Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 14:04   #2131
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Przecież dzisiaj jest Twój piątunio,dziecie swe zobaczysz to reszta dnia będzie tylko lepsza

Mojemu tż też się dzisiaj oberwało.Łóżko mamy 200 na 220,a ten cholera jasna tak się w nocy do mnie tuli,że nie dosyć,że we dwójke się ciśniemy na mojej połowie to jeszcze ja zgnieciona przez tż jestem tak,że dzisiaj kręgosłupa nie czuję i piątke z Darusią mogę sobie przybićKazałam tż spać na swojej połowie i zagroziłam,że jeśli jeszcze raz mnie tak pogniecie to będzie spał na doleA on wyciągnął mi persen i zapowiedział,że dzisiaj dłużej zostanie po godzinach skoro taka wredna dla niego jestemJa mu dam wieczorem persenniech on tylko wróci
heheheh persen najlpszy a jak będzie za słaby to zażyj kalms hihihihi ja wczoraj miałam kiepski wieczór oczywiście tż-owi się oberwało

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
drcron skrobnę ci PW.

My dziś szał ciał mamy Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...

Powiedzcie mi jak oduczyć gryzienia, szczypania i ciągnięcia za włosy? Ignorowanie, mówienie nie wolno, i inne bardziej już drastyczne nie działają... Ja już prawie nic włosów na głowie nie mam a na ciele siniak siniaka pogania
moj tż ma na to sposób jak tylko maciej go ugryzie to ten robi to samo i tłumaczy mu że to boli i działa

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
I zgadzam sie oczywiście z Megi, że faceci to zupełne tępaki jeżeli chodzi o dbanie o kobietę i nie tylko

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mala juz spi w nocy 4 godzinki snu tylko miala przezemnie...w domu burdel nie z tej ziemi, ale w dupie to mam klade sie troche chociaz...
musisz odpoczywać jak najwięcej bidulku ty nasz : cmok:
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:28   #2132
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

ja tych zajęć nie traktuję jakoś że musi chodzić i musi wykonywać co tam każą chcę ją pomału oswajać z dodatkowymi zajęciami od września zaś zaczniemy chodzić do Helendorn na angielski moja Jula na koniku < kucyku takim malusim > pojeździ może z 10 minut czasem 2 minuty < nie płacimy za to bo nasza znajoma ja oprowadza > przyzwyczajam ja do koników bo ja uwielbiam jeździć :P i w przyszlości chciałabym wspólnie spędzać w ten sposób czas z nią balet chcę by tam chodziła po to by nauczyła się trzymać prawidłową postawę córcie naszej sąsiadki tam chodzą ta nauczycielka nie kładzie dużego nacisku jeśli dzieci cos nie chcą wykonywać basen pozwala nam się zrelaksować i wyciszyć na drugi rok mam nadzieję że w wekendy < te co nie bede na uczelni ? będziemy jeździli w góry i też zaszczepię jej tego bakcyla

ostatnio tez byłysmy razem w teatrze lalek w Wałbrzychu Jula miała prywatne przedstawienie bo znajoma nas zaprosila na próbę podobało jej się 5 minut a potem biegała i chciała zabrać lalki

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:31   #2133
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dausia ok

Minka no szkoda

Ana to jego ukochana Roksanka na obu zdjęciach jest ta sama,już nawet całuski były i pierdzioszki na golasa hehe
ledwo się obudził i już ją wołał jestem bezsilna

Drcron ja też odradzam K,kup sobie autko wygodne,wogóle mnie to rozbraja,że te same ceny są za takie małe auto np koleżanka kupiła pandę za kilkanaście tysięcy złotych co mogłaby mieć np wygodne volvo z 2000 roku za te pieniądze a jazda nieporównywalna.
Ja wogóle uwielbiam jeżdzić kombi,po za tym większe zawsze troszkę bezpieczniejsze,mnie juz raz auto uratowało

apropo wyjść z dziećmi właśnie niedawno się dowiedziałam,że u nas są specjalne seanse dla matek z dziećmi ostatnio moja koleżanka była w tym kinie z 2-miesięczną Hanią mała przespała praiwe cały film,są przewijaki itd.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-08-26 o 14:33
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:38   #2134
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jak rtaki maluch to moja tez by przespala, ale teraz??? o jezuuu co to by bylo w tym kinie!!

ja na razie zostawiam malej wolna reke, zdazy pojsc na angielski i inne zajecia na razie ma czas zupelnie beztroskiej zabawy, chociaz i takie zajecia tez moga byc zabawą, jak bedzie umiala sie okreslic co ja interesuje to pojdzie sobie na co bedzie chciala, co za duzo tez nie dobrze. Teraz to sama meczarnia dla mnie by byla.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:57   #2135
P0P70
Zakorzenienie

Ja już w pociągu i w drodze do Oliwki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:01   #2136
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja tych zajęć nie traktuję jakoś że musi chodzić i musi wykonywać co tam każą chcę ją pomału oswajać z dodatkowymi zajęciami od września zaś zaczniemy chodzić do Helendorn na angielski moja Jula na koniku < kucyku takim malusim > pojeździ może z 10 minut czasem 2 minuty < nie płacimy za to bo nasza znajoma ja oprowadza > przyzwyczajam ja do koników bo ja uwielbiam jeździć :P i w przyszlości chciałabym wspólnie spędzać w ten sposób czas z nią balet chcę by tam chodziła po to by nauczyła się trzymać prawidłową postawę córcie naszej sąsiadki tam chodzą ta nauczycielka nie kładzie dużego nacisku jeśli dzieci cos nie chcą wykonywać basen pozwala nam się zrelaksować i wyciszyć na drugi rok mam nadzieję że w wekendy < te co nie bede na uczelni ? będziemy jeździli w góry i też zaszczepię jej tego bakcyla

ostatnio tez byłysmy razem w teatrze lalek w Wałbrzychu Jula miała prywatne przedstawienie bo znajoma nas zaprosila na próbę podobało jej się 5 minut a potem biegała i chciała zabrać lalki
oejej drcron ty nie za dużo dla niej zajęć szykujesz

do teatru lalek chętnie wybrałabym się z Maćkiem
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-26, 15:06   #2137
drcron
Zakorzenienie

Aneczka nastepnym razem jak nas zaproszą damy znać to podjedziecie z nami
mi się wydaję że niezbyt dużo ale moge się mylić
w przyszłości chciałabym aby lubiła te zajęcia ze względu na otoczenie w jakim bedziemy mieszkali nie chciałabym aby włuczyła się z jakimis elementami po wiosce dlatego od małego chcę ją nauczyć że można się uczyć przez zabawę i bawić przez naukę
ja jako dziecko tez chodziłam na nauke tańca ludowego, na siatkówkę i biegi jak byłam starsza to doszły jeszcze zajęcia plastyczne,konie i języki chodziłam na zajęcia z teatru miałam dobrze zorganizowany czas lubilam swoje zajecia i chcialabym przekazać to Juli

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:07   #2138
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dausia ok

Minka no szkoda

Ana to jego ukochana Roksanka na obu zdjęciach jest ta sama,już nawet całuski były i pierdzioszki na golasa hehe
ledwo się obudził i już ją wołał jestem bezsilna

Drcron ja też odradzam K,kup sobie autko wygodne,wogóle mnie to rozbraja,że te same ceny są za takie małe auto np koleżanka kupiła pandę za kilkanaście tysięcy złotych co mogłaby mieć np wygodne volvo z 2000 roku za te pieniądze a jazda nieporównywalna.
Ja wogóle uwielbiam jeżdzić kombi,po za tym większe zawsze troszkę bezpieczniejsze,mnie juz raz auto uratowało

apropo wyjść z dziećmi właśnie niedawno się dowiedziałam,że u nas są specjalne seanse dla matek z dziećmi ostatnio moja koleżanka była w tym kinie z 2-miesięczną Hanią mała przespała praiwe cały film,są przewijaki itd.
miałam pisać do Ciebie rozprowadzasz jeszcze te kosmetyki z paese???czy to są te same kosmetyki co euphora??bo chcę sobie kupić z euphory kilka i patrzę na all i w większości piszę że to paese???? Ja kupowałam w naszej drogerii, ale teraz splajtnęła i nie ma w żadnej innej, a cienie uwielbiam z euphory

Cytat:
jak rtaki maluch to moja tez by przespala, ale teraz??? o jezuuu co to by bylo w tym kinie!!

ja na razie zostawiam malej wolna reke, zdazy pojsc na angielski i inne zajecia na razie ma czas zupelnie beztroskiej zabawy, chociaz i takie zajecia tez moga byc zabawą, jak bedzie umiala sie okreslic co ja interesuje to pojdzie sobie na co bedzie chciala, co za duzo tez nie dobrze. Teraz to sama meczarnia dla mnie by byla.
a no właśnie, ja małego staram się uczyć przez zabawę angielskiego, ale generalnie guzik go to obchodzi ale jak już będzie mówił w miarę jakoś zrozumiale to codziennie angielski musowo będzie, najpierw w formie zabawy, a potem nauki

Cytat:
ja sie w nocy okrutnie ze swoim pożarlam bo stwierdzil ze jak moge isc do kuchni albo dojsc jakos do rodzicow to dziwne to moje cierpnienie....
tylko ze nie zakuma debil jeden ze ide do rodzicow po to zeby moc odpoczac bo tam ojciec lata za mala, a jeo mamusia 2 ulice dalej ale nie zapyta o nic.
Ojjj tak sie wkurzylam, ze az sie poryczalam, zwijam sie z bolu a ten takie teksty sypie, jeszcze jeden taki i zostanie sobie sam.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

POP jesli mozesz PROSZE! zapytaj
matko jak wy się często kłócicie chwilę po powrocie było ok i znowu kłótnieehhh
Stłukłam sobie palca dużego u nogi - upadł mi taboret, aż mnie poty oblały z bólu! paznokieć prześwituje granat spod mega mocnej czerwieni, aż boję się lakier zmyć! Promieniuje ból na całą nogę, posmarowałam ketonalem i dupa, ciut mniej ale bolo strasznie nadal

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:29   #2139
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

matko jak wy się często kłócicie chwilę po powrocie było ok i znowu kłótnieehhh
Stłukłam sobie palca dużego u nogi - upadł mi taboret, aż mnie poty oblały z bólu! paznokieć prześwituje granat spod mega mocnej czerwieni, aż boję się lakier zmyć! Promieniuje ból na całą nogę, posmarowałam ketonalem i dupa, ciut mniej ale bolo strasznie nadal
To samo pomyślalam o tych kłutniachjak był na obczyźnie to tęsknota im została. Ech te hormony ciążowe ja w ciąży wiecznie się kłuciłam ze wszystkimi, a wieczorami w łazience siedziałam i ryczałam

Na tego palca to lepiej coś przeciwbólowego doustnie weź, ja ostatnio wypadkowa, i takie zwykłe leki działają cuda

Ana byłam u nas w Boti to trampki sa po 24,99 żadnej promocji nie było pewnie to tylko lokalne, a szkoda. Za 19.99 to kapcie są
To już postanowiłam że wynosi te co ma, a adidasy mu kupię już takie na początek jesieni bo bardzo fajne upatrzyłam. Tylko muszę odczekać bo w tym mc to masa zakupów szkolnych dla Eryka

Libra ja dla Eryka kupiłam plecak taki wzmacniany do notbookalekki bardzo, a wzmocniony, mam nadzieje że dłużej wytrzyma
Maja z tz takie same kupione, tylko kolorem karabińczykow się różnią

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:09   #2140
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ana byłam u nas w Boti to trampki sa po 24,99 żadnej promocji nie było pewnie to tylko lokalne, a szkoda. Za 19.99 to kapcie są
To już postanowiłam że wynosi te co ma, a adidasy mu kupię już takie na początek jesieni bo bardzo fajne upatrzyłam. Tylko muszę odczekać bo w tym mc to masa zakupów szkolnych dla Eryka

To jak będziesz w pobliżu to zaglądaj do boti,bo początek września i wchodzi już obuwie zimowe to pewnie będą przeceniać te trampy wszystkie.
Nina w rozmiarze 24 ma kupionych już 5 par butówGorzej jak jej noga urośnie tak,że 24 będzie dobre zimą

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:17   #2141
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
To jak będziesz w pobliżu to zaglądaj do boti,bo początek września i wchodzi już obuwie zimowe to pewnie będą przeceniać te trampy wszystkie.
Nina w rozmiarze 24 ma kupionych już 5 par butówGorzej jak jej noga urośnie tak,że 24 będzie dobre zimą
pocieszę Cię, że moja siostrzenica (we wrześniu skończy 2,5 roku) dopiero teraz wchodzi w rozmiar 24 Ja za to mam 2 pary geoxów na 22 na jesień (a mały ma 22 teraz) i pumy ferrari na 24 - może chociaz te sie nadadzą. Geoxy mu mierzyłam, jeszcze luz jest, ale do jesieni może go już nie być

Stary 2011-08-26, 16:29   #2142
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
pocieszę Cię, że moja siostrzenica (we wrześniu skończy 2,5 roku) dopiero teraz wchodzi w rozmiar 24 Ja za to mam 2 pary geoxów na 22 na jesień (a mały ma 22 teraz) i pumy ferrari na 24 - może chociaz te sie nadadzą. Geoxy mu mierzyłam, jeszcze luz jest, ale do jesieni może go już nie być
Nie straszNina teraz nosi 21,na zimę jej kupię 22 i tak liczę,że wiosna-lato to 24 będzie.Jak wpadłam do boti to za dyche takie świetne trampki grzechem było zostawići na all udało mi się wylicytować świetne nowe nike za 60zł z przesyłką

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Czy u was też taki upał jest?dobrze,że w domu mam chłodno i że wiatr jest,bo inaczej nic tylko umierać.Nina chodzi w pampku i koszulce na ramiączka,ja w majtkach i takiej samej koszulce jak młoda.Nawet mój kot nie ma ochoty na dwór wyjść,leży jak zabita cały dzień.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-26, 19:18   #2143
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka nastepnym razem jak nas zaproszą damy znać to podjedziecie z nami

OK

mi się wydaję że niezbyt dużo ale moge się mylić
w przyszłości chciałabym aby lubiła te zajęcia ze względu na otoczenie w jakim bedziemy mieszkali nie chciałabym aby włuczyła się z jakimis elementami po wiosce dlatego od małego chcę ją nauczyć że można się uczyć przez zabawę i bawić przez naukę
ja jako dziecko tez chodziłam na nauke tańca ludowego, na siatkówkę i biegi jak byłam starsza to doszły jeszcze zajęcia plastyczne,konie i języki chodziłam na zajęcia z teatru miałam dobrze zorganizowany czas lubilam swoje zajecia i chcialabym przekazać to Juli
najważniejsze żeby dziecko lubiało dodatkowe zajęcia

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
To samo pomyślalam o tych kłutniachjak był na obczyźnie to tęsknota im została. Ech te hormony ciążowe ja w ciąży wiecznie się kłuciłam ze wszystkimi, a wieczorami w łazience siedziałam i ryczałam
ja też przeginałam w ciąży z kłutniami
Daria wyuzuj ja wiem że oni są nienormalni no ale co zrobić, musimy ich kochac z tymi wszystkimi ułomnościami

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
a ja nie mam dla Macka żadnych butów w zapasie wsio kupuje na bierząco ...

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Czy u was też taki upał jest?dobrze,że w domu mam chłodno i że wiatr jest,bo inaczej nic tylko umierać.Nina chodzi w pampku i koszulce na ramiączka,ja w majtkach i takiej samej koszulce jak młoda.Nawet mój kot nie ma ochoty na dwór wyjść,leży jak zabita cały dzień.
u nas upał straszny ale coś wiatr zaczął wiać przeokropnie , chyba coś przywieje do nocy
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-26, 20:07   #2144
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie zaprenumerowałam dla Niny "wesolafarme"widziała m reklamę w tv i co 2 tygodnie przychodzi do domu książeczka i figurkami z farmy-a Ninka takie lubi.
Tanio wychodzi.
Podaje wam link jakby któraś chciała
http://www.wesolafarma.pl/prenumerata.php

Stary 2011-08-26, 20:18   #2145
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak je obiad to najczęściej zmieszane wszystko razem i bez jakis wielkich kawałków, bo jakbym mu dzieliła tak normalnie że ziemniaczki, surówka, i mięsko, to już kilka razy próbowałam pierwszy kęs mięsa i tylko je chciał jeść, a cała reszta be.
też to często praktykuję i moja też z tych co jak mięso poczuje, to za resztę dziękuje

Cytat:
T
Ja dzisiaj mam jakiś poranek do dupy. W nocy były wielkie burze w Wawie. Rano otwieram garaż a tam po kostki woda. Ja w sandałkach. No jakoś dostałam się do samochodu i wyjechałam. Jadę a tam wielki korek bo Toruńska zalana całkowicie i przejazdu nie ma. Musiałam uciekać i objeżdżać. Godzinę mi to zajęło więc dopiero przed 9 -tą byłam w pracy. Do tego spaliła mi sie jakaś żarówka w samochodzie a ja nie mam pojęcia jak ją wymienić. Oczywiście TZ towi sie za to oberwało- musiałam na kimś odreagować ten poranek. Ciekawe jaki będzie ten cały dzień.
ja też miałam dziś piątek 13-go-dwa razy mi pralka (a właściwie rura od odpływu źle wsadzona w....no dziurę) łazienkę zalała po kostki..., a zaczęło się dlatego ze jak myłam za pralką, to o ta rurę zachaczyła i ją źle wsadziłam...wi.ęc myłam podłogę 3 razy , jak ten pierwszy raz to zobaczyłam, to szłam do lenuchy z jajecznicą akurat, rzuciłam na podłogę jakieś szmaty i poszłam karmić. A drugi raz to jak już miałam wychodzić....
stary mój miał nie lepszy ten dzień cały...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:20   #2146
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
moi rodzice tez mieli Forda i nie nażekali ale tutaj konkretnie chodziło temu gościowi o Forda K a wy jakie macie ?
Mój przyszły szwagier miał mondeo z 2005 roku... Zapalil mu się silnik na postoju i po aucie... Nie miałam nigdy forda ale same złe opinie słyszałam...

Cytat:
czy wy chodzicie z dziećmi na jakieś zajęcia ? bo ja chciałam Jule zapisać do naszego klubu piłkarskiego raz w tygodniu mają spotkan ia i dzieci kopią pileczki i się świetnie bawią tylko nie wiem czy nie jest jeszcze za mała
my dwa razy w tygodniu na basen chodzimy raz na dwa tygodnie na koniki no i teraz by jeszcze doszła piłka chciałam na balet ale musi mieć skończone 36 miesięcy bo niby wtedy dzieci posłuszniej wykonują wszystkie polecenia
Michaś był 2 razy na basenie i mam zamiar chodzić co tydzień.. Tylko od 2 tyg ciągle coś - biegunka i kaszel teraz. Niby przeszło, wczoraj ok było, dziś na kontroli u dr mówiłam że ok a po powrocie do domu co chwila pielucha brudna i kaszel Ja już nei wiem co mu jest

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:25   #2147
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny właśnie zaprenumerowałam dla Niny "wesolafarme"widziała m reklamę w tv i co 2 tygodnie przychodzi do domu książeczka i figurkami z farmy-a Ninka takie lubi.
Tanio wychodzi.

Dzieki wielkie... ja durna chodze od kiosku do kiosku i szukam tego
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:57   #2148
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
zwłaszcza że wczoraj się dowiedziałam i wkurzyłam na Tżta bo kupił gołębnik ciekawe gdzie go sobie postawi bo w moim ogórdku na niego nie bedzie miejsca pominę fakt że wydal na niego ponad 15 tysięcy niech tylko narzeka ze nie ma kasy na remont
ja to bym chyba sie obraziła na amen za taki wyskok

my mamy hondę civic-bezawaryjna

Cytat:
czy wy chodzicie z dziećmi na jakieś zajęcia ? bo ja chciałam Jule zapisać do naszego klubu piłkarskiego raz w tygodniu mają spotkan ia i dzieci kopią pileczki i się świetnie bawią tylko nie wiem czy nie jest jeszcze za mała
my dwa razy w tygodniu na basen chodzimy raz na dwa tygodnie na koniki no i teraz by jeszcze doszła piłka chciałam na balet ale musi mieć skończone 36 miesięcy bo niby wtedy dzieci posłuszniej wykonują wszystkie polecenia
nie chodzimy na żadne. No ja cię prosze balet dla 1,5 rocznego dziecka?

Cytat:
a w parku bajkobus miał dziś próbę,podeszłam z lenką i jak ona te drące się maszkarony zobaczyła to się rozpłakała . ja snie lubię teatru lalek , jak kiedyś byłam z uczniami, to sie mnie dziewczynka zapytała:"proszę pani, a to całe takie nudne będzie?"

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
w sieci multikin takie są poranki z dziećmi-nie jest całkiem ciemno w sali, przewijaki ( i ponoć papmersy nawet), trochę cichszy dzwięk

2-miesięczniak to ci wszystko przespać potrafi-gorzej z naszymi

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

dziewczyny, a na jaki basen z maluchami chodzicie? na taki zwykły do pływania, czy taki typu aqua park gdzie jakiś brodzik jest?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:11   #2149
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja chodze z małym do aqua parku, ale na brodziku to tylko ze zjeżdzalni korzystamy, większość czasu podskakujemu(czyli ja z małym na rękach) w rwącej rzece

Dzisiaj byłam w Tesco i fajne przeceny na ciuchach. Na jutrzejsze urodziny dla solenizantki 3-letniej kupiłam zestaw tuniki z leginsami marszczonymi, a dla siebie staniki

Jutro mamy od tz z pracy w innym mieście impreze, wieczorem na urodziny zjedziemy, w niedziele kolejne urodziny a wieczorem koncertnudzić się nie będę.
Więc do poniedziałku

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:14   #2150
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
co do plam to spokojnie, Amelka ma taką małą plamkę nad tyłkiem - ta jest od urodzenia, nowa taka większa (wielkości 5zł) zrobiła jej cię przy pachwinie i jedna taka całkiem mała na szyi. To są plamki "kawa z mlekiem" tak nazywała to neurolożka. Poczytałam trochę i niby powyżej 6 już trzeba zgłosić do neurologa i genetyka.
Tylko nie każdy lekarz o tym wie, mojej siostry Zośka też ma taką a pediatra powiedział, że to od słońca
Ale mrowak nie martw się, nie zawsze te plamki oznaczają chorobę, poza tym na tym etapie nie można nic zrobić. Obserwuj i jak będzie miała więcej to wtedy zgłoście się do lekarza
ta nasza plamka to tez taki kolor wlasnie ale duzo wieksza jest

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
kurde za późno, a szkoda
właśnie się pakujemy, jedziemy tu http://www.obiektyturystyczne.pl/naj...wielkopolskie/
Minka, wiesz, że to 30km od Konina jest? Gdybyście mieli ochotę to zapraszam,wyjątkowo prosty dojazd, cały czas jedna droga. Wpadnijcie! A może my się wybierzemy nad jeziorko...? hmmm
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:34   #2151
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

dziewczyny, a na jaki basen z maluchami chodzicie? na taki zwykły do pływania, czy taki typu aqua park gdzie jakiś brodzik jest?
Ja chodzę na taki dla dzieci - płytki. W najpłytszym miejscu Michaś może stanąć i woda sięga mu do brody, w najgłębszym ja mam do pasa... Wymiarowo też malutki i co najważniejsze pusty był zawsze jak byłam Może kiedyś do aquaparku się wybiorę ale dalej mam sporo...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 21:53   #2152
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kanapek dalej nie chce mi jeść, codziennie próbuję dając mu kanapke jak Eryk je, i obliże i zostawi. Ostatni raz zjadł chyba w lipcu i to z dwie kanapki, a wcześniej to jak miał z 5-6 mcniewiem jak go do nich przekonać

Mój jak je obiad to najczęściej zmieszane wszystko razem i bez jakis wielkich kawałków, bo jakbym mu dzieliła tak normalnie że ziemniaczki, surówka, i mięsko, to już kilka razy próbowałam pierwszy kęs mięsa i tylko je chciał jeść, a cała reszta be.
MOja też nie chce jeść kanapek a jadła , przechodzi tylko bułka z masłem więc na kolację dziś bułka z masłem i maliny ale nie zawsze chce nawet tą bułkę zjeść , jej na szczęście brak kolacji nie przeszkadza w spaniu

Cytat:
ana nawet nie slyszalam o tym porodzie....
mala SPALA dzisiaj 4 godziny, obudzilam ja swoim placzem z bolu, tz ryja darl ze ja budze cholera noooo.....preicez ja sobie nie poplakiwalam bo po porstu lubie tylko z bolu, nie moglam nawet nogami ruszac to cos nie halo jest
no i oczywiscie na koncu mega klotnia ! i jest za✂✂✂is****;/
No basen by Ci dobrze zrobił napewno mi pomogło jak mi siadły plecy po dźwiganiu fotelika z małym

Cytat:

Ja dzisiaj mam jakiś poranek do dupy. W nocy były wielkie burze w Wawie. Rano otwieram garaż a tam po kostki woda. Ja w sandałkach. No jakoś dostałam się do samochodu i wyjechałam. Jadę a tam wielki korek bo Toruńska zalana całkowicie i przejazdu nie ma. Musiałam uciekać i objeżdżać. Godzinę mi to zajęło więc dopiero przed 9 -tą byłam w pracy. Do tego spaliła mi sie jakaś żarówka w samochodzie a ja nie mam pojęcia jak ją wymienić. Oczywiście TZ towi sie za to oberwało- musiałam na kimś odreagować ten poranek. Ciekawe jaki będzie ten cały dzień.
Ogladałam w TV moja kolezanka 1.5 jechała a mieszka w Twoich okolicach . żarówkę może pan na stacji by wymienił

Cytat:
Oliwka też nie chodzi na zajęcia. Wydaje mi sie że to za wcześnie jeszcze.

A na koniki też chyba za wcześnie. Moja zaraz by chciała schodzić. Takie małe dzieci które dopiero co zaczęły chodzić to są wszystkiego ciekawe i nie usiedzą w jednym miejscu. No może z 5 min by wytrzymała na takim koniu i to wszystko.
A piłkę to sobie kopie na podwórku z tata i wójkiem i sie świetnie bawi. Raz kopnie a raz rzuci a innym razem przyniesie lub całkowicie oleje to "kopanie".
No i na balet to ja na pewno nie zapiszę dziecka. Jakś naczytałam sie o tym i negatywnie jestem nastawiona to strasznie wyniszczające jest. Ale na jakieś tańcę to i owszem - jakiś dyskotekowy najlepiej albo towarzyski. Ja będąc dzieckiem chodziłam na dyskotekowy, towarzyski i ludowy. I wszystkie lubiłam. W towarzyskim nawet coś tam wygrywałam ale już teraz mało pamiętam bo to było jak zapewne wiecie Duuuużo lat temu
Balet jest fajny o ile nie jest jakiś wyczynowy , wyrabia prostą postawę , dzieciaki które tańczą mają taką grację w ruchach dobrą koordynację itp . ale fajne to dla 5 latki a nie dla malucha

Cytat:
Tanio wychodzi.
O dzięks właśnie sobie zamówiłam fajne to .

Drcron mi się żadne z tych aut nie podoba wolałabym coś kupić lepszej marki a starszego i wyposażonego . a tych dużych to już wogóle nie lubię .

Jutro jadę po pralkę . bo moja już na amen kaput zawsze coś
Dziś pani w przedszkolu płakała bo 3 latki jej odchodzą , pierwszy rocznik wypuszcza maluchów . SZymek już ostatnie dni tam jest . Ciekawe jak sobie w nowym da radę . ,mam nadzieję że mu się nie udzieli wycie od innych dzieci .
wczoraj wieczorem zjadł kabanosa nie pogryzł dobrze i się zbełtał , oczywiście na dywan
Stary 2011-08-26, 23:40   #2153
koglus
Rozeznanie

Cytat:
a jak ze spaniem w nocy? bo jak tz go usypiał leżąc obok niego i głaszcząc, to mlody się często w nocy budził, czasami o 1-2 w nocy wstawał i chcial bajki oglądać. Tłumaczylam to tym, że zasypiał przy tacie, a tu się raptem budzi u siebie w łóżeczku i taty nie ma, więc przestraszony go nawoływał(na szczęście zawsze było tata)Jak ja go odkładam spać w łożeczku, to najgorszy był pierwszy raz, a teraz to już przyjemność. I w nocy daje pospać.

.
jak sie wyskacze , padnie mi na łózku to ja potem przekladam do łoze
czka i spi do 7.30 lub 8 .Natomiast jak w danym dniu byla w przedszkolu to wieczorem sama chce spac isc szybciej i asypia momentalnie. Dzis bylam w szoku, przoszlam ja odebrac z przedszkola .Stalam w drzwiach sali a ona podbiegla do mnie pokazując telefon zabawke i powiedziala: mama look

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
No i na balet to ja na pewno nie zapiszę dziecka. Jakś naczytałam sie o tym i negatywnie jestem nastawiona to strasznie wyniszczające jest. Ale na jakieś tańcę to i owszem - jakiś dyskotekowy najlepiej albo towarzyski. Ja będąc dzieckiem chodziłam na dyskotekowy, towarzyski i ludowy. I wszystkie lubiłam. W towarzyskim nawet coś tam wygrywałam ale już teraz mało pamiętam bo to było jak zapewne wiecie Duuuużo lat temu
Balet dla dzieci nie jest taki meczacy, zajecia trwaja 45 minut , raz w tydodnniu, bardzo ladnie kształtuja sylwetke u dziewczynek. Ja chetnie bym moja zapisala.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Dzisiaj mialam dzien dla siebie , tz zajmowal sie Ala rano i potem ja odwiozl do przedszkola. Poszlam do fryzjera , zrobilam wlosy na jasny braz i podcielam, potem do kosmetyczki dermobrazja i henna brwi , potem do sklepu tkmax , kupila kupe ciuchow. No i troche zaduzo wydalam Ale tak sie fajnie czuje ze nie zaluje ze kasy poszlo. Kobieta czasami musi zaszalec zeby poczuc zie zadbana.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 23:50   #2154
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tanio wychodzi.
dzięki, właśnie zamówiłam tż chrześnica ma pierwszy nr i super te zwierzątka są

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie... ja durna chodze od kiosku do kiosku i szukam tego
ja też chodziłam i szukałam, a nigdzie już nie było

a odnośnie usypiania, to ja nigdy nie miałam problemów z Zosią. Od początku zasypia sama, nigdy nie była kolysna. Dopóki nie umiała wstawać w łóżeczku to kładałam ją wychodziłam, chwila i spała. Pozniej już tak nie chciała. Teraz kłade się z nią, 5 min i śpi. Czasami troche dłużej. kladziemy się, gasze świtało mała pokręci się chwile i spi. Nie mam takich problemów, że wariuje na łożku czy biega.

Z jedzeniem też nie ma problemu, je prawie wszystko. Nie lubi sera białego i sera żóltego z dziurami, bez dziur zje
warzywa je wszystkie łącznie ze szpinakiem, mieso też. Uwielbia wątrobe, czego ja nienawidze. Ostatnio byliśmy u babci i miała rosól na swojskim kurczaku, zjadła nawet serduszko i żołądek

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

u nas też straszny upał dzisiaj, teraz 25 stopni jest;/ jutro też tak ma być

skonczylam się pakować na to wesele, wogóle mi się niechce jechać

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 23:53   #2155
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ciezko czasami wyluzowac, do tej pory uwazam ze przesadzil, laze na 4 po domu, z mala na spacer ide bo po prostu mi jej szkoda zeby nie wyszla ale jak wyzszy kraweznik czy cos to za okularami lzy w oczach , wraca z pracy nie wpadnie na to zeby smieci wyniesc ( 2 dni prosilam) ja mowie ze nic go nie obchodzi moje cierpienie na co slysze ze nie bo jest dziwne jak potrafie do kuchni dojsc....
szkoda ze nie umarlam... wtedy moze by dziwne nie bylo;/
juz nie wspomne o wyniesieniu mieci 3 dni zapominal! i wzial worek ktoy naszykowalam a tego spod zlewu i butelek onok worka stojacych nie....ja nie wiem on sie jakos cofa w rozwoju, a jak sie obrazil jak powiedzialam"masz zabic komara zeby malej nie pogryzl" stwierdzil ze nie bede nim zadzic...no czy to nie smieszne?

ana tesciowa kupila ten 1 numer wnuczkom, ale powiem ci ze wcale to tanio nie wychodzi, bo cale zestawy farmy tez bardzo fajne ogladalam i wychodzi taniej.
A.Camus
Stary 2011-08-27, 08:59   #2156
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
najważniejsze żeby dziecko lubiało dodatkowe zajęcia

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

ja też przeginałam w ciąży z kłutniami
Daria wyuzuj ja wiem że oni są nienormalni no ale co zrobić, musimy ich kochac z tymi wszystkimi ułomnościami

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

a ja nie mam dla Macka żadnych butów w zapasie wsio kupuje na bierząco ...

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

u nas upał straszny ale coś wiatr zaczął wiać przeokropnie , chyba coś przywieje do nocy
aaki ma teraz rozmiar?? ?Jak beda zle na jesień na mojego to mogę Ci podesłać te geoxy
one są 22 ale duże 22
Cytat:
Tanio wychodzi.
a można to gdzieś kupić ?? tzn całość farme i figurki??

Stary 2011-08-27, 09:03   #2157
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ta pewnie nie bo to limitowane ale ogolnie w sklepach sa cale takie farmy.
A.Camus
Stary 2011-08-27, 09:17   #2158
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaki ma teraz rozmiar?? ?Jak beda zle na jesień na mojego to mogę Ci podesłać te geoxy
one są 22 ale duże 22
a można to gdzieś kupić ?? tzn całość farme i figurki??
jasne moge je od ciebie odkupić jak coś

jeśli któraś ma chłopięce buciki jesienne bądź zimowe od 22 wzwyż chętnie odkupię tylko NOWE

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
ciezko czasami wyluzowac, do tej pory uwazam ze przesadzil, laze na 4 po domu, z mala na spacer ide bo po prostu mi jej szkoda zeby nie wyszla ale jak wyzszy kraweznik czy cos to za okularami lzy w oczach , wraca z pracy nie wpadnie na to zeby smieci wyniesc ( 2 dni prosilam) ja mowie ze nic go nie obchodzi moje cierpienie na co slysze ze nie bo jest dziwne jak potrafie do kuchni dojsc....
szkoda ze nie umarlam... wtedy moze by dziwne nie bylo;/
juz nie wspomne o wyniesieniu mieci 3 dni zapominal! i wzial worek ktoy naszykowalam a tego spod zlewu i butelek onok worka stojacych nie....ja nie wiem on sie jakos cofa w rozwoju, a jak sie obrazil jak powiedzialam"masz zabic komara zeby malej nie pogryzl" stwierdzil ze nie bede nim zadzic...no czy to nie smieszne?
doskonale wiem o co ci chodzi ja teraz mam to samo w domu u nas dwa wieczory z rzędu jest awantura o jego nic nie robienie ja nie wiem co mu się porobiło zawsze wszystko robił ... a od 2 tyg nie robi nic po za kupowaniem rano pieczywa i wyrzucaniem śmieci

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Jutro mamy od tz z pracy w innym mieście impreze, wieczorem na urodziny zjedziemy, w niedziele kolejne urodziny a wieczorem koncertnudzić się nie będę.
Więc do poniedziałku
fajnie ci
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-08-27 o 09:15
Stary 2011-08-27, 09:19   #2159
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
ta pewnie nie bo to limitowane ale ogolnie w sklepach sa cale takie farmy.
no właśnie cała fsrme chce z figurkami

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
jasne moge je od ciebie odkupić jak coś

jeśli któraś ma chłopięce buciki jesienne bądź zimowe od 22 wzwyż chętnie odkupię tylko NOWE

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

doskonale wiem o co ci chodzi ja teraz mam to samo w domu u nas dwa wieczory z rzędu jest awantura o jego nic nie robienie ja nie wiem co mu się porobiło zawsze wszystko robił ... a od 2 tyg nie robi nic po za kupowaniem rano pieczywa i wyrzucaniem śmieci
nowe są te moje. Więc jak sie okażą za małe, to dam Ci znać
współczuje wam tych tztów Ja nawet nie zdążę pomyśleć a już zrobione i zawsze tak było ehhh człowiek nie docenia

Stary 2011-08-27, 09:19   #2160
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dzięki, właśnie zamówiłam tż chrześnica ma pierwszy nr i super te zwierzątka są

ja też chodziłam i szukałam, a nigdzie już nie było

a odnośnie usypiania, to ja nigdy nie miałam problemów z Zosią. Od początku zasypia sama, nigdy nie była kolysna. Dopóki nie umiała wstawać w łóżeczku to kładałam ją wychodziłam, chwila i spała. Pozniej już tak nie chciała. Teraz kłade się z nią, 5 min i śpi. Czasami troche dłużej. kladziemy się, gasze świtało mała pokręci się chwile i spi. Nie mam takich problemów, że wariuje na łożku czy biega.

Z jedzeniem też nie ma problemu, je prawie wszystko. Nie lubi sera białego i sera żóltego z dziurami, bez dziur zje
warzywa je wszystkie łącznie ze szpinakiem, mieso też. Uwielbia wątrobe, czego ja nienawidze. Ostatnio byliśmy u babci i miała rosól na swojskim kurczaku, zjadła nawet serduszko i żołądek

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

u nas też straszny upał dzisiaj, teraz 25 stopni jest;/ jutro też tak ma być

skonczylam się pakować na to wesele, wogóle mi się niechce jechać
fajnie że tak wszystko je ale serduchem i żołądkiem mnie zakoczyła
u nas wczoraj było 35 st dzis to samo ma być

ja coś czuje że będziesz się świetnie bawić na weselu
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości