mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 22:41   #1621
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Właśnie wróciliśmy z basenu.

Marejta ... My nie będziemy robić tematu przewodniego. Na mebelkach będą róże, 2 ściany na różowo, 2 zostaną białe. Jedynie nad łóżeczkiem będą drewniane literki z imieniem Przy jednej białej ścianie będzie czerwona skórzana sofa, a druga sciana bedzie pusta. Postanowiliśmy nic tam nie przyklejać, bo nigdy nie wiadomo jaka bajka będzie na "topie" za 2 latka, wówczas zrobimy Martynce kącik z jej ulubionymi bohaterami bajek.

Lecę coś zjeść bo już zgłodniałam od tego pływania.

Aaaaa ... i witam nową mamusię

Dobranoc mamusie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 23:19   #1622
Tincia
Wtajemniczenie

truskafka- a Ty kim jestes? W sensie jakie zabiegi "na ciało" wykonujesz? Kosmetyczne, czy masaże... tak z ciekawości pytam

Ja też nie mam jakiegoś motywu do pokoiku, ściany pomalowane, dodatki będą białe-łóżeczko, ramki i na ścianie nad łóżeczkiem chcę białą grafike z kwiatów,motyli- jeszcze nie wybrałam... coś w tym stylu.

http://allegro.pl/motyl-motyle-ornam...7.html#gallery

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 00:25   #1623
muffinka90
Zakorzenienie

Hej kobitki nawet u teściowej nie było tak źle, ludzi kupa i Filipek w centrum zainteresowania przywieźli mu troche prezentów, ale najważniejsze, że dogadaliśmy się z wózkiem, po naszym urlopie przychodzi paczka a będzie taki : http://www.preis.de/produkte/Hauck-A...tml#pdp_preise tylko popielaty, ale nie chce mi się już szukać najważniejsze, że wazy tylko 11kg, więc jakos się bedziemy na 4 piętro turlać

u nas jakas plaga ciąż 4 maluszek się ujawnił, nasz synio będzie miał kuzynków od groma i ciut, wszystkie w jego wieku

witam nową mame

witaminko trzymaj się kobito, mam nadzieje, że tz zmądrzeje kiedyś i zacznie zachowywać się jak dorosły facet

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 07:16   #1624
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam z ranka.
Dziś wcześnie wstałam, bo jadę do siebie do firmy na małe zakupy dla niuni i dla siebie
zamierzam kupić:
majtki jednorazowe,pieluchy tetrowe,skarpetki,rajstop ki,trochę kosmetyków i akcesorii
zapowiada się upalny dzień.
Jeszcze wczoraj się wkurzyłam bo miała ze mną jechać moja przyjaciółka miała zadzownić i się umówić nie zadzwoniła ja jak dzwoniłam to nie odbierała. Więc muszę się tyłać sama autobusem

mufinka fajny wózek

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:14   #1625
Tincia
Wtajemniczenie

Bry

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
... miała ze mną jechać moja przyjaciółka miała zadzownić i się umówić nie zadzwoniła ja jak dzwoniłam to nie odbierała. Więc muszę się tyłać sama autobusem
Nie dobra przyjaciółka!!!
Pochwal się później zakupami

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-27, 08:24   #1626
mol_aa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Dlugo mnie nie było. Nasz maluszek zaczał pchac sie na swiat i od wtorku jestem na lekach potrzymujacych ciaze. Jedyny plus to, ze bedac w szpitalu poznalam wszystkich lekarzy poloznkow i na dodatek te upały nie do wytrzymania.
Byle do listopada
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:28   #1627
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Bry

Nie dobra przyjaciółka!!!
Pochwal się później zakupami
No oczywiście tak zrobię

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-27, 08:46   #1628
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie ma sprawy, sama planuje wszystko to jeszcze raz spisać sobie i mieć przygotowane, bo po porodzie naprawdę mnie to stresowało, czy o wszystkim pamiętałam itd

radze tylko wejść na wszelki wypadek na strony swoich urzędów i posprawdzać dokładnie, czego wymagają, ew podzwonić lub nawet wziąć formularze jeszcze przed porodem

nie pytałas jeszcze o poradnię dziecięcą, tam też jak najwcześniej po porodzie się zarejestrować z papierami ze szpitala, potem uzupełnia się akt urodzenia, a jeszcze potem PESEL. Dziecko jest zapisywane od razu do konkretnego lekarza, ma wyznaczony termin pierwszej wizyty, a Ty masz termin wizyty położnej, która zbada w domu Ciebie i dziecko. Czasem przychodzi kilka razy, w niektórych miejscach chodzi też lekarz. Zwykle jednak jest to tylko jedna wizyta domowa położnej.

edit: a jeszcze coś, na szczęście te akty urodzenia wszędzie właściwie, gdzie pisałam, to sobie tylko kserują i oglądają oryginały - nie zabierają. Zabrano mi tylko jeden odpis do ZUSu. Więc ta "darmowa" ilość z USC powinna wystarczyć do wszystkich tych spraw.

dziękuje za odp akurat w przychodni bylam ostatnio po recepte, wiec od razu weszłam do tej dziecięcej (u mnie ten sam budynek) i juz wszystko wiem.... tzn nie co do dokumentow, ale ogólnie jak to wygląda mi wspomniała.... u mojej znajomej położna była 3 lub 4 razy

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
I nie wiem co robić. Jak tż pójdzie do pracy to jechać do rodziców? tylko w razie komplikacji to 70km do szpitala będę musiała jechać.. A zostać tu w Lbn to sama będę 10-12godz siedzieć, a jeść nie będzie miał kto mi podać.. Eh załamka

Co myślicie?

dzidzia najważniejsza.... ja bym pojechała do rodziców, jeśli zajmą się Tobą... bo wydaje mi się, że jesli sie Toba zaopiekują nie bedzie trzeba jechac na gwałt te 70km, a jak sama w domu zostaniesz to nie ma szans na lezenie non-stop...

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:46   #1629
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja to brałam , a dlaczego pytasz ??

Bo wywnioskowałam że tego nie można brać w ciąży a lekarz przepisał 3 razy dziennie niby na twardnienia brzucha.... ale ja tak naprawdę sama go spytałam czy mam coś na to brać i on dopiero wtedy powiedział że mozna i przepisał mi to..... ale z tego co wyczytałam na ulotkach to nie zaleca sie tych leków w ciąży..... należy je podawać "gdy dobro matki przewyższa dobro płodu"

I się zastanawiam czy brać czy nie......... no bo niby lekarz przepisał...... co wy byście zrobiły?
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:55   #1630
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A mój tż mnie właśnie osłabił, zaczeliśmy temat remontu pokoiku dla maleństwa i wyprawki bo mamy tylko ciuszki, a on mówi że we wrześniu zrobi się ten remont, meble zamówi się przez internet bo tak korzystniej wychodzi a po całą resztę wyprawki pojedziemy w jeden dzień do sklepu na początku myślałam że żartuje, ale potem stwierdziłam że on chce tak naprawdę zrobić stwierdził ze przecież mam 2 kartki A4 z tym co jest potrzebne, więc pojedzie się do sklepu i się wszystko będzie wkładało do koszyka, przywiezie się do domu i się będzie miało pewność że mamy wszystko

hahahahaha... moj tżet to samo... po co teraz kupowac- zostaw kartke i jak urodzisz to podjade do sklepu i kupie, teraz po co..... i teoretycznie byłoby OK, bo wiekszosc drobiazgow ktora pozostala do kupienia nie jest potrzebna teraz, to chodzi o to ze on nie bedzie mial kasy by w 1 dzien, wsio naraz kupic.... ot faceci :P

znalazłam w necie fajną stronkę : http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/best-sales.php

30t 1d - ?
Stary 2011-08-27, 08:55   #1631
elf27
Zadomowienie

PRINCESSSKA przykro mi z powodu łożyska, ale dla Dzidzia trzeba się teraz poświęcić. Ja z tego samego powodu (centralnie przodujące) leżałam miesiąc. Też zastanawiałam się czy nie zostać u rodzicow, ale wolałam być blisko swojego lekarza i szpitala. Wyglądało to tak, że TŻ wstawał wcześniej i zostawiał mi duże śniadanko koło łóżka, jakieś owoce, serki, wodę i termos z herbatą. Chodziłam tylko do wc, a jak wracał robił obiad i potem kolację także nie wstawałam z łóżka.

NIE_WIEM nie doradzę Ci. Na wielu lekach pisze, że nie można stosować w ciąży a są przepisywane i nic się nie dzieje. Ja bym zaufała swojemu lekarzowi. W kwestii twardnień moja gin kazała brać magnez jeśli są nieregularnie i niebolesne, nospę jeśli często a jeśli bolesne to się zgłosić do niej po lek na receptę.

OWIECZKA moja kosmetyczka też odradziła mi robić mikrodermabrazję lub peeling kawitacyjny w ciąży

OOLONG jesteś skarbnicą wiedzy, pozwoliłam sobie wydrukować co napisałaś, bo pewnie po porodzie szalałabym z nerwów co gdzie i jak pozałatwiać

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-27 o 09:12
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:55   #1632
Seona
Zakorzenienie

Jagooda witaj!! Kojarzę Cię z wątku "próbować do skutku"!!! Gratulacje!!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 08:57   #1633
Ona231
Zadomowienie

Cześć kobitki

Muffinko fajnie, że wyjazd się udał To w rodzinie będziecie mieć wesoło

Joamic pochwal się zakupami Współczuje tylko jechania autobusem, bo u mnie dość gorąco jest

mol_aa najważniejsze, że jesteście pod opieką lekarzy, a maluszek niech się tak nie rozpędza jeszcze czasu ma trochę

truscafka mam zaufaną kosmetyczkę, nie ma rzeczy której by u niej nie zrobiła, wiem, że jestem w dobrych rękach Dlatego się nie boję zabiegów robić

Kasik i Tincia też nie mam motywu na pokój dla maluszka, na razie odmalujemy ściany, myślę, że jak maluszek podrośnie to wtedy coś się wymyśli i jakiś motyw wybierze

Marjeta ale mój TŻ myśli podobnie, dla niego to żaden problem Nawet woli kupować hurtem bo zawsze jakiś rabat utarguje
Stary 2011-08-27, 09:03   #1634
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Bo wywnioskowałam że tego nie można brać w ciąży a lekarz przepisał 3 razy dziennie niby na twardnienia brzucha.... ale ja tak naprawdę sama go spytałam czy mam coś na to brać i on dopiero wtedy powiedział że mozna i przepisał mi to..... ale z tego co wyczytałam na ulotkach to nie zaleca sie tych leków w ciąży..... należy je podawać "gdy dobro matki przewyższa dobro płodu"

I się zastanawiam czy brać czy nie......... no bo niby lekarz przepisał...... co wy byście zrobiły?

ja bym nie brała.... próbowałaś już magnez czy no-spę ???? skoro sie doprosilas o te leka, a tam taka adnotacvja, chyba nei chcialabym ryzykowac .... i wolalabym te inne metody ....

30t 1d - ?
Stary 2011-08-27, 09:03   #1635
ania21_21
Zadomowienie

dzień doberek mamusie

Wpadam tylko od rana się przywitać zjem śniadanie i uciekam
Najpierw do jednej koleżanki tż jakiś film od niej chciał pożyczyć a później do drugiej na herbatę nas zapraszała. Później na zakupy bo mamy ubytki w domu

Najważniejsze o 16:30 do ginekologa proszę trzymajcie kciuki żeby było dobrze niż ostatnim razem
Odezwę się jak wrócę i zdam relację;

A co do motywu przewodniego w pokoiku to u nas króluje kubuś puchatek chyba nawet go jest za dużo

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-27 o 09:06
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:10   #1636
witaminkaccc
Zadomowienie

aniu -- trzymam oczywiście kciuki !!!! i miłego dnia życzę...

zresztą miłego to wszystkim mamusiom życzę

joam udanych zakupów życzę

coś miałam napisać, ale mam zaćmienie umysłu, wiec... narazie nie piszę :P

30t 1d - ?
Stary 2011-08-27, 09:12   #1637
elf27
Zadomowienie

Kurde, chyba bierze mnie jakiś grzybek "tam" Dobrze, że za 4 dni wizyta ...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:29   #1638
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Joamic pochwal się zakupami Współczuje tylko jechania autobusem, bo u mnie dość gorąco jest
Dobrze że tylko 10 minut

Stary 2011-08-27, 09:39   #1639
muffinka90
Zakorzenienie

Witam z rana, znalazłam mój kolor wózka http://www.toysrus.de/product/index....ductId=4604811

joa udanych zakupów

mola a jak się czujesz? Mam nadzieje, że dzidzi posiedzi jeszcze pare tygodni

Aniu będzie dobrze
jakbyś miała chwile to dopisz mi prosze wózek Hauck Apollo 4

co do motywu w pokoiku, to my nawet nie mamy pokoiku dzidzia będzie z nami w sypialni, a jak zrobi się ciasno, to zmienimy mieszkanie.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:42   #1640
goferek33
Raczkowanie

mojego tż udało mi się raz zaciągnąć do sklepu, hehe
resztę rzeczy mam spisać na kartce i on wie gdzie jest sklep i wszystko kupi. faceci chyba nie przepadają za zakupami, no chyba, że kupują jakąś nową "kochanie super kurtkę z napisami wiesz taką zieloną co Ci pokazywałem, i nie jest taka droga", albo "zegarem o którym marzyli od dawna"

ja po prostu przeglądam stronki, i raz na kilka dni pokazuję mu co jest jeszcze potrzebne
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:44   #1641
nie _wiem
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za odpowiedź.... Postanowiłam nie brać tych leków..... niech są, jak zacznę mieć jakieś częstsze twardnienia, czy zrobią się bolesne to wtedy zacznę brać...... a tak to wydaje mi się że szkoda mojej malutkiej.... W końcu w 30 tygodniu miają prawo zdarzać sie twardnienia, szczególnie po wysiłku..... poza tym macica się przygotowywuje do porodu
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:47   #1642
dygotka8
Zakorzenienie

dzień doberek
nie spałam dziś od 5 do 7,w nocy było gorąco,usnęlm około 7,ale o 8.30 tż brutanie obudził mnie telefonem;/

Aniu-i jak zdjęćłas obraczkę???

to widzę,ze nie tylko mój tz wpadł na pomysł by wszytsko kupic podczas jednych zakupów-może dwóch....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 09:56   #1643
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
OWIECZKA moja kosmetyczka też odradziła mi robić mikrodermabrazję lub peeling kawitacyjny w ciąży
Do mikrodermoabrazji nie ma przeciwwskazań, więc łagodnej nie ma co się obawiać- kosmetyczki odradzają, bo się boją że np. przez hormony będzie się dłużej "zaczerwienionym" chodzić, czy cuś i będziesz mieć pretnsje.
A z ultradźwiękami to faktycznie, lepiej sobie odpuścić. Bo nie jest to zabieg "niezbędny"

A na lekach często jest taka adnotacja "gdy dobro matki przewyższa...", bo nikt nie robi badań na grupie ciężarnych i tak się zabezpieczają koncerny farmaceutyczne, ale jeśli lekarz przepisał, to myślę, że wie co robi.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-08-27, 09:59   #1644
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, chyba bierze mnie jakiś grzybek "tam" Dobrze, że za 4 dni wizyta ...
Elf a bierzesz coś profilaktycznie jak urinal?

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dobrze że tylko 10 minut
Joamic niby 10 minut ale oddychać nie ma czym. Myślę, że zakupy te niedogodności wynagrodzą

Goferek bo dla nich to normalne zakupy, trzeba to kupić i tyle. A dla nas to nowość i w pewnym sensie wielkie wydarzenie
Ale większość mężczyzn tak zakupy "uwielbia", że bardzo szybko chcą mieć je z głowy

Aniu na pewno będzie dobrze wszystko ale kciuki potrzymam
Stary 2011-08-27, 10:03   #1645
witaminkaccc
Zadomowienie

o nieeeeeeeeee... oglądam DDTVN i tam było o gołąbkach i teraz mam taką chcice że porażka..... a nie umiem gołąbków...... kill me !!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-08-27, 10:14   #1646
ania21_21
Zadomowienie

zjadłam śniadanie i niedługo ruszamy

dygotka nie zdjęłam jeszcze mam spuchnięte po wczoraj palce zobaczę jutro i będę siedzieć dopóki nie zdejmę jestem uparta

muffinka dopisałam już wózek
Stary 2011-08-27, 10:15   #1647
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tez uwielbiam ale jakos nie mam ochoty i dobrze! nie chcialoby mi sie robic...

co do zakupow moj tz uwielbia te zakupy dla dzieciakow i zawsze kupowal nawet nie potrzebne rzeczy bo ladne albo moze sie przydadza...on jak baba pod tym wzgledem.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:21   #1648
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
PRINCESSSKA przykro mi z powodu łożyska, ale dla Dzidzia trzeba się teraz poświęcić. Ja z tego samego powodu (centralnie przodujące) leżałam miesiąc. Też zastanawiałam się czy nie zostać u rodzicow, ale wolałam być blisko swojego lekarza i szpitala. Wyglądało to tak, że TŻ wstawał wcześniej i zostawiał mi duże śniadanko koło łóżka, jakieś owoce, serki, wodę i termos z herbatą. Chodziłam tylko do wc, a jak wracał robił obiad i potem kolację także nie wstawałam z łóżka.

NIE_WIEM nie doradzę Ci. Na wielu lekach pisze, że nie można stosować w ciąży a są przepisywane i nic się nie dzieje. Ja bym zaufała swojemu lekarzowi. W kwestii twardnień moja gin kazała brać magnez jeśli są nieregularnie i niebolesne, nospę jeśli często a jeśli bolesne to się zgłosić do niej po lek na receptę.

OOLONG jesteś skarbnicą wiedzy, pozwoliłam sobie wydrukować co napisałaś, bo pewnie po porodzie szalałabym z nerwów co gdzie i jak pozałatwiać
Dodałaś mi wiary

a powiedz, miałaś jakieś plamienia z powodu łożyska?
w którym tyg jesteś? sytuacja się polepszyła?

Ja zaczęłam 29tydzień także sporo przed nami..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:21   #1649
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
zjadłam śniadanie i niedługo ruszamy

dygotka nie zdjęłam jeszcze mam spuchnięte po wczoraj palce zobaczę jutro i będę siedzieć dopóki nie zdejmę jestem uparta

muffinka dopisałam już wózek
jak sie troszkę ochłodzito spróbuj tak jak pisąłam-potrzymaj z 5 minut rękę w górze.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:23   #1650
basiula19
Zadomowienie

Witam

u nas dzisiaj dalej gorąco......trzeba by sie brać za sprzątanko, a wieczorem mamy zaproszenie do szwagra na grila urodzinowego.....trzeba jeszcze po prezent jakiś skoczyć......narazie musze zagonić tż do łazienki żeby mi pomógł sprzątać bo nie moge tych smrodów z płynów za bardzo chlorem walą

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości