|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#362 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Nie chce mi się ich ruszać, a wypadałoby ![]() Tyle dobrego, że Twój T umie przy aucie sam robić, bo pewnie koszt takiej naprawy nie jest tani ![]() Ja mojemu tacie dałam jakiś czas temu kota, krytykował mnie że nie chce, że nie szanuje jego zdania ![]() a dziś jak się spotykamy to pierwszy temat to co ? KOT ![]() jak on to je, jak wariuje,że musi iść do domu bo kot czeka na niego ![]() Cytat:
więc dla mnie to normalne. Martwiło by mnie gdyby ulewała tak jakby wymiotywała. Spróbuj może z inna butelką, bo u mnie po TT antykolkowej właśnie niby zjadła 140ml, ale więcej w sumie ulała i jakoś coś mi nie pasowało, zmieniłam na Avent i jest ok ![]() Pamiętaj, że dając z butli w smoczku zawsze musi być mleczko, aby kolek nie miała - tak mi pediatra powiedziała i pokazała i jak karmiesz butlą to w ostateczności dziecko w bujaku a Ty obok, preferuje aby jak naczęściej trzymać przy piersi. Do chustowania nie pomogę ![]() Obiad zrobiłam, jakąś zapiekankę ![]() pieczarki,cebula,papryka, makaron i pietruszka zielona. Może będzie dobre. Tatusiek przyniósł mi maliny ![]() Pesel ma już do odebrania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() świetne wieści, z całego serducha gratuluje Cytat:
![]() CIesze sie strasznie i czekam na szczegóły Cytat:
![]() Gratuluję Cytat:
osobiście czekam na opis porodu stronczku co u Ciebie, daj znać Aga a Ty kochana jak tam? Własnie wróciłam z pracy ![]() Jas siedzi w brzuszku i nic nie zapowiada sie na rychły poród chyba bede ostatnia ![]() bo widziałam że wrześniowe mamy zaczeły sie ładnie rozpakowywać dziś przyjedzie do mnie przyjaciółka z Poznania na weekend wiec w sumie najlepiej jakbym urodziła w terminie z USG czyli we wtorek aha i dziś konczymy 40 tc ![]()
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
Telik- Ty pracoholiku
![]() ![]() ![]() Aga- no co tam u Ciebie?? ehhhhh Stronczek-dlaczego się nie odzywasz?? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Brida- a Ty czujesz cuś?? już Was tylko 3 zostały ![]() a u mnie była wczoraj na patronażu lekarka i mi powiedziała,że dziecko za ciepło ubrane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez imienin sie nie obchodzi ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj dostałam @ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() My z Dominikiem szykujemy się do wyjścia na zakupy. Musimy kupić coś mojemu tatkowi na urodzinki, bo ma dzisiaj ![]() Tylko, że mój mały urwis co tylko zje, to zaraz idzie kupka i znowu glidny i sie tak karmimy i przebieramy od 2 godzin hi ![]() Meszsares witajcie w domku ![]() Cytat:
![]() Telik może Jaś czeka aż mamuśka wkońcu odpocznie?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Marinka- szukam własnie jak u Ciebie po spotkaniu.... aaaaaaaaaaaa znalazłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zmalowana- teraz dla Ciebie trzymam ![]() ![]() ![]() ciekawe jak tam tż SweetAngel... |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Telik a myślałam właśnie o Tobie, czy coś się dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
dziubek, dopiero filmik teraz obejrzałam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zrobiłam sobie kawę mrożoną a i tak dalej zdycham....gorąco.....
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczyny ma któraś ubranko na chrzciny na sprzedanie?rozm 62
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
STRONCZEK URODZIŁA DZIŚ O 7:55 WIKTORIĘ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WAGA: 4180 GRAM. SN. ![]() ![]() ![]() PORÓD BYŁ CIĘŻKI, MAŁĄ WYCIĄGALI KLESZCZYKAMI. OBOLAŁE ODPOCZYWAJĄ I JAK SIĘ OGARNĄ TO SIĘ ODEZWĄ. POZDRAWIAJĄ WSZYSTKIE CIOCIE WIZAŻOWE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Ja umyję
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ODPOCZYWAJ I SZYBO WRACAJ DO NAS ![]() ja wczoraj o 24 myłam okno i firany wieszałam ![]() a o 2 w nocy goniłam muchę ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-08-26 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
My byliśmy dzisiaj z małym na usg bioderek. No i zalecenia:
- szerokie pieluchowanie - jak najwięcej leżeć na brzuszku min. 2 h dziennie - w nocy ma spać na wznak - używać poduszki klina - nie kłaść na boczku - na rękach trzymać na ' żabkę '
#376 |
Zakorzenienie
|
STRONCZEK !!
GRATULUJE !!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Stronczek & Wiktoria
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
Ja też proszę o pomoc w umyciu okien, a raczej wyręczenie
![]() Stronczek gratuluję ![]() ![]() Dziś Dominik kończy 4 tygodnie, a mamusia jest tyle samo po CC. Próbowałam po raz enty wejść w największe spodnie jakie mam w szafie i ... udało się ![]() ![]() ![]()
#379 |
Zakorzenienie
|
Stronczek, gratulacje!
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żartuję, zaglądaj częściej. Cytat:
STRONCZEK GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Zanetaa pytasz jak Sara śpi? Otóż tak: wczoraj usnęła 20.30 Pobudka 22.30 23 śpi 2.30 pobudka i nie śpi do 4.30 Wstaje o 6 i nie śpi do teraz ![]() ![]() ![]() i tak jest codziennie. Do tego ciągle chce żeby ją nosić na rekach i kwęka. Uśnie, odkładam, 5 minut i kwęka....i tak od rana. Z nią na rękach kanapkę jem... Teraz zjadła, odbicie, ulało się oczywiście przebieranie na rękach zasnęła i do bujaka udało mi się odłożyć i ją bujam nogą.... za kilka minut znowu się obudzi, ja tracę cierpliwość, idziemy na dwór, 10 minut wyje i zasypia, ale śpi niespokojnie często. Od 17-18 jest ryk do 20 bo kolka i tak dzień w dzień.. ![]() nie mam na nic czasu. Teściowa ją czasami weźmie na godzinę. Tzn sama nie przyjdzie, jak ją ja zaniosę albo tz.. A posprzeczałam się z tz o chustę. Nie pozwala mi i już bo wg niego jak skończy 3 mce bo kręgosłup za słaby. Nie docierają moje argumenty. Nie wiem na jakiej podstawie ma takie zdanie? nawet nic nie czytał o chustowaniu. Powiedział że jak kupię to potnie na szmaty do samochodu ![]() Muszę go jakoś przekonać. I tak kupię. Czy jeśli ortopeda wykryje podczas badania bioderek jakieś nieprawidłowości to z czego one wynikają? ze złego noszenia przez te 6 tyg przez rodziców czy jak? blondynka byłaś u chirurga? my idziemy 1 września... przyszły mi perfumy z all mexx black- tester- ale podróba jak nic!! wkurzyłam się już wyje!!!! Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-26 o 12:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku
fantastycznie że Wiktoria jest juz z nami ![]() duuuża dziewczynka ![]() ogromne gratulacje Aga i Brida no to zostałyśmy w trójeczke ![]() chociaż mam wrażenie że skoro Agi nie ma na wątku, może juz na porodówce?? co do pracy to byłam tylko na kilka godzin teraz zmykam do fryzjerapodciąc sie troszeczke i na zakupki coś pysznego musze dziś wyczarować dla mojego gościa i pościel przebrać
#382 | ||
Rozeznanie
|
Brunetka ja się nie pchałam na listę, bo ostatecznie ustalony termin mam na 2 września a lista tak ładnie była podzielona na lip/sie
Poproszę o wpisanie jak już urodzę, to będzie mniej zamieszania ![]() Cytat:
![]() A ogólnie to myślę, że u Agi coś się dzieje, chyba że się wkurza i dlatego nie pisze. Cytat:
Musiałaś się namęczyć, bo faktycznie długo się u Ciebie rozkręcały te skurcze - kilka dni, twarda jesteś... Swoją drogą czy to nie drugi raz użycia kleszczy w uk i jedyne dwa na wątku? Tak mi dziś muli internet że się odechciewa. PS. Czy ktoś umie zrobić roladę biszkoptową? Robię super biszkopty wielkie i puchate a rolady mi wychodzą twarde i gumiaste ![]() Ja tu kiedyś widziałam, ze ktoś się zna.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Rozeznanie
|
Stronczek GRATULACJE
![]() ![]() A ja własnie wróciłam ze spaceru - to nie był mądry pomysł - 32 stopnie w cieniu. Jestem upocona a nie wiem kiedy teraz mała pozwoli mi wziąć prysznic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Do klubu wrzuciłam fotki rozgolaszonego Dziecia
![]() A tu macie podejście pierwsze do spaceru. Byliśmy 30 min bo generalnie upał, był w bodziaku tylko i skarpetach. podobało się ![]()
#385 |
Zadomowienie
|
Witam na odchowalni
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz pragnę pogratulować wszystkim nowym mamusiom: 1. brumkowi ![]() 2. daKaro ![]() 3. editka ![]() 4. sweetangel ![]() Witajcie po tej stronie mocy ![]() ![]() Nerolka - i Ciebie witam po przymusowym zesłaniu ![]() Spróbuję coś jeszcze poczytać, ale nie wiem, czy dam radę bo małą się budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie nadrabiałam, więc nie wiem co u Was, ale po południu mam nadzieję że się uda
![]() Na razie tylko dwie fotki mojego wielkoluda. Tak na zachętę ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-27 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Sweet i Stronczek ogromne gratulacje!!! Witamy Igorka i Wikusie!!!
Brida masz racje... wkurzam sie... a nie pisze, bo w tym upale nawet na to nie mam sily. Gdyby bylo chlodniej to chociaz zaliczylabym jakis dlugi spacer, a tak to nawet na to po prostu nie mam sily. Wypady co drugi dzien do szpitala na ktg mnie dobijaja, pot leje mi sie po dupie, wiec o czym tu pisac? O plaskiej kresce tej od skurczy? Dzis mnie maly troche postraszyl, bo na poczatku spal i tetno bylo malo zroznicowane, ale polozna go obudzila. A juz miala wizje sprzed 3 lat... Boje sie o tego malucha... Ale dziekuje dziewczynki, ze pytacie, cieplo sie robi na serduchu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do bioder to w wiekszosci albo wady wrodzone, albo niedojrzałość. Noszenie nie ma raczej nic z tym wspólnego. Można tylko pomóc układając na zabke albo podczas snu/lezenia albo w pionie (w chuscie sa piekne zabki) Cytat:
![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-08-26 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
patik byliśmy u chirurga podwiązał pępek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Brida Ja bym zrobiła zwykły biszkopt tylko rozlałabym go na bardziej szerszą blachę
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Patik a doszłaś jaki jest powód , ze ona cały czas płacze ?! czy nie umiesz wykminić ? sszkoda, że mąż się broni przed chustowaniem - znajdź jakiś fajny artykuł na ten temat i niech poczyta ![]() Karolineee rytułał zmieni jej dzień na dzień i noc na noc...Moja już wie, że jak kładziemy po wstaniu na przewijak (pewnie czuje ta mate na przewijak jaka mam) zmieniamy pampersa to potem będzie papanie- nie raz już daje znać że głodna na przewijaku, nie raz dopieor 5 min po przewijaniu,ale mam za każdym razem że jak wstanie to przewijak bo pampersa zmieniam( zmieniam tez je oczywiscie jak slysze ze koopa poszla) a wieczorem jak dziewczyny pisały : kapiel,wycieranie,mycie pepuszka, parafinowanie,ubieranie,w itaminka, czesanie, karmienie, odbijanie + ewentualne kolejne odbijania,bo sie wierci i kreci np w lozeczku. Ale rytulał jest dla Ciebei dobry i dla niej, bo z czasem ona bedzie wiedziala co ja czeka a ty bedziesz mogla sobie wiecej rzeczy zaplanowac. No i u mnei się sprawdza mowienie do niej, co robie kiedy robie,co bede robic, czemu robie, gdzie ide,jak np musze isc po wode do przemycia twarzy w dzien. JAK DUSZNO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.