mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 10:23   #1651
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tez uwielbiam ale jakos nie mam ochoty i dobrze! nie chcialoby mi sie robic...

co do zakupow moj tz uwielbia te zakupy dla dzieciakow i zawsze kupowal nawet nie potrzebne rzeczy bo ladne albo moze sie przydadza...on jak baba pod tym wzgledem.
Darusiu to chyba fajnie tak.
Mój niestety ale do zakupów podchodzi bez entuzjazmu i za każdym razem mi powtarza, że mam zdecydowanie lepszy gust Nie ma to jak dobra wymówka
Stary 2011-08-27, 10:33   #1652
princessskaa
Wtajemniczenie

Aniu jak walka z obrączką?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:41   #1653
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
goldika zmieniłaś avatarek
zmienilam

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
raczej naiwna i zakochana.... az czasem sama nie wiem skad mam w sobie tyle .... sily i cierpliwosci i naiwnosci i glupoty.... powiem Wam, ze jak np ostatnio kumpeli mowilam co i jak u mnie to ... az sama w duchu myslalam co robie... gdyby ktokolwiek mi mowil takie rzeczy to za łeb bym wzieła i do pionu doprowadziła, bo miłośc to 1, a reszta ? gdzie rozsadek czy rozum i mózg ? czasem przechodze samą siebie, ale tak to juz jest... najlepiej doradzamy innym, najgorzej sobie...

mam pytanko z innej str.... swędzą Was sutki ??? bo ja dziś cały dzien bym sie na maxa drapała, ale boli jak cholera i swędzą i nie wiem co robic ...
niestety zazwyczaj tak jest, ze innym dajemy dobre rady ale sami nie umiemy sie do nich dostosowac... :/ ja uwazam ze jestes silna bo mimo tej sytuacji z Tz to nie zalamujesz sie.
A sutki mnie nie swedza

Princessko a mama nie moze przyjechac do Ciebie na te ostatnie miesiace ciazy??

Jagoda ja tez czasami czuje taka kluche w gardle... nie wiem skad to sie bierze

Truscafeczko ja bym nie dala rady pracowac w tym stanie i przy tych temperaturach.

Marejta u nas motywem przewodnim miala byc dzungla ale w koncu chyba jej nie bedzie. Tzn akcenty beda naklejka z krolem lwem albo panda no i karuzeka rainforest z FP. To na tyle

Joamic
ale Cie porobila ta przyjaciolka :/ na takie zakupy w ciazy autobusem? ja bym umarla

molaa jak to zaczal sie pchac na swiat? moze podac czym to sie objawia? Bo mnie schizy dopadaja dziwne od 2dni dobrze, ze masz sytuacje opanowana

Cytat:
o nieeeeeeeeee... oglądam DDTVN i tam było o gołąbkach i teraz mam taką chcice że porażka..... a nie umiem gołąbków...... kill me !!!!
a nieeee... nie ogladalam DDTVN ale po Twoim wpisie tez mam na golabki ochote

Tak w ogole dzien dobry

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

a to ja Wam pomarudze z rana
wczoraj mama pojechala sobie do jakiejs kumpeli i miala mi zadzwonic popoludniu jak bedzie do odebrania bo beda %, a jak nie zadzwoni tzn ze wroci sama... nie dzwonila wiec poszlismy z Tztem spac...
o 23,30dzwoni tel MAMA... ze mamy po nia przyjechac... no myslalam ze mnie szlag trafi!!! oczywiscie potem ani dziekuje ani nic. Bo to nasz zasrany obowiazek byc jej szoferami...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:45   #1654
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

NIE BOLA MNIE PLECY!!!!!!!!!

Tzn bola ale moge chodzic i wszystko juz od rana zrobilam, ale wczoraj siedzialam 4 godziny w wodzie to moze dlatego w sensie, ze dzieki temu, teraz jak mala wstanie tez idziemy do moich rodzicow sie popluska troche.

Tz od rana w pracy podobno wymiotuje, cos se narobil...a mogl byc dla mnie grzeczny a tak to babe w ciazy wkurzyl to ma za swoje!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:46   #1655
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
NIE BOLA MNIE PLECY!!!!!!!!!

Tzn bola ale moge chodzic i wszystko juz od rana zrobilam, ale wczoraj siedzialam 4 godziny w wodzie to moze dlatego w sensie, ze dzieki temu, teraz jak mala wstanie tez idziemy do moich rodzicow sie popluska troche.

Tz od rana w pracy podobno wymiotuje, cos se narobil...a mogl byc dla mnie grzeczny a tak to babe w ciazy wkurzyl to ma za swoje!!

ciesze sie ze w koncu tak nie cierpisz!!!
a Tz jak podladl to niech sobie pocierpi.
Stary 2011-08-27, 11:19   #1656
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldika po dłuuuuuuuuuuuuuuugim przemyśleniu sprawy pojadę na tydzień do rodziców, a potem zabiorę mamę do siebie. Warunki mamy kiepskie, bo jeden pokój, ale damy radę, musimy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:19   #1657
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

i jestem na tyle wredna ze umowilam sie wieczorem na koncert.
Ja cierpialam nie umial docenic i pomoc, teraz na niego kolej i niech tylkko bedzie balagan jak wroce.....!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:34   #1658
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Elf a bierzesz coś profilaktycznie jak urinal?

Aniu na pewno będzie dobrze wszystko ale kciuki potrzymam
Niestety nie znam tego leku Z profilaktycznych ginka pozwoliła mi dowcipnie Lactovaginal lub łykać Lacibios Femina, ewentualnie stosować Gyntimę Probioticę.
Na drogi moczowe nic nie brałam, bo od początku badania w normie, dzisiaj zaniosłam siuśki to okaże się w poniedziałek. Piję tylko żyrawinę.
Niestety właśnie zaczęłam delikatne pieczenio-swędzenie odczuwać, upławów nie mam, jak już jakaś wydzielina to biała. PH sprawdziłam, niby w normie, ale to grzybka nie wyklucza
A urinal jest ziołowy?

EDIT:

PRINCESSSKO nie miałam plamień ani krwawień. Jestem w 29tc i z łożyskiem podobno ok

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-27 o 11:38
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:36   #1659
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za odpowiedź.... Postanowiłam nie brać tych leków..... niech są, jak zacznę mieć jakieś częstsze twardnienia, czy zrobią się bolesne to wtedy zacznę brać...... a tak to wydaje mi się że szkoda mojej malutkiej.... W końcu w 30 tygodniu miają prawo zdarzać sie twardnienia, szczególnie po wysiłku..... poza tym macica się przygotowywuje do porodu
fenoterol i isoptin to leki przepisywane właśnie na przedwczesne skurcze w ciąży
jeśli u mnie byłaby potrzeba i zalecenie lekarskie, by je brać, to ja bym brała

macica się przygotowuje, ale jeśli te skurcze są zbyt częste/silne, to stosowane są leki jw, kroplówki z magnezu itd.........

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:42   #1660
janeczka7891
Zadomowienie

Witam w ten upalny dzień. Jejku jak ja nie znoszę teraz takich upałów, słaba jestem i w ogóle taka do niczego. Mamy tak nasłonecznione mieszkanie, że masakra. Na szczęście jade dziś do Teściów i tam nie ma takiego problemu
W aucie nam jeszcze jakiś bezpiecznik poszedł czy coś i musze troche się pokisić zanim klimatyzacja się rozrusza hehe.

Od kilku dni budzę się punkt 5.30 chyba coś mi się poprzestawiało ja zawsze to pospać sobie lubiłam a teraz no jak się obudzę to normalnie nie ma co robić :/

Darusiaaaa super, że plecy Cię nie bolą. Ja po ostatnim to tak cenię , gdy mnie nic tam z tyłu nie boli

Truscafeczko Ja też Cię podziwiam jak Ty potrafisz przy tych upałach pracować W tamtym roku pamiętam to wymiękałam w pracy w takie upały a co dopiero teraz ;]

nie _wiem jak ja się pytałam o takie twardnienia lekarza to mi powiedział, że wlaśnie magnez brać jak coś lub nospę Ja bym też tych leków nie brała, bo te twardnienia to podobno tak ma być, no chyba, że Ci się to utrzymuje jakoś bardzo długo bez przerwy.

Dziewczyny pokaże Wam łóżeczko, które upatrzyłam sobie (kupujemy kojec, tylko że dokupimy taki lepszy materac)
http://allegro.pl/esprit-alu-travel-...774246584.html
Mam moskitierę do łóżeczka taką na baldachim, bo nie chcę z bawełny ani nic takiego tylko taką siatkę widziałam kiedyś na niemieckiej stronie właśnie łóżeczko z takim baladachimem i bardzo mi się spodobalo, cos innego.
Co myślicie ?

drugi taki, ten znowu ma funkcje kołyski, wibracji, ciocia miała takie i bardzo fajnie się spisało http://allegro.pl/nowy-kojec-lozeczk...767168227.html
tylko, że kolor pomarańczowy

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2011-08-27 o 11:44
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:54   #1661
nie _wiem
Raczkowanie

Wydaje mi sie że te twardnienia są takie normalne lekarz pytał czy są mocne? ale skąd ja mam to wiedzieć? musiałby mi pokazać to jest silne a to słabe.... to bym mogła sie doi tego odnieść:P czasami jak długo bardzo chodzę albo stoje to mi twardnieje, i jak się wtedy kłade to niby przechodzi ale jak np wstaje do łazienki na siusiu to wtedy tak nagle twardnieje, ale jak się z powrotem położe... albo pzreśpie to mija..... a jestem pewna że gdybym sie nie zapytała czy mam coś na to brac to by mi nie dał.... jak w moczu teraz wyszła mi śladowa ilość białka to powiedział że to na 99% wydzielina pochwowa się dostała do moczu i nie wwartyo sie tym przejmować:P mam te leki w domu, jak zaczne odczuwac czestrze twardnienia czy nie będą przechodzić to wtedy zacznę je brać..... tam jest napisane żeby je przyjmowac w nagłych przypadkach w razie wyższej konieczności.....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:54   #1662
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Nie wyrabiam w tym upale.

Molaa też jestem ciekawa co się działo. Dobrze, że udało się powstrzymać Jeszcze co najmniej 2 miesiące ma spokojnie siedzieć w brzuszku, a najlepiej do terminu

Mufinka fajny wózik, całkiem w moim guście

Co do twardnień, jeśli jest ich do 10, max 15 na dzień nie są bolesne i są krótkie i co najważniejsze nie powodują skracania szyjki to nie ma co się za dużo martwić. Ja mam twardnienia od 2 miesięcy, na razie nie skracały szyjki, a czy jest tak nadal to się dowiem w poniedziałek. Ja biorę tylko aspargin 1x3, no-spa mi nie pomagała więc się nie truję.
Stary 2011-08-27, 12:07   #1663
goldika
Zakorzenienie

umieram przez ten upal wspolczuje dzieciaczkom ktore sie urodzily niedawno... ze musza znosic takie temperatury.
Zauwazylyscie moze, czy wasze maluchy w brzuszkach reaguja na upaly? Bo moj robi sie leniwy w takie tempertury... ledwo co kopie raczej widze tylko jak sie wierci i to tez rzadziej. Mialam tak przy upalach lipcowych.
Oczywiscie martwie sie czy wszystko ok
Stary 2011-08-27, 12:07   #1664
nie _wiem
Raczkowanie

ja mam bardzo krótką szyjkę, ale jakbym nie zwróciła ginowi na to uwagi to by mnie nawet nie zbadał..... w 20 tyg miałam 2,6cm a teraz mam 2,4cm wiec skraca sie ale nie jakoś szybko..... na wczesniejszych wizytach lekarz też mnie nie badał..... teraz to wymusiłam bo powiedziałam że znajome (mowa o was) sa badane, i czy ja mam sie martwić tą sytuacją czy nie on powiedział że apsolutnie nie bo szyjka jest wewnętrznie zamknięta

dobra lece do pracy (gin wie że pracuje i nie ma nic przeciwko, więc chyba nie jest ze mna tak źle....) odezwę się wieczorkiem a tym czasem życzę miłego dnia, mam nadzieję że znajdzie się też jakiś chłodniejszy wiaterek:P
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:10   #1665
ggoraa
Zadomowienie

Ale skwar!!!!!
Dzis ja i Filipcio kisimy sie w domu..nie bede ryzykowac i nie wystawiam nosa z domu dzis.

Tż pojechal walczyc z wycieraczkami, bo wczoraj przestala dzialac pompka, a ja zarzadzilam porzadki w domu.

Noc mialam ciezka. Sny glupie i synciol w srodku nocy mial jakies koszmary i nie mogl po nich zasnac, wiec troszke sobie pospalismy rano ( az wstyd sie przyznac, bo ja pierwsza sie wybudzilam o 9:45).

Ok, spylam do roboty. Milego dnia!
Stary 2011-08-27, 12:24   #1666
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
ja mam bardzo krótką szyjkę, ale jakbym nie zwróciła ginowi na to uwagi to by mnie nawet nie zbadał..... w 20 tyg miałam 2,6cm a teraz mam 2,4cm wiec skraca sie ale nie jakoś szybko..... na wczesniejszych wizytach lekarz też mnie nie badał..... teraz to wymusiłam bo powiedziałam że znajome (mowa o was) sa badane, i czy ja mam sie martwić tą sytuacją czy nie on powiedział że apsolutnie nie bo szyjka jest wewnętrznie zamknięta
Ale jest jeszcze różnica, pomiędzy mam krótką szyjkę i taka moja uroda. Bo te 0,2 cm to nawet w błędzie pomiarowym się mieści. Czytałam sporo i nie które kobiety mają po prostu szyjkę 2 cm i już, od początku do końca. A miałam powiedzmy 4 cm, a teraz mam 2,4cm, bo tu już się skraca.
Stary 2011-08-27, 12:52   #1667
ggoraa
Zadomowienie

dziewczyny, moze ktoras z was bedzie zainteresowana:
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...-online/731283
Stary 2011-08-27, 12:56   #1668
marejta
Zadomowienie

Cytat:
hahahahaha... moj tżet to samo... po co teraz kupowac- zostaw kartke i jak urodzisz to podjade do sklepu i kupie, teraz po co..... i teoretycznie byłoby OK, bo wiekszosc drobiazgow ktora pozostala do kupienia nie jest potrzebna teraz, to chodzi o to ze on nie bedzie mial kasy by w 1 dzien, wsio naraz kupic.... ot faceci :P

znalazłam w necie fajną stronkę : http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/best-sales.php
Nie no mój nie mówi że sam pojedzie jak urodze bo wie ze to by nie przeszło ale chce kupić wszystko za jednym razem, ostatnio byliśmy w sklepie to już chciał kupować bo mu się podobają te wszystkie rzeczy Dzisiaj mamy w planach jechać do sklepu i zobaczyć co i jak ja po cichu też liczę na to ze może chociaż część kupimy jak już tam będziemy no ale się zobaczy

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Witam z rana, znalazłam mój kolor wózka http://www.toysrus.de/product/index....ductId=4604811

joa udanych zakupów

mola a jak się czujesz? Mam nadzieje, że dzidzi posiedzi jeszcze pare tygodni

Aniu będzie dobrze
jakbyś miała chwile to dopisz mi prosze wózek Hauck Apollo 4

co do motywu w pokoiku, to my nawet nie mamy pokoiku dzidzia będzie z nami w sypialni, a jak zrobi się ciasno, to zmienimy mieszkanie.
Bardzo fajny wózek

No my będziemy robić pokoik i chcemy żeby był taki typowo dziecięcy, żeby maluch sobie w nim rósł przy następnym remoncie pewnie będzie miał taki jak będzie chciał, ale teraz właśnie zastanawiam się na dżunglą albo kubusiem, chociaż wczoraj z tż wymyśliliśmy smerfy

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:01   #1669
tuszka
Raczkowanie

Witajcie Mamuśki w tak piękną sobotę,

Nie było mnie chyba jeden dzień, a tutaj 10 nowych stron! Niezłą lekturkę mi zostawiłyście ...

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Niom tak za tyle i rocznik 2011r. Pisałam już że pracuje w głównej siedzibie Świat Dziecka w Wawie. I mam kontakty z przedstawicielami innych firm i wiem że można u nich kupić nie na fakturę tylko na paragon po ich cenach hurtowych. Mojej koleżance w tamtym roku załatwiałam Teutonię Cosmo za 2500zł

Mam brata Michała

Joamic, a czy jeśli jestem zdecydowana na Teutonię Be You, czy mogłabym liczyć na jakieś wsparcie z Twojej strony?
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:26   #1670
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz to wymusiłam bo powiedziałam że znajome (mowa o was) sa badane, i czy ja mam sie martwić tą sytuacją czy nie on powiedział że apsolutnie nie bo szyjka jest wewnętrznie zamknięta

....mam nadzieję że znajdzie się też jakiś chłodniejszy wiaterek:P
Moja ginka ani razu mi nie podała szyjki w cm, ale jak mnie bada to mówi "szyjka zamknięta, trzyma" - mi to do informacji wystarczy

A u mnie dziś pogoda fajna Wczoraj był taki upał, że nie dało się wyścibić nosa z domu, a dziś 22-24st chmury i wiaterek Na krótki rękaw się chodzi, ale tak jest normalnie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:34   #1671
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

A u mnie dziś pogoda fajna Wczoraj był taki upał, że nie dało się wyścibić nosa z domu, a dziś 22-24st chmury i wiaterek Na krótki rękaw się chodzi, ale tak jest normalnie

oh jak zazdroszcze u mnie skwar :/
Stary 2011-08-27, 13:35   #1672
rudominka
Raczkowanie

Witam Uff, ale dziś upał Dobrze, że wieje, w cieniu da się wysiedzieć
Zaległości z dwóch dni nie nadrobię, bez szans.

Muszę się położyć jutro lub w poniedziałek, bo mam b.dużo ciał ketonowych w moczu (+++), lekarz chce je ze mnie wypłukać kroplówkami i zrobić dokładne badania skąd się wzięły, bo krzywa cukrzycowa była ok. Się zestresowałam, więc dziś mam jeszcze biegunkę

Mam pytanie do dziewczyn, które były w szpitalu na patologii - w czym się chodzi w ciągu dnia - szorty jakieś i t-shirt?
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:54   #1673
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny, u wrześniowek przeczytałam o jakichś targach Moje Dziecko na torwarze w wawie -słyszałyscie coś?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-27 o 14:23
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:06   #1674
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witamy się w to upalne Sobotnie popołudnie

Ja już wymiękam, mam dość tego skwaru
U Nas jest 35 st w cieniu

Byłam wczoraj we Wrocławiu, ale książki z imionami oczywiście nie wziełam, bo po co
Zostaliśmy na noc, a dzisiejsza podróż w południe doprowadziła mnie do nie powiem czego .... chyba zacznę jeździć z talkiem

Mąż się zatruł, więc mam chwilkę, jak mu się polepszy jedziemy na wieś, choć i tak największy upał spędziiśmy w aucie a teraz w domu, a tak bym girki moczyła w baseniku
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:06   #1675
owieczka86
Zadomowienie

Hej mamuśki
Ja tylko na chwilkę,u mnie dziś upał straszny,jest gorzej niż wczoraj nie mam na nic siły a musimy z Tż-tem podszykować jedzonko na grilla-moja rodzinka wieczorkiem przyjeżdza. Jutro mamy u mojej babci obiadek urodzinowy więc też nie wiem czy będę mieć czas zeby do Was zajrzeć ale się postaram bo będę mieć duuuużo do nadrobienia w poniedziałek
u mnie w mieście dziś Air show straszny hałas robią te samoloty...

miłego dnia życzę
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 14:32   #1676
janeczka7891
Zadomowienie

Ja też się już żegnam. Zaraz wyjezdzam do tesciow, muszę tylko poczekać az lakier na paznokciach mi wyschnie heh Tęsknię za moim TŻ. ;(

Fanta schłodzona do samochodziku i 50 km przede mną
Życzę Udanego Weekendu
Stary 2011-08-27, 14:43   #1677
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja też się już żegnam. Zaraz wyjezdzam do tesciow, muszę tylko poczekać az lakier na paznokciach mi wyschnie heh Tęsknię za moim TŻ. ;(

Fanta schłodzona do samochodziku i 50 km przede mną
Życzę Udanego Weekendu

oj bidulko, jedź ostrożnie

Miego dnia
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 15:03   #1678
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wspolczuje wam dziewczyny tych upalow .U nas na szczescie juz sie ochlodzilo,ok.20 stopni jest i ponoc upaly maja juz nie wrocic.Wiec pewnie u was tez sie szybko skoncza.

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Joamic, a czy jeśli jestem zdecydowana na Teutonię Be You, czy mogłabym liczyć na jakieś wsparcie z Twojej strony?
Zakochalam sie w tym wozku .Jakbym nie miala Fun System,to bym na pewno go kupila.Na poczatku ciazy bylismy ogladac wozki i akurat on byl jako nowosc.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 15:06   #1679
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Witam Uff, ale dziś upał Dobrze, że wieje, w cieniu da się wysiedzieć
Zaległości z dwóch dni nie nadrobię, bez szans.

Muszę się położyć jutro lub w poniedziałek, bo mam b.dużo ciał ketonowych w moczu (+++), lekarz chce je ze mnie wypłukać kroplówkami i zrobić dokładne badania skąd się wzięły, bo krzywa cukrzycowa była ok. Się zestresowałam, więc dziś mam jeszcze biegunkę

Mam pytanie do dziewczyn, które były w szpitalu na patologii - w czym się chodzi w ciągu dnia - szorty jakieś i t-shirt?

Jak byłam na patologi z cukrzycą, to zabrałam ze sobą piżamkę bo też nei wiedziałam co i jak. Ale przekonałam się, że dziewczyny chodzą różnie niektóre w piżamkach, koszulach, ale najczęściej w wygodnych spodniach (dresowych, od piżamy itp) i w koszulkach bawełnianych. Zdecydowanie odradzam, koszule nocne, ponieważ podczas KTG czy innych podobnych badań, trzeba odsłonić brzuch, a nie koniecznie wszystko inne
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 15:24   #1680
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam serdecznie przyszłe mamusie
Jestem mamusią majową 2011, ciąża już za mną (czego Wam zazdroszczę ) - w związku z tym mam pytanie .... może któraś mama będzie zainteresowana tabletkami Duphaston .... oddam po dużo niższej cenie dwa nowe opakowania. Zainteresowane dziewczyny proszę o info na priv.
Pozdrawiam i życzę samych radosnych chwil w oczekiwaniu na dzidziusia
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości