|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
jest też opinia, że jak kobieta bierze witaminy to urodzi duże dziecko
![]() ja z Emi bralam witaminy tylko I trymestr, a ona urodziła się 3kg więc faktycznie była drobna, ale na ile to "zasługa" tego że nie brałam witamin, to nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3275 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba przy przyjmowaniu jakiś dużych ilości a nie preparatu multiwitaminowego? Jeśli chodzi o jod, to właśnie we wtorek gin mi powiedziała, że brać powinnam taki preparat, który ma go w składzie. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-25 o 10:31 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Moze nie tyle, ze sie od witamin tyje, tylko moze odpowiednia ilosc witamin w organizmie potęguje na apetyt
![]() wazne zeby dzieciaczki były zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
ja kwas foliowy jako taki sam bralam przed ciążą i w pierwszym trym. teraz biorę wit i dok kazała odstawic sam kwas ale to dlatego, ze witaminy tez mają w skladzie kwas foliowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć laleczki
![]() Mój malec o 24 wybrał się na wędrówkę ludów i... powędrował na wzgórek łonowy!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Ale dziwny był na tym wzgórku- podskakiwał lekko i dość stabilnie, nie wiem czy przypadkiem czkawki nie miał ![]() ![]() ![]() Cytat:
też na to czekam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oooooooo krokiety!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() agawoo ojej ![]() ![]() Trzymam kciuki!!!!!! ![]()
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Hej Brzuchatki ale piszecie prawie godz WAs dzis nadrabialam
![]() w moich witaminach też jest jod moj lekarz przepisl mi je bo mam bardzo szybka pzemiane materi i musze uzupelniac minerały w organizmie, łykam je już od dluższego czasu i nie zauważyłam żebym miała szybk tyć ![]() Agawoo trzymaj się i pamietaj o lekach buziaczki dla Wszystkich zmykam na jakieś zakupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zadomowienie
|
Tygrysia i Aga dziekuje mam nadzieję ,że chociaż te 3 dni bede miała wakacji,bo nigdzie przez wymioty nie wyjechalismy.Powinnam wziąć sie za pakowanie ,ale jakoś mi sie nie chce i jeszcze muszę isc po wyniki moczu na dziś do lekarza
#3281 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Właśnie Was skończyłam nadrabiać po 2 godzinach
![]() ![]() ![]() ![]() Jak się laseczki czujecie? Ja myślałam że w II trymestrze będzie już super a tu wczoraj miałam taką akcję: dobrze się czułam nic mi nie było, zaczęłam kroić cebulę do obiadu i normalnie musiałam biegiem lecieć do łazienki bo oczywiście wymiotowałam na maksa i to tak już ze dwa razy mi się zdarzyło. Ostatnio podczas śniadania normalnie musiałam biegiem lecieć w połowie śniadania do łazienki. Też wam się takie akcje zdarzają? Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę prenatal ale są tak duże te kapsułki że właśnie chce je zmienić na jakieś inne bo sie mecze przy połykaniu. Co do rozkojarzenia w ciąży ![]() ![]() ![]() Dziś u nas straszna duchota a już od dwóch dni zabieramy się z mężem za malowanie pokoju córki ale chyba dziś zaś se damy spokój bo jest taki upał że tu padniemy podczas tego malowania. Wiecie co tak sobie myślę że piszecie o tych wyprawkach ile kasy nam na to pójdzie ale i tak stwierdzam że takie malutkie dziecko to są mniejsze wydatki, wczoraj byliśmy z córką kupywać tornister bo idzie do pierwszej klasy i wydaliśmy 250 zł na tornister i podstawowe rzeczy+ 170 zł na książki które już w czerwcu kupiłam a ile jeszcze rzeczy będę musiała dokupić to wolę nie myśleć, masakra. Teraz już spadam i nie piszcie tak dużo bo potem nie umiem nadgonić ![]() ![]()
#3282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, ile w tym prawdy, ale nie jestem lekarzem i skoro mówi, że mam brać co drugi dzień, to biorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zadomowienie
|
Mamuśki jak macie nie daleko aptekę dbam o zdrowie to mozna sie zapisać do programu dla mam i maluszka i korzystać ze specjalnych promocji.Wystarczy wejść na ich stronę .Ale mam lenia ,no nic mi się nie chce
#3284 |
Zadomowienie
|
od witamin się tyje?
hmm nie chce mi się w to wierzyć, swoją drogą też musze prenatal zmienić bo mnie te wielkie tablety denerwują ![]() aaa i biorę jeszcze MumOmega zalecone przez lekarza ![]() i się zaczęłam zastanawiać, czy nie zrobić sobie badań tarczycy, bo kiedyś się leczyłam na niedoczynność nawet w sanatorium byłam i leki miesiacami przyjmowałam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
ogarnęłąm się troszke....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Dzięki nocnym burzom miałam Męża od rana w domu więc się nie odzywałam ![]() Jakby co, to będę dopiero jutro popołudniu, bo mamy gościa ![]() No i odebrałam wyniki morfologii i moczu. wg tych limitów raczej jest OK, ale nie wiem jakie one są dla ciężarnych ![]() Paps ![]()
#3288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż dzisiaj do mnie dzwonił, że przyjedzie dopiero w przyszły piątek. Dwa tygodnie bez niego - oszaleję !
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebi, a dlaczego tak? I chyba przegapiłam - gdzie jest Twój mąz?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedługo zbieram się do domku ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-25 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3293 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3294 |
Rozeznanie
|
Czesc Mamusie w ten jakże upalny i parny dzień
![]() Nadrobiłam ale mało co zapamiętałam agawoo najważniejsze ze choroba jest wykryta teraz tylko nie zapominac łykac i bedzie dobrze wiele jet mam z problemami tarczycowymi ![]() kasiahexe wózek bajerancki, moja szwagierka miała tyle ze gondola malutka i szybko trzeba bylo sie na spacerowke przerzucic a znowu ta tez nie za wielka i po roku kupowała nowy ![]() ![]() neska22 le zazdroszcze wyjscia ja tez dzis mialam w planach w koncu odwiedzic kumpel ktora na złośc ma wylaczony telefon wiec juz nic z tego ![]() Zjadłabym mizerie i musze gonić do sklepu jak zwykle nie mam zapasów nawet głupiej śmietany ![]() ![]() Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-08-25 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
ahh, wróciłam i jestem super zadowolona, dostałam karton ciuszków, leżaczek-bujaczek fisher price, mate edukacyjną, rogal do karmienia, rożek i dostanę jeszcze wanienkę na stelażu
![]() ![]() ![]() cieszę się jak głupia ![]() tygrysia w moich witaminach (pharmaton maturelle) jest jod, ja piję jeszcze wodę z jodem do tego. O tą, bo mi smakuje: http://www.google.pl/imgres?q=woda+z...:0&tx=87&ty=36 a co Ci się nie podoba w tym zdrobnieniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jaką masz tą nianię co Ci tż wylicytował?? bo mi siostra wlaśnie wygrała licytację Angelcare ac201 ![]() specialle witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane ja dopiero zwlekłam sie z wyrka a tu juz tyle do nadrabiania dziś chyba odpuszcze bo nie mam siły źle się czułam rano lekko mnie podbrzusze bolało więc leżałam i spałam wczoraj Michaś wieczorem mocno kopał jak mi się udało tż namówić by przyłożył ręke i chwile poczekał zobaczy jak mały kopie to mały szkrab przestał
![]() ![]() widziałam ze cos pisałyscie o witaminach moja bratowa brała całą ciąże centrum materna i w szpitalu jak urodziła to jej pielęgniarka powiedziała że po tych witaminach dużo dzieci rodziło się bardzo duże ja biore zestaw witamin gdize jest też kwas foliowy i mi lekarz każe brać to przez całą ciąże a po ciązy też tej samej firmy ale inny zestaw witamin jest specjalnie dla mam karmiących bo ja będe karmić piersią jak oczywiście będe mieć pokarm bo w ie wiem że przepisują sam kwas foliowy bo moja koleżanka brała teraz sobie z pl sprowadziła witaminy z kwasem fl. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- co do prenatalu brałam w poprzedniej ciązy tabletki są duże miałam problem z przełknięciem stawały mi w gardle i potem pół dnia męczyła mnie zgaga teraz biorę feminatal tzn teraz zmienili nazwe i nazywają się chyba fembion czy jakoś tak
#3297 |
Zadomowienie
|
czesc mamuski ja tylko na chwile
![]() wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na weekend nad morze wiec bede dopiero w poniedzialek ![]() jod zamiast w tabletach wezme w naturze ![]() buziaki
#3298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to przyjemności życzę wdychaj ile wlezie to zdrowe ![]() ![]()
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej,kobietki-brzuchatki. Witam w deszczowe popoludnie
Znowu humorek mi dopisuje. Kolejna wizyta u dentysty za mna i okazalo sie, ze nie trzeba robic kanalowego leczenia i juz mam zaklejonego zabka. (400 zl zoszczedzone ![]() Jeszcze tylko jedna wizyta i zabki zdrowe. Tylko kazal przychodzic na kontrole, bo w ciazy moga szybciej "leciec". Podoba mi sie ten lekarz.Wszystko robi bezbolesnie. oj tak... ale poki cos sezon staran trwa ![]() wlasnie odpoczywam po obiadku przygotowanym przez tzta (schaboszczak, ziemniaczki i buraczki/kapusta kiszona) i popijam herbatke, rowniez przez niego zrobiona i doniesiona do lozeczka "zeby Ci sie lepiej forum czytalo" no mucha nie siada... ![]() Cytat:
skoro tak szybko zaczeliscie dzialac, to powinno byc ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
normalnie powinno sie wyleczyc ropnia antybiotykiem i pozniej leczyc zeba na znieczuleni, inaczej idzie sie po...chlastac ![]() I dobrze, ze juz wszystko dobrze z Twoimi zabkami! Nie ma to jak wspolna wirtualna wizyta u dentysty ![]() ja biore z zalecenia lekarza, prenatal complex i magne b6, bo mialam mdlosci i oko mi "skakalo" ![]() prenatal ma jod Cytat:
![]() Udanego wyjazdu i trzymam kciuki, coby Cie nie wkurzyl. W koncu juz tyle pochwal dostal na forum, ze szkoda by bylo, gdyby mial to zepsuc ![]() Cytat:
wybiersz sie w rewiry mojego grajdolka a dokad dokladnie? Cytat:
![]() I gratuluje torebki A tztowi nalezy sie ![]() Cytat:
![]() chcialabym uslyszec mysli tej kelnerki ![]() ![]() ![]() Cytat:
obowiazkowo baw sie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.