|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Właśnie wróciliśmy z basenu.
Marejta ... My nie będziemy robić tematu przewodniego. Na mebelkach będą róże, 2 ściany na różowo, 2 zostaną białe. Jedynie nad łóżeczkiem będą drewniane literki z imieniem Przy jednej białej ścianie będzie czerwona skórzana sofa, a druga sciana bedzie pusta. Postanowiliśmy nic tam nie przyklejać, bo nigdy nie wiadomo jaka bajka będzie na "topie" za 2 latka, wówczas zrobimy Martynce kącik z jej ulubionymi bohaterami bajek.Lecę coś zjeść bo już zgłodniałam od tego pływania. Aaaaa ... i witam nową mamusię ![]() Dobranoc mamusie
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
truskafka- a Ty kim jestes? W sensie jakie zabiegi "na ciało" wykonujesz? Kosmetyczne, czy masaże... tak z ciekawości pytam
Ja też nie mam jakiegoś motywu do pokoiku, ściany pomalowane, dodatki będą białe-łóżeczko, ramki i na ścianie nad łóżeczkiem chcę białą grafike z kwiatów,motyli- jeszcze nie wybrałam... coś w tym stylu. http://allegro.pl/motyl-motyle-ornam...7.html#gallery
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
przywieźli mu troche prezentów, ale najważniejsze, że dogadaliśmy się z wózkiem, po naszym urlopie przychodzi paczka najważniejsze, że wazy tylko 11kg, więc jakos się bedziemy na 4 piętro turlać![]() u nas jakas plaga ciąż 4 maluszek się ujawnił, nasz synio będzie miał kuzynków od groma i ciut, wszystkie w jego wiekuwitam nową mame witaminko trzymaj się kobito, mam nadzieje, że tz zmądrzeje kiedyś i zacznie zachowywać się jak dorosły facet
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Witam z ranka.
Dziś wcześnie wstałam, bo jadę do siebie do firmy na małe zakupy dla niuni i dla siebie ![]() zamierzam kupić: majtki jednorazowe,pieluchy tetrowe,skarpetki,rajstop ki,trochę kosmetyków i akcesorii zapowiada się upalny dzień. Jeszcze wczoraj się wkurzyłam bo miała ze mną jechać moja przyjaciółka miała zadzownić i się umówić nie zadzwoniła ja jak dzwoniłam to nie odbierała. Więc muszę się tyłać sama autobusem mufinka fajny wózek
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Cytat:
![]() Pochwal się później zakupami
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Dlugo mnie nie było. Nasz maluszek zaczał pchac sie na swiat i od wtorku jestem na lekach potrzymujacych ciaze. Jedyny plus to, ze bedac w szpitalu poznalam wszystkich lekarzy poloznkow i na dodatek te upały nie do wytrzymania.Byle do listopada |
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
No oczywiście tak zrobię
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje za odp akurat w przychodni bylam ostatnio po recepte, wiec od razu weszłam do tej dziecięcej (u mnie ten sam budynek) i juz wszystko wiem.... tzn nie co do dokumentow, ale ogólnie jak to wygląda mi wspomniała.... u mojej znajomej położna była 3 lub 4 razy ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
dzidzia najważniejsza.... ja bym pojechała do rodziców, jeśli zajmą się Tobą... bo wydaje mi się, że jesli sie Toba zaopiekują nie bedzie trzeba jechac na gwałt te 70km, a jak sama w domu zostaniesz to nie ma szans na lezenie non-stop...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#1629 |
|
Raczkowanie
|
Bo wywnioskowałam że tego nie można brać w ciąży a lekarz przepisał 3 razy dziennie ![]() niby na twardnienia brzucha.... ale ja tak naprawdę sama go spytałam czy mam coś na to brać i on dopiero wtedy powiedział że mozna i przepisał mi to..... ale z tego co wyczytałam na ulotkach to nie zaleca sie tych leków w ciąży..... należy je podawać "gdy dobro matki przewyższa dobro płodu" ![]() I się zastanawiam czy brać czy nie......... no bo niby lekarz przepisał...... co wy byście zrobiły? |
|
|
|
#1630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahaha... moj tżet to samo... po co teraz kupowac- zostaw kartke i jak urodzisz to podjade do sklepu i kupie, teraz po co..... i teoretycznie byłoby OK, bo wiekszosc drobiazgow ktora pozostala do kupienia nie jest potrzebna teraz, to chodzi o to ze on nie bedzie mial kasy by w 1 dzien, wsio naraz kupic.... ot faceci :P znalazłam w necie fajną stronkę : http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/best-sales.php
|
|
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
PRINCESSSKA przykro mi z powodu łożyska, ale dla Dzidzia trzeba się teraz poświęcić. Ja z tego samego powodu (centralnie przodujące) leżałam miesiąc. Też zastanawiałam się czy nie zostać u rodzicow, ale wolałam być blisko swojego lekarza i szpitala. Wyglądało to tak, że TŻ wstawał wcześniej i zostawiał mi duże śniadanko koło łóżka, jakieś owoce, serki, wodę i termos z herbatą. Chodziłam tylko do wc, a jak wracał robił obiad i potem kolację także nie wstawałam z łóżka.
NIE_WIEM nie doradzę Ci. Na wielu lekach pisze, że nie można stosować w ciąży a są przepisywane i nic się nie dzieje. Ja bym zaufała swojemu lekarzowi. W kwestii twardnień moja gin kazała brać magnez jeśli są nieregularnie i niebolesne, nospę jeśli często a jeśli bolesne to się zgłosić do niej po lek na receptę. OWIECZKA moja kosmetyczka też odradziła mi robić mikrodermabrazję lub peeling kawitacyjny w ciąży OOLONG jesteś skarbnicą wiedzy, pozwoliłam sobie wydrukować co napisałaś, bo pewnie po porodzie szalałabym z nerwów co gdzie i jak pozałatwiać Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-27 o 09:12 |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Jagooda witaj!!
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
![]() Muffinko fajnie, że wyjazd się udał To w rodzinie będziecie mieć wesoło Joamic pochwal się zakupami Współczuje tylko jechania autobusem, bo u mnie dość gorąco jest ![]() mol_aa najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy, a maluszek niech się tak nie rozpędza jeszcze czasu ma trochę ![]() truscafka mam zaufaną kosmetyczkę, nie ma rzeczy której by u niej nie zrobiła, wiem, że jestem w dobrych rękach Dlatego się nie boję zabiegów robić ![]() Kasik i Tincia też nie mam motywu na pokój dla maluszka, na razie odmalujemy ściany, myślę, że jak maluszek podrośnie to wtedy coś się wymyśli i jakiś motyw wybierze ![]() Marjeta ale mój TŻ myśli podobnie, dla niego to żaden problem Nawet woli kupować hurtem bo zawsze jakiś rabat utarguje
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym nie brała.... próbowałaś już magnez czy no-spę ???? skoro sie doprosilas o te leka, a tam taka adnotacvja, chyba nei chcialabym ryzykowac .... i wolalabym te inne metody ....
|
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek mamusie
Wpadam tylko od rana się przywitać zjem śniadanie i uciekam ![]() Najpierw do jednej koleżanki tż jakiś film od niej chciał pożyczyć a później do drugiej na herbatę nas zapraszała. Później na zakupy bo mamy ubytki w domu ![]() Najważniejsze o 16:30 do ginekologa proszę trzymajcie kciuki żeby było dobrze niż ostatnim razem ![]() Odezwę się jak wrócę i zdam relację; A co do motywu przewodniego w pokoiku to u nas króluje kubuś puchatek chyba nawet go jest za dużo
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-27 o 09:06 |
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
aniu -- trzymam oczywiście kciuki !!!! i miłego dnia życzę...
zresztą miłego to wszystkim mamusiom życzę joam udanych zakupów życzę coś miałam napisać, ale mam zaćmienie umysłu, wiec... narazie nie piszę :P
|
|
|
#1637 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, chyba bierze mnie jakiś grzybek "tam"
Dobrze, że za 4 dni wizyta ...
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że tylko 10 minut
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, znalazłam mój kolor wózka
http://www.toysrus.de/product/index....ductId=4604811joa udanych zakupów mola a jak się czujesz? Mam nadzieje, że dzidzi posiedzi jeszcze pare tygodni ![]() Aniu będzie dobrzejakbyś miała chwile to dopisz mi prosze wózek Hauck Apollo 4 co do motywu w pokoiku, to my nawet nie mamy pokoiku dzidzia będzie z nami w sypialni, a jak zrobi się ciasno, to zmienimy mieszkanie.
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
mojego tż udało mi się raz zaciągnąć do sklepu, hehe
resztę rzeczy mam spisać na kartce i on wie gdzie jest sklep i wszystko kupi. faceci chyba nie przepadają za zakupami, no chyba, że kupują jakąś nową "kochanie super kurtkę z napisami wiesz taką zieloną co Ci pokazywałem, i nie jest taka droga", albo "zegarem o którym marzyli od dawna" ja po prostu przeglądam stronki, i raz na kilka dni pokazuję mu co jest jeszcze potrzebne
|
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za odpowiedź....
Postanowiłam nie brać tych leków..... niech są, jak zacznę mieć jakieś częstsze twardnienia, czy zrobią się bolesne to wtedy zacznę brać...... a tak to wydaje mi się że szkoda mojej malutkiej.... W końcu w 30 tygodniu miają prawo zdarzać sie twardnienia, szczególnie po wysiłku..... poza tym macica się przygotowywuje do porodu
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
nie spałam dziś od 5 do 7,w nocy było gorąco,usnęlm około 7,ale o 8.30 tż brutanie obudził mnie telefonem;/ Aniu-i jak zdjęćłas obraczkę??? to widzę,ze nie tylko mój tz wpadł na pomysł by wszytsko kupic podczas jednych zakupów-może dwóch.... ![]()
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z ultradźwiękami to faktycznie, lepiej sobie odpuścić. Bo nie jest to zabieg "niezbędny" A na lekach często jest taka adnotacja "gdy dobro matki przewyższa...", bo nikt nie robi badań na grupie ciężarnych i tak się zabezpieczają koncerny farmaceutyczne, ale jeśli lekarz przepisał, to myślę, że wie co robi.
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Joamic niby 10 minut ale oddychać nie ma czym. Myślę, że zakupy te niedogodności wynagrodzą ![]() Goferek bo dla nich to normalne zakupy, trzeba to kupić i tyle. A dla nas to nowość i w pewnym sensie wielkie wydarzenie ![]() Ale większość mężczyzn tak zakupy "uwielbia", że bardzo szybko chcą mieć je z głowy ![]() Aniu na pewno będzie dobrze wszystko ale kciuki potrzymam
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
o nieeeeeeeeee... oglądam DDTVN i tam było o gołąbkach i teraz mam taką chcice że porażka..... a nie umiem gołąbków...... kill me !!!!
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam śniadanie i niedługo ruszamy
![]() dygotka nie zdjęłam jeszcze mam spuchnięte po wczoraj palce zobaczę jutro i będę siedzieć dopóki nie zdejmę jestem uparta ![]() muffinka dopisałam już wózek
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
tez uwielbiam ale jakos nie mam ochoty
i dobrze! nie chcialoby mi sie robic...co do zakupow moj tz uwielbia te zakupy dla dzieciakow i zawsze kupowal nawet nie potrzebne rzeczy bo ladne albo moze sie przydadza...on jak baba pod tym wzgledem.
|
|
#1648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a powiedz, miałaś jakieś plamienia z powodu łożyska? w którym tyg jesteś? sytuacja się polepszyła? Ja zaczęłam 29tydzień także sporo przed nami.. |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie troszkę ochłodzito spróbuj tak jak pisąłam-potrzymaj z 5 minut rękę w górze.
|
#1650 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() u nas dzisiaj dalej gorąco......trzeba by sie brać za sprzątanko, a wieczorem mamy zaproszenie do szwagra na grila urodzinowego.....trzeba jeszcze po prezent jakiś skoczyć......narazie musze zagonić tż do łazienki żeby mi pomógł sprzątać bo nie moge tych smrodów z płynów za bardzo chlorem walą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Przy jednej białej ścianie będzie czerwona skórzana sofa, a druga sciana bedzie pusta. Postanowiliśmy nic tam nie przyklejać, bo nigdy nie wiadomo jaka bajka będzie na "topie" za 2 latka, wówczas zrobimy Martynce kącik z jej ulubionymi bohaterami bajek.
najważniejsze, że wazy tylko 11kg, więc jakos się bedziemy na 4 piętro turlać

a lekarz przepisał 3 razy dziennie
niby na twardnienia brzucha.... ale ja tak naprawdę sama go spytałam czy mam coś na to brać i on dopiero wtedy powiedział że mozna i przepisał mi to..... ale z tego co wyczytałam na ulotkach to nie zaleca sie tych leków w ciąży..... należy je podawać "gdy dobro matki przewyższa dobro płodu" 

będzie dobrze
dzidzia będzie z nami w sypialni, a jak zrobi się ciasno, to zmienimy mieszkanie.