|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Po prostu cudo!! Cytat:
![]() Nie mam czasu ostatnio za bardzo się udzielać, załatwiam jeszcze teraz parę spraw przed weselem kuzynki i wyjazdem do Bułgarii Strasznie mi się dziś przetłuściły kędziorki, aż czuje ich ciężar ( w Krakowie o 14 było 38 stopni w cieniu, a ja byłam wtedy na sesji zdjęciowej )Jutro rano zrobię olejowanie końcówek, umyję chyba szamponem przeciwłupieżowym, bo coś tam dzisiaj zauważyłam, w dodatku szamponem z SLSem nie myłam z 3 tygodnie juz. Nowe zdjęcia będą po sobotniej (przedweselnej) wizycie u fryzjera
|
|
#40262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#40264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje nigdy nie współpracują po powrocie od fryzjera. Ja używam żel z Gorvityklik. Poczytaj sobie o humektantach i punkcie rosy tutaj (punkt 5b) i tutaj. Humektant użyty przy zbyt niskiej i wysokiej wilgotności powietrza może powodować puch. Możesz go dodawać też np. do masek lub odżywek - u mnie dobrze nawilża, albo jako reanimatora ( możesz go połączyć np. z żelem do stylizacji.)
|
|
|
#40265 |
|
Wtajemniczenie
|
yoanka, na pewno niejedna z nas zazdrości Ci tych pięknych korkociągów. A jakie gęste włosy!! Po prostu rewelacja
![]() Gratuluję samozaparcia
|
#40266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio serio Cytat:
Gorvita Rabka Spa (na DOZ) Tyle pamiętam, coś więcej jest w blogu Małgosi (u mnie w podpisie link) Witaj Bardzo zacny soczysty post, nic dodać nic ująć Do dziennika też się wklej, będzie podkładka pod kolejny wpis ![]() Różnica - WOW, gratuluję i cieszę się i zazdraszczam ;]
|
||
|
|
|
#40267 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że moja historia może być dla kogoś motywująca, a przecież osiągnęłam to wszystko dzięki Wam! Teraz z perspektywy czasu sama się dziwię, że wytrzymałam tak długo walcząc o loki, które pojawiły się konkretnie dopiero po 5 miesiącach...Jeszcze kawał drogi przede mną, ostatnio kędziory znowu nie powalają, bo skończył mi się olej kokosowy i maska YTC, a do tego od niedawna pracuję większość dnia na świeżym powietrzu (deszcz, wiatr, słońce ehh), ale oglądając Wasze zdjęcia moja determinacja nie mija i właśnie wydaję majątek na zamówienie z mazideł ![]() A wiecie co mnie najbardziej raduje? Kiedy ludzie, którzy znają mnie od dziecka pytają mnie ostatnio czy zrobiłam TRWAŁĄ
|
|
|
#40268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#40269 |
|
Zakorzenienie
|
Milena - tak wszystkie chwalą, że zadbaj o nie bardziej
jak mojej mamy kwiatki na balkonie chwaliły sąsiadki to uschły uważaj
|
#40270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie tam gęste Przez ten rok anemii straciłam ok połowy włosów, dopiero zaczęły odrastać i mam mnóstwo ok 1cm baby hair Do tego jeszcze na połowie czubka głowy mam zapuszczaną grzywkę więc sporo włosów sięga mi ledwo do ucha. No ale jak odrosną włosy i grzywka to zapowiada się ciekawie.Cytat:
Ja też Wam zazdraszczam, przecież z tej zazdrości czerpię siłę do "walki o lepsze futro" ![]() Do dziennika też się dopiszę, ale nie dziś, spać już powinnam (budzik na 5), dobranoc
|
|
|
#40271 |
|
Zadomowienie
|
yoanka85, zmiana jaka zaszła na twoich włosach daje mi dużego kopa do dalszych wysiłków
Włosy po hennowaniu mają się dobrze, kolor wyszedł jednolity, teraz ciemnieje sobie w spokoju. Tzn prawie w spokoju, bo właśnie wróciłam z biegania i mam włosy mokre jak po myciu A fuj. Acz mam nadzieję że to nie ma wpływu na kolor Za to wyprostowały się całkiem po hennie, jakbym prostownicą przejechała. Nawet końcówki się nie zawinęły. Mam nadzieję że to przejściowe, bo aż tak proste to nigdy nie były.
|
#40272 | ||
|
Rozeznanie
|
Eee tam, moich dzisiejszych to raczej byś nie chciała (zmokłam)
|
|
|
#40273 |
|
Zakorzenienie
|
Nabieracie rozpedu
.Ja dzis ugotowalam zel lniany, moj pierwszy, coby go na jutro miec gotowy do wyprobowania. Chyba ciut za gesty mi wyszedl, ale po odcedzeniu spora porcja tego fajnego gluta wyszla i juz stoi w lodowce. Teraz juz ide spac, bede znow snila o pieknych lokach . Do jutra.
|
|
|
|
#40274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a gdzie ten żel kupujesz? jest może w którejś z sieciowych drogerii (mieszkam w Trójmieście, więc mam dostęp do wszystkich) |
|
|
|
|
#40276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jutro mam zamówione od razu dwa, bo mój poprzedni mi się kończy.
|
|
#40277 |
|
Zakorzenienie
|
Yoanka, cudo nie włosy
|
#40278 |
|
Rozeznanie
|
O, rany boskie!!!! Tyle było plot o wycofaniu Jantara, ale nikt nie wierzył, bo od roku ponoć takie słuchy chodziły. Jednak dziś wchodzę na DOZ, by zamówić i... PRODUKT NIEDOSTĘPNY! Co ja teraz będę w skalp wcierać? Większość na alkoholu...
|
#40279 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#40280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez paniki, pojawi się
|
|
#40281 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie są aż tak pozawijane jak zwykle, ale przynajmniej końcówki mam wywinięte w różne strony. Także myślę, że efekt prostownicy stopniowo ustąpi. Ewentualnie zakupię amlę która podobno wzmacnia skręt i zrobię sobie maskę.Jestem w szoku. Włosy myłam wczoraj i dzisiaj nie są tłuste ![]() Bardzo mnie to cieszy, już dawno nie widziałam u siebie świeżych włosów na dzień po myciu.
|
|
#40282 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze z majonezem na glowie i pachne wyjatkowo niekosmetycznie
ale czego sie nie robi dla wlosow. Zaraz ide to spierac z siebie. Oprocz tego jestem dzis niepocieszona, nie moge na razie wrzucic zadnych zdjec. Czytnika karty pamieci nie mam, wszystkie kabelki w domu sa niewlasciwe. Musze kupic (ta okropna kobieca proznosc |
|
|
|
#40283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za komplementy wczorajsze, chciałam zacytować ale oczywiście posty zginęły w gąszczu pozostałych
Któraś z Was pytała jak wyglądam z grzywką, wrzucałam już kilka zdjęć, ale generalnie grzywka jeszcze się nie nadaje do noszenia rozpuszczonej Jakaż ponuracka pogoda dzisiaj Leje, ciemno, bleee. Musiałam sobie światło w kuchni zapalić, żeby śniadanie zjeść
|
|
#40284 |
|
Zakorzenienie
|
Siedze i schne
umylam wlosy porzadnie, dalam na 20 minut odzywke proteinowa, splukalam sie zimna woda i Joanna len z rumiankiem na cieknace wlosy. Zdaje sie, ze sie najlepiej formuja gdy kapie z nich woda nalozylam zel lniany, odgniotlam sie troche i jak na razie mam mokre fredzelki |
|
|
|
#40285 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę po myciu SLS'em chyba najwyższa pora na to była bo juz prawie dwa miesiące CG. A zauwazyłam tez łupież.. ostatnio więcej niż kiedys jak pisałam
Nie bardzo wiem co z tym faktem począć bo nigdy w życiu nie mialam ![]() Nałozyłam potem też Alterrę Morelkę planuję na 20-30min. Potem Joaśkę b/s.
|
#40286 |
|
Zadomowienie
|
To się pochwaliłam że nie mam tłuściochów... Przespałam się 1h, wstaję a tu smalec
), łyżki oleju rycynowego, odrobiny kolagenu z elastyną (bo kończy się data ważności, a jakoś zużyc trzeba), łyżki maski Bingo z shea i algami i soku z połowy cytryny.Zastanawiam się czy na tego mojego wiecznego tłuściocha nie kupic sobie Seboradinu Niger Lotion, używała może któraś z was?
|
#40287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#40288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi na szczęście alkohol we wcierkach nie szkodzi, właściwie szkodzi mi na skalp tylko ten w lakierach do włosów, swędzi mnie potem jak diabli (chociaż byc może to wina innego składnika skoro w innych produktach mnie nie rusza). No i oczywiście odżywki na alko nigdy nie nałożyłabym na włosy.No nic, jak tylko będę miec przypływ gotówki to sobie zakupię Seboradin, bo ten mój smalec mnie okropnie frustruje.
|
|
#40289 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Oby tak dalej |
|||
|
|
|
#40290 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, wstałam dziś i na głowie nawet przyzwoicie, chciałam się pochwalić, ale wyszłam z domu i tu mgła
Spuszyłam się, zakrętasy mi się poluzowały i tyle z mojej fryzury Obczytałam punkt rosy, ale jakoś jeszcze nie wiem, jak sobie to ułożyć. Ale da się tak zrobić, żeby rano widząc pogodę za oknem (no jakoś nie sądzę, żebym pamiętała o sprawdzaniu prognozy), na juz suche włosy walnąć coś antypuszkowego?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostują
Po prostu cudo!!
No ale niechtam. Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida 

ZUMBA