|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Taaaaaaa, teraz to rodzina z 1 dzieckiem snoby a z 3-4 patologia i bieda. Nie ma co komentować, zawsze znajdzie się ktoś co dorzuci swoje parę groszy.
Zmienię temat ![]() Urodziła moja znajoma, doszła już do siebie więc troszkę powypytywałam. Skarżyła się na opiekę, że na obchodach cała gromadka ogląda gojące się krocza, że jak rodziła to inna pacjentka była w tym czasie z mężem i nie wyproszono go gdy koleżankę badał położnik itp. Czy rzeczywiście tak to wygląda? |
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moi bliscy znajomi wiedza jak bardzo chcialam byc mamą od zawsze wiec raczej słysze komentarze...: ale co z tżtem, przeciez porazka, jak to teraz bedzie, jak sobie poradzisz sama itp itd... ale zlewam... bo wiem ze miliony samotnych matek dają sobie rade to i kurna ja musze sobie dac ! fakt ze małą co 2gi weekend bede musiala gdzies w opieke oddac, bo szkoła, ale tylko do czerwca .... no i cos z pracą pomyslec jak skonczy sie macierzynski .... bede martwic sie w styczniu, jak mama poleci ...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
hej,
Wczoraj tyyyyle napisałyście, że jak wieczorem nadrobiłam to już nie miałam siły nic napisać. W pracy sajgon, mam przydzielone zadania na kilka tygodni, ciekawe czy się ze wszystkim wyrobie do porodu bo wiem że w miedzyczasie dojdzie mi drugie tyle, ale teraz mam luz, jak nie zrobie to nie, chyba tu będę tylko do końca października i jak sie uda to juz nie będę tutaj wracać po macierzyńskim.Pisałyscie wczoraj o domach, ja mieszkałam cale zycie15 km. od Poznania, a dojazd mam taki superancki, kilka drog, zależy w jakiej części miasta chcę wyjechać. Moi rodzice maja dom ok. 120 m, my z TZ po slubie mieszkalismy jakieś 1,5 roku w Krakowie, w mieszkaniu 43 m2 i jakos nie narzekalam, choć wychowywalam sie w domu, a rok temu postanowilismy iść na swoje i mielismy wybor, albo działka i domek ok. 100 m (wiekszego nie chcemy), albo mieszkanie. Wybralismy mieszkanie, bo ja stwierdziłam, że zrobie jeszcze jedne studia no i wtedy zaczęliśmy myslec o dziecku. Powiedzialam TZ, że on sobie nawet nie wyobraza ile jest pracy przy własnym domku, nie tylko przy budowie, ale przy utrzymaniu. On prawie cale życie w wielkim miescie mieszkała, w bloku. No i w związku z tym, że jego polski jest bardzo słaby to ja musiałabym się zer wszystkim użerac sama: z pozwoleniami, robotnikami itp. Więc kupiliśmy sobie mieszkanie 56 m, z balkonem i komórka lokatorską na parterze, 1 km za Poznaniem Wygoda jak cholera, ale i tak dom w planach, może kupimy działke w przyszłym roku, ale w miejscowości gdzie sie wychowałam, blisko moich rodziców, za ok. 90 tys.Mielismy jeszcze okazję na dom po moich pradziadkach, stary domek, ok. 80 m, ale z poddaszem do zagospodarowania, byłoby ok. 110 m w sumie. Musielibysmy tylko dac troche kasy dwom braciom mamy, więc obyłoby sie bez kredytu, ale TZ nie chcial, stwierdzil, że on nie chce starego domu i to bliźniaka. A teraz mama z braćmi ten dom sprzedala, nie drogo, bo za 170 tys, dzialka ma 480 m, ale sa wszystkie media, szkola, przedszkole, boisko, hala sportowa, sklepy, osrodek zdrowia, poczta itp. w pobliżu. Dom do generalnego remontu, kupil go pan, ktorego marzeniem zawsze bylo miec taki domek, jest budolancem wiec sam tam duzo robi, juz teraz wlozyl ok. 100 tys, ale musialybyscie zobaczyc efekt! Cudo! nawt TZ opadla kopara i tak, ten pan kosztem ok. 250 tys, ma domek 20 min. jazdy samochodem od miasta, co najwazniejsze, nie musial sie starac o zadne pozwolenia, przylacza, materialy budowlane itp. I jak sam powiedzial, dom jest tak solidnie zbudowany, ze on wie, ze juz mu tutaj zadna plesn nie wyjdzie ani nic nie peknie, bo co mialo sie pojawic to juz sie pojwailo.A ja mam dzis wizyte o 18.30 |
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niekiedy dokładnie tak w niektyórych szpitalach nadal są sale wieloporodowe, gdzie kobiety są oddzielone jedynie parawanami, leżą po 6 no i osoby towarzyszące są przy nich... wszystko zależy od towarzysza... kumplea jak rodzila 7 lat temu, to opowiadala ze 2 parawany dalej taki "ciekawski mąż" byl, ze jak ona zaczela rodzic to przylazl popatrzec, potem wrocil do zony i walil tekstami: zobacz tam juz pani rodzi, widac glowke, przyj tez urodzisz itp .... i choc sytuacja śmieszna z boku, to ona miała ochote mu urwać głowe, ze do niej " zaglądał" ciekawski jeden
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze
|
|
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniolina-dzięki za podanie modelu
princessskaa jak brzuch twardnieje to est twardy jak skała,twrdy po prostu.im częściej będziesz go masowała,głaskała tym większe prawdopodobieństwo,że będzie twardniał...dodatkowo czasem czuję ciągnięcie od dołu do góry brzucha.i wrażenie jakby skóra miała pęknąć Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nie o będę pod mostem mieszkała.... Darussiaa-trzeba mamę namówić by zostaął w szpitalu i ją zbadali,ale tak to jest,że rodzice omijają lekarzy/szpital,a nas to od razu by wysłali jeśli cokolwiek nas zaboli-prawda?
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Elf niestety tak!
Chociaz u mnie sa sale porodowe pojedyncze ale te rodzinne, takto tez chyba sa wieloporodowe jeszcze ze 2 czy 3 kobitki rodza! To jest szpital, dla nas wielkie wydarzenie rodzi nam sie dziecko, dla nich kolejna laska do odbębnienia, a na obchodzie rowniez zawsze byli i u mnie wszyscy, to nic dziwnego. Musisz pamiec ze to sa lekarze ktorzy nie raz i nie dwa takie rzeczy widzieli, dla nich to nie jest zadna nowosc....
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Ja mam wizytę w sobotę mam nadzieję że z małą jest wszystko w porządku bo ciśnienie w ostatnich dniach mi się unormowało ale może dlatego że wszystkie prawie obowiązki zganiam na tżta Co do opini ludzi to wiem jacy są zwłaszcza się przekonałam w pracy po złośliwych docinkach typu "ale ci sie przytyło w udach " albo "ale masz teraz wielką dupę", "obwisłe piersi" Najgorsi są polacy na obczyźnie wszyscy wszystkim czegoś zazdroszczą obgadują dlatego ja z nikim nie trzymam z pracy bo prawie wszyscy są fałszywi tu z tobą ładnie gada itd a pójdzie dwa kroki dalej i cię obgada Wredne babsztyle
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
personel szpitalny moze byc mily symaptyczny i tak dalej ale ty zawsze bedziesz dla nich " ta kolejna" ta chwila jest najcudowniejsza w zyciu dla nas bo one zaraz nas wywioza na inne sale i nastepna plisssss:P
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie... my to przezywamy jak mrówka okres, a one przez pare/parenascie lat pracy to maja takie "mrowki" po pare dziennie
|
|
|
|
#1242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pomyślicie, że jestem cykor, ale zaczynam się już lekko bać porodu ![]() może nie tak bólu jak tego czy wszystko pójdzie dobrze - ech te hormonki
|
||
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza sie to tak jakbys ty gdzies pracowala a przyszedl ktos mlodziutki zestresowany na staz pierwszy dzien- troche bys sie smiala, troche pomagala, troche byla znudzona wiecznymi pytaniami...a jak jeszcze maja dyzur nieraz 24 to jak osy:P
Z jednej strony czlowiek wymaga wlasnie tego pocieszenia takiego , ze bedzie dobrze zeby sie nie martwic dzielna jestes i dasz rade i tak dalej... ale sama nie wiem czy po 24 badz nawet nocce chcialoby sie tak do kogos gadac.... co nie zmienia faktu ze szacunku sie powinno wymagac, ja trafilam na 2 zolzy ktorym to slowo bylo obce i trzeba bylo je do porzadku przywolac. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- elf powiem ci tak: lepiej sobie tlumaczyc ze dla nas samych lepiej sie nie bac, bo strach nic nie da oprucz niepewnosci a jak wlazlo to i wyjsc musi hahahaha ![]() siak czy tak nie ominie nas to ![]() kobiety masochistki:P
|
|
#1244 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jakbym schudła trochę to bym się cieszyła ![]() Cytat:
![]() gratuluję 30 tygodniami też się nieraz zdarza jeszcze do kibelka biegać (dziś zaczynam 26tc) Cytat:
oprócz mojej anemii wszystko jest w jak najlepszym porządku ![]() ale wagi synka też mi nie podał i podobnie jak goldika znam tylko z półówkowego Cytat:
![]() Darusia to tam pogoń mamę na dodatkowe badania żeby poszła. Ja podobnie jak Ty mam teraz na pieńku z tżtem
|
|||||
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
pojechala ale we wtorek ma isc na usg i co robi???
JEST W PRACY! jej to sie przyda, ale inne leczenie chyba....
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Chodzi o dowod osobisty. Zmienilam adres zameldowania wiec teoretycznie dowod traci waznosc i musze nowy wyrobic ALE od 1 lipca weszly nowe dowody niezawierajace adresow zameldowania. Czy mimo to musze wyrobic nowy dowod juz teraz?
|
|
|
|
#1247 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jejku a ja się tak cieszę ze będę mieć chłopczyka, bo skrycie zawsze marzyłam o tym zeby mieć syna a tu takie słowa.... Szkoda tego komentować. Ale tak jak pisałyscie ze ludziom wydaje się ze w na nas to teraz mogą się tak wyzyc, powiedzieć - O! Jaki grubas, albo aaaaaaale ci się urosło! Niekiedy odbieram to tak jakby ktoś się cieszył ze moze mi za przeproszeniem raz w zyciu dosrać. (sorry za wyrażenie, ale juz się wkurzyłam )a do mnie burza zawitała o 6 rano i przyniosła boski chłodek ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
musisz dopytac w urzędzie, ale moze się obejdzie... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- swoją drogą to ja np. prawka nie wymieniłam a juz jestem 2 lata po ślubie i mam inne nazwisko. Zmienię jak mnie złapią...
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz dom ma 100 m2 z poddaszem,wcześniej była ziemia nawozona specjalnie jeszcze i takiej kosmicznej kwoty nie wydaliśmy.
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko baaaardzo zalezy od podłoza.... my wydaliśmy 60 tys na fundament z tym ze dom ma 260m2. Tak jak pisałam wczesniej tak wysoki koszt to spad na działce który trzeba było wyrównać.... Na płaskim terenie zapłacilibysmy około 30 tys.....
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec z ranaja wlasnie dotarlam do pracy, zaliczylam rano glukoze- poszlam z cytryna ale pani mi nie pozwolila wcisnac, powiedziala ze to niewskazane ![]() ogarne sie troszke w pracy i zaraz ponadrabiam zaleglosci
|
|
#1251 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to witam wszystkie mamusie po kilku dniach nieobecności na forum ![]() ![]()
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-08-25 o 10:53 |
|||
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
goldika nie wiem, ale jakbyś sprawdziła to napisz
bo jestem w takiej samej sytuacji i chętnie się dowiem |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
no dobrze,ale to był koszt podany do domu 100m a nie większego.przy wiekszych nie wiem jak jest więc nie wypowiadam się bo się nie orientuję.
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E to nie jestem sama z tym że ja już prawie 5 lat po ślubie a prawko na stare nazwisko i adres zamieszkania
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy zmienilas zameldowanie? bo ja w kwietniu a po 3 miesiacach dowod traci waznosc wiec teraz sie boje ze albo wsadza mnie do wiezienia na miesiac albo dadza are pieniezna ![]() [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Glam jak to samotne macierzynstwo?? Z mezem cos sie nie uklada? Myslalam, ze on tylko chwilowo na wyjezdzie jest. |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- maz jest na stale w Indiach. mam opcje- albo do niego tam dolaczyc ablo zostaje sama z maluchami. on bierze za oczywiste ze po porodzie do niego dolacze. a ja juz coaz mniej do tego pomyslu przekonana jestem
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra lece sie szykowac. |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc już ponad pół roku.na razie mieszkam cały czas u rodziców - remont poza tym przeprowadziliśmy się tylko kilka bloków dalej, zmienił mi się tylko nr bloku i mieszkania, ul ta sama w końcu babcia musi mieć blisko do wnuka
|
|
|
|
|
#1260 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wyobraźnia ! Moja właśnie jest pośladkowo ułożona i faktycznie i stopy i ręce ma przy twarzy, więc wszystkie kopniaki dostaję niemalże w jednym miejscu, w okolicy pępka... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dołączam do grupy mam mających dziś wizytę - ja jadę na 18:00. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

bo wiem że w miedzyczasie dojdzie mi drugie tyle, ale teraz mam luz, jak nie zrobie to nie, chyba tu będę tylko do końca października i jak sie uda to juz nie będę tutaj wracać po macierzyńskim.
w niektyórych szpitalach nadal są sale wieloporodowe, gdzie kobiety są oddzielone jedynie parawanami, leżą po 6 no i osoby towarzyszące są przy nich... wszystko zależy od towarzysza... kumplea jak rodzila 7 lat temu, to opowiadala ze 2 parawany dalej taki "ciekawski mąż" byl, ze jak ona zaczela rodzic to przylazl popatrzec, potem wrocil do zony i walil tekstami: zobacz tam juz pani rodzi, widac glowke, przyj tez urodzisz itp ....
usmiechnelam sie i poszlam hahahahahhaha

" albo "ale masz teraz wielką dupę", "obwisłe piersi" Najgorsi są polacy na obczyźnie wszyscy wszystkim czegoś zazdroszczą obgadują dlatego ja z nikim nie trzymam z pracy bo prawie wszyscy są fałszywi tu z tobą ładnie gada itd a pójdzie dwa kroki dalej i cię obgada

czy to normalne?? nie jadłam nic specjalnie innego niż zwykle
gratuluję 30 tygodnia