|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Ja właśnie też bym chciała tylko się zastanawiam czy nie spojrzą na mnie jak na wariatkę jak im zaproponuję
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajmy amerykańskiego rapu!
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Albo angielskiego listening z plyt (nie kaset!)
I sluchac do skutku, az zrozumiesz
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
imma chargin mah lazer
|
|
|
|
#1985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczescie maja ci co moga sie podpiac pod jakies dziecko XDJa wole country dąt tell my hart, maj ejki brejki haaart
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
albo sean paul ! wzorowy akcent i powolne tempo! każdy załapie
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
So mega salyn!
Aż mi się przypomniał fragment jednego serialu http://youtu.be/ox0EckmB9tQ
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-08-27 o 01:29 |
|
|
|
#1988 |
|
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=XEnl8...eature=related
bujaka bujaka |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=XNRkp...eature=related
---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- a to specjalna polska wersja dla mnie http://www.youtube.com/watch?v=kNl-R3OjJJk |
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreślonego : Dziewczyny ! Czemu takie chamstwo ? Co do języków znam tylko angielski i to obecnie słabo, nie dogadałabym się chyba nawet na temat najprostszych spraw, tzn w czytaniu po angielsku sporo rozumiem, ale gorzej teraz z mową i pismem, trzeba będzie się podszkolić . Jednak, wydaję mi się, że jeśli komuś BARDZO potrzebny jest w pracy angielski , to czasem pewnie pracodawca wymaga jakiegoś certyfikatu, a czasem pewnie przeprowadza rozmowę , żeby sprawdzić czy angielski jest na tyle dobrym poziomie, żeby ta osoba dała sobie z tym radę. Jeżeli praca wymaga angielskiego specjalistycznego, to pewnie trzeba mieć jakiś certyfikat, bo ja tam na pewno takiego słownictwa nie znałam i nie znam i pewnie wiele z Was, jeśli Wasze nauczanie jest związane tylko z tokiem szkolnictwa, bo tu nie uczy się takiego słownictwa. Seana Paula mogę słuchać . Wolno śpiewa, to coś zrozumiem, gorzej jak leci jak katarynka .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-08-27 o 02:43 |
|
|
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
Śmiem się pochwalić płynną znajomością 3 języków, i 2 w formie komunikatywnej... Cóż mi po tym, skoro nie mam papierka? I doświadczenia zawodowego?
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ma mówić jak rozmawia z Tobą i rozmowa nieoczekiwanie zaczepi o Twojego rodziciela? - "Czy szanowny Pan Kowalski jutro rano odwozi Cię na uczelnię, czy ja mogę to zrobić?"
|
|
#1993 |
|
Zakorzeniona
|
A czemu się przejmujesz innymi? Ja mam 21 lat, na "Króla Lwa" się wybieram obowiązkowo, ryczeć będę na pewno i mam gdzieś, co sobie pomyślą inni - moi znajomi na szczęście też się tym nie martwią. Idź i nikim się nie przejmuj. Dla dzieciaków obecnie to pewnie nowa bajka, dla mnie to bajka dzieciństwa i muszę iść.
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nic na takich bajkach mozna , teraz juz nie ma takich
|
|
#1995 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Ja też ja też
|
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Byłam z rodzicami w kinie na tym w '94 r. mając 4 lata, a potem katowałam tą bajkę niemiłosiernie na kasecie VHS Więc do kina idę obowiązkowo, na szczęście w moim kinie nie grają tego w 3D.
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem jak wyobrazasz sobie naukę WSZYSTKICH brytyjskich akcentów w szkole. Glaswegians wielokrotnie nie są rozumiani nawet przez innych Brytyjczyków.
|
|
|
|
#1998 |
|
Konto usunięte
|
Dokładnie. Ponadto, chyba miałam szczęscie, bo moje nauczycielki uczyły nas mówić z angielskim akcentem, nie polskim... We Włoszech też czasem trudno jest zrozumieć dialekty, nawet włochom.
|
|
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Hiszpanii też tak jest - tam w zależności od regionu mówi się inaczej, niektóre dialekty bardzo trudno zrozumieć. Ktoś tam wspomniał, że uczą w szkołach amerykańskiego, mnie właśnie brytyjskiego uczyli, a sama nie wiem, czy ten kurs był aż taki drogi Trzydzieści złotych za lekcję, a chodziłam dwa razy w tygodniu
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-08-27 o 12:17 |
|
|
|
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tylko chodzi o to ,ze jak wreszcie pojedziesz do tych Niemiec, Anglii czy Florydy, tam jest ich inny rodowity akcent, do ktorego musisz sie przyzwyczaic i troche nauczyc... Nie moge jasniej sie wyrazic, przepraszam Cytat:
No i bardzo dobrze,ze znasz. Tez nie mam papierka a sie tym nie przejmuje. Matko, jakie chamstwo?? O czym Ty, dziewczyno, mowisz? Kiedy ja tu bylam chamska? Ty wiesz, co to jest chamstwo? Jest sarkazm, ironia i nawet metafora jak ktos chce ale chamstwo w tym?
|
||
|
|
|
#2001 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym tam wpisala w CV poziom jezyka- zaawansowany. Ale wiadomo- jak startujesz na tlumacza czy nauczycielke, nie masz szans
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu nie widzę związku miedzy tym, a faktem, że ktos legitymuje sie CPE. Odnoszac sie przy okazji do wspomnianych listeningów - mam wrażenie, że swoje opinie opierasz głownie na nagraniach sprzed kilku lat, puszczanych Wam w szkole. Przy okazji nagrań do certyfikatów cambridge'owskich nikt nie bawi się w powolne wypowiadanie każdej głoski, i wcale niekoniecznie uzywany sie standard English. |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tylko chodzi o to,ze w danym kraju inaczej sie mowi, i do tego trzeba sie przwyczaic. Sama chodzilam do dobrej szkoly jezykowej i tam wymowa byla zupelnie inna niz tutaj. Gdzie ja ludzi dyskredytuje? Caly czas tylko mowie (nie wiem,czemu to jest takie obrazajace dla niektorych), ze moga byc nieco zaskoczeni wymowa rodowitych mieszkancow. TYLE ![]()
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
Bo mnie nie stać na wydanie ok. 600 złotych na egzamin. To nie jest darmowe. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w Polsce mają kosmiczne wymagania, i mogę mieć wpisane 10 języków na poziomie zaawansowanym w CV, a i tak wybiorą tego, co ma na to papier. Ja się z tym spotkałam.
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Ale to, że wszędzie są różne akcenty i wiele osób ma z nimi problemy (nie tylko obcokrajowcy), to chyba oczywista oczywistość? O czym tu w ogóle dyskutować?
A nauczyciele są różni, gorsi i lepsi...z drugiej strony nie dziwię się, że nie przedstawiają głównych dialektów brytyjskich czy amerykańskich ludziom, którzy nie mają ochoty/nie mogą opanować nawet podstawowego materiału. :P
|
#2007 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoja droga- kurcze, nie mam zadnego papierka a jestem tlumaczem xD hurra ja! Wiecej powiem- moge zrobic przysieglego i dowolna licencje nie majac certyfikatu ;p Naprawde te swistki sa przeceniane. A CAE i CPE wydaje mi sie nie sprawdza wcale tak slownictwa specjalistycznego co np. zrobienie licencji z danej dziedziny, ktora jest po pierwsze tansza po drugie wolno miec ze soba laptopa i dowolna ilosc slownikow. Cytat:
|
||
|
|
|
#2008 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Konto usunięte
|
Jak znasz te 3 jezyki biegle to sie naprawde nie martw o przyszlosc. Widzialam nieraz ze ktos dostal prace z ladna pensja, bez doswiadczenia ale wlasnie dlatego ze znal jezyk.
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przysięgłego moze zrobic każdy, kto zda egzamin państwowy a Cambridge'owskie egzaminy faktycznie sprawdzają raczej ogólna znajomośc języka, niż specjalistyczną.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

Ja właśnie też bym chciała tylko się zastanawiam czy nie spojrzą na mnie jak na wariatkę jak im zaproponuję

ale to nic
Ja też ja też
Byłam z rodzicami w kinie na tym w '94 r. mając 4 lata, a potem katowałam tą bajkę niemiłosiernie na kasecie VHS
Trzydzieści złotych za lekcję, a chodziłam dwa razy w tygodniu