|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Rano wstałam, pojechałam na dworzec po teściową... i dowiedziałam się, że przyjedzie jutro
|
#3483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przepraszam karolca ale zakrztusilam sie soczkiem prawie no ale nie dziwie sie ze jestes wsciekla
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet mąż był zaskoczony. Ehh... Za to przyszedł do mnie siostrzeniec (4,5 lat)... mówię mu, że idę umyć włosy, patrzy na mnie uważnie i mówi "ale masz piękne włosy, nie musisz ich myć" ![]() Albo wyciągnęłam go do sklepu, bo musiałam zrobić małe zakupy. Idzie ze mną i mówi "Wiesz ciocia, kocham cię" Nałozyłam na włosy maskę i ubrałam foliowy czepek, ten na mnie patrzy i mówi "Pięknie wyglądasz" Chociaż ktoś prawi mi komplementy bez względu na to jak wyglądam
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
alez fajny Twoj siostrzeniec
|
|
|
|
#3486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak dziewczyny piszą, choróbskami zajmą się lekarze i będzie dobrze... Ze względu na brak TŻta na pewno będzie Ci smutno i ciężko nieraz ale dasz radę Potem się już będziecie maleństwem razem cieszyc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieciaki wiedza jak poprawic humor a do tego sa zazwyczaj szczere do bolu. Powiedzial co myslal i czul to takie kochane ![]() a wlosy swoja droga naprawde masz nieziemskie |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siostrzeniec tak, jest szczery (jak to dzieci). I wiem, że jestem najlepszą i najukochańszą ciocią Cały czas mówił do mnie "Karolinka" i to też było urocze... a teraz zostałam ciocią
|
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
to co widać w suwaczku Leci 11tc mi właśnie i póki co wszystko w porządku a poza tym to po staremu
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a pesto zielone to mozna jesc? bo taka mialam ochote i poczytalam w necie i sa jak to zwykle bywa podzielone opinie, przeczytalam sklad i nie ma zadnych dziwnych ziol oprocz bazylii...i wiadomo tylko troche do malej porcji makaronu.
|
|
|
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
moim zdaniem pesto jest ok
zreszta nie zjesz go dwa kilo tylko troche do sosu wiec nie bedzie problemu |
|
|
|
#3494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet Beta HCG była robiona ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Zariah,dziwnie. :/ Też mieszkam w dosyć dużym mieście, co rusz widać kobiety w ciąży. No,ale nie usłyszałam nigdy od nich, że za dużo ciąż i że mają problemy z termiami. Chyba faktyczniee co hrabstwo to inaczej. cool: |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nikita przykro mi bardzo Trzymaj się kochana i zaglądaj do nas.negila i Sweet_Jelly Gratulacje! ![]() negila pocieszę Cię, ja również nie widziałam swojej dzidzi, a tp mamy podobny, ja jakoś 15 marca. Pierwszą wizytę będę miała dopiero 8 września, a usg pewnie z tydzień później, a więc w 14 tyg. I właśnie doczytałam od was, że na badania przezierności itd już za późno, to nieźle mnie załatwili...
|
|
|
|
#3497 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak pisalam ta anemia tak az sie nie przejmuje. Wiem, ze to sie czesto zdarza, siostra tez w ciazy miala i tragedii nie bylo..Cytat:
Jutro sie dowiem wszystkiego.Cytat:
Cytat:
Ja żadnych objawów nie mam. Z tego co wyczytałam w necie. Wyszło mi dokładnie 6.80 norma jest od 0,27 - 4,20 a FT4 1,23 czyli też podwyższone... Co dziwne, bo czytałam ze przy niedoczynnosci T jest tsh wysokie, a FT4 ponizej normy ... Jutro sie wyjasni u lekarki. Nigdy wczesniej nie mialam badan tarczycy nie wiem co i jak. Pocieszylaś mnie, ze to moze byc tak roznie z tymi wynikami. Moze to jakis przypadek ...
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nie, bo to 15 km, ale jadę przez pół miasta, do samiutkiego centrum. Mieszkam na obrzeżach...
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u lekarza, który zrzucił mi dziś ciężar z serca. Dzidzia dobrze się miewa, rośnie proporcjonalnie do upływających tygodni (ma 2,5 cm, piękne rączki i nóżki, bijące serduszko). Badanie wskazuje na 9t4d. Nareszcie poczułam ulgę, choć wiem, że za kilka dni znów zacznę się pewnie zamartwiać. Odstawiliśmy Duphaston, ale mam receptę na wypadek gdyby coś się działo nie tak. Doktor zalecił unikanie kontaktu z kotami, bo badania laboratoryjne wskazują u mnie brak przeciwciał na jakieś kocie choroby. Mimo, że brzuch nie rośnie i niezmiennie mieszczę się we wszystkie ubrania muszę już zacząć chronić się przed rozstępami. Aptekarka poleciła mi Evolet (krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży) oraz emulsję Emolium (aby skóra była świetnie nawilżona). Tak więc od dziś zaczynam kurację Emolium rano, Evolet wieczorem.
Tyle u mnie dobrego, z gorszych kwestii: jestem paskudnie przeziębiona, z zatok cieknie, a kiedy kaszlę boli mnie aż w podbrzuszu. Leczę się wyłącznie naturalnymi metodami: herbata z miodem i cytryną + łóżko. Kupiłam olejek do inhalacji i miskę z nim postawiłam przy łóżku. Na gardło stosuję tylko cukierki Tantum Verde (rzadko bo mi szybko zbrzydły). Od wczoraj kompletnie nie mam apetytu. Już nawet w brzuchu mi nie burczy (stąd też bałam się, o dziecko). Nie miejcie mi za złe, ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości w czytaniu forum, bo głowa mi pęka, a dopiero od dziś mogę zacząć wylegiwać się w pościeli. Mam nadzieję, że macie się dobrze. Zajrzę poczytać jak już trochę podrzemię. |
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3501 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie zrobił przezierności -dzidziuś żyje i rośnie -dzidziuś ma co najmniej jedną nogę, którą macha (nie obrażajcie się, taki mój czarny humor) Cytat:
|
||
|
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tez bylam przeziebiona tydzien temu, zrobilam pierwszy raz syrop z cebuli..obawialam sie ze nie przelkne...a tu mila niespodzianka...calkiem calkiem, slodkie i nawet pozniej posmaku cebuli nie ma. obrac cebule (lepiej 2 lub 3 to syropu bedzie wiecej), w sloiku ulozyc jedna warstwe, posypac lyzeczka cukru, nastepna warstwe cebuli i znow cukier) 3x dziennie po lyzce stolowej syropu wypic. polecam. |
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa83 po twoim poście o problemach z karmieniem piersią miałam dziwne sny: urodziłam w 13tym tygodniu normalne duże dziecko i właśnie nie chciało ssać, a piersi miałam takie wielkie i strasznie bolały więc poszłam do przychodni do położnej, a ta mówi że jak dziecko nie chce ssać to ona mi ulży i possie i wio do roboty
A propos włosów to ja też na weekendzie odświeżyłam swoje blond pasma. Robię ja sama ale używam kosmetyków fryzjerskich (teściowa jest fryzjerką, ale jest ślepa, a mój pomysł na włosy wymaga dużej precyzji). Sama mam ciemne brązowe włosy, a do rozjaśniania pasm używam kremu do utleniania 12% i proszku, który nadaje odcień platyny (w zwykłym sklepie takiego nie dostanę) Zauważyłam że teraz 2 razy szybciej się rozjaśniły nić przez ciążą i jeszcze 10 minut a spaliłabym sobie włosy jak zdążę to dam fotkę na maila dziś |
|
|
|
#3504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
ok dodałam
jak wam się podoba moja fryzura na EMO?
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby minęło jak najszybciej!
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
To ja nieśmiało się dołączam
Wstępny termin z kalkulatorka to 16 kwietnia, ale może być szybciej.. tydzień temu miałam USG -było juz widać serduszko bijące Więc wychodziłby 6 tydzień.. W poniedziałek już oficjalny skan.. Wtedy będę wiedziała o wieku ciąży. Zabawne, bo na tym forum aktywna byłam przed ślubem w maju 2010 I dopiero teraz przywlokło mnei z powrotem.Wiecie może czy jest tu wątek ciężarówek, które pracują w ciąży? Bardzo dobija mnie to , że wszystkie kobiety zaraz biorą urlop. Ja nie mogę sobie na to pozwolić. Mam dość ciężką i wyczerpującą psychicznie szczególnie, ale nie tylko pracę, baardzo długie godziny. I chciałabym jakiegoś wsparcia od innych zwariowanych. |
|
|
|
#3508 | |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładnie
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() Ja póki co pracuje, ale bardzo chetnie poszłabym na zwolnienie bo jest mi ciężko. 3 dni w tygodniu pracuje od 8 do 19 i to przy komputerze. Narazie musze tak pracować bo szkole dziewczyne na moje zastępstwo, a krzyż powoli mi wysiada... ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Dziewczyny czy was też swędzi brzuch nie wiem czy to efekt tego że skóra się rozciąga ale drapie się po nim bardzo często, siora się dziś ze mnie śmiała że chyba świerzbu się nabawiłam
|
|
#3509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Aalegna, ja pracuję na ogół codziennie od 8 lub 7:30 do 17 plus co najmniej raz w tyg. mam dyżury od 24-31 godzinne. Czasem śpię po 2-3 godziny.
Na razie jednak nie mam możliwości pójścia na zwolnienie. To w mojej pracy byłoby niespotykane i baaardzo źle widziane. Od jutra robię weekendowy maraton. Jutro 24 h. W sob 24 h pod telefonem i w niedz 24 h w pracy. W pon od razu po dyżurze na 8 00 mam USG. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

A przed ciążą nie cierpiałam mleka. I nie daj boże by się nachylić
Piłam tylko kubusie, jogurty i raz na 2 dni duże spagetii...Teraz też widzę że po woli zaczyna mi się pojawiać jedzenio-wstręt przy wielu potrawach ściska mi się gardło.. i cycki bolą..Ale to dobrze..tzn że coś się dzieje
Początkująca anemia i co najgorsze mam podwyższone TSH czyli tarczyca.. 

bo oni nie mieli terminow wolnych ("bo tyle teraz tych ciaz") i umowili mnie na 7.09 (!) A to juz bedzie 13+4 dni wiec szansa ze da sie to zmierzyc jest niewielka. Ale sie wcieklam

nie wiem czy to efekt tego że skóra się rozciąga