Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 10:51   #3571
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Bo to trzeba dużymi LITERAMI PISAĆ PYTANIE, żeby każdy widział, np.: Cześć Ropuchy! Jak tam Wasze brzuchy??

i efekt murowany...

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też uważam, że piękne są zdjęcia dzieci, ale myślę, że mi po prostu byłoby żal kasy na pamiątkę z tylko jednego okresu życia mojego dziecka. Ja to bym chciała mieć pełno takich zdjęć ze wszystkich etapów A że mnie nie stać na sesje co kilka miesięcy, to nie będzie w ogóle i nauczę się sama robić i obrabiać zdjęcia
Dokladnie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/
Jak sie powtarza, to najlepiej zapytaj na wizycie. Moze nic groźnego, ale może krzepliwosc musisz zbadać? Lekarz Ci powie

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość

A jak ktoś nie odpowiada na moje pytanie to zakładam nowy watek i zamieszczam je na kilku forach hahahhahahahah np: pytałam czy ktoś latał samolotem w zaawansowanej ciąży, tu nikt mi nie odpowiedział, a na osobnym wątku tak My przyszłe mamusie nie wszystko wiemy.....

?
Sylwia, ja odpowiedzialam, ale pewnie nie pomoglam bo nie leciałam samolotem w ciązy. (Teraz powinnam strzelić focha, bo nikt nie zauważyl mojej odpowiedzi )
A zakladanie kilku watkow na ten sam temat to chyba zaśmiecanie forum, nie?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:54   #3572
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

no ja tez nie odpowiadam jak nie znam odpowiedzi tez nie leciałam samolotem w ciaży.....ja w ogole tyko raz samolotem leciałam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:58   #3573
eliza1984
Zadomowienie

Zastanawiam się czy mogę kupić sobie tabletki z kwasami omega .Wiadomo jak dobrze wpływają na rozwój dziecka ,ale lekarz nic nie kazał mi przyjmować witaminowego .Jak myślicie mogę brać czy lepiej zapytać lekarza .Chciała bym mieć mądre dziecko
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:02   #3574
gogo29
Przyczajenie

Cześć!! Właśnie znalazłam wasz wątek. Przyznam szczerze, że nie chciało mi się czytać całego dlatego nie wiem, czy juz te tematy były poruszane Mam nadzieję, że jeżeli nawet to ktoś mi pomoże Jestem w 10 tygodniu ciąży (hip hip hura!! i zastanawiam się już nad kremami na rozstępy i celulit. Może poleciłybyście mi jakiś dobry?? Po za tym jestem po operacji kręgosłupa i do tego od ponad roku mam poważne bóle kręgosłupa, a ciąża nie poprawia tego stanu, jak wiadomo. Dlatego już chciałabym Was zapytać, czy znacie jakieś sposoby na bóle kręgosłupa w ciąży?
gogo29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:02   #3575
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

agawoo ja zauważyłam Twoją odpowiedź. Tylko wiesz....nie była ona zbyt pomocna dlatego to pominęłam (mało jest osób, które je chyba zna)))))) Zaśmiecanie forum? nie.... zależało mi na znalezieniu kogoś kto miał podobny problem... Wątek założyłam osobny ale postanowiłam jeszcze popytać po innych forach....i znalazłam swoją odpowiedź.
Dobra ja zmykam bo od rana nic nie robię tylko siedzę na wizażu i pusze i pisze...

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:03   #3576
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
Wczoraj w nocy dzidzius mi wypinal plecki, normalnie widzialam jego odbicie i dotykalam reka, takie smieszne uczucie jakby chcial przebic sie przez skore . Zawolalam meza bo na dole ogladal film i sie smialismy razem co ten psotnik wyprawia w brzuszku
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja w pierwszym trymestrze piłam jak oszalała, teraz mam fazę na kompociki truskawkowe

wiecie co... stwierdziłam że ostatnio dostaję na obiady to na co mam ochotę prosiliśmy w czwartek gości na wesele a rankiem obudziłam i pierwsza myśl to to żeby zjeść bigos zajeżdzamy do cioci tz-ta a tam bigos mało co się nie popłakałam ze szczęścia. W sobotę wróciłam do doomu a tam kopytka z boczuniem ( a w nocy mi się śniły). Dziś pojechałam do cioci atam pomidorówka a już mialam męczyć tz-ta żeby mi na kolacje zrobił bo rano obudziłam się z myślą że zjem pomidorówkę bo padnę z głodu
Ale CI fajnie, u mnie nikt w myslach nie czyta
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór słoneczka

Wpadłam tylko pochwalić sie, ze dzis skonczylam 5miesiac ciazy! jutro wiec pierwszy dzien 6 miesiaca

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie
Jestem nowa na tym forum, ogólnie nowa bo na żadnym forum nie byłam do tej pory, więc dopiero uczę się co i jak działa. Podczytuje Was od dłuższego czasu ale nie pisałam nic, bo nie byłam w stanie funkcjonować nie mówiąc już o tym żeby jakoś sensownie się wypowiedzieć . Pierwsze miesiące ciąży znosiłam bardzo źle, nudności i wymioty cały czas, dopiero od ok 2 tyg trochę lepiej. A teraz coś o sobie: jestem Asia z kujawsko-pomorskiego, termin porodu na 12.01.2012, na 80% dziewczynka Jak mnie przyjmiecie do swojego zgranego już grona mamusiek to popisze sobie z Wami od czasu do czasu
Witamy
Cytat:
Napisane przez agacia_cz
czy powinnam się martwić krwotokami z nosa? myślałam że w zeszłym tygodniu to przez upał ale dziś rano to się powtórzyło ;/

Mi też się czasem polewa krew z nosa, miałam tak przez pierwszy miesiąc ciąży, potem przestało i teraz to już od czasu do czasu. Nosek mamy ukrwiony i wysuszony, to normalne....

Polecam książkę Ciąża Poradnik dla rodziców wyd. Muza
Fajny poradnik dla kobiet, które pierwszy raz zostaną mamą.

A jak ktoś nie odpowiada na moje pytanie to zakładam nowy watek i zamieszczam je na kilku forach hahahhahahahah np: pytałam czy ktoś latał samolotem w zaawansowanej ciąży, tu nikt mi nie odpowiedział, a na osobnym wątku tak My przyszłe mamusie nie wszystko wiemy.....

19mala83 - hello!!!!!!!

"Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html.
Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić? "

Ja sobie nie wyobrażam życia bez tej podusi, przynosi mi ulgę w cierpieniu. Kupiłabym ją ponownie. Najlepszy zakup ciążowy i jak do tąd jedyny heheheheh bo nic więcej nie mam oprócz jednego body, które kupiłam dla dziecka bo było za 10 Kr Nok ))

Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na kupowanie ubranek, tzn. słyszałam, ze powinno się kupować dopiero tuż tuż przed porodem. Ja zaczynam za tydzień 5 miesiac i ledwo się powstrzymuje ale się powstrzymuje. Jak to było z wami? Kiedy kupiłyście pierwsze ciuszki?
Ja wlasnie musze sobie zaoszczedzic na ta podusie bo spie z 3 poduszkami
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
nie było mnie ponad tydzień - ale podczytywalam was co parę dni i jestem na bieżąco
W sobotę mieliśmy usg i wyszło że na 80% będzie dziewczynka - ja chcialam chłopca bo wg mnie dobrze jest jak najstarszy jest brat, ale już powoli przyzwyczajam się do myśli o córci Na imię będzie mieć Pola - chyba że jeszcze siusiak się pojawi poza tym wszystko dobrze w badaniach - poza tym że znowu mi się pojawiły bakterie w moczu i będę robić jutro posiew..
a w ogóle to wszyscy mi mowili że będzie to dziewczynka - tzn nie mówili mi bezpośrednio że źle wyglądam na twarzy itp ale to ja sam wiedziałam a jedna koleżanka stwierdziła że po kształcie brzucha poznała że będzie dziewczynka - jak jest taki brzuch do przodu wysunięty to dziewczynka, a jak taki rozlany na boki to chłopiec

miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam zaraz sobie przypomne

aha -sama mam chęć na tą poduszke kojec ale na razie kasy brak - bym ją dawno kupiła bo śpię z wielką poducha między nogami i mała pod brzuchem i jeszcze trzecia pod głową...ale są za miekkie i muszę je zwijać i ogólnie ciężko zmienic pozycje z takim bagażem więc oszczędzać zamierzam na ten kojec

co do sesji ciążowych to mam chęć bo naszym aparatem to nieładne zdjęcia wychodzą- i zabroniłam tż -towi robić mi zdjęcia bo źle wyglądam a chciałabym mieć pamiątkę z ciąży.. a potem jak dziecko będzie miało 2 tygodnie i będzie z nim wszystko ok to zrobiłabym mu chętnie sesyjkę właśnie w stylu tych zdjęć pocztówkowych.. wiem jakie to koszty bo na pewno robiłabym u naszego slubnego fotografa więc może zrezygnuję z paru ciuszków dla mnie ciążowych na rzecz tych sesji
Gratulacje dziewczynki A ja wlasnie slyszalam ze jak brzuch odstajacy do przodu to chlopiec a jak rozlazly to dziewczynka .
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Psotnika to gratuluję córki i wspołczuję tej infekcji

my jutro usg połówkowe...ale mam stracha....;/

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-29 o 11:06
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:07   #3577
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Cytat:
Napisane przez gogo29 Pokaż wiadomość
Cześć!! Właśnie znalazłam wasz wątek. Przyznam szczerze, że nie chciało mi się czytać całego dlatego nie wiem, czy juz te tematy były poruszane Mam nadzieję, że jeżeli nawet to ktoś mi pomoże Jestem w 10 tygodniu ciąży (hip hip hura!! i zastanawiam się już nad kremami na rozstępy i celulit. Może poleciłybyście mi jakiś dobry?? Po za tym jestem po operacji kręgosłupa i do tego od ponad roku mam poważne bóle kręgosłupa, a ciąża nie poprawia tego stanu, jak wiadomo. Dlatego już chciałabym Was zapytać, czy znacie jakieś sposoby na bóle kręgosłupa w ciąży?

o tak... ja polecam krem na rozstępy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 11:08   #3578
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cześć dziewczyny! Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam dzidzi kołderkę i podusię - taka milutka i mięciutka ogólnie czuję się dobrze, tylko dokucza mi kość ogonowa

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:12   #3579
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
o tak... ja polecam krem na rozstępy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1
ja tez! ja tez polecam !!
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam dzidzi kołderkę i podusię - taka milutka i mięciutka ogólnie czuję się dobrze, tylko dokucza mi kość ogonowa
poka poka

Agamili- jak to z 3 poduszkami śpisz???????? mnie by kręgosłup pękł na 1000 kawałków chyba
Stary 2011-08-29, 11:13   #3580
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie !
Weekend i po weekendzie
A ja wczoraj przeleżałam pol wieczora bo mnie brzuch bolał ;/ i nie wiem czemu czy to wzdecia czy zaparcia A tak po za tym to twardnieje mi brzuch , i nie raz nawet to boli Co mam zrobić ? Jechać do gina czy do szpitala ??

Dostałam dziś te probki z johnson's baby i wcale nie sa takie male bo mleczko i plyn do mycia po 50 ml i krem na odparzenia 15ml

Co na obiad dziś serwujecie? Bo u mnie bigos i ziemniaczki
Stary 2011-08-29, 11:16   #3581
Psotnika
Raczkowanie

właśnie przyszła listonoszka z paczuszka z próbkami johnsona dostałam krem przeciw odparzeniom - 15ml i po 50ml płyn do mycia ciała i włosów i mleczko pielęnujące - bezzapachowe albo nie czuje tylko ta buteleczka z płynem to dla mnie niepełna jest do nakrętki to brakuje jakieś 1cm płynu..

a jeszcze się nie chwaliłam że siostra da mi łóżeczko po swoim synku z materacykiem i z ochraniaczem na szczebelki i też wózek 3 w 1 x-lander bo wózek to nasi rodzice kupili więc jak najbardziej powiedziała mi się też należy poza tym mam tez przewijak, wanienkę, karuzele taką z melodyjka nad łóżeczko i matę edukacyjną no i walizke ubrań ale chłopięcych więc nasza mała bedzie na początku chodzić "na chłopięco" - dokupimy tylko na lato kilka sukieneczek

dlatego nie debatuję razem z wami na temat wózków bo będę mieć taki jaki dostanę i nie chcę nawet innych oglądać - tylko na lato kupimy spacerówkę - taką lekką "parasolke"

z zakupów większych zostaje mi niania elektr., nawilżacz powietrza, łóżeczko turystyczne by do dziadków jeździć w odwiedziny... a tak to tylko śpiworek, pościel kocyki ręczniki i pieluchy i akcesoria kosmetyczne
tak się cieszę bo kasy jest mało nawet nie mam za bardzo w czym chodzić a na zime już nie będzie wyjścia i kupić muszę jakieś swetry i buty a to będzie kilkaset zł..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 11:18   #3582
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja nie dostałam jeszcze próbek
Stary 2011-08-29, 11:22   #3583
specialle
Rozeznanie

Cytat:
a ja nie dostałam jeszcze próbek
A skad te probki???
specialle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:29   #3584
paulaLbn
Raczkowanie

Witam, nawet nie próbuje nadrabiac zaległości bo nie było mnie chyba z miesiąc, bo internet u rodziców odmówił współpracy, ale juz wróciłam do UK i będę nabieząco
Stary 2011-08-29, 11:37   #3585
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez specialle Pokaż wiadomość
A skad te probki???
ja nie pamiętam co to była za stronka...może któraś dziewczyna pamięta i podrzuci..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 11:40   #3586
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj przeleżałam pol wieczora bo mnie brzuch bolał ;/ i nie wiem czemu czy to wzdecia czy zaparcia A tak po za tym to twardnieje mi brzuch , i nie raz nawet to boli Co mam zrobić ? Jechać do gina czy do szpitala ??
Weź moze nospe i zobacz czy Ci przejdzie,jak nie to dzwoń do gina co masz robić
Mamuśki rozglądacie się już za szkoła rodzenia,bo ja bym chciała chodzić do bezpłatnej i napisałam do jakiejś położnej z netu która prowadzi niedaleko mnie,ale w szpitalu w którym nie chce rodzić
Stary 2011-08-29, 11:41   #3587
n1kotynka
Zadomowienie

Hej mamusie
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
dziekuje,kochana
mam nadzieje,ze bedzie dobrze
boje sie jak diabli

Nikotynko, co do wozkow tako, to ja tez o nich myslalam, ale wszyscy narzekaja na wage
będzie dobrze
najlepiej będzie jak pójdziesz i pooglądasz sama, zobaczysz a nóż spodoba Ci się jeszcze jakiś inny ja to samo, muszę jeszcze pochodzić.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nikt nawet nie zauwazyl ze mnie od czwartku nie ma . Czasem czuje sie niewidzialna, ale ten temat juz tu byl poruszany wiec nie narzekam juz
bo ciąża upośledza wczoraj spotkalismy z tz jego szefa i się popisałam powiedziałam ze chcemy dać psa za kratki zamiast do klatki ( w samochodzie). Ojj nie powinnam się publicznie pokazywać no i odzywać.
I kochana dbaj o siebie a jak Ci słabo od razu usiądź, jeszcze zanim się zmęczysz, ja na dlugich zakupach musze robić przerwy i siadać na chwile bo tak to tez gwiazdy widze

eliza1984 gratuluję dziewczynki
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
u mnie polędwiczki z indyka, sos z kurek, ziemniaczki i sałata z rzodkiewką - tylko dopiero za godz bo się jeszcze robi

o to rzeczywiście szybciutko się uwinęliście, jak tylko godzinkę my dziś spacerowaliśmy po parku z 2,5godz przez co obiad nam się przesunie prawie, że na kolację no i jak wracałam to już mnie brzuch zaczął lekko pobolewać wiec odpoczywam
ahh też robiłam polędwiczki w sosie kurkowym w zeszłym tygodniu pyycha tylko się trzeba cyrtolić z kurkami i się wnerwiałam ale ten smak
Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Coś czytałam wcześniej, że niektóre z Was mają i używają Motherhood KOJEC PODUSZKA: http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html.
Jak się one sprawują, bo mam chęć kupić?

Nawiązując do targów to było też stoisko z wiaderkiem Tummy Tub. Porozmawiałam z tą Panią i chyba mnie do niego przekonała. Wanienkę dostaliśmy, ale może się skuszę na wiaderko. Wiem, że wiele osób jest sceptycznie do niego nastawiona, ale ja myślę, że może to nie być zły pomysł.... Zobaczymy.
mam identyczną poduszkę i jest fajna, tyle, że jak spisz cały czas w jednej pozycji a ja zasypiam na prawym boku a potem spie na lewym i się trochę wkurzałam, bo jak sie obracałam to się budziłam przez ta poduszke poza tym lezala ona miedzy mna a tz w lozku a ja wole jego wykorzystac jako takiego rogala wiec narazie leży w pokoju. A jak chcesz ją kupić to idz do smyka - kosztuje 140 zł więc niewiele więcej niz na allegro z przesyłką a sobie dokładnie wymacasz wszystko i w ogóle

19mala83 witaj

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Zobaczysz nim sie obrócimy same będziemy sie wypakowywać Juz większość z nas jest na półmetku
ja wiem ale to jeszcze tyyyle czasu z drugiej strony jeszcze nie jestem gotowa
Cytat:
W sobotę mieliśmy usg i wyszło że na 80% będzie dziewczynka

jedna koleżanka stwierdziła że po kształcie brzucha poznała że będzie dziewczynka - jak jest taki brzuch do przodu wysunięty to dziewczynka, a jak taki rozlany na boki to chłopiec
gratulacje
wg mojego lekarza ma być dziewczynka a ja mam brzuch rozlany i taki sam jaki moja siostra miała w ciąży z synem i ja już nie wiem :conf used: bede wiedzieć więcej pojutrze po usg

Cytat:

my jutro usg połówkowe...ale mam stracha....;/
zaciśnięte ja mam w środę i jestem mega ciekawa co tam u dzidziusia
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy mogę kupić sobie tabletki z kwasami omega .Wiadomo jak dobrze wpływają na rozwój dziecka ,ale lekarz nic nie kazał mi przyjmować witaminowego .Jak myślicie mogę brać czy lepiej zapytać lekarza .Chciała bym mieć mądre dziecko
mi lekarz zalecił obok zwykłych witamin tabletki z kwasami omega i polecam Ci specjalnie dla kobiet w ciązy nazywają się Mum Omega ja łykam codziennie no i zmieniłam ohydny prenatal na femibion

Tż pojechał w delegację
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:44   #3588
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Tż pojechał w delegację
nie płakusiaj
Stary 2011-08-29, 11:47   #3589
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
właśnie przyszła listonoszka z paczuszka z próbkami johnsona dostałam krem przeciw odparzeniom - 15ml i po 50ml płyn do mycia ciała i włosów i mleczko pielęnujące - bezzapachowe albo nie czuje tylko ta buteleczka z płynem to dla mnie niepełna jest do nakrętki to brakuje jakieś 1cm płynu..

a jeszcze się nie chwaliłam że siostra da mi łóżeczko po swoim synku z materacykiem i z ochraniaczem na szczebelki i też wózek 3 w 1 x-lander bo wózek to nasi rodzice kupili więc jak najbardziej powiedziała mi się też należy poza tym mam tez przewijak, wanienkę, karuzele taką z melodyjka nad łóżeczko i matę edukacyjną no i walizke ubrań ale chłopięcych więc nasza mała bedzie na początku chodzić "na chłopięco" - dokupimy tylko na lato kilka sukieneczek

dlatego nie debatuję razem z wami na temat wózków bo będę mieć taki jaki dostanę i nie chcę nawet innych oglądać - tylko na lato kupimy spacerówkę - taką lekką "parasolke"

z zakupów większych zostaje mi niania elektr., nawilżacz powietrza, łóżeczko turystyczne by do dziadków jeździć w odwiedziny... a tak to tylko śpiworek, pościel kocyki ręczniki i pieluchy i akcesoria kosmetyczne
tak się cieszę bo kasy jest mało nawet nie mam za bardzo w czym chodzić a na zime już nie będzie wyjścia i kupić muszę jakieś swetry i buty a to będzie kilkaset zł..
wow ile rzeczy ciekawe co ja od sióstr dostane.. choć jedna się tylko tydzień temu pofatygowała żeby zadzwonić. Ehh z rodziną najlepiej na zdjęciach jakby co to dzięki listom i skompletujemy wszystko raz dwa

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Witam, nawet nie próbuje nadrabiac zaległości bo nie było mnie chyba z miesiąc, bo internet u rodziców odmówił współpracy, ale juz wróciłam do UK i będę nabieząco
witaj dawno Cie nie było
Cytat:
Mamuśki rozglądacie się już za szkoła rodzenia,bo ja bym chciała chodzić do bezpłatnej i napisałam do jakiejś położnej z netu która prowadzi niedaleko mnie,ale w szpitalu w którym nie chce rodzić
ja już mam wybraną z położną z którą będę rodzić. Rozglądnij się lepiej bo fajnie by było zacząć niedługo. Ja zaczynam 4 października żeby nie chodzić na zajęcia w grudniu z wieeelkim brzuchem
A gdzie chcesz rodzić?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
nie płakusiaj
ale mi się już tęskni z nim. A ten tydzień ma cały wyjazdowy, potem ja jade na 2 -3 tygodnie do krakowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 11:50   #3590
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Nikotynko to faktycznie mało się będziecie widzieć w najbliższym czasie...
Stary 2011-08-29, 11:51   #3591
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Tż pojechał w delegację
Moj tez Bedzie za 9 dni

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:55   #3592
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynko to faktycznie mało się będziecie widzieć w najbliższym czasie...
no właśnie długo trochę i mi smutno od rana

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Moj tez Bedzie za 9 dni
Stary 2011-08-29, 12:02   #3593
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj mi no-spa pomogla, a dziś mi tylko kilka razy stwardnial , poczekam wizyte mam w piatek . A jak bedzie cos nie tak to pojade do szpitala albo zadzwonie do gina.
Stary 2011-08-29, 12:06   #3594
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

ja już mam wybraną z położną z którą będę rodzić. Rozglądnij się lepiej bo fajnie by było zacząć niedługo. Ja zaczynam 4 października żeby nie chodzić na zajęcia w grudniu z wieeelkim brzuchem
A gdzie chcesz rodzić?
Chcę rodzic w tym szpitalu co Ty czyli na Żelaznej sama też tam sie urodziłam ,ale żeby tam chodzić do szkoły rodzenia to trochę daleko bo mieszkam w Pruszkowie.Dzieki za polecenie kwasów omega,troche drogie ale dla malutkiej nie ma co żałować
Stary 2011-08-29, 12:12   #3595
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Chcę rodzic w tym szpitalu co Ty czyli na Żelaznej sama też tam sie urodziłam ,ale żeby tam chodzić do szkoły rodzenia to trochę daleko bo mieszkam w Pruszkowie.Dzieki za polecenie kwasów omega,troche drogie ale dla malutkiej nie ma co żałować
no właśnie coś mi świtało, że tam gdzie ja na stronie żelaznej masz szkoły rodzenia zresztą jak nie chcesz dojeżdżać to faktycznie wybierz jakąś u siebie i po problemie. Grunt, żeby były miejsca
a Mum Omega naprawdę fajne, biorę już drugie opakowanie, nie ma co oszczędzać jak mówisz a tym bardziej, że ja ryb jem mało, jedynie łososia wędzonego
Stary 2011-08-29, 12:24   #3596
*Agatek*
Zakorzenienie

Jeeeju jak zasnęliśmy z Sebą o 1.30 to mnie wybudził telefon o... 12.50 ojj strasznie zmęczeni chyba po baseniku

Ja jeszcze nie dostałam żadnych próbek

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
19mala83 witaj moja imienniczko kolejna z kujawsko-pomorskiego może uda nam się jakieś spotkanie zorganizować jeśli chcesz być na liście to najlepiej napisz wiadomość prywatną do

no tego nie da się nie zauważyć za zaraz wkleję mój w klubie

no i o to chodziło!

A ze spotkaniem jestem na taaaaak!
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Jak to kiedyś fajnie nazwałaś z pipidówy z okolic Torunia ale za jakiś miesiąc będzie to pipidówa w okolicach Brodnicy bo budujemy domek i mam nadzieję, że za miesiąc się już przeprowadzę.

A tak poza tym to dzień dobry wszystkim ja niedawno wstałam czy to znaczy że najbardziej się lenie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Hm...coś mi z cytatem nie poszlo, jak widać muszę się jeszcze dużo nauczyć
cytat musisz zawsze zakończyć z [ / Q U O T E] oczywiście wszystko razem pisane
Tzn, że w jakiej pipidówce teraz mieszkasz??? Ja Lubicz
Budowy domku zazdraszczam my poddasze zaczniemy sobie robić, jak wyjadę do męża do Niemiec, zarobię, wynajmę ludzi i wtedy, czyli najbliżej to wiosna 2013
Cytat:
chyba naprawiłam naszego lapka oby tak bo nielubię byc bez dostępu do świata
no proszę jaka złota rączka też lubię się bawić w naprawiacza potem mam taką satysfakcję, że 'to ja naprawiłam'
Cytat:
Napisane przez gogo29 Pokaż wiadomość
witamy opowiedz coś o sobie
Mnie od kości ogonowej boli od razu od sprzątania a ja i niektóre z tego forum używają babydream z rossmana - oliwki albo balsamu na rozstępy

Cytat:
ale mi się już tęskni z nim. A ten tydzień ma cały wyjazdowy, potem ja jade na 2 -3 tygodnie do krakowa
mój będzie za 2 tygodnie w końcu ale zabiera mnie do siebie

Psotnika znowu dziewucha! Miejmy nadzieję, że jeszcze coś tam wyrośnie pomiędzy nóżkami Ja też mam wrażenie, że będzie dziewczynka, strasznie dużo krostek mam na klatce piersiowej

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:42   #3597
annyonne
Raczkowanie

Witam Mamuśki!
Ja już po urlopie eh, wszystko co dobre szybko się kończy... Tyle napisałyście przez te dwa tygodnie, że raczej nie dam rady Was nadrobić tym bardziej, że od czwartku wracam do pracy

sylwia_87 super poducha! Biorąc pod uwagę jak co rano bolą mnie plecy na pewno ją zakupię, na szczęście wypłata już wpłynęła na konto

Co do krwotoków z nosa to na ostatniej wizycie pytałam ginki czy to normalne, bo co rano czyszcząc nos chusteczka jest mniej lub bardziej zakrwawiona i podobno to normalne, błony śluzowe się uwrażliwiają więc mam się nie martwić.

Pytając o szkołę rodzenia ginki uzyskałam informację, że najlepiej zapisać się po 30 tygodniu i podobno część szkół stawia taki wymóg, przyznaję jednak, że nigdzie jeszcze nie dzwoniłam. Zajmę się tym na poważnie jak już będę na L4 czyli pewnie w październiku.

Co do kłucia i bólu brzucha mi zalecono no-spę zwykłą lub forte 2 razy dziennie od momentu gdy zacznie boleć i następnie przez okres 3 -4 dni gdy już przestanie. Póki co się sprawdza

A teraz biegniemy z mężem na obiadek do teściowej, trzeba wykorzystać te ostatnie dni urlopu
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 12:46   #3598
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

ale naprodukowałyście, nie mam siły nadrabiać

Psotnika oo widzę, że dziewczynki zaczynają się ujawniać ja mam brzuch do przodu i ma być chłopak

gogo29
witaj ja też polecam olejek z rossmanna, a na ból kręgosłupa polecam ćwiczenia
Stary 2011-08-29, 12:49   #3599
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mnie się wydaje, ze tez mam brzuch do przodu.....zobaczymy jutro na usg
Stary 2011-08-29, 13:10   #3600
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja byłam dzisiaj rano na badaniu krwi. I wyszłam troszkę poddenerwowana. Specjalnie przyszłam tak jak mi panie położne mówiły 4 dni przed wizyta, a panie w laboratorium zaraz przy przychodni mówią mi ze wyniki z Toxo dostane dopiero za 10 dni a potrzebuje je na 1.09 Nie rozumiem braku organizacji pracy szpitala maja dosłownie 2 kroki od siebie i nie mogą takich informacji nawzajem sobie podać i uzgodnić ?? Dzisiaj do odbioru tylko glukoza, IgG i IgM ( czy jakoś tak) Tak sie z rana zdenerwowałam
Ultra, nie dziwię sie, że się wkurzyłaś.
A te wyniki IgM i IgG to z czego masz? Z cytomegalii?
Ja jak sie dowiedzialam, że na wyniki przeciwcial musze czekać 2 tygodnie, to do innego labo pojechalam - w innym mieście. Ale mi panie łaskawie powiedziały, a Tobie nie rczyły powiedzieć że się tyle czeka

U mnie w pracy dzisiaj powariowali - robota mi sie pali w rękach.
Teraz mam chwilę, żeby Was nadrobic, bo szef poszedł na spotkanie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości