|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() To chyba udanej nocy nie trzeba Wam życzyć ![]() Stronczek też pewnie w akcji, bo nie widzę postów, więc zostało podium od tyłu - trzy ostatnie miejsca ![]() Aga jak tam samopoczucie dzisiaj, torbę już masz spakowaną? ![]() U mnie: Skurcze na ktg z wcozraj 0% Dni do TP: 7 Torba do szpitala: jeszcze czekam na stanik do karmienia / 2 tygodnie temu kupiony, ale jakiś lewy sprzedawca z all - rozmiaru nie miał, ponoć dziś wysłał i nie wydrukowałam ubezpieczenia Liczba telefonów czy już urodziłam od rana: 5 szt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Tak wybrałam, 2 dni przed porodem byłam się zapisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Nerolka wtedy co pisałam do Ciebie, że nie wiedziałam o co chodzi z moimi cyckami to właśnie były pierwsze kroki unormowanej laktacji
![]() Dobrze, że Bóg stworzył taką kobietę ![]() DZIEWCZYNY, zadją te pytanie od rana i zadać nie mogę. Zamrożony pokarm jak odmrażacie? bo moja lodówka odmraża je 3 dni ![]() a wiem, ze zamrożony będę miała na czarną godzinę zastanawiam się czy wsadzenie mleka od razu do ciepłej wody będzie ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Marina miałam pisać wcześniej ale rano było na szybko szykowanie się do lekarza, a potem cały dzień poza domem że zapomniałam
dobrze zrobiłaś dając drugą szansę, wierzę że będzie teraz tylko lepiej między Wami powodzenia, trzymam kciuki, żeby Wam się udało i żebyście byli szczęśliwi ![]()
#305 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar 4 września
![]() ![]() przypomnijcie mi ze serwetki muszę kupić ! ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Wiadomość od Sweet!
Igorek ur 25.08.2011 godz.14:30 waga 3480g ( napisała mi kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Hej, my już w domku od paru godzin
![]() Szczęśliwi jak diabli, spokojni, wykąpani w WIADERKU ![]() I czekało na nas mnóstwo niespodzianek od męża ![]() Jutro będę się bezczelnie chwalić i nadrabiać zaległości ![]()
#307 |
Zakorzenienie
|
Sweet Gratulacje Brumku super że już w domciu![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Dobra spadam spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie zamówiłam szatkę i świecę ![]() My mamy sukienke a'la ta w załączniku, chodzi mi o to , że taka dlugaśna, ma lekko "bufiaste" rękawy do łokcia, podcinana pod klatką piersiową różową wstążką z kokradką i puszczona luźno w dół, do tego opaska na główke ![]() Kto da rade jak nie my kochana ![]() Sweet gratulacje!! no to sie posypały mamuski![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
BAN stały
|
Żanetko
![]() Iza ma taki sweterek i podobną czapę jak te z linka ![]() A pokarm wyciagam z zamrażarki i rozmrażam od rana w temp. pokojowej jak wiem,ze wyjście mam np. o 17. A potem T. wkłada pojemnik do garnuszka z wodą i lekko podgrzewa. Nie grzejemy w mikrofali by nie zabic cennych witaminek ![]() Sweet wielkie gratulacje!!!! Brumku i Tymonie witajcie ![]() No to czekamy na Twoje zachwalanki: Brida ![]() Agulaa ucz sie bo zwrócę się kiedyś o poradę ![]() T. naprawia auto ale doopa dziś z tego będzie,jeszcze jutro na bank i nie wiem czy w sobote dopiero nie skończy. A w wiejskim sklepie to prędko można zbankrutować.Ja chcę do Biedronki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzinka jak z Dynastii ![]() Dziękuje Kochane za odpowiedzi...Uspokoiłyści e mnie ![]() Jeszcze dzisiaj bratowa mnie nastraszyła, że jej synek miał bakterie i robił takie kupy jak mój Radek teraz...Miejscami to takie ciągutki.... No nic, nie będę się na zapas martwiła. A jutro w taki upał to Radek będzie tylko w pampersiku brykał ![]() Ide spać ![]() Żaneta ubranko boskie, Emilie będzie wyglądała jak Królewna ![]() Ja uwielbiam Xaviera Naido!!! W Niemczech ciągle słuchałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Paticzku ja zanim kupiłam chuste byłam na takich luźnych warsztatach chustowych. Wiązałam tkaną nową i używaną, dziewczyna obok wiązała elastyka. Powiem tak. Szkoda mi było kasy na elastyk, bo w nim tylko jedno wiązanie. Nówką faktycznie ciężko się docąga, ale używana tkana jest super. Mięciutka dużo lżej się dociąga. Dziś nosiliśmy się w kieszonce jutro będziemy trenować dwa x. Podoba mi się tez wiązanie kangurek, ale nigdzie nie moge znaleźć od jakiego wieku.
Zaraz wykąpiemy naszą Pszczołe dziś z poślizgiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
potówki?
my tez chcemy to wdzianko, wstawialam linka jakis czas temu, słodkie jest! |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marina też się cieszę, że próbujecie poskładać wszystko do kupy. Też bym próbowała. ![]() Youyou napisz chociaż że żyjesz jak nie masz czasu na nic więcej ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak się cieszę. Czekamy na więcej szczegółów. Editka i SweetAngel ![]() ![]() A co do zdjęcia wysypki co Zmalowana tu wstawiła i odpowiedzi innej mamy, ja mam wrażenie, że wszystkie te wysypki, nie ważne z jakiej przyczyny, wyglądają tak samo. Pogubiłam się już. Podziwiam lekarzy, że potrafią to diagnozować. U nas pogorszenie z ta wysypka. Ja już nic nie wiem. Lecimy na Bebilonie Pepti (bylo lepiej), ja się pilnuję z jedzeniem (skręca mnie jak cholera), a tu ZONK. Myślę sobie, że może nie wszystko to jest alergia, może to teraz od tych upałów, może to potówki, które się dołożyły do wysypki alergicznej? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#317 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Krystianek ma potówki na policzkach i smarujemy je kremem emolium ale nie bardzo pomaga jutro bedziemy smarowac mlekiem jak ktoraś pisała 3. Na usg bioderek dostaliśmy skierowanie od pediatry Chodzicie bez czapeczki ?????????!!!!!!!!!! My też ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Sweet ogromne gratulacje!
Brumek witaj w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Na usg bioderek można iść na NFZ albo prywatnie jak macie gdzieś poradnie preluksacyjną to powinniście dostać skierowanie i wtedy jest za darmo ale czasem kiepsko z terminami jak prywatnie to nie trzeba skierowania my przegapiliśmy termin na NFZ i musialam prywatnie iść do ortopedy ktory w ofercie mial usg stawów biodrowych zadzwonilam i tydzien pozniej poszłam z małą u nas 70 zł to kosztowało
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-25 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też nie ubieramy, ciekawe jakbyśmy się czuły gdyby założyli nam w 30 stopniowy upał czapkę na głowe! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
uuuu u nas grzmi
może burza będzie, choć się boję burzy to przynajmniej by się powietrze świeższe zrobiło teraz umieram z duchoty ![]()
#321 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żartowałam, my też zazwyczaj chodzimy bez ![]() Nikt mi jeszcze nic nie powiedział ![]() A swoją drogą to moje dziecko w czapeczce wygląda jak pulpet i też mi się nie podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
Bolace piersi - jam mi mala zaciagnie to czuje sie jakby mi zyly spod pachy wyciagla. chyba tak mi mocno kanaliki oproznia. mile to niejest ale cycki czuja ulge
my po pediatrze. waga 4700g. zalecenie-odstawic nabiak, natluszczac buzie bo ma krosty niemilosierne. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my dziś idziemy zarejestrowac młodego. w końcu będzie istniał i będzie miał imię i nazwisko ![]() A teściowa no cóż. każda ma wadę. moja siedzi, szyje, robi na drutach dla małego. a jak przypadkiem siedzi przy Emilu i ten strzeli kupsko albo się zsiusia to woła mnie. ![]() stare dobre przysłowie mówi:UMIESZ LICZYC - LICZ NA SIEBIE. AMEN i dziś lecę do przychodni zważyc małego żeby zobaczyc ile mu jeszcze brakuje, bo w poniedziałek położna mnie chyba ochrzani za jego wagę. choc uważam że 25gram dziennie to nie tak mało ![]() to kto dziś rodzi???? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana.
Editka gratulacje ![]() ![]() Marinka super że rozmowa się udała i życzę powodzenia. A Nasze kikutki już odpadły, n a rączkach prawie ni ma śladu ![]() Teraz musimy się uporać z ropiejącym okiem. Już dwa tygodnie kropimy i nic. Wczoraj okulistka zmieniła Dominikowi krople, a jak nie pomoże to czeka Nas przetykanie kanalika ![]() Dzięki za wszystkie chustowe i sab simplexowe porady ![]() Przy czym za drugim razem były problemy z pierdkami i zasnął mi na rękach ![]() ![]() Wczoraj pochwaliłam się kuzynce, że chcę kupić chustę to stwierdziła, że jak go przyzwyczaję to będę musiała cały czas nosić ![]() ![]()
#325 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zaneta super ciuszki, sweet gratulacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
jeszcze w szpitalu kazali mi jedna dobe wazyc przed i po jedzeniu zeby sprawdzic czy dobrze je i roznica byla srednio o 50g... ale moje az za dobrze je... teraz w sumie dziennie chyba tez tak 10-20g dziennie przybiera
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
rozmrażaj w temp pokojowej a potem podgrzanie w garnuszku z wodą i wsio. Cytat:
Przypominam o serwetkach. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę w takim razie to jeszcze przemyśleć Cytat:
Z wysypką masz rację. Jak oni to rozpoznają.. Może u Was jeszcze trądzik ![]() ![]() u sary po nutramigenie buzia sie poprawiła, tzn jeszcze sa krostki ale mało widoczne w kolorze skóry. Za to ma plamy na klacie ![]() Marina cieszę się ze wszystko dobrze z tz ![]() ![]() Piękne te ubranka zanetaa i agula do chrztu. Sara wczoraj w dzien spała 2 h to w nocy musiała sobie odbić i dać matce popalić. pisze 1 łapą bo mi śpi na drugiej, jak odłoze do łózeczka zaraz sie obudzi. Poczekam az twardo zaśnie- o ile zaśnie. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Xavier jest boski!! uwielbiam jego muzykę i Emilie też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie robię zapasy na 2 tyg, bo któregoś dnia chce wyjść na miasto i poszaleć ![]() ![]() A to te kupione auto szwankuje ?! Z T już co raz lepiej rozumiem?! Jak kotek i żółw ?! Cytat:
ale dla mnie zrobiła wyjątek, bo Emilie jest mała i mało roboty by było ![]() więc się jeszcze załapałam ![]() Kurdę jestem ciekawa tego kierunku ![]() muszę to jakoś zorganizować ![]() Pokaż szatkę! Cytat:
Dokładnie jak umiesz liczyć licz na siebie... Moja jest wspaniała, jak zostawię mała np.bo idę do gina, to przewinie, nakarmi, ponosi, porozmawia ![]() Daję jej wskazówki mniej więcej co jaki ruch oznacza ![]() i się uczy ładnie . W jakim języku mówicie do Emila ? Emilie pospała od 20 do 3:30 karmienie do 4:00 i spanie do 6:30, jakoś zawsze wstaje o tej 6:30 i spać nie umie...i jakoś zawsze od tej 4 tylko 2,5h śpi ![]() Dzisiaj jak jej dawałam pierś to normalnie z niej tryskało ![]() dobrze, że miałam butle na mleko bo sobie wlałam bez laktatora ![]() Dzisiaj chce zrobić jakiś obiad, ale nie wiem co ![]() Kurde w nocy jak karmię to tyle rozmyślam o problemach Waszych i sobie koduje co mam napisać, ale jak wstanę to nic nie pamiętam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Sweet Gratulacje
![]() Marinko czekamy na relacje ze spotkania ![]() Brumek witamy was Żanetko czego Stronczka nie ma na liście ?????? Może by ją wpisać w końcu jest jedną z nas ![]() ![]() Ja wczoraj chciałam ponosić Alicje w chuście i się nie dało ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
Jacieeee mi na ropiejące oko wiesz co pomogło - rumianek
![]() ![]() Patik to ile Sarcia w nocy nie spała? ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Brunetko bo nikt mnie o to nie poprosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.