Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 19:50   #3211
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, widział wyniki - może być groźnie, ale póki biorę hormony to nic nie powinno się stać Muszę się teraz pilnować, i nie zapominać tabletek
no to pilnuj się

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
no nieee, gdzie kupowałaś te witaminy w takiej cenie?!
W Albie ale to zwykłe są, nie czekoladowe (chyba że sobie w nutelli zamoczę )
Zawsze kupuję w Albie bo jednak tam chyba najtaniej jak pisałaś o najtańszej aptece to myślałam że o niej mówisz. Ja kupowałam akurat na Gdańskiej (przy Kamiennej) - tam obok właśnie jest Akpol (akpol czynny w razie w. do 20 )

Kasikzaki
można się wściec, a nie może iść do jakiegoś innego lekarza??

Możesz mi wpisać Aleksander??? bo chyba już tak zostanie, no najwyżej będę prosić o zmiany

Częstujcie się dziewczyny
Stary 2011-08-24, 19:52   #3212
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Inutil- ładnie Aleksander podoba mi się
a za bułeczkę dziękuję, juz po kolacjii jestem ostatnio na sniadania i kolacje jem kanapki z białym serkiem i z dżemem w kołko...ciekawe kiedy mi się znudzi
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:54   #3213
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Haniula ja też słyszałam że Smyk najlepszy jest a bobas na Gdańskiej... byliśmy porażka jak dla mnie ceny kosmiczne (patrzyliśmy na łóżeczka akurat) Pani cały czas za nami łaziła - aż strach było cokolwiek dotknąć. Jak tłumaczyłam tż na co powinno się patrzeć przy wyborze wózka to Pani co chwilę się wtrącała, a kilka razy mówiliśmy że dziękujemy, ale tylko na razie oglądamy
Stary 2011-08-24, 19:54   #3214
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Lucy na innej stronie znalazłam, ze wazy prawie 20 kg....
aha. no to faktycznie trochę waży.
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dziewczyny , dzwoniła do mnie przed chwilą koleżanka z pracy, tez jest w ciąży w 18tyg i wczoraj zaczęła krwawić. Pojechała do szpitala ale oczywiście Ci irlandcy lekarze to debile......ogólnie z dzidzią ok ale nie dali jej zwolnienia choć poprosiła. Lekarka kazała jej odpoczywać dużo, ana mówi ze pracuje na kuchni gdzie nie można sobie pozwolić na wolną pracę i jedno przeczy drugiemu a ona na to, na razie zwolnienie nie jest potrzebne, pomyślimy jak by sytuacja się powtórzyła
Wyobrażacie sobie....to jakaś paranoja normalnie!!!
nienormalne... co za banda, wrrr. naprawdę nie powinnyśmy aż tak narzekać na polską służbę zdrowia. Jestem na zwolnieniu od pierwszego dnia odkąd się dowiedziałam o ciąży...
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
inutil byliśmy w smyku i w mojej ocenie to najlepsza hurtownia. Duzy wybor wozkow chyba najwiekszy sposrod tych co bylismy, Pan bardzo fachowo nam wszystko wytlumaczył, nic nie wciskał pokazał dobre wozki w bardzo roznych cenach, i tanie i drozsze. Pozostałe artykuły tez fajne, ceny mysle ze normalne jak na te hurtownie. Mysle ze jeszcze tam zawitamy:p i Bydgoszczankom i okoliczankom polecam

W akpolu tez fajnie, chociaz wozkow duzo duzo mniej, ale tak swobodnie mozna bylo wszystko przejzec, i nikt na sile nie zagadywał

Pozatym bylismy w bobasie na gdanskiej- mozna tez dojechac od pomorskiej, w tym akpolu na gdanskiej , w smyku i na szajnochach w jednym ( ale to porazka, wozki jednej firmy pan miał i wychwalał pod niebiosa, a wg mnie to kicz- ogolnie nie podobalo mi sie ze wszystkie firmy krytykował a najlepsze sa tylko te ktore on miał czyli pojedyncze sztuki jakis nieznanych marek)
w smyku byłam raz, gdy szukaliśmy prezentu dla chrześniaczki Tż. Pamiętam, że ujął mnie duży wybór akcesoriów dla niemowląt. Mają tam chyba wszystko. Z kolei Akpol wydaje mi się nieco drogi. Ale mogę się mylić.
Musielibyśmy się przejechać do tego smyka zobaczyć wózki...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:55   #3215
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

uciekam juz od kompa dziewczynki

do jutra
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 19:58   #3216
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

W Albie ale to zwykłe są, nie czekoladowe (chyba że sobie w nutelli zamoczę )
Zawsze kupuję w Albie bo jednak tam chyba najtaniej jak pisałaś o najtańszej aptece to myślałam że o niej mówisz. Ja kupowałam akurat na Gdańskiej (przy Kamiennej) - tam obok właśnie jest Akpol (akpol czynny w razie w. do 20 )
w ALBIE?!! hahahhaha, ale ja tłumok i głupek jestem
Moja ginka mówiła mi, że w Albie, ale ona mówi bardzo szybko i niewyraźnie. Pomyślałam sobie wtedy, że chodzi jej o Almę. No i wydedukowałam, że się pomyliła i chodziło o Superpharm, bo jest przecież obok
Nie wytrzymam
Stary 2011-08-24, 19:59   #3217
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny , dzwoniła do mnie przed chwilą koleżanka z pracy, tez jest w ciąży w 18tyg i wczoraj zaczęła krwawić. Pojechała do szpitala ale oczywiście Ci irlandcy lekarze to debile......ogólnie z dzidzią ok ale nie dali jej zwolnienia choć poprosiła. Lekarka kazała jej odpoczywać dużo, ana mówi ze pracuje na kuchni gdzie nie można sobie pozwolić na wolną pracę i jedno przeczy drugiemu a ona na to, na razie zwolnienie nie jest potrzebne, pomyślimy jak by sytuacja się powtórzyła
w irlandii powinien byc zakaz leczenia ludzi;/ ja tam spadlam ze schodow a oni ze tylko stluczony bez zdjecia bez niczego w pl okazalo sie ze kreg przestawiony ale juz za pozno zeby cos ztym robic.. i teraz dretwienia nog i rak;/ albo zlamalam reke a oni ze nie i ze mma prostowac pojechalam do pl a tu zlamanie i przez to ich prostowanie z przemieszczeniem;/

paranoja!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 20:01   #3218
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula ja też słyszałam że Smyk najlepszy jest a bobas na Gdańskiej... byliśmy porażka jak dla mnie ceny kosmiczne (patrzyliśmy na łóżeczka akurat) Pani cały czas za nami łaziła - aż strach było cokolwiek dotknąć. Jak tłumaczyłam tż na co powinno się patrzeć przy wyborze wózka to Pani co chwilę się wtrącała, a kilka razy mówiliśmy że dziękujemy, ale tylko na razie oglądamy
no za nami tez chodzilaa sie bała ze jej jakis wozek wyniesiemy w kieszeni

Lucy smyk chyba tanszy niz akpol ja patrzyłam wyrywkowo na ceny, i glownie wozkow, a w akpolu nie mieli zabardzo wyboru, ale te drobne rzeczy to masakra
Np butelka 150 ml TT - cos 38zł
butelka TT 260ml TT 45zł bodajze a ja te dwie sztuki w komplecie na all kupilam za 15,99 zł

aaa no i wlasnie dzis przyszly butelki pieluchy i smoczek. Butelki i smoczek super, ale pieluchy to nie wiem czy maja byc takie cienkie? w zasadzie nie wiem jak tetra powinna wygladac
Jutro moze zrobie zdjecie jak to wyglada

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-24 o 20:03
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:01   #3219
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja jeszcze ze swoim lekarzem nie rozmawialam na ten temat, ale moja kosmetyczka jest dyplomowana pielegniarka polozna i mowila, ze moge smialo robic, skoro jestem przyzwyczajona
a ostatnio miala pania, ktora przyslal jej gin przed porodem, zeby sie "tam" ogarnela
ja robie i zadnych problemow nie mam
ewentualnie troszke bardziej boli, ale przynjmniej jest spokoj na dlugo
To się chyba zdecyduję i teraz też pachwiny sobie strzelę Depilacja to super sprawa, bo na długo starcza

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mamuśki ponawiam pytanie jakie witaminki łykacie?
Ja oprócz kwasu łykam Elevit.

Cytat:
Ale za to upiekłam bułki dzisiaj
Ale pysznie wyglądają. Pięknie Ci wyrosły
Stary 2011-08-24, 20:12   #3220
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Inutil- ładnie Aleksander podoba mi się
a za bułeczkę dziękuję, juz po kolacjii jestem ostatnio na sniadania i kolacje jem kanapki z białym serkiem i z dżemem w kołko...ciekawe kiedy mi się znudzi
tż wymyślił, ja nie jestem do końca przekonana. Podoba mi się Hubert ale kiepsko ze zdrobnieniem

Aleksander to na razie jedyne które nam się obojgu podoba

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
w ALBIE?!! hahahhaha, ale ja tłumok i głupek jestem
Moja ginka mówiła mi, że w Albie, ale ona mówi bardzo szybko i niewyraźnie. Pomyślałam sobie wtedy, że chodzi jej o Almę. No i wydedukowałam, że się pomyliła i chodziło o Superpharm, bo jest przecież obok
Nie wytrzymam
niezła jesteś
Stary 2011-08-24, 20:14   #3221
uska000
Zadomowienie

Cytat:
tż wymyślił, ja nie jestem do końca przekonana. Podoba mi się Hubert ale kiepsko ze zdrobnieniem

Aleksander to na razie jedyne które nam się obojgu podoba

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

niezła jesteś
http://imiona.sennik.biz/h/hubert.html
patrz kochana ile zdrobnien

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 20:29   #3222
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
http://imiona.sennik.biz/h/hubert.html
patrz kochana ile zdrobnien
No, ale Beret? Bisio? Bubinka? Huberciasty? Hujbert? Kto to wymyśla???? no jeszcze nie jest przesądzone, to są dwa które bierzemy pod uwagę
Stary 2011-08-24, 20:46   #3223
Haniula
Zakorzenienie

Moi znajomi maja syna Huberta i mowia do niego Hubcio, albo Bercik no i zwyczajnie Hubert .
Moim zdaniem Olek ładniejsze
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 20:48   #3224
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moi znajomi maja syna Huberta i mowia do niego Hubcio, albo Bercik no i zwyczajnie Hubert .
Moim zdaniem Olek ładniejsze

Zmykam spać, dobranoc
Stary 2011-08-24, 21:09   #3225
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale Beret? Bisio? Bubinka? Huberciasty? Hujbert? Kto to wymyśla???? no jeszcze nie jest przesądzone, to są dwa które bierzemy pod uwagę
?????:hah aha:

ja też zmykam. Dobranoc!
Stary 2011-08-24, 21:13   #3226
*Agatek*
Zakorzenienie

Hujbert najlepszy

Ale faza, dziś Sebcia mnie kopie caaaaaaaały dzień... bo mama się leni, leży w łóżku i nic nie robi to się domaga ukołysania chyba chyba szybciej padnie ze zmęczenia przez te kopniaki niż go ukołyszę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:14   #3227
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Hujbert?

oj parsknęłam śmiechem
Hubcio lepiej

ja tez uciekam dobrej nocki
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:42   #3228
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a pewnie, częstuj się!
cały garnek dla nas
aaaaaachhhhh !!!

Cytat:
Teraz pewnie też zrobię, tylko to jest takie badanie ze jak (odpukać) wyniki będą złe to i tak za późno.....jak będą dobre to niby dobrze ale do końca ciąży można się jeszcze zarazić i sama nie wiem co o tym myśleć. Ja po tych badaniach bardzo uważam, dokładnie myje owoce i warzywa, nie jem surowej wołowiny a z kotami nie mam w ogóle styczności....no ale tak jak pisałam....pewnie zrobię bo znowu mama mnie namówi
no w sumie to racja, ze jakby co, to na jakiekolwiek dzialanie juz za pozno
moze ma to sens na samym poczatku, pozniej juz nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciukasy

niestety poprzednio robione leczenie kanałowe do powtórki i mało tego zrobiła mi się próchnica pod dziąsłem
ale lekarz spoko, poszło w miarę gładko, choć siedziałam tam półtorej godziny a to dopiero połowa zęba zrobiona. No i 400 zł nie moje
Grunt to to, że jeszcze jedna wizyta, dokończymy zęba, czyszczenie i spokój

pear nie bój się stanu zapalnego, to są rzadkie przypadki a u mnie to było tak, że miałam pół policzka tak opuchnięte jakbym trzymała gruszke w buzi. Nigdzie wyjść się nie dało i wtedy miałam naprawde hardcore, Ciebie to nie dotyczy no chyba, że tak jak ja masz zęby "9" za ósemkami i rosną poziomo
ciesze sie, ze Twoja wizyta tez poszla gladko
ja wlasnie jutro mam rozpoczac kanalowe, bo juz osttanio jak bylam, to ledwo odratowali mi zabka, a teraz czasem pobolewa, wiec lekarz powiedzial ze jak nic trzeba bedzie robic...i tez sie boje, ze wroce sporo biedniejsza
obiecal jednak, ze nic nie bedzie bolalo, a ze mu ufam, to mam nadzieje, ze tak bedzie
co do dziewiatek rosnacych poziomo, to na szczescie nie narzekam

a co do stanu zapalnego, to nie powinien Ci go najpierw wyleczyc antybiotykiem, a dopiero pozniej robic zeba?

Cytat:
masakra
nie wyobrazam sobie czegos takiego
ale ja tez jak ieszkalam w Londynie, to nigdy nie ufalam tamtejszej sluzbie zdrowia...
dla mnie oni wszyscy sa niedouczeni i nie znaja sie na swoim fachu tak jak Polacy

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
To się chyba zdecyduję i teraz też pachwiny sobie strzelę Depilacja to super sprawa, bo na długo starcza
oj takkk
nie cierpie maszynek i ciaglego odrastania
wole raz a dobrze

Ja biore prenatal complex i jestem zadowolona
oprocz tego magne b6

a co do imienia, to Aleksander duzo ladniejsze od Hujbercika

dobranoc, kochane
tz wola, ze zrobil mi ciepla kapiel
sie stara, skubaniec, po ostatnich akcjach

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 22:12   #3229
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
ja juz niestety zapracowana wiec czasu na ne mniej ale fajnie nawet tak popracowac, nudzilo mnie juz to siedzenie w domu
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Możecie podesłać link do tej niani? Nie żebym chciała Wam podebrać, ale chciałabym wiedzieć, która jest dobra, bo też planuję takową zakupić

Ja ostatnio gadałam do Dzidka, żeby zaczął mnie kopać, żebym wiedziała, że tam jest i że jest zdrowiutki Nie kopnął łobuziak, bo to w sumie jeszcze za wcześnie - dzisiaj zaczynamy 16 tydzień
to tak jak ja
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hujbert?

oj parsknęłam śmiechem
Hubcio lepiej

ja tez uciekam dobrej nocki

spadam spac, nadrobilam juz, ale pisac nie mam sily

buziaki, dobranoc

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 22:37   #3230
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dobranoc, kochane
lepiej późno niż wcale!!!! hihihi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 23:20   #3231
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

Kasikzaki
można się wściec, a nie może iść do jakiegoś innego lekarza??

Możesz mi wpisać Aleksander??? bo chyba już tak zostanie, no najwyżej będę prosić o zmiany
Dzwoniła do swojej lekarki (GP)w przychodni i powidziała jej że jak w szpitalu jej nie dali to ona tym bardziej nie może
Zostaje jej tylko iśc prywatnie ale to właśnie do tej co ja chodze a ona do końca sierpnia na urlopie ale w przyszłym tygodniu si właśnie do niej wybiera.

Imie ładne, zaraz dopisze

Gadałam dzisiaj tztowi o tym detektorze, najpierw robił gały że tyle tego wymyslaja ale jak mu wytłumaczyłąm co i jak i że w zestawie z nianią(która i tak chcieliśmy)taniej to nawet jest chetny i sam powiedział ze pojedziemy w piątek do Smythsa bo tam ponoc tanio(dzieczyna na innym wątku mi napisała że za ok 90 euro widziała a ja na all za 985zł, to połowe taniej). I od razu pojedziemy do tego Polskiego sklepu z wózkami co już kiedyś pisałam i sprawdze czy jest cos ciekawego i za ile.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
w irlandii powinien byc zakaz leczenia ludzi;/ ja tam spadlam ze schodow a oni ze tylko stluczony bez zdjecia bez niczego w pl okazalo sie ze kreg przestawiony ale juz za pozno zeby cos ztym robic.. i teraz dretwienia nog i rak;/ albo zlamalam reke a oni ze nie i ze mma prostowac pojechalam do pl a tu zlamanie i przez to ich prostowanie z przemieszczeniem;/

paranoja!
O matko, to Cie"leczyli".......kutcz e tu co chwile słycha że takie przypadki są.....szok!!!
Cytat:
No mało si nie posikałam z Hujberta: hahaha:

Dobranoc mamuśki...papa
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 06:25   #3232
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
no ja czytałam, że mozna na basen ale zeby potem na mnie nie było
Założyłam i nie bój, nic nie będzie na Ciebie Mam jeszcze jeden schomikowachy, więc na jeszcze jeden basen będzie, a potem kubię płyn z kwasem mlekowym
W ogóle to poszłam na basen wzmocnić plecy i nogami popracować, a cały czas pływałam na plecach bez użycia rąk, bo inaczej nie umiem, a jak używam ręce, to moczę sobie cały czas oczy :/ Chyba muszę zainwestować w dobre okularki

Cytat:
Ale za to upiekłam bułki dzisiaj
Przyślij mi do pracy, please

Cytat:
Byłam u lekarza, widział wyniki - może być groźnie, ale póki biorę hormony to nic nie powinno się stać Muszę się teraz pilnować, i nie zapominać tabletek
To pamiętaj o tabletkach a ja trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ale faza, dziś Sebcia mnie kopie caaaaaaaały dzień... bo mama się leni, leży w łóżku i nic nie robi to się domaga ukołysania chyba chyba szybciej padnie ze zmęczenia przez te kopniaki niż go ukołyszę
Ale naiwne są te dzieci Chyba myślą, że jak będą kopały cały dzień, to matka w końcu się zlituje i ukołysze do snu A nie wiedzą, że nam to sprawia niesamowitą frajdę Tzn. nie mi, bo mnie jeszcze nie kopie, ale jak zacznie, to chyba 24h na dobę będę leżała

Zaraz zaczynam pracę No i tak sobie myślę na co dzisiaj wyskoczyć sobie dobrego w pracy Może naleśniki, albo krokiety...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 06:41   #3233
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Bułka z miodem i kakao??? Kto reflektuje???

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Dziewczyny, przeglądam gazetkę Superpfarmu nową. Czy coś z niej wydaje się wam interesujące? Bo ja jeszcze nie patrzyłam na smoczki, proszki itp.

http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_122011_8.jpg

A co myślicie o firmie NUK? Bo często widzę w sklepach (w rossmannie np. są). Te smoczki uspokajające mnie zastanawiają
Stary 2011-08-25, 06:52   #3234
agawoo
Zakorzenienie

Cześc

Cytat:
O matko

W Polsce to już by ją położyli do szpitala, dali zwolnienie i pilnowali, żeby nic się nie działo dalej .. Chyba nie ma co narzekać u nas

Uciekam, bo szef zajechal

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 07:28   #3235
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mamuśki ponawiam pytanie jakie witaminki łykacie?
Ja łykam femibion II plus do tego kwas foliowy

Cytat:
Wykończy mnie ta pogoda
Znowu wrócilam umęczona, jakbym 50 km piechotą przeszła
Kładę się zaraz spać, bo jutro będzie jeszcze gorzej :/

Co to znaczy agawoo ze moze być groźnie ?? Proszę teraz uważać na siebie z dwojona siłą

Cytat:
Dzień dobry!
Bułka z miodem i kakao??? Kto reflektuje???
Moze nie koniecznie z miodem ale z nutelka taka bułeczkę z chęcią bym zjadła

Kurcze ale wczoraj miałam super wieczorek jak TZ przyjechał. Maleństwo tak wyraźnie sie ruszało w brzuszku chyba wiedziało ze tatuś przyjechał i odrazu mama szczęśliwsza szkoda ze tz jeszcze nie moze tego poczuć.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 07:47   #3236
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Umarłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To pamiętaj o tabletkach a ja trzymam kciuki, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku
Dzięki

Cytat:
Dziewczyny, przeglądam gazetkę Superpfarmu nową. Czy coś z niej wydaje się wam interesujące? Bo ja jeszcze nie patrzyłam na smoczki, proszki itp.

http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_122011_8.jpg

A co myślicie o firmie NUK? Bo często widzę w sklepach (w rossmannie np. są). Te smoczki uspokajające mnie zastanawiają
NUK to chyba dobra firma, i baaardzo długo na rynku. Mój kuzyn (ma 22 lata) mial butelki z NUKa

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Co to znaczy agawoo ze moze być groźnie ?? Proszę teraz uważać na siebie z dwojona siłą
Mam powyżej normy przeciwciała przeciwtarczycowe, czyli mam ( baardzo prawdopodobnie) chorobę autoimmunologiczną, która może prowadzić do Hashimoto, może skutkować poporodowym zapaleniem tarczycy, depresją i czymś tam jeszcze I dzidzius może też mieć te przeciwciała, będa musieli go badać
Niestety, nie da sietego wyleczyć
Ale póki biorę leki to powinno byc ok, oby nie trzeba było zwiększać dawki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:08   #3237
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Ja dzisiaj wcześnie wstałam bo kupe roboty mam, zaraz sie znowu zabieram .
O 1szej zabieram sie z tżtem do siostry a tam moja mamusia już jest, musze sie wyrobic ze wszystkim a jeszczcze sie koleżanka na 12stą zapowiedziałą że na kawe wpadnie, głupio mi było odmówic wiec musze sie sprzeżac.Wieczorem jeszcze jedziemy do znajpmych zobaczy ich szkraba, ma już ponad 2 miesiące a jeszcze tam nie byliśmy.
Cytat:
Moja siostra ma butelke nuk i przy poprzednich dzieciach też pamietam takie miała i jest zadowolona
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:09   #3238
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja się zbieram, bo dzwoniła wczoraj do mnie znajoma, że robiła przegląd ciuszków i ma sporo neutralnych (ma córkę) i mogę przyjechać przejrzeć hihi, a myślałam że nic mi się nie skapnie od ludzi
Stary 2011-08-25, 08:09   #3239
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie i Brzusie

Natalia ja łykam Prenatal Complex i Magne B6

kasik aż sie nie chce wierzyć w waszą służbę zdrowia, no przecież powinni ją dokładnie przebadać i właśnie zostawić na obserwacji no i w domu i leżeć i odpoczywać
Cytat:

ciesze sie, ze Twoja wizyta tez poszla gladko
ja wlasnie jutro mam rozpoczac kanalowe, bo juz osttanio jak bylam, to ledwo odratowali mi zabka, a teraz czasem pobolewa, wiec lekarz powiedzial ze jak nic trzeba bedzie robic...i tez sie boje, ze wroce sporo biedniejsza
obiecal jednak, ze nic nie bedzie bolalo, a ze mu ufam, to mam nadzieje, ze tak bedzie
co do dziewiatek rosnacych poziomo, to na szczescie nie narzekam

a co do stanu zapalnego, to nie powinien Ci go najpierw wyleczyc antybiotykiem, a dopiero pozniej robic zeba?

dobranoc, kochane
no kanałowe nieprzyjemne leczenie, ale trzeba zadbać o zęby w ciąży. Jeszcze musze mieć czyszczenie ale tak to poważniejszych dziur nie ma. Za Ciebie też trzymam kciuki
A co do tego stanu zapalnego to miałam z 15 lat i zdałam się na lekarzy. Skończyło się tak jak widać, dobrze, że teraz mi się nic nie dzieje już i spokój.

Cytat:
NUK to chyba dobra firma, i baaardzo długo na rynku. Mój kuzyn (ma 22 lata) mial butelki z NUKa

Mam powyżej normy przeciwciała przeciwtarczycowe, czyli mam ( baardzo prawdopodobnie) chorobę autoimmunologiczną, która może prowadzić do Hashimoto, może skutkować poporodowym zapaleniem tarczycy, depresją i czymś tam jeszcze I dzidzius może też mieć te przeciwciała, będa musieli go badać
Potwierdzam, Nuk to dobra firma, moje siostry używały właśnie butelek i smoczków Nuka.

Agawoo kurcze brzmi groźnie ta choroba, trzymam kciuki żeby było dobrze no i bierz leki

Inutil wstaw przepis na bułki do klubu upiekłabym sama niż kupować, zawsze zdrowiej no i ja chce takie śniadanko
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 08:10   #3240
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
O jejku nie wiedziałam, że to takie poważne. Depresją się nie przejmuj, bo każda z nas jest nią zagrożona :/ Najważniejsze, żebyś brała leki. Oby tylko działały i nie dopadło Cię ani Twoje dziecko nic po porodzie. Miałaś problemy z tarczycą przed ciążą?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości