|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40501 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Przyznaję bez bicia że ostatnio czesałam je na sucho bo nie miałam na nie innego pomysłu.. ;/ ale one tak wyglądają od dłuższego czasu. Czy je czeszę czy nie
|
|
|
|
#40502 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jest dość płynny żeby przelać do spryskiwacza Cytat:
|
||
|
|
|
#40503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co zrobić??? żeby włosy z tyłu wyglądały w normalnej pozycji tak jak wtedy gdy je przerzucę do góry nogami i wolno podniosę głowę tak że widzę je w lustrze z przodu przed sobą? wycieniować tył???
|
|
|
|
#40504 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojjj cudne to może nie, ale dziekuje motywujecie jak nic
![]() Cytat:
Cytat:
Ale oczywiście mogę się mylic...
|
|
#40505 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Efekt z wczorajszego działania - I like it Zdjęcia zaraz po wstaniu, więc tam coś odstaje, tu coś wykręcone Ale jak się potem doprowadziłam do porządku i poszłam do kościoła, to od pana z budki ze słodyczami dostałam lizaka z prośbą o spotkanie Rycyna i miód na stałe zagoszczą w mojej włosowej "kuchni"
|
#40506 | ||
|
Zadomowienie
|
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę
![]() ![]() W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak peruka czy płakac bo wyglądają jak plastik Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
). Zobaczymy jak będzie w zimie jak skóra mi się zrobi żółto fioletowa jak u nieboszczyka Najwyżej dokupię indygo i machnę się na brąz. Swoją drogą żadna farba chemiczna nie trzymała mi się tak długo, teraz kolor w ogóle mi się nie wypłukuje ![]() selena004, bardzo ładny i strasznie odważny kolor ![]() Jeju, tyle komplementów, że moje włosy chyba się jeszcze bardziej zaczerwienią (mimo zdrowia moich włosów oddałabym co najmniej mały palec u nogi za twojego blond loczka kascysko, od ostatnich zdjęc twoje włosy zdecydowanie mocniej się skręciły i jakoś jakby równiej.A ja od wczorajszego wieczora z olejem babassu na głowie i znowu kombinuję co by tu teraz dalej.
|
|
#40507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i rude![]() Dzięki tej trójwymiarowości kolor jest bardzo naturalny. Gdybym Cię zobaczyła na ulicy pomyślałabym od razu, że to Twój naturalny ![]() Fantastycznie, ze Ci pasuje A ja tak kocham rudy... ale rudy mnie chyba nie![]() Kascysko śliczne spiralki A ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam maseczkę miodową przepisu Rybiorek Co prawda, jako że robiłam ją pierwszy raz to postanowiłam trzymać ją minimum (1h) aby zobaczyć jak zareagują moje włosy ale że zareagowały dobrze bez obaw mogę trzymać dłużej![]() Potem umyłam włoski BD i nałożyłam na ok 20 min garnier avokado. Po spłukaniu joaśka len i rumianek, rozczesanie, potem znów trzy krople joaśki i trzy krople olejku kokosowego. Nie wiem czy to ostatnie można nazwać stylizacją ale efekt jest fajny Potem wysuszyłam suszarką tak do 80% lekko ugniatając je. I o to efekt Wiem, że jest trochę puchu ale mniej i są fale, które na nowo do mnie porwóciły Lewa strona, mniej faluję ale popracuję nad nią
|
|
|
|
|
#40508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi Ci to człowiek o licznych prześwitach, które na szczęście odrobinę i powoli zarastają ![]() Co do skóry - moja przybierze odcień różowofioletowy, a palce będą tak kostnieć, że czasem rąk nie dam rady zacisnąć - nie lubię zimy Równość i skręt chyba temu, że spróbowałam plunkingu odwróconego i już go nie porzucę, za to zwykły... nie dla mnie. Ale chyba we włosomaniactwo wpadłam ![]() pati, dziękuję
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2011-08-28 o 11:38 |
|
|
|
|
#40509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włoski ładnie skręcone, szkoda, że zdjęcia troche nie wyraźne... i ja też walczę o objętość... ehhhh szkoda, ze jej tak małoooo...o i kolejna z fajnymi efektami ![]() Ja siedzę z alterką morelową pod czepkiem. Zdam relację potem bo dzisiaj się kokosowałam, ale godzinkę tez przed myciem. Jeszcze nie wiem czy kokos im służy czy nie... Aaaaaaaa mam jeszcze takie pytanie bo w sumie nie wiem... b/s dajecie na ociekające włosy czy juz po odsączeniu?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-28 o 11:52 |
|
|
|
|
#40510 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Chatul;29029134]Może po prostu najpierw spinaj włosy na górze klamrą? Tak żeby nie były oklapnięte? A dopiero jak podniesiesz włosy klamrą, związuj je w warkocz?
![]() QUOTE] spróbuję...zobaczymy, czy da się w tym spać . a Wy co robicie z włosami na noc, żeby tarcie o poduszki ich nie niszczyło?
|
|
|
|
#40511 |
|
Raczkowanie
|
Nie zaprzeczę, że kolor odważny, zwłaszcza, jak się idzie do nowej szkoły...
Ale jak to zabawnie wygląda, jak jestem nieogarnięta, z samego rana, nic, tylko się śmiać xD Tylko w sumie nie bardzo wiem, jak się do nich malować ;xSpałam dzisiaj z tą skarpetką, w prawdzie włosów wczoraj nie myłam i miałam piankę nałożoną, więc o efekcie mówić nic chyba nie mogę, poza tym, że się nie spuszyły, no i w sumie wygodne to to. Ale ciężko się zakłada, nie mogłam rozkminić, bo ona na tym filmie nie pokazuje, że końcówki wywija się na zewnątrz, kamera jej to ucięła. Ale dałam radę, zostanę chyba przy tym ![]() Nie macie może jakichś sprawdoznych, czerwonych płukanek do włosów? Może być coś a la piochtanina, czy jak to się tam zowie, tylko, że czerwona... Bo czytałam w KWC o masce mariona do włosów czerwonych, ale nie wiem, gdzie jej szukać, u mnie raczej same farby są ;/ |
|
|
|
#40512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę razy użyłam w zimie na dłuższych włosach, z tego co pamiętam to nałożyłam na suche włosy mokrymi rękami odrobinkę, raczej tak przeciągnęłam po wierzchu żeby przygładzić. Ostatnio nałożyłam go tydzień temu przed weselem i skończyło się drugim myciem ale przesadziłam i nakładałam wszystko co mi do głowy przyszło ;P Niestety nie umiem używać żelu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miau Cytat:
![]() Patrzyłam w skład takiej odżyweczki z Garniera Nutrisse i jest obiektywnie niezła, ma szansę zmiękczyć włoski i nadać połysk, tak żeby klient był zadowolony ;] Cytat:
Cytat:
Pati - bardzo fajny pierdzielniczek Jak mój ![]() Byłam wczoraj na ognisku, zapoznałam pana niedoszłego fryzjera. Zamierzam go wymęczyć i dowiedzieć się wszystkiego co wie ![]() Teraz siedzę z mega miksem na łbie, na skalp miks nawilżający na glicerynie. Nie mogę zmusić skalpu do picia wody, zaczynam się zastanawiać nad Saponicsem, brat Jantara do sucharów. Na futro Artiste z keratyną i olej kokosowy, powinno się zmyć maską Bingo
|
||||||
|
|
|
#40513 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też miałam wątpliwości co do kokosa ale zdecydowałam się spróbować i nie żałuję. Zdecydowanie najlepszy olejek jaki do tej pory używałam I dzięki niemu się dowiedziałam, że mam raczej niską porowatość B/s daję na odsączone włosy bo niestety wersja z ociekającymi się u mnie nie sprawdziła. Jakieś dziwne były. Ale wiem, że większość dziewczyn daje na ociekające, zawija w koszulkę czy pieluszkę. Cytat:
zdecydowanie odżywiał jej kolor i sprawiał że był bardzo intensywny![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- AjriszMarta Dziękuję Ci bardzo za odpowiedz Też nie bardzo umiem używać żeli, poza tym nie przepadam za uczuciem twardych włosów. Ale czytałam w wątku z analizami, że nie powinien dawać uczucia sztywności więc pomyślałam, że może to jest to ![]() Dzięki za komplement
|
|||
|
|
|
#40514 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do Rybiorki
masz jakieś cudowne sposoby na to, żeby rudy/czerwony się nie wypłukiwał, wyczytałam że malujesz tylko odrosty, a co z resztą? nie zmywa się za szybko?też miałam w planie z czarnych na czerwony, ale u mnie sporo rozjaśniania by było, itp.mocno bym zniszczyła.I jeżeli miałabym co parę tygodni odświeżać to te moje włosy nie miały by szans na regenerację przez właśnie ciągłe poprawianie utleniaczem który jest w farbie.
|
#40515 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaję relacje z żelu nałożonego na noc. Skręt taki sam, w większości bez poluźnienia, ale nałożyłam go tonę, a nie było co odgniatać. Następnym razem spróbuję zwykłego żelu, a nie aloesowego, bo on na noc jest za słaby.
|
#40516 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
spróbuj nie czesać zobaczysz czy jest różnica.
|
||
|
|
|
#40517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisalam jak ja swoje zrobilam, uzylam rozjasniacza firmy garnier (mam zaufanie do tej firmy bo juz kiedys stosowalam ten rozjasniacz i wiem ze nie pozbede sie wlosow), trzymalam 20 min, tam gdzie henna byla robiona 15 razy (od koncy tak do 5-8 cm od skalpu) wlosy zrobily sie zarowkowo czerwone, tam gdzie henna byla robiona mniej zarowkowa pomarancza (2 -5 cm od skalpu) a przy samej skorze odrosty (byly traktowane henna 1-2 razy) byly ✂✂✂✂zaco zolte, aby uzyskala ten sam kolor na calych wlosach musialam uzyc 2 farb co najmniej, na dlugosc jasna czerwien i na odrosty ciemna czerwien, farbe trzymalam polowe zalecanego czasu bo wlosy po rozjasniaczu chlona srasznie kolor, taki kolor tez wyplukuje sie potem o czym trzeba pamietac, no i po kazdym uzyciu rozjasniacza po ok tygodniu wlosy troche ciemnieja (czy to zostawione bez niczego czy po polozeniu farby). Po miesiacu od tego eksperymentu farbnelam jeszcze raz cale wlosy aby wzmocnic kolor, juz jedna farba, ta sama ktora stosuje Benek. Po tym calym farbowaniu robie wylacznie odrosty, w razie czego mam zakupione odzywke kolorujaca z Revlona jesli potrzebowalabym odnowic kolor na dlugosci (na razie nie musze), odzywka ta nie ma amoniaku, utleniacza i chyba tylko jeden silikon. Naklada sie ja na 3 minuty po myciu i to wszystko (oczywiscie w rekawiczkach bo ma naprawde mocny kolor, chodzi mi o czerwony, nie wiem jak inne). wyprobowalam ja zaraz po farbowaniu (przy nastepnym myciu) bo chcialam sprawdzic czy faktycznie osoba ktora mi polecala miala racje (inna wizazanka - Laudik, niektore osoby tutaj znaja ja doskonale). Dziala. Teraz to co stosuje to po pierwsze koniec z dlugim namaczaniem wlosow, nie ma juz masek na godzine, dwie, takie cos sprzyja odchylaniu lusek i wyplukiwaniu sie farby, nakladam odzywki i maski na max 15 minut, tak naprawde na codzien to jest 5 minut i 2 razy tygodniowo na 10-15. Oleje nakladam (ale nie kokos, ktorego nie moge uzywac) na godzine przed myciem 3 x tygodniowo (stosuje Busy Izzy Oil z Hairvedy o ktorym kilka razy pisalam). Trzecia rzecz ktora odkrylam niedawno to hydrolizowana keratyna w odzywce, odzywka z keratyna nawet stosowana codziennie nie wyplukuje koloru, jakby go wzmacnia. To sie zgadza z tym co wyczytalam o keratynie (podawalam linka wczesniej do strony o keratynie), keratyna wypelnia ubytki we wlosie zniszczonym a przy zdrowym osiada na nim tworzac film i zapobiega mechanicznym uszkodzeniom. Mysle ze dodatkowe czynniki to: - uzywam tylko szamponow bez sls (do zmycia oleju), na codzien myje odzywka - robie kuracje proteinowa (pisalam pare stron wczesniej o niej) raz na 3 tygodnie (w skladzie keratyna i kolagen) - susze dyfuzorem z cieplawym powietrzem i srednim nawiewem, nigdy goracym (doczytalam ze zimny nawiew nie sluzy wcale lokom, najlepiej suszyc cieplawym lub zimnym i cieplawym na przemian z przewaga cieplawego) Dzieki temu wszystkiem mam ciagle ten sam kolor na dlugosci, ciemny i nasycony, odrosty widoczne sa slabo dopiero jak maja 2 - 2.5 cm, nic sie nie wyplukuje przy myciu. Nawet zabieg silkener nie wyplukal mi koloru. W zwiazku z tym ze to co robie dziala zamierzam sie tego trzymac. ![]() No ale gdybym miala koniecznosc poprawiania na dlugosci koloru to nigdy nie robilabym tego farba a wlasnie ta odzywka Revlona, ewentualnie odnawianie koloru farba co 6 miesiecy jak to robi Benek. W innym wypadku nie ma szans aby wlosy pozostaly w dobrej kondycji. uff ale sie popisalam, ide cos zjesc
|
|
#40518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40519 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Osobiście grzebienia już nie używam od kilku miesięcy i nie potrzebuję go w ogóle
|
|
|
|
|
#40520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak po tym rozczesaniu moje włosy już nie widzą grzebienia do następnego mycia. Spróbuje tak jak radzisz - bez czesania. Zobaczę jaki będzie efekt
|
|
|
|
|
#40521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: zapomnialam dopisac ze w Dublinie mozna kupic ja w profesjonalnych sklepach fryzjerskich, mysle ze w Polsce rowniez
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-28 o 13:44 |
|
|
|
|
#40523 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozczesuję gdy mam odżywkę b/s na włosach. Źle? Lepiej rozczesać gdy jest d/s? Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-28 o 13:59 |
|
|
|
|
#40525 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej, ds - rozczesujesz, splukujesz wode, wlosy ukladaja sie po swojemu, nakladasz bs i juz nie ingerujesz, w 99% loki/fale sa wyrazniejsze i mocniejsze jak wlosy wyschna
|
#40526 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#40527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do szału doprowadzają mnie kłaki w odpływie prysznica
|
|
|
#40528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
One mogą wszystko Najlepiej czesać z d/s na włosach bądź podczas spłukiwania, chodzi o poślizg dla grzebienia. Rękami bardziej ułóż niż czesz, zawsze jakby coś nie wyszło to później można przeczesać palcami z odżywką |
||||
|
|
|
#40529 |
|
Rozeznanie
|
Pracujecie tu lokaski, nie zaglądałam na wątek od wczorajszego wieczora i musiałam nadrobić
![]() Zrobiłam sobie psika na włosy aloes+woda+nivea FC. Mam do Was też prośbę, mogłybyście mi polecić jakąś fajną odżywkę b/s? bez silikonów itp. Myślałam nad joaśką z proteinami mlecznymi, ale czy to dobry pomysł? A i pytanie, bo czytałam, ale jakos mi to chyba umknęło, jak mamy pvp w stylizatorze to czy on się nabudowuje? potrzebny jest sls/sles do zmycia? mogłybyście mi to wytłumaczyć, ewentualnie nakierować na jakiś artykół na ten temat?
|
#40530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O tak są bardzo podatne ![]() Już dostrzegłam błąd... a raczej dziewczyny mi go uświadomiły. Z chęcią już bym umyła włosy aby sprawdzić jaka będzie zmiana Ale bez przesadyzmu, myłam dziś rano
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

jest dość płynny żeby przelać do spryskiwacza 
Zdjęcia zaraz po wstaniu, więc tam coś odstaje, tu coś wykręcone 

Najwyżej dokupię indygo i machnę się na brąz. Swoją drogą żadna farba chemiczna nie trzymała mi się tak długo, teraz kolor w ogóle mi się nie wypłukuje
Jeju, tyle komplementów, że moje włosy chyba się jeszcze bardziej zaczerwienią

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

spróbuj nie czesać
Trzeba będzie to naprawić. Dzięki wielkie za uświadomienie