|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
misia,też ostatnio kupiłam sobie te cocoa butter-Palmers i smaruje nim piersi,zwłaszcza sutki bo mam suche,chociaż brzuch też smaruje.
Monia i masz racje. Twoi rodzice powini teraz bardziej do Ciebie latać,niż ty do Polski.Ja w tym roku wraz z mężem w ogóle nie jade do pl,właśnie ze względu na ciąże.Moja mama przyjedzie przed porodem i zostanie by pomóc.
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
To i ja dopiszę się do listy z moim maleństwem . Mam na imię Gosia i mam 26 lat Termin 11.04 z USG a 30.03 wyliczony przez ginekolog Widzę, że też są dziewczyny z zagranicy
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
brawo
Cytat:
nie matrw sie ze nie masz np nudnosci trzeba sie cieszyc, ja jestem w 6tyg i 2dniu i tez mnie tylko piersi bola, trzeba sie cieszyc bo spotkanie z panem klozetem niewiadomo kiedy dopadnie hehe Cytat:
![]() witamy i gratulujemy
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2011-08-26 o 13:10 |
||
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
tikki85 witamy
mar2sia ja mam 11+4d dzis i obajawow prawie zero. Nie mialam i nie mam mdlosci wcale. Moze lekka zgage z 2 razy w 6 tygodniu... i tyle. Tez sie martwilam ( i nadal martwie ale mniej jakby). Tydzien temu bylam u poloznej i pieknie serduszko bylo sychac dopplerem wiec ja na razie wszystko ok. Mam wiec nadzieje ze ja z tych szczeliwcow ktorzy latwo ciaze przechodza moze Ty tez. Chociaz u Ciebie to jeszcze bardzo wczesnie i objawy Cie moga jeszcze dopasc |
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
No ja to mam nudności...ostatnio coraz mniej...biust jak po operacji plastycznej
, wczoraj doszły wzdęcia i zgaga .Ja mojego dzidziora widziałam tydzień temu na USG serducho ładnie biło i gin mówiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku .
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Teraz lecimy do teściów, potem do rodziców żeby im powiedzieć. Jest jeszcze bardzo wcześnie, mam mieszane uczucia czy już mówić, ale mąż już chce... |
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zawsze było ze córeczka odwiedziła, a teraz tylko wnusiu wnusia ![]() mama cos tam podniosła ostatnio głos i tata do niej niestrasz mi wnusia ![]() Jednym słowem sa wniebowzięci ![]() Cytat:
![]() A ja dalej mdlosci. Dzis mnie brzuch pobolewa.. pogoda straszna jak dla mnie, upał a ja sie zle czuje i juz widze jaka jestem spuchnięta na nogach. Masakra. Miałam dzis duzo załatwiania. Nalatałam sie. A teraz leze i nie wstaje. A bron Borze wychodzic z domu. Chyba z ejutro ![]() a na maila wstawiam świerzy brzuszek ale juz nie zrobiony na czczo tylko popołudniu
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-08-26 o 13:44 |
||
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzusio w bluzce fajna kulka hehe, a w sukiennce nie widac
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zjedlismy obiadek, Filipek spi... mam znowu troche spokoju
![]() no to piekne wiadomosci ![]() Cytat:
dziekuje ale powatpiewam w to zeby moj lekarz mi odhaczyl spowrotem wszystkie zakazy bo on taki zapobiegliwy jest ![]() oj Ci ojcowie ![]() ale to chyba swiadczy tylko o tym ze sie martwi. a Twoj tz niech sie przyzwyczaja ze calodniowego spanka juz niedlugo nie bedzie mial ![]() Cytat:
gratulacje
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \Wiesz co czasami rodzice najpierw sa zszokowani. Moja mama jak zadzwoniłam do niej peirwszej powiedziaam o II kreskach an tescie to mi nie uwierzyła Powiedziłą ze sobie jaja robie. Zmieniała temat. Na drugi dzien jak w oczy usłysząła to dopiero Tata od razu sie ucieszył ale najpierw kazał przysiądz ze nie kłamie Myslala ze go w bambuko robimy![]() Mysle ze kwestia przyzwyczajenia. Chyba niema rodzicow takich ktorzy nie cieszyli by sie. jednak taka wiadomsoc do codziennych nie nalezy. Wiec musza sie oswoic pewnie co niektorzy. tesciowia moja pwoiedziała ze fajnie a tesciu "no jak jest to jest: i tez sie wkurzyłam. Bo widzac reakcje moich a slyszac tesciow to mi sie cisnieniie podniosło. Ale jak tam jezdze to ciagle wysciskana jestem , pytaja sie cigle jak sie czuje itp....wiec chyba tez do nich to juz doszło...
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2011-08-26 o 13:59 |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladny brzus.
|
|
#3583 |
|
Konto usunięte
|
Wiec tak: to cos przy jajniku to owszem, mogla byc pozamaciczna ale sie nie rozwija wiec zostanie wchlonieta, jednak bardziej prawdopodobne jest przetrwale cialko zólte, krwiak na macicy powinien sie wchlonac, nie rosnie tez, serducho bije
6t3d. Jestem w szoku, bo nie zaplacilam ani grosza, bo to kontrola byla! spytalam czy moze poprowadzic mi lekarz ciaze, zgodzil sie, bez problemu w pon l4 odbiore w recepcji, a skoro potrzebuje l4 to musze sie jeszcze umówic na 8 wrzesnia, bo prenatalne w 1 tyg pazdziernika a on na az tak dlugi okres (teraz mam do 29 sierpnia) nie moze mi druku wystawic. Mówi, ze moze byc cc, ale jak sie upre to mozna próbowac dolem Uff ![]() Witam nowe mamusie ciepło Zariah, ważna rzecz - bo trochę na forum zamieszanie jest, może kolejną część wątku zatytułować nie mamy wiosenne, a marcowo-kwietniowe (z zaznaczeniem oczywiście lutowych, bo też takie mamy ), bo teraz już wchodzą mamy majowo-czerwcowe 2012 i bałagan powstaje - bo one niby też wiosenne?
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29005356]
Zariah, ważna rzecz - bo trochę na forum zamieszanie jest, może kolejną część wątku zatytułować nie mamy wiosenne, a marcowo-kwietniowe (z zaznaczeniem oczywiście lutowych, bo też takie mamy ), bo teraz już wchodzą mamy majowo-czerwcowe 2012 i bałagan powstaje - bo one niby też wiosenne? [/QUOTE] Popieram, miesiącami będzie lepiej |
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
szajajaba - gratuluje dobrych wiesci!
co do tytulu watku to jak najbardziej tak To byl moj pierwszy watek i troche nie pomyslalam zeby doprecyzowac ze marzec -kwiecien. (no i luty oczywiscie Ale na pewno tak zrobie. Lepiej zeby mamusie maj-czerwiec mialy swoj watek zeby wszsytkie byly mniej wiecej rowno zaawansowane ![]() Cytat:
![]() Moze doswiadczone mamusie sie wypowiedza bo ja tylko gdybam w sumie
|
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
jest juz watek Mamusie majowo- czerwcowe 2012, ale ze nasz watek taki fajny, to dziewczyny pewnie dlatego u nas sie pojawily
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-26 o 15:25 |
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Milo u nas jest Az mnie duma rozpiera |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Czyli mozna kupić rozmiar taki, jaki się aktualnie nosi z tym, że model ciążowy żeby pas dopasowywał się do rosnącego brzusia? Pytam, bo widziałam korzystną promocję, i zastanawiam się, czy warto się skusić, czy nie za wcześnie...Od jutra idzie mi 12 tc.
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Tak koleżanka kupowała aktualny rozmiar
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba czyli dobre wiadomosci
to supera gdzie ten doktor ma gabinet? tam gdzie robi prenatalne??
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja się rozpływam w tym upale a jak tam Wy? szajajaba dobra wiadomość
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szajajaba ![]() JA mam tez wiesci dobre Mam praktyke |
|
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi75 gratuluję praktyk, a co do spodni, ale i tak przechodziłaś w nich większą część ciąży więc luzik
|
|
|
|
#3600 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
Cytat:
![]() trzymam kciuki oby rodzice zareagowali pozytywnie Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29005356]Wiec tak: to cos przy jajniku to owszem, mogla byc pozamaciczna ale sie nie rozwija wiec zostanie wchlonieta, jednak bardziej prawdopodobne jest przetrwale cialko zólte, krwiak na macicy powinien sie wchlonac, nie rosnie tez, serducho bije 6t3d. Jestem w szoku, bo nie zaplacilam ani grosza, bo to kontrola byla! spytalam czy moze poprowadzic mi lekarz ciaze, zgodzil sie, bez problemu w pon l4 odbiore w recepcji, a skoro potrzebuje l4 to musze sie jeszcze umówic na 8 wrzesnia, bo prenatalne w 1 tyg pazdziernika a on na az tak dlugi okres (teraz mam do 29 sierpnia) nie moze mi druku wystawic. Mówi, ze moze byc cc, ale jak sie upre to mozna próbowac dolem Uff [/QUOTE]gratuluje dobrych wiadomosci Cytat:
![]() super gratuluje ale mi zmoczylo tylek jak wracam z zakupow mimo parasola spodnie mokre do kolan chwale sie fasolka Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-26 o 17:05 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

. Mam na imię Gosia i mam 26 lat

i tyle. Tez sie martwilam ( i nadal martwie ale mniej jakby). Tydzien temu bylam u poloznej i pieknie serduszko bylo sychac dopplerem wiec ja na razie wszystko ok. Mam wiec nadzieje ze ja z tych szczeliwcow ktorzy latwo ciaze przechodza
, wczoraj doszły wzdęcia i zgaga
.

moi skakali z radości choć mama powiedziała ze wolałby sie dowiedzieć w 3 miesiącu bo teraz moja ciąża będzie sie jej dłużyc