Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 12:39   #601
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
najgorsze jest to że nie wiem jak przeciwdziałać sypie mi się wszystko i sporo nowego nie wiem co robić i mam z tego powodu doła na maksa

My naklejki mamy w kolorowankach i pierwsze za co się zawsze bierze przy nowej to naklejanie dopiero jak wszystkie kartki będą miały naklejkę właściwą to koloruje ale obejrzę może w empiku Waszą książeczkę i też kupię
, nie dziwię się, chyba od wewnątrz musisz też zadziałać, sama wiesz, jak się odżywiasz, może z czasem się wyprostuje

Dzisiaj u dentysty Małż siedzi i On sobie pewnie pochodzi, bo tak zaniedbał zęby, że masakra

Kuba nie umie kolorować, bazgrze równo po całej kartce , ja naszą właśnie w empiku kupiłam
A jakie macie kolorowanki?

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:41
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:49   #602
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, nie dziwię się, chyba od wewnątrz musisz też zadziałać, sama wiesz, jak się odżywiasz, może z czasem się wyprostuje

Dzisiaj u dentysty Małż siedzi i On sobie pewnie pochodzi, bo tak zaniedbał zęby, że masakra

Kuba nie umie kolorować, bazgrze równo po całej kartce , ja naszą właśnie w empiku kupiłam
A jakie macie kolorowanki?
Właśnie nie mam pojęcia jak poprawić ich formę "od środka", nawet moja dentystka załamała już ręce

ehhh to Twojemu Mężowi przybiję piątke

My mamy takie kolorowanki dla dwulatków, gdzie rysunek jest bez szczegółów, wielki na całe A4 kilka kolorowanek z naklejkami (taka duża seria) i kilka innych...mogę poszukać
Stary 2011-08-26, 12:53   #603
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie mam pojęcia jak poprawić ich formę "od środka", nawet moja dentystka załamała już ręce

ehhh to Twojemu Mężowi przybiję piątke

My mamy takie kolorowanki dla dwulatków, gdzie rysunek jest bez szczegółów, wielki na całe A4 kilka kolorowanek z naklejkami (taka duża seria) i kilka innych...mogę poszukać
Olę zapytaj, na pewno coś poradzi

Wklej , a Zuzia umie kolorować, zwraca uwagę czy też jak leci?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Przypomniało mi się, dziś jakiś pan zobaczył Kubę na rowerze i powiedział, że Mu współczuje, bo wszyscy będą się z Niego śmiali, że ma rower bez pedałów

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 12:54   #604
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Olę zapytaj, na pewno coś poradzi

Wklej , a Zuzia umie kolorować, zwraca uwagę czy też jak leci?

Zaraz poszukam i polecam te duże, bo w nich Zu naprawdę koloruje...choć wychodzi za linie to wie że trzeba kolorować...te inne co mamy mają więcej szczegółów to mimo wszystko nie wyglądają jak kolorowane
Stary 2011-08-26, 14:03   #605
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Mi też nie

No co, wie, czego chce

Haj
Jedziemy jutro do zoo Mam nadzieję, że żadne zwierzę nie będzie wystarczająco podobne do dina....

Małż zrobił mi wczoraj zdjęcie oka, ale dzisiaj się okazało, że jest słabo ostre, zrobi mi wieczorem nowe (żeby nie było, że się wymiguję).

Kurde pokażcie mi palcem o jakiej bazie Lancome mowa, bo jakaś ślepa jestem
chodziło o bazę pod tusz

spróbowałabyś czekam na fotki

Cytat:
Cześć

eleeri

Początek mojego dnia: ubieramy się, Kuba bierze body, mówi "body nie" i chowa do szuflady. Pytam "Co więc mam Ci założyć?", odpowiedź "Supi" (Snoopy). Tylko, że Snoopy w praniu . Idę robić śniadanie, mówię, że zrobię owsiankę, słyszę zdecydowany sprzeciw i rozkaz "Omlet"

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

I jeszcze skarpetki - żadne inne, tylko zielone

my mamy to samo - rozbiera się i krzyczy "ta nie, ta nie" i otwiera szufladę i mówi "ta"

wisi na lodówce i woła am ,biorę n aręce i pytam co chce Tomek sobie cos wybiera, nakładam do miseczki/talerzyka a za chwilę znów zwis na lodówce z wołaniem "am am" i tak w kółko, a liczba miseczek na stolku rośnie, a T nic nie zjadł

Cytat:
To się tak nie ciesz, bo może wszystko przed Tobą

Oczywiście, to też mamy, full serwis

Byłam wczoraj u dentysty, miałam jeden ząb do zrobienia, teraz pójdę tylko na czyszczenie i fluoryzację i pół roku spokoju (mam nadzieję )

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Kupiłam Kubie taką książeczkę, chciałam robić po jednym "ćwiczeniu" dziennie, albo nawet rzadziej, to nie, jak się uparł, to na 3 razy Mu starczyła , ale fajna zabawa, polecam

czyli książeczka fajna ?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:14   #606
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wiesz co Maju Oliwka miała takie same krostki, tylko ze 4 sztuki na rączkach i tyle, pojawiły się tydzien temu na rączkach i od tamtej pory nic sie nie dzieje, powoli przybledły ale jeszcze są ze 3. nowe się nie pojawiają żadne. więc ja tez nie wiem czy to ospa czy nie, ale raczej nie, skoro nic nowego od tygodnia się nie pojawiło, gorączki nie było. tez powinnam isc do lekarza jak nic się nie pojawia więcej? nic sie nie dzieje
Zuzia miała na rękach i nogach (tunajwięcej) i na buzi wiec tez tak troche nie na ospę
miała bo dziś już prawie nie ma czyli nie ospa
tylko w takim razie co to było
nie dawałam jej nic nowego więc tak mi nie pasuje na alergię, sama niewiem
tak ze teraz tylko furagin bierze, w środę mocz do powtórki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wiesz co mam wrazenie, ze minimalnie sie zmniejszyla - ale napewno sie nie powieksza a to juz dobrze

iiiiiiiiiiiiii jedziemy jutro nad morze
na weekend

zostalibysmy dluzej ale musze w poniedzialek z tymi alimentami zalatwic
to super

i jeszcze raz
fakjnie Ci że masz tak blisko
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
E

Maju, jak teraz Zuzia?
Hmm no dla ciązy nie bardzo, ale nie martw się na zapas

Jak któras chetna, to przypominam jak co roku - w Sephorze wymiana tuszy starych na 4ml Clinique
j/w

tylko dzis ta wymiana?
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć
melduje się w kolejnej części

i cześć

tos się nagadała
Cytat:

Początek mojego dnia: ubieramy się, Kuba bierze body, mówi "body nie" i chowa do szuflady. Pytam "Co więc mam Ci założyć?", odpowiedź "Supi" (Snoopy). Tylko, że Snoopy w praniu . Idę robić śniadanie, mówię, że zrobię owsiankę, słyszę zdecydowany sprzeciw i rozkaz "Omlet"

ma chłopak gust

my tez mamy takie książeczki, już się kilka dorobiłyśmy, naklejki hit
malowac tak super to nie umie, cos to pobazgra tylko

ide do kuchni, torta piekę
Stary 2011-08-26, 16:18   #607
gorgulek
Zakorzenienie

Jak dobrze, że już piątek
Wczoraj już nawet wypłata była stawiam

Jola, my mamy coś podobnego, książeczka wystarczyła na dwa razy, naklejek dużo i za każdym razem Zuzka pytała "Zuzia może sama?" i naklejała, ja nawet dotknąć nie mogłam
Jeśli chodzi o ubieranie to Zuzka nałoży wszystko, nie wydziwia

Karolka, współczuję problemów z zębami
Jeśli chodzi o chrzestnych jako małżeństwo to ja nie uważam, że to jest taki dobry pomysł. Na przykładzie: były mąż mojej siostry jest chrzestnym dziecka z naszej rodziny i zero kontaktu teraz.
Uważam, że nie ma reguły czy lepiej małżeństwo czy lepiej rodzina, czy znajomi, różnie to bywa.

Maju, super, że to nie ospa

Zjadałam co nieco i muszę brać się za sprzątanie ale weny mi brak Zuzka z Małżem nad jeziorem.

Miłego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:26   #608
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to streszczę ci najważniejsze rzeczy z artykułu
-na początku pojawiają się czerwone plamki,później powstają grudki a na końcu pęcherzyki
-zmiany zwykle wyst na twarzy,tułowiu,między włosami, ale mogą też na śluzówkach (wew.buzi)
zarażanie
-przed podmuch wiatru
-przed dotykanie tych samych rzeczy co chory

Wirus atakauje blony sluzowe,potem wnika wgąb org i po cichu sie namnaza,az wreszcie po 2,3 tyg pojawiaja sie objawy choroby:goraczka,bol glowy,zmiany skorne

W jakis sposob pielegnowac
-pechyrzyki smarowac wodnym roztworem gencjany
-skuteczny tez jest octenisept
-preparaty przeciwswiadowe-tanno hermal

bede ją obserwowa, mam nadzieje ze nic sie nie rozwinie

Cytat:
Wojtusiu a gdzie Ty się podziewasz? I gdzie zdjęcia z wesela?
a ciezkie dni mam jakieś.

zdjecia zaraz wkleje, ale mam tylko ze dwa, bo u nas to ja jestem nadwornym fotografem, a to wiąze sie z tym ze sama nie mam prawie w ogole zdjeć tylko TZ i Oliwka.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:37   #609
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam Kubie taką książeczkę, chciałam robić po jednym "ćwiczeniu" dziennie, albo nawet rzadziej, to nie, jak się uparł, to na 3 razy Mu starczyła , ale fajna zabawa, polecam
Fajna ksiazeczka, tez taka mielismy i kilka podobnych. Antoś nie potrafi ladnie kolorowac.
W sprawie ubran, to nie wydziwia, ale moj brat zaczal w wieku 2 lat i do teraz mu zostalo

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2011-08-26 o 18:52
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:41   #610
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Hej. Dziewczyny czy Wam tez tak sie rozchodzi kasa?? kurde nie mam pomyslu jak zaoszczedzic

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:01   #611
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jola, my mamy coś podobnego, książeczka wystarczyła na dwa razy, naklejek dużo i za każdym razem Zuzka pytała "Zuzia może sama?" i naklejała, ja nawet dotknąć nie mogłam

Karolka, współczuję problemów z zębami
Jeśli chodzi o chrzestnych jako małżeństwo to ja nie uważam, że to jest taki dobry pomysł. Na przykładzie: były mąż mojej siostry jest chrzestnym dziecka z naszej rodziny i zero kontaktu teraz.
Uważam, że nie ma reguły czy lepiej małżeństwo czy lepiej rodzina, czy znajomi, różnie to bywa.

Maju, super, że to nie ospa

Zjadałam co nieco i muszę brać się za sprzątanie ale weny mi brak Zuzka z Małżem nad jeziorem.

Miłego
O, czyli zadowolona

Zuzia tez raz dwa sobie z nia poradziła

co do chrzestnych to ja jednak dobrze wybrałam, niewiem co będzie za parę lat alle na dziś dzień jest super
chrzestnym jest kumpel, właśnie jutro przyjeżdża na week, i tak raz na jakis czas albo my do nich albo oni do nas bo kawałek daleko od siebie mieszkamy
a chrzestna jest siora która obecnie mieszka ze mną pod jednym dachem, więc chrześnice ma na codzień a w wakacje i wszelkie wolne od zajęc za nianie robi

nawet niewiesz jak się ciesze, fakt przeszłybyśmy i byłby spokój ale jednak wolałabym nie teraz
a zreszta przebycie ospy nie wyklucza półpaśca w przyszłości a to tez nie fajna choroba

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

robię tego torta tylko z nadzieniem malinowym
ciekawe jak wyjdzie
i tak nie wszystko mi gładko idzie, bo śmietanka najpierw sie ubiła za bardzo chyba i wyszło masło a tego co zostało to niewiem czy wystarczy, ehh zobaczymy

jak mam ubic żeby była bardzo sztywna a nie zrobiło się masło
Stary 2011-08-26, 19:11   #612
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ciekawe jak wyjdzie
i tak nie wszystko mi gładko idzie, bo śmietanka najpierw sie ubiła za bardzo chyba i wyszło masło a tego co zostało to niewiem czy wystarczy, ehh zobaczymy

ja też go ostatnio z malinami robiłam

hmm to chyba po prostu za długo ją ubijałaś.

Ja ubijałam z cukrem pudrem, była gęsta ale nie tak bardzo mocno i dorzuciłam sobie zagęstnik, tzn jakiś tam fix do śmietanki.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:25   #613
UnholyOne
Ola-Unhola

Jako klient zagraniczny Sportsdirect mam do końca weekendu darmową wysyłkę
Może jakies buty dla dzieci

Karo
, pracy nie szukam - napiszę w klubie o co chodzi.
Domek... no w totka jeszcze nie wygrałam, więc jest tylko jedna opcja finansowania zakupu i nie chodzi o napad na bank

Jola, też mamy ksiązeczki z naklejkami. Lubiane sa bardzo

Cześć Iwonka
Też się cieszę, że piątek i nie tylko
Ja poproszę różowe winko

Maju, super, ze nie ospa, choć w sumie gdyby nie inne okoliczności (ciąza itp), to lepiej ją przejść wczesniej niż później
Wymiana jeszcze ok 2 tyg, ale trzeba spytać bezpośrednio w Sephorze.

Co tam Wojtuś
Ślicznie wyglądałaś

Czekam na nocnik i podnóżek do umywalki
W tygodniu zaczynamy na poważnie.
Postęp jest taki, ze jak tylko zrobi siusiu pokazuje na pieluchę i karze szybko ściagać. Kupę czasami uda się złapać do kibelka.
Mam nadzieję, że jakoś pójdzie

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2011-08-26 o 19:26
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:33   #614
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz poszukam i polecam te duże, bo w nich Zu naprawdę koloruje...choć wychodzi za linie to wie że trzeba kolorować...te inne co mamy mają więcej szczegółów to mimo wszystko nie wyglądają jak kolorowane

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my mamy to samo - rozbiera się i krzyczy "ta nie, ta nie" i otwiera szufladę i mówi "ta"

wisi na lodówce i woła am ,biorę n aręce i pytam co chce Tomek sobie cos wybiera, nakładam do miseczki/talerzyka a za chwilę znów zwis na lodówce z wołaniem "am am" i tak w kółko, a liczba miseczek na stolku rośnie, a T nic nie zjadł
(...)
czyli książeczka fajna ?
, Kuba nie umie zdjąć bluzki, tzn. jak ma już ręce wyjęte z rękawów, to zdejmie przez głowę, ale całej bluzki nie, więc u nas dyskusja zaczyna się przed ubieraniem

Długo tak dajesz radę? Do ilu miseczek?

Nam przypadła do gustu, mamy już następne podobne, ale poczekają na brzydką pogodę

Cytat:
Zuzia miała na rękach i nogach (tunajwięcej) i na buzi wiec tez tak troche nie na ospę
miała bo dziś już prawie nie ma czyli nie ospa
tylko w takim razie co to było
nie dawałam jej nic nowego więc tak mi nie pasuje na alergię, sama niewiem
tak ze teraz tylko furagin bierze, w środę mocz do powtórki
Dobrze, że nie ospa, kiedy indziej przechorujecie, jak będzie brzydko na dworze

Cytat:

Myślę, że i Kuba dojdzie do samodzielnego naklejania

Na razie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a ciezkie dni mam jakieś.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Fajna ksiazeczka, tez taka mielismy i kilka podobnych. antonio nie potrafi ladnie kolorowac.
W sprawie ubran, to Antonio nie wydziwia, ale moj brat zaczal w wieku 2 lat i do teraz mu zostalo
Nie strasz

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny czy Wam tez tak sie rozchodzi kasa?? kurde nie mam pomyslu jak zaoszczedzic
W jakim sensie "rozchodzi"?

A Kuba dziś mówił do mnie "mamusiu" , myślałam, że umrę ze szczęścia

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 19:35   #615
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

Postęp jest taki, ze jak tylko zrobi siusiu pokazuje na pieluchę i karze szybko ściagać. Kupę czasami uda się złapać do kibelka.
to u nas jest tak, że woła kupa jak już robi do pieluchy, albo zrobił, staje okrakiem i nie wie co ma robić, a jak się go pytam czy chce kupe (w jego rozumieniu siku) to zawsze krzyczy że nieee.
Jedyne co nam się udaje to jak wstaje rano to lecimy razem do nocniczka robić kupę i zazwyczaj sika elegancko... w ciągu dnia mu to przechodzi...
ale daję nam jeszcze miesiąc luzu... od października planuje iść już na L4 to się za niego wezmę i nikt (czytaj mój mąż) nie będzie niweczyć mojej walki.
Za to muszę się pochwalić, że coraz ładniej idzie mojemu synkowi samodzielne jedzenie zupy i pokarmów płynnych łyżką (tylko dużą)
Rodzinka chciała mi się wprosić na urodziny Przemka jutro ale robię je dopiero w pierwszy weekend września jak będę miała urlop bo inaczej nie wyrobie...

miłago weekendu
Stary 2011-08-26, 19:35   #616
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jola, też mamy ksiązeczki z naklejkami. Lubiane sa bardzo
(...)
No wszystkie mają, a żadna nie napisała i ja dopiero teraz kupiłam

Poka podnóżek

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 19:38   #617
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
to u nas jest tak, że woła kupa jak już robi do pieluchy, albo zrobił, staje okrakiem i nie wie co ma robić, a jak się go pytam czy chce kupe (w jego rozumieniu siku) to zawsze krzyczy że nieee.
Jedyne co nam się udaje to jak wstaje rano to lecimy razem do nocniczka robić kupę i zazwyczaj sika elegancko... w ciągu dnia mu to przechodzi...
ale daję nam jeszcze miesiąc luzu... od października planuje iść już na L4 to się za niego wezmę i nikt (czytaj mój mąż) nie będzie niweczyć mojej walki.
Za to muszę się pochwalić, że coraz ładniej idzie mojemu synkowi samodzielne jedzenie zupy i pokarmów płynnych łyżką (tylko dużą)
Rodzinka chciała mi się wprosić na urodziny Przemka jutro ale robię je dopiero w pierwszy weekend września jak będę miała urlop bo inaczej nie wyrobie...

miłago weekendu
Trzyma za Was kciuki
A jak się czujesz?
Miłego również

Cytat:
No wszystkie mają, a żadna nie napisała i ja dopiero teraz kupiłam

Poka podnóżek

No mają mają

My z jedzeniem też mamy jak Ola i Tomek
Stoi i otwiera w kółko lodówkę, najczęsciej wybiera jogurty, pomidory albo ser zółty

W komplecie kupiłam z nocnikiem, ale nie wiem czy dobrze , ze Cars. Do łazienki bardziej by Buuz pasował
http://allegro.pl/kolorowy-podnozek-...745304022.html

A jak u Was siusianie?
Stary 2011-08-26, 19:43   #618
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Trzyma za Was kciuki
A jak się czujesz?
Miłego również
a ja za Was

Zadziwiająco super się czuje... dziękuję
Jedynie brak koncentracji i senność nie do opisania ale poza tym nic a nic... apetyt dopisuje, brzuch nie boli... cieszę się tym stanem bo wkrótce wejdę w czas kiedy mogą zaatakować mnie mdłości itp. chociaż mam nadzieje, że mnie to ominie
Stary 2011-08-26, 19:58   #619
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a ja za Was

Jedynie brak koncentracji i senność nie do opisania ale poza tym nic a nic... apetyt dopisuje, brzuch nie boli... cieszę się tym stanem bo wkrótce wejdę w czas kiedy mogą zaatakować mnie mdłości itp. chociaż mam nadzieje, że mnie to ominie

To super

Oby mdłości Cie ominęły

************************* *
Napisałam kilka zdań w klubie
Stary 2011-08-26, 19:58   #620
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

miłago weekendu
Najlepiej z dzieckiem nie walczyć

I dla Ciebie miłego

Cytat:
My z jedzeniem też mamy jak Ola i Tomek
Stoi i otwiera w kółko lodówkę, najczęsciej wybiera jogurty, pomidory albo ser zółty

W komplecie kupiłam z nocnikiem, ale nie wiem czy dobrze , ze Cars. Do łazienki bardziej by Buuz pasował
http://allegro.pl/kolorowy-podnozek-...745304022.html

A jak u Was siusianie?
Kuba pogniewał się na żółty ser, już ze 2 albo 3 miesiące nie chce jeść

Ja się rozglądam, ale wolałabym np. z Kubusiem, bo ja taka romantyczna jestem

Kuba siusia do pieluchy, w dzień już nie woła w ogóle, ja przestałam na to zwracać uwagę. Czasem siknie przy okazji kupy, od pierwszego zrobienia na nocnik nie miał wpadki, no ale na siku sobie poczekamy raczej

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 20:00   #621
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ehem

Wojtusiu,znalazłam jeszcze artykuł "ospa wczoraj i dziś" jeśli chcesz to streszczę
Karola, ja znalałam tylko opcję użycia zalotki na sucho a później malowanie choć raz dziewczyna którą malowałam-zdziwiona że ja na sucho opowiadała mi jak to pięknego razu straciła 3/4 rzęs tak ładnie się zacisnęło i więcej ni użyła.

Miramej u nas takie i podobne akcje zaczęły się w 16mc,pod koniec 18było apogeum ,później tendencja spadkowa jeśli chodzi o natężenie wydziwiania,jej nerwów,płaczu i wymuszania a teraz wiem już że ma swoje zdanie,które poniekąd szanuje i godzę się na różne dziwactwa,które z pewnością zaprocentują.
Później w Tracy Hogg doczytałam że poprawnie postępuje

No i więcej nie pamiętam.Narobiłam się dziś bardzo,bardzo w tym upale to już w ogóle...
Wyprałam pierwszą turę Blankowych rzeczy,póki słonko,bo zaraz przyszłoby mi suszyć 2x dłużej w domu.

idę coś zjeść
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:03   #622
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Najlepiej z dzieckiem nie walczyć

I dla Ciebie miłego

Ja się rozglądam, ale wolałabym np. z Kubusiem, bo ja taka romantyczna jestem

Kuba siusia do pieluchy, w dzień już nie woła w ogóle, ja przestałam na to zwracać uwagę. Czasem siknie przy okazji kupy, od pierwszego zrobienia na nocnik nie miał wpadki, no ale na siku sobie poczekamy raczej
http://allegro.pl/rotho-style-stopie...750163602.html
http://allegro.pl/rotho-babydesign-b...750283158.html
http://allegro.pl/prima-baby-podest-...758176871.html
http://allegro.pl/zestaw-3w1-mickey-...780111360.html

Widocznie potrzebuje czasu i nie ma się co spinac
Stary 2011-08-26, 20:12   #623
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej u nas takie i podobne akcje zaczęły się w 16mc,pod koniec 18było apogeum ,później tendencja spadkowa jeśli chodzi o natężenie wydziwiania,jej nerwów,płaczu i wymuszania a teraz wiem już że ma swoje zdanie,które poniekąd szanuje i godzę się na różne dziwactwa,które z pewnością zaprocentują.
Później w Tracy Hogg doczytałam że poprawnie postępuje
O Matko, 2 miesiące
Ja już teraz wiem (czyli od początku ), że ma swoje zdanie, szanuję, że chce mieć wybór, rozumiem to i w kwestii pierdół - czyli tego ubierania na przykład, nie dyskutuję, nie nakazuję, nie negocjuję. No chyba, że Snoopy w praniu

Od Tracy Hogg wolę trzymać się z daleka

, jaka cena tego pierwszego

Ja się już w ogóle nie spinam, przyszedł czas na kupę, przyjdzie i na siku

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 20:34   #624
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Fajna ksiazeczka, tez taka mielismy i kilka podobnych. Antoś nie potrafi ladnie kolorowac.
W sprawie ubran, to nie wydziwia, ale moj brat zaczal w wieku 2 lat i do teraz mu zostalo
nie strasz mnie

Cytat:

, Kuba nie umie zdjąć bluzki, tzn. jak ma już ręce wyjęte z rękawów, to zdejmie przez głowę, ale całej bluzki nie, więc u nas dyskusja zaczyna się przed ubieraniem

Długo tak dajesz radę? Do ilu miseczek?

Nam przypadła do gustu, mamy już następne podobne, ale poczekają na brzydką pogodę

do końca też nie zdejmie, ale tak do połowy - zaklinowuje się na głowie z zaplątanymi rękami i krzyczy jeszcze głośniej

zależy jaki mam dzień, ale czasem nawet do 5 misek dochodzimy

mój mówi "Mamu ś" (osobne ś nie przez przypadek) "Mamucia"
oczywiście dla Kuby

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-26, 20:40   #625
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
do końca też nie zdejmie, ale tak do połowy - zaklinowuje się na głowie z zaplątanymi rękami i krzyczy jeszcze głośniej

zależy jaki mam dzień, ale czasem nawet do 5 misek dochodzimy

mój mówi "Mamu ś" (osobne ś nie przez przypadek) "Mamucia"
oczywiście dla Kuby

E, to niezła zawodniczka z Ciebie, ja przy drugiej kończę

, dla Tomusia też , a co to znaczy, że nie przez przypadek?

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 20:52   #626
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

E, to niezła zawodniczka z Ciebie, ja przy drugiej kończę

, dla Tomusia też , a co to znaczy, że nie przez przypadek?
najpierw mówi "mamu" a po sekundzie dodaje "ś"

widzisz ja to jak kwoka - chce żeby coś zjadł, bo ostatnio ma gorszy apetyt i tak się daję zwodzić

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-26, 20:58   #627
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw mówi "mamu" a po sekundzie dodaje "ś"

widzisz ja to jak kwoka - chce żeby coś zjadł, bo ostatnio ma gorszy apetyt i tak się daję zwodzić
Hehe , u Kuby też ostatnio różnie

Uśmiałam się dziś, byliśmy na placu zabaw i tam była moja koleżanka z synkiem Ignasiem. W pewnym momencie Ignaś gdzieś pobiegł, Jego Mama za Nim. Kuba pytająco do mnie "Inaś"? Ja mówię, że pewnie zaraz wróci. I rzeczywiście za chwilę Ignaś wszedł na plac zabaw, więc mówię "O, zobacz, jest Ignaś", a Kuba "eden (jeden)", patrzę na Niego i mówię "No jeden, bo był tylko jeden". W tym momencie na plac weszła koleżanka, a Kuba "Inaś, djugi"

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 21:00   #628
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe , u Kuby też ostatnio różnie

Uśmiałam się dziś, byliśmy na placu zabaw i tam była moja koleżanka z synkiem Ignasiem. W pewnym momencie Ignaś gdzieś pobiegł, Jego Mama za Nim. Kuba pytająco do mnie "Inaś"? Ja mówię, że pewnie zaraz wróci. I rzeczywiście za chwilę Ignaś wszedł na plac zabaw, więc mówię "O, zobacz, jest Ignaś", a Kuba "eden (jeden)", patrzę na Niego i mówię "No jeden, bo był tylko jeden". W tym momencie na plac weszła koleżanka, a Kuba "Inaś, djugi"

mój T nie moze zrozumieć, że każdy ma mamę i jak mówię, że to jest mama chłopca to on prawie płacze i mówi "nie mama" i pokazuje na mnie za nic nie mogę mu wytłumaczyć, ze jest więcej mam

nasze dzieciaczki mają jeszcze kłopot z myśleniem abstrakcyjnym

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-26, 21:04   #629
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

mój T nie moze zrozumieć, że każdy ma mamę i jak mówię, że to jest mama chłopca to on prawie płacze i mówi "nie mama" i pokazuje na mnie za nic nie mogę mu wytłumaczyć, ze jest więcej mam

nasze dzieciaczki mają jeszcze kłopot z myśleniem abstrakcyjnym
Kuba akurat to rozumie, w tej książeczce było takie ćwiczenie, żeby dopasować mamę i dziecko, był człowiek, kaczka i owca

H. MacLeod

.
Stary 2011-08-26, 21:04   #630
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
O, czyli zadowolona

...
ciekawe jak wyjdzie

Może być

Ale mi smaka narobiłaś Jadłam w wersji z wiśniami i truskawkami

Może za długo ubijałaś? Ja nie dodawałam nic usztywniającego, po zastygnięciu było super.

Cytat:
Cześć Iwonka
Też się cieszę, że piątek i nie tylko
Ja poproszę różowe winko

Powodzenia

Cytat:
Na razie

W jakim sensie "rozchodzi"?

Tylko buty sama wybiera i zawsze chce nałożyć te ala crocsy, które kupiłam Jej na basen, albo np.balerinki do dresów

Pandzi chodziło zapewne, że przepuszcza dużo

Cytat:
To oby ominęło

Cytat:
Zuzia też a ostatnio również na ogórki świeże, paprykę i parę innych. Wydziwia mi przy jedzeniu. Nie zdąży zobaczyć co niosę a już to na pewno jest niedobre

Cytat:
Zamotałam, ale trzeba mi wybaczyć po dzisiejszym dniu. Na koniec nie wiedziałam jak się nazywam
Chciałam odnieść się do tego, że nie można jednoznacznie powiedzieć, że na pewno małżeństwa czy rodzina to najlepszy wybór.

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2011-08-26 o 21:09
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości