|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
#3872 |
|
Konto usunięte
|
Kolejny ciążowy przesąd, wg mnie
Pęka mi dzisiaj głowa, dałam małą do mamy i poszłam spać ale guzik to dało, aż mi się kręci :/ |
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaHan zupa jak kazda inna
![]() szajajaba wspolczuje bolu i zawrotow glowy |
|
|
|
#3874 |
|
Konto usunięte
|
Misiu, dzięki. To tak jest, jak wczoraj 35-40 stopni, a dzisiaj 20-22. Z jednej strony super pogoda, z drugiej zawsze ciężko na takie zmiany reagowałam.
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ale naskrobałyście
Ja wczoraj wybrałam się z mężem i szwagrem nad jeziorko. Pływaliśmy na rowerach wodnych...Potem poszliśmy na jakieś jedzonko wafjnie było, od kąd się dowiedziałam o 2 kreskach nie tykam alkoholu ..mąż i szagier pili piwko a ja tylko karmi (bezalkoholowe) aż w pewnym momencie szagier zasmiał się i skomentował " już rozkminiłem co jest grane" ja na to "ale oco chodzi? " (prziecież an ja ani mąż nikomu o ciąży na razie nie mówiliśmy bo chcemy poczekać aż będę mieć już kartę ciąży i może 1 usg za soba" a on "no bo piwa nie pijesz".... Zazdroszę wam dziewczynki, macie już usg za sobą i fasolkę widziałyscie ja na razie czekam na 1 wizytę.Jutro mam zamiar wbić się do gina ...Tylko nie mam co z zosią zrobić będę musiała ją zabrać ze sobą...Są minusy? Co ja z nią zrobię jak do gabinetu bedę musiała wejść..ale i plusy (wejdę bez kolejki-tak u nas jest kobity z dziećki poniżej 2lat wchodzą jako 1)
|
#3876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29044239]Kolejny ciążowy przesąd, wg mnie
Pęka mi dzisiaj głowa, dałam małą do mamy i poszłam spać ale guzik to dało, aż mi się kręci :/[/QUOTE] no to dolaczam sie do Ciebie w kwestii dzisiejszego samopoczucia dodatkowo kazdy posiłek ktory dzis probowalam zjesc....trafil w wiadome miejsce. Dzis kryzys samopoczuciowy,oby jutro bylo lepiej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wybieram się na poszukiwanie sukienki oraz butów do niej a poza tym mam na coś ochotę sama nie wiem na co... |
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
W dodatku ciągle mam na coś ochotę, codziennie na coś innego A dziś pojechaliśmy z Tż do sklepu, i kupiłam spodnie ciążowe czarne z prostymi nogawkami,w moim normalnym rozmiarze...Brzuszek mi ostatnio wyskoczył i na wadze o prawie 1 kg nie stąd ni z owąd więcej
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki powiedzcie mi w którym tygodniu dowiedziałyście sie o płci dzidziusia ?
bo ja już nie umiem się doczekać a jestem dopiero w 7tc :P
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale do niego zamiast pomidor to ogórek kiszony chyba już wiem co ma mi mama na śniadanie przynieść
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
Monia Han kwas szczawiowy masz rowniez w witaminach ktore bierzesz w ciazy wiec zupka ci nie zaszkodzi prince- polo to ten ogoreczek tak na chlopczyka jak to by moje kolezanki zaraz wywrozylyNikii ja wiedzialam w 14 TC ale tak na 80% w obu ciazach czyli na badaniu prenatalnym w 20 mialam potwierdzone juz na 99% i sprwadzilo sie w obu przypadkach wiec mam nadzieje ze jak w piatek bede miala prenatalne to jakies podejrzenia uslysze choc nie koniecznie My dwa dni nad woda wiec wymeczona jestem na maksa . wczoraj az podbrzusze mnie bolala tak przegielam dzis juz spokojniej choc mam dzieci w domu to moze po poludniu jak ladnie bedzie na basen sie wybierzemy
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi75
no jakoś tak mnie na ogórki wzięlo kilka dni temu i ciągle mam ochotę Kurde dziś na wizycie stado lekarzy bedzie ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Pani mi przez Brzuszek zobaczyła czy slychac serce ale mówi że za malutkie więc raczej nie a tu słuchamy i słuchać było ! ale jaja
|
#3884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niesamowite jak mozna zatesknic do takich najprostszych rzeczy . Dobrze,ze mama Ci moze podrzucic i zaspokoisz chcice:PJak samopoczucie?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() prince polo to super ze slychac bylo malenkie serduszko ![]() Nikii89 wyczytalam ze w 13 tc juz mozna na usg (np prenatalnym) okreslic plec.
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś ok. do domu wychodzę
czekam na badanie ale mam nakaz Lezenia 2 tyg. z lekami.
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nadrabiania
Ja wczoraj byłam nad morzem. Nie było gorąco, więc mogłam poleżeć na słonku. Później zerwał się taki wiatr - normalnie burza piaskowa . Wszędzie miałam piasek, a najwięcej w uszach i buzi . Ale nawdychałam się jodu dzięki temu .Wczoraj miałam taką ochotę na pizzę, że zjadłam 6 kawałków takiej ogromnej . Tyle ile mój M. a on zazwyczaj je dużo więcej niż ja. No ale co...była taka pyszna, a ostatnio to ja raczej na nic nie mam ochoty.Ale mnie dziś biust boli . Masakra normalnie. Urósł już pewnie z 2 rozmiary i jeszcze ma ochotę? prince_polo co Cię tak ubogo w karmią? Ja jak nie byłam w ciąży to nie chciałam wiedzieć jaką płeć będzie miał maluszek, ale teraz nie mogę się doczekać jak będę wiedziała czy to synuś czy córunia
|
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
wpadlam sie przywitac jak wlaczycie produkcje to pewnie znowu bede do tylu ![]() zmykam zaraz do pracy ![]() milego dnia Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-29 o 10:00 |
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam wczoraj kryzys. Nawet picie wody mnie męczyło a łóżko jeszcze nigdy nie było tak niewygodne. Oby takie samopoczucie nie wróciło.
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
ZJadlam 2 buly z pasztetem
i to pół opakowania na jedną i pół na druga i jeszcze mi się chce ale to już w domu
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucilam na maila brzus. (12 tc)
![]() Cytat:
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
Też bym zjadła taką dobrą bułeczkę i popiła ją zimnym mlekiem.
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie mam żadnych zachcianek
A wczoraj był prawie że dzień bez mdłości W każdym razie bardzo bardzo się osłabiły, dopiero razem ze zgagą na wieczór się pokazały no ale to moja wina bo zjadłam taka wieeelką zapiekankę na festynie
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
u mnie .. jedyna zachcianka związana jest z miską pod łóżkiem byłam u gina potwierdzenie ciąży z ogromnymi gratulacjami i z nakazem wycałowania T bo się mega spisał..bo okazało się, że maluch zagnieździł się obok jajknika ktory mialam laparoskopowany.. czyli, ze no łał ![]() mam sie pokazać za 2 tygodnie bo pan dr powiedział, że wtedy będzie "widać" tętno.. no i ciekawa jestem co to znaczy bo mói, że maluch jest za maluch, żeby była pewność ile ma tygodni ![]() dostałam polecenie buskopanu i czegos rozkurczowego (na nudosci i bóle) żadnych innych leków nie wolno mi .. z tej radości zapomniałam sie przewrotnie spytać, czy kwas foliowy nadal mam brać |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kwas foliowy bierze się przez I trymestr czyli 3 pierwsze miesiące. Tak przynajmniej mi lekarz powiedział że mam brać
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
ladny brzusio
kurcze ja tez bym juz chciala,a nic nie widac jeszcze;/! alez zazdroszcze ![]() gosica502 to bardzo dobrze,ze juz Ci mija, zawsze to ulga kubusewa )) co do kwasu foliowego..to mi osobiscie lekarz powiedzial,ze mam brac do konca 12tc
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, kwas foliowy masz nadal brać
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Konto usunięte
|
Kubusewa, gratuluję
![]() Nikii, ja w 18 tygodniu się dowiedziałam, że córa będzie. A lekarka akurat usg robiąca mojego męża nieźle załatwiła, bo mówi: -no i tu pięknie widać genitalia.... (a mój mąż aż podskoczył, no bo jak genitalia to tylko z męskimi mu się skojarzyły)... żeńskie
|
|
|
|
#3899 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29056605]Kubusewa, gratuluję
![]() Nikii, ja w 18 tygodniu się dowiedziałam, że córa będzie. A lekarka akurat usg robiąca mojego męża nieźle załatwiła, bo mówi: -no i tu pięknie widać genitalia.... (a mój mąż aż podskoczył, no bo jak genitalia to tylko z męskimi mu się skojarzyły)... żeńskie [/QUOTE]hehehe chcialabym widziec mine Twojego meza jak to uslyszal ![]()
|
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
To sie TZ pewnie zdziwil
fajna ta Twoja lekarka![]() witajcie u mnie dzis swieto, wolny dzien od pracy, wiec koncowka dlugiego weekendu...leniwego weekendu. TZ spal tyle co ja wczoraj, a w nocy juz mial dosc i sie wiercil cala noc i rano mowi ile ty mozesz spac w tej ciazy, aja oczywiscie moge spac i spac ciagle ![]() dzisiaj mialam sen: snilo mi sie dziecko malutkie ....ugryzlo mnie w cycka jak mleko pilo...taka byla zadowolona ze juz w ciazy nie musze byc, ze juz sie urodzilo. Milego dnia i jeszczego lepszego samopoczucia Wam zycze ![]() prince_polo nie chce Ci radosci z pasztetu odbierac, ale wiecie ze ja mam w licie zabronionych pokarmow pasztet!!!...w Polsce sie o tym nie mowi, w USA tez nie..a tutaj w UK jest w ksiazce od poloznej pasztet razem z serami plesniowymi i innymi rzeczami niewskazany w ciazy. ale wychodze z zalozenia ze jak sie zje bulke z pasztetem co jakis czas to sie nic nie stanie, chodzi o listerie ktora znajduje sie w pasztecie. a sama bym tez zjadla pasztetu jak nie wiem co...jadlam na poczatku ciazy, bo tylko pasztet mi smakowal. ciekawe jak z pasztetem domowej roboty? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-08-29 o 11:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

dodatkowo kazdy posiłek ktory dzis probowalam zjesc....trafil w wiadome miejsce. 

W dodatku ciągle mam na coś ochotę, codziennie na coś innego
A dziś pojechaliśmy z Tż do sklepu, i kupiłam spodnie ciążowe czarne z prostymi nogawkami,w moim normalnym rozmiarze...Brzuszek mi ostatnio wyskoczył i na wadze o prawie 1 kg nie stąd ni z owąd więcej 
ale do niego zamiast pomidor to ogórek kiszony