|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Praca biurowa nijak się ma do moich (na przykład moich) studiów. Zawód, do którego się uczę, mogę wykonywać tylko po studiach. Takiej pracy biurowej to mogłabym się podjąć dorywczo. Gdybym mogła.
|
|
|
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Dokładnie. Takie porównywanie ocen jest zaiste głupotą. Jak się dowiedziałam, że jest możliwość na innych studiach np. dostać piątkę... bo się na zajęcia chodziło, albo właśnie napisało coś na kilka stron, to mnie autentycznie s**** trafił ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
No to Good4u. Przytoczylam przyklad, zeby pokazac, ze wszedzie chca doswiadczenia. Nie pytalam, czy zechcialabys ten zawod wykonywac (domyslilam sie,ze nie).
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
rozbijam namiot przed AGH, skusisz się? blisko centrum i UJ...
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Czemu tak uwazasz? Przynajmniej jakies doswiadczenie zawodowe i umiejetnosci, ktore niektorzy zdobeda np w wieku 26 lat. |
|
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Chcesz być np. lekarzem? Nie. Więc nie masz doświadczenia w SZUKANIU PRACY jako lekarz. Czyli masz ograniczone doświadczenie w tym, czego wymagają pracodawcy.
|
|
|
|
#1870 |
|
lokalna gwiazda
|
Nie, to ona usiłowala mi wmówić, że promocji jeszcze nie ma-dziwna jakaś. W życiu bym nie wymuszała zakupu, tym bardziej, że na ten krem była promocja jednocześnie w 3 różnych sieciach-u nich akurat najtaniej. Jej strata, kupiłam w innej drogerii. Więcej nie będę tam chodzila.
|
|
|
|
#1871 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Są 3 i 3... Mnie np. zaskoczyło, że jedna tu wizażanka napisała, że za 100% obecności czasem nie musieli pisać egzaminu albo ocena wyżej... Według mnie to dość lajtowe warunki.
|
|
#1872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy to nie brzmi dumnie ? Oczywiście praca tez jest bardzo istotna, ale to nie wszystko. Studia uczą też patrzenia na rzeczywistość innymi oczyma ( szczególnie w przypadku nauk społecznych uważanych za nieprzyszlosciowe) oraz znacznie wzbogacają. A co do pracy w zawodzie ? Ja myślę, ze kto szuka ten znajdzie. Może nie od razu, ale kiedyś na pewno.
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-08-26 o 19:23 |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu oczywiście uogólniłam (mogą się zdarzyć odwrotne przypadki), to tylko przykład. Jednak uważam, że takie porównywanie - ja pracuję, ty nie, ja mam piątki, a ty trójki i masa innych jest bezsensowna. Są różne uczelnie, różny poziom , różne uwarunkowania rodzinne itd. |
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Co do studiów - ja większość trój to mam naprawdę wymodlonych. Terminy egzaminów mam dwa - jeden normalny i poprawka. Potem warunek, bardzo drogi. Nie ma zerówek, dopytywania na dyżurze czy przepisywania oceny z ćwiczeń jako ocena z egzaminu, jak to ma wszystko miejsce u mojej koleżanki. U mnie zaliczenie jest od 75% - a opanować tyle to niemało. A to wystarcza jedynie na tą trójczynę. Ja chcę być w przyszłości tłumaczem przysięgłym. Bez skończonej filologii i zdanego egzaminu na nic mi praca choćby u najlepszego tłumacza przysięgłego na świecie - sama tłumaczem bez papierka nie zostanę. |
|
|
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1876 |
|
Zakorzeniona
|
W ogóle to uważam, że powinnyśmy sprecyzować, o szukanie jakiej pracy chodzi. Jakbym zwolniła się z kina i szukała pracy np. w sklepie odzieżowym, to pewnie doświadczenie w pracy z klientem (praca w kinie, hostesowanie) byłoby dość pożądane i pewnie wybrano by mnie zamiast osoby, która nigdy nie pracowała. Ale na cóż mi doświadczenie z pracy w kinie, byciu hostessą czy inne, gdybym starała się o pracę w biurze tłumaczeń? Wymagania to zawsze skończone studia i najlepiej doświadczenie jako tłumacz - a nie doświadczenie zawodowe w ogóle. Pewnie, że najlepszy będzie pracownik, który skończył studia, a podczas nich pracował w zawodzie - ale kto z nas może sobie na to pozwolić? Nikt mi nie da posady tłumacza, studentowi psychologii nikt nie pozwoli na własną rękę pomagać pacjentom, studentowi prawa nikt nie pozwoli poprowadzić sprawy i tak dalej.
|
|
|
|
#1877 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na prawo i medycyne jest zawsze tlum chetnych to oni sie nie musza martwic, robia taki poziom jaki chca, ale tam gdzie jest 5 osob na roku nie ma tak ;/ |
|||||
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (żeby uprzedzić - nie studiuję OŚ ).
|
|
#1879 |
|
Zakorzeniona
|
Zmieniając temat - dziwi mnie oszpecanie ludzi photoshopem. Rozumiem podrasowanie niedoskonałości, ale to co zrobiono z bohaterami "Pamiętników wampirów" mnie przeraziło: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7700986_n.jpg. Ta aktorka jest śliczna, aktorzy przystojni, po co sprawiać, że wyglądają jak porcelanowe lalki i się świecą jak psu jaja?
Nie rozumiem.
|
|
|
|
#1880 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#1881 |
|
Konto usunięte
|
Ian to Ian, zawsze piekny
|
|
|
|
#1882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1883 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie zauroczenie, fascynacja druga osobą? Może myślę zbyt idealistycznie, ale nie wszystko ogranicza się do pieniędzy! Nie cierpie takiego podejścia . ![]() Kiedy owo dziecko pojawi się na świecie mężczyzna może iść do pracy. Sytuacja go zmusi i tyle. Nie zmienię zdania : dziewczyna jest cholernie ograniczona , myśli pewnie tylko o pieniądzach, że tylko i wyłącznie z tego powodu go skreśliła (chyba, że chłopak miał inne wady, ale o tym nic nie wiadomo). Nie zasługuje na tego gościa. Powinna mieć dobrze zarabiającego bismesmena z wypasioną furą i kupa forsy I przede wszystkim usamodzielnionego. Nie ważne jakie ma zainteresowania, poglądy, charakter. No bo przecież praca najwazniejsza. Może sama jest mało ambitna? Tylko pozazdrościć.
,,Zawsze robi mi się smutno, gdy coś miłego się kończy. Co prawda zawsze można mieć nadzieję na coś jeszcze milszego, ale co do tego nigdy nie ma pewności. " Edytowane przez violonczelistka Czas edycji: 2011-08-26 o 20:21 |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzeniona
|
Ja nie rozumiem tego. Jeśli producenci chcą, żeby ich produkty reklamowały porcelanowe lalki, to po co zatrudniają ludzi i ich oszpecają? Nie poznałabym Anny Dereszowskiej na tym zdjęciu - wygląda strasznie, a to piękna kobieta.
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba się zastanowic co się bardziej ceni : samodzielność życiową czy ciekawe zainteresowania i niebanalny charakter. Jak dla mnie to drugie brzmi bardziej zachęcająco, ale to po prostu kwestia wartości.
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akurat podałam kierunek , który uchodzi za dość wymagający i taki, który uchodzi za jeden z najmniej wymagających (uchodzi, czyli nie jest powiedziane,że tak na pewno jest) , żeby nakreślić, o co mi chodzi . Mogłam w sumie porównać to nieszczęsne prawo na UJ do prawa na KSW (teraz KA) lub medycynę do filozofii, a OŚ do innego kierunku na PK. Chodzi o to, że są różne poziomy trudności. Niektórzy na studiach mają naprawdę sporo materiału do opanowania , czasem skomplikowanego, trzeba się tego nauczyć, żeby zdać i nie ma zmiłuj. Jedni mają tego materiału w ciągu całych studiów tyle, co inni na jednym przedmiocie. BTW Dla mnie fizyka jest trudna i gdybym miała mieć taki przedmiot na studiach to musiałabym do niego porządnie przysiąść
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzeniona
|
A czy pracujący facet nie może mieć świetnego charakteru i hobby?
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie sklada,ze tez czytalam o pracy dla lekarzy i oprocz oczywistego papierka byly wymagania pewnych umiejetnosci- dobra komunikacja z ew pacjentami, inicjatywa, praca zespolowa i takie male gooowienka. Dobrze widziec,ze ktos w poprzedniej pracy sie tego nauczyl albo co nieco o tym wie. I juz.
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby rozmowa wyglądała tak: dziewczyna- a pracujesz gdzieś? chłopak- nie. dziewczyna- to spier... Można by było powiedzieć, że jest ograniczona. A taka rozmowa? dziewczyna- a pracujesz gdzieś? chłopak- nieeee, no hehe nie pracuję dziewczyna- dlaczego? chłopak- no mieszkam z rodzicami... oni mi dają kasę, daaa? Po co mam teraz pracować, jeszcze się napracuję. dziewczyna- ok, gościu, to papa To już co innego prawda? Nie oceniaj kogoś jak nie masz wszystkich danych. I tak, moim zdaniem myślisz idealistycznie. Co mi po ciekawych zainteresowaniach jeśli chłopak jest niezaradny życiowo? Co mi po osobowości jeśli będę musiała go utrzymywać? Z zainteresowaniami i osobowością to można się za rączkę potrzymać i pochodzić na randki ale bez zaradności i obowiązkowości randki szybko się skończą. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Spoko. To ja idę do domu ![]() Co do zaliczania przedmiotów za obecność, to widzę w tym jakiś sens kiedy przedmiot jest na zaliczenie bez oceny i jest to mała grupa a nie wykład gdzie można się zaszyć w ostatniej ławce i spać. Ok, ktoś ma 100% obecności, był, wiedzę posiadł, ma zaliczenie bez niczego a reszta pisze kolosa. Na gronie mojej uczelni ludzie wymieniają się informacjami na temat wykładowców. Często z tego korzystam jednak zauważyłam, że mam trochę inne kryteria... Ja za nic nie pójdę do kogoś, kto lekką ręką stawia piąteczki leserom jednocześnie 'dupnie' prowadząc zajęcia. Wolę się umęczyć u jakiejś brzytwy i mieć materiał w małym palcu i dostać piąteczkę na którą zapracowałam. Ale kij z tym, niech się nie uczą, niech nie wiedzą. Potem nie dostaną mojej posady
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-08-26 o 20:43 |
||
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pewnie chłopak miał wiele innych zalet. Jakas ograniczona