|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
, nie dziwię się, chyba od wewnątrz musisz też zadziałać, sama wiesz, jak się odżywiasz, może z czasem się wyprostuje ![]() Dzisiaj u dentysty Małż siedzi i On sobie pewnie pochodzi, bo tak zaniedbał zęby, że masakra ![]() Kuba nie umie kolorować, bazgrze równo po całej kartce , ja naszą właśnie w empiku kupiłam A jakie macie kolorowanki?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-08-26 o 12:41 |
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh to Twojemu Mężowi przybiję piątke ![]() My mamy takie kolorowanki dla dwulatków, gdzie rysunek jest bez szczegółów, wielki na całe A4 kilka kolorowanek z naklejkami (taka duża seria) i kilka innych...mogę poszukać
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklej , a Zuzia umie kolorować, zwraca uwagę czy też jak leci? ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Przypomniało mi się, dziś jakiś pan zobaczył Kubę na rowerze i powiedział, że Mu współczuje, bo wszyscy będą się z Niego śmiali, że ma rower bez pedałów
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz poszukam
|
|
#605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbowałabyś czekam na fotki Cytat:
wisi na lodówce i woła am ,biorę n aręce i pytam co chce Tomek sobie cos wybiera, nakładam do miseczki/talerzyka a za chwilę znów zwis na lodówce z wołaniem "am am" i tak w kółko, a liczba miseczek na stolku rośnie, a T nic nie zjadł ![]() Cytat:
![]() czyli książeczka fajna ?
|
|
|
#606 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miała bo dziś już prawie nie ma tylko w takim razie co to było ![]() nie dawałam jej nic nowego więc tak mi nie pasuje na alergię, sama niewiem tak ze teraz tylko furagin bierze, w środę mocz do powtórki Cytat:
i jeszcze raz fakjnie Ci że masz tak blisko ![]() Cytat:
tylko dzis ta wymiana? tos się nagadała Cytat:
ma chłopak gust ![]() my tez mamy takie książeczki, już się kilka dorobiłyśmy, naklejki hit malowac tak super to nie umie, cos to pobazgra tylko ![]() ide do kuchni, torta piekę
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze, że już piątek ![]() Wczoraj już nawet wypłata była stawiam Jola, my mamy coś podobnego, książeczka wystarczyła na dwa razy, naklejek dużo i za każdym razem Zuzka pytała "Zuzia może sama?" i naklejała, ja nawet dotknąć nie mogłam ![]() Jeśli chodzi o ubieranie to Zuzka nałoży wszystko, nie wydziwia ![]() Karolka, współczuję problemów z zębami Jeśli chodzi o chrzestnych jako małżeństwo to ja nie uważam, że to jest taki dobry pomysł. Na przykładzie: były mąż mojej siostry jest chrzestnym dziecka z naszej rodziny i zero kontaktu teraz. Uważam, że nie ma reguły czy lepiej małżeństwo czy lepiej rodzina, czy znajomi, różnie to bywa. Maju, super, że to nie ospa Zjadałam co nieco i muszę brać się za sprzątanie ale weny mi brak Zuzka z Małżem nad jeziorem.Miłego
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede ją obserwowa, mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie a ciezkie dni mam jakieś. zdjecia zaraz wkleje, ale mam tylko ze dwa, bo u nas to ja jestem nadwornym fotografem, a to wiąze sie z tym ze sama nie mam prawie w ogole zdjeć tylko TZ i Oliwka. |
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sprawie ubran, to nie wydziwia, ale moj brat zaczal w wieku 2 lat i do teraz mu zostalo
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-08-26 o 18:52 |
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Dziewczyny czy Wam tez tak sie rozchodzi kasa?? kurde nie mam pomyslu jak zaoszczedzic
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zuzia tez raz dwa sobie z nia poradziła ![]() co do chrzestnych to ja jednak dobrze wybrałam, niewiem co będzie za parę lat alle na dziś dzień jest super ![]() chrzestnym jest kumpel, właśnie jutro przyjeżdża na week, i tak raz na jakis czas albo my do nich albo oni do nas bo kawałek daleko od siebie mieszkamy a chrzestna jest siora która obecnie mieszka ze mną pod jednym dachem, więc chrześnice ma na codzień a w wakacje i wszelkie wolne od zajęc za nianie robi ![]() nawet niewiesz jak się ciesze, fakt przeszłybyśmy i byłby spokój ale jednak wolałabym nie teraz a zreszta przebycie ospy nie wyklucza półpaśca w przyszłości a to tez nie fajna choroba ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- robię tego torta tylko z nadzieniem malinowym ciekawe jak wyjdzie i tak nie wszystko mi gładko idzie, bo śmietanka najpierw sie ubiła za bardzo chyba i wyszło masło a tego co zostało to niewiem czy wystarczy, ehh zobaczymy jak mam ubic żeby była bardzo sztywna a nie zrobiło się masło
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm to chyba po prostu za długo ją ubijałaś. Ja ubijałam z cukrem pudrem, była gęsta ale nie tak bardzo mocno i dorzuciłam sobie zagęstnik, tzn jakiś tam fix do śmietanki. |
|
|
|
|
#613 |
|
Ola-Unhola
|
Jako klient zagraniczny Sportsdirect mam do końca weekendu darmową wysyłkę ![]() Może jakies buty dla dzieci ![]() Karo, pracy nie szukam - napiszę w klubie o co chodzi. Domek... no w totka jeszcze nie wygrałam, więc jest tylko jedna opcja finansowania zakupu i nie chodzi o napad na bank Jola, też mamy ksiązeczki z naklejkami. Lubiane sa bardzo Cześć Iwonka ![]() Też się cieszę, że piątek i nie tylko ![]() Ja poproszę różowe winko ![]() Maju, super, ze nie ospa, choć w sumie gdyby nie inne okoliczności (ciąza itp), to lepiej ją przejść wczesniej niż później Wymiana jeszcze ok 2 tyg, ale trzeba spytać bezpośrednio w Sephorze. Co tam Wojtuś ![]() Ślicznie wyglądałaś Czekam na nocnik i podnóżek do umywalki ![]() W tygodniu zaczynamy na poważnie. Postęp jest taki, ze jak tylko zrobi siusiu pokazuje na pieluchę i karze szybko ściagać. Kupę czasami uda się złapać do kibelka. Mam nadzieję, że jakoś pójdzie
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-08-26 o 19:26 |
|
|
|
#614 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, Kuba nie umie zdjąć bluzki, tzn. jak ma już ręce wyjęte z rękawów, to zdejmie przez głowę, ale całej bluzki nie, więc u nas dyskusja zaczyna się przed ubieraniem ![]() Długo tak dajesz radę? Do ilu miseczek? ![]() Nam przypadła do gustu, mamy już następne podobne, ale poczekają na brzydką pogodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że i Kuba dojdzie do samodzielnego naklejania ![]() Na razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** A Kuba dziś mówił do mnie "mamusiu"
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co nam się udaje to jak wstaje rano to lecimy razem do nocniczka robić kupę i zazwyczaj sika elegancko... w ciągu dnia mu to przechodzi... ale daję nam jeszcze miesiąc luzu... od października planuje iść już na L4 to się za niego wezmę i nikt (czytaj mój mąż) nie będzie niweczyć mojej walki. Za to muszę się pochwalić, że coraz ładniej idzie mojemu synkowi samodzielne jedzenie zupy i pokarmów płynnych łyżką (tylko dużą) ![]() Rodzinka chciała mi się wprosić na urodziny Przemka jutro ale robię je dopiero w pierwszy weekend września jak będę miała urlop bo inaczej nie wyrobie... miłago weekendu |
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poka podnóżek ![]()
|
|
|
#617 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A jak się czujesz? Miłego również Cytat:
No mają mają ![]() My z jedzeniem też mamy jak Ola i Tomek ![]() Stoi i otwiera w kółko lodówkę, najczęsciej wybiera jogurty, pomidory albo ser zółty ![]() W komplecie kupiłam z nocnikiem, ale nie wiem czy dobrze , ze Cars. Do łazienki bardziej by Buuz pasował ![]() ![]() http://allegro.pl/kolorowy-podnozek-...745304022.html ![]() A jak u Was siusianie?
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za Was
![]() Zadziwiająco super się czuje... dziękuję ![]() Jedynie brak koncentracji i senność nie do opisania ale poza tym nic a nic... apetyt dopisuje, brzuch nie boli... cieszę się tym stanem bo wkrótce wejdę w czas kiedy mogą zaatakować mnie mdłości itp. chociaż mam nadzieje, że mnie to ominie
|
|
|
|
#619 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To super ![]() Oby mdłości Cie ominęły ![]() ************************* * Napisałam kilka zdań w klubie
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dla Ciebie miłego Cytat:
![]() Ja się rozglądam, ale wolałabym np. z Kubusiem, bo ja taka romantyczna jestem Kuba siusia do pieluchy, w dzień już nie woła w ogóle, ja przestałam na to zwracać uwagę. Czasem siknie przy okazji kupy, od pierwszego zrobienia na nocnik nie miał wpadki, no ale na siku sobie poczekamy raczej
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wojtusiu,znalazłam jeszcze artykuł "ospa wczoraj i dziś" jeśli chcesz to streszczę ![]() Karola, ja znalałam tylko opcję użycia zalotki na sucho a później malowanie choć raz dziewczyna którą malowałam-zdziwiona że ja na sucho opowiadała mi jak to pięknego razu straciła 3/4 rzęs tak ładnie się zacisnęło i więcej ni użyła.Miramej u nas takie i podobne akcje zaczęły się w 16mc,pod koniec 18było apogeum ,później tendencja spadkowa jeśli chodzi o natężenie wydziwiania,jej nerwów,płaczu i wymuszania a teraz wiem już że ma swoje zdanie,które poniekąd szanuje i godzę się na różne dziwactwa,które z pewnością zaprocentują. Później w Tracy Hogg doczytałam że poprawnie postępuje ![]() No i więcej nie pamiętam.Narobiłam się dziś bardzo,bardzo w tym upale to już w ogóle... Wyprałam pierwszą turę Blankowych rzeczy,póki słonko,bo zaraz przyszłoby mi suszyć 2x dłużej w domu. idę coś zjeść
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#622 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://allegro.pl/rotho-babydesign-b...750283158.html http://allegro.pl/prima-baby-podest-...758176871.html http://allegro.pl/zestaw-3w1-mickey-...780111360.html Widocznie potrzebuje czasu i nie ma się co spinac
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już teraz wiem (czyli od początku ), że ma swoje zdanie, szanuję, że chce mieć wybór, rozumiem to i w kwestii pierdół - czyli tego ubierania na przykład, nie dyskutuję, nie nakazuję, nie negocjuję. No chyba, że Snoopy w praniu ![]() Od Tracy Hogg wolę trzymać się z daleka ![]() Cytat:
![]() Ja się już w ogóle nie spinam, przyszedł czas na kupę, przyjdzie i na siku
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zależy jaki mam dzień, ale czasem nawet do 5 misek dochodzimy ![]() mój mówi "Mamu ś" (osobne ś nie przez przypadek) "Mamucia" oczywiście dla Kuby
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E, to niezła zawodniczka z Ciebie, ja przy drugiej kończę ![]() , a co to znaczy, że nie przez przypadek?
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz ja to jak kwoka - chce żeby coś zjadł, bo ostatnio ma gorszy apetyt
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, u Kuby też ostatnio różnie Uśmiałam się dziś, byliśmy na placu zabaw i tam była moja koleżanka z synkiem Ignasiem. W pewnym momencie Ignaś gdzieś pobiegł, Jego Mama za Nim. Kuba pytająco do mnie "Inaś"? Ja mówię, że pewnie zaraz wróci. I rzeczywiście za chwilę Ignaś wszedł na plac zabaw, więc mówię "O, zobacz, jest Ignaś", a Kuba "eden (jeden)", patrzę na Niego i mówię "No jeden, bo był tylko jeden". W tym momencie na plac weszła koleżanka, a Kuba "Inaś, djugi"
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój T nie moze zrozumieć, że każdy ma mamę i jak mówię, że to jest mama chłopca to on prawie płacze i mówi "nie mama" i pokazuje na mnie za nic nie mogę mu wytłumaczyć, ze jest więcej mam ![]() nasze dzieciaczki mają jeszcze kłopot z myśleniem abstrakcyjnym
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mi smaka narobiłaś Jadłam w wersji z wiśniami i truskawkami ![]() Może za długo ubijałaś? Ja nie dodawałam nic usztywniającego, po zastygnięciu było super. Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Pandzi chodziło zapewne, że przepuszcza dużo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamotałam, ale trzeba mi wybaczyć po dzisiejszym dniu. Na koniec nie wiedziałam jak się nazywam Chciałam odnieść się do tego, że nie można jednoznacznie powiedzieć, że na pewno małżeństwa czy rodzina to najlepszy wybór. Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2011-08-26 o 21:09 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

sypie mi się wszystko i sporo nowego
dopiero jak wszystkie kartki będą miały naklejkę właściwą to koloruje
ale obejrzę może w empiku Waszą książeczkę i też kupię
, nie dziwię się, chyba od wewnątrz musisz też zadziałać, sama wiesz, jak się odżywiasz, może z czasem się wyprostuje 

NIE LUBIĘ TROLLI
).

Zuzka z Małżem nad jeziorem.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jadłam w wersji z wiśniami i truskawkami