Najlepsze Prostownice Do Włosów - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-14, 12:51   #3091
iwona200
Zakorzenienie

Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
Napisane przez madzialenaKrk Pokaż wiadomość
iwona200 troche mnie nastraszyłaś co do tej prostownicy Tondeo eco cerion bo juz ją zamówiłam i teraz tylko czekam na paczke ale skoro piszesz że w zasadzie jest dobrze, to DOBRZE już nie moge się doczekać aż ją przetestuje... wcześniej miałam babyliss'a za 129zł i byłam średnio zadowolona więc mam ogromną nadzieje że różnica będzie znaczna pozdrawiam
ja chyba mialam wczesniej tego samego babylissa. na allegro za 129 zl wlasnie - Babyliss ceramic. roznica napewno bedzie kolosalna ta bayliss mi prostowala wlosy ale jak conajmniej pol godziny sie meczylam po czym po godzinie wlosy wracaly do normalnego stanu z efalockiem flat master bylo juz lepiej bo dluzej troche sie trzymaly ale zadna rewelacja. a po tondeo trzymaja sie najdluzej
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-14, 17:21   #3092
revenge
Przyczajenie

Hej dziewczynki, mam pytanie Może już się tu powtórzyło, ale nie mam niestety czasu przeczytać wszystkiego. Czy jonizacja faktycznie daje jakieś efekty? Bo mam do wyboru: prostownice z jonizacją lub z regulacją temp. no i nie wiem którą wybrać. Zaznaczam, że włosy mam tylko lekko falowane (i to tak od połowy), więc może nie potrzeba mi jakichś wielkich temperatur, żeby je wyprostować (nie wiem, nie znam się na tym ) Czekam na odpowiedź, buziaki.
revenge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-14, 18:06   #3093
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Wczoraj stalam się szczęśliwą posiadaczką prostownicy firmy Babyliss i normalnie jestem cholernie zadowolona!!! Wlosy prostują się szybko, idealnie, przy czym się błyszczą i dosyć długo trzymają a wcale nie dałam za nią tak wiele (150zł -->> allegro) stosuję do tego Hot lissa L'oreala.
hej Celestiamogłabyś podać link do tej prostownicy?albo napisać jaki to model?z góry dziękuje
wiolaraczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-14, 18:07   #3094
aneczka8
Zadomowienie

Zeby sprawdzic czy dziala np aktywna jonizacja w tondeo trzeba byloby miec w reku model activ cerion wlasnie z aktywna jonizacja i ktorys model eco cerion bez aktywnej jonizacji. Tak to ciezko stwierdzic czy ona dziala... Ja mam activ cerion i mi sie podoba efekt po tej prostownicy. Mam ja krotko... pewnie po kilku miesiacach bede mogla stwierdzic czy ona dziala czy nie po zniszczeniach jakie wyrzadzi badz ich braku.
Moja prostownica nagrzewa sie do 190 stopni i dla mnie jest to wystarczajaca temperatura. Teraz nie mialabym odwagi nawet palic ich wyzsza temperatura jak efekty przy 190 sa jak chcialam.
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-14, 21:26   #3095
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolaraczka Pokaż wiadomość
hej Celestiamogłabyś podać link do tej prostownicy?albo napisać jaki to model?z góry dziękuje
A już mowię ten model jest dokładnie pokazany na pierwszej stronie tego wątku przez Gagę, na drugim zdjęciu prostownica pierwsza od góry, ta z wąskimi płytkami
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 10:19   #3096
paulinkosia
Rozeznanie

Tondeo eco Cerion jest bardzo bardzo dobra Wyprostowałam włoski raniutko,pochodziłam po mieście pozałatwiać sprawy ( a rano pogoda wilgotna,zimno i jeszcze troszke jakby coś kropiło) poszłam do pracy,wieczorkiem na miasto, wróciłam do domku i one dalej cały czas proste
W końcu moge iść i nie zważać na mojego odwiecznego wroga-wiatr
Po wyprostowaniu mam bardzocienkie włoski i chyba przeżucę sie na niższa temperaturę żeby były troche puszyściejsze
A i nałożyłam nakładki i nic mi one włosów nie wyrywają
Dobrze ulokowałam swoje pieniążki
paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 12:54   #3097
eeewelinaaa
Raczkowanie

hej Dziewczynki własnie mam pytanko odnośnie tych nakładek bo tez mam eco-cerion i jestem bardzo zadowolona ale nie wiem do czego te nakladki sluza i jak sie je zaklada nie wiem tego bo moja instrukcja nie jest w polskim jezyku i nie moge tego rozszyfrowac..pomozcie mi;]...a z prostownicy jestem niezwykle zadowolona!!!;] pozdrawiam
eeewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 13:50   #3098
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
A już mowię ten model jest dokładnie pokazany na pierwszej stronie tego wątku przez Gagę, na drugim zdjęciu prostownica pierwsza od góry, ta z wąskimi płytkami
CELESTIA a ile za nią zapłaciłaś?bo szukałam na allegro i niestety nie znalazłam:/ja chciałam kupić niedrogą prostownicę (tak do 150zł) i zastanawiam się nad tymi:
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=132601762
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=132340915
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133346355
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=131457776
Może Ty mi coś doradzisz?juz trzy tygodnie sidzę na tym wątku i nie mogę się zdecydowaćpozdrawiam
Stary 2006-10-15, 13:56   #3099
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeewelinaaa Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki własnie mam pytanko odnośnie tych nakładek bo tez mam eco-cerion i jestem bardzo zadowolona ale nie wiem do czego te nakladki sluza i jak sie je zaklada nie wiem tego bo moja instrukcja nie jest w polskim jezyku i nie moge tego rozszyfrowac..pomozcie mi;]...a z prostownicy jestem niezwykle zadowolona!!!;] pozdrawiam
ja to samo. nawet nie potrafilam ich zalozyc. prostuje bez i tak jest dobrze nie parzy mnie
Stary 2006-10-15, 13:59   #3100
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
CELESTIA a ile za nią zapłaciłaś?bo szukałam na allegro i niestety nie znalazłam:/ja chciałam kupić niedrogą prostownicę (tak do 150zł) i zastanawiam się nad tymi:
Może Ty mi coś doradzisz?juz trzy tygodnie sidzę na tym wątku i nie mogę się zdecydowaćpozdrawiam
ta przedostatnią odradzam. mialam ją - ciezko mi bylo wyprostowac porzadnie wlsoy a efekt sie nawet godziny nie trzymal chyba ze dalam tonę lakieru juz chyba najbardziej godna uwagi jest ta WIGO
Stary 2006-10-15, 14:13   #3101
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
ta przedostatnią odradzam. mialam ją - ciezko mi bylo wyprostowac porzadnie wlsoy a efekt sie nawet godziny nie trzymal chyba ze dalam tonę lakieru juz chyba najbardziej godna uwagi jest ta WIGO
dzieki Iwona za radę ;-)znalazłam jeszcze tego babylissa
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133346348
??
Stary 2006-10-15, 14:19   #3102
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
??
wydaje mi sie ze to to samo tylko bardziej bajerancki wyglad. te same tworzywo na plytkach (tzn to w czym sa wmontowane plytki) ktore sie beznadziejnie postrzępiło. poza tym zeszla mi ceramiczna powloka odkrywając teflon. normalnie po tym babylissie mam do tej firmy taki uraz ze juz nigdy bym sie nie zdecydowala na zadnego babylissa - tym bardziej nieprosfesjonalnego
Stary 2006-10-15, 14:28   #3103
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
wydaje mi sie ze to to samo tylko bardziej bajerancki wyglad. te same tworzywo na plytkach (tzn to w czym sa wmontowane plytki) ktore sie beznadziejnie postrzępiło. poza tym zeszla mi ceramiczna powloka odkrywając teflon. normalnie po tym babylissie mam do tej firmy taki uraz ze juz nigdy bym sie nie zdecydowala na zadnego babylissa - tym bardziej nieprosfesjonalnego
ahano ja to już tak jak napisałam wcześniej trzy tyg.siedzę i myśle jaką prostownicę kupić tymbardziej,że moje fundusze są okrojonei już zaczynam się niecierpliwić bo bardzo chciałabym mieć już normalne włosy.Już dzisiaj chciałabym się zdecydować i zamówić coś na allegro.To mówisz Iwonka,że WIGO będzie najlepsza z tych opcji ,które podałam?A Ty pewnie jesteś jedną ze zwolenniczek TONDEO?
Stary 2006-10-15, 14:47   #3104
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
ahano ja to już tak jak napisałam wcześniej trzy tyg.siedzę i myśle jaką prostownicę kupić tymbardziej,że moje fundusze są okrojonei już zaczynam się niecierpliwić bo bardzo chciałabym mieć już normalne włosy.Już dzisiaj chciałabym się zdecydować i zamówić coś na allegro.To mówisz Iwonka,że WIGO będzie najlepsza z tych opcji ,które podałam?A Ty pewnie jesteś jedną ze zwolenniczek TONDEO?
yhy i posiadaczką ja tez mam straszne wlosy ktore bez prostowania do niczego sie nie nadają i pare lat temu tez mialam okrojone fundusze i sie niecierpliwilam zeby juz ja miec i wzielam babyliss za 129 zl ta ktora wczesniej wkleilas. no i nie byl to najlepszy pomysl bo i bardzo krociutko efekt sie utzrymywal (ale wtedy nie bylam jeszcze taka obeznana w tym temacie i myslalam ze to po prostu moje wlosy takie sa i tak musi byc) i zeszla mi po jakims czasie powloka ceramiczna - oczywiscie nie cala bo jak zaczela schodzic to kupilam sobie efalock'a flat master. tu juz bylo lepiej, efekt trzymal sie dluzej, latwiej sie prostowalo ale i tak musialam poprawiac pare razy w ciagu dnia, no i tez zaczela mi schodzic powloka - miesiąc po końcu gwarancji w koncu sie wkurzyłam i kupiłam tondeo bo wiem przynajmniej ze mi powloka nie zejdzie i bede ja miala na dluzej. poza tym miala same pozytywne opinie. moze wlosy nie trzymają się do nastepnego mycia ale poprawiam raz dziennie a nie kilka no i ona jest najlepsza z tych ktore mialam. i latwiej sie prostuje i najdluzej efekt sie trzyma ale ja teraz mam wlsoy niedlugie - do ramion i mocno wycieniowane to nic dziwnego ze sie w ciagu dnia wywijaja, jak mialam dlugie to tez bylo inaczej bo wywijaly mi sie na koncach ktore byly na plecach, to mi tak bardzo to nie przeszkadzalo, a teraz konce sa przy twarzy to juz wyglada gorzej jak sie wywiną ja prostuję codziennie - bez tego nie ma sily na moje kłaki wiec nie mialam co wybrzydzac i skapic na dobry, profesjonalny sprzęt choc to wydatek prawie 300 zlotych
Stary 2006-10-15, 15:44   #3105
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam Babyliss PRO New Tech 24 mm i jestem bardzo zadowolona
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 16:33   #3106
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Razem z kosztami przesylki zapłaciłam ok. 150 zl co jeszcze nie jest tak wielkim kosztem, zwłaszcza, ze istnieją o wiele droższe prostownice, mam taką jaką podała Shockwaves powyżej i rownież podzielam jej opinię, jestem bardzo zadowolona, ze tych pieniędzy nie wywaliłam w błoto
Stary 2006-10-15, 16:37   #3107
Sylwi4
Przyczajenie

GG do Sylwi4
Smile Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Ja jestem bardzo zadowolona z prostownicy polskiej firmy Eldom.Jest ceramiczna i z regulacja temp. i nadodatek tania(ok 60 zł) w porownaiu do cen innych prostownic.Polecam!
Sylwi4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 16:43   #3108
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
??
Dokładnie identyczną ma moja znajoma i z tego co wiem, jej ona dobrze słuzy, a wybacz proszę za takie moje opoźnienia w odpisywaniu, ale nie mam zbyt często okazji do korzystania z internetu
Stary 2006-10-15, 17:23   #3109
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie identyczną ma moja znajoma i z tego co wiem, jej ona dobrze słuzy, a wybacz proszę za takie moje opoźnienia w odpisywaniu, ale nie mam zbyt często okazji do korzystania z internetu
nie ma problemunie często tu zaglądam ,oprócz wekeenduja już sama nie wiem cio robićteraz jestem o krok od zamówienia prostownicy WIGO co o niej myślisz Celestia?a te babyliss maja pełnoceramiczne płytki?czy ścierają się po jakimś czasie?
Stary 2006-10-15, 17:25   #3110
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwi4 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo zadowolona z prostownicy polskiej firmy Eldom.Jest ceramiczna i z regulacja temp. i nadodatek tania(ok 60 zł) w porownaiu do cen innych prostownic.Polecam!
hej Sylwia a jakie masz włoski?bardzo poddatne,kręcone,grube ...?
Stary 2006-10-15, 17:28   #3111
wiolaraczka
Zadomowienie

aha celestia czy to jest ta prostownica?
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133949887
Jeśli tak to ona jest tu dużo droższa
Stary 2006-10-15, 17:28   #3112
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Ja mam Babyliss PRO New Tech 24 mm i jestem bardzo zadowolona
to wszystko zalezy od rodzaju wlosa, niektore dziewczyny zadowolone sa z prostownic za 50 zl, a moje wlosy nie sa nawet posluszne do konca prostownicy za prawie 300 zl
Stary 2006-10-15, 17:40   #3113
Sylwi4
Przyczajenie

GG do Sylwi4
Smile Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW

Cytat:
hej Sylwia a jakie masz włoski?bardzo poddatne,kręcone,grube ...?
Mam krecone i cienkie włosy.Moja kolezanka ma podatne wlosy i dosc grube ma ta sama prostownice i obydwie jestes bardzo zadowolone z niej Jest jeden problem ze nam bylo trudno ja kupic w Kielcach ale mysle ze na necie nie bedzie z tym problemow
Sylwi4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 19:07   #3114
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
to wszystko zalezy od rodzaju wlosa, niektore dziewczyny zadowolone sa z prostownic za 50 zl, a moje wlosy nie sa nawet posluszne do konca prostownicy za prawie 300 zl

Tak to prawda. Na włosach moich i mojej mamy ta prostownica sprawuje się świetnie, ale np. u mojej kuzynki, której włosy mają tendencję do puszenia się, niestety występuje efekt elektryzowania i włosy nie są do końca wygładzone. O wiele lepszy efekt osiąga ona przy prostownicy za 80zł (optima z reala), ja z kolei mam lepszy efekt po Babylissie...

Dlatego dziewczyny zanim zdecydujecie sie na kupno jakiejś prostownicy, pochodzcie po znajomych, albo po salonach fryzjerskich i testujcie sobie rozne modele, w ten sposób najlepiej jest wybrać prostownicę odpowiednią dla naszych włosów
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-15, 19:13   #3115
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
aha celestia czy to jest ta prostownica?
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=133949887
Jeśli tak to ona jest tu dużo droższa
Niestety prostownic Wigo nie używałam, tak więc nie mam porównania, a to własnie jest taka prostownica, tylko, ze mi się udało ją kupić taniej... ale tak jak zostało wspomniane wyżej, różne włoski różnie reagują, dla mnie ta babyliss jest idealna, dla kogoś innego moze nie być, ogolnie i tak Ci ją polecam!
Stary 2006-10-15, 19:17   #3116
wiolaraczka
Zadomowienie

shockwaves a jakie Ty masz włoski?
Stary 2006-10-15, 19:21   #3117
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwi4 Pokaż wiadomość
Mam krecone i cienkie włosy.Moja kolezanka ma podatne wlosy i dosc grube ma ta sama prostownice i obydwie jestes bardzo zadowolone z niej Jest jeden problem ze nam bylo trudno ja kupic w Kielcach ale mysle ze na necie nie bedzie z tym problemow
ahano widzisz ja jestem w szoku ,że taka tania prostownica może być dobra.A ja włśnie chcę kupić prostownice jak najtanieja nie schodzi Ci powłoka z płytek?jakbyś mogła to napisz mi jaki to model oki?pozdrawiam
Stary 2006-10-15, 19:24   #3118
wiolaraczka
Zadomowienie

Cytat:
Niestety prostownic Wigo nie używałam, tak więc nie mam porównania, a to własnie jest taka prostownica, tylko, ze mi się udało ją kupić taniej... ale tak jak zostało wspomniane wyżej, różne włoski różnie reagują, dla mnie ta babyliss jest idealna, dla kogoś innego moze nie być, ogolnie i tak Ci ją polecam!
nhom właśnie tylko obawiam się ,żę mi nie uda się kupić tej babyliss tak taniopozdrawiam
Stary 2006-10-15, 19:37   #3119
wiolaraczka
Zadomowienie

sylwia czy to jest ta prostownica ,która masz?
http://www.allegro.pl/item134041370_...rw13_hit_.html
Stary 2006-10-15, 19:52   #3120
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
nhom właśnie tylko obawiam się ,żę mi nie uda się kupić tej babyliss tak taniopozdrawiam
Szukaj, a znajdziesz... chyba, ze potrzebna Ci jest juz na teraz i masz odpowiednie fundusze, to czemu nie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości