Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 14:56   #241
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Oliweczko szczerze lepiej byś karmiła normalnie piersią, bo się maluch może do butli przyzwyczaić i potem nie chcieć piersi. Ale jak juz musisz to tez bym odciagnęła swoje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:58   #242
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Oliweczka a nie lepiej Ci odciągnąc z cyca i mieć przy sobie na spacerze w butli ? Nie pamiętam jak Bebiko, ale Bebilon po zrobieniu musi być spożyty w ciągu godziny.
Próbowałam odciągnąc, ale leci po kropelce cholerstwo.....może nie umię, może laktator będzie dobry, co Wy na to?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:00   #243
Zmalowana
Zakorzenienie

To bez laktatora odciągałaś ? ;>

Zachustowane ( tak będe pisać jak będzie chodziło o chusty)), ale jak to same body ?! Matko jakby mnie położna z nim tak zobaczyła to by na mnie nasłała pracownika socjalnego chyba

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:09   #244
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak podajecie Sab? Pisze, że 15 kropli do każdego posiłku ale nie częściej niż co 4 godziny? To dawać do co drugiego jeśli je częściej?
Czy może lepiej po 10 kropli do każdego posiłku? Bo podobno można też dawać kroplę na 10ml...
Chciałabym podawać ciągle a nie objawowo, bo kolki męczą.
No i ponawiam pytanie: czy mogę mieszać je z mlekiem i dicoflorem dodatkowo, bo ten ostatni podajemy Małemu co drugi dzień.
Mi położna kazała dawać po 8 kropel przed każdym większym posiłkem, czyli co 2-3 godziny. I tak przez tydzień póżniej stopniowo zmniejszać ilość kropel.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Marinko-pamiętaj-Ty masz z Igorkiem przewagę!!!Ty rozdajesz karty.Bądź twarda,nie okazuj słabości.Faceci czasem boją się twardych kobiet bo chca się czuć ważni,opiekować nimi.
I to Ty grasz a on tańczy.Jeśli nie do taktu,nie chce,nie umie tańczyć,to pal cześć z takim tancerzem.
Albo trzeba go nauczyć albo dać sobie spokój.
Nie mniej jednak jestem za tym aby Wasza rodzina była szczęśliwa,pełna,kochając a i rozumiejąca się.
Tego Ci życzę

Enter.
To samo myśle - i uważam że podjęłaś dobrą decyzję Marinko dając mu kolejną szansę, jeśli się wam uda - za co trzymam mocno kciuki - Igorek Wam podziękuje

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Sweet, Stroneczek

A my po szczepieniu, oj ale się darł bidulek, no ale to dla jego dobra... Tatuś go dzielnie trzymał, a ja siedziałam z zatkanymi uszami Za 6 tygodni kolejne szczepienie.
Tulimy się cały dzień dzisiaj
Teraz śpi koło mamusi spokojnie mój Aniołek.
My za tydzień do szczepienia - ale mam stresa

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

wiecie co - ja się zastanawiam i pytam:

czy płacz przy puszczaniu bączków, bardzo śmierdzące - jak na mój nos - kupki i pierdki i wybudzanie się ok. 2-2,5 godziny po karmieniu z bąkami w dużej ilości i nieraz bolesnymi dla dziecka bo popłakuje jak puszcza może być objawem nietolerancji laktozy? dodam że objawów skórnych typu wysypka, łuszczenie skóry itp nie mamy ani ulewania po karmieniu ani przy odbijaniu - robi to "na sucho". Uleje ciut raz czasem ale to tak minimalnie.

Nie jest tak przy każdym karmieniu, przeważnie raz-dwa razy na dobę płacze jak bączki puszcza - i ogólnie dużo gazów puszcza - częściej te bezbolesne dla niej ale czasem płacze przy puszczaniu bąków nawet 20 minut.

to może być nietolerancja laktozy?

Podłączam sie do pytania bo moja ma podobnie. Już doczytałam ... czyli dzieci tak mają, heh.

Ja po kolejnej nie przespanej nocy - budziła się do godzinę-dwie. Coś jest nie tak, tylko jeszcze nie wiem co, muszę to wyczaić. Teraz śpi na balkonie już 5 godzin!!! w nocy tak nie może?? echh... powinnam ją obudzić do karmienia?
Dzisiaj zaczęła coś sobie "mówić" takie "ha", "aha", "heee". Ale jest słodka
No i u nas zasypianie wygląda tak, że jak już jest śpiąca to daje jej smoczka, włączam pozytywkę i kładę w łóżeczku. Jak zaczyna marudzić to pogłaskam ją po główce, potrzymam za rączkę i ona zasypia ...potem sie budzi to znowy ją tylko głaskam i dotykam i tak do skutku, nie wyciągam jej z łózeczka - zwykle po godzinie już spi.

Z odbijaniem to też u nas różnie - w nocy zwylk nie mam cierpliwości czekać to ją na boczku odkładam do łóżeczka. W dzień to ją poprostu pionizuję chwytając pod paszki, czasem położę ją u siebie na piersiach. Coraz mniej z nią chodzę bo troszkę ciężka się robi
Acha no i się pochwalę że wczoraj z mężem tegeś-śmeges bolało, ciągnęło, ale potem poszłooo pierwsze koty za płoty. Tyllko teraz mi krwawienie wróciło, też tak miałyście? mam nadzieje że nie nabroiliśmy za bardzo tą naszą chucią
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:12   #245
Zmalowana
Zakorzenienie

wysypka dzisiaj gorsza (((
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8250125.jpg (57,0 KB, 58 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:29   #246
nerola
BAN stały

Zmalowana odp. w Klubie.

Co to za wysypka?Ja się kompletnie na tym nie znam.
Może spytaj dziewczyn z wątku maj-czerwiec?

Marinko czekamy.Ja tam trzymam kciuki i Iza też,z tym,ze ona nie puszcza bo macały czas zaciśnięte
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:30   #247
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Próbowałam odciągnąc, ale leci po kropelce cholerstwo.....może nie umię, może laktator będzie dobry, co Wy na to?
Kochana ręcznie się zajedziesz
kup sobie laktator
Przy unormowanej laktacji mleko leci sobie powoli...

Cytat:

Zachustowane ( tak będe pisać jak będzie chodziło o chusty)), ale jak to same body ?! Matko jakby mnie położna z nim tak zobaczyła to by na mnie nasłała pracownika socjalnego chyba
Czemu?
Moja tylko w bodziaku leży jak jest taki upał,
nieraz nawet puline sobie wietrzy

Cytat:
wysypka dzisiaj gorsza (((
a spróbuj przemywać ją tylko lekko ciepłą przegotowaną wodą kilka razy dziennie? może to właśnie przez te cholerne upały

Kurde nie wiem jaki stanik wybrać do karmienia:/
zwykły z odpinanymi ramiączkami czy jak ?

Oglądam te alles na allegro, ale czy one są do karmienia

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 15:32   #248
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

chrzan polozna :P zgorsze cie jeszcze bardziej, chodzimy na dwor bez czapeczki a teraz w domu spi w pampersie. Zmalowana ja patrze na to tak, zezeli mi jest goraco i najchetniej chodzilabym w staniku i majtasach, to malemu tym bardziej. Mi polozna powiedziala, ze mam go ubierac tak jak siebie.
Co do wysypki, to rzeczywiscie sporo ale zdziwiona jestem, ze az tyle na czole. Wybierasz sie do pediatry??
Stary 2011-08-25, 15:36   #249
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Scio i reszta zachustowanych kobitek mam pytanko Jak ubierać Dziecia do chusty ? Ja to się boję z nim jeszcze wyjść na dwór, bo nie umiem mocno ściągnąć chusty i nóżki jakoś źle mu chowam :/No i jak taki spacer wygląda, tak jak z wózkiem ? Ciągłe łażenie czy jak ?
sam bodziak i skarpetki, wystarcza teraz w zupełności

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
niby fajny, ale - zwykłe odpinane ramiączko będzie Ci uciekało na plecy jak odepniesz, a usztywnione miseczki ciężko tak wywinąć żeby dziecku nie przeszkadzały

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A właśnie miałam pytać jak to jest z ogólną kondycją po porodzie, czy faktycznie czuć ulgę od ciężaru brzucha, opuchnięć itd....
Pewnie dopiero po zagojeniu, co?
zależy
ja urodziłam w środę, po 15 minutach leżenia miałam dość więc wstałam pod prysznic i poszłam do małego, potem biegałam po oddziale normalnie; wróciliśmy w niedzielę do domu a w poniedziałek wsiadłam do auta i sama po wypis pojechałam
Cytat:

ręcznie też można odciągać
sam bodziak, jest tak gorąco, a dziecko i tak zagrzeje się dodatkowo od materiału no i od ciebie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:44   #250
CookieMonsters
Rozeznanie

doradzcie mi prosze.. jakie mleko polecacie? ja wiem, ze to indywidualna sprawa, ale warto znac opinie innych mam ja mam w domu Nan, ale Malej nie pasuje, te wymioty po nim miala. wczoraj lekarz powiedzial, zeby kupic Nan ha, ale raz, ze ja juz mam uraze, adwa ze oni je polecaja, bo w szpitalu nim karmia.. Bebiko mogloby byc dobre?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:47   #251
zanetaa88
Zakorzenienie

Ania no właśnie i nie wiem jaki wybrać jestem w bo mam takie zwykły ale moje cycki uciekają mi na plecy !!

Cookie Ja bym zaczęła od najtańszego...czyli bebiko, mimo że karmie piersią. Sama mam Bebiko w razie czego. To jednak będziesz jechała na MM?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:51   #252
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam laktatora....a w szpitalu koleżanka sobie kupiał i nic jej nie ciągnął, dlatego zwątpiłam...ale to była jakis za 60 zł....
Czy jak kupie Tomy Tipy reczny, to będzie ok? Jak to wygląda?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-08-25, 15:52   #253
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
on ma tylko ramiaczka odpinane, normalny stanik, nie do karmienia... radziłabym taki do karmienia, z odpinanymi miseczkami
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
1. u mnie nie ma problemu,nie potrafie pomóc

2.potówek też nie mamy,też nie wiem co poradzic.

3. ugs bioder u mnie bez skierowania,płatne, 2 lata temu kosztowało 30zł ,nie wiem ile teraz

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
u nas też daje skierowanie pediatra ale pewnie nie każdy daje , prywatnie też można zrobic u mnie to koszt 70zł i bez terminów w porównaniu do badania na NFZ a ja czytałam że się robi w okolicach 6-8 tygodnia ale nie wiem czy to wiarygodne.
u nas wyszło wszystko ok a z racji tego ze ze względu na wiek bioderka nie sa jeszcze rozwiniete mamy zrobic kontrolę w 4-5 miesiącu życia .

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
1. Moja niunia wogóle nie lubi chodzić na spacery Najchętniej by w domu siedziała. A jak ją włożę do wózka to chwile poleży, a potem muszę go prowadzić, a ją brać na ręce I od razu lecimy do domu!!!! No chyba, że uśnie to wtedy potrafi przespać nawet 4 godzinki.

2. Ala miała potówki na szyjce. Zwalczyłam je mąką ziemniaczaną Poradziła mi to moja siostra, która jest pielegniarką

3. Jeśli idziesz na NFZ to musisz mieć skierowanie.
no to nie jestem sama z takim spacerowaniem
wiem, ze na nfz to musi byc skierowanie tylko zdziwiło mnie czemu pediatra słowem o tym nie wspomniała
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. Raczej tak, nie ma większych problemów ze spacerami.
3. Można iść prywatnie, USG bez skierowania jest płatne, natmiast jak chcesz bezpłatnie to idź po skierowanie
co do potówek nie wiem niestety, kąpiel w krochmalu lub mleczko matki ponoć skuteczne....

Cytat:
Agulaabar :

1.Moja na pierwszym spacerze nie bardzo była chętna na dłuższą przejażdżkę, oczy otwarte i postękiwanie...potem następne były ok.Jak płacze i wiem, że to nie przez jedzenie bo np. przed chwilą siedziała na cycu 30 min ( zazwyczaj po jedzeniu idę z nią na spacer) to kładę ją w innej pozycji zazwyczaj pomaga. Oczywiście przed każdym spacerem mówię jej że idziemy na wyprawę i że będzie fajnie. Jak jest niespokojna to smoka jej daje z czasem go potem sobie wypluje.

2.Potówki przemywam generalnie swoim mlekiem, wyciskam na wacik i jedziemy z koksem - ale zazwyczaj jak się zrobią takie białe. Na dzień dzisiejszy ma jakieś krostki na twarzy i nie wiem czy to potówki czy trądzik i przemywam to tylko lekko ciepłą przegotowana wodą kilka razy dziennie - podchodzę do tego w ten sposób, że się spociła lekko i trzeba ją przemyć, tak jak My dorośli lubimy wejść pod prysznic jak się kleimy

3.U mnie najpierw trzeba się zapisać, a potem donieść skierowanie,ale mimo skierowania mam termin dopiero na 12 października idziemy prywatnie...

Wiecie, że moja córa ( jak to dumnie brzmi
reaguje na muzykę którą puszczaliśmy sobie z mężem w czasie ciąży
jak jest niespokojna lekko to włączę ja i słucha
coś niesamowitego !!
I do tego muzyka niemiecka,
a chcemy ja uczyć niemieckiego
Xavier Naidoo

za rady
Xavier Naidoo uwielbiam "alle männer müssen kämpfen"
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Domek lubi spacery, w moment zasypia i śpi i śpi i śpi...
2. Hmm tu nie pomogę niestety.
3.U nas prywatnie 60 zł, a na NFZ potrzebne skierowanie od pediatry. My byliśmy prywatnie bo na NFZ terminy, że hoho. Bioderka powinny być w okresie 4-6 tygodni.

Cytat:

Lili w wózku jezdzi tylko w bodziaku - bez skarpetek itd, a w domu golas w pampku
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
chrzan polozna :P zgorsze cie jeszcze bardziej, chodzimy na dwor bez czapeczki a teraz w domu spi w pampersie. Zmalowana ja patrze na to tak, zezeli mi jest goraco i najchetniej chodzilabym w staniku i majtasach, to malemu tym bardziej. Mi polozna powiedziala, ze mam go ubierac tak jak siebie.
Co do wysypki, to rzeczywiscie sporo ale zdziwiona jestem, ze az tyle na czole. Wybierasz sie do pediatry??
dokładnie tak!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:54   #254
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć dziewczyny mam problem nabawiłam sie zapalenia piersi, gorączka, ból jednej piersi, stosuję kapustę zbitą tłuczniem ale może polecacie coś jeszcze? ja chyba się wykończę bo mały marudny przy tej pogodzie a gorączka mi nie chce spadać po paracetamolu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:57   #255
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam laktatora....a w szpitalu koleżanka sobie kupiał i nic jej nie ciągnął, dlatego zwątpiłam...ale to była jakis za 60 zł....
Ja mam reczny lovi senso i jestem zadowolona

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Zaneta http://moda.allegro.pl/listing.php/s...category=78031

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:58   #256
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Ania no właśnie i nie wiem jaki wybrać jestem w bo mam takie zwykły ale moje cycki uciekają mi na plecy !!

Cookie Ja bym zaczęła od najtańszego...czyli bebiko, mimo że karmie piersią. Sama mam Bebiko w razie czego. To jednak będziesz jechała na MM?
Kochana, miekkie miseczki to podstawa, jak dla mnie tez bez fiszbin, chociaz mam ogromne cycki-takie wygodniejsze
co do mlka, przemyslalam to i chce przejsc na MM. mojego mleka za m alo sie dla niej laktatorem odciaga,a ona bez cycki wiszczy.. jadla 2 godziny temu, zabralam jej cycka i od 2 godzin wiszczy non stop. doslownie bez przerwy.. wciskam jej na sile smoczki, wpoilam jej 100 ml herbatki uspokajajacej a ona dalej wiszczy za cycek. po prostu musze jej go zabrac raz na zawsze, innego wyjscia nie widze.. az musialam okna pozamykac, bo wstyd.. ludzie pomysla ja katujemy
Stary 2011-08-25, 16:10   #257
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny co ja mam robić?
Radek wczoraj i dzisiaj cały czas na cycku, jak przyśnie i wypuści i ja odejde to maks 5min snu i rryk, uspokajam go znowu cyckiem i tak cały dzień. Głodny? Mam go mm dokarmiać? Skąd mam wiedzieć, że mam go dokarmić?
Jeszcze te kupy...zółto zielone, żadkie, takie kisielowate. Normalne?
I uż ryczy, tyle zdążyłam napisać....
Ani zjeśc ani się załatwić. Jestem sama... Sytuacja mnie przerosła
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:12   #258
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam reczny tt zupelnie niepotrzebny wiec jak chcesz to Ci odsprzedam (dogadamy sie co do zniżki ) pisz na pw jak cos

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mam problem nabawiłam sie zapalenia piersi, gorączka, ból jednej piersi, stosuję kapustę zbitą tłuczniem ale może polecacie coś jeszcze? ja chyba się wykończę bo mały marudny przy tej pogodzie a gorączka mi nie chce spadać po paracetamolu
do lekarza kochana , kumpela dostała antybiotyk (i mogła karmić) nie ma na co czekac

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek wczoraj i dzisiaj cały czas na cycku, jak przyśnie i wypuści i ja odejde to maks 5min snu i rryk, uspokajam go znowu cyckiem i tak cały dzień. Głodny? Mam go mm dokarmiać? Skąd mam wiedzieć, że mam go dokarmić?
potrzeba ssania????moze smoczek ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:15   #259
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam laktator ręczny TT i szczerze polecam

Dzisiaj o 3.25 mój synek skończył miesiąc i nie jest już noworodkiem!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:17   #260
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
nie popelniaj tgo bledu co ja ja tak robilam i teraz mam ogromny problem- dziecko przekarmione, a wiszczy za cyckiem. ja nie mam pomyslu sensowngo, tez jestem sama i nie mam jak czegokolwiek zrobic. al na bank NIE jst glodny, wiec zawijaj cyca jak najdalej!
Stary 2011-08-25, 16:20   #261
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja mam laktator ręczny TT i szczerze polecam

Dzisiaj o 3.25 mój synek skończył miesiąc i nie jest już noworodkiem!
powiedz jak długo odciągasz i ile uzyskujesz pokarmu?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Dziewczyny Wam też przy karmieniu dokucza okropny ból piersi? Mi na początku, potem trochę łagodnieje, ale ogólnie nie jest to przyjemne...Wogóle sutki mam jak strupki, mimo karmienia w kapturkach.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-08-25, 16:27   #262
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja mam reczny tt zupelnie niepotrzebny wiec jak chcesz to Ci odsprzedam (dogadamy sie co do zniżki ) pisz na pw jak cos

do lekarza kochana , kumpela dostała antybiotyk (i mogła karmić) nie ma na co czekac

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

potrzeba ssania????moze smoczek ??
Właśnie nie chce smoczka...wypluwa a mam ten okrągły i ścięty.
W nocy się co godzinę budził na jedzenie.
Nie wiem co mam robić, chę karmić piersią ale jak ma głodny płakać to mam to gdzieś i butlę zrobię.
Może to przez te upały?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
nie popelniaj tgo bledu co ja ja tak robilam i teraz mam ogromny problem- dziecko przekarmione, a wiszczy za cyckiem. ja nie mam pomyslu sensowngo, tez jestem sama i nie mam jak czegokolwiek zrobic. al na bank NIE jst glodny, wiec zawijaj cyca jak najdalej!
Nie mam siły Cały czas ryczę. Nie wiem jak mogłam TŻtowi pozwolić wyjechać...
Pieprzone pieniądze...
A w poniedziałek byliśmy u pediatry i też kazała niedokarmiać, Mały 300gr tygodniowo przybiera...
Ale nie tego co wczoraj i dzisiaj nie miałam wcześniej...
Jeszcze te kupy takie rzadkie i jak bąki puszcza to też kupkę popuszcza. Czy to normalne?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:33   #263
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
powiedz jak długo odciągasz i ile uzyskujesz pokarmu?
Odciągam 7,7,5,5,3,3 min. ( czyli pół godziny ).
Przeważnie 150-190 ml.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 16:45   #264
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem co mam robić, chę karmić piersią ale jak ma głodny płakać to mam to gdzieś i butlę zrobię.
Może to przez te upały?

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Pieprzone pieniądze...
A w poniedziałek byliśmy u pediatry i też kazała niedokarmiać, Mały 300gr tygodniowo przybiera...
Jeszcze te kupy takie rzadkie i jak bąki puszcza to też kupkę popuszcza. Czy to normalne?
normalne wybacz ze wiecej nie napisze ale tez mam wisk w domu i to juz od 3 tygodni łacze sie z Toba w bolu, nie poddawaj sie ja juz nie mam sile, dzisiaj na noc dam jej butle.. ale twoj radek mlodszy, wiec dzialaj za wczasu.. poplacze i przestanie.. wiem ze latwo mowic, ale mnie juz placz nie rusza wybacz ze tak brzydko pisze, ale mam tylko jedna reke wolna.
Stary 2011-08-25, 16:45   #265
zanka205
Zakorzenienie

dzisiaj mała skończyła 7 tygodni
byliśmy na szczepieniu, zniosła nieźle, a potem nad wodą
moja kruszynka waży 4500 g

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:52   #266
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Może to przez te upały
Pieprzone pieniądze...
Kurcze
A Twój TZ wyjechał na dłużej, czy po prostu w pracy jest?
Jesteś sama 24h/dobę?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
normalne wybacz ze wiecej nie napisze ale tez mam wisk w domu i to juz od 3 tygodni łacze sie z Toba w bolu, nie poddawaj sie ja juz nie mam sile, dzisiaj na noc dam jej butle.. ale twoj radek mlodszy, wiec dzialaj za wczasu.. poplacze i przestanie.. wiem ze latwo mowic, ale mnie juz placz nie rusza wybacz ze tak brzydko pisze, ale mam tylko jedna reke wolna.
Cookie a co to jest "wisk", już któryś raz czytam i nie mogłam się powstrzymać, zeby nie zapytać

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Super za wiek, wagę i szczepienie
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:54   #267
iustyna1
Wtajemniczenie

Moja ma 8 tygodni i ważyła we wtorek 5440g. Klocuś mały... Natka gonimy z wagą Twojego synka . I Zuziak też ma drugą brodę .

Ale wiecie co, Kuba też na początku tak przybierał. Około roku zaczął rosnąć i coraz mniej przybierać. Teraz ma 3 lata a waży 12,8kg. Jest takim chuderlakiem, że wszystkie żebra można policzyć.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:55   #268
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wow ale Lenka to już duża i dorosła dziewczynka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:56   #269
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Moja ma 8 tygodni i ważyła we wtorek 5440g. Klocuś mały... Natka gonimy z wagą Twojego synka . I Zuziak też ma drugą brodę .

Ale wiecie co, Kuba też na początku tak przybierał. Około roku zaczął rosnąć i coraz mniej przybierać. Teraz ma 3 lata a waży 12,8kg. Jest takim chuderlakiem, że wszystkie żebra można policzyć.
Filip ma 2,5 roku i wazy 13,5

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:56   #270
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Scio i reszta zachustowanych kobitek mam pytanko Jak ubierać Dziecia do chusty ? Ja to się boję z nim jeszcze wyjść na dwór, bo nie umiem mocno ściągnąć chusty i nóżki jakoś źle mu chowam :/No i jak taki spacer wygląda, tak jak z wózkiem ? Ciągłe łażenie czy jak ?
Ja w taki upał (30 stopni) w samym pampku go biorę, a i tak się spocił.

Cytat:
Szalona!!
Ja to przez pierwszy tydzień mieszkałam na wyspie ( czyt.łóżko)

Brumek no to będzie więcej zdjęć Tymka mam nadzieję. Świetnie że wracacie!!

Ja nie dostałam jeszcze peselu od małej
coś to za długo trwa nie!?
4 tydzień?!
My dostaliśmy po tygodniu.

Cytat:

Ale dlaczego? Ja nawet jak jadę gdzieś wózkiem to młodego w taki upał ubieram w samo body na ramiączkach, bez skapetek i czapeczki
Przecież dziecku też równie gorąco jak nam!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lili w wózku jezdzi tylko w bodziaku - bez skarpetek itd, a w domu golas w pampku
U nas to samo. W domu w samym pampersie, albo i bez (leczymy odparzenia), a na spacerku samo body
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości