|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
dzień dobry
![]() melduje się tylko i zmykam za minut 3 na wizytę z moją kruszynką szybkie pytanko z rana- tżet po 6 miesiącach (pełnych) stwierdził że zamiast matyldy ma być zuzia.... a ze ja kompletnie nie zgadzam sie na zuzie to naciska zeby zmienic imie.... wstenie liste zrobil i ostatecznie mogłabym wybrac 2: Aneta lub Martyna.... pytanie- jak przekonac faceta ze nie chce zmieniac imienia ?????? jego argument jest taki, ze nie moze sie przyzwyczaic ze jego córka bedzie miala imie po czołgu z II wojny swiatowej (yyyyyy ?!?!?!?! wtf ?!?!?! )jakies pomysły ?????
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
Ciesze się że dziś piatek ,mam nadzieje że bedzie spokojny dzień -bo dzisiaj sama w pracy jestem . Wczoraj oczywiście nie wytrzymałam i zalicytowałam ocieplana bluze dla mojego skarba i wygrałam. Zrobiłam liste co mi jeszcze potrzeba ,większość rzeczy znalazłam w jednym sklepie internetowym i taniej niż jest u mnie w mieście . Sprawdziłam pogodę od jutra koniec upałów )))) Miłego dzionka
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Co tu dzisiaj od rana tak cicho ![]() Witaminka nie mam pojęcia jak przekonać tżta bo sama mam z tym problem i podpinam się pod twoje pytanie jak mogę Mojemu ostatnio się spodobało Natalia i obstaje przy nim jak ja chciałam Wiktoria to jemu znowu nie pasowało![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt Ja mam jutro i nie mogę się doczekać ale mi rozrywka
|
|
|
|
#1354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() facet sobie nadal prowadzi dzialalnosc gospodarcza, na KRD wychodzi ze mial juz kilka spraw sadowych wniesionych ale kasy zaden oszukany przez niego kontrahent nie odzyskal Cytat:
sie wymiga mimo sadu i komornikaCytat:
ja wczesniej tez tak myslalam tzn w momencie jak wyjezdzalismy z irlandii umowwa byla taka ze my z Sonia przeczekamy w polsce indyjskie upaly ( bo tam kwiecien- lipiec jest po 40 stopni...) a w miedzyczasie ja sie zorientuje w mozliwosciach takiej pracy miedzynarodowej gdzie bym mogla jezdzic...i ze bede z SOnia zawsze spedzac lata ichnie w Polsce u rodzicow. ale w sumie krotko po powrocie sie okazalo ze jestem w ciazy , potem ze to ciaza wysokiego ryzyka wiec sie nigdzie ruszyc nie moge. i im dluzej tu siedze i mysle nad wyjazdem z trojka maluchow tym bardziej jestem przeciwna. w sumie sama nie wiem co z tym wszystkim bedzie, na razie maz ma przyjechac na kilka mies jak sie maluchy urodza. potem zobaczymy Cytat:
taa tylko ze ten zel kosztuje 350-400 zl, tez juz o nim czytalam i chyba nawet na forum pisalam- Dianatal sie nazywa, cena z ksmosu jak dla mnie a jeszcze jak sie nie ma gwarancji ze porod bedzie naturalny to w ogole bez sensu ![]() Cytat:
![]() jak to imie po czolgu z 2 wojny????? to byly czolgi matylda? ja myslalam ze tylko rudy 105
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek.
Za mna fatalna noc, zarlam sie z tz , mala sie obudzila cala noc nie spala do 4 ja nogi nie moglam podniesc z bolu , tragedia;/
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
dARUSIA TO MOZE MALA CHOCIAZ W DZIEN BEDZIE ODSYPIAC i tez sobie przy niej kimniesz?
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
juz wstala zadowolona i biega po calym domu.
Tak sie wkurzylam na tz....ehhhhhh Ja ja obudzilam w nocy bo wylam z bolu i sie obudzila a tz na mnie morde darl ze dziecko budze a ja przeciez nie chcialam, tylko tak mnie po prostu boli, ze nie moge sama wstac.
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
za wczorasze wizyty i za dzisiejsze![]() witaminko jeśli tyle czasu nie było problemu z imieniem i jesteś juz do niego przywiązana to zostań przy swoim, tz się przyzwyczai musze do miasta, nie chce mi się, jest gorąco ) starówke i została 1/3 dawnych miejsc parkingowych, nowe są dopiero w planach. Szlag mnie trafia zawsze jak musze tam jechać, bo pół godz zajmuje znalezienie parkingu, a w tym czasie załatwiłabym co trzeba i wracała do domu...
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i samych dobrych wiesci teraz czekam na info od witaminki ![]() Witaminko co do przekonania tz to nie mam pojecia... u nas jest tak ze jak ja zaczne mysle o innym imieniu niz Aleksander dla synka to Tz juz sie unosi, ze imie wybrane i nie mam kombinowac on sie na nic innego nie zgodzi ![]() Darusia bardzo wspolczuje nocy i tego kregoslupa...Zlozylismy wcozraj wozek i jestesmy w nim zakochani. Jest piekny (jak na nasz gust ), leciutki i wygodny. Spacerowka jest bardzo wysoko osadzona jak na spacerowke (pamietam, ze JEDO ma bardzo nisko spacerowki).Co do aparatu policja nas olala... Ci od nas powiedzieli ze nic nie zrobia i mamy czekac az ta policja co ich zlapala zacznie szukac oficjalnie sprzetu |
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Ja z kolei pogodziłam się z tżtem, w niedzielę mamy rocznicę ślubu głupio byłoby ją tak na fochu spędzać ![]() Darusia współczuję kręgosłupa, ja miałam takie 2 dni pod rząd że biodro mnie bolało bez względu na pozycje jaką przybrałam - próbowałam siedzieć, stać, leżeć i cały czas bolało. A to były tylko 2 dni... Że żaden facet nie pomógł ci wnieść wózka, tylko jeszcze mieli pretensje że przejść się nie da to słów brak ![]() ![]() ![]() Jak mama? goldika macie pewność że to wasz sprzedawca? Bo może się okazać, że niepotrzebnie się stresujecie - czego Ci życzę soza gratuluję udanej wizyty ![]() co do imienia dzidzi to my raz wybraliśmy i jakoś żadne z nas nie chce zmieniać. Ja bym się zresztą już nie zgodziła, bo ja mówię do niego po imieniu i już się za bardzo przyzwyczaiłam. Witaminko postaw się i nie zgadzaj sie na zmianę
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
mimo częstych pobudek w nocy do łazienki to o 5 rano byłam juz wyspana,ale poleżałam jeszcze i przysnęłam i tak wstałam o 9 ![]() kręgosłup mnie tak boli,że nie wiem co mam zrobić ze sobą ![]() poza tym u nas wczoraj od godziny 16 padał deszcz,a w nocy była burza i porządna ulewa.a zapowiadali takie upały na ten tydzień... chyba kawkę sobie zrobię na poprawę humoru ![]() goldika- a może zadzwońcie na policję bo chyba nie bedziecie specjalnie jechali na policję do Wawy? sozaa-mam bardzo podobne podejście jak Twój lekarz co dziiwne,niektóre kupuja ten żel...Darusiaa-wspólczuję bardzo.sama zaczynam sie bać wychodzić zdomu,a ktos ajkieś zakupy spozywcze musi zrobić przecież....a dzis tak mnei kręgosłup napiernicza,że ledwo siedzieć mogę (((coraz częściej łapia mnie bóle,że jedna noga tak boli,że nie mogę chodzić ![]() ![]() nie _wiem też miaąłm pewien lek który w ulotce miał napisane,że nie był przebadany,ze należy o przyjmowac tylko wtedy gdy dobro matki przewyższa dobro płodu...nawet recepty nie wykupiłam-wolałam sie męczyć... ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() gdzie![]() ![]() Cytat:
mnie jeszcze aż tak nie boli,ale juz się zaczęło... co trymestr to mam nowe dolegliwości-zazdroszczę ty co niemal bezobjawowo przchodzą ciążę....
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko mam nadzieje, ze burza dojdzie tez do mnie
na razie mam taki upal ze ledwo dysze... a na policje probowalismy wczoraj ze 30razy sie dodzwonic. Widocznie dyzurny mial ciekawsze zajecia niz odbieranie telefonuwspolczuje kregoslupa, moj jeszcze jakos daje rade. w dzien zaczyna pobolewac a w nocy na szczescie mam spokoj. |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytalam i najczesciej rwa to wlasnie dol plecow do posladkow i nogi- czyli to co od wczoraj mi sie dzieje, prawie calkowity bezwlad nog.
Moze powodowa unieruchomiene nawet na kilka tygodni, tylko ze ja nie moge byc unieruchomiona, musze byc z Oliwia...
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja. Ale u Nas w nocy burza była szok.Grzmoty i błyskawice.
golidka pokaż wózek darusia współczuje wczorajszej sytuacji na mieście. Ludzie są nie poważni mi dopiero 2 osoby przepuściły i to też starsze osoby jedna w pociągu mi miejsca ustąpiła, a drudzy starsze małżeństwo w sklepie. Bo młodzi to pewnie nie widzą że my w ciąży jesteśmy przecież można tak przytyć eh.
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w Piątkwy ranek
Mam cały dzień dla siebie. Mąż na wsi więc się wyleguję ![]() hmm tzn czeka mnie sprzątanie, pranie, prasowanie, ale sam komfort, że nikt mi się pod nogami nie kręci jest bezscenny Co do imienia witaminko witaj w klubie. Z tym, że w mom przypadku jest tak, że nie mamy żadnego. Tzn ja wybrałam Aleksander albo Wiktor. Mąż ma do nich uprzedzenia ![]() Załamał mnie swoim wyborem... Staś, Jan (po dziadkach) ![]() Jak to mówi automatycznie kończy się temat ![]() Więc nie wiem jak to będzie .... |
|
|
|
#1366 |
|
Raczkowanie
|
witam!
u nas miał być Maksymilian, potem Sebastian, Stanisław, Pawełek, póki co stanęło na Michałku ![]() też dyskusje trwały, a teraz to chyba na pewno będzie Michał |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rwy, nie zapeszać, przeszła mi przez spacery jak pojechaliśmy nad morze.
Codziennie dreptanie po mieście plaży zrobiły swoje. Ale wróciłam do domu i cholera wie, czy nie mam jakiejść żyły wodnej przez pokój bo dolegliwości powracają, ale już nie w takim stopniu jak przed wyjazdem... U Nas dzisiaj pogoda komiczna. Wtaliśy przed 9 a tu mgła....jest godzina 10.21 dalej mgła a zapowiadali ponad 30 stopni, oby tylko nie padało, bo mam zamiar pranie wieszać na dworze, chociaż nie wiem czy dotargam
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic real foto nie zrobie bo maszyna spakowana i schowana ale to jest ten: http://allegro.pl/miyo-aluminiowy-st...780495311.html w kolorze srebrno grafitowym. Tyle ze ten srebrny to nie srebrny tylko taki popiel
![]() A Ty tego x-landera to rozumiem masz wersje z 2011roku? Jak tak to serio za super pieniadze kupilas. |
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Mi w ogóle się nie podobają stare imiona - bez urazy dla dziewczyn co tak mają nazwać. Jeszcze zdrobnienia Zosia,Staś,Jaś, to jeszcze ale przecież do 20 letniego syna nie będziesz mówiła Staś czy Jaś. Mi zawsze podobały się imiona rzadko spotykane np. Rita, Marita ale u mojego TŻ nie przeszły.
Mój pępek już prawie na wylocie
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusiaaa- może to chwilowy ucisk dziecka??ja mam taka nadzieję,ze tak ejst bo to bardzo boli
|
|
#1372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może dasz radę znaleźć inne imiona czołgów - jakaś Zuzanna się też może trafić? ![]() Mój mąż ma to samo z imieniem. Ja jeszcze czasem tak myślę o innych, ale jak tylko zaczynam już coś mówić, to on mówi, że nie mam mowy i że będzie Aniela i koniec.
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Michał tez mi sie podboa ale mamy w rodzinie kilku Michałków
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam brata Michała
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-08-26 o 10:26 |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie masz rację. Nie których TŻ ciężko przekonać.
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie będzie łatwo ale idzie, jeśli transakcji dokonaliście przez allegro to od nich też można po wielu przebojach dostać zwrot, tak mnie poinformowano jak pytałam się w sprawie kołyski wtedy, ja na razie czekam bo jeszcze czas realizacji nie minął ale jak mi nie wyślą jej ani nie odeślą pieniędzy to zrobię tak jak mi podpowiedzieli na allegro czyli najpierw muszę sprawę zgłosić na policji, moja kwota nie jest zbyt duża tak jak Wasza ale powiedziałam tż że nie popuszczę że wolę maleństwu za to coś kupić, tyle lat robię zakupy przez all i zawsze pozytywnie, więc mam nadzieje, ze teraz też sie tak skończy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą skoro od pół roku jest Matylda no to po co to zmieniać ![]() Cytat:
A jeśli to nie tajemnica to co robi Twój mąż? Nie mógłby np zająć sie tym samym w Polsce? Może jakąś firmę by otworzył albo coś? Mój mąż też ma taką pracę że często wyjeżdża i go nie ma kilka dni w domu, i nie jest łatwo, ale takie życie na odległość jest straszne, kuzyn też pracuje w Irlandii a jego żona jest w Polsce bo ma 2 małych dzieci i właśnie kupili sobie nowy dom, ale on chociaż na 2-3 tygodnie przyjeżdża co 2-3 miesiące, i ciągle przeklina to że podpisał kontrakt w firmie i że jeszcze 2 lata tak będą żyli Wszystkim gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze, ja niestety dopiero w czwartek idę już nie mogę się doczekać.A co do twardniejącego brzucha to mi też twardnieje i ostatnio pytałam lekarza to powiedział że jak to jest do 15 razy dziennie to nie ma się czym przejmować bo to macica trenuje, ale jakby było częściej to żebym mu powiedziała
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jakby u nas był chłopiec to miał być Michałek
![]() U nas już 4 dzień pada nigdzie nie można się ruszyć nawet na spacer. Rano było 13 stopni a jeszcze tż się przeziębił a u niego to oznacza że jest obłożnie chory i wczoraj chyba wziął pół apteczki i jeszcze jęczał że nic mu nie pomaga faceci
|
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
A nam zostało jeszcze 69 dni do przewidywanego porodu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

)))) 
jak ja chciałam Wiktoria to jemu znowu nie pasowało

za wczorasze wizyty i
za dzisiejsze

na razie mam taki upal ze ledwo dysze... a na policje probowalismy wczoraj ze 30razy sie dodzwonic. Widocznie dyzurny mial ciekawsze zajecia niz odbieranie telefonu