|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
ja tylko na razie przelotem, bo mnie nosi po otwarciu dzisiejszej poczty
wiecie co moj szanowny pracodawca wymyslil? Ze ja niby naklamalam lekarzowi o warunkach mojej pracy i zlozyl wniosek o umozliwienie zwolnienia mnie
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
suonko2 oj biedna straszne ma te opuchnięte oczko a te na ciele też nie małe
ela gratuluje same dziewczynki u Was![]() gucia ale szef ![]() aguś współczuje ale mam nadzieje, że kiedyś już tak nie będzie bolało ![]() marta fajnie ,że imprezka udana i czekam na fotki ![]() gocha zrówka dla Wojtusia. U nas też z lekarstwami trzeba siłą ale dajemy radę.Kini katar przechodzi, ale zaczeła kaszleć. Naszczęście nie gorączkuje, ale mnie chyba też coś zaczyna brać gardło mnie boli i coś w nosie mnie wierci Ja już mam dość upałów wole temp. 25st góra Taki upał a my chore. Kinia latała goła po mieszkaniu ostatnio bez pampersa a na drugi dzień ją wzieło. |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna masz sie z tym pracodawca,trzymam kciuki zeby wszystko skonczyło sie po Twojej mysliA u nas tez choroba W nocy wymioty i goraczak,teraz biedny nawet nie ma sily reka ruszyc wiec lezy i bajki oglada,bylismy u lekarza,na szczescie nic powaznego ale zapobiegawczo antybiotyk lekki nam dała
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mojemu chorotkowi nawet bajek póścić nie mogę bo nam się satka z✂✂✂...
ale jestem zła!!!!
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wyjdziesz z tego obronna reka Cytat:
Suonko biedna Lenka, oby szyko jej zeszło U mnie dzis pracowity dzien dopiero co usiadłam ![]() Koło naszego domu tescie maja kukurydze i dzis wlasnie ja scinaja i ja gotowałam dla nich obiad, najpierw sniadanko kolo 9 a teraz był obiad nogi mi do tylka chca wejsc no ale jakos dam rade, dobrze ze juz koncza kamilka poszła spac to zrobie sobie kawe i moge odpoczac
|
|
#3997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale biedna! Oj....
Cytat:
Staś wczoraj pani w sklepie opowiedzial ze bedzie żłobek, że tam są dzieci i będzie sie bawić, a mamusia do pracy... Ciekawe ile z tego zapamięta jak za mną zamkną się drzwi...Kapciuchów też jeszcze nie mamy. Cytat:
![]() Daj jakieś fotencje. Cytat:
Cytat:
od razu tak "zapobiegawczo" antybiotyk? Ja bym nie podała. A jak to na ząbki? My ostatnio mieliśmy tak dwa dni objawy, które opisałaś i trójki się przebijaly właśnie.Cytat:
![]() Tez właśnie też popijam
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-08-25 o 14:29 |
|||||
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konspi no wlasnie Mati zabkowanie przechodzi bezobjawowo a w buzince a juz wszystkie ząbki juz sa a ze gardło ma zaczerwienione to dostał taki lekki antybiotyk a patrzac wstecz to u Matiego z czerwonego gardła zawsze wychodziła angina tak wiec dostał zapobiegawczo ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Pietrusiu to od rana pracowity dzien mialas zaraz do pracy bedziesz wracac,pewnie ciezko bedzie po takim dlugim wolnym znowu rozstawac sie z Kamilka na tyle czasu
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego tez w sumie przekładamy staranka na październik bo wrzesien jest zawsze bardzo ciezki w pracy wiec chce zajac sie dzieciaczkami w spokoju i oddac sie im bez reszty a nie zastanawiac sie ze moze w cizy jestem i uwazac co ty czasem nie podniesc ktoregos malenstwa a jak maja przysc dzieci 2,5 letnie to ja musze je ponosic jak płacza bo tak mi ich szkoda.
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-08-25 o 14:59 |
|
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Na pocieszenie dodam że z tżtem ostatnio jakoś lepiej się układa, cieszę się z tego bo jeszcze jakbyśmy się znowu ciągle kłócili to bym chyba ześwirowała Tak szybko przeczytałam że więcej dzieciaczków chorych. Zdrówka wszystkim rzyczę A Ty Guciu trzymaj się, ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Właśnie trochę więcej przeleciałam i widzę że dużo zapaleń gardła. Dziewczyny dostałyście na to zapalenie antybiotyk??? Bo ja się zastanawiam czy nie dało się tego jakoś inaczej wyleczyć. |
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wszytskim chorowitkom dużo zdrowka Gucia ten chłop to .............. Tobie powodzenia w tej bitwie, bo pewnie coś jeszcze wymyśli jak mu się nie uda co do komarów - to współczuję, Grzes ma róznie ale az tak nie, nawet Iza co miała zawsze bąble z ropą az nie miałą takich opuchlizn a my po wakacjach - fajnie było ale mało
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
madzia fajnie, że urlop się udał
katekatee my mamy teraz kaszel,gardełko lekko zaczerwienione jest i lekarka narazie powiedziała, że nie będziemy antybiotyków dawać. Mamy syropek na kaszel, katarek już zszedł. Mam nadzieje, że uda nam się bez antybiotyku. |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Maria oby sie udało bez antybiotyku
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
tak dostaliśmy ale nie od razu. dopiero pz trzech dniach gorączki powyżej 38 st
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-08-25 o 20:25 |
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no aż mnie zatkało... To jest żałosne z jego strony!
Pietrusiu do października niedaleko- będe trzymała kciuki! Kate dobrze, ze choć z Tż-tem się poukładało. Kachula dziękuje, że pytasz. Jestem spokojniejsza i mam więcej chęci, ale i tyleż samo sobaw czy damy rade itd. Jednego dnia się ciesze jak głupia do sera, drugiego martwie o wszytsko i przyszłość. I jeszcze 4 msc musze tego ch... oglądać, bo ma czas do końca roku. A nie moge na niego patrzeć! A jego babe dzisiaj widziałam to myślałam, że wybuchne! |
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 4 mce to nie duzo,zleci jak z bicza trzasnął i nie bedziesz juz musiala ojca ogladac,najwazniejsze ze dom jest juz Wasz i mozecie byc spokojni chociaz pod tym wzgledem no i jak kiedys pisalas teraz wiesz ze bedziesz robic wszystko dla siebie a nie dla kogos Madziu co mile szybko sie konczy,nam tez urlop zlecial tak szybko ze nawet nie wiem kiedy ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- A gdzie Kareninka????
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
w Polsce
![]() Zebra, domyslam sie, ze jest wam ciezko, ale zobaczysz, wszystko sie ulozy. I pamietaj, co nas nie zabije, to nas wzmocni... powtarzam sobie to co chwile od wczoraj ![]() A tak to wszystkim chorowitkom zycze szybkiego powrotu do zdrowia. U nas chyba ida dolne trojki, bo Sandra sie slini bez konca i caly czas by cos gryzla. A u mnie samej tak sobie. Generalnie wkurza mnie to, ze musze placic za czyjas niekompetencje i s✂✂✂✂...elstwo. Bo co sie okazuje. L4 ktore dostalam od lekarza med. pracy powinno isc najpierw przez pewien urzad, ktory powinien sprawdzic warunki pracy i wtedy byloby wszystko na czysto. No coz, ja o tym nie wiedzialam, lekarz powinien. No ale niewazne, moze zapomnial. W kazdym badz razie pracodawca jak otrzymal takie L4, to sam powinien zglosic sie z tym do tego samego urzedu, w celu sprawdzenia, czy rzeczywiscie jest konieczne... czyli znow wracamy do tego, ze ten urzad powinien sprawdzic warunki pracy. W miedzyczasie moglo mi byc zaproponowane stanowisko i obowiazki, ktore moglabym tylko robic przy biurko, ale to tez nie nastapilo. No ale moj szefuncio to kawal skur**** i zamiast tego zlozyl wniosek o umozliwienie zwolnienia mnie. I zagrozil, ze wobec moich niby falszywych danych, przez ktore chce niby "orznac" firme, bedzie wszczete postepowanie cywilne ![]() Generalnie wszystkie papiery i wyjasnienie sprawy poslalam juz do mojego prawnika, dodatkowo z dokladnym wskazaniem iz moj pracodawca podal niepelny zakres moich obowioazkow (hmmm... czyzby zatajenie prawdy ), co sie oczywiscie nie zgadza z tym co stoi w mojej umowie ![]() No ale rozmawialam tez z babka z tego urzedu, ktora prowadzi sprawe i powiedziala mi, ze ta linie jaka przyja moj szef jest bardzo zadko spotykana i ze jest raczej bardzo malo prawdopodobne, zeby dostali pozwolenie na zwolnienie mnie. A i jeszcze jesli pracodawca bedzie zaprzeczal wszystkiemu co sie tyczy warunkow mojej pracy i zakresu obowiazkow, to w zakladzie bedzie przeprowadzona doglebna kontrola dotyczaca ryzyka i zagrozen dla zycia i zdrowia matki i dziecka ![]() I gdyby okazalo sie, ze to L4 od lek med pracy nie ma mocy, to powinnam zalatwic L4 od ginekologa ze wzgledu na nadmierne obciazenie psychiczne... zreszta od wczoraj z tych nerwow zaczal mnie pobolewac brzuch ... i jesli sie okaze, ze z powodu stresu nastapia jakies komplikacje, to ten *** baaaardzo slono za to zaplaci. I to nie tylko finansowo ![]() No i tez z wielu stron zostala mi zaoferowana pomoc i wsparcie, i poki co wszyscy twierdza, ze jak na razie prawo jest po mojej stronie. Ehhh... to sie wygadalam... ![]()
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia współczuje sytuacji w pracy co za debil normalnie
napewno wszytsko sie dobrze skonczy a Ty sie tak nie stresuj bo najwazniejsza jest fasolka
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tarasia, a Ty od razu na cały dzień dajesz? tzn ile dokladnie Nila tam będzie? My zaczynamy tak od samego czasu zabaw i po obiadku do domu. Witaj Do mamy pojechała. Cytat:
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() ależ pogoda, szczerze powiem aż mi się nie podoba, za ciepło za duszno bleee lubię słoneczko ale bez przesady dzieciaczki mi się pocą biedactwa i to strasznie Aga dostała brzydki kaszel ochrypły masakrycznie od wczoraj go ma i dziś jeszcze mam zamiar jechać do lekarza widzę że nie tylko Agusia chora ŻYCZĘ ZDRÓWECZKA WSZYSTKIM MAŁYM CHOROWITKOM wszystko gardłowe sprawy masakra, czyżby ta pogoda tak na nich działała?? u nas siusianie do nocnika nadal świetnie idzie, chodzi ciągle sikać i kupke na nocnik ale niestety nadal nie woła, jak chce to siada i tyle, chyba ze 4 razy sie zdarzyło w tygodniu że się zapomniała i raz kupka poleciała na ziemie ale tak to sobie świetnie siusia do nocniczka ![]() Gucia ale masz poj...nego szefa masakra ale wszystko jest po twojej stronie nie martw się a szef może jeszcze za to beknąć i nieźle zapłacić mam tez do was pytanko jakie macie te INHALATORY???? myśle nad zakupem, napewno sie przyda dzieciom przy jakimś kaszlu a i ja miałam ostatnio tez robic sobie inhalacje więc myślę nad zakupem
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu współczuje przeżć z szefem
![]() a Wojciel znowu ma goraczke, tzn 37,7 wiec niby nie tak dużó, no ale wczoraj nie miał
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
my już po lekarzu, Agusia ma początek oskrzeli nic więcej nie powiedziała i dała nam antybiotyk, ma bardzo brzydki kaszel od wczoraj, no więc mamy sporo tych chorowitków na wizażu
jeszcze raz biuziolki dla chorowitków no i dla wszystkich naszych maluszków ja uciekam bo idzie do mnie sąsiadka z roczną (rok i 2miesiące) Natalką, też ma zapalenie oskrzeli ciekawe jak sie dziś w domu pobawią hehe będzie napewno dużo płaczu
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo zdrówka dla Agusi
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
cóż to za sezon na choróbska?! zdrowiejcie maluchy szybko!
a ja właśnie pikę ciasto na jutrzejszą wyprawę na baseny na Słowacji ![]() już się nie mogę doczekać. |
|
|
|
#4019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Zdrówka dla małych chorowitków. gochaa_p no mało też nie aniulka8204 no ![]() gucia6 a to cymbał - ale dasz radę - kciuki zaciśnięte przez nas wszystkie kachula27 wakacje się udały widać po zdjęciach - oby do następnych ![]() zebra666 najważniejsze, że dom Wasz - reszta to pikuś ![]() magdawikp a jak z Grzesia ospą???? [Bkatekatee][/B] jak z tż lepiej to inaczej na wszystko się patrzy
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
100 lat mnie nie było... Widzę, że trochę dzieciaczków choruje. Ja z Kubusiem właśnie mój urlop zaczęłam od pobytu w szpitalu. Zaczęło się od kaszlu i gorączki, Pediatra powiedziała, że to wirusowe zapalenie gardła i dała antybiotyk (!?) No, a że antybiotyki na wirusy nie działają to z dnia na dzień było coraz gorzej i w końcu wylądowaliśmy na pogotowiu, a potem 5 dni na oddziale. Masakra! Ale tam go w końcu nawodnili, dali inne leki i od razu było lepiej. Ja za "drobną" opłatą mogłam być razem z nim. Ale pobyt takiego maluszka w szpitalu to nic przyjemnego, kto był ten wie... A tą naszą lekarkę to bym normalnie........ Potem byliśmy nad morzem 2 tygodnie i było bardzo fajnie mimo pogody w kratkę. Generalnie u nas po staremu. Młody nadal niewiele mówi i na nocnik nie siada, ale jeszcze mnie to nie martwi. Zaharia GRATULACJE!!!! Gucia no co za palant z tego pracodawcy!!! Mam nadzieję, że mu dowalą na kontroli jeśli do niej dojdzie! Na razie to tyle, lecę jeszcze zajrzeć do klubu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

same dziewczynki u Was

ale dajemy radę.
zeby wszystko skonczyło sie po Twojej mysli
ale jestem zła!!!!

Co to dziecko musi przejśc to normalnie 
od razu tak "zapobiegawczo" antybiotyk? Ja bym nie podała. A jak to na ząbki? My ostatnio mieliśmy tak dwa dni objawy, które opisałaś i trójki się przebijaly właśnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)