|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
ta bayliss mi prostowala wlosy ale jak conajmniej pol godziny sie meczylam po czym po godzinie wlosy wracaly do normalnego stanu z efalockiem flat master bylo juz lepiej bo dluzej troche sie trzymaly ale zadna rewelacja. a po tondeo trzymaja sie najdluzej
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki, mam pytanie
Może już się tu powtórzyło, ale nie mam niestety czasu przeczytać wszystkiego. Czy jonizacja faktycznie daje jakieś efekty? Bo mam do wyboru: prostownice z jonizacją lub z regulacją temp. no i nie wiem którą wybrać. Zaznaczam, że włosy mam tylko lekko falowane (i to tak od połowy), więc może nie potrzeba mi jakichś wielkich temperatur, żeby je wyprostować (nie wiem, nie znam się na tym ) Czekam na odpowiedź, buziaki.
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogłabyś podać link do tej prostownicy?albo napisać jaki to model?z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Zeby sprawdzic czy dziala np aktywna jonizacja w tondeo trzeba byloby miec w reku model activ cerion wlasnie z aktywna jonizacja i ktorys model eco cerion bez aktywnej jonizacji. Tak to ciezko stwierdzic czy ona dziala... Ja mam activ cerion i mi sie podoba efekt po tej prostownicy. Mam ja krotko... pewnie po kilku miesiacach bede mogla stwierdzic czy ona dziala czy nie po zniszczeniach jakie wyrzadzi badz ich braku.
Moja prostownica nagrzewa sie do 190 stopni i dla mnie jest to wystarczajaca temperatura. Teraz nie mialabym odwagi nawet palic ich wyzsza temperatura jak efekty przy 190 sa jak chcialam. |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Tondeo eco Cerion jest bardzo bardzo dobra
![]() Wyprostowałam włoski raniutko,pochodziłam po mieście pozałatwiać sprawy ( a rano pogoda wilgotna,zimno i jeszcze troszke jakby coś kropiło) poszłam do pracy,wieczorkiem na miasto, wróciłam do domku i one dalej cały czas proste ![]() ![]() ![]() W końcu moge iść i nie zważać na mojego odwiecznego wroga-wiatr Po wyprostowaniu mam bardzocienkie włoski i chyba przeżucę sie na niższa temperaturę żeby były troche puszyściejsze ![]() A i nałożyłam nakładki i nic mi one włosów nie wyrywają ![]() Dobrze ulokowałam swoje pieniążki
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki własnie mam pytanko odnośnie tych nakładek bo tez mam eco-cerion i jestem bardzo zadowolona ale nie wiem do czego te nakladki sluza i jak sie je zaklada nie wiem tego bo moja instrukcja nie jest w polskim jezyku i nie moge tego rozszyfrowac..pomozcie mi;]...a z prostownicy jestem niezwykle zadowolona!!!;] pozdrawiam
![]()
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=132601762 http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=132340915 http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133346355 http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=131457776 Może Ty mi coś doradzisz?juz trzy tygodnie sidzę na tym wątku i nie mogę się zdecydować pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie parzy mnie
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz chyba najbardziej godna uwagi jest ta WIGO
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133346348 ??
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja to już tak jak napisałam wcześniej trzy tyg.siedzę i myśle jaką prostownicę kupić tymbardziej,że moje fundusze są okrojone i już zaczynam się niecierpliwić bo bardzo chciałabym mieć już normalne włosy.Już dzisiaj chciałabym się zdecydować i zamówić coś na allegro.To mówisz Iwonka,że WIGO będzie najlepsza z tych opcji ,które podałam?A Ty pewnie jesteś jedną ze zwolenniczek TONDEO ?
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i posiadaczką ja tez mam straszne wlosy ktore bez prostowania do niczego sie nie nadają i pare lat temu tez mialam okrojone fundusze i sie niecierpliwilam zeby juz ja miec i wzielam babyliss za 129 zl ta ktora wczesniej wkleilas. no i nie byl to najlepszy pomysl bo i bardzo krociutko efekt sie utzrymywal (ale wtedy nie bylam jeszcze taka obeznana w tym temacie i myslalam ze to po prostu moje wlosy takie sa i tak musi byc) i zeszla mi po jakims czasie powloka ceramiczna - oczywiscie nie cala bo jak zaczela schodzic to kupilam sobie efalock'a flat master. tu juz bylo lepiej, efekt trzymal sie dluzej, latwiej sie prostowalo ale i tak musialam poprawiac pare razy w ciagu dnia, no i tez zaczela mi schodzic powloka - miesiąc po końcu gwarancji w koncu sie wkurzyłam i kupiłam tondeo bo wiem przynajmniej ze mi powloka nie zejdzie i bede ja miala na dluzej. poza tym miala same pozytywne opinie. moze wlosy nie trzymają się do nastepnego mycia ale poprawiam raz dziennie a nie kilka no i ona jest najlepsza z tych ktore mialam. i latwiej sie prostuje i najdluzej efekt sie trzyma ale ja teraz mam wlsoy niedlugie - do ramion i mocno wycieniowane to nic dziwnego ze sie w ciagu dnia wywijaja, jak mialam dlugie to tez bylo inaczej bo wywijaly mi sie na koncach ktore byly na plecach, to mi tak bardzo to nie przeszkadzalo, a teraz konce sa przy twarzy to juz wyglada gorzej jak sie wywiną ja prostuję codziennie - bez tego nie ma sily na moje kłaki wiec nie mialam co wybrzydzac i skapic na dobry, profesjonalny sprzęt choc to wydatek prawie 300 zlotych
|
|
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam Babyliss PRO New Tech 24 mm i jestem bardzo zadowolona |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem bardzo zadowolona z prostownicy polskiej firmy Eldom.Jest ceramiczna i z regulacja temp. i nadodatek tania(ok 60 zł) w porownaiu do cen innych prostownic.Polecam!
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie często tu zaglądam ,oprócz wekeendu ja już sama nie wiem cio robić teraz jestem o krok od zamówienia prostownicy WIGO co o niej myślisz Celestia?a te babyliss maja pełnoceramiczne płytki?czy ścierają się po jakimś czasie?
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
aha celestia czy to jest ta prostownica?
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133949887 Jeśli tak to ona jest tu dużo droższa
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Przyczajenie
|
Mam krecone i cienkie włosy.Moja kolezanka ma podatne wlosy i dosc grube ma ta sama prostownice i obydwie jestes bardzo zadowolone z niej
![]() ![]() Jest jeden problem ze nam bylo trudno ja kupic w Kielcach ale mysle ze na necie nie bedzie z tym problemow
|
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak to prawda. Na włosach moich i mojej mamy ta prostownica sprawuje się świetnie, ale np. u mojej kuzynki, której włosy mają tendencję do puszenia się, niestety występuje efekt elektryzowania i włosy nie są do końca wygładzone. O wiele lepszy efekt osiąga ona przy prostownicy za 80zł (optima z reala), ja z kolei mam lepszy efekt po Babylissie... Dlatego dziewczyny zanim zdecydujecie sie na kupno jakiejś prostownicy, pochodzcie po znajomych, albo po salonach fryzjerskich i testujcie sobie rozne modele, w ten sposób najlepiej jest wybrać prostownicę odpowiednią dla naszych włosów
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
shockwaves a jakie Ty masz włoski?
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no widzisz ja jestem w szoku ,że taka tania prostownica może być dobra.A ja włśnie chcę kupić prostownice jak najtaniej a nie schodzi Ci powłoka z płytek?jakbyś mogła to napisz mi jaki to model oki?pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
sylwia czy to jest ta prostownica ,która masz?
http://www.allegro.pl/item134041370_...rw13_hit_.html |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

ale skoro piszesz że w zasadzie jest dobrze, to DOBRZE już nie moge się doczekać aż ją przetestuje... wcześniej miałam babyliss'a za 129zł i byłam średnio zadowolona więc mam ogromną nadzieje że różnica będzie znaczna pozdrawiam
z efalockiem flat master bylo juz lepiej bo dluzej troche sie trzymaly ale zadna rewelacja. a po tondeo trzymaja sie najdluzej 
stosuję do tego Hot lissa L'oreala.
Wyprostowałam włoski raniutko,pochodziłam po mieście pozałatwiać sprawy ( a rano pogoda wilgotna,zimno i jeszcze troszke jakby coś kropiło) poszłam do pracy,wieczorkiem na miasto, wróciłam do domku i one dalej cały czas proste

juz chyba najbardziej godna uwagi jest ta WIGO