|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
A mi juz tż podniósł ciśnienie! ( ale tak raczej nieszkodliwie
![]() Mama się zaoferowała, że zostanie z małym na 2 godzinki, bo chciałam uderzyć na chwilkę na dni Mielca ( dziś jest ostatni, ma być Doda ![]() A ten, że nie jedzie...Bo mało czasu spędza z synkiem. No żesz, a ja chciałam spędzić trochę czasu tylko z nim ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Dni Mielca nie uciekną za rok będą ponownie,
a doda to przereklamowana jest ![]() Zamiast festynu może zróbcie sobie spacer wieczorem kiedy mały uśnie ![]() Dobrze, że miał taki argument że nie chce jechać ! Mała z dziadkami na ogródku, teściowa się zmartwiła jak mała ulała a potem jeszcze serkiem. Powiedziałam, że czasem tak ma ![]() No i że nerwowa była, nerwowa była bo jej przeszkadzało w żołądeczku i dopiero jak ulała to jej było dobrze i śpi ![]() Kiedy w sumie mam się martwić, jak często będzie ulewać ?! albo w jakis sposób będzie to robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
MAMY TO !!!!!!!!!!
TELIKOWY JAŚ JUŻ NA ŚWIECIE (CC jednak) zaraz napisze sms od teliczka i widziałam dżonego na fejsie ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- sms od telika: Hej kochane, Dżony zrobił dziś sobie jaja i niestety nie wystawił łowki, pozatym szyjka bardzo wolno sie przygotowywała i po ok 10h skurczy krzyzowych i zuzycie polowy żelu za 4 stówy lekarz postanowil ze bedzie ciecie i w ten sposób na Świat przybył Jaś z waga 3490, dostał 9 punktów jeden odjeli za boski jagodowy kolor skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Dody zbyt nie lubię. Nie mój typ. Muzyczny a no i osobowość mnie nie urzeka. Właśnie dobrze, że takiego użył argumentu, a nie innego. A skoro chce tak z synkiem spędzić czas, to mama zrobię sobie domowe spa ![]() A jeśli chodzi o ulewanie, to nie pomogę ![]() Mój nie ulewa. Cytat:
Wow BAWO TELIK! I MIMO BÓLU POGODA DUCHA! TO SIĘ NAZYWA HART DUCHA ( powtarzam się, wiem ) ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teliku,
matko jak ja się cieszę że to już !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-28 o 16:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Telik SERDECZNE GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To Antoś i Dżony z tego samego dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Wodaqua- cieszę się,ze smoczek pomógł ![]() ![]() ![]() Agulaaabar- to jest coś takiego co miałam,tylko ramiączka zlikwidowałam i przyszłyłam haftki do gorsetu i do stanika,dzięki temu łatwo mi było to zdjąc do siusiania ![]() a tak pomyślałam i mnie nie boli ta blizna,tylko dziwnie drażni...to zdrętwienie takie dziwne ![]() Aania- gratuluję rocznicy ślubu ![]() kiedy mnie odwiedzicie?? dobra,lecę kąpac pierworodną |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Szlak mnie trafi.
Ile skok trwa? Je, denerwuje się, odbije, znowu je znowu sie denerwuje.odbije. przytule, poloze na piersi, znowu sie denerwuje. sama juz nie wiem. zaczynam sie denerwowac i boje sie ze nie wytrzymam a to dopiero poczatek ![]() telik gratuluje!!! jedna reka pisane |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
noooo to kolejne mamusie już tulą maluszki
![]() ![]() Teliczku jak czytałam smska to jakbym swój poród widziała, najważniejsze że Jasiu zdrowiutki .GRATULACJE ![]() Aguś GRATULACJE !!!! Brumeczku zapomniałam napisac że Tymuś sliczny no i jak dla mnie to cała Ty (na podstawie 1 zdjęcia które widziałam ![]() ![]() no to już lada moment 100% będzie już mamusiami bez brzuszków i maluszków w środku ![]() a ja dziś miałam super przedpołudnie, razem z tż i moimi rodzicami prawie 4 h spacerowaliśmy po parku , Szymus w zasadzie cały czas spał , tylko na jedzonko sie obudził no i na całusna sesje z mamusią ![]() zdjęcia w klubie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-28 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Wtajemniczenie
|
Telik
![]() ![]() ![]() witamy Dżona na świecie i gratulacje dla mamusi i tatusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Wpadam tylko pogratulować naszym ostatnim mamuśkom, bo nadrobić chyba nie dam rady na razie ![]() AgaG. Telik Serdecznie Wam gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ![]() ![]() ![]() To już teraz jesteśmy wszystkie na odchowalni!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wiecie jaka ze mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=BABONIK;29035379]dzień dobry ![]() Dziś o 5:20 urodził się synuś AgiGuernsey ![]() ![]() SN, 3770g i 58cm ,10pkt. ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ![]() Cytat:
![]() tą mąką przecierać potówki?czy rozrabiać z czymś tą mąkę? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
AgaG, Telik gratki!
Witamy Antosia i Jasia na świecie! ![]()
#644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej.. brawa dla nowych mamus ![]() My korzystajac z ostatniej wakacyjnej nidzieli chcielismy zabrac Mala nad morze..spala prawie cala droge na plaze, obudzila sie jak dotarlismy i jak zaczela wyc i krzyczec, to przestala dopiero w domu, tylko wstydu nam nam narobila, tyle wyszlo ze spaceru.. z wiekszych tragedii.. z tych wszystkich nerwow i stresu zanikl mi pokarm.. z dnia na dzien.. wczoraj ledwo dziecko sie najadalo, w nocy juz spala i burczalo jej w brzuszku nawet po jedzeniu a dzisiaj tragedia.. w tym momencie w piersiach nie mam ani kropli mleka a dziecko padlo mi po kilku godzinach placzu. nie musze chyba dodawac, ze pplakala z glodu i poszla spac tez glodna. co prawda kupilismy bebiko, ale zwymiotowala znowu wszystko co zjadla. jestem zalamana. wisi na mnie calymi dniami a pokarm mi zanikl. nie wiem, co mam teraz robic, boje sie nocy.. a jeszcze niedawno mleko mnie zalewalo, a ja ✂✂✂nięta narzekalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
AgaG gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co... musisz chyba wyluzować, nie uważam że płaczące niemowle może zrobić komukolwiek wstyd ![]() Co do pokarmu niestety nie pomoge, bo sama tylko laktatorem odciagam, ale trzymam kciuki zeby pokarm wrócil. Karmisz Małą nadal z butelek LOVI? Nie zaciąga/zasysa smoczka?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#649 |
BAN stały
|
Nie było mnie kilka dni a tu nowy watek, i musze pogratulowac reszcie rozpakowanych mamuś
Dziewczyny wielkie i gorące gratulacje ![]() My wrocilismy znad morza, bylo rewelacyjnie. Oprocz jazdy bo mamy do morza dokladnie 430 km co daje 8 godzin w aucie. Ale Karol byl grzeczniutki, gorzej starszy znisósl podroz bo mu się nudzilo. ale pogoda oprocz dzisiejszego dnia dopisala, no i wczoraj wieczorem byla burza, ale ogolnie naprawde rewelacja, chociaz padam na twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Widzę, że już cała lista się rozpakowała. Johny & Tony oraz ich mamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
Mamusie czy wasze dzieciaczki tez tak denerwują się w pozycji na brzuszku. Dominik ładnie ćwiczy główkę ale przy tym się denerwuje i wytrzymuje tylko ok 10 min a potem juz płacze. Nie wiem czy się denerwuje że mu nie wychodzi utrzymanie już całkiem główki czy nie lubi tej pozycji??
#652 | |
BAN stały
|
Cytat:
to bardzo dlugo ci wytrzymuje, moj karol to po 2 minutacg piszczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
Widzę, że już mamy pełną listę rozpakowanych mamuś.
![]() AgaG, Telik ogromne gratulacje!!! ![]() Witamy na świecie Antosia i Jasia! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
Hejjj
![]() My już po chrzcinach. Było super. Mały ma dwie matki chrzestne. Przespał praktycznie całą Mszę i nie kwęczał nawet. Kochany Skarbek ![]() Wczoraj znowu dostałam SMSa z tego dziwnego numeru. I wiem na 200% że to od Dawcy. Smsa też wstawię w klubie. Jutro idę na policję zgłosić nękanie.
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam neurolog zalecila zeby do ćwiczeń na brzuszku podkładać pod paszki zrolowany ręcznik. Sara potrafi przepełzać przez cały ręcznik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale taki koleż też super sprawa! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() wstawie wam zaraz kilka fotek z nad morza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
U Nas to ewidentnie skok.
Makabra. Kto wymyślił jakieś skoki ?! nie może się rozwijać bez skoków !! potrzebuje cierpliwości, cierpliwości, cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.