mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 09:45   #1231
elf27
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Taaaaaaa, teraz to rodzina z 1 dzieckiem snoby a z 3-4 patologia i bieda. Nie ma co komentować, zawsze znajdzie się ktoś co dorzuci swoje parę groszy.

Zmienię temat

Urodziła moja znajoma, doszła już do siebie więc troszkę powypytywałam. Skarżyła się na opiekę, że na obchodach cała gromadka ogląda gojące się krocza, że jak rodziła to inna pacjentka była w tym czasie z mężem i nie wyproszono go gdy koleżankę badał położnik itp. Czy rzeczywiście tak to wygląda?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:52   #1232
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ale najbardziej wkurza mnie jak zajomi w moim wieku po milion razy pytaja i sugeruja ze skopalismy sobie zycie dzieckiem, ze po co nam ono teraz, ze dlaczego nie za 10lat. I tekst: bo ja ciebie nie wyobrazam sobie z dzieckiem.

moi bliscy znajomi wiedza jak bardzo chcialam byc mamą od zawsze wiec raczej słysze komentarze...: ale co z tżtem, przeciez porazka, jak to teraz bedzie, jak sobie poradzisz sama itp itd...

ale zlewam... bo wiem ze miliony samotnych matek dają sobie rade to i kurna ja musze sobie dac ! fakt ze małą co 2gi weekend bede musiala gdzies w opieke oddac, bo szkoła, ale tylko do czerwca .... no i cos z pracą pomyslec jak skonczy sie macierzynski .... bede martwic sie w styczniu, jak mama poleci ...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:55   #1233
sozaa
Rozeznanie

hej,

Wczoraj tyyyyle napisałyście, że jak wieczorem nadrobiłam to już nie miałam siły nic napisać.

W pracy sajgon, mam przydzielone zadania na kilka tygodni, ciekawe czy się ze wszystkim wyrobie do porodu bo wiem że w miedzyczasie dojdzie mi drugie tyle, ale teraz mam luz, jak nie zrobie to nie, chyba tu będę tylko do końca października i jak sie uda to juz nie będę tutaj wracać po macierzyńskim.

Pisałyscie wczoraj o domach, ja mieszkałam cale zycie15 km. od Poznania, a dojazd mam taki superancki, kilka drog, zależy w jakiej części miasta chcę wyjechać. Moi rodzice maja dom ok. 120 m, my z TZ po slubie mieszkalismy jakieś 1,5 roku w Krakowie, w mieszkaniu 43 m2 i jakos nie narzekalam, choć wychowywalam sie w domu, a rok temu postanowilismy iść na swoje i mielismy wybor, albo działka i domek ok. 100 m (wiekszego nie chcemy), albo mieszkanie. Wybralismy mieszkanie, bo ja stwierdziłam, że zrobie jeszcze jedne studia no i wtedy zaczęliśmy myslec o dziecku. Powiedzialam TZ, że on sobie nawet nie wyobraza ile jest pracy przy własnym domku, nie tylko przy budowie, ale przy utrzymaniu. On prawie cale życie w wielkim miescie mieszkała, w bloku. No i w związku z tym, że jego polski jest bardzo słaby to ja musiałabym się zer wszystkim użerac sama: z pozwoleniami, robotnikami itp. Więc kupiliśmy sobie mieszkanie 56 m, z balkonem i komórka lokatorską na parterze, 1 km za Poznaniem Wygoda jak cholera, ale i tak dom w planach, może kupimy działke w przyszłym roku, ale w miejscowości gdzie sie wychowałam, blisko moich rodziców, za ok. 90 tys.

Mielismy jeszcze okazję na dom po moich pradziadkach, stary domek, ok. 80 m, ale z poddaszem do zagospodarowania, byłoby ok. 110 m w sumie. Musielibysmy tylko dac troche kasy dwom braciom mamy, więc obyłoby sie bez kredytu, ale TZ nie chcial, stwierdzil, że on nie chce starego domu i to bliźniaka.

A teraz mama z braćmi ten dom sprzedala, nie drogo, bo za 170 tys, dzialka ma 480 m, ale sa wszystkie media, szkola, przedszkole, boisko, hala sportowa, sklepy, osrodek zdrowia, poczta itp. w pobliżu. Dom do generalnego remontu, kupil go pan, ktorego marzeniem zawsze bylo miec taki domek, jest budolancem wiec sam tam duzo robi, juz teraz wlozyl ok. 100 tys, ale musialybyscie zobaczyc efekt! Cudo! nawt TZ opadla kopara i tak, ten pan kosztem ok. 250 tys, ma domek 20 min. jazdy samochodem od miasta, co najwazniejsze, nie musial sie starac o zadne pozwolenia, przylacza, materialy budowlane itp. I jak sam powiedzial, dom jest tak solidnie zbudowany, ze on wie, ze juz mu tutaj zadna plesn nie wyjdzie ani nic nie peknie, bo co mialo sie pojawic to juz sie pojwailo.

A ja mam dzis wizyte o 18.30
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:56   #1234
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Urodziła moja znajoma, doszła już do siebie więc troszkę powypytywałam. Skarżyła się na opiekę, że na obchodach cała gromadka ogląda gojące się krocza, że jak rodziła to inna pacjentka była w tym czasie z mężem i nie wyproszono go gdy koleżankę badał położnik itp. Czy rzeczywiście tak to wygląda?

niekiedy dokładnie tak w niektyórych szpitalach nadal są sale wieloporodowe, gdzie kobiety są oddzielone jedynie parawanami, leżą po 6 no i osoby towarzyszące są przy nich... wszystko zależy od towarzysza... kumplea jak rodzila 7 lat temu, to opowiadala ze 2 parawany dalej taki "ciekawski mąż" byl, ze jak ona zaczela rodzic to przylazl popatrzec, potem wrocil do zony i walil tekstami: zobacz tam juz pani rodzi, widac glowke, przyj tez urodzisz itp ....

i choc sytuacja śmieszna z boku, to ona miała ochote mu urwać głowe, ze do niej " zaglądał" ciekawski jeden

30t 1d - ?
Stary 2011-08-25, 09:56   #1235
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja to sie nie piernicze, mowie prosto z mostu ostatnio sasiadka ciezko ukrywajaca swoja 3 ciaze ( corka 12 lat synek rok) mowi co bedziesz miala? ja mowie ze Amelcie a ta do mnie, o kurcze ale fatalnie, a ja jej wypalilam z tekstem poczekaj zobaczymy co ty bedziesz miala a taaaaa taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak ie galy na mnie usmiechnelam sie i poszlam hahahahahhaha

I bardzo dobrze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 09:59   #1236
dygotka8
Zakorzenienie

Aniolina-dzięki za podanie modelu
princessskaa jak brzuch twardnieje to est twardy jak skała,twrdy po prostu.im częściej będziesz go masowała,głaskała tym większe prawdopodobieństwo,że będzie twardniał...dodatkowo czasem czuję ciągnięcie od dołu do góry brzucha.i wrażenie jakby skóra miała pęknąć
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Pisalyscie o siarze- mi nie leci co mnie martwi, bo w pierwszej ciazy to mi juz leciala po 25 tygodniu
a dlaczego Cie to martwi bo nie rozumiem??ja się cieszę,że nie musze jeszcze o wkładkach myśleć

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Co do mieszkania w domu. To ja sie wychowalam w domu, mialam pokoj o wielkosci 16 m2. Pozniej po slubie przyszlo mi sie kisic w kawalerkach po 32 metry, w szkocji ostatecznie pietrowy domek mielismy a teraz znow blok - 52 metry. Ale to przejsciowy stan, bo za pare lat chce mieszkac w domku...nie musi byc wielki- do 100 metrow w sam raz Tak czy siak- w bloku czuje sie jak w klatce...ciasno, tloczno... chociaz nasze osiedle jest ok bo mieszkaja tylko 64 rodziny..ale dom to dom
to u mnie poodbnie-też w domu rodzinnym miałam pokój 16m,potem akademik-czyli pare osóbw klitce,potem mieszkanie z tz w 25 metrach,a teraz w 35m..i tez czujemy się jakw klatce w bloku...
Cytat:
Dziewczyny rozpakowała się kolejna wrześniówka ja chcę listopad !!!
ja jeszcze nie o będę pod mostem mieszkała....

Darussiaa
-trzeba mamę namówić by zostaął w szpitalu i ją zbadali,ale tak to jest,że rodzice omijają lekarzy/szpital,a nas to od razu by wysłali jeśli cokolwiek nas zaboli-prawda?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:06   #1237
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Elf niestety tak!
Chociaz u mnie sa sale porodowe pojedyncze ale te rodzinne, takto tez chyba sa wieloporodowe jeszcze ze 2 czy 3 kobitki rodza!

To jest szpital, dla nas wielkie wydarzenie rodzi nam sie dziecko, dla nich kolejna laska do odbębnienia, a na obchodzie rowniez zawsze byli i u mnie wszyscy, to nic dziwnego. Musisz pamiec ze to sa lekarze ktorzy nie raz i nie dwa takie rzeczy widzieli, dla nich to nie jest zadna nowosc....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:08   #1238
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Ja mam wizytę w sobotę mam nadzieję że z małą jest wszystko w porządku
bo ciśnienie w ostatnich dniach mi się unormowało ale może dlatego że wszystkie prawie obowiązki zganiam na tżta

Co do opini ludzi to wiem jacy są zwłaszcza się przekonałam w pracy po złośliwych docinkach typu "ale ci sie przytyło w udach" albo "ale masz teraz wielką dupę", "obwisłe piersi" Najgorsi są polacy na obczyźnie wszyscy wszystkim czegoś zazdroszczą obgadują dlatego ja z nikim nie trzymam z pracy bo prawie wszyscy są fałszywi tu z tobą ładnie gada itd a pójdzie dwa kroki dalej i cię obgada Wredne babsztyle
Stary 2011-08-25, 10:08   #1239
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość

A ja mam dzis wizyte o 18.30

: kciuki:

30t 1d - ?
Stary 2011-08-25, 10:09   #1240
Darusiaaaa
Zakorzenienie

personel szpitalny moze byc mily symaptyczny i tak dalej ale ty zawsze bedziesz dla nich " ta kolejna" ta chwila jest najcudowniejsza w zyciu dla nas bo one zaraz nas wywioza na inne sale i nastepna plisssss:P
A.Camus
Stary 2011-08-25, 10:12   #1241
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
personel szpitalny moze byc mily symaptyczny i tak dalej ale ty zawsze bedziesz dla nich " ta kolejna" ta chwila jest najcudowniejsza w zyciu dla nas bo one zaraz nas wywioza na inne sale i nastepna plisssss:P

dokładnie... my to przezywamy jak mrówka okres, a one przez pare/parenascie lat pracy to maja takie "mrowki" po pare dziennie

30t 1d - ?
Stary 2011-08-25, 10:14   #1242
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Elf niestety tak!
Chociaz u mnie sa sale porodowe pojedyncze ale te rodzinne, takto tez chyba sa wieloporodowe jeszcze ze 2 czy 3 kobitki rodza!

To jest szpital, dla nas wielkie wydarzenie rodzi nam sie dziecko, dla nich kolejna laska do odbębnienia, a na obchodzie rowniez zawsze byli i u mnie wszyscy, to nic dziwnego. Musisz pamiec ze to sa lekarze ktorzy nie raz i nie dwa takie rzeczy widzieli, dla nich to nie jest zadna nowosc....
Cytat:

pomyślicie, że jestem cykor, ale zaczynam się już lekko bać porodu
może nie tak bólu jak tego czy wszystko pójdzie dobrze - ech te hormonki
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:17   #1243
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zgadza sie to tak jakbys ty gdzies pracowala a przyszedl ktos mlodziutki zestresowany na staz pierwszy dzien- troche bys sie smiala, troche pomagala, troche byla znudzona wiecznymi pytaniami...a jak jeszcze maja dyzur nieraz 24 to jak osy:P
Z jednej strony czlowiek wymaga wlasnie tego pocieszenia takiego , ze bedzie dobrze zeby sie nie martwic dzielna jestes i dasz rade i tak dalej...
ale sama nie wiem czy po 24 badz nawet nocce chcialoby sie tak do kogos gadac....
co nie zmienia faktu ze szacunku sie powinno wymagac, ja trafilam na 2 zolzy ktorym to slowo bylo obce i trzeba bylo je do porzadku przywolac.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

elf powiem ci tak:

lepiej sobie tlumaczyc ze dla nas samych lepiej sie nie bac, bo strach nic nie da oprucz niepewnosci a jak wlazlo to i wyjsc musi hahahaha
siak czy tak nie ominie nas to
kobiety masochistki:P
A.Camus
Stary 2011-08-25, 10:19   #1244
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolantquaa Pokaż wiadomość
Jestem nowa i jeszcze trochę zagubiona ( pierwszy raz decyduje się na korzystanie z forum ) , więc uznaję , że wypada się najpierw przywitać
a więc Witam wszystkie mamusie
witaj napisz nam coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Wczoraj byłam u gina i na usg zmieniła mi się data porodu z 13 listopada na 5 listopad. Dowiedziałam się, że mój syneczek waży 1480 w 29t3d. Tak jak przypuszczałam, ta dieta cukrzycowa sprawia że waga mi spada. Według wagi u gina mam 3 kilo mniej niż na początku lipca chociaż mój lekarz mówi, że mam się tym nie przejmować bo wszystko jest w jak najlepszym porządku.
kochana, jesz po prostu zdrowiej, ale dzidzia dostaje tyle witamin ile potrzebuje, także jak lekarz mówi, że jest w porządku to na pewno jest w porządku ja jakbym schudła trochę to bym się cieszyła

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
witam

zaczynamy dzis 30tc i właśnie byłam w kibleku na meeega czy to normalne?? nie jadłam nic specjalnie innego niż zwykle
gratuluję 30 tygodnia
mi też się nieraz zdarza jeszcze do kibelka biegać (dziś zaczynam 26tc)

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

ostatnio joamic chyba byla, ale fakt... teraz najwiecej z nas na wizyty leci
ja byłam we wtorek
oprócz mojej anemii wszystko jest w jak najlepszym porządku
ale wagi synka też mi nie podał i podobnie jak goldika znam tylko z półówkowego

Cytat:
Moj maluch tez lezy lebkiem w dol kopniaki czuje w roznych miejscach. Mi sie wydaje ze on obraca sie na rozne boczki i dlatego raz z lewej raz z prawej kopie. A czasami mam wrazenie jakby mnie drapal pazurkami
na wizycie właśnie się pytałam czy leży główkowo, to lek mówił, że teraz leży tak, za chwile będzie leżał zupełnie inaczej, bo ma jeszcze spoooro miejsca

Darusia to tam pogoń mamę na dodatkowe badania żeby poszła.
Ja podobnie jak Ty mam teraz na pieńku z tżtem
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:22   #1245
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pojechala ale we wtorek ma isc na usg i co robi???

JEST W PRACY! jej to sie przyda, ale inne leczenie chyba....
A.Camus
Stary 2011-08-25, 10:26   #1246
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Chodzi o dowod osobisty. Zmienilam adres zameldowania wiec teoretycznie dowod traci waznosc i musze nowy wyrobic ALE od 1 lipca weszly nowe dowody niezawierajace adresow zameldowania. Czy mimo to musze wyrobic nowy dowod juz teraz?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:31   #1247
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
witam

zaczynamy dzis 30tc i właśnie byłam w kibleku na meeega czy to normalne?? nie jadłam nic specjalnie innego niż zwykle
muffinka mnie dopiero teraz dość często zaczęły łapać mdłości - nie wymiotuję, ale nie raz mam na to ochotę żeby pozbyć się tej dziwnej guli w gardle. Nie miałam tak wcześniej, moze dzidź uciska żołądek

Cytat:
mnie na obecnym etapie wkurza jak wszyscy znajomi mowia, ze jeeeszczeee tyyyyleeee zanim urodze. Ja tu podjarana mowie ze jestem w 29tyg, a ludzie z taka nuda mowia: etam, to jeszcze dlugo do porodu
u mnie dokładnie tak samo, 2 miesiące temu mówili ooooooo już nie dłuuuugo, a teraz mówią aaaaa to jeszcze spooooro czasu

Cytat:
mnie strasznie wkurza jak mowie szczesliwa ze bede miala druga coreczke a ktos "eeee to szkoda, nie postaraliscie sie" no ✂✂✂✂a mac!
mam ochote komus przywalic w leb wtedy!
Ja już słyszałam taki tekst: Co Pani będzie miała? Ja odpowiadam że synka. A Pani ma dzieci - pytam. Tak, Ja mam córkę , mnie się udało
Jejku a ja się tak cieszę ze będę mieć chłopczyka, bo skrycie zawsze marzyłam o tym zeby mieć syna a tu takie słowa.... Szkoda tego komentować.
Ale tak jak pisałyscie ze ludziom wydaje się ze w na nas to teraz mogą się tak wyzyc, powiedzieć - O! Jaki grubas, albo aaaaaaale ci się urosło! Niekiedy odbieram to tak jakby ktoś się cieszył ze moze mi za przeproszeniem raz w zyciu dosrać. (sorry za wyrażenie, ale juz się wkurzyłam )

a do mnie burza zawitała o 6 rano i przyniosła boski chłodek

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki. Chodzi o dowod osobisty. Zmienilam adres zameldowania wiec teoretycznie dowod traci waznosc i musze nowy wyrobic ALE od 1 lipca weszly nowe dowody niezawierajace adresow zameldowania. Czy mimo to musze wyrobic nowy dowod juz teraz?

musisz dopytac w urzędzie, ale moze się obejdzie...

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

swoją drogą to ja np. prawka nie wymieniłam a juz jestem 2 lata po ślubie i mam inne nazwisko. Zmienię jak mnie złapią...

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:34   #1248
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
fundamenty na dom 100 m2 to około 70-80 tys. Także ciężko się zmieścić w 410 tys.
jako,że nie dawało mi to spokoju to chciałam się jeszcze odnieśc do tej kwoty 70-80 tys za fundamenty.dopytałam sie i zdecydowanie to kwota z kosmosu,chyba,ż ktos buduje jakis superarket to może wydać nawet i więcej na nie.
nasz dom ma 100 m2 z poddaszem,wcześniej była ziemia nawozona specjalnie jeszcze i takiej kosmicznej kwoty nie wydaliśmy.

Stary 2011-08-25, 10:37   #1249
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
jako,że nie dawało mi to spokoju to chciałam się jeszcze odnieśc do tej kwoty 70-80 tys za fundamenty.dopytałam sie i zdecydowanie to kwota z kosmosu,chyba,ż ktos buduje jakis superarket to może wydać nawet i więcej na nie.
nasz dom ma 100 m2 z poddaszem,wcześniej była ziemia nawozona specjalnie jeszcze i takiej kosmicznej kwoty nie wydaliśmy.

wszystko baaaardzo zalezy od podłoza.... my wydaliśmy 60 tys na fundament z tym ze dom ma 260m2. Tak jak pisałam wczesniej tak wysoki koszt to spad na działce który trzeba było wyrównać.... Na płaskim terenie zapłacilibysmy około 30 tys.....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:44   #1250
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaaaaa, teraz to rodzina z 1 dzieckiem snoby a z 3-4 patologia i bieda. Nie ma co komentować, zawsze znajdzie się ktoś co dorzuci swoje parę groszy.
ooot ja juz niedlugo bede sie pod patologie kwalifikowac dobrze wiedziec z rana

ja wlasnie dotarlam do pracy, zaliczylam rano glukoze- poszlam z cytryna ale pani mi nie pozwolila wcisnac, powiedziala ze to niewskazane ale jakos dalam rade, odsiedzialam 2 godz i do tej pory mi sie jesc nie chce

ogarne sie troszke w pracy i zaraz ponadrabiam zaleglosci
Stary 2011-08-25, 10:52   #1251
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Ja już słyszałam taki tekst: Co Pani będzie miała? Ja odpowiadam że synka. A Pani ma dzieci - pytam. Tak, Ja mam córkę , mnie się udało
Jejku a ja się tak cieszę ze będę mieć chłopczyka, bo skrycie zawsze marzyłam o tym zeby mieć syna a tu takie słowa.... Szkoda tego komentować.
To ja na szczęście nie spotkałam się z takim komentarzem... może dlatego że każdy w rodzinie wie że mam 2 siostry i dlatego zawsze pragnęłam mieć synka. Zresztą zawsze na tego typu pytania co będę miałą odpowiadam "upragnionego synka"

Cytat:
Ale tak jak pisałyscie ze ludziom wydaje się ze w na nas to teraz mogą się tak wyzyc, powiedzieć - O! Jaki grubas, albo aaaaaaale ci się urosło! Niekiedy odbieram to tak jakby ktoś się cieszył ze moze mi za przeproszeniem raz w zyciu dosrać. (sorry za wyrażenie, ale juz się wkurzyłam )
Hmm tak też mi nikt nie docina... w biodrach mam jakieś 5-8cm więcej niż przed ciążą, brzuchol malutki i w kształcie piłeczki ("nie rozeszłam" się na boki jak moje kuzynki i nie przytyłam tak jak one 25kg podczas pierwszej ciąży) Koleżanki też mi nie docinają ani "znajome"... ale spotkałam się już z tekstami u płci męskiej "mućka" (tekst mojego ulubionego wujaszka), "krówka dojna"(gdy mijałam na spacerze jakiegoś kolesia) czy z takim że mam mlekodajnie (jakiś zupełnie płaski zazdrosny lachon płci żeńskiej)... a to wszystko dlatego że w piersiach przybrałam najwięcej... miałam małe C teraz mam F

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
zaliczylam rano glukoze- poszlam z cytryna ale pani mi nie pozwolila wcisnac, powiedziala ze to niewskazane ale jakos dalam rade, odsiedzialam 2 godz i do tej pory mi sie jesc nie chce
Mnie też pielęgniarka nie pozwoliła cytryny wcisnąć ale dałam radę choć gdy piłam to mi twarz we wszystkie strony wykrzywiało...

W ogóle to witam wszystkie mamusie po kilku dniach nieobecności na forum

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-25 o 10:53
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:52   #1252
Anusiak 83
Raczkowanie

goldika nie wiem, ale jakbyś sprawdziła to napisz bo jestem w takiej samej sytuacji i chętnie się dowiem
Stary 2011-08-25, 10:56   #1253
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko baaaardzo zalezy od podłoza.... my wydaliśmy 60 tys na fundament z tym ze dom ma 260m2. Tak jak pisałam wczesniej tak wysoki koszt to spad na działce który trzeba było wyrównać.... Na płaskim terenie zapłacilibysmy około 30 tys.....
no dobrze,ale to był koszt podany do domu 100m a nie większego.przy wiekszych nie wiem jak jest więc nie wypowiadam się bo się nie orientuję.

Stary 2011-08-25, 11:03   #1254
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
moi bliscy znajomi wiedza jak bardzo chcialam byc mamą od zawsze wiec raczej słysze komentarze...: ale co z tżtem, przeciez porazka, jak to teraz bedzie, jak sobie poradzisz sama itp itd...

ale zlewam... bo wiem ze miliony samotnych matek dają sobie rade to i kurna ja musze sobie dac ! fakt ze małą co 2gi weekend bede musiala gdzies w opieke oddac, bo szkoła, ale tylko do czerwca .... no i cos z pracą pomyslec jak skonczy sie macierzynski .... bede martwic sie w styczniu, jak mama poleci ...
witaminka nie jestes sama jedna ja sobie mysle ze 1 maluszkiem to bym sobie spiewajaco poradzila...najbradziej mnie stresuje ze bedzie nas trojka no i ja. bo z tztem to naprawde nie wiem jak wyjdzie ale raczej sie nastawiam na samotne macierzynstwo
Stary 2011-08-25, 11:03   #1255
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
muffinka mnie dopiero teraz dość często zaczęły łapać mdłości - nie wymiotuję, ale nie raz mam na to ochotę żeby pozbyć się tej dziwnej guli w gardle. Nie miałam tak wcześniej, moze dzidź uciska żołądek

u mnie dokładnie tak samo, 2 miesiące temu mówili ooooooo już nie dłuuuugo, a teraz mówią aaaaa to jeszcze spooooro czasu

a do mnie burza zawitała o 6 rano i przyniosła boski chłodek

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

musisz dopytac w urzędzie, ale moze się obejdzie...

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

swoją drogą to ja np. prawka nie wymieniłam a juz jestem 2 lata po ślubie i mam inne nazwisko. Zmienię jak mnie złapią...

E to nie jestem sama z tym że ja już prawie 5 lat po ślubie a prawko na stare nazwisko i adres zamieszkania raz Mnie złapali za prędkosc ale nie robili problemów żadnych. Wkurzyłam sie bo jak zmieniłam dowód to zrobili za darmo wymiane to teraz czekam aż prawko za darmo będzie mozna wymieniać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 11:05   #1256
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
goldika nie wiem, ale jakbyś sprawdziła to napisz bo jestem w takiej samej sytuacji i chętnie się dowiem
ide sie kapac i ogarnac, a potem uderzam na Urzad i sie dowiem
a kiedy zmienilas zameldowanie? bo ja w kwietniu a po 3 miesiacach dowod traci waznosc wiec teraz sie boje ze albo wsadza mnie do wiezienia na miesiac albo dadza are pieniezna [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Glam jak to samotne macierzynstwo?? Z mezem cos sie nie uklada? Myslalam, ze on tylko chwilowo na wyjezdzie jest.
Stary 2011-08-25, 11:08   #1257
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Ja mam wizytę w sobotę mam nadzieję że z małą jest wszystko w porządku
bo ciśnienie w ostatnich dniach mi się unormowało ale może dlatego że wszystkie prawie obowiązki zganiam na tżta

Co do opini ludzi to wiem jacy są zwłaszcza się przekonałam w pracy po złośliwych docinkach typu "ale ci sie przytyło w udach" albo "ale masz teraz wielką dupę", "obwisłe piersi" Najgorsi są polacy na obczyźnie wszyscy wszystkim czegoś zazdroszczą obgadują dlatego ja z nikim nie trzymam z pracy bo prawie wszyscy są fałszywi tu z tobą ładnie gada itd a pójdzie dwa kroki dalej i cię obgada Wredne babsztyle
ale chamowa

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:

Glam jak to samotne macierzynstwo?? Z mezem cos sie nie uklada? Myslalam, ze on tylko chwilowo na wyjezdzie jest.
maz jest na stale w Indiach. mam opcje- albo do niego tam dolaczyc ablo zostaje sama z maluchami. on bierze za oczywiste ze po porodzie do niego dolacze. a ja juz coaz mniej do tego pomyslu przekonana jestem
Stary 2011-08-25, 11:10   #1258
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
ale chamowa

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

maz jest na stale w Indiach. mam opcje- albo do niego tam dolaczyc ablo zostaje sama z maluchami. on bierze za oczywiste ze po porodzie do niego dolacze. a ja juz coaz mniej do tego pomyslu przekonana jestem
to jestem w szoku. nie myslalam ze sprawa tak wyglada :/

dobra lece sie szykowac.
Stary 2011-08-25, 11:13   #1259
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
ide sie kapac i ogarnac, a potem uderzam na Urzad i sie dowiem
a kiedy zmienilas zameldowanie? bo ja w kwietniu a po 3 miesiacach dowod traci waznosc wiec teraz sie boje ze albo wsadza mnie do wiezienia na miesiac albo dadza are pieniezna
mieszkanie kupiliśmy pod koniec grudnia, i następnego dnia z rana byłam w urzędzie się zameldować więc już ponad pół roku.
na razie mieszkam cały czas u rodziców - remont
poza tym przeprowadziliśmy się tylko kilka bloków dalej, zmienił mi się tylko nr bloku i mieszkania, ul ta sama
w końcu babcia musi mieć blisko do wnuka
Stary 2011-08-25, 11:17   #1260
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
To akurat jedna z wygodniejszych pozycji dla maluszka Podobno najgorzej mu przy położeniu pośladkowym, bo wtedy rączki i nóżki ma na twarzy. Lekarz mi to tłumaczył, bo też sobie inaczej wyobrażałam - że jak miednicowo to mu wygodnie bo se siedzi
Mówię wczoraj do TŻ, że nasz chyba ma główkę na dole a on : "O matko! A nic mu się nie stanie? Przecież tak długo nie da się wytrzymać"
TŻ-ci mają fajną wyobraźnię Kiedyś przy przytulanku mój się pyta czy mam długą szyjkę a ja, że ok. 4 cm. A on takie gały i tekst "Ale jak to? Przecież nikt nie ma tak krótkiego penisa!"
Biedak myslał, że szyjka zaczyna się "od razu" i boksuje Dzidziola swoją fretką

Ale wyobraźnia !
Moja właśnie jest pośladkowo ułożona i faktycznie i stopy i ręce ma przy twarzy, więc wszystkie kopniaki dostaję niemalże w jednym miejscu, w okolicy pępka...

Cytat:
mnie strasznie wkurza jak mowie szczesliwa ze bede miala druga coreczke a ktos "eeee to szkoda, nie postaraliscie sie" no ✂✂✂✂a mac!
mam ochote komus przywalic w leb wtedy!
No...ja się nasłuchałam jak byłam w ciąży z drugim synem - ojej, jaka szkoda, ale jestem biedna itp, a ja najbardziej na świecie chciałam drugiego syna A teraz wszyscy tak strasznie się cieszą że WRESZCIE dziewczynka...a jak będzie chłopak to co? Też fajnie

Cytat:
Cytat:
ooot ja juz niedlugo bede sie pod patologie kwalifikowac dobrze wiedziec z rana
O, to ja też patologia będę

Dołączam do grupy mam mających dziś wizytę - ja jadę na 18:00.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości