|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Może Cię Małż dawno nie zdenerwował![]() ![]() wpadłabym do Ciebie z wielką chęcią ale byśmy się odchamiły przydałoby się ) wiec wszystko możliwe![]() ale by była impreza ![]() przy najbliższej okazji wygarnij ![]() Cytat:
jeśli tak to ja poproszę może jakiś lakier bym se sprezentowała Cytat:
i i ona jeszcze inaczej rozumie pojęcie chrzestnych...i do tego chyba sknera z niej okrutna jedyne co mi się w tym wszystkim podoba to branie na chrzestnych małżeństwa...myslę że to dobry pomysł ale u Nas zupełnie nie praktykowany ![]() Cytat:
![]() ale pewnei nie oddasz?![]()
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Relacji pomiedzy mna i Chrzesniakiem nie przewiduje, realistycznie na to patrzac, o czym powiedzialam jego rodzicom, chociazby dlatego, ze ani ja po portugalsku, ani Maly po angielsku, ale oni nie widzieli w tym problemu, bo nie o o relacje im chodzilo czy duchowa opieke, a o prezenty raczej . Chrzest byl raczej pro forma, bo rodzice Chrzesniaka nie sa bardzo religijni, szybko zorientowalam sie podczas pobytu u nich, ze nie oczekuja niczego ode mnie poza prezentami wlasnie. Relacje z Chrzesniakiem bedzie w stanie ukladac sobie Maz, bo rozmawiaja w tym samym jezyku. Przy czym ja oczywiscie nie bede stala im na drodze.Ja jestem ta od kupowania ![]() Smutne i przykre to wszystko, bo nie jestem w stanie dogadac sie ze szwagierka, obronic sie przed jej szkalowaniami, a w sumie nawet mnie nie zna i nie chce poznac. Widze, jakie relacje mam Chrzestny Antosia i sa po prostu swietne, mimo, ze mieszka w Polsce, ale jest zainteresowany itp itd.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-08-25 o 11:35 |
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Noooo
![]() Ola a potrzebny jest jakiś kod? Bo piszą, że dla każdego nowego 40 zł zniżki na wjeździe... Chyba, że nie doczytałam ![]() Cytat:
![]()
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Mariola, szwagierka wymiata , masz cierpliwość
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć....
A coś taka rozgadana?
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ano przykre. Nie zamierzam jednak utrzymywac zadnych kontaktow ze szwagierka i jej mezem, moga o mnie zapomniec, nie zostalam przeproszona za to wszystko, co stalo sie w zeszlym roku, a szkalowana jestem dalej. Podjelam rowniez decyzje, ze Antonio bedzie mial bardzo luzny kontakt z ta ciocia, bo nie chce, aby przebywal w towarzystwie kogos, kto tak, a nie inaczej zachowuje sie i mowi o jego matce. Tzn jesli spotkamy sie u tesciow to ok, ale nie zamierzam ich odwiedzac, ani nie pozwole na to, aby Antonio goscil w ich domu sam lub pod opieka tylko ojca, bo nie mam wplywu, co bedzie wygadywala o mnie w jego obecnosci. Nie pozwalam na to, aby Antonio mial kontakt z osobami, o ktorych wiem, ze mialyby zly wplyw na niego, a ze w tym przypadku to ciocia i wujek- przykre to bardzo, ale trudno. Maz oczywiscie moze wszystko, to jego siostra i jest dorosly, nie zamierzam byc przeszkoda w ich relacjach. Moze zle rozumuje czy robie, ale nie potrafie inaczej, bo byloby to niezgodne z moim sumieniem i przekonaniami. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- czesc ![]() Kochana, gdybym tylko umiala po portugalsku czy hiszpansku... ![]() ![]() a tak na wiele rzeczy moge miec wplyw tylko posredni, przez tlumacza, wiec niewiele zdzialam. O moich relacjach z ta rodzina juz zdecydowalam, ale dbam o to, aby relacje meza z siostra byly poprawne.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-08-25 o 11:57 |
|
|
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak jakoś, Kuba wyciska ze mnie wszystkie soki
![]() Cytat:
![]() Tego nie rozumiem, IMO Mąż powinien o to dbać, a w takiej sytuacji - czyli przy takim Jej stosunku do Ciebie - właśnie dać sobie spokój.
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
i chyba nawet nie chce tego zrozumieć![]() ejjjj w takiej sytuacji trzeba użyć translatora i wykuć na pamięć troszkę przekleństw
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugiej strony mysle, ze niewiele by to dalo, jej poziom pojmowania pewnych rzeczy znacznie rozni sie od mojego, mysle, ze nawet gdyby jej widlami wylozyc, to chyba nie pojelaby o co chodzi i i w czym problem. Jej zycie nastawione jest na "brac, brac, brac - dajcie mi, bo mi/mojemu dziecku sie nalezy". Moje dbanie polega na tym, ze nie podnosze juz tego tematu, nie nastawiam go przeciwko siostrze, bo przeciez swoj rozum ma. Przypominam mu o urodzinach Chrzesniaka itp,bo on nie pamieta , a takie zapomnienie bedzie traktowane, ze to ja nie pozwolilam mu na telefon czy wyslanie prezentu Np na Boze Narodzenie przypominalam Mezowi, ze Swieta, ze ma Chrzesniaka, ale on prezentu nie wyslal, nie dociekalam dlaczego(pewnie zapomnial ), jego siostra zadzwonila i zapytala, dlaczego nie wyslal prezentu i gdyby wiedziala, ze tak bedzie, to nie wybralaby go na Chrzestnego. Byla przekonana, ze to oczywiscie moja zasluga, a ze swoimi watpliwosciami w tym temacie dzielila sie z cala rodzina, blizsza i dalsza ![]() Kontakty Meza z jego siostra bardzo sie rozluznily, nie dzwonia do siebie, nie maja nic chyba do powiedzenia. Szwagierka tylko zadzwonila ostatnio zapytac sie o te ubranka /juz sama nie wiem, czy to tupet, czy glupota![]() ). Zapewnilam meza, ze ja nie mam nic przeciwko ich kontaktom, ale ja osobiscie sie od nich odcinam. Jednak przyznaje, ze moja cierpliwosc jest na wyczerpaniu , czuje, ze moje nastepne spotkanie ze szwagierka bedzie jak spotkanie Titanica z gora lodowa .
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-08-25 o 12:34 |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, co za baba , no i powiedzcie, rodzeństwo ![]() Biedny Titanic
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edytowalam posta i dodalam fragment o Bozym Narodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dobry pomysl z transaltorem Google ![]() Listu jej raczej nie bede wysylac, bo znajac ja, chodzilaby z nim od drzwi do drzwi grajac role niesprawiedliwie osadzonej i pokrzywdzonej, ale moze naucze sie przemowienia na pamiec i powiem jej w obecnosci jej matki i mojego Meza, jako swiadka, co mysle o jej zachowaniu i calej sytuacji
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie oddam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
miałam zapytać kto będzie Titaniciem a kto górą lodową, ale to chyba zbędne
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mi się podobały do dziecięcego pokoju takie ławeczki...ehhh może kiedyś
![]() Szkoda że fioletowa
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
angy, proszę http://pl.douglas-shop.com/douglas/A...dex_c0001.html
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() a ławeczkę jak byś wkomponowała w pokoik?
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh znając życie to i tak masz mniejszą girkę i nie mam co się szykować na kradzieje![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nooo mi się też skrzynia przy łózku podoba Takie ławeczki super są pod oknem, ale najlepiej jakby okno niżej było (czyli w domu a nie mieszkaniu )...u mnie pewnie i tak bym miejsca nie znalazła może kiedyś
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja też bym chciała taką ławeczkę pod oknem ![]() niedawno było koło nas mieszkanie na sprzedaż, które miało nisko okna narożne w kuchni i tam była taka ławeczka... cudnie by było tam kawkę rano wypić patrząc na swoją trawkę ... niestety nie poczekało na mnie i już sprzedane
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Maju ucałuj Zuzinkę ode mnie i Alana Mariola ja kczytam co piszesz to mózg mi się wywraca Co za baba no.Unhola jak kupisz ten dom to zaadoptujesz mnie i Alana??? ![]() Na więcej nie mam siły
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bosko by było ![]() Ja ostatnio jak szłam do tego kina to najpierw do przyjaciółki na winko...kupiła niedawno taką wielką skrzynię na balkon...bosko było, nawet odechciało mi się jechać do kina jak zasiadłam na skrzyni...wieczór + ciepełko + winko + widok na "nic"...przestrzeń, niebo...mogłabym tak codziennie ![]()
|
|
#562 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
rano jak zobaczylam malego to sie przerazilam opuchlizna naszla mu na oko - powieka mu tak spuchla, ze jednego oka nie bylo widac i pol twarzyprzerazilam sie i od razu telefon do naszego lekarza byl w szpitalu wiec od razu pojechalismy - ja sama z dziecmi bo tz musial byc w pracy, zeby bylo smieszniej auto mam popsute, on wzial swoje a w nim wozek dla malego no ale dalam radepol dnia w szpitlu spedzilismy pediatra stwierdzil, ze faktycznie jest ukaszenie i przepisal claritine i dal skierowanie do okulisty na wszelki wypadek, znow czekalismy godzine i okulistka go zbadala - z okiem na szczescie ok dostalismy skierowanie do poradni alergologicznej i we wrzesniu idziemy, moze zrobia malemu testy ufff dopiero wrocilam malego polozylam spac, niestwety nieco pozniej i akurat sasiad wierci i stuka chlopy pojechaly do macdonalda bo z tego wszystkiego nie mam obiadu na dzis
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Szymek pamiętam, że też właśnie miał całe oko spuchnięte ![]() Jak ja nie znosze mcdonalda , chyba, że lody i kawa
|
|
#564 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angy no masakra jakas
ale wiesz jak sie rano przerazilam? z okiem nie ma zartow a ja kocham maca i wszelkie niezdrowe zarcie ![]() moglabym jesc caly czas ale nie jest mi dane hehe
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
o raju
współczuję i już sobie wyobraziłam jak ja bym zareagowała![]() ja też nie lubię jedynie lody, kawa i ciastko z jabłkiem ![]() Svi daj znać jak znajdziesz workersy ja bym coś chciała na jesień płaskiego...ale ciągle jakieś obcasy/koturny zamawiacie
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-25 o 14:21 |
|
|
|
#566 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
teraz robilam bezowe workersy z tandemu ocieplane ![]() no i robie botki plaskie tylko, ze kolor jest koralowy, nie wiem czy lubisz ![]() a te workersy moze beda w nowej dostawie
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne bo ocieplane też chociaż najbardziej bym chciała czarne lub szare Koralowych nie miałabym do czego założyć a rozmiar bym brała najbardziej pożądany na zamówieniowym czyli najmniej oblegany.
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-25 o 14:38 |
|
|
|
|
#568 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 2 tyg mamy ślub kuzyna i zależało nam żeby pójsc a tak to neiwiem co będzie ![]() no i moja siora miała kontakt z Mała w niedziele a boje się że Zuza już wtedy zarażała a siora w ciąży ;( myslicie że to groźne dla niej? miałam poszperac ale nie mam czasu :/ w każdym bądź razie jutro pewnie znów do lekarza bo w 100% pewien nie był ale oglądał to krostki/plamki pod szkłem powiększającym i większośc mu pasuje pod odre, ale to dopiero początek więc chce się jutro upewnic Cytat:
ale jak teraz lepiej już? opuchlizna schodzi?
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co Maju Oliwka miała takie same krostki, tylko ze 4 sztuki na rączkach i tyle, pojawiły się tydzien temu na rączkach i od tamtej pory nic sie nie dzieje, powoli przybledły ale jeszcze są ze 3. nowe się nie pojawiają żadne. więc ja tez nie wiem czy to ospa czy nie, ale raczej nie, skoro nic nowego od tygodnia się nie pojawiło, gorączki nie było. tez powinnam isc do lekarza jak nic się nie pojawia więcej? nic sie nie dzieje
|
|
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

Może Cię Małż dawno nie zdenerwował

) wiec wszystko możliwe![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i

NIE LUBIĘ TROLLI