Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 10:22   #3271
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Widzę, że jod jest bardzo ważny. Może od razu zmienię ten preparat na taki z jodem?! Już sama nie wiem
Zapytaj lekarza njlepiej

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:22   #3272
anankee
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

jest też opinia, że jak kobieta bierze witaminy to urodzi duże dziecko

ja z Emi bralam witaminy tylko I trymestr, a ona urodziła się 3kg więc faktycznie była drobna, ale na ile to "zasługa" tego że nie brałam witamin, to nie wiem

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:23   #3273
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Trochę dziwne z tym kwasem. Co jak co, ale kwas foliowy to w ciąży (a nawet przed) należy przyjmować.
Jak bylam w I ciazy to lekarka mi kazala brac kwas tylko w I trymestrze
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:26   #3274
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja się dzisiaj na plotki z kolezanką umowilam wreszcie z domu wylezę
Ja idę dzisiaj wieczorem na piwo z kolegami z pracy (tzn. ja na soczek, oni na piwo ). Potem pewnie jak ich przetrzymam to za kierowcę będę robić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ło matko, lepiej żeby to nie była prawda

Stary 2011-08-25, 10:28   #3275
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
Ale jesli stwierdzi po badaniach ze tak duzego nie ma to ja ja moja doktor popieralam bo faktycznie wszystko bylo ok a ja nie rozrastala sie w tak szybkim tempie.

A co do jodu to chyba wszystkie preparaty już go maja.
No waśnie mój nie ma

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zależy na jakich, ale np. na żelazie tak
Ale to chyba przy przyjmowaniu jakiś dużych ilości a nie preparatu multiwitaminowego?

Jeśli chodzi o jod, to właśnie we wtorek gin mi powiedziała, że brać powinnam taki preparat, który ma go w składzie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Jak bylam w I ciazy to lekarka mi kazala brac kwas tylko w I trymestrze
Mi kazała przez całą ciążę. Tak jak już napisałam, co lekarz to inna opinia

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-08-25 o 10:31 Powód: dopisek
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:31   #3276
Haniula
Zakorzenienie

Moze nie tyle, ze sie od witamin tyje, tylko moze odpowiednia ilosc witamin w organizmie potęguje na apetyt albo zatrzymuje wymioty .
wazne zeby dzieciaczki były zdrowe
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:36   #3277
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja kwas foliowy jako taki sam bralam przed ciążą i w pierwszym trym. teraz biorę wit i dok kazała odstawic sam kwas ale to dlatego, ze witaminy tez mają w skladzie kwas foliowy
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:40   #3278
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć laleczki

Mój malec o 24 wybrał się na wędrówkę ludów i... powędrował na wzgórek łonowy!!!!!!! po lewej stronie... tak się zastanawiałam, co tak nisko kopie, dziwnie, dotykam ręką, a on tam a potem jak się przeciskał z powrotem do brzuszka to już nie było miłe, takie ciągnięcie, twardy brzuch, chwilowy mały ból i przestało
Ale dziwny był na tym wzgórku- podskakiwał lekko i dość stabilnie, nie wiem czy przypadkiem czkawki nie miał nie mogę tego odróżnić

Cytat:
a ja się dzisiaj na plotki z kolezanką umowilam wreszcie z domu wylezę

też na to czek
am ale raczej w week dopiero
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja nie biorę nic,nawet kwas foliowy juz nie biorę ,bo lekarz powiedział ,że juz nie muszę.Dziwne trochę bo duzo wymiotowałam wiec witaminy chyba powinnam przyjmować .dzisiaj mam wizyte o 18.40 to zapytam czy mam przyjmowac jakies witaminy ,chociaz jod i kwasy omega.
Jutro wybieramy sie z mężem i rodzicami na Mazury ,mam nadzieję ,że będę sie dobrze czuła,bo do tej pory jak cos planowałam to tego dnia akurat strasznie wymiotowałam
no to nie dobrze, że żadnych witamin nie bierzesz... musisz się spytać i to jak najszybciej!!! Nie wszystkie witaminy będą w pokarmie więc... dojdź do ładu z ginem!
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Kurcze ale wczoraj miałam super wieczorek jak TZ przyjechał. Maleństwo tak wyraźnie sie ruszało w brzuszku chyba wiedziało ze tatuś przyjechał i odrazu mama szczęśliwsza szkoda ze tz jeszcze nie moze tego poczuć.
jak był mój mężul w PL to tak chciałam, żeby go zobaczył, a on nawet nic, na zawołanie nie kopnął ale teraz wyraźne i jak rękę przyłożę to strasznie czuć Mąż za 2 tyg wraca więc powinien poczuć, tak bym chciała, żeby się zapoznali...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ale naiwne są te dzieci Chyba myślą, że jak będą kopały cały dzień, to matka w końcu się zlituje i ukołysze do snu A nie wiedzą, że nam to sprawia niesamowitą frajdę Tzn. nie mi, bo mnie jeszcze nie kopie, ale jak zacznie, to chyba 24h na dobę będę leżała

Zaraz zaczynam pracę No i tak sobie myślę na co dzisiaj wyskoczyć sobie dobrego w pracy Może naleśniki, albo krokiety...
ojj tak, dzieciaczki się buntują, a mamusie mają frajdę wczoraj caały dzień miałam lenia, w ogóle nie mam co robić, więc tylko laptop, tv i wyłażę na podwórko się pobujać, pochodzić i nawdychać powietrza ale dziś się wybieram na rynek kupić jednak torebkę mąż się zlitował

Oooooooo krokiety!!!!!!!!! zjadłabym! ale nie mam tego przyrządu do mielenia mięsa

agawoo ojej mam nadzieje, że wszystko się ułoży, leki zadziałają...
Trzymam kciuki!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:41   #3279
elunia25
Raczkowanie

Hej Brzuchatki ale piszecie prawie godz WAs dzis nadrabialam
w moich witaminach też jest jod moj lekarz przepisl mi je bo mam bardzo szybka pzemiane materi i musze uzupelniac minerały w organizmie, łykam je już od dluższego czasu i nie zauważyłam żebym miała szybk tyć

Agawoo trzymaj się i pamietaj o lekach

buziaczki dla Wszystkich zmykam na jakieś zakupki
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 10:41   #3280
eliza1984
Zadomowienie

Tygrysia i Aga dziekuje mam nadzieję ,że chociaż te 3 dni bede miała wakacji,bo nigdzie przez wymioty nie wyjechalismy.Powinnam wziąć sie za pakowanie ,ale jakoś mi sie nie chce i jeszcze muszę isc po wyniki moczu na dziś do lekarza
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 11:07   #3281
dph
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Właśnie Was skończyłam nadrabiać po 2 godzinach zamiast sprzątać to siedzę przed laptopem :p ale co tam to się nazywa uzależnienie od tego forum oczywiście wiele rzeczy mi umknęło z tego co pisałyście ale jeśli chodzi o nianię z tym monitorem oddechu to moja przyjaciółka po stracie pierwszego dziecka z powodu wady serca kupiła taką i sobie chwaliła więc ja też się zastanawiam nad takim cudem. Z drugiej zaś strony jak moja córcia była mała to nawet nie miałam zwykłej niani i też przeżyliśmy a mieszkamy w domu dwupiętrowym.
Jak się laseczki czujecie? Ja myślałam że w II trymestrze będzie już super a tu wczoraj miałam taką akcję: dobrze się czułam nic mi nie było, zaczęłam kroić cebulę do obiadu i normalnie musiałam biegiem lecieć do łazienki bo oczywiście wymiotowałam na maksa i to tak już ze dwa razy mi się zdarzyło. Ostatnio podczas śniadania normalnie musiałam biegiem lecieć w połowie śniadania do łazienki. Też wam się takie akcje zdarzają?
Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę prenatal ale są tak duże te kapsułki że właśnie chce je zmienić na jakieś inne bo sie mecze przy połykaniu.
Co do rozkojarzenia w ciąży to ostatnio będąc w pizzeri poprosiłam o pizzę z dodatkowym składnikiem spagethii i jeszcze byłam zła na panią że nie rozumie o co mi chodzi a mi chodziło o dodatkowy składnik salami
Dziś u nas straszna duchota a już od dwóch dni zabieramy się z mężem za malowanie pokoju córki ale chyba dziś zaś se damy spokój bo jest taki upał że tu padniemy podczas tego malowania. Wiecie co tak sobie myślę że piszecie o tych wyprawkach ile kasy nam na to pójdzie ale i tak stwierdzam że takie malutkie dziecko to są mniejsze wydatki, wczoraj byliśmy z córką kupywać tornister bo idzie do pierwszej klasy i wydaliśmy 250 zł na tornister i podstawowe rzeczy+ 170 zł na książki które już w czerwcu kupiłam a ile jeszcze rzeczy będę musiała dokupić to wolę nie myśleć, masakra. Teraz już spadam i nie piszcie tak dużo bo potem nie umiem nadgonić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 11:40   #3282
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Moja koleżanka to wręcz bała się, że urodzi duże dziecko i pod koniec ciąży przestała brać witaminy
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale nie jestem lekarzem i skoro mówi, że mam brać co drugi dzień, to biorę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 11:58   #3283
eliza1984
Zadomowienie

Mamuśki jak macie nie daleko aptekę dbam o zdrowie to mozna sie zapisać do programu dla mam i maluszka i korzystać ze specjalnych promocji.Wystarczy wejść na ich stronę .Ale mam lenia ,no nic mi się nie chce
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:19   #3284
n1kotynka
Zadomowienie

od witamin się tyje?
hmm nie chce mi się w to wierzyć, swoją drogą też musze prenatal zmienić bo mnie te wielkie tablety denerwują

aaa i biorę jeszcze MumOmega zalecone przez lekarza

i się zaczęłam zastanawiać, czy nie zrobić sobie badań tarczycy, bo kiedyś się leczyłam na niedoczynność nawet w sanatorium byłam i leki miesiacami przyjmowałam ;/
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:31   #3285
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to chyba przy przyjmowaniu jakiś dużych ilości a nie preparatu multiwitaminowego?

Jeśli chodzi o jod, to właśnie we wtorek gin mi powiedziała, że brać powinnam taki preparat, który ma go w składzie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

No przy tabletkach zawierających samo żelazo, więc duża dawka. A przy reszcie to nie wiem

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Cześć laleczki

agawoo ojej mam nadzieje, że wszystko się ułoży, leki zadziałają...
Trzymam kciuki!!!!!!
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Agawoo trzymaj się i pamietaj o lekach
Dzięki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
od witamin się tyje?
hmm nie chce mi się w to wierzyć, swoją drogą też musze prenatal zmienić bo mnie te wielkie tablety denerwują

aaa i biorę jeszcze MumOmega zalecone przez lekarza

i się zaczęłam zastanawiać, czy nie zrobić sobie badań tarczycy, bo kiedyś się leczyłam na niedoczynność nawet w sanatorium byłam i leki miesiacami przyjmowałam ;/
Moze profilaktycznie zrób? Jak wyjdą w normie, to będziesz spokojna, a jak by nie (tfu, tfu) to będzie można szybko zadzialać

Stary 2011-08-25, 13:04   #3286
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ogarnęłąm się troszke.... jeszcze się ubiorę tylko w coooooooooooooo bo nie mogę wyczaic czy ciepło czy nie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:13   #3287
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Dzięki nocnym burzom miałam Męża od rana w domu więc się nie odzywałam
Jakby co, to będę dopiero jutro popołudniu, bo mamy gościa

No i odebrałam wyniki morfologii i moczu. wg tych limitów raczej jest OK, ale nie wiem jakie one są dla ciężarnych

Paps
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:16   #3288
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
mój zawiera stosuje vitaminer prenatal chwalę go sobie a do tego taniutki
też takie biorę, lekarz przepisał mi femibion 2, ale to jest po prostu jego tańszy zamiennik (ok. 27 zł)

Mój mąż dzisiaj do mnie dzwonił, że przyjedzie dopiero w przyszły piątek. Dwa tygodnie bez niego - oszaleję !

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:27   #3289
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

Dzięki nocnym burzom miałam Męża od rana w domu więc się nie odzywałam
Jakby co, to będę dopiero jutro popołudniu, bo mamy gościa

No i odebrałam wyniki morfologii i moczu. wg tych limitów raczej jest OK, ale nie wiem jakie one są dla ciężarnych

Paps
No nie ma chyba specjalnych limitów dla ciężarnych i nie-ciężarnych ...

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
też takie biorę, lekarz przepisał mi femibion 2, ale to jest po prostu jego tańszy zamiennik (ok. 27 zł)

Mój mąż dzisiaj do mnie dzwonił, że przyjedzie dopiero w przyszły piątek. Dwa tygodnie bez niego - oszaleję !
Bebi, a dlaczego tak? I chyba przegapiłam - gdzie jest Twój mąz?

Stary 2011-08-25, 14:41   #3290
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio na ten temat rozmawiałam z gin. Odebrałam wyniki krwi i niektóre wartości miałam podwyższone w stosunku do podanej bok normy a inne wyszły poniżej. Gin mi powiedziała, że u ciężarnych tak może być a u mnie jest wszystko ok. Także zawsze wyniki powinien interpretować ginekolog, gdyż ciężarne nie mieszczą się czasem w normach
Stary 2011-08-25, 14:55   #3291
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio na ten temat rozmawiałam z gin. Odebrałam wyniki krwi i niektóre wartości miałam podwyższone w stosunku do podanej bok normy a inne wyszły poniżej. Gin mi powiedziała, że u ciężarnych tak może być a u mnie jest wszystko ok. Także zawsze wyniki powinien interpretować ginekolog, gdyż ciężarne nie mieszczą się czasem w normach
Może i tak, po prostu u cięzarnych coś co nie jest w normie, może być akurat ok Ale jak Bambusiek ma wszystko w tych nie-ciężarnych normach, to na pewno jest ok

Niedługo zbieram się do domku Ale jak sobie pomyślę o siedzeniu w nagrzanym samochodzie przez godzinę, to mnie trafia .. Na saune nie musze chodzić - korzystam codziennie :/

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-08-25 o 14:57
Stary 2011-08-25, 15:08   #3292
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Bebi, a dlaczego tak? I chyba przegapiłam - gdzie jest Twój mąz?
Mój mąż jest żołnierzem, właśnie jest na poligonie, gdzie rozminowują tereny. Miał zjechać na weekend, ale ktoś musi pilnować ich rzeczy tam na miejscu i akurat trafiło na niego. Ale i tak mam weekend grania na weselu, więc mam nadzieje, że jakoś zleci. Tylko mi smutno bez niego

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:18   #3293
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Może i tak, po prostu u cięzarnych coś co nie jest w normie, może być akurat ok Ale jak Bambusiek ma wszystko w tych nie-ciężarnych normach, to na pewno jest ok
Wtedy, to już dopiero jest lux

Cytat:
Niedługo zbieram się do domku Ale jak sobie pomyślę o siedzeniu w nagrzanym samochodzie przez godzinę, to mnie trafia .. Na saune nie musze chodzić - korzystam codziennie :/
Wiem co masz na myśli. Siedzenie w nagrzanym samochodzie to masakra. U mnie za to pada deszczyk. Właśnie wróciłam ze spaceru z psem i było bardzo przyjemnie.
Stary 2011-08-25, 15:49   #3294
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Czesc Mamusie w ten jakże upalny i parny dzień
Nadrobiłam ale mało co zapamiętałam
agawoo najważniejsze ze choroba jest wykryta teraz tylko nie zapominac łykac i bedzie dobrze wiele jet mam z problemami tarczycowymi

kasiahexe wózek bajerancki, moja szwagierka miała tyle ze gondola malutka i szybko trzeba bylo sie na spacerowke przerzucic a znowu ta tez nie za wielka i po roku kupowała nowy parasolke

neska22 le zazdroszcze wyjscia ja tez dzis mialam w planach w koncu odwiedzic kumpel ktora na złośc ma wylaczony telefon wiec juz nic z tego

Zjadłabym mizerie i musze gonić do sklepu jak zwykle nie mam zapasów nawet głupiej śmietany do tego ziemniaczki i jajka sadzone bo w taki upał to tylko lekie rzeczy wchodzą ... Ale dorwałam dzis truskawki zaraz sie z anie zabieram

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-08-25 o 16:14
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:51   #3295
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ahh, wróciłam i jestem super zadowolona, dostałam karton ciuszków, leżaczek-bujaczek fisher price, mate edukacyjną, rogal do karmienia, rożek i dostanę jeszcze wanienkę na stelażu

cieszę się jak głupia

tygrysia
w moich witaminach (pharmaton maturelle) jest jod, ja piję jeszcze wodę z jodem do tego. O tą, bo mi smakuje: http://www.google.pl/imgres?q=woda+z...:0&tx=87&ty=36

Cytat:
Inutil proszę CIę nie nazywaj dziecka Hujbert
a co Ci się nie podoba w tym zdrobnieniu

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien doberek kochane

chcialam sie tylko pochwalic ze jestem juz szczeskiwa posiadaczka wozka quinny buzz 3 travel sysstem kocham mojegro braciszka i moja przyjaciólke :::::::
bo teraz zamiast wózka kupuje duza szafe hihi
super, ja się skłaniam coraz bardziej ku x-landerowi. Nawet mam kolor wybrany

jaką masz tą nianię co Ci tż wylicytował?? bo mi siostra wlaśnie wygrała licytację Angelcare ac201

specialle witaj
Stary 2011-08-25, 16:27   #3296
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hej kochane ja dopiero zwlekłam sie z wyrka a tu juz tyle do nadrabiania dziś chyba odpuszcze bo nie mam siły źle się czułam rano lekko mnie podbrzusze bolało więc leżałam i spałam wczoraj Michaś wieczorem mocno kopał jak mi się udało tż namówić by przyłożył ręke i chwile poczekał zobaczy jak mały kopie to mały szkrab przestał no i tż nie poczuł dziś rano mu ppokazywałam jak mi brzuch skacze to nic nie widział ehhh sie nadaje

widziałam ze cos pisałyscie o witaminach moja bratowa brała całą ciąże centrum materna i w szpitalu jak urodziła to jej pielęgniarka powiedziała że po tych witaminach dużo dzieci rodziło się bardzo duże
ja biore zestaw witamin gdize jest też kwas foliowy i mi lekarz każe brać to przez całą ciąże a po ciązy też tej samej firmy ale inny zestaw witamin jest specjalnie dla mam karmiących bo ja będe karmić piersią jak oczywiście będe mieć pokarm
bo w ie wiem że przepisują sam kwas foliowy bo moja koleżanka brała teraz sobie z pl sprowadziła witaminy z kwasem fl.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

co do prenatalu brałam w poprzedniej ciązy tabletki są duże miałam problem z przełknięciem stawały mi w gardle i potem pół dnia męczyła mnie zgaga teraz biorę feminatal tzn teraz zmienili nazwe i nazywają się chyba fembion czy jakoś tak
Stary 2011-08-25, 16:39   #3297
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski ja tylko na chwile
wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na weekend nad morze wiec bede dopiero w poniedzialek

jod zamiast w tabletach wezme w naturze

buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:50   #3298
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na weekend nad morze wiec bede dopiero w poniedzialek

jod zamiast w tabletach wezme w naturze

buziaki

to przyjemności życzę wdychaj ile wlezie to zdrowe
Stary 2011-08-25, 17:00   #3299
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ahh, wróciłam i jestem super zadowolona, dostałam karton ciuszków, leżaczek-bujaczek fisher price, mate edukacyjną, rogal do karmienia, rożek i dostanę jeszcze wanienkę na stelażu

cieszę się jak głupia
[
tyle rzeczy? ale super!!
zobacz ile kasy zaoszczędziłaś!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:27   #3300
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej,kobietki-brzuchatki. Witam w deszczowe popoludnie
Znowu humorek mi dopisuje. Kolejna wizyta u dentysty za mna i okazalo sie, ze nie trzeba robic kanalowego leczenia i juz mam zaklejonego zabka. (400 zl zoszczedzone)
Jeszcze tylko jedna wizyta i zabki zdrowe. Tylko kazal przychodzic na kontrole, bo w ciazy moga szybciej "leciec". Podoba mi sie ten lekarz.Wszystko robi bezbolesnie.
Cytat:
lepiej późno niż wcale!!!! hihihi
oj tak...
ale poki cos sezon staran trwa
wlasnie odpoczywam po obiadku przygotowanym przez tzta (schaboszczak, ziemniaczki i buraczki/kapusta kiszona) i popijam herbatke, rowniez przez niego zrobiona i doniesiona do lozeczka
"zeby Ci sie lepiej forum czytalo"
no mucha nie siada...

Cytat:
Mam powyżej normy przeciwciała przeciwtarczycowe, czyli mam ( baardzo prawdopodobnie) chorobę autoimmunologiczną, która może prowadzić do Hashimoto, może skutkować poporodowym zapaleniem tarczycy, depresją i czymś tam jeszcze I dzidzius może też mieć te przeciwciała, będa musieli go badać
Niestety, nie da sietego wyleczyć
Ale póki biorę leki to powinno byc ok, oby nie trzeba było zwiększać dawki
trzymam w takim razie kciuki, zeby tabletki dzialaly i nic zlego sie nie dzialo
skoro tak szybko zaczeliscie dzialac, to powinno byc ok

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
O 1szej zabieram sie z tżtem do siostry a tam moja mamusia już jest, musze sie wyrobic ze wszystkim a jeszczcze sie koleżanka na 12stą zapowiedziałą że na kawe wpadnie, głupio mi było odmówic wiec musze sie sprzeżac.Wieczorem jeszcze jedziemy do znajpmych zobaczy ich szkraba, ma już ponad 2 miesiące a jeszcze tam nie byliśmy.
fajnie, ze sie zobaczysz z Mamusia ! Na pewno sie stesknilas

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
no kanałowe nieprzyjemne leczenie, ale trzeba zadbać o zęby w ciąży. Jeszcze musze mieć czyszczenie ale tak to poważniejszych dziur nie ma. Za Ciebie też trzymam kciuki
A co do tego stanu zapalnego to miałam z 15 lat i zdałam się na lekarzy. Skończyło się tak jak widać, dobrze, że teraz mi się nic nie dzieje już i spokój.
to rzeczywiscei skrzywdzil Cie ten dentysta...
normalnie powinno sie wyleczyc ropnia antybiotykiem i pozniej leczyc zeba na znieczuleni, inaczej idzie sie po...chlastac
I dobrze, ze juz wszystko dobrze z Twoimi zabkami! Nie ma to jak wspolna wirtualna wizyta u dentysty

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Wy bierzecie witaminki same, czy z zalecen lekarza?
ja biore z zalecenia lekarza, prenatal complex i magne b6, bo mialam mdlosci i oko mi "skakalo"
prenatal ma jod

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Maz mi dzis zrobil snidanko i kawke rano jak spalam Stara sie cos ostatnio No i mam dlugi weekend od soboty sobota, niedziela i poniedzialek - bank holiday wolne. Pojedziemy sobie nad morze . Juz wyslalam smsa do przyjaciolki ktora ma corcie w wieku mojej to moze pojada z nami na wycieczke . Tz wymyslil ze zrobimy piknik, kupimy grila jednorazowego , wezmiemy jedzonko i nad morze na caly dzien bo on tez ma poniedzialek wolny . Zeby tylko mnie do tego czasu znowu czyms nie wkurzyl
Aga, super, ze mezulo sie stara. Az milo poczytac
Udanego wyjazdu i trzymam kciuki, coby Cie nie wkurzyl. W koncu juz tyle pochwal dostal na forum, ze szkoda by bylo, gdyby mial to zepsuc

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Jutro wybieramy sie z mężem i rodzicami na Mazury ,mam nadzieję ,że będę sie dobrze czuła,bo do tej pory jak cos planowałam to tego dnia akurat strasznie wymiotowałam
oooo
wybiersz sie w rewiry mojego grajdolka
a dokad dokladnie?

Cytat:
Mój malec o 24 wybrał się na wędrówkę ludów i... powędrował na wzgórek łonowy!!!!!!! po lewej stronie... tak się zastanawiałam, co tak nisko kopie, dziwnie, dotykam ręką, a on tam a potem jak się przeciskał z powrotem do brzuszka to już nie było miłe, takie ciągnięcie, twardy brzuch, chwilowy mały ból i przestało
Ale dziwny był na tym wzgórku- podskakiwał lekko i dość stabilnie, nie wiem czy przypadkiem czkawki nie miał nie mogę tego odróżnić
Z tego Twojego Malca rosnie maly alpinista. Juz w lonie matkji sie w gory wybiera...

I gratuluje torebki
A tztowi nalezy sie
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Co do rozkojarzenia w ciąży to ostatnio będąc w pizzeri poprosiłam o pizzę z dodatkowym składnikiem spagethii i jeszcze byłam zła na panią że nie rozumie o co mi chodzi a mi chodziło o dodatkowy składnik salami

chcialabym uslyszec mysli tej kelnerki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wprawdzie i tak nikt nie zauwaza mojej nieobecnosci ale jakby to jade na
zazdroscimy!
obowiazkowo baw sie dobrze ))

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości