Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1351 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 00:30   #40501
Lubik
Przyczajenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Lubik, patrząc na Twoje zdjęcia od razu pomyślałam o czesaniu. Nie czesz włosów na sucho, jeśli musisz, to tylko z odżywką d/s na włosach i grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach lub palcami.
Przyznaję bez bicia że ostatnio czesałam je na sucho bo nie miałam na nie innego pomysłu.. ;/ ale one tak wyglądają od dłuższego czasu. Czy je czeszę czy nie
Lubik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 00:32   #40502
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie o Jantara. Kupiłam dzisiaj, ale jeszcze nie stosowałam. Wiem, że można go wcierać w skórę głowy, ale pisałyście też, że można go przelać do psikacza i spryskiwać nim włosy dla zabezpieczenie. Czy mam go jakoś rozcieńczyć żeby nadawał się do psikacza (wydaje się gęsty) czy nie trzeba?
Nie trzeba go mieszać z wodą jest dość płynny żeby przelać do spryskiwacza

Cytat:
Napisane przez Lubik Pokaż wiadomość
Przyznaję bez bicia że ostatnio czesałam je na sucho bo nie miałam na nie innego pomysłu.. ;/ ale one tak wyglądają od dłuższego czasu. Czy je czeszę czy nie
Nie czesz przez jakiś czas...zobaczysz ogromną różnicę oczywiście odpowiednio do tego nawilżając włosy...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 00:47   #40503
katie100
Wtajemniczenie

Dziewczyny co zrobić??? żeby włosy z tyłu wyglądały w normalnej pozycji tak jak wtedy gdy je przerzucę do góry nogami i wolno podniosę głowę tak że widzę je w lustrze z przodu przed sobą? wycieniować tył???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg reAnimacja_Frieda.jpg (45,0 KB, 61 załadowań)
Stary 2011-08-28, 10:45   #40504
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
: love: CUDNE : love:
ojjj cudne to może nie, ale dziekuje motywujecie jak nic

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
zawsze jak patrzę na twoje fotki, to marzy mi się mieć tak poskręcany tył
a ja nie miałam tak pokręconego tyłu na początku... samo po pewnym czasie się zrobiło. Może teraz żel wgniatam wyżej, a może to pielęgnacja je faktycznei zachęciła.

Cytat:
Dziewczyny co zrobić??? żeby włosy z tyłu wyglądały w normalnej pozycji tak jak wtedy gdy je przerzucę do góry nogami i wolno podniosę głowę tak że widzę je w lustrze z przodu przed sobą? wycieniować tył???
ooooj kochana mam ten sam problem... pod spodem mam takie śliczne loko-fale że hej. A z wierzchu bleeee. Nie mam pojęcia czy da się coś zrobić. Cieniowanie trohę odkryje te spodnie warstwy ale na fakt, ze wierzchnia zawsze będzie narażona na działanie niesprzyjających warunków nic nie poradzimy (wymyslilam, że to własnie dlatego ta wierzchnia jest "gorsza" - bardziej zniszczona...)
Ale oczywiście mogę się mylic...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:50   #40505
kascysko
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny

Efekt z wczorajszego działania - I like it Zdjęcia zaraz po wstaniu, więc tam coś odstaje, tu coś wykręcone Ale jak się potem doprowadziłam do porządku i poszłam do kościoła, to od pana z budki ze słodyczami dostałam lizaka z prośbą o spotkanie

Rycyna i miód na stałe zagoszczą w mojej włosowej "kuchni"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110828.jpg (58,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110828_1.jpg (67,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110828_2.jpg (66,2 KB, 43 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:05   #40506
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ale kondycja zaiste świetna Jak błyszczą
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak peruka czy płakac bo wyglądają jak plastik
Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
btw, preparuję właśnie ocet lawendowy, czy któraś z zakręcony próbowała juz takiego specyfiku?
Oooo! Przypomniałaś mi o moim maceracie nagietkowym! Zaraz pójdę sprawdzic jak się miewa
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zachwycajacy kolor
Dziękuję Właśnie dlatego kocham hennę, przy żadnej farbie chemicznej nie wychodził mi tak ładny, trójwymiarowy kolor
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Piękny kolorek Pamiętam zdjęcia jak pierwszy raz pohennowałaś na rudo. Zachwycałam się kolorem Kondycja godna pozazdroszczenia
Od tamtego farbowania kolor zrobił się trochę bardziej intensywny, ale na szczęście nadal bardzo mi pasuje (a może nawet i coraz bardziej ). Zobaczymy jak będzie w zimie jak skóra mi się zrobi żółto fioletowa jak u nieboszczyka Najwyżej dokupię indygo i machnę się na brąz. Swoją drogą żadna farba chemiczna nie trzymała mi się tak długo, teraz kolor w ogóle mi się nie wypłukuje

selena004, bardzo ładny i strasznie odważny kolor

Cytat:
ale zdrowiutkie
Jeju, tyle komplementów, że moje włosy chyba się jeszcze bardziej zaczerwienią

(mimo zdrowia moich włosów oddałabym co najmniej mały palec u nogi za twojego blond loczka )

kascysko, od ostatnich zdjęc twoje włosy zdecydowanie mocniej się skręciły i jakoś jakby równiej.

A ja od wczorajszego wieczora z olejem babassu na głowie i znowu kombinuję co by tu teraz dalej.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:22   #40507
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak peruka czy płakac bo wyglądają jak plastik

Dziękuję Właśnie dlatego kocham hennę, przy żadnej farbie chemicznej nie wychodził mi tak ładny, trójwymiarowy kolor

Od tamtego farbowania kolor zrobił się trochę bardziej intensywny, ale na szczęście nadal bardzo mi pasuje (a może nawet i coraz bardziej ). Zobaczymy jak będzie w zimie jak skóra mi się zrobi żółto fioletowa jak u nieboszczyka Najwyżej dokupię indygo i machnę się na brąz. Swoją drogą żadna farba chemiczna nie trzymała mi się tak długo, teraz kolor w ogóle mi się nie wypłukuje
Oj cieszyć nie ma w nich żadnego plastiku. Są piękne, zadbane i w dobrej kondycji, to najważniejsze i rude

Dzięki tej trójwymiarowości kolor jest bardzo naturalny. Gdybym Cię zobaczyła na ulicy pomyślałabym od razu, że to Twój naturalny
Fantastycznie, ze Ci pasuje A ja tak kocham rudy... ale rudy mnie chyba nie

Kascysko śliczne spiralki

A ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam maseczkę miodową przepisu Rybiorek Efekt oceniam bardzo pozytywnie Co prawda, jako że robiłam ją pierwszy raz to postanowiłam trzymać ją minimum (1h) aby zobaczyć jak zareagują moje włosy ale że zareagowały dobrze bez obaw mogę trzymać dłużej
Potem umyłam włoski BD i nałożyłam na ok 20 min garnier avokado. Po spłukaniu joaśka len i rumianek, rozczesanie, potem znów trzy krople joaśki i trzy krople olejku kokosowego. Nie wiem czy to ostatnie można nazwać stylizacją ale efekt jest fajny Potem wysuszyłam suszarką tak do 80% lekko ugniatając je. I o to efekt
Wiem, że jest trochę puchu ale mniej i są fale, które na nowo do mnie porwóciły
Lewa strona, mniej faluję ale popracuję nad nią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0215.jpg (35,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0217.jpg (41,4 KB, 27 załadowań)
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:32   #40508
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak
Zobaczymy jak będzie w zimie jak skóra mi się zrobi żółto fioletowa jak u nieboszczyka
kascysko, od ostatnich zdjęc twoje włosy zdecydowanie mocniej się skręciły i jakoś jakby równiej.
A ja od wczorajszego wieczora z olejem babassu na głowie i znowu kombinuję co by tu teraz dalej.
Masz się cieszyć gęstymi włosami Mówi Ci to człowiek o licznych prześwitach, które na szczęście odrobinę i powoli zarastają
Co do skóry - moja przybierze odcień różowofioletowy, a palce będą tak kostnieć, że czasem rąk nie dam rady zacisnąć - nie lubię zimy

Równość i skręt chyba temu, że spróbowałam plunkingu odwróconego i już go nie porzucę, za to zwykły... nie dla mnie. Ale chyba we włosomaniactwo wpadłam

pati, dziękuję Ty masz cudowną objętość, u mnie niestety z tym cienko

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-08-28 o 11:38
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:48   #40509
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Efekt z wczorajszego działania - I like it Zdjęcia zaraz po wstaniu, więc tam coś odstaje, tu coś wykręcone
super, że udany eksperyment Włoski ładnie skręcone, szkoda, że zdjęcia troche nie wyraźne... i ja też walczę o objętość... ehhhh szkoda, ze jej tak małoooo...

Cytat:
Lewa strona, mniej faluję ale popracuję nad nią
o i kolejna z fajnymi efektami

Ja siedzę z alterką morelową pod czepkiem. Zdam relację potem bo dzisiaj się kokosowałam, ale godzinkę tez przed myciem. Jeszcze nie wiem czy kokos im służy czy nie...

Aaaaaaaa mam jeszcze takie pytanie bo w sumie nie wiem... b/s dajecie na ociekające włosy czy juz po odsączeniu?

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-28 o 11:52
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:52   #40510
Piechniak
Rozeznanie

[QUOTE=Chatul;29029134]Może po prostu najpierw spinaj włosy na górze klamrą? Tak żeby nie były oklapnięte? A dopiero jak podniesiesz włosy klamrą, związuj je w warkocz?

QUOTE]
spróbuję...zobaczymy, czy da się w tym spać . a Wy co robicie z włosami na noc, żeby tarcie o poduszki ich nie niszczyło?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 11:52   #40511
selena004
Raczkowanie

Nie zaprzeczę, że kolor odważny, zwłaszcza, jak się idzie do nowej szkoły... Ale jak to zabawnie wygląda, jak jestem nieogarnięta, z samego rana, nic, tylko się śmiać xD Tylko w sumie nie bardzo wiem, jak się do nich malować ;x

Spałam dzisiaj z tą skarpetką, w prawdzie włosów wczoraj nie myłam i miałam piankę nałożoną, więc o efekcie mówić nic chyba nie mogę, poza tym, że się nie spuszyły, no i w sumie wygodne to to. Ale ciężko się zakłada, nie mogłam rozkminić, bo ona na tym filmie nie pokazuje, że końcówki wywija się na zewnątrz, kamera jej to ucięła. Ale dałam radę, zostanę chyba przy tym Wysłałam to też wieczorem przyjaciółce, też zwinęła, ale po umyciu, więc dam znać, jaki efekt

Nie macie może jakichś sprawdoznych, czerwonych płukanek do włosów? Może być coś a la piochtanina, czy jak to się tam zowie, tylko, że czerwona... Bo czytałam w KWC o masce mariona do włosów czerwonych, ale nie wiem, gdzie jej szukać, u mnie raczej same farby są ;/
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:02   #40512
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
AjriszMarta mam pytanko. Widziałam na Twoim blogu, że pasuje Ci zielony żel Artiste. Znaczy, że nie obciąża Ci włosów? A stosujesz go na mokro czy sucho?
Znaczy że nie czula, mogę nakładać przy twarzy i się nie drapię
Parę razy użyłam w zimie na dłuższych włosach, z tego co pamiętam to nałożyłam na suche włosy mokrymi rękami odrobinkę, raczej tak przeciągnęłam po wierzchu żeby przygładzić.
Ostatnio nałożyłam go tydzień temu przed weselem i skończyło się drugim myciem ale przesadziłam i nakładałam wszystko co mi do głowy przyszło ;P
Niestety nie umiem używać żelu
Cytat:
maska Kallos Latte Serical (ta litrowa) - na moich b. zniszczonych włosach świetnie się sprawdzał w OMO a teraz spróbowałam go do mycia i póki co jestem very happy
Dziękuję
Cytat:
pochwalę się moim wczorajszo-wieczornym cudem
sam się zrobił! ja chcę więcej!
Jaki słodki
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Aha a moje dzisiejsze mycie
Odgniotłam i oto efekt...
Miau i jak wysoko skręt
Cytat:
odżywek z farb też nie lubię ale jakoś tak sobie myślę, że po coś ja producent dał.. (takie myślenie magiczne )
Raz żeby się pochwalić: dałem odżywkę
Patrzyłam w skład takiej odżyweczki z Garniera Nutrisse i jest obiektywnie niezła, ma szansę zmiękczyć włoski i nadać połysk, tak żeby klient był zadowolony ;]
Cytat:
Też miałam pisać to co Mgiełka ;P Ale wycieniować troszkę czemu nie, ładnie będzie
Cytat:
Witajcie dziewczyny

Efekt z wczorajszego działania - I like it Zdjęcia zaraz po wstaniu, więc tam coś odstaje, tu coś wykręcone Ale jak się potem doprowadziłam do porządku i poszłam do kościoła, to od pana z budki ze słodyczami dostałam lizaka z prośbą o spotkanie

Rycyna i miód na stałe zagoszczą w mojej włosowej "kuchni"
Slicznie

Pati - bardzo fajny pierdzielniczek Jak mój

Byłam wczoraj na ognisku, zapoznałam pana niedoszłego fryzjera. Zamierzam go wymęczyć i dowiedzieć się wszystkiego co wie

Teraz siedzę z mega miksem na łbie, na skalp miks nawilżający na glicerynie. Nie mogę zmusić skalpu do picia wody, zaczynam się zastanawiać nad Saponicsem, brat Jantara do sucharów.
Na futro Artiste z keratyną i olej kokosowy, powinno się zmyć maską Bingo

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:09   #40513
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
pati, dziękuję Ty masz cudowną objętość, u mnie niestety z tym cienko
Dziękuję

Cytat:

o i kolejna z fajnymi efektami

Ja siedzę z alterką morelową pod czepkiem. Zdam relację potem bo dzisiaj się kokosowałam, ale godzinkę tez przed myciem. Jeszcze nie wiem czy kokos im służy czy nie...

Aaaaaaaa mam jeszcze takie pytanie bo w sumie nie wiem... b/s dajecie na ociekające włosy czy juz po odsączeniu?
Dzięki Też miałam wątpliwości co do kokosa ale zdecydowałam się spróbować i nie żałuję. Zdecydowanie najlepszy olejek jaki do tej pory używałam I dzięki niemu się dowiedziałam, że mam raczej niską porowatość
B/s daję na odsączone włosy bo niestety wersja z ociekającymi się u mnie nie sprawdziła. Jakieś dziwne były. Ale wiem, że większość dziewczyn daje na ociekające, zawija w koszulkę czy pieluszkę.

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Nie macie może jakichś sprawdoznych, czerwonych płukanek do włosów? Może być coś a la piochtanina, czy jak to się tam zowie, tylko, że czerwona... Bo czytałam w KWC o masce mariona do włosów czerwonych, ale nie wiem, gdzie jej szukać, u mnie raczej same farby są ;/
Pamiętam jak Benek chwaliła płukankę z hibiskusa. Naturalna z ziółek zdecydowanie odżywiał jej kolor i sprawiał że był bardzo intensywny

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

AjriszMarta Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz
Też nie bardzo umiem używać żeli, poza tym nie przepadam za uczuciem twardych włosów. Ale czytałam w wątku z analizami, że nie powinien dawać uczucia sztywności więc pomyślałam, że może to jest to

Dzięki za komplement Powiem Ci, że już wcześniej patrząc na Twoje zdjęcia pomyślałam o podobieństwie
Stary 2011-08-28, 12:14   #40514
blackeye79
Raczkowanie

mam pytanie do Rybiorki

masz jakieś cudowne sposoby na to, żeby rudy/czerwony się nie wypłukiwał, wyczytałam że malujesz tylko odrosty, a co z resztą? nie zmywa się za szybko?
też miałam w planie z czarnych na czerwony, ale u mnie sporo rozjaśniania by było, itp.mocno bym zniszczyła.I jeżeli miałabym co parę tygodni odświeżać to te moje włosy nie miały by szans na regenerację przez właśnie ciągłe poprawianie utleniaczem który jest w farbie.
Stary 2011-08-28, 12:35   #40515
seduction
Zakorzenienie

Zdaję relacje z żelu nałożonego na noc. Skręt taki sam, w większości bez poluźnienia, ale nałożyłam go tonę, a nie było co odgniatać. Następnym razem spróbuję zwykłego żelu, a nie aloesowego, bo on na noc jest za słaby.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 12:53   #40516
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Odciskam wodę palcami i na takie 'kapiące' jeszcze nakładam odżywkę b/s

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Potem umyłam włoski BD i nałożyłam na ok 20 min garnier avokado. Po spłukaniu joaśka len i rumianek, rozczesanie, potem znów trzy krople joaśki i trzy krople olejku kokosowego. Nie wiem czy to ostatnie można nazwać stylizacją ale efekt jest fajny Potem wysuszyłam suszarką tak do 80% lekko ugniatając je. I o to efekt
Rozczesanie z odżywką b/s? spróbuj nie czesać zobaczysz czy jest różnica.

Stary 2011-08-28, 13:02   #40517
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja wiedza również jest ogromna. Zwłaszcza wiedza na temat swoich włosów Też polubiłam test kokosowy Dzięki niemu dużo się dowiedziałam. A gdyby nie Twoja wiedza i innych Dziewczyn pewnie nadal miałabym małe pojęcie o włosach a tak dowiaduje się więcej i więcej. I chcę wiedzieć więcej Także chylę czoła moje drogie
Słońce bardzo rozjaśnia włoski. Kiedy byłam mała byłam bardzo jaśniutką i bardzo lokowaną blondyneczką. Gdzieś w podstawówce zaczęły ciemnieć ale latem zawsze miałam jasne blond refleksy Teraz niestety już tak nie jest

Coz ja moja widze zdobylam ciezkim doswiadczeniem Tak sie sklada ze ja zawsze jednak zdecyduje sie zaryzykowac aby sprawdzic jak cos zadziala he he ale w sumie zyje sie raz

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
mam pytanie do Rybiorki

masz jakieś cudowne sposoby na to, żeby rudy/czerwony się nie wypłukiwał, wyczytałam że malujesz tylko odrosty, a co z resztą? nie zmywa się za szybko?
też miałam w planie z czarnych na czerwony, ale u mnie sporo rozjaśniania by było, itp.mocno bym zniszczyła.I jeżeli miałabym co parę tygodni odświeżać to te moje włosy nie miały by szans na regenerację przez właśnie ciągłe poprawianie utleniaczem który jest w farbie.
e... w sumie to tutaj sie klania pare rzeczy, po pierwsze jakiej farby uzyjesz bo nie kazda ma wysoki utleniacz, wg mnie poprawianie ciagle farba ktora ma wysoki utleniacz to poprostu czekanie az wlosy same odpadna ewentualnie odroczenie wizytu u fryzjera w celu sciecia

pisalam jak ja swoje zrobilam, uzylam rozjasniacza firmy garnier (mam zaufanie do tej firmy bo juz kiedys stosowalam ten rozjasniacz i wiem ze nie pozbede sie wlosow), trzymalam 20 min, tam gdzie henna byla robiona 15 razy (od koncy tak do 5-8 cm od skalpu) wlosy zrobily sie zarowkowo czerwone, tam gdzie henna byla robiona mniej zarowkowa pomarancza (2 -5 cm od skalpu) a przy samej skorze odrosty (byly traktowane henna 1-2 razy) byly ✂✂✂✂zaco zolte, aby uzyskala ten sam kolor na calych wlosach musialam uzyc 2 farb co najmniej, na dlugosc jasna czerwien i na odrosty ciemna czerwien, farbe trzymalam polowe zalecanego czasu bo wlosy po rozjasniaczu chlona srasznie kolor, taki kolor tez wyplukuje sie potem o czym trzeba pamietac, no i po kazdym uzyciu rozjasniacza po ok tygodniu wlosy troche ciemnieja (czy to zostawione bez niczego czy po polozeniu farby).

Po miesiacu od tego eksperymentu farbnelam jeszcze raz cale wlosy aby wzmocnic kolor, juz jedna farba, ta sama ktora stosuje Benek.

Po tym calym farbowaniu robie wylacznie odrosty, w razie czego mam zakupione odzywke kolorujaca z Revlona jesli potrzebowalabym odnowic kolor na dlugosci (na razie nie musze), odzywka ta nie ma amoniaku, utleniacza i chyba tylko jeden silikon. Naklada sie ja na 3 minuty po myciu i to wszystko (oczywiscie w rekawiczkach bo ma naprawde mocny kolor, chodzi mi o czerwony, nie wiem jak inne).
wyprobowalam ja zaraz po farbowaniu (przy nastepnym myciu) bo chcialam sprawdzic czy faktycznie osoba ktora mi polecala miala racje (inna wizazanka - Laudik, niektore osoby tutaj znaja ja doskonale). Dziala.

Teraz to co stosuje to po pierwsze koniec z dlugim namaczaniem wlosow, nie ma juz masek na godzine, dwie, takie cos sprzyja odchylaniu lusek i wyplukiwaniu sie farby, nakladam odzywki i maski na max 15 minut, tak naprawde na codzien to jest 5 minut i 2 razy tygodniowo na 10-15.
Oleje nakladam (ale nie kokos, ktorego nie moge uzywac) na godzine przed myciem 3 x tygodniowo (stosuje Busy Izzy Oil z Hairvedy o ktorym kilka razy pisalam).
Trzecia rzecz ktora odkrylam niedawno to hydrolizowana keratyna w odzywce, odzywka z keratyna nawet stosowana codziennie nie wyplukuje koloru, jakby go wzmacnia. To sie zgadza z tym co wyczytalam o keratynie (podawalam linka wczesniej do strony o keratynie), keratyna wypelnia ubytki we wlosie zniszczonym a przy zdrowym osiada na nim tworzac film i zapobiega mechanicznym uszkodzeniom.

Mysle ze dodatkowe czynniki to:
- uzywam tylko szamponow bez sls (do zmycia oleju), na codzien myje odzywka
- robie kuracje proteinowa (pisalam pare stron wczesniej o niej) raz na 3 tygodnie (w skladzie keratyna i kolagen)
- susze dyfuzorem z cieplawym powietrzem i srednim nawiewem, nigdy goracym (doczytalam ze zimny nawiew nie sluzy wcale lokom, najlepiej suszyc cieplawym lub zimnym i cieplawym na przemian z przewaga cieplawego)

Dzieki temu wszystkiem mam ciagle ten sam kolor na dlugosci, ciemny i nasycony, odrosty widoczne sa slabo dopiero jak maja 2 - 2.5 cm, nic sie nie wyplukuje przy myciu. Nawet zabieg silkener nie wyplukal mi koloru.

W zwiazku z tym ze to co robie dziala zamierzam sie tego trzymac.

No ale gdybym miala koniecznosc poprawiania na dlugosci koloru to nigdy nie robilabym tego farba a wlasnie ta odzywka Revlona, ewentualnie odnawianie koloru farba co 6 miesiecy jak to robi Benek. W innym wypadku nie ma szans aby wlosy pozostaly w dobrej kondycji.

uff ale sie popisalam, ide cos zjesc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:02   #40518
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Odciskam wodę palcami i na takie 'kapiące' jeszcze nakładam odżywkę b/s

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Rozczesanie z odżywką b/s? spróbuj nie czesać zobaczysz czy jest różnica.
Oczywiście, że z odżywką b/s spóbuje nie czesać przy następnym myciu. Ale nie czesać wcale czy czesać palcami?
Stary 2011-08-28, 13:16   #40519
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oczywiście, że z odżywką b/s spóbuje nie czesać przy następnym myciu. Ale nie czesać wcale czy czesać palcami?
Czesanie tylko wtedy, gdy na włosach odżywka d/s [palcami lub grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami] potem już nie...
Osobiście grzebienia już nie używam od kilku miesięcy i nie potrzebuję go w ogóle

Stary 2011-08-28, 13:20   #40520
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Czesanie tylko wtedy, gdy na włosach odżywka d/s [palcami lub grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami] potem już nie...
Osobiście grzebienia już nie używam od kilku miesięcy i nie potrzebuję go w ogóle
Tak właśnie robię dokładnie tak po tym rozczesaniu moje włosy już nie widzą grzebienia do następnego mycia. Spróbuje tak jak radzisz - bez czesania. Zobaczę jaki będzie efekt
Stary 2011-08-28, 13:25   #40521
selena004
Raczkowanie

Cytat:

Po tym calym farbowaniu robie wylacznie odrosty, w razie czego mam zakupione odzywke kolorujaca z Revlona jesli potrzebowalabym odnowic kolor na dlugosci (na razie nie musze), odzywka ta nie ma amoniaku, utleniacza i chyba tylko jeden silikon. Naklada sie ja na 3 minuty po myciu i to wszystko (oczywiscie w rekawiczkach bo ma naprawde mocny kolor, chodzi mi o czerwony, nie wiem jak inne).
wyprobowalam ja zaraz po farbowaniu (przy nastepnym myciu) bo chcialam sprawdzic czy faktycznie osoba ktora mi polecala miala racje (inna wizazanka - Laudik, niektore osoby tutaj znaja ja doskonale). Dziala.
możesz podać dokładną nazwę tej odżywki? nie mogę jej jakoś wygooglować
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 13:36   #40522
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
możesz podać dokładną nazwę tej odżywki? nie mogę jej jakoś wygooglować
a prosze bardzo, to ona, Laudik polecila mi 600 na podstawie pierwszej fotki moich wlosow bezposrednio po farbowaniu ale 600 jest za bardzo rozowa (bardziej rozowe bordo) a moje wlosy po tygodniu pokazaly kolor zywej czerwieni i wlasnie 500 jest dla mnie najodpowiedniejsza, Tobie rowniez polecilabym 500

edit: zapomnialam dopisac ze w Dublinie mozna kupic ja w profesjonalnych sklepach fryzjerskich, mysle ze w Polsce rowniez
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:44
Stary 2011-08-28, 13:53   #40523
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Tak właśnie robię dokładnie tak po tym rozczesaniu moje włosy już nie widzą grzebienia do następnego mycia. Spróbuje tak jak radzisz - bez czesania. Zobaczę jaki będzie efekt
Się trochę pogubiłam czeszesz włosy z odżywką d/s czy b/s? Bo to jest różnica

Stary 2011-08-28, 13:56   #40524
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Się trochę pogubiłam czeszesz włosy z odżywką d/s czy b/s? Bo to jest różnica
Teraz to się sama zaplątałam Tak, wiem to duża różnica
Rozczesuję gdy mam odżywkę b/s na włosach. Źle? Lepiej rozczesać gdy jest d/s?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-28 o 13:59
Stary 2011-08-28, 14:04   #40525
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to się sama zaplątałam Tak, wiem to duża różnica
Rozczesuję gdy mam odżywkę b/s na włosach. Źle? Lepiej rozczesać gdy jest d/s?
lepiej, ds - rozczesujesz, splukujesz wode, wlosy ukladaja sie po swojemu, nakladasz bs i juz nie ingerujesz, w 99% loki/fale sa wyrazniejsze i mocniejsze jak wlosy wyschna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-28, 14:06   #40526
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
lepiej, ds - rozczesujesz, splukujesz wode, wlosy ukladaja sie po swojemu, nakladasz bs i juz nie ingerujesz, w 99% loki/fale sa wyrazniejsze i mocniejsze jak wlosy wyschna
To cały czas robiłam źle Trzeba będzie to naprawić. Dzięki wielkie za uświadomienie
Stary 2011-08-28, 14:07   #40527
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
A można je rozczesać bezpośrednio przed myciem, na sucho? Wiem, że to im chyba szkodzi, ale tak bezpośrednio przed może mniej Bo do szału doprowadzają mnie kłaki w odpływie prysznica
Stary 2011-08-28, 14:08   #40528
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Żel aloes albo lniany na ociekające, odżywkę w kremie po

Cytat:
Wysłałam to też wieczorem przyjaciółce, też zwinęła, ale po umyciu, więc dam znać, jaki efekt
Dajcie znać

Cytat:
Też nie bardzo umiem używać żeli, poza tym nie przepadam za uczuciem twardych włosów. Ale czytałam w wątku z analizami, że nie powinien dawać uczucia sztywności więc pomyślałam, że może to jest to
Lniany i aloesowy są super
Cytat:
Dzięki za komplement Powiem Ci, że już wcześniej patrząc na Twoje zdjęcia pomyślałam o podobieństwie
Fajny mamy typ One mogą wszystko
Cytat:
Najlepiej czesać z d/s na włosach bądź podczas spłukiwania, chodzi o poślizg dla grzebienia. Rękami bardziej ułóż niż czesz, zawsze jakby coś nie wyszło to później można przeczesać palcami z odżywką

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:11   #40529
imbryka
Rozeznanie

Pracujecie tu lokaski, nie zaglądałam na wątek od wczorajszego wieczora i musiałam nadrobić

Zrobiłam sobie psika na włosy aloes+woda+nivea FC.

Mam do Was też prośbę, mogłybyście mi polecić jakąś fajną odżywkę b/s? bez silikonów itp. Myślałam nad joaśką z proteinami mlecznymi, ale czy to dobry pomysł?

A i pytanie, bo czytałam, ale jakos mi to chyba umknęło, jak mamy pvp w stylizatorze to czy on się nabudowuje? potrzebny jest sls/sles do zmycia? mogłybyście mi to wytłumaczyć, ewentualnie nakierować na jakiś artykół na ten temat?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:16   #40530
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Lniany i aloesowy są super

Fajny mamy typ One mogą wszystko

Najlepiej czesać z d/s na włosach bądź podczas spłukiwania, chodzi o poślizg dla grzebienia. Rękami bardziej ułóż niż czesz, zawsze jakby coś nie wyszło to później można przeczesać palcami z odżywką
Lniany niestety się u mnie nie sprawdza. Rozprostowuje mi kłaczki, zarówno jak nałożę go na mokre jak i na suche włosy

O tak są bardzo podatne

Już dostrzegłam błąd... a raczej dziewczyny mi go uświadomiły.
Z chęcią już bym umyła włosy aby sprawdzić jaka będzie zmiana
Ale bez przesadyzmu, myłam dziś rano
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 48 (0 użytkowników i 48 gości)

Zasady wysyłania wiadomości