kto chce schudnąć 20 kg zapraszam zaczynamy od 26.07.2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 22:35   #331
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: kto chce schudnąć 20 kg zapraszam zaczynamy od 26.07.2011

Cytat:
Napisane przez Paulinka2011 Pokaż wiadomość
ja nie moge jakos schudnac choc trzymam diete i cwicze...
wiesz, ja nie wierzę w takie coś... nie da się ćwiczyć dobrze, trzymać diety, nawadniać organizm i nie chudnąć. Wyjątek to oczywiście czas, kiedy mamy @. Ja mimo wielu chorób, które faktycznie utrudniają odchudzanie, jakoś chudnę. A chudnę, bo nie mam grzeszków i jestem konsekwentna. Zastanów się czy przypadkiem naprawdę nie podjadasz. To jest jeden z głownych problemów osób odchudzający się- tu skubniesz kawałęk ciasteczka, tu cukiereczek, tam troszkę babeczki. I tak się zbiera. Jeśli mimo to, będziesz uważała, że robisz wszystko ok, to znaczy, że albo źle ćwiczysz, zbyt rzadko jesz, za mało wody pijesz, albo też masz problemy z niedoczynnością tarczycy. Pomyśl nad tym.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2011-08-22 o 22:38
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 08:58   #332
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
wiesz, ja nie wierzę w takie coś... nie da się ćwiczyć dobrze, trzymać diety, nawadniać organizm i nie chudnąć. Wyjątek to oczywiście czas, kiedy mamy @. Ja mimo wielu chorób, które faktycznie utrudniają odchudzanie, jakoś chudnę. A chudnę, bo nie mam grzeszków i jestem konsekwentna. Zastanów się czy przypadkiem naprawdę nie podjadasz. To jest jeden z głownych problemów osób odchudzający się- tu skubniesz kawałęk ciasteczka, tu cukiereczek, tam troszkę babeczki. I tak się zbiera. Jeśli mimo to, będziesz uważała, że robisz wszystko ok, to znaczy, że albo źle ćwiczysz, zbyt rzadko jesz, za mało wody pijesz, albo też masz problemy z niedoczynnością tarczycy. Pomyśl nad tym.
Faktycznie czasami cos tam podjem i to pewnie jest glowny powod ze nie chudne, teraz nie bede podjadac i zobaczymy czy waga poleci w dol... Na szczescie nie mam niedoczynnosci tarczycy choc dawno robilam badania ale powtorze je zeby miec pewnosc... Dziekuje za rady jestes kochana
Paulinka2011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 09:57   #333
Bottega
Zakorzenienie

Paulinka, nie ma sprawy Też tak kiedyś miałam, więc znam to niestety. Teraz jest na szczęście inaczej Życzę wytrwałości!

Stary 2011-08-23, 13:51   #334
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Paulinka, nie ma sprawy Też tak kiedyś miałam, więc znam to niestety. Teraz jest na szczęście inaczej Życzę wytrwałości!
Dziekuje bardzo A co robisz zeby powstrzymac sie od zjedzenia czegos slodkiego??
Stary 2011-08-23, 15:05   #335
Bottega
Zakorzenienie

mnie pomogło przestawienie się na 5 posiłków zamiast 3, picie dużej ilości wody i jedzenie np. borówek, które mają mało kalorii, a są słodkie Nie jem ich codziennie, tzn. czasami wychodzi, że jem 2 dni pod rząd jako podwieczorek, a czasami tak, że przez pól tyg. wcale.
U mnie to jest też tak, że owszem, zawsze lubiłam słodycze i ciągnęło mnie do nich, ale bardziej ciągnie mnie do takich typowo polskich, kalorycznych potraw typu pierogi ostatnio jak zobaczyłam zdjęcie krokietów ziemniaczanych, to myślałam, że zjem monitor :P Pocieszam się tym, że jeśli dobiję do 63kg, to raz na jakiś czas będę sobie pozwalać na takie rzeczy, ale w małych porcjach i oczywiście ćwicząc Paulinka, a Ty ile teraz ważysz? iile masz wzrostu? nie pamiętam już, za dużo odchudzających się dziewczyn na forum :P
U mnie dziś znowu 0,2kg mniej Łącznie -5,1kg Cieszę się bardzo, bo za niecałe 4 tyg. wyjeżdżam do ciepłych krajów, gdzie będę praktycznie cały czas w kostiumie. Mam nadzieję, że zgubię do tego czasu jeszcze ze 4 kg

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2011-08-23 o 15:12
Stary 2011-08-23, 16:02   #336
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
mnie pomogło przestawienie się na 5 posiłków zamiast 3, picie dużej ilości wody i jedzenie np. borówek, które mają mało kalorii, a są słodkie Nie jem ich codziennie, tzn. czasami wychodzi, że jem 2 dni pod rząd jako podwieczorek, a czasami tak, że przez pól tyg. wcale.
U mnie to jest też tak, że owszem, zawsze lubiłam słodycze i ciągnęło mnie do nich, ale bardziej ciągnie mnie do takich typowo polskich, kalorycznych potraw typu pierogi ostatnio jak zobaczyłam zdjęcie krokietów ziemniaczanych, to myślałam, że zjem monitor :P Pocieszam się tym, że jeśli dobiję do 63kg, to raz na jakiś czas będę sobie pozwalać na takie rzeczy, ale w małych porcjach i oczywiście ćwicząc Paulinka, a Ty ile teraz ważysz? iile masz wzrostu? nie pamiętam już, za dużo odchudzających się dziewczyn na forum :P
U mnie dziś znowu 0,2kg mniej Łącznie -5,1kg Cieszę się bardzo, bo za niecałe 4 tyg. wyjeżdżam do ciepłych krajów, gdzie będę praktycznie cały czas w kostiumie. Mam nadzieję, że zgubię do tego czasu jeszcze ze 4 kg
Oj do slodyczy mam straszna slabosc ale spróbuje je zamienic na jakies owoce... Gratuluje spadku wagi Zazdroszcze wyjazdu do cieplych krajow a gdzie jedziesz?? Rowniez uwielbiam pirogi z cebulka<pycha> heh Staram sie jesc 5 posilkow dziennie ale czesto miedzy posilkami jestem glodna... Mam 171cm i waze niestety 71kg. Ucieszyłabym sie gdybym wazyla z 60 kg... Musze koniecznie odstawic slodycze...
Stary 2011-08-23, 20:38   #337
Bottega
Zakorzenienie

ee tam, gadasz, nie masz dużo do zrzucenia! jesteś w dużo lepszej sytuacji niż ja Ja się strasznie zapuściłam przez mieszkanie z TŻ ;/ wspólne obiadki, kolacyjki... ehh. U mnie niby nie widać mojej wagi, bo nawet lekarze myślą, że ważę góra 75, ale muszę schudnąc dla siebie. Jeszcze nie wiem gdzie jadę :P Jedziemy (lecimy) z Last Minute- Tunezja, Brazylia, Turcja, Grecja, Hiszpania- pewnie któreś z tych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 21:50   #338
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
ee tam, gadasz, nie masz dużo do zrzucenia! jesteś w dużo lepszej sytuacji niż ja Ja się strasznie zapuściłam przez mieszkanie z TŻ ;/ wspólne obiadki, kolacyjki... ehh. U mnie niby nie widać mojej wagi, bo nawet lekarze myślą, że ważę góra 75, ale muszę schudnąc dla siebie. Jeszcze nie wiem gdzie jadę :P Jedziemy (lecimy) z Last Minute- Tunezja, Brazylia, Turcja, Grecja, Hiszpania- pewnie któreś z tych
Mam 11 kg do zrzucenia, ja tez sporo przytylam po przyjezdzie do Irlandii... Jadlam duzo frytek, pizzy, slodyczy starsznie zle sie odzywialam ale teraz juz nie jem fast foodow ze slodyczami troche gorzej heh teraz staram sie odzywiac zdrowo... No taki urok mieszkania z TŻ, dba o ciebie O to zycze udanych i goracych wakacji
Stary 2011-08-23, 22:22   #339
Bottega
Zakorzenienie

dziękuję heh, po prostu chcieliśmy razem jadać posiłki, a przynajmniej obiad, a że on często wracał późno z pracy potwornie głodny, to czekałam na niego. Jedliśmy późno, tłusto i duże porcje. Do tego brałam leki, które niestety mają taki skutek uboczny, że bardzo potęgują łaknienie. Niedawno w końcu je odstawiłam i od razu lepiej.
Jesteś pewna, że musisz aż 11kg schudnąć? Pytam, bo przy Twoim wzroście 60kg to trochę mało, ale każdy ma inną budowę ciała, więc np. może być tak,że wyglądasz grubiej niż ważysz, ja mam odwrotnie, to zależy od organizmu.

Stary 2011-08-24, 09:13   #340
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję heh, po prostu chcieliśmy razem jadać posiłki, a przynajmniej obiad, a że on często wracał późno z pracy potwornie głodny, to czekałam na niego. Jedliśmy późno, tłusto i duże porcje. Do tego brałam leki, które niestety mają taki skutek uboczny, że bardzo potęgują łaknienie. Niedawno w końcu je odstawiłam i od razu lepiej.
Jesteś pewna, że musisz aż 11kg schudnąć? Pytam, bo przy Twoim wzroście 60kg to trochę mało, ale każdy ma inną budowę ciała, więc np. może być tak,że wyglądasz grubiej niż ważysz, ja mam odwrotnie, to zależy od organizmu.
Jedzenie na noc jest najgorsze co moze byc, chcialabym wazyc 60kg Ale u mnie wlasnie nie widac zebym tyle wazyla... Mam dosc duzy brzuch i to jest moj najwiekszy problem no i okragla buzie:/ Nogi mam dosc szczuple... Nabardziej to zalezy mi zeby wyszczuplic brzuch:-( Juz nie wiem co mam robic...
Stary 2011-08-24, 12:00   #341
Bottega
Zakorzenienie

Paulinka, musisz być dzielna! Ja też mama chwile,kiedy mama ochotę najeść się czegoś dobrego, tłustego, albo słodkiego. Ale kurczę... walczymy o SIEBIE! o Swoje zdrowie, ładną figurę, samopoczucie! Robimy to dla siebie, a nic nie przychodzi za darmo. Damy radę Kochana Mnie dzięki forum jest łatwiej... dzięki temu,że odchudzamy się w grupie, a nie tylko ja jedna, jak to wcześniej bywało.
Zajrzyj do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post28952787
Wstawiłam swoje zdj. sprzed 5kg i z dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 13:12   #342
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Paulinka, musisz być dzielna! Ja też mama chwile,kiedy mama ochotę najeść się czegoś dobrego, tłustego, albo słodkiego. Ale kurczę... walczymy o SIEBIE! o Swoje zdrowie, ładną figurę, samopoczucie! Robimy to dla siebie, a nic nie przychodzi za darmo. Damy radę Kochana Mnie dzięki forum jest łatwiej... dzięki temu,że odchudzamy się w grupie, a nie tylko ja jedna, jak to wcześniej bywało.
Zajrzyj do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post28952787
Wstawiłam swoje zdj. sprzed 5kg i z dziś
O rany wygladasz swietnie Widac u ciebie bardzo duze zmiany, mam dokladnie taki sam brzuch jak ty na pierwszym zdjeciu i tez wygladam jak w ciazy, ludzie czesto sie mnie pytaja czy jestem w ciazy:/ a to czasami jest klopotliwe... Masz racje ze robimy to dla siebie dla zdrowia, musze sie wziac w garsc i przestac popelniac grzeszki, mi tez jest w grupie razniej i latwiej bo wiem ze nie jestem sama i ktos mnie wspiera Od dzisiaj jak bede chciala zjesc cos slodkiego albo nie zdrowego to bede sobie wyobrazac ze spadl mi brzuch tak jak tobie i mam nadzieje ze to pomoze Jeszcze raz gratuluje
Stary 2011-08-24, 14:16   #343
Bottega
Zakorzenienie

Dzięki wielkie Mnie też pytali czy w ciąży jestem... teraz na szczęście już tego nie robią. Do dzieła, Kochana! Ja właśnie zaliczyłam hula-hop, skakankę i ćwiczenia na nogi oraz tyłek. Zaraz ruszam dalej

Stary 2011-08-24, 15:38   #344
cyniczna_
Raczkowanie

A dla mnie się kompletnie nie chce dzisiaj ćwiczyć Może wieczorkiem coś..
cyniczna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-24, 16:03   #345
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki wielkie Mnie też pytali czy w ciąży jestem... teraz na szczęście już tego nie robią. Do dzieła, Kochana! Ja właśnie zaliczyłam hula-hop, skakankę i ćwiczenia na nogi oraz tyłek. Zaraz ruszam dalej
Ja juz po Zumbie 45 minut Za niedlugo ide cwiczyc inne cwiczenia (sklony, przysiady, brzuszki, nozyce, podnoszenie nog, podciaganie nog) wiec razem wyjdzie z 2 godz cwiczen Ciekawa jestem ile spalam kalorii podczas tych cwiczen heh
Stary 2011-08-25, 07:44   #346
cyniczna_
Raczkowanie

Podziwiam Was Dla mnie im bliżej szkoły, tym bardziej nic mi się nie chce Dobrze, że ostatni rok został Dzisiaj mam zamiar przejść jakieś 8 km ale czy ktoś nie podwiezie.. Zobaczymy
Stary 2011-08-25, 08:43   #347
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyniczna_ Pokaż wiadomość
Podziwiam Was Dla mnie im bliżej szkoły, tym bardziej nic mi się nie chce Dobrze, że ostatni rok został Dzisiaj mam zamiar przejść jakieś 8 km ale czy ktoś nie podwiezie.. Zobaczymy
Tez mialam tak im blizej wrzesnia tym bardziej nie chcialo mi sie isc do szkoly, ale juz skonczylam na szczescie szkole i teraz pracuje Dzis na sniadanko jajecznica, 2 kromki ciemnego chleba z szynka i czerwona herbataka... Macie jakis pomysl na obiad?? Zycze udanego 8 km spacerku
Stary 2011-08-25, 18:46   #348
cyniczna_
Raczkowanie

Dla mnie 8 miesięcy zostało Zamiast szkoły dalej pewnie będzie praca
Stary 2011-08-25, 19:30   #349
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cyniczna_ Pokaż wiadomość
Dla mnie 8 miesięcy zostało Zamiast szkoły dalej pewnie będzie praca
O to studniowka bedzie Super Ja na swoja bym z checia jeszcze raz poszla swietnie sie bawilam... Ja juz po dzisiajszych cwiczeniach A jak tam u Was??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 19:37   #350
Bottega
Zakorzenienie

Ja studiuję, więc nadchodzącym wrześniem się nie przejmuję Bardziej ta okropną pogoda w Polsce :/

Stary 2011-08-25, 19:56   #351
cyniczna_
Raczkowanie

Ja nie ćwiczyłam

Bottega - zobaczysz że wrzesień będzie ciepły <wrr>
Stary 2011-08-25, 21:08   #352
Paulinka2011
Raczkowanie

Cytat:
Ja studiuję, więc nadchodzącym wrześniem się nie przejmuję Bardziej ta okropną pogoda w Polsce :/
U mnie pogoda od dluzszego czasu jest do kitu caly czas pada i jest zimno, niestety taki urok Irlandii ale mam nadzieje ze bedzie ladna pogoda we wrzesniu w Polsce bo bede na urlopie 3 tyg
Stary 2011-08-26, 17:46   #353
Paulinka2011
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam taki problem... Cokolwiek bym nie zjadla zaraz mam wydety brzuch, rano wstaje i jest w miare ok ale jak cos zjem to juz katastrofa, czasami wstydze sie pokazac w jakiejs bluzce i wyjsc gdzies bo mam wrazenie ze wszyscy sie na mnie gapia...Wiecie co z tym zrobic bo ja juz nie mam sil... Z gory dziekuje za odpowiedz
Stary 2011-08-26, 18:47   #354
cyniczna_
Raczkowanie

Nic ci nie poradzę, bo mam ten sam problem

Ja zarzucam ćwiczenia na czas nieokreślony. Mam coś z nogą, kręgosłup boli i sama nie wiem jak to będzie
Stary 2011-08-27, 10:11   #355
cyniczna_
Raczkowanie

I dostałam okres ;| Kocham to .
Stary 2011-08-28, 14:54   #356
Bottega
Zakorzenienie

Mnie się wczoraj rano skończył, ale dziś dostałam mocnego krwawienia- moje problemy ginekologiczne się uaktywniają :/
Wczoraj 900kcal zjadłam, z ruchu- pół dnia chodzenia po mieście z ciężkimi bagażami, 350 podskoków na skakance i 140 ćw na nogi i tyłek.
Chciałam iść dziś na rower wodny, ale zamknięta wypożyczalnia :/

Stary 2011-08-28, 15:24   #357
Paulinka2011
Raczkowanie

A ja po cwiczeniach tych co zawsze heh dzis tez troche pospacerowalam z dieta jest ok ale nie wazylam sie dzisiaj, zrobie to dopiero w piatek mam nadzieje ze jakies kg zleca no i cm z brzucha...
Stary 2011-08-28, 15:27   #358
cyniczna_
Raczkowanie

Zważyłam się dzisiaj. W czasie okresu ważę średnio 2 kg więcej to sobie odjęłam i wyszło 58,3 kg Ja nie chcę żadnych problemów z okresem mieć bo jak pomyślę o ginekologu to aż mi się niedobrze robi. Zaraz chyba idę ćwiczyć 8,5 kg przed mną do zrzucenia..
Stary 2011-08-30, 08:53   #359
Paulinka2011
Raczkowanie

A co tu tak ucichlo?? Jak wam idzie odchudzanie, bo mi narazie srednio, ale mam nadzieje ze to sie poprawi... Pozdrawiam
Stary 2011-08-30, 16:22   #360
cyniczna_
Raczkowanie

No ucichło w ostatnim czasie ; P Dla mnie doobrze Za godzinkę idę ćwiczyć. Dodam sobie ćwiczenia na uda i na ramiona

A Tobie czemu średnio odchudzanie ? ;p
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości