Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 16:31   #3481
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

Zgagę to ty Kochana będziesz mieć dopiero w ostatnim tymestrze. Na razie to jest malutka zgagusia
Jak brzuchol miałam już jak baniak w otatnim trymestrze i Zosia uciskała na żołądek to umiałam w drodze ze sklepiku do domu(5min) wychlać cały litr mleka na raz A przed ciążą nie cierpiałam mleka. I nie daj boże by się nachylić

ja dzięki bogu przy 1c nie miałam mdłości ale do 6tyg nic nie mogłam jeść bo "wszystko śmierdziało mi zgniłą kapuchą" Piłam tylko kubusie, jogurty i raz na 2 dni duże spagetii...Teraz też widzę że po woli zaczyna mi się pojawiać jedzenio-wstręt przy wielu potrawach ściska mi się gardło.. i cycki bolą..Ale to dobrze..tzn że coś się dzieje
ja tez mam jedzenio wstret. Wchodz ami nektarynki tylko i mleko z płatkami. Dosłwonie nie mam ochoty an nic. Wiem ze zgaga dopieor dopadnie, ale juz teraz to dla mnie nowosc
Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostałam wyniki morfologii krwi.. Jest kiepsko Początkująca anemia i co najgorsze mam podwyższone TSH czyli tarczyca.. Jutro ide do lekarki zobacze co mi powie dokładnie, moja mama jest pielęgniarką, więc tylko ogólnie wiem co i jak... Szczerze mówiąc jestem załamana.. W dodatku przez całą ciąże będę sama, bo mój TŻ wyjeżdża za granice...
ja anemie mam całe zycie i teraz tez

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:31   #3482
karolca
Zakorzenienie

Rano wstałam, pojechałam na dworzec po teściową... i dowiedziałam się, że przyjedzie jutro

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:58   #3483
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Rano wstałam, pojechałam na dworzec po teściową... i dowiedziałam się, że przyjedzie jutro

przepraszam karolca ale zakrztusilam sie soczkiem prawie

no ale nie dziwie sie ze jestes wsciekla

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:19   #3484
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

przepraszam karolca ale zakrztusilam sie soczkiem prawie

no ale nie dziwie sie ze jestes wsciekla
Wiesz, jeszcze jakby poranki były lekkie, to ok. Ale cholera no, wiedzą, że jestem w ciąży i poranne wstawanie nie nalezy do moich przyjemności. Poza tym awaryjnie kręciłam się blisko WC, bo czułam się bardzo kiepsko.
A nawet mąż był zaskoczony. Ehh...
Za to przyszedł do mnie siostrzeniec (4,5 lat)... mówię mu, że idę umyć włosy, patrzy na mnie uważnie i mówi "ale masz piękne włosy, nie musisz ich myć"
Albo wyciągnęłam go do sklepu, bo musiałam zrobić małe zakupy. Idzie ze mną i mówi "Wiesz ciocia, kocham cię"
Nałozyłam na włosy maskę i ubrałam foliowy czepek, ten na mnie patrzy i mówi "Pięknie wyglądasz"

Chociaż ktoś prawi mi komplementy bez względu na to jak wyglądam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-25, 17:26   #3485
MoniaHan
Wtajemniczenie

alez fajny Twoj siostrzeniec

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:29   #3486
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dzisiaj dostałam wyniki morfologii krwi.. Jest kiepsko Początkująca anemia i co najgorsze mam podwyższone TSH czyli tarczyca.. Jutro ide do lekarki zobacze co mi powie dokładnie, moja mama jest pielęgniarką, więc tylko ogólnie wiem co i jak... Szczerze mówiąc jestem załamana.. W dodatku przez całą ciąże będę sama, bo mój TŻ wyjeżdża za granice...
dagirll głowa do góry Tak jak dziewczyny piszą, choróbskami zajmą się lekarze i będzie dobrze... Ze względu na brak TŻta na pewno będzie Ci smutno i ciężko nieraz ale dasz radę Potem się już będziecie maleństwem razem cieszyc

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja tez mam jedzenio wstret. Wchodz ami nektarynki tylko i mleko z płatkami. Dosłwonie nie mam ochoty an nic. Wiem ze zgaga dopieor dopadnie, ale juz teraz to dla mnie nowosc
Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie jedynie nektarynki i bułki z serem. No co prawda sobie jeszcze koperkową wczoraj ugotowałam i jem ją drugi dzień więc nie jest źle

Cytat:
No to cię urządziła teściowa..

Cytat:
Wiesz, jeszcze jakby poranki były lekkie, to ok. Ale cholera no, wiedzą, że jestem w ciąży i poranne wstawanie nie nalezy do moich przyjemności. Poza tym awaryjnie kręciłam się blisko WC, bo czułam się bardzo kiepsko.
Za to przyszedł do mnie siostrzeniec (4,5 lat)... mówię mu, że idę umyć włosy, patrzy na mnie uważnie i mówi "ale masz piękne włosy, nie musisz ich myć"
Albo wyciągnęłam go do sklepu, bo musiałam zrobić małe zakupy. Idzie ze mną i mówi "Wiesz ciocia, kocham cię"
Nałozyłam na włosy maskę i ubrałam foliowy czepek, ten na mnie patrzy i mówi "Pięknie wyglądasz"

Ale słodki siostrzeniec
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:29   #3487
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

kochany maluch dzieciaki wiedza jak poprawic humor a do tego sa zazwyczaj szczere do bolu. Powiedzial co myslal i czul to takie kochane
a wlosy swoja droga naprawde masz nieziemskie

Stary 2011-08-25, 17:29   #3488
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie inaczej sie to odbywa niestety. Nie chcieli mnie umowic z polozna przed koncem 10tc. A ja poszlam juz 19.08 to polozna stwierdzila ze do mnie zadzwonia bo na list juz nie maja czasu.
No ale racji nie miala, ze szpitala oczywiscie list mi juz wyslali - powinien przyjsc na dniach. Ale na 7.09
czyli na 13tc + 4d porazka.
Tlumacza sie ze za duzo ciaz maja teraz do prowadzenia.

Mysle ze Ty sie wyrobisz spokojnie. Jak pojdziesz w 12 tc to bedzie akurat. Takie badanie sie robi miedzy 11tc-13+5tc
poczytalam dzis troche o tych USG i po Twojej sytuacji zadzwonilam na wszelki wypadek do szpitala i zapytalam czy nie bedzie na pewno za pozno na badanie co do zespolu Downa, pani mi powiedziala ze bede prawie w 13tc wiec bedzie ok, tak wiec zobaczymy bo tylko kilka dni i moze byc za pozno

Stary 2011-08-25, 17:31   #3489
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
dagirll głowa do góry Tak jak dziewczyny piszą, choróbskami zajmą się lekarze i będzie dobrze... Ze względu na brak TŻta na pewno będzie Ci smutno i ciężko nieraz ale dasz radę Potem się już będziecie maleństwem razem cieszyc

Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie jedynie nektarynki i bułki z serem. No co prawda sobie jeszcze koperkową wczoraj ugotowałam i jem ją drugi dzień więc nie jest źle

No to cię urządziła teściowa..

Ale słodki siostrzeniec
Hej hej co u CIebie ???
Stary 2011-08-25, 17:31   #3490
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
kochany maluch dzieciaki wiedza jak poprawic humor a do tego sa zazwyczaj szczere do bolu. Powiedzial co myslal i czul to takie kochane
a wlosy swoja droga naprawde masz nieziemskie
Tak, ale dzisiaj ewidentnie błagały o mycie już
A siostrzeniec tak, jest szczery (jak to dzieci). I wiem, że jestem najlepszą i najukochańszą ciocią Cały czas mówił do mnie "Karolinka" i to też było urocze... a teraz zostałam ciocią

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-25, 17:42   #3491
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Hej hej co u CIebie ???
Hej to co widać w suwaczku Leci 11tc mi właśnie i póki co wszystko w porządku a poza tym to po staremu
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:46   #3492
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dziewczyny a pesto zielone to mozna jesc? bo taka mialam ochote i poczytalam w necie i sa jak to zwykle bywa podzielone opinie, przeczytalam sklad i nie ma zadnych dziwnych ziol oprocz bazylii...i wiadomo tylko troche do malej porcji makaronu.

Stary 2011-08-25, 17:50   #3493
Zariah
Rozeznanie

moim zdaniem pesto jest ok
zreszta nie zjesz go dwa kilo tylko troche do sosu wiec nie bedzie problemu

Stary 2011-08-25, 17:53   #3494
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam intensywne przezycia wczoraj.
W tym tygodniu mialam miec USG i co?
I d++pa
Pani mnie milo poinformowala ze na USG z badaniem przyziernosci juz sie nie zalapie bo oni nie mieli terminow wolnych ("bo tyle teraz tych ciaz") i umowili mnie na 7.09 (!) A to juz bedzie 13+4 dni wiec szansa ze da sie to zmierzyc jest niewielka. Ale sie wcieklam
Trakie badania wykonuje sie do 13+5 dni ale wiadomo ze niewiele osob dokladnie wie w ktorym jest dniu wiec prawdopodobnie dziecko bedzie juz za duze
No ale przeciez badania krwi mi zrobia i tak wiec "cos tam mozna bedzie zbadac"
no ja straszne chamstwo! a co to cie obchodzi ze maja duzo pacjetek moze niech oglosza zakaz zachodzenia w ciaze albo kazdemu przypisza termin kiedy jego kolej! takie wazne badanie a oni takie cos. dobrze ze znalazlas gdzies indziej, widze ze medycznie straszna ta anglia, a w polsce sie narzeka.
Cytat:
a ile masz tego tsh? mialas kiedys badania tarczycy? ja mialam od gimnzajum okolo 8 lat sie leczylam, ale nie mialam zadnych objawow jakis strasznych. moze masz tylko jakies "guzki" i tyle, to nie jest jakas tragedia. a to ze akurat jednego dnia ci wyszlo podwyzszone to dzis moze byc juz ok.
Cytat:
masakra, nie zazdroszcze, a daleko mialas?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:20   #3495
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
poczytalam dzis troche o tych USG i po Twojej sytuacji zadzwonilam na wszelki wypadek do szpitala i zapytalam czy nie bedzie na pewno za pozno na badanie co do zespolu Downa, pani mi powiedziala ze bede prawie w 13tc wiec bedzie ok, tak wiec zobaczymy bo tylko kilka dni i moze byc za pozno
Ja miałam usg w 13 tygodniu i 1 dniu ciąży i zarazem w główym szpitalu miałam pobieraną krew na syndrom downa i przyszły mi wyniki do domu
Nawet Beta HCG była robiona

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Zariah,dziwnie. :/ Też mieszkam w dosyć dużym mieście, co rusz widać kobiety w ciąży. No,ale nie usłyszałam nigdy od nich, że za dużo ciąż i że mają problemy z termiami. Chyba faktyczniee co hrabstwo to inaczej. cool:
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:30   #3496
rybka13
Zakorzenienie

hej
Nikita przykro mi bardzo Trzymaj się kochana i zaglądaj do nas.
negila i Sweet_Jelly Gratulacje!
negila pocieszę Cię, ja również nie widziałam swojej dzidzi, a tp mamy podobny, ja jakoś 15 marca. Pierwszą wizytę będę miała dopiero 8 września, a usg pewnie z tydzień później, a więc w 14 tyg. I właśnie doczytałam od was, że na badania przezierności itd już za późno, to nieźle mnie załatwili...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:33   #3497
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

kochanie nie martw sie.
na anemie dostaniesz zelazo w tabletkach lub zastrzykach, ja w I ciazy nie mialam anemii ale mialam tez hemoblogine w dolnej granicy i bralam dodatkowo duzo zaleza w tabletkach (miedzy innymi tardyferon, sorbifer)
a jesli chodzi o tarczyce, no to wazne ze lekarz kazal Ci zbadac hormony i ze wiesz ze masz je zle, tez Ci przepisze leki i wszystko bedzie dobrze. Wiele dziewczyn w czasie ciazy dowiaduje sie o zlych wynikach Tsh i temu da sie zaradzic
No a jesli chodzi o tzta to wspolczuje. A daleko wyjezdza??
No i bedzie Was chyba odwiedzal?
Mam taka nadzieje, ze moze przez hormony które biore wyniki mogą być zmienione, albo cokolwiek.. :/ Ta anemią się nie przejmuje, tymi wynikami tarczycy :/ ehhh. Leci do Hiszpanii.. Nie będzię odwiedzał, może na święta przyjedzie.. strasznie jestem tym zdołowana

Cytat:
nie wiem nic niestety o wplywie nadczynnosci tarczycy na ciaze. Ale byc mozejest tak zle jak myslisz...
Trzymam kciuki za wizyte u lekarki jutro

Co do anemii to moze to tylko tzw. „fizjologiczna” anemia - powszechna w ciazy kiedy dochodzi do rozcienczenia krwi w sposób naturalny Tzn. zwieksza sie objetosc krwi ale znacznie szybciej przybywa osocza niz krwinek czerwonych więc dochodzi do jej „rozcieńczenia”.
dzieki za kciuki Tak jak pisalam ta anemia tak az sie nie przejmuje. Wiem, ze to sie czesto zdarza, siostra tez w ciazy miala i tragedii nie bylo..

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Najważniejsze, żeby jakiś dobry lekarz się Tobą zajął i przepisał odpowiednie leki.
Oby Jutro sie dowiem wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Jakos będę musiała dać rade... To będzie straszne.. Juz mam okropne mysli, co dopiero jak pojedzie ehhh jakos to bedzie, przertwam

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ile masz tego tsh? mialas kiedys badania tarczycy? ja mialam od gimnzajum okolo 8 lat sie leczylam, ale nie mialam zadnych objawow jakis strasznych. moze masz tylko jakies "guzki" i tyle, to nie jest jakas tragedia. a to ze akurat jednego dnia ci wyszlo podwyzszone to dzis moze byc juz ok.

?

Ja żadnych objawów nie mam. Z tego co wyczytałam w necie. Wyszło mi dokładnie 6.80 norma jest od 0,27 - 4,20 a FT4 1,23 czyli też podwyższone... Co dziwne, bo czytałam ze przy niedoczynnosci T jest tsh wysokie, a FT4 ponizej normy ... Jutro sie wyjasni u lekarki. Nigdy wczesniej nie mialam badan tarczycy nie wiem co i jak. Pocieszylaś mnie, ze to moze byc tak roznie z tymi wynikami. Moze to jakis przypadek ...

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:40   #3498
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
masakra, nie zazdroszcze, a daleko mialas?
Niby nie, bo to 15 km, ale jadę przez pół miasta, do samiutkiego centrum. Mieszkam na obrzeżach...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-25, 18:54   #3499
Capsta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u lekarza, który zrzucił mi dziś ciężar z serca. Dzidzia dobrze się miewa, rośnie proporcjonalnie do upływających tygodni (ma 2,5 cm, piękne rączki i nóżki, bijące serduszko). Badanie wskazuje na 9t4d. Nareszcie poczułam ulgę, choć wiem, że za kilka dni znów zacznę się pewnie zamartwiać. Odstawiliśmy Duphaston, ale mam receptę na wypadek gdyby coś się działo nie tak. Doktor zalecił unikanie kontaktu z kotami, bo badania laboratoryjne wskazują u mnie brak przeciwciał na jakieś kocie choroby. Mimo, że brzuch nie rośnie i niezmiennie mieszczę się we wszystkie ubrania muszę już zacząć chronić się przed rozstępami. Aptekarka poleciła mi Evolet (krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży) oraz emulsję Emolium (aby skóra była świetnie nawilżona). Tak więc od dziś zaczynam kurację Emolium rano, Evolet wieczorem.
Tyle u mnie dobrego, z gorszych kwestii: jestem paskudnie przeziębiona, z zatok cieknie, a kiedy kaszlę boli mnie aż w podbrzuszu. Leczę się wyłącznie naturalnymi metodami: herbata z miodem i cytryną + łóżko. Kupiłam olejek do inhalacji i miskę z nim postawiłam przy łóżku. Na gardło stosuję tylko cukierki Tantum Verde (rzadko bo mi szybko zbrzydły). Od wczoraj kompletnie nie mam apetytu. Już nawet w brzuchu mi nie burczy (stąd też bałam się, o dziecko).
Nie miejcie mi za złe, ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości w czytaniu forum, bo głowa mi pęka, a dopiero od dziś mogę zacząć wylegiwać się w pościeli. Mam nadzieję, że macie się dobrze. Zajrzę poczytać jak już trochę podrzemię.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:03   #3500
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u lekarza, który zrzucił mi dziś ciężar z serca.
super wiadomosci
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:23   #3501
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale masakra no ale z maluszkiem wszystko w porzadku czy lekarz nic nie powiedzial? Zmierzyl te przeziernosc itd?
przepraszam że tak późno odpisuję, wczoraj TŻ mnie zganiał z kompa i dopiero wróciłam z pracy dziś

Niestety nie zrobił przezierności bo jak twierdzi ten ginek od siedmiu boleści, w 13tym tygodniu wynik często może wyjść wątpliwy i tak trzeba go powtarzać po 20tym tygodniu a matka ma stresu co niemiara. W ogóle żadnych pomiarów nie robił tylko zrobił USG przezbrzuszne i dzidziuś pomachał tatusiowi nogą. Z tego mogę wyciągnąć 2 wnioski :
-dzidziuś żyje i rośnie
-dzidziuś ma co najmniej jedną nogę, którą macha (nie obrażajcie się, taki mój czarny humor)
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mi wystarczylo kilka lat doswiadczenia pracy w roznych laboratoriach i niestety mialam tez niemila przyjemnosc przypadkowego zaciagniecia sie amoniakiem... bol w nosie niemilosierny, pieczenie i lzawienie oczu, krotko potem poszla mi krew z nosa... a wszystko pomimo niewielkich ilosci i pracy pod wyciagiem... i nie bez przyczyny amoniak jest oznakowana substancja trujaca i zraca
takze po tym przypadku i raczej dosc doglebnym poznaniu chemii mam do niej wielki szacunek i osobiscie nie narazalabym siebie (i dziecka) na najmniejsze ryzyko... bo i z tym jest roznie, jednej nic nie bedzie, a druga bedzie miec przez to komplikacje
gucia a kim jesteś z wykształcenia? bo ja właśnie chemię kończyłam i też pracuję w laboratorium. w jakiej branży pracujesz?
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:32   #3502
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u lekarza, który zrzucił mi dziś ciężar z serca. Dzidzia dobrze się miewa, rośnie proporcjonalnie do upływających tygodni (ma 2,5 cm, piękne rączki i nóżki, bijące serduszko). Badanie wskazuje na 9t4d. Nareszcie poczułam ulgę, choć wiem, że za kilka dni znów zacznę się pewnie zamartwiać. Odstawiliśmy Duphaston, ale mam receptę na wypadek gdyby coś się działo nie tak. Doktor zalecił unikanie kontaktu z kotami, bo badania laboratoryjne wskazują u mnie brak przeciwciał na jakieś kocie choroby. Mimo, że brzuch nie rośnie i niezmiennie mieszczę się we wszystkie ubrania muszę już zacząć chronić się przed rozstępami. Aptekarka poleciła mi Evolet (krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży) oraz emulsję Emolium (aby skóra była świetnie nawilżona). Tak więc od dziś zaczynam kurację Emolium rano, Evolet wieczorem.
Tyle u mnie dobrego, z gorszych kwestii: jestem paskudnie przeziębiona, z zatok cieknie, a kiedy kaszlę boli mnie aż w podbrzuszu. Leczę się wyłącznie naturalnymi metodami: herbata z miodem i cytryną + łóżko. Kupiłam olejek do inhalacji i miskę z nim postawiłam przy łóżku. Na gardło stosuję tylko cukierki Tantum Verde (rzadko bo mi szybko zbrzydły). Od wczoraj kompletnie nie mam apetytu. Już nawet w brzuchu mi nie burczy (stąd też bałam się, o dziecko).
Nie miejcie mi za złe, ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości w czytaniu forum, bo głowa mi pęka, a dopiero od dziś mogę zacząć wylegiwać się w pościeli. Mam nadzieję, że macie się dobrze. Zajrzę poczytać jak już trochę podrzemię.
To sie wypacaj porzadnie (jak babcia jakas pisze, tez bylam przeziebiona tydzien temu, zrobilam pierwszy raz syrop z cebuli..obawialam sie ze nie przelkne...a tu mila niespodzianka...calkiem calkiem, slodkie i nawet pozniej posmaku cebuli nie ma. obrac cebule (lepiej 2 lub 3 to syropu bedzie wiecej), w sloiku ulozyc jedna warstwe, posypac lyzeczka cukru, nastepna warstwe cebuli i znow cukier) 3x dziennie po lyzce stolowej syropu wypic. polecam.mozesz tez poczytac o tym syropie w necie.

Stary 2011-08-25, 19:47   #3503
aaagga
Raczkowanie

Aguśkaa83 po twoim poście o problemach z karmieniem piersią miałam dziwne sny: urodziłam w 13tym tygodniu normalne duże dziecko i właśnie nie chciało ssać, a piersi miałam takie wielkie i strasznie bolały więc poszłam do przychodni do położnej, a ta mówi że jak dziecko nie chce ssać to ona mi ulży i possie i wio do roboty

A propos włosów to ja też na weekendzie odświeżyłam swoje blond pasma. Robię ja sama ale używam kosmetyków fryzjerskich (teściowa jest fryzjerką, ale jest ślepa, a mój pomysł na włosy wymaga dużej precyzji). Sama mam ciemne brązowe włosy, a do rozjaśniania pasm używam kremu do utleniania 12% i proszku, który nadaje odcień platyny (w zwykłym sklepie takiego nie dostanę)
Zauważyłam że teraz 2 razy szybciej się rozjaśniły nić przez ciążą i jeszcze 10 minut a spaliłabym sobie włosy
jak zdążę to dam fotkę na maila dziś
Stary 2011-08-25, 20:04   #3504
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:

teściowej się należy a siostrzeniec mega słodziak musi być
Stary 2011-08-25, 20:07   #3505
aaagga
Raczkowanie

ok dodałam jak wam się podoba moja fryzura na EMO?
Stary 2011-08-25, 20:07   #3506
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuje tego choróbska trzymam kciuki żeby minęło jak najszybciej!
Stary 2011-08-25, 20:08   #3507
anagat
Zadomowienie

To ja nieśmiało się dołączam
Wstępny termin z kalkulatorka to 16 kwietnia, ale może być szybciej.. tydzień temu miałam USG -było juz widać serduszko bijące Więc wychodziłby 6 tydzień..
W poniedziałek już oficjalny skan.. Wtedy będę wiedziała o wieku ciąży.

Zabawne, bo na tym forum aktywna byłam przed ślubem w maju 2010 I dopiero teraz przywlokło mnei z powrotem.

Wiecie może czy jest tu wątek ciężarówek, które pracują w ciąży?
Bardzo dobija mnie to , że wszystkie kobiety zaraz biorą urlop. Ja nie mogę sobie na to pozwolić. Mam dość ciężką i wyczerpującą psychicznie szczególnie, ale nie tylko pracę, baardzo długie godziny. I chciałabym jakiegoś wsparcia od innych zwariowanych.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:17   #3508
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ok dodałam jak wam się podoba moja fryzura na EMO?
bardzo ładnie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
To ja nieśmiało się dołączam
Wstępny termin z kalkulatorka to 16 kwietnia, ale może być szybciej.. tydzień temu miałam USG -było juz widać serduszko bijące Więc wychodziłby 6 tydzień..
W poniedziałek już oficjalny skan.. Wtedy będę wiedziała o wieku ciąży.

Zabawne, bo na tym forum aktywna byłam przed ślubem w maju 2010 I dopiero teraz przywlokło mnei z powrotem.

Wiecie może czy jest tu wątek ciężarówek, które pracują w ciąży?
Bardzo dobija mnie to , że wszystkie kobiety zaraz biorą urlop. Ja nie mogę sobie na to pozwolić. Mam dość ciężką i wyczerpującą psychicznie szczególnie, ale nie tylko pracę, baardzo długie godziny. I chciałabym jakiegoś wsparcia od innych zwariowanych.
Witaj no i gratuluje
Ja póki co pracuje, ale bardzo chetnie poszłabym na zwolnienie bo jest mi ciężko. 3 dni w tygodniu pracuje od 8 do 19 i to przy komputerze. Narazie musze tak pracować bo szkole dziewczyne na moje zastępstwo, a krzyż powoli mi wysiada...

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Dziewczyny czy was też swędzi brzuch nie wiem czy to efekt tego że skóra się rozciąga ale drapie się po nim bardzo często, siora się dziś ze mnie śmiała że chyba świerzbu się nabawiłam
Stary 2011-08-25, 20:19   #3509
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
To sie wypacaj porzadnie (jak babcia jakas pisze, tez bylam przeziebiona tydzien temu, zrobilam pierwszy raz syrop z cebuli..obawialam sie ze nie przelkne...a tu mila niespodzianka...calkiem calkiem, slodkie i nawet pozniej posmaku cebuli nie ma. obrac cebule (lepiej 2 lub 3 to syropu bedzie wiecej), w sloiku ulozyc jedna warstwe, posypac lyzeczka cukru, nastepna warstwe cebuli i znow cukier) 3x dziennie po lyzce stolowej syropu wypic. polecam.mozesz tez poczytac o tym syropie w necie.
Jeszcze tego nie próbowałam, uwielbiam za to zupę cebulową. Mogłabym zrobić biorąc pod uwagę, że i tak już łzawię potwornie, więc krojenie cebuli nie pogorszy sytuacji
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:25   #3510
anagat
Zadomowienie

Aalegna, ja pracuję na ogół codziennie od 8 lub 7:30 do 17 plus co najmniej raz w tyg. mam dyżury od 24-31 godzinne. Czasem śpię po 2-3 godziny.

Na razie jednak nie mam możliwości pójścia na zwolnienie. To w mojej pracy byłoby niespotykane i baaardzo źle widziane.

Od jutra robię weekendowy maraton. Jutro 24 h. W sob 24 h pod telefonem i w niedz 24 h w pracy. W pon od razu po dyżurze na 8 00 mam USG.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości