzyn, asystentów pary młodej miły zwyczaj z tymi przemówieniami.
niestety nie mogę nurkować, tylko snoorkować mogę, ale znajdę sobie na pewno zajęcie.
A podobać to mi się wszędzie podoba, bo jest inaczej niż mam na co dzień.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała o playlistę do biegania, na moje są naprzemiennie piosenki z tej listy, niektóre dynamiczne, niektóre spokojne do marszu:

the sweet escape Gwen Stefani
Z twarzą Marylin Monroe
King of the Bongo Manu Chao
Czas pomyka Voo Voo
Perfidia (z Dextera)
Crazy Gnaris Barkley
Dexter main title Kinky
Shy guy Diana King
Just a girl No Doubt
Lovefool Cardigans
Freedom Sistars
Clumsy Fergie
Crawling up the hill Katie Melua
Touch and go Tango in harlen

-------------------
Napiszę kilka szczegółów dot. wesela tu, bo nie chce mi się zakładać wątku.

Ciekawostki/inności - "orszak" państwa młodych to 2 pary małżeńskie - oficjalni, figurujący w dokumentach świadkowie (albo jedna z tych par, albo po jednej osobie z pary) oraz tzw. asystenci (w liczbie np. 3 par). Czyli w sumie z państwem młodych było nas 12 osób.

Asystenci to coś na wzór amerykańskich druhen/drużb - panie ubrane w takie same sukienki, ich partnerzy w takie same krawaty.

Jest możliwość brania ślubu konkordatowego, ale zwyczaj jest taki, że jedzie się po kościele do urzędu stanu cywilnego (ale w sukience ślubnej).
W naszym przypadku ślub był o 12 w kościele, a o 14 w urzędzie stanu cywilnego.
Nie ma zwyczaju, by do kościoła przyjeżdżali wszyscy zaproszeni na wesele goście, więc część przyjeżdża tylko na wesele.
Po kościele i po urzędzie są oczywiście składane życzenia przez tych, którzy byli tylko na ślubie.
W naszym przypadku wszyscy Ci goście otrzymali od pary młodej paczki z szampanem/jakimś innych alkoholem i cukierkami.

W ogóle jest bardzo hojnie, jest dużo prezentów i podziękowań dla gości/rodziców/świadków/asystentów w ciągu całego trwania imprezy.
My dostaliśmy ten karnet do spa, druga para świadków też, rodzice też dostali pobyt wypoczynkowy gdzieś.

Po ślubie cywilnym był plener (niestety lało i wiało z drobnymi przerwami). Wesele zaczęło się o 18, więc trwał 4 godz.,jeździliśmy po starym mieście.
Tradycją jest przenoszenie panny młodej przez most i zawieszanie na moście kłódki oraz picie na moście szampana

(byliśmy dobrze wyposażeni we wszelkie potrzebne akcesoria).

Zauważyłam tam wielką dbałość zarówno o formę, jak i o przeżycia/emocje.
Dbałość o formę, czyli np. zadbanie o samochody (nasz "orszak" jechał trzema czarnymi mercedesami, ale widziałam mnóstwo par młodych w urzędzie i u nich było podobnie, czyli limuzyny, albo jakieś inne wypasione samochody), podobnie jeśli chodzi o takie same stroje asystentek.
Pisząc o emocjach/przeżyciach mam na myśli właśnie wiele podziękowań, przemówień, toastów <w ogóle na weselu dużo się "mówi" - toasty, opowiadanie różnych historii z życia nowożeńców etc.> - było bardzo wzruszająco, ale tak pozytywnie, szczerze.

Z innych inności Na weselu rzadko się śpiewa sto lat (chyba tylko raz, albo dwa), nie ma zwyczaju oczepin, jest kilka rozsianych zabaw i tylko rzucanie welonu/muchy (w praktyce bukietu).
Nie ma ceremoniału związanego z tortem, tzn. tort "wjeżdża", para młoda kroi kawałek, ale nie ma zbiorowego serwowania go gościom, kto chce, ten sobie kroi.

Na weselu zazwyczaj są jakieś dodatkowe atrakcje, u nas była w dniu weselu dodatkowa piosenkarka, która zaśpiewała kilka piosenek, a w dniu poprawin był występ tańców ludowych.

Jest jeszcze trochę drobnych szczegółów-różnic, ale chyba wymieniłam te, które najbardziej mi się rzuciły w oczy.

Aaa, no i wszystko zaczyna się wcześnie, u nas o 9.30 było już błogosławieństwo pana młodego z najbliższą rodziną, przy czym wcześniej było kilka krótkich przemówień: taty, brata i pana młodego, a dopiero później błogosławieństwo.

Było ciekawie, inaczej, ale męcząco, jednak ten dzień wesela zaczął się bardzo wcześnie, ja już po plenerze a przed weselem miałam dość - zasnęłam w samochodzie w drodze do restauracji. Ale bawiliśmy się bardzo dobrze

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

-----------------

Nocko, jak fryzura?
Ja idę w piątek na farbowanie, ciekawe jak będzie...

A w sobotę mam zamiar sobie zrobić na wesele taką fryzurę z moich nowych, krótkich, jasnych włosów Mam do tego słodką sukieneczkę, białą w czarne kropki a'la lata pięćdziesiąte.
http://i.wp.pl/a/f/film/033/53/85/0238553.jpg
dzięki za relację, ciekawie ale faktycznie męcząco. Fajne przeżycia na pewno, skoro tyle się dzieje w dniu wesela. Taka idea podoba mi się o wiele bardziej niż polskie siedzenie przy stole całą noc, żarcie i picie, przerywane tańczeniem
Stary 2011-08-25, 09:11   #2748
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
no to jak masz czas, żeby przed pracą posiedzieć na kompie to znaczy, że za wcześnie wstajesz

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
emilko - ciekawa impreza, ale faktycznie musiała być dla was męcząca. Miłe te wszystkie prezenty, ale takie weselicho musi być bardzo kosztowne.
o tym samym pomyślałam, nie rozumiem wydawania strasznych sum na wesele. Wesele kuzynki TŻ, na które idziemy we wrześniu, ma kosztować 80tys
Wczoraj przyszły cieliste szpilki, buty wydają się wygodne, więc mam już w czym na to wesele pójść. Jeszcze tylko granatowy żakiet by mi się przydał, dzisiaj się rozejrzę, a jak nic mi się nie spodoba, to pójdę w czarnym.
Stary 2011-08-25, 09:13   #2749
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

80 tys?? przegięcie moim zdaniem

Stary 2011-08-25, 09:17   #2750
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie mogę nurkować, tylko snoorkować mogę, ale znajdę sobie na pewno zajęcie.
to się rozpisałaś
ja raz nurkowałam - niesamowicie było pływać z rybkami, ale niesamowity był też ból uszu. Co się przyzwyczaiłam do danej głębokości, to mi kazali niżej schodzić. Muszę się nauczyć snoorkować tak, żeby po wynurzeniu woda nie dostawała mi się do rurki, póki co snoorkowałam jedynie na powierzchni.
Stary 2011-08-25, 09:20   #2751
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
to się rozpisałaś
ja raz nurkowałam - niesamowicie było pływać z rybkami, ale niesamowity był też ból uszu. Co się przyzwyczaiłam do danej głębokości, to mi kazali niżej schodzić. Muszę się nauczyć snoorkować tak, żeby po wynurzeniu woda nie dostawała mi się do rurki, póki co snoorkowałam jedynie na powierzchni.

a jak z pogodą? tzn. gdzie najbliżej będzie dobra pogoda w lutym? cała półkula południowa prawda? czy coś jeszcze?
Stary 2011-08-25, 09:26   #2752
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

nie mogę się przestawić na tryb "praca"

Byliśmy wczoraj w kinie na "Debiutantach". Bardzo fajny film, polecam. Smutna komedia - ktoś tak opisał... ale naprawdę urzeka muzyką i ciekawą konstrukcją. O samotności, miłości i radości życia.
http://www.filmweb.pl/reviews/Historia+smutku-11446

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Emilko fajnie opis brzmi ciekawie. Masz jakieś zdjęcia??
Zdjęć na razie nie mam.

Cytat:

Nie, włosów tak jasnych oczywiście nie chcę

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

odżywiaj się przecież nie będziesz się odchudzać
Co do owoców.Ja też jem ich raczej mało, a ostatnio oszalałam.Śliwki, nektarynki, gruszki, arbuzy,ananas, winogrona, jabłka nawet banany, które w normalnych okolicznościach leżąc na stole nie wzbudzają we mnie żadnych emocji mam nadzieję, że mi przejdzie.

Emilko super impreza
Ja też wyposzczona po I fazie SB rzuciłam się na owoce i tak mi zostało...
Ale muszę powiedzieć, że od ponad miesiąca mam stałą wagę, choć szczególnie w ostatnim tygodniu nie oszczędzałam się

Gosia podziwiam poranne wstawanie, ja bym tak chciała (choć nie do końca muszę), ile rzeczy udałoby mi się zrobić

Ale na urlopie sobie odbijesz

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć

a ja byłam w weekend u lekarza, maleństwo się już właściwie ułożyło (jakoś ukradkiem bo nie wyczułam kiedy), ale do porodu muszę jeszcze poczekać trochę. Niestety przez te straszne upały się wykańczam, spuchłam sporo, i mam serdecznie dość No ale nie pozostaje nic innego jak czekać....
Czyli maleństwo jest już w progach startowych
Cierpliwości

Cytat:
cześć

dzięki za relację, ciekawie ale faktycznie męcząco. Fajne przeżycia na pewno, skoro tyle się dzieje w dniu wesela. Taka idea podoba mi się o wiele bardziej niż polskie siedzenie przy stole całą noc, żarcie i picie, przerywane tańczeniem
Tak, te toasty, przemówienia, opowieści były naprawdę fajne, cały czas czuło się, że zaraz wydarzy się coś ciekawego.

Cytat:

Wczoraj przyszły cieliste szpilki, buty wydają się wygodne, więc mam już w czym na to wesele pójść. Jeszcze tylko granatowy żakiet by mi się przydał, dzisiaj się rozejrzę, a jak nic mi się nie spodoba, to pójdę w czarnym.
Pokaż buty
Ja wczoraj chwilę szukałam fajnego, nietandetnego czerwonego paska, ale nie znalazłam...
Stary 2011-08-25, 09:29   #2753
xzora
Zakorzenienie

Dobra pogoda to pojęcie względne, jednemu wystarczy ponad 20 stopni żeby sobie popływał i się poopalał (i ja się do tej grupy zaliczę, czyli w lutym w grę wchodzą Kanary, Egipt), inny potrzebuje na to 30stopni, dla tej grupy najbliższe ciepłe kierunki to Wyspy Zielonego Przylądka i Kenia. No i przy egzotyce odległość w km to nie zawsze najkrótszy przelot.
Stary 2011-08-25, 09:33   #2754
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra pogoda to pojęcie względne, jednemu wystarczy ponad 20 stopni żeby sobie popływał i się poopalał (i ja się do tej grupy zaliczę, czyli w lutym w grę wchodzą Kanary, Egipt), inny potrzebuje na to 30stopni, dla tej grupy najbliższe ciepłe kierunki to Wyspy Zielonego Przylądka i Kenia. No i przy egzotyce odległość w km to nie zawsze najkrótszy przelot.
mi też wystarczy 20 stopni. Wiem, że nie w km się liczy, chodzi mi o to, czy nie zapomniałam o czymś, co jest bliżej, a nie byłam i pogoda też jest wystarczająca. Nie lubię latać, nienawidzę wręcz, więc chętnie skrócę sobie te męki, jeśli znajdę coś ciekawego bliżej.
dzięki za odp
Stary 2011-08-25, 09:37   #2755
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
80 tys?? przegięcie moim zdaniem
wesele podobno ma być standardowe, tyle że duże, 2 dniowe i z noclegami dla przyjezdnych gości

Cytat:
Pokaż buty
oto one: http://allegro.pl/nowosc-hit-sezonu-...779253864.html
to były jedyne buty, które spełniały moje kryteria - czyli proste, kryte, cieliste, szpilki, dł. wkładki 23,5cm, obcas 6-7cm, wolałabym, żeby były ze skóry naturalnej, ale takie rzeczy to już tylko w erze
Stary 2011-08-25, 09:47   #2756
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

oto one: http://allegro.pl/nowosc-hit-sezonu-...779253864.html
to były jedyne buty, które spełniały moje kryteria - czyli proste, kryte, cieliste, szpilki, dł. wkładki 23,5cm, obcas 6-7cm, wolałabym, żeby były ze skóry naturalnej, ale takie rzeczy to już tylko w erze
Ładne

--------------------------

Szukam inspiracji perfumiarskiej - podrzućcie kilka fajnych waszych zdaniem zapachów, które warto przetestować.

Ostatnio jakoś nic mnie nie zachwyciło, nie mam żadnego 'must have' na liście.
Stary 2011-08-25, 10:07   #2757
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne

--------------------------

Szukam inspiracji perfumiarskiej - podrzućcie kilka fajnych waszych zdaniem zapachów, które warto przetestować.

Ostatnio jakoś nic mnie nie zachwyciło, nie mam żadnego 'must have' na liście.
mam zwykle ten sam problem i trzymam się staroci, które znam i lubię, bo zawsze jak coś kupię nowego albo polecanego, to potem oddaję mamie.
CK Eternity, Chanel Chance zielony, DKNY be delicious to standardowe, marc jabos daisy - same świeżaki zielone
Stary 2011-08-25, 10:12   #2758
xzora
Zakorzenienie

emi_lka, dzięki

co do perfum, moi ulubieńcy to:
Cacharel Eau d'Eden - nie mylić z zapachem Eden, który jest ciężki, babciowy, Eau d'Eden jest lżejszy
Hugo Boss Deep Purple - ciepły, idealny na zimę
Lacoste Pour Femme - również ciepły, jesienno -zimowy, elegancki
Hugo Boss Femme - bardzo elegancki, na każdą porę roku
femme de Lacoste - klasyczny, na cieplejsze dni
Stary 2011-08-25, 10:12   #2759
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
mam zwykle ten sam problem i trzymam się staroci, które znam i lubię, bo zawsze jak coś kupię nowego albo polecanego, to potem oddaję mamie.
CK Eternity, Chanel Chance zielony, DKNY be delicious to standardowe, marc jabos daisy - same świeżaki zielone
No właśnie, ja też się kręcę wokół znanego

Na Chance mam ochotę od jakiegoś czasu, tylko nie mogę się zdecydować który
Lubię świeżaki w stylu One CK, ale też delikatnie słodkie jaki Euphoria albo Si Lolita.
Stary 2011-08-25, 10:14   #2760
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Hania

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości