|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Nie chce mi się ich ruszać, a wypadałoby ![]() Tyle dobrego, że Twój T umie przy aucie sam robić, bo pewnie koszt takiej naprawy nie jest tani ![]() Ja mojemu tacie dałam jakiś czas temu kota, krytykował mnie że nie chce, że nie szanuje jego zdania ![]() a dziś jak się spotykamy to pierwszy temat to co ? KOT jak on to je, jak wariuje,że musi iść do domu bo kot czeka na niego Cytat:
więc dla mnie to normalne. Martwiło by mnie gdyby ulewała tak jakby wymiotywała. Spróbuj może z inna butelką, bo u mnie po TT antykolkowej właśnie niby zjadła 140ml, ale więcej w sumie ulała i jakoś coś mi nie pasowało, zmieniłam na Avent i jest ok ![]() Pamiętaj, że dając z butli w smoczku zawsze musi być mleczko, aby kolek nie miała - tak mi pediatra powiedziała i pokazała i jak karmiesz butlą to w ostateczności dziecko w bujaku a Ty obok, preferuje aby jak naczęściej trzymać przy piersi. Do chustowania nie pomogę ![]() Obiad zrobiłam, jakąś zapiekankę ![]() pieczarki,cebula,papryka, makaron i pietruszka zielona. Może będzie dobre. Tatusiek przyniósł mi maliny ![]() Pesel ma już do odebrania |
||
|
|
|
#363 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetne wieści, z całego serducha gratuluje Cytat:
CIesze sie strasznie i czekam na szczegóły Cytat:
Gratuluję Cytat:
osobiście czekam na opis porodu stronczku co u Ciebie, daj znać Aga a Ty kochana jak tam? Własnie wróciłam z pracy ![]() Jas siedzi w brzuszku i nic nie zapowiada sie na rychły poród chyba bede ostatnia ![]() bo widziałam że wrześniowe mamy zaczeły sie ładnie rozpakowywać dziś przyjedzie do mnie przyjaciółka z Poznania na weekend wiec w sumie najlepiej jakbym urodziła w terminie z USG czyli we wtorek aha i dziś konczymy 40 tc
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Telik- Ty pracoholiku
może zrezygnuj z pracy to się dzidzius zechce urodzic najwyraźniej nie chce Ci przeszkadzac w pracy![]() Aga- no co tam u Ciebie?? ehhhhh Stronczek-dlaczego się nie odzywasz?? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Brida- a Ty czujesz cuś?? już Was tylko 3 zostały sądzę,że Stronczek rozpakowany...a u mnie była wczoraj na patronażu lekarka i mi powiedziała,że dziecko za ciepło ubrane pierwszy raz się spokałam a Nikoś leżał u mnie w mieszkaniu,mieszkamy na parterze i nawet w upały jest dosc chłodno.był w body i śpioszkach i sobie pomyślałam,że tyle jojczę,że inni dzieci przegrzewają a mi się oberwało |
|
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tez imienin sie nie obchodzi ![]() Cytat:
Ja wczoraj dostałam @
|
||
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
My z Dominikiem szykujemy się do wyjścia na zakupy. Musimy kupić coś mojemu tatkowi na urodzinki, bo ma dzisiaj ![]() Tylko, że mój mały urwis co tylko zje, to zaraz idzie kupka i znowu glidny i sie tak karmimy i przebieramy od 2 godzin hi Meszsares witajcie w domku Cytat:
![]() Telik może Jaś czeka aż mamuśka wkońcu odpocznie?! |
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Marinka- szukam własnie jak u Ciebie po spotkaniu.... aaaaaaaaaaaa znalazłam
bardzo bardzo bardzo sie cieszę czekam na szerszy opis spotkania Zmalowana- teraz dla Ciebie trzymam zeby się jakiś sympatyczny prawnik bądź lekarz przyplątał w zasadzie zawód nie ważny byleby był wspaniały dla Ciebie i Twojego super synka![]() ciekawe jak tam tż SweetAngel... |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Telik a myślałam właśnie o Tobie, czy coś się dzieje
Gratuluje 40 tyg
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
dziubek, dopiero filmik teraz obejrzałam
śliczny słodziak ![]() Cytat:
może po prostu do czegoś musiała się doczepić a nie miała do czego ![]() zrobiłam sobie kawę mrożoną a i tak dalej zdycham....gorąco.....
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma któraś ubranko na chrzciny na sprzedanie?rozm 62
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
STRONCZEK URODZIŁA DZIŚ O 7:55 WIKTORIĘ
WAGA: 4180 GRAM. SN. ![]() ![]() klask i:PORÓD BYŁ CIĘŻKI, MAŁĄ WYCIĄGALI KLESZCZYKAMI. OBOLAŁE ODPOCZYWAJĄ I JAK SIĘ OGARNĄ TO SIĘ ODEZWĄ. POZDRAWIAJĄ WSZYSTKIE CIOCIE WIZAŻOWE |
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja umyję
ale ty bierzesz Alicję pod opiekę Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ODPOCZYWAJ I SZYBO WRACAJ DO NAS ja wczoraj o 24 myłam okno i firany wieszałam ![]() a o 2 w nocy goniłam muchę Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-08-26 o 13:06 |
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
My byliśmy dzisiaj z małym na usg bioderek. No i zalecenia:
- szerokie pieluchowanie - jak najwięcej leżeć na brzuszku min. 2 h dziennie - w nocy ma spać na wznak - używać poduszki klina - nie kłaść na boczku - na rękach trzymać na ' żabkę '
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
STRONCZEK !!
GRATULUJE !!!!!!!
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek & Wiktoria
Widzę, że waga całkiem pokaźna, nic dziwnego, że ciężko było.
|
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też proszę o pomoc w umyciu okien, a raczej wyręczenie
Stronczek gratuluję ![]() Dziś Dominik kończy 4 tygodnie, a mamusia jest tyle samo po CC. Próbowałam po raz enty wejść w największe spodnie jakie mam w szafie i ... udało się Wiem, że to lichy powód do radości ale ja tam się cieszę. Malutki krok to osiągnięcia upragnionego celu ... czyli jeszcze jakieś 8 kg
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek, gratulacje!
![]() ![]() klask i:
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żartuję, zaglądaj częściej. Cytat:
STRONCZEK GRATULACJE Zanetaa pytasz jak Sara śpi? Otóż tak: wczoraj usnęła 20.30 Pobudka 22.30 23 śpi 2.30 pobudka i nie śpi do 4.30 Wstaje o 6 i nie śpi do teraz i tak jest codziennie. Do tego ciągle chce żeby ją nosić na rekach i kwęka. Uśnie, odkładam, 5 minut i kwęka....i tak od rana. Z nią na rękach kanapkę jem... Teraz zjadła, odbicie, ulało się oczywiście przebieranie na rękach zasnęła i do bujaka udało mi się odłożyć i ją bujam nogą.... za kilka minut znowu się obudzi, ja tracę cierpliwość, idziemy na dwór, 10 minut wyje i zasypia, ale śpi niespokojnie często. Od 17-18 jest ryk do 20 bo kolka i tak dzień w dzień.. nie mam na nic czasu. Teściowa ją czasami weźmie na godzinę. Tzn sama nie przyjdzie, jak ją ja zaniosę albo tz.. A posprzeczałam się z tz o chustę. Nie pozwala mi i już bo wg niego jak skończy 3 mce bo kręgosłup za słaby. Nie docierają moje argumenty. Nie wiem na jakiej podstawie ma takie zdanie? nawet nic nie czytał o chustowaniu. Powiedział że jak kupię to potnie na szmaty do samochodu ![]() Muszę go jakoś przekonać. I tak kupię. Czy jeśli ortopeda wykryje podczas badania bioderek jakieś nieprawidłowości to z czego one wynikają? ze złego noszenia przez te 6 tyg przez rodziców czy jak? blondynka byłaś u chirurga? my idziemy 1 września... przyszły mi perfumy z all mexx black- tester- ale podróba jak nic!! wkurzyłam się już wyje!!!! Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-26 o 13:32 |
||
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku
fantastycznie że Wiktoria jest juz z nami duuuża dziewczynka ![]() ogromne gratulacje Aga i Brida no to zostałyśmy w trójeczke ![]() chociaż mam wrażenie że skoro Agi nie ma na wątku, może juz na porodówce?? co do pracy to byłam tylko na kilka godzin teraz zmykam do fryzjerapodciąc sie troszeczke i na zakupki coś pysznego musze dziś wyczarować dla mojego gościa i pościel przebrać
|
#382 | ||
|
Rozeznanie
|
Brunetka ja się nie pchałam na listę, bo ostatecznie ustalony termin mam na 2 września a lista tak ładnie była podzielona na lip/sie
Poproszę o wpisanie jak już urodzę, to będzie mniej zamieszania ![]() Cytat:
A ogólnie to myślę, że u Agi coś się dzieje, chyba że się wkurza i dlatego nie pisze. Cytat:
Musiałaś się namęczyć, bo faktycznie długo się u Ciebie rozkręcały te skurcze - kilka dni, twarda jesteś... Swoją drogą czy to nie drugi raz użycia kleszczy w uk i jedyne dwa na wątku? Tak mi dziś muli internet że się odechciewa. PS. Czy ktoś umie zrobić roladę biszkoptową? Robię super biszkopty wielkie i puchate a rolady mi wychodzą twarde i gumiaste Ja tu kiedyś widziałam, ze ktoś się zna.... |
||
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek GRATULACJE
słuszna waga Twej pannicy ![]() A ja własnie wróciłam ze spaceru - to nie był mądry pomysł - 32 stopnie w cieniu. Jestem upocona a nie wiem kiedy teraz mała pozwoli mi wziąć prysznic
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Do klubu wrzuciłam fotki rozgolaszonego Dziecia
A tu macie podejście pierwsze do spaceru. Byliśmy 30 min bo generalnie upał, był w bodziaku tylko i skarpetach. podobało się tylko nie lubi jak stoję w miejscu.
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
Witam na odchowalni
mam niestety co raz mniej czasu, żeby do Was zaglądać bo moja Maja z aniołka, kóry pięknie śpi po każdym karmieniu, zmieniła się w małego diabełka, który za nic ma rytm dnia i nocy jest kompletnie rozregulowana, a ja nie mam pojęcia jak to zmienić a do tego wszystkiego wczoraj po południu tak się bidulka zaczęła zanosić płaczem, ze nie wiem, czy jakieś paskudne kolki się do nas nie przyplątały będę obserwować...A teraz pragnę pogratulować wszystkim nowym mamusiom: 1. brumkowi ![]() 2. daKaro ![]() 3. editka ![]() 4. sweetangel ![]() Witajcie po tej stronie mocy ![]() Nerolka - i Ciebie witam po przymusowym zesłaniu Spróbuję coś jeszcze poczytać, ale nie wiem, czy dam radę bo małą się budzi
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie nadrabiałam, więc nie wiem co u Was, ale po południu mam nadzieję że się uda
![]() Na razie tylko dwie fotki mojego wielkoluda. Tak na zachętę
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-27 o 11:42 |
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet i Stronczek ogromne gratulacje!!! Witamy Igorka i Wikusie!!!
Brida masz racje... wkurzam sie... a nie pisze, bo w tym upale nawet na to nie mam sily. Gdyby bylo chlodniej to chociaz zaliczylabym jakis dlugi spacer, a tak to nawet na to po prostu nie mam sily. Wypady co drugi dzien do szpitala na ktg mnie dobijaja, pot leje mi sie po dupie, wiec o czym tu pisac? O plaskiej kresce tej od skurczy? Dzis mnie maly troche postraszyl, bo na poczatku spal i tetno bylo malo zroznicowane, ale polozna go obudzila. A juz miala wizje sprzed 3 lat... Boje sie o tego malucha... Ale dziekuje dziewczynki, ze pytacie, cieplo sie robi na serduchu... |
|
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powaznie to usiadzcie razem i na spokojnnie poszperajcie za opiniamico do bioder to w wiekszosci albo wady wrodzone, albo niedojrzałość. Noszenie nie ma raczej nic z tym wspólnego. Można tylko pomóc układając na zabke albo podczas snu/lezenia albo w pionie (w chuscie sa piekne zabki) Cytat:
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-08-26 o 14:55 |
||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
patik byliśmy u chirurga podwiązał pępek
ja musiałam pępek mu nożyczkami trzymać
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Brida Ja bym zrobiła zwykły biszkopt tylko rozlałabym go na bardziej szerszą blachę
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Patik a doszłaś jaki jest powód , ze ona cały czas płacze ?! czy nie umiesz wykminić ? sszkoda, że mąż się broni przed chustowaniem - znajdź jakiś fajny artykuł na ten temat i niech poczyta albo pokaż mu zdjęcia tatusków zachustowanych !Karolineee rytułał zmieni jej dzień na dzień i noc na noc...Moja już wie, że jak kładziemy po wstaniu na przewijak (pewnie czuje ta mate na przewijak jaka mam) zmieniamy pampersa to potem będzie papanie- nie raz już daje znać że głodna na przewijaku, nie raz dopieor 5 min po przewijaniu,ale mam za każdym razem że jak wstanie to przewijak bo pampersa zmieniam( zmieniam tez je oczywiscie jak slysze ze koopa poszla) a wieczorem jak dziewczyny pisały : kapiel,wycieranie,mycie pepuszka, parafinowanie,ubieranie,w itaminka, czesanie, karmienie, odbijanie + ewentualne kolejne odbijania,bo sie wierci i kreci np w lozeczku. Ale rytulał jest dla Ciebei dobry i dla niej, bo z czasem ona bedzie wiedziala co ja czeka a ty bedziesz mogla sobie wiecej rzeczy zaplanowac. No i u mnei się sprawdza mowienie do niej, co robie kiedy robie,co bede robic, czemu robie, gdzie ide,jak np musze isc po wode do przemycia twarzy w dzien. JAK DUSZNO
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

pierwszy raz się spokałam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zeby się jakiś sympatyczny prawnik bądź lekarz przyplątał

klask i: