|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
ja tych zajęć nie traktuję jakoś że musi chodzić i musi wykonywać co tam każą chcę ją pomału oswajać z dodatkowymi zajęciami od września zaś zaczniemy chodzić do Helendorn na angielski moja Jula na koniku < kucyku takim malusim > pojeździ może z 10 minut czasem 2 minuty < nie płacimy za to bo nasza znajoma ja oprowadza > przyzwyczajam ja do koników bo ja uwielbiam jeździć :P i w przyszlości chciałabym wspólnie spędzać w ten sposób czas z nią balet chcę by tam chodziła po to by nauczyła się trzymać prawidłową postawę córcie naszej sąsiadki tam chodzą ta nauczycielka nie kładzie dużego nacisku jeśli dzieci cos nie chcą wykonywać basen pozwala nam się zrelaksować i wyciszyć na drugi rok mam nadzieję że w wekendy < te co nie bede na uczelni ? będziemy jeździli w góry i też zaszczepię jej tego bakcyla
ostatnio tez byłysmy razem w teatrze lalek w Wałbrzychu Jula miała prywatne przedstawienie bo znajoma nas zaprosila na próbę podobało jej się 5 minut a potem biegała i chciała zabrać lalki
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Dausia ok
Minka no szkoda ![]() Ana to jego ukochana Roksanka na obu zdjęciach jest ta sama,już nawet całuski były i pierdzioszki na golasa hehe ledwo się obudził i już ją wołał jestem bezsilna ![]() Drcron ja też odradzam K,kup sobie autko wygodne,wogóle mnie to rozbraja,że te same ceny są za takie małe auto np koleżanka kupiła pandę za kilkanaście tysięcy złotych co mogłaby mieć np wygodne volvo z 2000 roku za te pieniądze a jazda nieporównywalna. Ja wogóle uwielbiam jeżdzić kombi,po za tym większe zawsze troszkę bezpieczniejsze,mnie juz raz auto uratowało apropo wyjść z dziećmi właśnie niedawno się dowiedziałam,że u nas są specjalne seanse dla matek z dziećmi ostatnio moja koleżanka była w tym kinie z 2-miesięczną Hanią mała przespała praiwe cały film,są przewijaki itd.
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-08-26 o 14:33 |
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
jak rtaki maluch to moja tez by przespala, ale teraz??? o jezuuu co to by bylo w tym kinie!!
ja na razie zostawiam malej wolna reke, zdazy pojsc na angielski i inne zajecia na razie ma czas zupelnie beztroskiej zabawy, chociaz i takie zajecia tez moga byc zabawą, jak bedzie umiala sie okreslic co ja interesuje to pojdzie sobie na co bedzie chciala, co za duzo tez nie dobrze. Teraz to sama meczarnia dla mnie by byla.
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w pociągu i w drodze do Oliwki
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do teatru lalek chętnie wybrałabym się z Maćkiem
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka nastepnym razem jak nas zaproszą damy znać to podjedziecie z nami
![]() mi się wydaję że niezbyt dużo ale moge się mylić w przyszłości chciałabym aby lubiła te zajęcia ze względu na otoczenie w jakim bedziemy mieszkali nie chciałabym aby włuczyła się z jakimis elementami po wiosce dlatego od małego chcę ją nauczyć że można się uczyć przez zabawę i bawić przez naukę ja jako dziecko tez chodziłam na nauke tańca ludowego, na siatkówkę i biegi jak byłam starsza to doszły jeszcze zajęcia plastyczne,konie i języki chodziłam na zajęcia z teatru miałam dobrze zorganizowany czas lubilam swoje zajecia i chcialabym przekazać to Juli
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozprowadzasz jeszcze te kosmetyki z paese???czy to są te same kosmetyki co euphora??bo chcę sobie kupić z euphory kilka i patrzę na all i w większości piszę że to paese???? Ja kupowałam w naszej drogerii, ale teraz splajtnęła i nie ma w żadnej innej, a cienie uwielbiam z euphory![]() Cytat:
ale jak już będzie mówił w miarę jakoś zrozumiale to codziennie angielski musowo będzie, najpierw w formie zabawy, a potem naukiCytat:
chwilę po powrocie było ok i znowu kłótnie ehhhStłukłam sobie palca dużego u nogi - upadł mi taboret, aż mnie poty oblały z bólu! paznokieć prześwituje granat spod mega mocnej czerwieni, aż boję się lakier zmyć! Promieniuje ból na całą nogę, posmarowałam ketonalem i dupa, ciut mniej ale bolo strasznie nadal
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciąży wiecznie się kłuciłam ze wszystkimi, a wieczorami w łazience siedziałam i ryczałam![]() Na tego palca to lepiej coś przeciwbólowego doustnie weź, ja ostatnio wypadkowa, i takie zwykłe leki działają cuda Ana byłam u nas w Boti to trampki sa po 24,99 żadnej promocji nie było pewnie to tylko lokalne, a szkoda. Za 19.99 to kapcie są![]() To już postanowiłam że wynosi te co ma, a adidasy mu kupię już takie na początek jesieni bo bardzo fajne upatrzyłam. Tylko muszę odczekać bo w tym mc to masa zakupów szkolnych dla Eryka Libra ja dla Eryka kupiłam plecak taki wzmacniany do notbooka lekki bardzo, a wzmocniony, mam nadzieje że dłużej wytrzyma ![]() Maja z tz takie same kupione, tylko kolorem karabińczykow się różnią
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina w rozmiarze 24 ma kupionych już 5 par butów Gorzej jak jej noga urośnie tak,że 24 będzie dobre zimą
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to mam 2 pary geoxów na 22 na jesień (a mały ma 22 teraz) i pumy ferrari na 24 - może chociaz te sie nadadzą. Geoxy mu mierzyłam, jeszcze luz jest, ale do jesieni może go już nie być
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina teraz nosi 21,na zimę jej kupię 22 i tak liczę,że wiosna-lato to 24 będzie.Jak wpadłam do boti to za dyche takie świetne trampki grzechem było zostawić i na all udało mi się wylicytować świetne nowe nike za 60zł z przesyłką![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Czy u was też taki upał jest?dobrze,że w domu mam chłodno i że wiatr jest,bo inaczej nic tylko umierać.Nina chodzi w pampku i koszulce na ramiączka,ja w majtkach i takiej samej koszulce jak młoda.Nawet mój kot nie ma ochoty na dwór wyjść,leży jak zabita cały dzień.
|
|
#2143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Daria wyuzuj ja wiem że oni są nienormalni ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- u nas upał straszny ale coś wiatr zaczął wiać przeokropnie , chyba coś przywieje do nocy
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie zaprenumerowałam dla Niny "wesolafarme"widziała m reklamę w tv i co 2 tygodnie przychodzi do domu książeczka i figurkami z farmy-a Ninka takie lubi.
Tanio wychodzi. Podaje wam link jakby któraś chciała http://www.wesolafarma.pl/prenumerata.php
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, jak ten pierwszy raz to zobaczyłam, to szłam do lenuchy z jajecznicą akurat, rzuciłam na podłogę jakieś szmaty i poszłam karmić. A drugi raz to jak już miałam wychodzić....stary mój miał nie lepszy ten dzień cały...
|
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki wielkie... ja durna chodze od kiosku do kiosku i szukam tego |
|
|
|
|
#2148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy hondę civic-bezawaryjna Cytat:
Cytat:
. ja snie lubię teatru lalek ![]() Cytat:
2-miesięczniak to ci wszystko przespać potrafi-gorzej z naszymi ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- dziewczyny, a na jaki basen z maluchami chodzicie? na taki zwykły do pływania, czy taki typu aqua park gdzie jakiś brodzik jest?
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodze z małym do aqua parku, ale na brodziku to tylko ze zjeżdzalni korzystamy, większość czasu podskakujemu(czyli ja z małym na rękach) w rwącej rzece
![]() Dzisiaj byłam w Tesco i fajne przeceny na ciuchach. Na jutrzejsze urodziny dla solenizantki 3-letniej kupiłam zestaw tuniki z leginsami marszczonymi, a dla siebie staniki ![]() Jutro mamy od tz z pracy w innym mieście impreze, wieczorem na urodziny zjedziemy, w niedziele kolejne urodziny a wieczorem koncert Więc do poniedziałku
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kiedyś do aquaparku się wybiorę ale dalej mam sporo...
|
|
#2152 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drcron mi się żadne z tych aut nie podoba wolałabym coś kupić lepszej marki a starszego i wyposażonego . a tych dużych to już wogóle nie lubię . Jutro jadę po pralkę . bo moja już na amen kaput zawsze coś Dziś pani w przedszkolu płakała bo 3 latki jej odchodzą , pierwszy rocznik wypuszcza maluchów . SZymek już ostatnie dni tam jest . Ciekawe jak sobie w nowym da radę . ,mam nadzieję że mu się nie udzieli wycie od innych dzieci . wczoraj wieczorem zjadł kabanosa nie pogryzł dobrze i się zbełtał , oczywiście na dywan
|
|
#2153 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czka i spi do 7.30 lub 8 .Natomiast jak w danym dniu byla w przedszkolu to wieczorem sama chce spac isc szybciej i asypia momentalnie. Dzis bylam w szoku, przoszlam ja odebrac z przedszkola .Stalam w drzwiach sali a ona podbiegla do mnie pokazując telefon zabawke i powiedziala: mama look ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Dzisiaj mialam dzien dla siebie , tz zajmowal sie Ala rano i potem ja odwiozl do przedszkola. Poszlam do fryzjera , zrobilam wlosy na jasny braz i podcielam, potem do kosmetyczki dermobrazja i henna brwi , potem do sklepu tkmax , kupila kupe ciuchow. No i troche zaduzo wydalam Ale tak sie fajnie czuje ze nie zaluje ze kasy poszlo. Kobieta czasami musi zaszalec ![]() zeby poczuc zie zadbana.
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż chrześnica ma pierwszy nr i super te zwierzątka są![]() ja też chodziłam i szukałam, a nigdzie już nie było a odnośnie usypiania, to ja nigdy nie miałam problemów z Zosią. Od początku zasypia sama, nigdy nie była kolysna. Dopóki nie umiała wstawać w łóżeczku to kładałam ją wychodziłam, chwila i spała. Pozniej już tak nie chciała. Teraz kłade się z nią, 5 min i śpi. Czasami troche dłużej. kladziemy się, gasze świtało mała pokręci się chwile i spi. Nie mam takich problemów, że wariuje na łożku czy biega. Z jedzeniem też nie ma problemu, je prawie wszystko. Nie lubi sera białego i sera żóltego z dziurami, bez dziur zje ![]() warzywa je wszystkie łącznie ze szpinakiem, mieso też. Uwielbia wątrobe, czego ja nienawidze. Ostatnio byliśmy u babci i miała rosól na swojskim kurczaku, zjadła nawet serduszko i żołądek ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- u nas też straszny upał dzisiaj, teraz 25 stopni jest;/ jutro też tak ma być skonczylam się pakować na to wesele, wogóle mi się niechce jechać
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
ciezko czasami wyluzowac, do tej pory uwazam ze przesadzil, laze na 4 po domu, z mala na spacer ide bo po prostu mi jej szkoda zeby nie wyszla ale jak wyzszy kraweznik czy cos to za okularami lzy w oczach , wraca z pracy nie wpadnie na to zeby smieci wyniesc ( 2 dni prosilam) ja mowie ze nic go nie obchodzi moje cierpienie na co slysze ze nie bo jest dziwne jak potrafie do kuchni dojsc....
szkoda ze nie umarlam... wtedy moze by dziwne nie bylo;/ juz nie wspomne o wyniesieniu mieci 3 dni zapominal! i wzial worek ktoy naszykowalam a tego spod zlewu i butelek onok worka stojacych nie....ja nie wiem on sie jakos cofa w rozwoju, a jak sie obrazil jak powiedzialam"masz zabic komara zeby malej nie pogryzl" stwierdzil ze nie bede nim zadzic...no czy to nie smieszne? ana tesciowa kupila ten 1 numer wnuczkom, ale powiem ci ze wcale to tanio nie wychodzi, bo cale zestawy farmy tez bardzo fajne ogladalam i wychodzi taniej.
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one są 22 ale duże 22 ![]() Cytat:
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
ta pewnie nie bo to limitowane ale ogolnie w sklepach sa cale takie farmy.
|
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli któraś ma chłopięce buciki jesienne bądź zimowe od 22 wzwyż chętnie odkupię ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
ja teraz mam to samo w domu ja nie wiem co mu się porobiło zawsze wszystko robił ... a od 2 tyg nie robi nic po za kupowaniem rano pieczywa i wyrzucaniem śmieci---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-08-27 o 09:15 |
|||
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuje wam tych tztów i zawsze tak było
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale serduchem i żołądkiem mnie zakoczyła u nas wczoraj było 35 st ja coś czuje że będziesz się świetnie bawić na weselu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Kazałam tż spać na swojej połowie i zagroziłam,że jeśli jeszcze raz mnie tak pogniecie to będzie spał na dole
A on wyciągnął mi persen i zapowiedział,że dzisiaj dłużej zostanie po godzinach skoro taka wredna dla niego jestem
Zaraz zbieramy się do lekarza na kontrolę a potem sprzątamy z Misiem - ja sprzątam a on rozwala...

mała przespała praiwe cały film,są przewijaki itd.

ale jak już będzie mówił w miarę jakoś zrozumiale to codziennie angielski musowo będzie, najpierw w formie zabawy, a potem nauki
i pumy ferrari na 24 - może chociaz te sie nadadzą. Geoxy mu mierzyłam, jeszcze luz jest, ale do jesieni może go już nie być