Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 21:38   #3421
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ja to w sumie jestem studentką medycyny na AM i mechaniki na PWr :P Można się do mnie zgłaszać jeśli chodzi o jakieś sprawy uczelniane na PWr, bo znam dość sporo osób i mogę pomóc ^^ No i mogę przywozić różne przysmaki z Podlasia, bo stamtąd pochodzę

Wow, Agatka, jaka piękna jesteś
Na profilu mam zdjęcia wielu modelek też, więc nie wiem, czy to o mnie chodzi, ale dziękuję

A o czym jest ta mechanika na PWr? Bo dla mnie kierunki na Polibudzie, a raczej ich nazwy, nic mi nigdy nie mówią, hehe A brzmi ciekawie

A za medycynę podziwiam - tyle lat nauki, praktyki, stażu... W jakim kierunku chcesz iść?
Stary 2011-08-27, 21:40   #3422
201701300931
Konto usunięte

Polubiłam

Ja pracuję w sądzie

Chciałabym się kiedyś na jakąś sesyjkę załapać, ale w mojej twarzyczce godne uwagi są jedynie wielkie oczyska i długie rzęsy

Edytowane przez 201701300931
Czas edycji: 2011-08-27 o 21:44
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 21:42   #3423
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

A mechanika to konstruowanie maszyn, naprawianie itp.

Marzę o zostaniu kardiologiem lub kardiochirurgiem. A jeśli nie to nie będę chciała robić specjalizacji, a zostanę jedynie lekarzem medycyny, bez specjalności. Chciałabym kiedyś tworzyć urządzenia medyczne i pracować nad nowymi stentami

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 21:59   #3424
przekora
Zadomowienie

Agata, niestety nie polubię, ponieważ nie mam FB, a tak poza tym ... jesteś za ładna, a ja ładnych koleżanek nie zapraszałam

Pracuję w przedszkolu. Kocham zwierzęta i jestem ich dwunożnym "adwokatem"

każdy ma swoje zdanie - licz się z tym
każdy ma swój gust - pamiętaj

dziękuję

Patrycja - miło mi
przekora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 22:23   #3425
scatty princess
Zadomowienie

mechanike i medycyne? o matko! Podziwiam Cie kobieto za wytrwałość!

to może na mnie czas przyszedł :P

ja studiuje infe, możecie próbować naprawić ze mną kompa, ale 100% efektów nie obiecuje
a w wolnych chwilach dorabiam i męczę dzieciaki (i nie tylko) matematyka ;P

Edytowane przez scatty princess
Czas edycji: 2011-08-27 o 22:26
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 22:24   #3426
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Polubiłam

Ja pracuję w sądzie

Chciałabym się kiedyś na jakąś sesyjkę załapać, ale w mojej twarzyczce godne uwagi są jedynie wielkie oczyska i długie rzęsy
Jedynie? To może być Twój wielki atut Moim zdaniem z każdej osoby można wydobyć coś pięknego, co sprawi, że ogólny wygląd stanie się atrakcyjny. I lepiej mieć kilka atutów, niż wszystko idealne, bo idealne twarze wyglądają nienaturalnie

Cytat:
A mechanika to konstruowanie maszyn, naprawianie itp.

Marzę o zostaniu kardiologiem lub kardiochirurgiem. A jeśli nie to nie będę chciała robić specjalizacji, a zostanę jedynie lekarzem medycyny, bez specjalności. Chciałabym kiedyś tworzyć urządzenia medyczne i pracować nad nowymi stentami
oo, to ambitnie powodzenia!

Cytat:
Napisane przez przekora Pokaż wiadomość
Agata, niestety nie polubię, ponieważ nie mam FB, a tak poza tym ... jesteś za ładna, a ja ładnych koleżanek nie zapraszałam

bez przesady z tą ładnością ;-)
Ja też kocham zwierzęta. Mam dwa koty i psa i najchętniej miałabym ich jeszcze więcej, szczególnie kotów
Stary 2011-08-27, 22:31   #3427
przekora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
bez przesady z tą ładnością ;-)
Ja też kocham zwierzęta. Mam dwa koty i psa i najchętniej miałabym ich jeszcze więcej, szczególnie kotów
Mam kotkę i sunię i uwielbiam ludzi, którzy kochają zwierzaki, to dobrzy ludzie

PS. Piękne stylizacje

dziękuję

Patrycja - miło mi

Edytowane przez przekora
Czas edycji: 2011-08-27 o 22:33

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 22:37   #3428
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feelin_soo_me Pokaż wiadomość
tez polecam puder bambusowy, mnie matuje na ok 3h,
Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
ja mam bambusa z jedwabiem, stosuję jako primer na Sorayę 45 (rzeczywiście jest świetny ten krem), a na koniec wklepuję go na linii włosów, bo tam mi się tłuści pod grzywką czoło najmocniej i jest git
Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
A ja z bambusa nie byłam zadowolona, tępy mat, podkreśla skórki i wcale taki trwały nie jest...

Podzielam zdanie Pauli-nie jestem zadowolona z bambusa ani z jedwabiu.Niestety,nie matują mnie na długo.Do tego jedwab mam jakiś taki gruboziarnisty,trudno się go rozprowadza.

Dziewczyny,jak kupicie puder Jadwigi,to dajcie cynk.Po ile i czy nie ma problemu z kupnem w tym Instytucie.

Cytat:
Most Rędziński Mostem Rędzińskim pozostał !

Fajnie.
Widziałam fajerwerki jakoś o 21.00,jak wracałam z Bielan-świetnie było widać.Rankiem ponoć sam premier zaszczycił nasz most.
Ogólnie bardzo się cieszę z tej obwodnicy.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 08:39   #3429
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Most Rędziński Mostem Rędzińskim pozostał !

Cytat:

Właśnie, Agata, też nie lubię ładnych ludzi . Piękne zdjęcie profilowe

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:38   #3430
riliana
Zadomowienie

Cytat:

Ja pracuję w sądzie
a zdradzisz coś bardziej konkretnie? może się kiedyś gdzieś spotkałyśmy, bo to moja dziedzina

a wracając do Jadwigi, ona się nadaje jako primer w ogóle? ja na bambusa nie narzekam, ale upierdliwie jest zamawianie
riliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 10:58   #3431
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Jedynie? To może być Twój wielki atut Moim zdaniem z każdej osoby można wydobyć coś pięknego, co sprawi, że ogólny wygląd stanie się atrakcyjny. I lepiej mieć kilka atutów, niż wszystko idealne, bo idealne twarze wyglądają nienaturalnie
Oj tak mi się napisało jedynie. Bo fakt, że to mój jedyny atut, ale to nie umniejsza mojej urodzie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Właśnie, Agata, też nie lubię ładnych ludzi . Piękne zdjęcie profilowe
A ja tam lubię sobie popatrzeć na ładnych ludzi Chociaż co jednemu się podoba, to innemu nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 16:31   #3432
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Mam kotkę i sunię i uwielbiam ludzi, którzy kochają zwierzaki, to dobrzy ludzie

PS. Piękne stylizacje
oo to ja jeszcze niedawno mialam 6kotow, teraz mam 2, ktore zostaja juz na zawsze ze mna i psa i tak szczerze to nie wyobrazam sobie zycia bez zwierzakow, obojetnie czy to chomi, czy ptak

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Podzielam zdanie Pauli-nie jestem zadowolona z bambusa ani z jedwabiu.Niestety,nie matują mnie na długo.Do tego jedwab mam jakiś taki gruboziarnisty,trudno się go rozprowadza.

Dziewczyny,jak kupicie puder Jadwigi,to dajcie cynk.Po ile i czy nie ma problemu z kupnem w tym Instytucie.

Fajnie.
Widziałam fajerwerki jakoś o 21.00,jak wracałam z Bielan-świetnie było widać.Rankiem ponoć sam premier zaszczycił nasz most.
Ogólnie bardzo się cieszę z tej obwodnicy.
bede jakos po weekendzie tam, to dam znac

a ja mam lekkiego pecha odnosnie nauki, bo niestety tylko prywatne uczelnie mnie chca, ktore sa bardzo drogie i teraz mam dylemat czy kontynuowac architekture wnetrz,w ktorej jestem zakochana, czy nie przerwac, skupic sie przez rok na rysunkach i startowac na asp na szklo i to juz obojetnie jakie miasto... ale ja kocham wszystko co ze szkla i nie wyobrazam sobie pracowac w innym zawodzie niz architekt szkla czy wnetrz.

ogolnie kocham estetyke, interesuje sie wizazem, malarstwem, mechanika samochodowa, a TZ zarazil mnie hipnoza i cala podswiadomoscia czlowieka, wszechswiatem. wiec hobby to mi nie brakuje

zawsze chcialam miec sesje w stroju kapielowym, ale nigdy nie znalazlam chetnych i od tej pory dalam sobie spokoj z modelingiem
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:35   #3433
201701300931
Konto usunięte

caate prześliczne masz pazurki

No i od jutra kombinacje kolejne z dojazdem do pracy. Niestety książki sobie nie poczytam, bo każda przesiadka będzie trwała za krótko. Ale za to od przyszłego tygodnia...
Stary 2011-08-28, 18:03   #3434
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Agatka- polubiłam Uwielbiam Twoje stylizacje, nawet mam kilka ulubionych zdjęć

Oh Peggy Brown A na Inżynierię Biomedyczną nie chciałaś iść?

Ja jestem nauczycielką języka polskiego
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 18:35   #3435
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tak mi się napisało jedynie. Bo fakt, że to mój jedyny atut, ale to nie umniejsza mojej urodzie

atutów z pewnością masz więcej. Ale trzymaj się nawet tego jednego i go eksponuj napisałam tak ogólnie, bo uważam, że warto wyszukać w sobie mocne punkty i je podkreślać. A wtedy nasza całość jest atrakcyjniejsza Tylko niestety patrząc na ulicę, jest jeszcze wiele dziewczyn, które nie chcą niczego fajnego w sobie podkreślać. A ja już mam takie zboczenie, że jak widzę kogoś, to od razu wyszukuje w nim pozytywne urodowe cechy bo kurcze, każdy je ma, a nie każdy w to wierzy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 19:31   #3436
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

przekora, też kocham zwierzęta, w domu miałam dwa koty, zawsze miałam psy. Serce bym oddała psom, kotom, krowom

Impersona, byłam na inżynierii biomedycznej, ale przeniosłam się na mechanikę. Dzięki inżynierii sporo już zarobiłam i wiem, że miałabym po niej pracę, ale pociągnęło mnie na medycynę (zdałam dobrze maturę i pomyślałam, że medycyna to dobry pomysł) i musiałam zrezygnować z ib, bo ma za dużo zajęć. Mechanika ma ich o połowę mniej. Choć dalej chętnie bym ją studiowała

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 19:51   #3437
paula-zla
Zakorzenienie

Znacie jakieś miejscówki w górach, gdzie można pojechać na święta BN? Interesuje mnie nocleg i zapewnione jedzenie, w tym kolacja wigilijna. Chcę się gdzieś wybrać z mamą, a kompletnie nie mamy pomysłu, gdzie się zaczepić. Najchętniej okolice Karpacza, góry blisko nas. Chyba, że macie sprawdzoną miejscówkę w Zakopcu i okolicach.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:36   #3438
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
atutów z pewnością masz więcej. Ale trzymaj się nawet tego jednego i go eksponuj napisałam tak ogólnie, bo uważam, że warto wyszukać w sobie mocne punkty i je podkreślać. A wtedy nasza całość jest atrakcyjniejsza Tylko niestety patrząc na ulicę, jest jeszcze wiele dziewczyn, które nie chcą niczego fajnego w sobie podkreślać. A ja już mam takie zboczenie, że jak widzę kogoś, to od razu wyszukuje w nim pozytywne urodowe cechy bo kurcze, każdy je ma, a nie każdy w to wierzy.
Z drugiej strony- po co podkreślać? Moje pytanie może dziwne, ale przyznam, że jestem jedną z tych osób, które całe cierpną od rad typu tych dwóch Brytyjek, które niedawno były w Polsce itp. Rozumiem, że dla wielu osób jest to istotne, ale dla wielu kompletnie nie Ja np. lubię sobie popatrzeć na ciekawe stylizacje, ale traktuje je raczej jak dzieło sztuki, takie tylko do sfotografowania Wiem, co jest moją mocną stroną, ale wydaje mi się, ze takie podkreślanie atutów jest albo mocno na pokaz, albo dla osób, które potrzebują po prostu dodać sobie pewności siebie strojem (co nie jest według mnie złe, wręcz przeciwnie, ale nie każdy tego potrzebuje ). Wkurza mnie strasznie nieposzanowanie prawa do czyjejś modowej ignorancji. Zresztą jakiś czas temu stworzyłam na ten temat wątek. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak jakiś wyrzut Tak tylko piszę, jako jedna z tych osób, które na rady modowe reaguje wciąż zdziwieniem

Cytat:

Impersona, byłam na inżynierii biomedycznej, ale przeniosłam się na mechanikę. Dzięki inżynierii sporo już zarobiłam i wiem, że miałabym po niej pracę, ale pociągnęło mnie na medycynę (zdałam dobrze maturę i pomyślałam, że medycyna to dobry pomysł) i musiałam zrezygnować z ib, bo ma za dużo zajęć. Mechanika ma ich o połowę mniej. Choć dalej chętnie bym ją studiowała

Aaaa, no tak Na pewno bardzo ciężko pogodzić te dwa kierunki Moja przyjaciółka kończyła medycynę równocześnie z filologią polską i już o niej wszyscy mówili, że jest niesamowita, że to godzi, a tu jeszcze Polibuda

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2011-08-28 o 20:47
Stary 2011-08-28, 20:43   #3439
przekora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Właśnie, Agata, też nie lubię ładnych ludzi .

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
oo to ja jeszcze niedawno mialam 6kotow, teraz mam 2, ktore zostaja juz na zawsze ze mna i psa i tak szczerze to nie wyobrazam sobie zycia bez zwierzakow, obojetnie czy to chomi, czy ptak
I to się chwali Bez zwierząt nie potrafię żyć, jak ich nie ma, to cisza w domu i pustka w sercu ...

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja jestem nauczycielką języka polskiego
A w jakich klasach ?

Cytat:
przekora, też kocham zwierzęta, w domu miałam dwa koty, zawsze miałam psy. Serce bym oddała psom, kotom, krowom
Lubię to!

dziękuję

Patrycja - miło mi
Stary 2011-08-28, 21:19   #3440
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Z drugiej strony- po co podkreślać? Moje pytanie może dziwne, ale przyznam, że jestem jedną z tych osób, które całe cierpną od rad typu tych dwóch Brytyjek, które niedawno były w Polsce itp. Rozumiem, że dla wielu osób jest to istotne, ale dla wielu kompletnie nie Ja np. lubię sobie popatrzeć na ciekawe stylizacje, ale traktuje je raczej jak dzieło sztuki, takie tylko do sfotografowania Wiem, co jest moją mocną stroną, ale wydaje mi się, ze takie podkreślanie atutów jest albo mocno na pokaz, albo dla osób, które potrzebują po prostu dodać sobie pewności siebie strojem (co nie jest według mnie złe, wręcz przeciwnie, ale nie każdy tego potrzebuje ). Wkurza mnie strasznie nieposzanowanie prawa do czyjejś modowej ignorancji. Zresztą jakiś czas temu stworzyłam na ten temat wątek. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak jakiś wyrzut Tak tylko piszę, jako jedna z tych osób, które na rady modowe reaguje wciąż zdziwieniem

Ale ja nie mówię o stylizacjach! Mówię o urodzie! Jeśli chodzi o stylizacje to mnie też denerwuje, gdy ktoś jest przebrany. Bo to widac, gdy ktoś nie ubiera się naturalnie, a przebiera. Ale mi chodziło o urodę. Czasem warto wyregulować brwi, przyciąć włosy, podmalować rzesy, czy pociagnąć usta błyszczykiem [oczywiście nie każdemu te poszczególne rzeczy są potrzebne, to są przykłady]. Albo po prostu skupić uwagę na atucie, co odciągnie uwagę od mankamentów. Oczywiście nie każdemu na tym zależy, ale myślę, że to bardziej kwestia estetyki, niż olewania mody. Bo to juz nie moda, ale uroda, która nie musi przeminąć po sezonie.
Co innego ubrania. Najważniejsze, żeby były czyste. Jeśli ktoś nie interesuje się tym głębiej to ja nie myślę o tym,żeby to zmieniać wbrew komuś. Aczkolwiek czasem widać, ze wystarczyłaby minimalna zmiana fasonu, żeby wyglądac korzystniej, a się nie przebierać.
Stary 2011-08-28, 21:31   #3441
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Ale ja nie mówię o stylizacjach! Mówię o urodzie! Jeśli chodzi o stylizacje to mnie też denerwuje, gdy ktoś jest przebrany. Bo to widac, gdy ktoś nie ubiera się naturalnie, a przebiera. Ale mi chodziło o urodę. Czasem warto wyregulować brwi, przyciąć włosy, podmalować rzesy, czy pociagnąć usta błyszczykiem [oczywiście nie każdemu te poszczególne rzeczy są potrzebne, to są przykłady]. Albo po prostu skupić uwagę na atucie, co odciągnie uwagę od mankamentów. Oczywiście nie każdemu na tym zależy, ale myślę, że to bardziej kwestia estetyki, niż olewania mody. Bo to juz nie moda, ale uroda, która nie musi przeminąć po sezonie.
Co innego ubrania. Najważniejsze, żeby były czyste. Jeśli ktoś nie interesuje się tym głębiej to ja nie myślę o tym,żeby to zmieniać wbrew komuś. Aczkolwiek czasem widać, ze wystarczyłaby minimalna zmiana fasonu, żeby wyglądac korzystniej, a się nie przebierać.
No właśnie mnie najbardziej wkurza to przebieranie się. Np. wiele osób nastoletnich obecnie mogę nazwać pokoleniem H&M. Wszyscy wyglądają prawie identycznie. Jak miałam praktyki w liceum, to w prawie każdej klasie był np. chłopak z włosami za uszy, kapeluszu i koszulce w paski Albo właśnie oglądałam jeden odcinek na TVN z tymi Brytyjkami i jedna powiedziała do dziewczyny, że ta musi odnaleźć swój własny styl i w tym celu najlepiej żeby podglądała zdjęcia znanych, dobrze ubranych kobiet o jej figurze i się na nich wzorowała. To jaki to własny styl?
No i moim zdaniem najważniejsze jest właśnie, żeby być czystym i schludnym. Prawda jest taka, że np. zgrabna dziewczyna wygląda dobrze w zwykłych jeansach i białej koszulce, wcale nie musi się stroić i malować. Wiadomo, że jak ktoś ma problemy np. z cerą i źle się z tym czuje, to makijaż pomoże. Jednak są osoby, które po prostu nie potrzebują się malować Niektóre kobiety mają np. piękny, pełny makijaż, za to tłuste włosy Moim zdaniem tak naprawdę nikomu nic do tego, jak ktos inny wygląda, bo każdy ma inne poczucie estetyki i to, co dla jednego ładne, dla innych już nie jest ładne. Co innego, jak ktoś śmierdzi, bo to wiadomo, już innym szkodzi, a co innego, ajk ktoś po prostu wygląda źle

przekora od września zaczynam maluchy, czyli 4-6

Czas edycji: 2011-08-28 o 21:32
Stary 2011-08-28, 21:32   #3442
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Żeby bardziej zobrazować, o co mi dokładniej chodziło, powiem taki przykład. Jak kogoś widzę, to automatycznie zaczynam przyglądac się twarzy. Widze, jakie ktoś ma ładne oczy, nos, czy usta, piegi, kształt twarzy, czy brwi. KAŻDY ma w sobie coś potencjalnie uważanego za ładne. Nie zawsze można to odpowiednio podkreślić [bo jak np. podkreślić zgrabny nos? Oczy można podkreślić podmalowanymi rzęsami], ale powinno się te atuty znać dla samego siebie - to dodaje pewności siebie, przez co lepiej funkcjonować w codziennym życiu.

A wracając do mody - nie każda osoba, która swój strój ma przemyślany, próbuje coś przez ten stój ukryć, swoje zakompleksienie, czy małą pewność siebie. Niektórzy mają to we krwi, intuicyjnie wybierają konkretne ubrania. Ale tak jak mówiłam, jeśli ktoś ubiera się na siłę - to widać.
Stary 2011-08-28, 21:39   #3443
przekora
Zadomowienie

Impersona, podziwiam, truuuuudny wiek Ja sama jestem z dzieciakami od lat trzech do pięciu, słodkie maluchy!

Agata, kurcze, kurcze, to jak Ty patrzysz, to dobrze żeś Ty mnie nigdy nie widziała, bo byś uciekła

dziękuję

Patrycja - miło mi
Stary 2011-08-28, 21:40   #3444
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
A wracając do mody - nie każda osoba, która swój strój ma przemyślany, próbuje coś przez ten stój ukryć, swoje zakompleksienie, czy małą pewność siebie. Niektórzy mają to we krwi, intuicyjnie wybierają konkretne ubrania. Ale tak jak mówiłam, jeśli ktoś ubiera się na siłę - to widać.
Pewnie Żeby nie było- ja bardzo podziwiam osoby, które mają to wyczucie, wiedzą, jak dobrać kilka rzeczy, zeby razem wyglądały idealnie. Dużo przeglądam właśnie stron, zdjęć, czy choćby Avanti, bo to najnormalniej w świecie cieszy oko. Sama jednak nie mam takiego wyczucia i nie mam też potrzeby posiadania takiego, bo moje ubrania raczej nie należą do przemyślanych Kupuję to, co jest wygodne i przydatne np. teraz kupiłam masę różnych koszul, bo to taki typowy strój nauczycielki, najwygodniejszy Jak patrzę na kobietę , która wygląda pięknie, to pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to właśnie, czy jej wygodnie. Mój TŻ często się śmieje z moich ubrań

przekora cudne maluszki masz Moim zdaniem takie najmłodsze dzieci są najfajniejsze, bo są szczere i potrafią się wciąż cieszyć drobnostkami, zadają rewelacyjne pytania i są słodkie Wiadomo, że z drugiej strony ciężko ujarzmić Ja zawsze myślałam,że chcę uczyć w liceum, bo młodsze klasy to takie mało ambitne Po praktykach stwierdziłam, że licealiści są nudni, za to im młodsze klasy, tym fajniejsze i bardziej spontaniczne lekcje

Czas edycji: 2011-08-28 o 21:42
Stary 2011-08-28, 21:52   #3445
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Tak, na pierwszym miejscu powinna być higiena. Tak nie wiele, a dla niektórych tak wiele. Czasem po prostu ma się problemy ze skórą czy włosami. Marsz do lekarza i w końcu się to wyleczy. A czasem po prostu wystarczy się uczesać
A jeśli chodzi o szukanie stylu, to oglądanie stylizacji znanych osób to po części dobra opcja. Tych zdjęć jest wiele. Gdy oglądniemy taki mix, może nam się w głowie wyklarować, w czym byśmy chciały chodzić, co nam się podoba. A wiedząc, że dana aktorka ma figurę podobną do naszej, jesteśmy odważniejsze w próbowaniu konkretnych fasonów. Bo normalnie to byśmy od razu sobie odpuściły i stwierdziły, że na pewno źle w tym będziemy wyglądać. I nie chodzi o kopiowanie czyjegoś stylu, ale o przeglądnięcie zdjęć mnóstwa stylizacji, które później, w głowie, mogą nam dać inspiracje do tego, jak chcemy wyglądać. I mówię - w głowie. A nie, że idziemy ze zdjęciem do sklepu i kupujemy podobne ciuchy. Mamy mieć TYLKO ogólny zarys podobającego się nam stylu.

Chociaż trochę się dziwię radzie Trinny i Susannah, bo one zazwyczaj ubierają wszystkich we własnym stylu. A nie próbują wniknąć w to, co podoba się klientkom. A nawet, jeśli któraś ubiera się na dresowo i chce to zmienić, to ma w głowie jakieś obrazy, które jej się podobają. Trzeba to poznać, a później pomóc stworzyć jej ten styl. Bo nie o to chodzi, żeby stylistka wszystkich na jedną modłę ubierała.

Pamiętałam, jak kiedyś na TVN Style był jakiś polski program o stylizacji i stylista zawsze dorzucał klientom szaliczek na szyję, bo tak modnie. Zawsze! Nawet oglądając ten program zawsze czekałam przede wszystkim na to, az na końcu zarzuci klientce szaliczek na szyję, haha

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Pewnie Żeby nie było- ja bardzo podziwiam osoby, które mają to wyczucie, wiedzą, jak dobrać kilka rzeczy, zeby razem wyglądały idealnie. Dużo przeglądam właśnie stron, zdjęć, czy choćby Avanti, bo to najnormalniej w świecie cieszy oko. Sama jednak nie mam takiego wyczucia i nie mam też potrzeby posiadania takiego, bo moje ubrania raczej nie należą do przemyślanych Kupuję to, co jest wygodne i przydatne np. teraz kupiłam masę różnych koszul, bo to taki typowy strój nauczycielki, najwygodniejszy Jak patrzę na kobietę , która wygląda pięknie, to pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to właśnie, czy jej wygodnie. Mój TŻ często się śmieje z moich ubrań
Ale wiesz, to że kupujesz to, w czym Ci wygodnie, to nie znaczy, że strój wygląda na nieprzemyślany Czasem intuicyjnie dobiera się dobre dla siebie fasony. No i wiesz, jak jesteś zadbaną kobietą, to to jest najważniejsze i to widać z daleka. Bo niezadbanej nawet najlepsze fasony nie pomogą
Cytat:

Agata, kurcze, kurcze, to jak Ty patrzysz, to dobrze żeś Ty mnie nigdy nie widziała, bo byś uciekła
No coś Ty Nie uciekłabym, bo na co dzień maluję najróóóóżniejsze buźki. Dobry makijaż ma podkreślić atuty twarzy. A każdemu mozna zrobić dobry dla niego makijaż, co się równa temu, że każdy ma jakieś atuty Poważnie. Bardzo często wystarczy wyregulować sobie brwi i odpowiednio je podmalować, jeśli są jakieś braki. To podkreśla rysy twarzy i jesli ktoś nie lubi się malować - podkreślone brwi wystarczą.
No i tak jak już wcześniej było wspomniane - trzeba zadbać o kondycje cery, włosów czy paznokci. Bo gdy te części są zadbane, to 1. człowiek lepiej wygląda, a 2. służy to zdrowiu.
Stary 2011-08-28, 23:32   #3446
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

przekora cudne maluszki masz Moim zdaniem takie najmłodsze dzieci są najfajniejsze, bo są szczere i potrafią się wciąż cieszyć drobnostkami, zadają rewelacyjne pytania i są słodkie Wiadomo, że z drugiej strony ciężko ujarzmić Ja zawsze myślałam,że chcę uczyć w liceum, bo młodsze klasy to takie mało ambitne Po praktykach stwierdziłam, że licealiści są nudni, za to im młodsze klasy, tym fajniejsze i bardziej spontaniczne lekcje
dzieci sa najlepsze
uwielbiam sie nimi opiekowac i to wlasnie z maluchami najlepiej sie dogaduje

a jak sie przytula, dadza buziaka - wymiekam...

tez bym nie mogla pracowac z hot mlodzieza, szkoda nerwow, wiecej zachodu niz przyjemnosci z tej pracy

z ubraniami to u mnie jest roznie, bo mam swoj styl i np. nie lubie h&m ale to predzej za ich fabryke w chinach, wystarczajaco sie zrazlilam, ze nie kupie tam nic. wole byc nieswiadoma, a kupic cos innej firmy, wynalezione, oryginalne, a nie na jedno kopyto. no i ja nie lubie zakupow, wiec najwiecej kupuje na allegro

i mam swoje napady kolorow, tu czerwien, tam chabrowy, potem butelkowa zielen, wiec srednio poddaje sie trendom dzisiejszym

Cytat:

No coś Ty Nie uciekłabym, bo na co dzień maluję najróóóóżniejsze buźki. Dobry makijaż ma podkreślić atuty twarzy. A każdemu mozna zrobić dobry dla niego makijaż, co się równa temu, że każdy ma jakieś atuty Poważnie. Bardzo często wystarczy wyregulować sobie brwi i odpowiednio je podmalować, jeśli są jakieś braki. To podkreśla rysy twarzy i jesli ktoś nie lubi się malować - podkreślone brwi wystarczą.
No i tak jak już wcześniej było wspomniane - trzeba zadbać o kondycje cery, włosów czy paznokci. Bo gdy te części są zadbane, to 1. człowiek lepiej wygląda, a 2. służy to zdrowiu.
tez uwazam, ze brwi to podstawa
bez nich czuje sie nijaka i moja buzia wyglada niekorzystnie, dlatego praktykuje henne/cienie,/zel i podkrecam ich nature.
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:35   #3447
przekora
Zadomowienie

A ja nie znoszę swoich brwi i kompletnie nie potrafię ich "okiełznać". Dodatkowo jedna teraz jest troszkę krótsza od drugiej - niestety. Każda brew żyje swoim życiem i mimo, że je reguluje, to mam wrażenie, ze płatają mi psikusa. Niby ciemne, a jednak podkreślić ich nie potrafię, bo mam wrażenie, że wyglądam komicznie Dziada z babą ...

dziękuję

Patrycja - miło mi
Stary 2011-08-29, 06:46   #3448
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Żeby bardziej zobrazować, o co mi dokładniej chodziło, powiem taki przykład. Jak kogoś widzę, to automatycznie zaczynam przyglądac się twarzy. Widze, jakie ktoś ma ładne oczy, nos, czy usta, piegi, kształt twarzy, czy brwi. KAŻDY ma w sobie coś potencjalnie uważanego za ładne. Nie zawsze można to odpowiednio podkreślić [bo jak np. podkreślić zgrabny nos? Oczy można podkreślić podmalowanymi rzęsami], ale powinno się te atuty znać dla samego siebie - to dodaje pewności siebie, przez co lepiej funkcjonować w codziennym życiu.

U kogoś zawsze łatwiej mi dostrzec coś ładnego. Koleżanki idąc ze mną ulicą wściekają się, bo nawet u takiej osobie, którą one uznają za brzydką, widzę coś ładnego np. usta albo oczy. Tylko u siebie jest mi ciężko coś pozytywnego dostrzec i wiecznie nic mi się nie podoba.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:26   #3449
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziewczyny orientujecie się gdzie mogę oddać plastikowe nakrętki? nazbierało mi się trochę, a nie bardzo wiem co mam z nimi zrobić.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:12   #3450
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

A tak w ogóle, to pomyślałam, że może będziecie chciały mnie polubić - na bieżąco o sesjach, promocjach, poszukiwaniach modelek na sesje, czy kursy wizażu, itd. Także zapraszam http://www.facebook.com/pages/Agata-...56339794393755
Polubiłam, śliczne zdjęcia, naprawdę
Ja zawsze marzyłam, żeby w jakiejś sesji wystąpić, ale podejrzewam, że nie ma w mojej twarzy nic , co by mogło przykuć uwagę (chociaż pewnie w dużej mierze to moje kompleksy wpływają na to, ze tak,a nie inaczej siebie postrzegam) . A już swoich rzęs nienawidzę, są cieniutkie, rzadkie i żaden tusz nie jest w stanie ich ładnie podkreślić

Ja studiuje prawo na UWr. A na kurs makijażu chętnie bym się wybrała, ot tak ,dla siebie, bo czasem mam wrażenie, że kiepsko z moimi umiejętnościami w tej kwestii Orientujecie się jak się kształtują ceny?

O nakrętkach było już w jakimś wątku. http://www.naratunek.org/art.php?id=3&p=36

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-08-29 o 14:47
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości