Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1343 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-24, 20:54   #40261
mimi91
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
tak każdy osobno raz jeden raz drugi i też troszeczke aloesu dodam. 3 reanimatory. Za tą Glorie przepraszam pomyliło mi się właśnie miało być Garnier avokado tak jak ty napisałaś.

ogólnie zapomniałam pochwalić twoje włoski

ok dodaje te zdjęcia. Z tyłu nie reanimowałam bo mi się nie chciało tylko troszke z przodu bo się kręce się zawsze w nocy i sie prostują

prawa strona

lewa strona
N I E S A M O W I T E Po prostu cudo!!

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dołączam się do zachwytów

Teraz wstawić moje to aż grzech No ale niechtam. Po lekkim myciu Isaną Babassu plus stylizacja Nivea FC. Chyba muszę się jednak wybrać znów do fryzjera ściąć wierzchnią warstwę bo robi mi się piękna piramida
Fajnie jest!! Mnie się jak najbardziej podoba

Nie mam czasu ostatnio za bardzo się udzielać, załatwiam jeszcze teraz parę spraw przed weselem kuzynki i wyjazdem do Bułgarii
Strasznie mi się dziś przetłuściły kędziorki, aż czuje ich ciężar ( w Krakowie o 14 było 38 stopni w cieniu, a ja byłam wtedy na sesji zdjęciowej )

Jutro rano zrobię olejowanie końcówek, umyję chyba szamponem przeciwłupieżowym, bo coś tam dzisiaj zauważyłam, w dodatku szamponem z SLSem nie myłam z 3 tygodnie juz.
Nowe zdjęcia będą po sobotniej (przedweselnej) wizycie u fryzjera

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:07   #40262
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Witajcie zakręcone
Podczytuję Was z różną intensywnością od lutego, a teraz postanowiłam wyjść z ukrycia i opisać moją pełną wzruszeń historię

Zawsze miałam proste włosy. Ok 13 lat zaczęły mi się wywijać i puszyć. W 1 klasie liceum obcięłam się na chłopaka (na szczęście mam niewiele zdjęć z tamtego okresu, dosyć powiedzieć, że chłopaki z klasy mówili na mnie "szopa"). 3 lata później w ruch poszła prostownica i wtedy wyglądałam jak człowiek Jakoś wtedy mama mi powiedziała, że w moim wieku miała na głowie sprężynki (nie mogłam w to uwierzyć, bo teraz ma raczej proste, podwinięte na końcu).
DBAĆ o włosy (czyli w tym znaczeniu używać szamponów i odżywek Pantene ) zaczęłam na studiach ok roku 2004. Innym razem przypadkiem wynalazłam metodę na lekkie fale – po prostu na mokre włosy nakładałam dużo żelu i suszyłam je (a raczej smażyłam) suszarką z głową w dół, lekko ugniatając. Na studiach kiedy miałam kłaki całkiem długie zaczęłam je kręcić zawijając po umyciu wszystkie włosy w 2 grube spirale, po wyschnięciu były nawet pokręcone.. W tym okresie na przemian zapuszczałam włosy, a później ścinałam siano i tak na okrągło.
W lipcu zeszłego roku włosy zaczęły wypadać mi w strasznych ilościach - Seboradin, Radical itp nie dały rezultatu, w grudniu w ruch poszły Waxy i Biovaxy też bez sukcesów (teraz wiem, że powodem była anemia i bardzo niski poziom żelaza).

I wtedy trafiłam na to forum z nudów - jakoś pod koniec lutego br. Dziennik pielęgnacji i porównanie zdjęć PRZED i PO tak mnie zachęciły, że wtedy zaczęłam intensywne czytać. I czytałam i czytałam i myślałam, że nigdy nie skończę. Stale miałam pootwierane kilkanaście zakładek w przeglądarce, co jedną zamknęłam to otwierałam kilka kolejnych - przestałam wyłączać laptopa, żeby tych zakładek nie pozamykać. Trwało to ok tygodnia, kupiłam tani szampon Malwa z SLS, odżywki Isanę z Babassem i Garnier Karite, do tego maska Biovax Latte. Mycie włosów głową w dół, płukanie zimną wodą z octem, unikanie silikonów i innych polepszaczy, odgniatanie w koszulkę i plunking na 15min. Efekty pojawiły się już po pierwszym myciu, chociaż lokami tego bym wtedy nie nazwała.

Obecnie skróciłam i uprościłam proces pielęgnacji - od ok miesiąca robię tak:
- olejowanie na noc, czasem nawet dłużej olejem kokosowym
- mycie odżywką (po oleju x2) Isana z Babassem
- maska Yes To Carrots na ok 5-10min (kończy już się)
- odżywka ds/ Garnier Avocado i Karite
- płukanie zimną wodą
- kropla wielkości groszku Garnier Avocado i Karite na całkiem mokre włosy /lub/ odżywka b/s Joanna Len i rumianek
- odciskam i odgniatam w koszulkę
- zawijam turban na ok 5 min
- czasem po rozwinięciu minimalna ilość oleju kokosowego przeciw puszeniu, ale tylko kropla bo robią się tłuste
- schną same, staram się wtedy gwałtownie głową nie ruszać przez 1-2h.

Nie robię płukanek, raz zrobiłam domową maskę, jak nie zapomnę to robię do płukania wodę z octem, żeli nie stosuję (lniany się nie sprawdził), staram się być w 100% CG. Zazwyczaj myję włosy 2 razy w tygodniu.

Tak to u mnie wygląda w telegraficznym skrócie

Aha, olejowanie kokosem na całe włosy zaczęłam na granicy czerwca/lipca, to wtedy nastąpił przełom i naprawdę zaczęły się kręcić.

PS. Mój post chyba bardziej się nadaję na Dziennik regeneracji

Zdjęcia:

1 – typowy wygląd moich kłaków dawniej

2 – kręcone metodą suszonego żelu 2006-2007
3 – kręcone metodą zawijania mokrych włosów zawijanych w rulon 2007
4 – wygląd codzienny (prostowane co 2-3 dni) 2010
5 – początki CG marzec 2011, pomału bywało lepiej

6 – kryzys – czerwiec, marzyłam o ich ścięciu
7 – lipiec: po olejowaniu kokosem na całą noc
8 – sierpień – istny cud na moich włosach
Piękna historia i w efekcie-piękne włosy. Bardzooooo motywujące!!!! Wniosek: zacisnać zeby i przetrwać poczatkowe niepowodzenia i nawet najgorszy kryzys (ten Twój zaiste mógł być dołujący), no i nie ścinać radykalnie, gdy nas doprowadzają do szału!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:12   #40263
imbryka
Rozeznanie

yoanka85 niesamowite jak bardzo zmieniły się Twoje włosy teraz to takie jędrne i zwarte lokasy , bardzo fajnie taka mega pozytywna zmiana

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:18   #40264
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Jak coś z tego wyjdzie to dodam
Z dedykacją
Ale zapewne walną focha po ścięciu
W takim razie czekam
Moje nigdy nie współpracują po powrocie od fryzjera.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

hmm a możesz podać przykład żelu aloesowego? to się samemu robi?
Ja używam żel z Gorvityklik.
Poczytaj sobie o humektantach i punkcie rosy tutaj (punkt 5b) i tutaj. Humektant użyty przy zbyt niskiej i wysokiej wilgotności powietrza może powodować puch.
Możesz go dodawać też np. do masek lub odżywek - u mnie dobrze nawilża, albo jako reanimatora ( możesz go połączyć np. z żelem do stylizacji.)
Stary 2011-08-24, 21:20   #40265
mimi91
Wtajemniczenie

yoanka, na pewno niejedna z nas zazdrości Ci tych pięknych korkociągów. A jakie gęste włosy!! Po prostu rewelacja
Gratuluję samozaparcia

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:21   #40266
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
kurcze nawet nie skapnełam sie że ta Mypa jest niezgodna z CG wiesz przez który SKŁADNIK?
Dimethicone około połowy i zaraz potem Guar Hydroxy ... Chloride. Jedno silikon drugie guma i oblepiacz, ale jest ich tu stosunkowo niedużo, a za to dużo jest masła shea i pantenolu dlatego nie jest bezwartościowa (chociaż owszem widywałam lepsze, np z ekstrakcikiem i proteinką). Suchym i niezbyt zniszczonym włosom zrobi dobrze

Cytat:
mam nadzieję, bo inaczej popadnę w rozpacz

Serio serio
Cytat:
hmm a możesz podać przykład żelu aloesowego? to się samemu robi?
Cien med z lidla.
Gorvita Rabka Spa (na DOZ)
Tyle pamiętam, coś więcej jest w blogu Małgosi (u mnie w podpisie link)
Cytat:
Witajcie zakręcone
Witaj Bardzo zacny soczysty post, nic dodać nic ująć Do dziennika też się wklej, będzie podkładka pod kolejny wpis

Różnica - WOW, gratuluję i cieszę się i zazdraszczam ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:27   #40267
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Piękna historia i w efekcie-piękne włosy. Bardzooooo motywujące!!!! Wniosek: zacisnać zeby i przetrwać poczatkowe niepowodzenia i nawet najgorszy kryzys (ten Twój zaiste mógł być dołujący), no i nie ścinać radykalnie, gdy nas doprowadzają do szału!

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
yoanka85 niesamowite jak bardzo zmieniły się Twoje włosy teraz to takie jędrne i zwarte lokasy , bardzo fajnie taka mega pozytywna zmiana
Dzięki dzięki, mówiłam, że będzie wzruszająco Cieszę się, że moja historia może być dla kogoś motywująca, a przecież osiągnęłam to wszystko dzięki Wam! Teraz z perspektywy czasu sama się dziwię, że wytrzymałam tak długo walcząc o loki, które pojawiły się konkretnie dopiero po 5 miesiącach...

Jeszcze kawał drogi przede mną, ostatnio kędziory znowu nie powalają, bo skończył mi się olej kokosowy i maska YTC, a do tego od niedawna pracuję większość dnia na świeżym powietrzu (deszcz, wiatr, słońce ehh), ale oglądając Wasze zdjęcia moja determinacja nie mija i właśnie wydaję majątek na zamówienie z mazideł

A wiecie co mnie najbardziej raduje? Kiedy ludzie, którzy znają mnie od dziecka pytają mnie ostatnio czy zrobiłam TRWAŁĄ
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:30   #40268
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaa! daj trochę!
Stary 2011-08-24, 21:31   #40269
anoska
Zakorzenienie

Milena - tak wszystkie chwalą, że zadbaj o nie bardziej jak mojej mamy kwiatki na balkonie chwaliły sąsiadki to uschły uważaj
Stary 2011-08-24, 21:40   #40270
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
yoanka, na pewno niejedna z nas zazdrości Ci tych pięknych korkociągów. A jakie gęste włosy!! Po prostu rewelacja
Gratuluję samozaparcia

A gdzie tam gęste Przez ten rok anemii straciłam ok połowy włosów, dopiero zaczęły odrastać i mam mnóstwo ok 1cm baby hair Do tego jeszcze na połowie czubka głowy mam zapuszczaną grzywkę więc sporo włosów sięga mi ledwo do ucha. No ale jak odrosną włosy i grzywka to zapowiada się ciekawie.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dimethicone około połowy i zaraz potem Guar Hydroxy ... Chloride. Jedno silikon drugie guma i oblepiacz, ale jest ich tu stosunkowo niedużo, a za to dużo jest masła shea i pantenolu dlatego nie jest bezwartościowa (chociaż owszem widywałam lepsze, np z ekstrakcikiem i proteinką). Suchym i niezbyt zniszczonym włosom zrobi dobrze

Serio serio

Cien med z lidla.

Witaj Bardzo zacny soczysty post, nic dodać nic ująć Do dziennika też się wklej, będzie podkładka pod kolejny wpis

Różnica - WOW, gratuluję i cieszę się i zazdraszczam ;]
Dziękować

Ja też Wam zazdraszczam, przecież z tej zazdrości czerpię siłę do "walki o lepsze futro"

Do dziennika też się dopiszę, ale nie dziś, spać już powinnam (budzik na 5), dobranoc
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2011-08-24, 21:43   #40271
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

yoanka85, zmiana jaka zaszła na twoich włosach daje mi dużego kopa do dalszych wysiłków

Włosy po hennowaniu mają się dobrze, kolor wyszedł jednolity, teraz ciemnieje sobie w spokoju. Tzn prawie w spokoju, bo właśnie wróciłam z biegania i mam włosy mokre jak po myciu A fuj. Acz mam nadzieję że to nie ma wpływu na kolor Za to wyprostowały się całkiem po hennie, jakbym prostownicą przejechała. Nawet końcówki się nie zawinęły. Mam nadzieję że to przejściowe, bo aż tak proste to nigdy nie były.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:44   #40272
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
aaaaaa! daj trochę!
Eee tam, moich dzisiejszych to raczej byś nie chciała (zmokłam)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
Stary 2011-08-24, 21:59   #40273
paulownia
Zakorzenienie

Nabieracie rozpedu.
Ja dzis ugotowalam zel lniany, moj pierwszy, coby go na jutro miec gotowy do wyprobowania. Chyba ciut za gesty mi wyszedl, ale po odcedzeniu spora porcja tego fajnego gluta wyszla i juz stoi w lodowce. Teraz juz ide spac, bede znow snila o pieknych lokach. Do jutra.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 22:03   #40274
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie zakręcone
Podczytuję Was z różną intensywnością od lutego, a teraz postanowiłam wyjść z ukrycia i opisać moją pełną wzruszeń historię

Zawsze miałam proste włosy. Ok 13 lat zaczęły mi się wywijać i puszyć. W 1 klasie liceum obcięłam się na chłopaka (na szczęście mam niewiele zdjęć z tamtego okresu, dosyć powiedzieć, że chłopaki z klasy mówili na mnie "szopa"). 3 lata później w ruch poszła prostownica i wtedy wyglądałam jak człowiek Jakoś wtedy mama mi powiedziała, że w moim wieku miała na głowie sprężynki (nie mogłam w to uwierzyć, bo teraz ma raczej proste, podwinięte na końcu).
DBAĆ o włosy (czyli w tym znaczeniu używać szamponów i odżywek Pantene ) zaczęłam na studiach ok roku 2004. Innym razem przypadkiem wynalazłam metodę na lekkie fale – po prostu na mokre włosy nakładałam dużo żelu i suszyłam je (a raczej smażyłam) suszarką z głową w dół, lekko ugniatając. Na studiach kiedy miałam kłaki całkiem długie zaczęłam je kręcić zawijając po umyciu wszystkie włosy w 2 grube spirale, po wyschnięciu były nawet pokręcone.. W tym okresie na przemian zapuszczałam włosy, a później ścinałam siano i tak na okrągło.
W lipcu zeszłego roku włosy zaczęły wypadać mi w strasznych ilościach - Seboradin, Radical itp nie dały rezultatu, w grudniu w ruch poszły Waxy i Biovaxy też bez sukcesów (teraz wiem, że powodem była anemia i bardzo niski poziom żelaza).

I wtedy trafiłam na to forum z nudów - jakoś pod koniec lutego br. Dziennik pielęgnacji i porównanie zdjęć PRZED i PO tak mnie zachęciły, że wtedy zaczęłam intensywne czytać. I czytałam i czytałam i myślałam, że nigdy nie skończę. Stale miałam pootwierane kilkanaście zakładek w przeglądarce, co jedną zamknęłam to otwierałam kilka kolejnych - przestałam wyłączać laptopa, żeby tych zakładek nie pozamykać. Trwało to ok tygodnia, kupiłam tani szampon Malwa z SLS, odżywki Isanę z Babassem i Garnier Karite, do tego maska Biovax Latte. Mycie włosów głową w dół, płukanie zimną wodą z octem, unikanie silikonów i innych polepszaczy, odgniatanie w koszulkę i plunking na 15min. Efekty pojawiły się już po pierwszym myciu, chociaż lokami tego bym wtedy nie nazwała.

Obecnie skróciłam i uprościłam proces pielęgnacji - od ok miesiąca robię tak:
- olejowanie na noc, czasem nawet dłużej olejem kokosowym
- mycie odżywką (po oleju x2) Isana z Babassem
- maska Yes To Carrots na ok 5-10min (kończy już się)
- odżywka ds/ Garnier Avocado i Karite
- płukanie zimną wodą
- kropla wielkości groszku Garnier Avocado i Karite na całkiem mokre włosy /lub/ odżywka b/s Joanna Len i rumianek
- odciskam i odgniatam w koszulkę
- zawijam turban na ok 5 min
- czasem po rozwinięciu minimalna ilość oleju kokosowego przeciw puszeniu, ale tylko kropla bo robią się tłuste
- schną same, staram się wtedy gwałtownie głową nie ruszać przez 1-2h.

Nie robię płukanek, raz zrobiłam domową maskę, jak nie zapomnę to robię do płukania wodę z octem, żeli nie stosuję (lniany się nie sprawdził), staram się być w 100% CG. Zazwyczaj myję włosy 2 razy w tygodniu.

Tak to u mnie wygląda w telegraficznym skrócie

Aha, olejowanie kokosem na całe włosy zaczęłam na granicy czerwca/lipca, to wtedy nastąpił przełom i naprawdę zaczęły się kręcić.

PS. Mój post chyba bardziej się nadaję na Dziennik regeneracji

Zdjęcia:

Wow, wow, wow! cóż za zmiana i motywacja dla nas

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 22:47   #40275
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ja używam żel z Gorvityklik.
Poczytaj sobie o humektantach i punkcie rosy tutaj (punkt 5b) i tutaj. Humektant użyty przy zbyt niskiej i wysokiej wilgotności powietrza może powodować puch.
Możesz go dodawać też np. do masek lub odżywek - u mnie dobrze nawilża, albo jako reanimatora ( możesz go połączyć np. z żelem do stylizacji.)
dziękuję
a gdzie ten żel kupujesz? jest może w którejś z sieciowych drogerii (mieszkam w Trójmieście, więc mam dostęp do wszystkich)
Stary 2011-08-24, 22:48   #40276
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
a gdzie ten żel kupujesz? jest może w którejś z sieciowych drogerii (mieszkam w Trójmieście, więc mam dostęp do wszystkich)
Ja też go używam, a kupuję w aptece DOZ na jutro mam zamówione od razu dwa, bo mój poprzedni mi się kończy.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 22:59   #40277
kascysko
Zakorzenienie

Yoanka, cudo nie włosy oby moim wystarczyło tylko pól roku... na taką zmianę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 23:03   #40278
Ag Rafka
Rozeznanie

O, rany boskie!!!! Tyle było plot o wycofaniu Jantara, ale nikt nie wierzył, bo od roku ponoć takie słuchy chodziły. Jednak dziś wchodzę na DOZ, by zamówić i... PRODUKT NIEDOSTĘPNY! Co ja teraz będę w skalp wcierać? Większość na alkoholu...
Stary 2011-08-24, 23:43   #40279
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Cien med z lidla.
dziękuję

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Za to wyprostowały się całkiem po hennie, jakbym prostownicą przejechała. Nawet końcówki się nie zawinęły. Mam nadzieję że to przejściowe, bo aż tak proste to nigdy nie były.
oo to czekam na aktualizacje, trzymam kciuki, żeby to było tymczasowe

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Ja też go używam, a kupuję w aptece DOZ na jutro mam zamówione od razu dwa, bo mój poprzedni mi się kończy.
dzięki za odp.
Stary 2011-08-25, 08:27   #40280
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
O, rany boskie!!!! Tyle było plot o wycofaniu Jantara, ale nikt nie wierzył, bo od roku ponoć takie słuchy chodziły. Jednak dziś wchodzę na DOZ, by zamówić i... PRODUKT NIEDOSTĘPNY! Co ja teraz będę w skalp wcierać? Większość na alkoholu...
dobrze, że napis "poinformuj o dostępności" pozytywnie nastraja
bez paniki, pojawi się
Stary 2011-08-25, 08:30   #40281
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
O nie!! Może to tylko chwilowe braki... Ja nie chcę żeby go wycofali!! Czym ja będę włosy w lecie ochraniac?
Cytat:
oo to czekam na aktualizacje, trzymam kciuki, żeby to było tymczasowe
Na szczęście dzisiaj już się podwinęły Nie są aż tak pozawijane jak zwykle, ale przynajmniej końcówki mam wywinięte w różne strony. Także myślę, że efekt prostownicy stopniowo ustąpi. Ewentualnie zakupię amlę która podobno wzmacnia skręt i zrobię sobie maskę.

Jestem w szoku. Włosy myłam wczoraj i dzisiaj nie są tłuste Bardzo mnie to cieszy, już dawno nie widziałam u siebie świeżych włosów na dzień po myciu.

Stary 2011-08-25, 08:45   #40282
paulownia
Zakorzenienie

Siedze z majonezem na glowie i pachne wyjatkowo niekosmetycznie ale czego sie nie robi dla wlosow. Zaraz ide to spierac z siebie. Oprocz tego jestem dzis niepocieszona, nie moge na razie wrzucic zadnych zdjec. Czytnika karty pamieci nie mam, wszystkie kabelki w domu sa niewlasciwe. Musze kupic i dlaczego akurat teraz mam takie techniczne klopoty, kiedy wlosy zaczynaja wygladac lepiej i tez bym sie chciala pochwalic (ta okropna kobieca proznosc).
Stary 2011-08-25, 09:31   #40283
gohs
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za komplementy wczorajsze, chciałam zacytować ale oczywiście posty zginęły w gąszczu pozostałych Któraś z Was pytała jak wyglądam z grzywką, wrzucałam już kilka zdjęć, ale generalnie grzywka jeszcze się nie nadaje do noszenia rozpuszczonej Np tu jest foto aktualne: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=663

Jakaż ponuracka pogoda dzisiaj Leje, ciemno, bleee. Musiałam sobie światło w kuchni zapalić, żeby śniadanie zjeść
Stary 2011-08-25, 09:50   #40284
paulownia
Zakorzenienie

Siedze i schne umylam wlosy porzadnie, dalam na 20 minut odzywke proteinowa, splukalam sie zimna woda i Joanna len z rumiankiem na cieknace wlosy. Zdaje sie, ze sie najlepiej formuja gdy kapie z nich woda nalozylam zel lniany, odgniotlam sie troche i jak na razie mam mokre fredzelki wyglada to calkiem ladnie, zobaczymy jak to wyschnie.
Stary 2011-08-25, 10:17   #40285
MgielkaM
Zakorzenienie

A ja siedzę po myciu SLS'em chyba najwyższa pora na to była bo juz prawie dwa miesiące CG. A zauwazyłam tez łupież.. ostatnio więcej niż kiedys jak pisałam Nie bardzo wiem co z tym faktem począć bo nigdy w życiu nie mialam
Nałozyłam potem też Alterrę Morelkę planuję na 20-30min. Potem Joaśkę b/s.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:19   #40286
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

To się pochwaliłam że nie mam tłuściochów... Przespałam się 1h, wstaję a tu smalec Pięknie. Ale za to ukręciłam sobie maseczkę z 2 zółtek, jednej bardzo przejrzałej brzoskwini (stwierdziłam że szkoda wyrzucac a do jedzenia już się nie nada ), łyżki oleju rycynowego, odrobiny kolagenu z elastyną (bo kończy się data ważności, a jakoś zużyc trzeba), łyżki maski Bingo z shea i algami i soku z połowy cytryny.

Zastanawiam się czy na tego mojego wiecznego tłuściocha nie kupic sobie Seboradinu Niger Lotion, używała może któraś z was?

Stary 2011-08-25, 10:45   #40287
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
To się pochwaliłam że nie mam tłuściochów... Przespałam się 1h, wstaję a tu smalec Pięknie. Ale za to ukręciłam sobie maseczkę z 2 zółtek, jednej bardzo przejrzałej brzoskwini (stwierdziłam że szkoda wyrzucac a do jedzenia już się nie nada ), łyżki oleju rycynowego, odrobiny kolagenu z elastyną (bo kończy się data ważności, a jakoś zużyc trzeba), łyżki maski Bingo z shea i algami i soku z połowy cytryny.

Zastanawiam się czy na tego mojego wiecznego tłuściocha nie kupic sobie Seboradinu Niger Lotion, używała może któraś z was?
Bie używłam na razie żadnej wcierki na alkoholu. Pewnie trzeba będzie wypróbować, jeśli tego Jantara nie dostanę gdzieś ze starych zapasów, chyba że przywrócą.( Zaznaczyłam opcję"powiadom mnie o dostępności, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyc) Istnieje w ogóle jakaś inna nie na alkoholu? W blogu Małgosi nie znalazłam, wsjo z alko.
Stary 2011-08-25, 10:53   #40288
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Bie używłam na razie żadnej wcierki na alkoholu. Pewnie trzeba będzie wypróbować, jeśli tego Jantara nie dostanę gdzieś ze starych zapasów, chyba że przywrócą.( Zaznaczyłam opcję"powiadom mnie o dostępności, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyc) Istnieje w ogóle jakaś inna nie na alkoholu? W blogu Małgosi nie znalazłam, wsjo z alko.
Niestety bez alkoholu to chyba tylko Jantar i to co sama sobie ukręcisz Mi na szczęście alkohol we wcierkach nie szkodzi, właściwie szkodzi mi na skalp tylko ten w lakierach do włosów, swędzi mnie potem jak diabli (chociaż byc może to wina innego składnika skoro w innych produktach mnie nie rusza). No i oczywiście odżywki na alko nigdy nie nałożyłabym na włosy.

No nic, jak tylko będę miec przypływ gotówki to sobie zakupię Seboradin, bo ten mój smalec mnie okropnie frustruje.

Stary 2011-08-25, 10:55   #40289
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Jak coś z tego wyjdzie to dodam
Z dedykacją
Ale zapewne walną focha po ścięciu
Dawaj, dawaj, czekamy

Cytat:

hmm no właśnie tego hennowania się boję cały czas zastanawiam się czy jednak nie zrobić farbowania z pigmentacją farbami CeCe (znam je i nigdy mi nie wysuszały)... ehh mam taki busz na głowie, że
A hennowałas już kiedyś? Ja 3 raz, ale dopiero teraz dwustopniowo i wreszcie wyszedł pożądany efekt na moich siwych, na których mi najbardziej zależało.

Cytat:
Witajcie zakręcone
Zdjęcia:

Super zmiana . Oby tak dalej
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 11:18   #40290
Aoirghe
Raczkowanie

Kurcze, wstałam dziś i na głowie nawet przyzwoicie, chciałam się pochwalić, ale wyszłam z domu i tu mgła
Spuszyłam się, zakrętasy mi się poluzowały i tyle z mojej fryzury

Obczytałam punkt rosy, ale jakoś jeszcze nie wiem, jak sobie to ułożyć. Ale da się tak zrobić, żeby rano widząc pogodę za oknem (no jakoś nie sądzę, żebym pamiętała o sprawdzaniu prognozy), na juz suche włosy walnąć coś antypuszkowego?
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości