Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 15:32   #1861
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Praca biurowa nijak się ma do moich (na przykład moich) studiów. Zawód, do którego się uczę, mogę wykonywać tylko po studiach. Takiej pracy biurowej to mogłabym się podjąć dorywczo. Gdybym mogła.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:38   #1862
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
od października rozbijam namiot pod uczelnią

co do tego 'lecenia na trójczynach'. już nie przesadzajcie, niekiedy ta trója jest wymodlona, i jeszcze uzyskana w ostatnim terminie poprawki. a niektórzy moi znajomi mają zaliczenia za obecności czy referacik śmiech na sali.
1. A w Krakowie może? Nie chcesz współlokatorki?
2. Dokładnie. Takie porównywanie ocen jest zaiste głupotą. Jak się dowiedziałam, że jest możliwość na innych studiach np. dostać piątkę... bo się na zajęcia chodziło, albo właśnie napisało coś na kilka stron, to mnie autentycznie s**** trafił

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a ja się bez kitu zastanawiam gdzie mają pracować podczas studiów osoby które w docelowym zawodzie pracować nie mogą, bo ukończenie studiów = zdobycie praw do wykonywania zawodu xd może mają chodzić pod szpital i się patrzeć, albo pod poradnie, albo pod szkołę czy coś. "nic nie pracowałem ale wiele widziałem"
Musz, no to Ty masz akurat prostą sprawę, jeśli myślisz o szkolnictwie. Zakładasz białe podkolanówki w celu wtopienia się tłum, siadasz w ostatniej ławce i chłoniesz

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:42   #1863
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Praca biurowa nijak się ma do moich (na przykład moich) studiów. Zawód, do którego się uczę, mogę wykonywać tylko po studiach. Takiej pracy biurowej to mogłabym się podjąć dorywczo. Gdybym mogła.
No to Good4u. Przytoczylam przyklad, zeby pokazac, ze wszedzie chca doswiadczenia. Nie pytalam, czy zechcialabys ten zawod wykonywac (domyslilam sie,ze nie).

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:00   #1864
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
1. A w Krakowie może? Nie chcesz współlokatorki?
rozbijam namiot przed AGH, skusisz się? blisko centrum i UJ...
Stary 2011-08-26, 16:22   #1865
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
rozbijam namiot przed AGH, skusisz się? blisko centrum i UJ...
mój szczęśliwy dzień

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:36   #1866
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
mój szczęśliwy dzień
przynajmniej będzie miał kto namiotu pilnować
Stary 2011-08-26, 16:46   #1867
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
No to Good4u. Przytoczylam przyklad, zeby pokazac, ze wszedzie chca doswiadczenia. Nie pytalam, czy zechcialabys ten zawod wykonywac (domyslilam sie,ze nie).
A ja ci pokazuje, że masz 'ograniczone doświadczenia'.
Stary 2011-08-26, 16:51   #1868
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
przynajmniej będzie miał kto namiotu pilnować

Cytat:
A ja ci pokazuje, że masz 'ograniczone doświadczenia'.
Czemu tak uwazasz?
Przynajmniej jakies doswiadczenie zawodowe i umiejetnosci, ktore niektorzy zdobeda np w wieku 26 lat.

Cytat:
Stary 2011-08-26, 16:54   #1869
201604190949
Konto usunięte

Chcesz być np. lekarzem? Nie. Więc nie masz doświadczenia w SZUKANIU PRACY jako lekarz. Czyli masz ograniczone doświadczenie w tym, czego wymagają pracodawcy.
Stary 2011-08-26, 19:02   #1870
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość
Zrozumiałam, że promocja miała zacząć się za tydzień a Ty chciałaś ją wymusić wcześniej, więc zwracam honor
To ta promocja jeszcze trwała jak chciałaś ten krem kupić, czy już się zakończyła?
Nie, to ona usiłowala mi wmówić, że promocji jeszcze nie ma-dziwna jakaś. W życiu bym nie wymuszała zakupu, tym bardziej, że na ten krem była promocja jednocześnie w 3 różnych sieciach-u nich akurat najtaniej. Jej strata, kupiłam w innej drogerii. Więcej nie będę tam chodzila.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:11   #1871
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

co do tego 'lecenia na trójczynach'. już nie przesadzajcie, niekiedy ta trója jest wymodlona, i jeszcze uzyskana w ostatnim terminie poprawki. a niektórzy moi znajomi mają zaliczenia za obecności czy referacik śmiech na sali.
Oj, skąd ja to znam...
Są 3 i 3... Mnie np. zaskoczyło, że jedna tu wizażanka napisała, że za 100% obecności czasem nie musieli pisać egzaminu albo ocena wyżej... Według mnie to dość lajtowe warunki.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:18   #1872
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:
Nie rozumiem takiego myslenia. To lepiej byc bezrobotna, bo praca nie napawa mnie duma? Skoro lubisz tam pracowac, to chyba dobrze? Malo kto jest dumny ze swoich robot ale najbardziej nie-dumnym mozna chyba byc bedac bezrobotnym (dlugi czas) po studiach..

Nie sądzę. Studia to nie tylko wizja przyszłej pracy, to równiez cała wiedza jaką się nie nich zdobędzie dająca satysfakcję. Jak to powiedział jeden wykładowca "kiedy skończycie studia będziecie ekspertami" . Czy to nie brzmi dumnie ?
Oczywiście praca tez jest bardzo istotna, ale to nie wszystko. Studia uczą też patrzenia na rzeczywistość innymi oczyma ( szczególnie w przypadku nauk społecznych uważanych za nieprzyszlosciowe) oraz znacznie wzbogacają.

A co do pracy w zawodzie ? Ja myślę, ze kto szuka ten znajdzie. Może nie od razu, ale kiedyś na pewno.

Edytowane przez violonczelistka
Czas edycji: 2011-08-26 o 19:23
violonczelistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:22   #1873
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Oj, skąd ja to znam...
Są 3 i 3... Mnie np. zaskoczyło, że jedna tu wizażanka napisała, że za 100% obecności czasem nie musieli pisać egzaminu albo ocena wyżej... Według mnie to dość lajtowe warunki.
zgadzam się . Tak samo jak są studia i studia, tak samo trójka trójce nierówna. Trudno porównywać studiowanie np. prawa na UJ ze studiowaniem ochrony środowiska na PK. Co z tego, że osoba studiująca ten drugi kierunek będzie leciała na samych piątkach, miała stypendium i czas na pracę , skoro pierwszy student z marnymi trójczynami włoży o wiele więcej wysiłku w samo studiowanie i będzie miał znacznie większą wiedzę.

Tu oczywiście uogólniłam (mogą się zdarzyć odwrotne przypadki), to tylko przykład.
Jednak uważam, że takie porównywanie - ja pracuję, ty nie, ja mam piątki, a ty trójki i masa innych jest bezsensowna. Są różne uczelnie, różny poziom , różne uwarunkowania rodzinne itd.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:27   #1874
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
invisible -to na 100% prywatna drogeria, pod własnym szyldem, nie sieciowym. W gazetce promocja od 23, ona mi mówi, że od 28-gazetki leżą na ladzie. Krem stał ostatni, oznaczony jako promocja, ale cena była regularna. Moim zdaniem ewidentny kant.
Aaa to co innego. Zrozumiałam, że promocja miała się zacząć za tydzień, a Ty chciałaś kupić ten krem w promocji wcześniej. Teraz rozumiem i kierowniczka zachowała się dziwnie

Co do studiów - ja większość trój to mam naprawdę wymodlonych. Terminy egzaminów mam dwa - jeden normalny i poprawka. Potem warunek, bardzo drogi. Nie ma zerówek, dopytywania na dyżurze czy przepisywania oceny z ćwiczeń jako ocena z egzaminu, jak to ma wszystko miejsce u mojej koleżanki. U mnie zaliczenie jest od 75% - a opanować tyle to niemało. A to wystarcza jedynie na tą trójczynę.

Ja chcę być w przyszłości tłumaczem przysięgłym. Bez skończonej filologii i zdanego egzaminu na nic mi praca choćby u najlepszego tłumacza przysięgłego na świecie - sama tłumaczem bez papierka nie zostanę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:28   #1875
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violonczelistka Pokaż wiadomość
Nie sądzę. Studia to nie tylko wizja przyszłej pracy, to równiez cała wiedza jaką się nie nich zdobędzie dająca satysfakcję. Jak to powiedział jeden wykładowca "kiedy skończycie studia będziecie ekspertami" . Czy to nie brzmi dumnie ?
Oczywiście praca tez jest bardzo istotna, ale to nie wszystko. Studia uczą też patrzenia na rzeczywistość innymi oczyma ( szczególnie w przypadku nauk społecznych uważanych za nieprzyszlosciowe) oraz znacznie wzbogacają.
Dodam jeszcze, że żeby tak podchodzic do sprawy konieczny jest jeden warunek. Trzeba lubić swój kierunek !
Stary 2011-08-26, 19:35   #1876
invisible_01
Zakorzeniona

W ogóle to uważam, że powinnyśmy sprecyzować, o szukanie jakiej pracy chodzi. Jakbym zwolniła się z kina i szukała pracy np. w sklepie odzieżowym, to pewnie doświadczenie w pracy z klientem (praca w kinie, hostesowanie) byłoby dość pożądane i pewnie wybrano by mnie zamiast osoby, która nigdy nie pracowała. Ale na cóż mi doświadczenie z pracy w kinie, byciu hostessą czy inne, gdybym starała się o pracę w biurze tłumaczeń? Wymagania to zawsze skończone studia i najlepiej doświadczenie jako tłumacz - a nie doświadczenie zawodowe w ogóle. Pewnie, że najlepszy będzie pracownik, który skończył studia, a podczas nich pracował w zawodzie - ale kto z nas może sobie na to pozwolić? Nikt mi nie da posady tłumacza, studentowi psychologii nikt nie pozwoli na własną rękę pomagać pacjentom, studentowi prawa nikt nie pozwoli poprowadzić sprawy i tak dalej.
Stary 2011-08-26, 19:56   #1877
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
oj ja też to zauważyłam. np mój znajomy miał załamke bo poznał laske na imprezie ale po dłuższej znajomości ona stwierdziła "ej stary sory jesteś straszną sierotą, to nie dla mnie" i się śmiała że taki chłop a mamusia mu na wszystko daje.
mówię mu "to idź do pracy. moze w pracy poznasz kobiete"
co mi odpowiedział? "oj nie bo mama będzie gadać że teraz to powinienem się uczyć"

Cytat:
Jak dla mnie ta laska gorsza od tego chłopaka. Żeby skreślic faceta tylko dlatego, że mu mama daje pieniądze ? Pewnie chłopak miał wiele innych zalet. Jakas ograniczona
Ograniczone i puste jest nie myslenie o takich sprawach. Jedna zycie to nie tylko ladna buzka i fajny charakter czy 'inne zalety', facet MUSI pracowac i tyle. Tak ten swiat jest zbudowany, faceci pracuja, kobiety musza na jakis czas prace przerwac jak zajda w ciaze i beda sie dzieckiem zajmowac (no chyba ze nie chca dzieci). Z ladnej miski sie nie najesz. Chyba, ze komus takie zycie jakie prowadzi wiele koiet w tym kraju, one pracuja, oplacaja mieszkanie i jedzenie a facet jeszcze podbiera na piwo.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja nie mam łatwych studiów i często uczę się, a i tak będzie ledwo ta trója.
No to sprawa jasna, studia sa wazniejsze.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
18 lat się kończy w połowie liceum. Co z tego, że ktoś wtedy wg prawa jest dorosły, skoro jest w LO albo w technikum i szans na sensowną pracę nie ma? Bo nawet nie ma matury?
Wlasnie, dzieciak musi miec waruki do napisania matury przede wszystkim, no to takie minimalne minimum. Po maturze mozna juz gonic do pracy, ale nie przed.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Oj, skąd ja to znam...
Oj, wyobraz sobie ze tak poziom teraz zanizaja, byle nie pozamykali im wydzialow, ze ludzie ktorzy nie potrafia zrobic rzutu plaskiej figury i wlaczyc komputera sa inzynierami. I wiekszosc z nich leciala na samych trojach. Bo przeciez policzyc macierz to kosmos, nie da sie. Sprawdzic czy ciag maleje tez nie. Poszlabym dzisiaj do innej szkoly, ale tez nie myslalam ze taki poziom jest mozliwy. Ale znowu ciagle slysze od innych ludzi zp politechnik ze tam jest to samo ;/ Potem sie wala budynki i mosty, tona statki
Na prawo i medycyne jest zawsze tlum chetnych to oni sie nie musza martwic, robia taki poziom jaki chca, ale tam gdzie jest 5 osob na roku nie ma tak ;/
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:58   #1878
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
zgadzam się . Tak samo jak są studia i studia, tak samo trójka trójce nierówna. Trudno porównywać studiowanie np. prawa na UJ ze studiowaniem ochrony środowiska na PK..
a w czym matma, fizyka, chemia, geometria wykreślna jest łatwiejsza od prawa?

(żeby uprzedzić - nie studiuję OŚ ).
Stary 2011-08-26, 19:58   #1879
invisible_01
Zakorzeniona

Zmieniając temat - dziwi mnie oszpecanie ludzi photoshopem. Rozumiem podrasowanie niedoskonałości, ale to co zrobiono z bohaterami "Pamiętników wampirów" mnie przeraziło: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7700986_n.jpg. Ta aktorka jest śliczna, aktorzy przystojni, po co sprawiać, że wyglądają jak porcelanowe lalki i się świecą jak psu jaja? Nie rozumiem.
Stary 2011-08-26, 20:03   #1880
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Oj, wyobraz sobie ze tak poziom teraz zanizaja, byle nie pozamykali im wydzialow, ze ludzie ktorzy nie potrafia zrobic rzutu plaskiej figury i wlaczyc komputera sa inzynierami. I wiekszosc z nich leciala na samych trojach. Bo przeciez policzyc macierz to kosmos, nie da sie. Sprawdzic czy ciag maleje tez nie. Poszlabym dzisiaj do innej szkoly, ale tez nie myslalam ze taki poziom jest mozliwy. Ale znowu ciagle slysze od innych ludzi zp politechnik ze tam jest to samo ;/ Potem sie wala budynki i mosty, tona statki
Na prawo i medycyne jest zawsze tlum chetnych to oni sie nie musza martwic, robia taki poziom jaki chca, ale tam gdzie jest 5 osob na roku nie ma tak ;/
Rozumiem, jasna sprawa.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:04   #1881
201604250941
Konto usunięte

Ian to Ian, zawsze piekny
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:04   #1882
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Zmieniając temat - dziwi mnie oszpecanie ludzi photoshopem. Rozumiem podrasowanie niedoskonałości, ale to co zrobiono z bohaterami "Pamiętników wampirów" mnie przeraziło: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7700986_n.jpg. Ta aktorka jest śliczna, aktorzy przystojni, po co sprawiać, że wyglądają jak porcelanowe lalki i się świecą jak psu jaja? Nie rozumiem.
Przed kilkoma dniami na przystanku tramwajowym napawała lękiem ta pani:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg anna.jpg (63,0 KB, 113 załadowań)
Stary 2011-08-26, 20:18   #1883
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ograniczone i puste jest nie myslenie o takich sprawach. Jedna zycie to nie tylko ladna buzka i fajny charakter czy 'inne zalety', facet MUSI pracowac i tyle. Tak ten swiat jest zbudowany, faceci pracuja, kobiety musza na jakis czas prace przerwac jak zajda w ciaze i beda sie dzieckiem zajmowac (no chyba ze nie chca dzieci). Z ladnej miski sie nie najesz. Chyba, ze komus takie zycie jakie prowadzi wiele koiet w tym kraju, one pracuja, oplacaja mieszkanie i jedzenie a facet jeszcze podbiera na piwo.

Ale żeby od razu skreślać kogos, bo nie pracuje ? I tylko z tego powodu?
A gdzie zauroczenie, fascynacja druga osobą? Może myślę zbyt idealistycznie, ale nie wszystko ogranicza się do pieniędzy! Nie cierpie takiego podejścia .
Kiedy owo dziecko pojawi się na świecie mężczyzna może iść do pracy. Sytuacja go zmusi i tyle.
Nie zmienię zdania : dziewczyna jest cholernie ograniczona , myśli pewnie tylko o pieniądzach, że tylko i wyłącznie z tego powodu go skreśliła (chyba, że chłopak miał inne wady, ale o tym nic nie wiadomo). Nie zasługuje na tego gościa. Powinna mieć dobrze zarabiającego bismesmena z wypasioną furą i kupa forsy I przede wszystkim usamodzielnionego. Nie ważne jakie ma zainteresowania, poglądy, charakter. No bo przecież praca najwazniejsza. Może sama jest mało ambitna? Tylko pozazdrościć.

Edytowane przez violonczelistka
Czas edycji: 2011-08-26 o 20:21
violonczelistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:20   #1884
invisible_01
Zakorzeniona

Ja nie rozumiem tego. Jeśli producenci chcą, żeby ich produkty reklamowały porcelanowe lalki, to po co zatrudniają ludzi i ich oszpecają? Nie poznałabym Anny Dereszowskiej na tym zdjęciu - wygląda strasznie, a to piękna kobieta.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
A gdzie miłość, fascynacja druga osobą? Może myślę zbyt idealistycznie, ale nie wszystko ogranicza się do pieniędzy! Nie cierpie takiego podejścia .
Kiedy owo dziecko pojawi się na świecie mężczyzna może iść do pracy. Sytuacja go zmusi i tyle.
Nie zmienię zdania : dziewczyna jest cholernie ograniczona , myśli pewnie tylko o pieniądzach, że tylko i wyłącznie z tego powodu go skreśliła (chyba, że chłopak miał inne wady, ale o tym nic nie wiadomo). Nie zasługuje na tego gościa. Powinna mieć dobrze zarabiającego bismesmena z wypasioną furą i kupa forsy I przede wszystkim usamodzielnionego. Nie ważne jakie ma zainteresowania, poglądy, charakter. No bo przecież praca najwazniejsza.
A kto mówi, że facet ma być bogaty? Poglądy i charakter są ważne - a ja chcę faceta dojrzałego, samodzielnego, zaradnego. Facet powinien pracować - nie chodzi o wielką pensję, ale o pewną zaradność życiową. Nie wyobrażam sobie iść na randkę z facetem, który o kasę na np. kino musiał prosić mamusię. I nie mówię tu o randkach nastolatków, ale dorosłych ludzi.
Stary 2011-08-26, 20:23   #1885
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]
A kto mówi, że facet ma być bogaty? Poglądy i charakter są ważne - a ja chcę faceta dojrzałego, samodzielnego, zaradnego. Facet powinien pracować - nie chodzi o wielką pensję, ale o pewną zaradność życiową. Nie wyobrażam sobie iść na randkę z facetem, który o kasę na np. kino musiał prosić mamusię. I nie mówię tu o randkach nastolatków, ale dorosłych ludzi.
Czasem nie można mieć wszystkiego Trzeba się zastanowic co się bardziej ceni : samodzielność życiową czy ciekawe zainteresowania i niebanalny charakter. Jak dla mnie to drugie brzmi bardziej zachęcająco, ale to po prostu kwestia wartości.
Stary 2011-08-26, 20:24   #1886
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
a w czym matma, fizyka, chemia, geometria wykreślna jest łatwiejsza od prawa?

(żeby uprzedzić - nie studiuję OŚ ).
to był tylko przykład
Akurat podałam kierunek , który uchodzi za dość wymagający i taki, który uchodzi za jeden z najmniej wymagających (uchodzi, czyli nie jest powiedziane,że tak na pewno jest) , żeby nakreślić, o co mi chodzi . Mogłam w sumie porównać to nieszczęsne prawo na UJ do prawa na KSW (teraz KA) lub medycynę do filozofii, a OŚ do innego kierunku na PK. Chodzi o to, że są różne poziomy trudności. Niektórzy na studiach mają naprawdę sporo materiału do opanowania , czasem skomplikowanego, trzeba się tego nauczyć, żeby zdać i nie ma zmiłuj. Jedni mają tego materiału w ciągu całych studiów tyle, co inni na jednym przedmiocie.

BTW Dla mnie fizyka jest trudna i gdybym miała mieć taki przedmiot na studiach to musiałabym do niego porządnie przysiąść
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:30   #1887
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Czasem nie można mieć wszystkiego Trzeba się zastanowic co się bardziej ceni : samodzielność życiową czy ciekawe zainteresowania i niebanalny charakter. Jak dla mnie to drugie brzmi bardziej zachęcająco, ale to po prostu kwestia wartości.
A czy pracujący facet nie może mieć świetnego charakteru i hobby?
Stary 2011-08-26, 20:36   #1888
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Chcesz być np. lekarzem? Nie. Więc nie masz doświadczenia w SZUKANIU PRACY jako lekarz. Czyli masz ograniczone doświadczenie w tym, czego wymagają pracodawcy.
Tak sie sklada,ze tez czytalam o pracy dla lekarzy i oprocz oczywistego papierka byly wymagania pewnych umiejetnosci- dobra komunikacja z ew pacjentami, inicjatywa, praca zespolowa i takie male gooowienka. Dobrze widziec,ze ktos w poprzedniej pracy sie tego nauczyl albo co nieco o tym wie. I juz.

Cytat:
Stary 2011-08-26, 20:39   #1889
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie zauroczenie, fascynacja druga osobą? Może myślę zbyt idealistycznie, ale nie wszystko ogranicza się do pieniędzy! Nie cierpie takiego podejścia .
Nie zmienię zdania : dziewczyna jest cholernie ograniczona , myśli pewnie tylko o pieniądzach, że tylko i wyłącznie z tego powodu go skreśliła (chyba, że chłopak miał inne wady, ale o tym nic nie wiadomo). Nie zasługuje na tego gościa. Powinna mieć dobrze zarabiającego bismesmena z wypasioną furą i kupa forsy I przede wszystkim usamodzielnionego. Nie ważne jakie ma zainteresowania, poglądy, charakter. No bo przecież praca najwazniejsza. Może sama jest mało ambitna? Tylko pozazdrościć.
No to teraz ty jesteś ograniczona.
Gdyby rozmowa wyglądała tak:
dziewczyna- a pracujesz gdzieś?
chłopak- nie.
dziewczyna- to spier...
Można by było powiedzieć, że jest ograniczona.

A taka rozmowa?
dziewczyna- a pracujesz gdzieś?
chłopak- nieeee, no hehe nie pracuję
dziewczyna- dlaczego?
chłopak- no mieszkam z rodzicami... oni mi dają kasę, daaa? Po co mam teraz pracować, jeszcze się napracuję.
dziewczyna- ok, gościu, to papa
To już co innego prawda?

Nie oceniaj kogoś jak nie masz wszystkich danych.

I tak, moim zdaniem myślisz idealistycznie. Co mi po ciekawych zainteresowaniach jeśli chłopak jest niezaradny życiowo? Co mi po osobowości jeśli będę musiała go utrzymywać? Z zainteresowaniami i osobowością to można się za rączkę potrzymać i pochodzić na randki ale bez zaradności i obowiązkowości randki szybko się skończą.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Tak sie sklada,ze tez czytalam o pracy dla lekarzy i oprocz oczywistego papierka byly wymagania pewnych umiejetnosci- dobra komunikacja z ew pacjentami, inicjatywa, praca zespolowa i takie male gooowienka. Dobrze widziec,ze ktos w poprzedniej pracy sie tego nauczyl albo co nieco o tym wie. I juz.
I już Spoko.
To ja idę do domu

Co do zaliczania przedmiotów za obecność, to widzę w tym jakiś sens kiedy przedmiot jest na zaliczenie bez oceny i jest to mała grupa a nie wykład gdzie można się zaszyć w ostatniej ławce i spać. Ok, ktoś ma 100% obecności, był, wiedzę posiadł, ma zaliczenie bez niczego a reszta pisze kolosa.
Na gronie mojej uczelni ludzie wymieniają się informacjami na temat wykładowców. Często z tego korzystam jednak zauważyłam, że mam trochę inne kryteria... Ja za nic nie pójdę do kogoś, kto lekką ręką stawia piąteczki leserom jednocześnie 'dupnie' prowadząc zajęcia. Wolę się umęczyć u jakiejś brzytwy i mieć materiał w małym palcu i dostać piąteczkę na którą zapracowałam.
Ale kij z tym, niech się nie uczą, niech nie wiedzą. Potem nie dostaną mojej posady

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-08-26 o 20:43
Stary 2011-08-26, 20:40   #1890
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
I już Spoko.
To ja idę do domu
Nieee, zostan

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości