|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Choroba Hashimoto - zbiorczy
Ja anty-TPO wynik mam tego samego dnia, ale są laby w których się nawet do 2 tygodni czeka zwłaszcza jak nie robią same tylko wysyłają dalej
|
|
|
|
#2462 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ciekawości Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Ślimaczek19 wszystkie te witaminy(selen, omega 3. wit.d i e) bierzesz osobno czy jest jakiś jeden złoty środek, który to ma???
Ja tez się staram o dzidziusia. Jestem z Wrocławia więc zapytam do jakiego endo chodzisz? Bardzo ciekawy artykuł odnośnie odżywiania. Dziewczyny jak smakuje olej kokosowy??? Jest słodki? Nadaje się do polewania potraw tak jak oliwa z oliwek? Uwielbiam oliwę z oliwek, ale w artykule jest napisane żeby nie przesadzać i że najlepszy jest olej kokosowy. |
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy bo spanikowalam. Jestem 5 dni po planowanym sexie w dniu owulacyjnym, ale dzisiaj w trakcie stosunku pojawila sie krew. Moze jajeczko zostalo zaplodnione, ale poszlo cos nie tak czyli poronienie. Bozie, jesli pisze glupoty to przepraszam, ale nue spodobalo mi sie to.
|
|
|
|
#2465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do endo chodzę do LIMu, bo mam z pracy pakiet medyczny, ale to nie ona mi to poleciła. Skupiała się tylko na wyniku TSH i fT4, nawet anty-TPO nie zleciła szukam nowego endo
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopero po ogrzaniu zyskuje konsystencję płynną. Można nim ewentualnie smarować chlebek. Fajnie się na nim smaży i piecze, polecam![]() w artykule oczywiście białko zwierzęce jest polecane ... czemu mnie to nie dziwi
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie co wczoraj dostałam
Nigdy jeszcze nie dawali mi rachunku![]() Idę nadrobić bo dawno mnie tu nie było. |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pocieszenie powiem ze tanie macie hormony tarczycy w sumie ja chyba zawsze dostaję rachunek ![]() no, i witamy z powrotem
|
|
#2470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wit. b12 po 20 zł czy niezbyt dobrze widzę? u mnie po 40 ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie znam się, nic mi do głowy nie przychodzi, ale nie wbijaj sobie do głowy, że poroniłaś, bo to wcale nie musiało być to, szkoda się zamartwiać.
|
|
#2471 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, kiedy badacie TSH, FT3, FT4 i opcjonalnie inne rzeczy potrzebne do obserwacji podczas Waszej choroby? Czy to jest w jakimś stopniu zależne od cyklu?
-- kobea rzeczywiście macie tanio, ja zapłaciłam za samo TSH, FT3 i FT4 60 zł. |
|
|
|
#2472 |
|
Konto usunięte
|
Dzis rano bylam na badaniach - TSH, FT3, FT4 są po 17 PLN, a B12 za 40 w diagnostyce w Krak na Lea
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Przy czym implantacja jest zazwyczaj 7-9 dni po owulacji więc to zależy kiedy dokładnie była owu, a Ewuniu masz wyregulowane właściwie hormony tarczycy no i jak z Twoimi przeciwciałami ? ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- A masz ich kartę stałego klienta ?? |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Nie no tamte są dość drogie więc spokojnie mogą poczekać
ja w październiku muszę powtórzyć badania tarczycy zobaczymy jak teraz sprawa wygląda bo skóra masakrycznie sucha ( ale to może być wina wody w UK), ciągle jestem senna i zero energii więc boję się, że mimo dawki 125 mg nadal wysoki mam poziom TSH
|
|
|
|
#2476 | |
|
Konto usunięte
|
a moze znasz miejsce w krak gdzie jest taniej?
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkałam ale już nie mieszkam
ale będę w Krakowie w październiku to sobie zbadam tarczycę zresztą mam też wizytę u endokrynologa umówioną więc musi być dobrze W kwestii tańsze ja zawsze robię albo w Diagnostyce albo w Synevo ( mają całodobowe laboratorium i mi to bardzo odpowiada) i wydaje mi się, że Synevo jest lepsze i dokładniejsze |
|
|
|
#2478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nawet mam bliżej
Edytowane przez 201704210903 Czas edycji: 2011-08-27 o 09:12 |
|
|
|
|
#2479 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sumka nie mała ale bywało gorzej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2480 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u którego endokrynologa się leczysz(jak można wiedzieć )?
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam od endokrynologa i jestem trochę zaniepokojona moją sytuacją
Więc dalej nie wiadomo co to jest ![]() Dała mi E75 mam brać pół tabletki rano, za 3 miesiące zrobić TSH, ft3 i ft4 i przyjść do niej. Ale skierowanie dostałam, więc płacić nic nie muszę za te badania, co mnie niesamowicie cieszy
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Joasia ale po zmianie dawki kontrolne badanie powinno być 4-6 tygodni później i dopiero jak poziom będzie około 1-1,5 to za pół roku kolejne a jak nie taki jak powinien to zmiana dawki na wyższą
|
|
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, tak mi lekarka kazała zrobić
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
No to zrób po 4-6 tygodniach jak wynik będzie nie dobry to idź znów do lekarza niech zmieni dawkę
|
|
|
|
#2486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będę chodziła do dr Hanny Kiełb z Centrum Damiana- przyjmuje przy KEN na Ursynowie i na Foksal, więc w centrum. Czekam do 9 września. Poleciła mi ją dziewczyna również z Hashimoto, która leczy się u niej dłuższy czas i jest bardzo zadowolona. Niestety każda wizyta to 120 zł. ![]() Gdzie robisz sobie TSH i pozostałe wyniki??
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
W Warszawie najlepszy lekarz od Hashimoto i niedoczynności oraz innych problemów autoimmunologicznych pomaga też kobietom z problemami z zajściem w ciążę, po poronieniach http://www.mz.firms.pl/warszawa/8234...dubrawski.html
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mam pytanie, jaką dawkę brałaś wcześniej? Bo przy takim TSH kontrolne badanie za 3 miesiące? No sama nie wiem, nie lepiej wcześniej?
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Wcześniej brałam 25
Nie wiem czemu dopiero za 3 miesiące mam zrobić badania, jak Wy mówicie, że trzeba wcześniej to coś tu nie gra |
|
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że tak mało endo z dawką skoczył, jednak na Twoim miejscu zrobiłabym badanie tak po 1,5 miesiąca, sama dla siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

za to, że blisko 

Nigdy jeszcze nie dawali mi rachunku
Nie znam się, nic mi do głowy nie przychodzi, ale nie wbijaj sobie do głowy, że poroniłaś, bo to wcale nie musiało być to, szkoda się zamartwiać.