|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Dobry
![]() Cytat:
![]() Goldika współczuję Joamic gratuluję zakupu wózka ![]() Linka jak ktoś mógł tak Ci powiedzieć. Nie przejmuj się, to z reguły o takim człowieku świadczy a nie o Tobie, Rojku spóźnione gratulację ze 100 dniówki
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-25 o 18:19 |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie sie czy mamy szanse odzyskac pieniadze?
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Goldika tylko z roszczeniem do sprzedawcy możesz wystąpić, pewnie na sądzie się skończy.
Najlepiej podejść do adwokata i się dowiedzieć, bo nabyliście w dobrej wierzy itp. ale tam są jakieś kruczki prawne. Aż tak dobrze się w tym nie orientuję, niestety ![]() A macie jakąś umową czy tylko dowód przelewu?
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-25 o 18:28 |
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
seona (choć Cie ostatnio nie widziałam ) - doszła częśc zamówienia z Pati I Maks - z duzych rzeczy wózek dla rodzeństwa Tandem Deluxe i kojec BabyBjorn, też prześcieradełka, zabawki Lamaze, gadżety zabezpieczające meble przed dzieckiem i inne drobiazgi. Wszystko super, dobrze zabezpieczone. w następnej partii ma dojść łóżeczko Ola Bajanex z szuflada i materacyk, nie mogę się doczekać - na razie czekają na dostawę Oli od producenta.
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Oolong a chętnie dali rabat? Możesz podesłać linka do tej strony bo też wolę hurtem zamawiać
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys zastanawiałam się nad niesprawiedliwością tego rozwiązania---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
lepszy rydz niż nic, ceny nie sa tam zabójcze, a wybór dobry na ceneo mają rożne opinie, głównie pretensje, że na stronie piszą, że coś maja, a tak naprawdę muszą zamawiać dopiero od producenta (tak u mnie jest z łóżeczkiem) chciałam domówić u nich mały dmuchany basenik i rzeczy do piasku, niby dostępne na stronie, ale okazało się, że juz nie mają, bo nie sezon. No ale na stronie były... adres to www.patiimaks.pl |
||
|
|
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oolong dziękuje za linka, zobaczę co mają Zawsze to jakiś rabat, na coś się przyda
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-25 o 18:39 |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Na sprzet mamy fakture ale pewnie podrobiona i karte gwarancyjna.
Tz wlasnie poszedl na policje. Wolimy sami sie zglosic niz byc potem sciganymi... 3lata temu Tz mial tez przeboje.. kupil na allegro sprzet i go nie dostal. Po kilku m-cach allegro zwrocilo mu pieniadze i odszkodowanie. |
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-25 o 19:17 |
||
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm... jak goldika, byłam pewna ze wasza rozłąka to kwestia chwili... kurde.... szkoda ze zostajesz z tym sama.... jesli pytanie jest zbyt osobiste mozesz odp na pw lub wcale- ale to rozstajecie sie czy jak, ze Ty tak daleko od niego ???
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie na naszej policji powiedzieli ze nic o tym nie wiedza i mamy kontaktowac sie z policja co ich zatrzymala
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahahah... u mnie w realu ostatnio gosc lat powyzej 50 wcisnal sie w kolejke przede mna... mowie mu ze kasa do 10 produktow, bo mial ze 20, no caly koszyk, a on- oj tam mam 12 .... wiec mysle-palant.... babka nic nie zareagowala, przyszlo do placenia, i nagle gosc do mnie... aaaaa bo pani w ciąży....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
wrocilam od gina.
Z dzidzia wszystko Ok, ma dlugie nogi i gruby brzuszek, to po tatusiu Prawdopodobnie dziewczynka, ale nie na 100%, nawet nie na 90%Szyjka ma 4,6, ostatnio miala 5,5, skraca sie tak jak ma sie skracac. dzidzia ma 940 g., dlugosci juz nie mozna sprawdzic, lekarka powiedziala, ze dowiem sie po porodzie Uwielbiam moja lekarke, bo ma takie racjonalne podejscie do wszystkiego. jak sie zmartwilam, ze dzidzia pupka w dol i moge miec cc, to powiedziala, ze spokojnie jest czas, pochwalila ze chce rodzic naturalnie, ona sama rodzila dwojke dzieci, niedawno, jedno naturalnie, drugie cc i powiedziala, ze po naturalnym czula sie lepiej i sam porod to niepowtarzalne przezycie, ktorego kazda kobieta powinna doswiadczyc. Zapytala sie tez, czy chce chodzic do SR, powiedzialam, ze chyba nie, a ona ze OK, bo ona uwaza ze wszystkiego mozna dowiedziec sie w internecie, jak ktos jest dociekliwy i chce, ze dla niej SR to jedo wielkie wydarzenie marketingowe i lepiej isc na gimnastyke albo joge dla ciezarnych, bo wiecej daje. Ja chodzila na joge i teraz od wrzesnia znow chce chodzic, ale na ta dla ciezarnych wlasnie. Ona sama nie chodzila do SR ale polecila swojej siostrze i pozniej zalowala, bo siostra zaczela wymyslac, ze koniecznie musi miec wykupiona swoja polozna i zel ginekologiczny ( a sklad tego zelu nie rozni sie za bardzo skladem od zelu uzywanego podczas USG), zel ma ulatwiac poslizg, ale ten poslizg ulatwiaja wody i wydzielina plodowa. no i mowila ze z ta krwia pempowinowa to tez wielka sciema, tyle osob to magazynuje, ale chyba jeszcze nikt tego nie wykorzystal. No, to tyle z mojej wizyty. A, i dostalam skierowanie na glukoze 75. |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
soza ciesze sie, ze wszystko ok
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Soza dobrze, że wizyta udana
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
SOZA super, że wizyta się udała i pani doktor informuje o wszystkim
![]() A jak miałaś kopniaczki? Ja to już nie wiem sama jak dzidziol leży, ale w ruchu coś uciska i muszę ciągle siusiu ![]() Niedługo przywiążę się do sedesu chyba
|
|
|
|
#1339 |
|
Zadomowienie
|
glam swietny poród
![]() owieczka taaaaa... staruszki to temat rzeka ![]() Tottie mnie najcześciej właśnie takie matki z dzieckiem ustępują reszta patrzy jak na ufo i ...tyle ![]() Goldika myślę że tak, jeśli to ten sam sprzedawca .... zgłoś na policji.... Sozaa super ze wizyta i dzidzia OK nie ma to jak rzetelny lekarz... a nie, moj milczek nadgorliwy... ktorego jutro spotkam .... juuuuuuuupi
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-25 o 20:18 |
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię takich rozsądnych ludzi
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mykam lulać.
Dobranoc
|
|
#1342 |
|
Rozeznanie
|
elfiku, ja czuje klopniaki po bokach, glownie po prawej stronie, po lewej czasami taz, rusza lapkami
![]() a, i przytylam 2 kg w ostatni misiac az mi sie odechcialo jesc Milka Lila Stras, ktore mialam w samochodzie! w sumie mam na + 8 kg.
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pierszenstwa jakos nie korzystam, zawsze stoje w kolejkach i czekam.
Starszym ludziom ustepuje miejsca ggdziekolwiek zawsze a jedynym miejscem gdzie zdarzalo sie z oliwia w ciazy ze ktos mi ustapil byly dziewczyny ze szoly na zajeciach przy bufecie czy gdziekolwiek i czasem u ginki w kolejce. Przyklad z dzisiaj: poszlam z Oliwia na spacer i taaaaak mnie zaczely plecy bolec ze nie moglam kroka zrobic i z bolu sie przewrocilam na chodniku, zgielo mnie wpol nie moglam sie podniesc! nie mialam sie o co zlapac! kosmos.... nigdy tak w zyciu nie mialam! Przechodzilo jakies 15-20 osob NIKT NIKT I JESZCZE RAZ NIKT nie pomogl mi sie podniesc....! przwechodzila kobietka z laska staruszynka podeszla i mowi zlap sie dziecko tej laski mojej to moze sie podniesiesz... az mi lzy polecialy! A inna sytuacja jak szlam z mala do lekarza i tarmosilam wozek po schodach bo tam windy nie bylo sprawnej;/ jeden gosc szedl minal mnie, drugi gosc szedl minal mnie a 3 zapytal czy moglabym jakos przesunac ten wozek, na co odpowiedzialam czy moglby nie truc dupy bo jak bede wredna to stane na srodku i gowno z tego bedzie mial. Oczywiscie popatrzyl jak na kretynke. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- sozza ja tez tak uwazam ze porod to niesamowite uczucie, jeszcze jak slyszysz slowa, noooo jeszcze raz i mamy dzidzie to te ciarki w tym calym amoku no i w ogole to uczucie rodzenia i ta duma pozniej rozpiedzielajaca klatke i cale wnetrze to jest cos niepowtarzalneo, niesamowitego i niezapomnianego.
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
sozaa - super, że u dzidzi wszystko dobrze, podoba mi się podejście lekarki.
darusia - oj, to przerąbane masz z tym kręgosłupem...dobrze, że choć staruszka zareagowała, ta znieczulica jest porażająca. Ja też już po wizycie - 29tc+5d: waga 1382g (-+200g), leży głową do dołu |
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
cześć najpierw napisz,ę potewm nadrobie:P
byłam dziś u gina i jak go przycisnęłam z tą szyjką macicy to mnie zbadał i stwiuerdził po badaniu że wszystko jest w porządku i mu głowę zawracam:P oczywiście żartował.... powiedziałam też że czasem mi twardnieje brzuch i zapytałam czy mam na to coś brać a on się mnie pyta czy bardzo twardnieje a skąd ja mam to wiedzieć? co to znaczy bardzo? powiedziałam mu żeby pokazał mi co to znaczy bardzo to ja się do tego ustosunkuje bo tak to nie wiem.... czuje jak dotykam że twardy... trochę jakby taki doiczepiony.... to on mi prze3pidał fe.... coś tam i is.... coś tam, pierwsze ma rozluźniać macię i niestety powodować kołatanie serca (swoją drogą na ulotce jest napisane żeby to przyjmować gdy dobro matki jest ważniejsze niż płodu..... i że to może powodować u noworodka chiperglikemie ![]() dlatego zdecydowałam że nie będę tego brać..... ale któraś z was to chyba bierze to na fe...... i co wam mówił o tym lekarz....
|
|
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Jak wy mi tu piszecie o upalach to mam wrazenie, ze mieszkam w innym kraju... u mnie dzis zimnica i padal deszcze. Dopiero na wieczor sie zrobilo ladniej.
Zostalo tylko 74 dni do wyznaczonej daty porodu I musze przyznac, ze im blizej porodu tym moje samopoczucie coraz czesciej jest lepsze. I noce lepiej przespane, budze sie jak w zegarku- o 1-ej i o 7:15 na siuski![]() Pisalyscie o ustepujacych miejsca.... ja bez makijazu wygladam dosc mlodo i jak siedza te mohery w przychodni to zadna nie ustapi miejsca tylko patrza z ta swoja typowa pogardliwa mina, ze taka mloda i juz w ciazy.... a najgorzej jak ludzie napieraja w sklepach- widza, ze sie turlam to nie omina mnie tylko pchaja sie lokciami jakbym miala im wykupic ostatania puszke pasztetu! W kolejce tez nikt nie ustapil..ale to specyficzne miasto,wiec tylko smiac mi sie chce ![]() Z chamskich tekstow to narazie nie uslyszalam nic. Jedynie tesciu zartuje, ze nadeta chodze no i rodzina dalsza co mnie dawno nie widziala komentuje , ze teraz to dopiero widac brzuszek.Mialam cos wam jeszcze napisac,ale pustka w glowie nastala...zgaga piecze, a nie chce mi sie juz isc na noc robic kaszki ( bardzo pomaga)Wiec doczytam waidomosci i ide spac. Ostatnie dni z Tż zostaly, a pozniej bede sie kisic w domku.... ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- A co do twardnienia brzucha- to ja mam kilka razy na dzien i odczuwam to dosc nieprzyjemnie
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt!
Mam swoją we wtorek i już się nie mogę doczekać, bo pierwszy raz idę do tego lekarza Dzisiaj się bardzo napracowałam w pracy, na plecach i pod biustem miałam niagarę, jutro powtórka z rozrywki..... i w sobotę też. Myślę że tydzień przed porodem skończę dopiero z pracą ale sama nie wiem czy nie posiedzę dłużej zmykam spać, choć nie wiem czy zasnę w tej duchocie....
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat z mojej szkoły rodzenia jestem mega zadowolona, do niczego nie namawiają-przedstawiają "za" i "przeciw" jak np.o tym żelu do porodu, mamy spotkania z lekarzami, z psychologiem itp, itd... Mówią czasem o rzeczach o których nawet by mi nie przyszło do głowy szukać po necie. Jutro idziemy zwiedzać porodówkę
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z wieczora
![]() U nas dzień był bardzo upalny, ale pełen wrażeń. Od rana pranie po wypoczynku, następnie szykowaie się do Wrocka, bo wizyta dzisiaj była, a w między czasie wizyta u mamuśki Doszła kolejna reklamówa ciuszków bo napadli na Lidla jak był tydziń maluszka ![]() Mimo upału dzień zaliczamy do udanych ![]() Lekarz uspokoił mnie co do moich kłykcików. Mam się z nim zdzwonić za ok 10dni i jak się nie powiększą zamrozi mi je, jeśli dalej będą się rozrastać poczekamy do kolejnej wizyty, ale przed porodem na pewno mi je zamrozi i będę mogła rodzić naturalnie w cenie wizyty Znalazł jeszcze jakiegoś żylaka, ale mam się tym nie martwić. Poza tym lekarz powiedział że szyjka ok, macica bardzo ładnie trzyma. Co do pękających naczynek mogę coś brać, ale nie muszę, bo wiadomo to chemia i stwierdził, że jak już wyszło to nie zniknie - taki urok. Jak skurcze w łydkach (miałam tylko 2) będą się powtarzać mam łykać magnez. ![]() Poczytam jeszcze troszkę braki i uciekam spać. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-25 o 23:16 |
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Dopiero teraz Was przeczytałam. Wyszłam w południe z domu z koleżankami... i złapał mnie straszny ból głowy... ale to taki, że się wysłowić nie mogłam, później zaczęło mi się niemiło odbijać i brzuch pobolewać... no tragedia. Wróciłam do domu, poszłam spać i trochę przeszło, a teraz jest już dobrze. Nie wiem, co to było, ale obwiniam dzisiejszą pogodę. Gratuluję udanych wizyt ![]() Z tymi TŻetami to dziwna sprawa, bez nich źle, a z nimi jeszcze gorzej... ciężkie jest życie. Idę się przespać, mam nadzieję, że jutro będę pełna sił! Dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

a skąd ja mam to wiedzieć? co to znaczy bardzo? powiedziałam mu żeby pokazał mi co to znaczy bardzo to ja się do tego ustosunkuje bo tak to nie wiem.... czuje jak dotykam że twardy... trochę jakby taki doiczepiony.... to on mi prze3pidał fe.... coś tam i is.... coś tam, pierwsze ma rozluźniać macię i niestety powodować kołatanie serca (swoją drogą na ulotce jest napisane żeby to przyjmować gdy dobro matki jest ważniejsze niż płodu.....