|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
miło widzieć swoją twórczość na waszych
podpisach rybki znam cię z powieści, które niegdyś mama mi
czytywała przed snem, sunęłam palcem po twej sylwetce za każdym razem. czuję w sobie zimno łamiącego się serca. "Jak niemal każde nieszczęście, historia zaczęła się szczęśliwie." spała w jego wełnianym, za dużym swetrze chowając twarz w jego ramieniu, to był dobry sen, to było dobre życie. "Jeśli jesteś nie kochany i zapomniany, bądź przynajmniej rozsądny." "Mężczyźni gardza nami kobietami, po to, żeby się do nas zbliżyć, i żeby pokonać swój ogromny strach, który w nich wywołujemy." "Kiedy kobietę trzyma przy życiu jakaś miłość,i nagle ta miłość zostaje jej odebrana, żeby nie umrzeć , musi zamienić to uczucie,na inne, równie silne:nienawiść. Nienawiść jest dobra: gorąca,solidna,pewna.Nien awiść to nie to co miłość, nie można w nią wątpić.Nigdy.Nie znam nic pewniejszego niż nienawiść. To jedyne uczucie na którym się człowiek nie zawiedzie." miło mieć w zanadrzu " kocham Cię".
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
Wybacz, naprawdę nie chciałam złamac Twojego serca, ale jest we mnie instynkt kobiety - mordercy.
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
wierzę, że potrafię iść zamiast się czołgać.
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
ciepłego miodu, przydrożnego rowu mi trzeba,
by móc w nim śpiewać, zatracać ostatnie z przypadków samby przed rostaniem, spacery w wielkim mieście. wszystko jest możliwe. to najdalsze i najgłębsze. czas mnie uczy pogody... w bezruchu, w beztchu. tylko sny pokazują jak prawdziwie kochamy, jak trudno się do tego przyznać w normalności. Odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę, to jest bardzo glupie nosić szminkę w kieszeni, gdy ty patrzysz na mnie tak poważnie, jakbyś w moich oczach widzial gotycki kościół. A ja nie jestem żadną świątynią, tylko lasem i łąką-drżeniem liści, które garną się do twoich rąk. Tam z tyłu szumi potok,to jest czas, który ucieka, a ty pozwalasz mu przepływać przez palce i nie chcesz schwytać czasu. I kiedy cię żegnam,moje umalowane wargi pozostają nietknięte, a ja i tak noszę szminkę w kieszeni, odkąd wiem, że masz bardzo piękne usta. |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam powiedzieć Ci, że mam pustkę w głowie,
ale przecież wciąż myślę, chciałam powiedzieć Ci, że mam w głowie dziurę po Tobie, ale znów nie potrafię rozróżnić tego co czuję, a tego co uważam za odpowiednie. uderzam czerwonym paznokciem w szklany blat w miejscu gdzie właśnie powinien stać twój kubek. Brak kawałka porcelany z uchem boli najbardziej wieczorami kiedy z ustęsknieniem czekam na trzy uderzenia w dębowe drzwi. wczoraj raniłam swoje usta, dziś wyglądają jak ze smutnego obrazka, jak usta kobiety bez mężczyzny. czy potrafisz odpowiedzieć na jedno proste pytanie? dlaczego każdy papieros i kawa w samotności smakuje źle? jeśli trzymasz się dobrze mam ochotę rozpie.przyć twoje zadowolenie. w głowie głośne TAK, TAK, TAK! w głosie ciche nie. moje usta są zbyt asertywne. upadaliśmy razem coraz niżej i każdy chciał więcej, a nasze ręce pragnęły każdego oddzielnie, chociaż nikt nic nie mówił, a w głowie zaprzeczał sam sobie.
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
Nie lubię, gdy mówisz, ze kochasz.
Nigdy nie kierujesz tych słów do mnie. Ja wiem, że Jemu zależy. I wiem też, że nie na tym, na czym bym chciała. Nie, nie jesteś w stanie mnie zrozumieć. Najpierw musiałbyś mnie pokochać. Ty przecież nie masz uczuć. " Istniejesz w wersji inteligentnej ? " " Niby miasto, a świnie luzem chodzą " ![]()
|
|
#4807 |
|
Raczkowanie
|
robisz coś, myśląc, że tak będzie lepiej. po raz kolejny
udowadniasz, że wcale nie wiesz, co jest dla mnie dobre. odchodzisz i udajesz, że wcale nie słyszysz jak bezgłośnie błagam, abyś został. to była mała szczelina na drodze naszego wspólnego życia, a utonęliśmy w niej, jak w największej przepaści. życzę ci szczęścia na nowej drodze życia, po której będziesz kroczył beze mnie. życzę ci szczęścia, choć wiem, że beze mnie nie dasz rady. po raz kolejny budowaliśmy wszystko od podstaw, a i tak przegraliśmy.
|
#4808 |
|
BAN stały
|
dziękuję tym, które motywują.
jesteście wspaniałe zobaczyłam cię z nią, na mojej twarzy od razu zagościł uśmiech nr 287. tak 287, to ten wywołany specjalnie po to by się nie rozpłakać. dalej nie rozumiesz ? to dla Ciebie co dzień staję się piękniejsza, tak dla ciebie idioto. znasz ten schemat ? chwycił ją za dłoń, szepnął do uszka magiczne słówko, po chwili była już jego. w takim razie sorry skarbie, że pomyliłam schematy, ale twoja nigdy nie będę. po brzegi wypełnieni miłością, mogliśmy się spodziewać, że kiedyś komuś zachce się zatrząsnąć naszym światem, a nasza miłość wypłynie z nas, przecież jak przechylisz napełnioną po brzegi szklankę wody to woda się wylewa, ulatnia się tak samo jak ulotniliśmy się my wraz z naszą miłością. wzburzony rytm tęskniących serc sprawia, że ta noc bezsenną staje się. nie wiedząc dlaczego i po co - tęskniła, co noc o jego powrót prosiła. Edytowane przez istny_paradoks Czas edycji: 2011-08-28 o 22:27 |
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
między jednym policzkiem a drugim
miasto nocne w garści łopatek nieruchome okna w listach zapisane między jednym oddechem a drugim zapach w tobie przypomina loty śniadych jaskółek w bezwietrze między jednym żegnaj a drugim biały welon bez światła wszystko w wierszu poezji zawisa liście świerków między jednym policzkiem a drugim |
|
|
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
nie życzę ci czegoś czego nie mógłbyś mieć, bo gdy to odchodzi zostaje tylko pusta i żal po tym czego się nigdy nie miało... łóżko zasłane wspomnieniami, okryte słonymi łzami - tak śpię kochanie od kiedy cię nie ma, do czasu kiedy nie wrócisz... nie mów mi, że mam go nie kochać, doskonale wiem kogo kochać powinnam choć to absurdalne i abstrakcyjne. (...) zasłała swe łóżko białą jak śnieg narzutą wiedziała, że nie zatrzyma ona ciepła jakie w nim panowało, nie zatrzyma godzin, które wydawało się sekundami, ale wiedziała, że nie raz pomoże jej je odtworzyć nie wiedziała tylko czy się z tego powodu cieszyć. bo cieszenie się z tego, że odszedł ktoś kogo się kochało to chyba głupota, a otulanie się kołdrą przesiąkniętą czyimś perfum jest smutne. zostawił nim poznał. czujesz to? - spiep*ył mi życie za to tak bardzo kocham. za te kilka nic nieznaczących momentów, kilkanaście kłótni i niepokój w mej duszy gdy bałam się o jego życie za dnia i nocą gdy nie spałam na jego ramieniu. kocham go też za to, że panował nad wszystkim prócz swego telefonu i kocham też za to, że sunął po mym ciele opuszkami palców z taką precyzją, ze każdemu jego następcy nie przyszłoby na myśl. kocham go też mimo tego, że zakochał się... - nie miałam go, ale on miał mnie. lubiłam być jego.
|
#4811 |
|
dream big
|
pamięta ktoś jeszcze?
![]() *Wyryłam pieszczoty na twojej skórze. *W każdym miejscu, które przemierzam widzę w nim ciebie. *Nie obiecuj, że na zawsze - obiecaj, że spróbujesz. *Uspokajam swoje pragnienie pijąc twoją miłość.
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2011-08-29 o 00:04 |
|
|
|
#4812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Christerine, madeleineeee, patrysiowa_, Paralogiczna - jestem tu dla Was ♥ SparklyAngel - i bądź, bądź, bądź ♥ _______________ " being brokenhearted is like having broken ribs. on the outside it’s look like nothing’s wrong, but every breath hurt.. bycie o załamanym sercu jest jak posiadanie złamanych żeber. na zewnątrz wygląda na nic złego, ale każdy oddech boli.. people keep on saying that You should always follow Your heart. but when Your heart gets broken into pieces, which piece should You follow? ludzie mówią, że powinieneś zawsze podążać za swoim sercem. ale kiedy Twoje serce jest połamane na kawałki, za którym kawałkiem powinieneś podążać? the saddest kind of sad is when You’re crying in the shower or in bad at night coz You don’t show it to anyone what You really feel. najsmutniejszy rodzaj smutku to kiedy płaczesz pod prysznicem, albo w łóżku w nocy, ponieważ nikomu nie pokazujesz, co naprawdę czujesz. don’t dream, it’s over. przestań marzyć, to koniec. I just got fucking lost in my own life. po prostu cholernie się zgubiłam w moim własnym życiu. "
zapytałabym, czemu nie jesteś teraz przy mnie ? Edytowane przez z innej bajki Czas edycji: 2011-08-29 o 00:21 |
||
|
|
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
Znów cała w środku gotuję się i calutka drżę. Chyba nadchodzi Nie zobaczysz moich łez, nawet na to nie licz. Ona Cię kręci, wiem, ale to mnie kochałeś. Ciemna noc, która przyszła i wycisnęła tysiące łez z niejednych oczu. A teraz popatrz: widzisz to, co chcesz zobaczyc, czy realny obraz? Nic mi nie obiecuj, szkło tłucze się dziś, a dym unosi w powietrzu. Tylko tańcz z nią, a spoglądaj na mnie ukradkiem, o tak tego potrzebuję. Naucz się czytac z głosu mego serca, tak będzie lepiej dla nas obojga, niedomyślny chłopcze. Patrz na mnie teraz, to jedna z tych chwil, gdy spojrzeniem wyznaję miłośc. Pobiegnij za mną co tchu, gdy wykrztuszę z siebie rozstanie, przytul, pocałuj i powiedz, że dziś nie czas na kiepskie żarty. Tak naprawdę każda z nas potrzebuje kogoś, tego jedynego, odpowiedniego kogoś, kto umiliłby jej świat, zrozumiał fochy, przytulił, pomógł ogarnąc całe zło świata. Chocby nie wiem jak się zapierała, potrzebuje właśnie tylko tego.
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Zasypiam - w moich myślach Ty.
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_ Przy Tobie pięknieją me oczy, Możemy zamieszkać w swoich sercach, Edytowane przez BananowaDelma Czas edycji: 2011-08-29 o 08:50 |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zadomowienie
|
spotkałam go na środku ulicy,
gubiąc się po zakamarkach starego miasta. przypadliśmy sobie do gustu. chciał mnie ugryźć. zdaję się na instynkt... to nic, że jesteś sam na sam ze sobą, zdany na siebie. tak było i tak już będzie. nikt nie uwierzy w ciebie ZA ciebie. trzeba mieć tego świadomość. jestem stokrotką o stu płatkach! |
|
|
|
#4817 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
, czytam Wasze opisy od dość dawna i jestem pełna podziwu i nie wiem dlaczego dopiero zarejestrowałam się na tym forum wczoraj :P Najpiękniejszy dar jaki możesz komuś podarować to przebaczenie -tam gdzie nie chce się przebaczyć powstaje mur,od muru zaś zaczyna się więzienie!! Każdy ma swoje słoneczne marzenie nie związane nic a nic z pogodą -Piotr Kot Filozofia daje klucz do różnych drzwi,tylko nie do tych,którymi wyjść można w słońce -Afolf Nowaczyński Z całego serca Bogu zaufaj, nie polegaj na swoim rozsądku, myśl o Nim na każdej drodze, a On twe ścieżki wyrówna. Księga Przysłów 3,5-6 |
|
|
|
#4818 |
|
Raczkowanie
|
I wiem, że kłamiesz za każdym
razem gdy diabeł nakazuję Ci otworzyć usta Tak wielu ludzi mówi o miłości tak niewielu potrafi dzielić się nią bezinteresownie Czekaj, dam Ci kawałek nieba miliony gwiazd będzie nosiło Twoje imię a serce nauczę bić jedynie dla Ciebie. nadal chcesz odejść? Moje złamane serce lśni, kusi Cię blaskiem który rozświetlić jest w stanie całą drogę którą kroczyć będziemy, wspólnie Kiedy mnie ranisz, rób to mocno Rzeczywistość - to tu odejście stało się trudniejsze Przestałam Cię kochać tak nagle czy to czyni mnie cyniczną? Delektuję się miłością Trzymasz się mnie tak kurczowo choć dobrze wiesz, że zrujnuję Ci życie Gdy Ci serce pęknie nie przychodź do mnie z płaczem
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
kobieta jest najsłabsza gdy kocha, a najsilniejsza gdy jest kochana.
małymi krokami odnajdywał we mnie przyszłość. niekończąca się wojna między rozumem, a sercem i mimo, iż wiem że to rozum powinien wygrać to cały czas po cichu kibicuję sercu. |
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
loveyouamy, z innej bajki, caroline060, Paralogiczna, Christerine,
patrysiowa_, SparklyAngel, cornflower_, istny_paradoks, Toogether93, _niebanalna, latin - Kochane, proszę o więcej __ ''Go away Give me a chance to miss you Sweet Jamaican pipe dreams Golden Acapulco nights Then Morocco and the East Fly by morning light Tobie brak słów, których ja już nie mam Jeśli kiedyś wybrać będę mógł jak to zrobić To przecież dobrze, dobrze o tym wiem Chciałbym umrzeć z miłości Zapomnij o misiu, miś sam da sobie radę Najgorsza jest świadomość, że on może mnie mieć, a wcale nie chce Jeśli przypadki są tylko przypadkami, czemu wydają się tak przemyślane? Ale pamiętaj: nawet gdy będę daleko, na jedno twe słowo, wrócę Bóg podarował mi Jego i powietrze do oddychania Staliśmy w tłumie krzyczących ludzi i głośno milczeliśmy Nie zapomnij tylko, jak wygląda zachód słońca w jej oczach Każdym oddechem woła o Ciebie I to pytanie - kogo tak żarliwie trzymasz w tej głowie? Sometimes I Just Wonder Why Do I Feel Sad Whenever I Think Of U? A gentle hand, a secret touch on the heart'' |
|
|
|
#4821 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
gdybym miała powiedzieć co to jest miłość , to pewnie dostałabym naganę za używanie wulgaryzmów . mijamy się z trudem , bo nas oboje wciąż do siebie ciągnie . mężczyźni jej pragnęli . dlatego wykorzystywała ich bez skrupułów . nie jej wina , że na to pozwalali .
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
strasznie mi miło ![]() *** "Była pusta, przejeżdżające z rzadka samochody podnosiły tumany rozparzonego piasku. Kiedy stracił już cała nadzieję na ujrzenie kawałka życia, uczuł, że ktoś trąca go w ramię. Podniósł oczy i zobaczył..." w przeklętej wizji mogę tańaczyć tylko "ja". godziny i fragmenty, wszystko po to, by nauczyć się pijanego szaleństwa. Przejechałam przez most Bez żalu odeszłam Orkiestra tak bez świstów Pogrywa na odpuszczenie Gdzie szum naszych brzóz? Wyjeżdżam |
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
parala - uwielbiam, dziękuję za pochwałę, miło mi
Tęsknie, to smutne, lecz jestem szczęśliwa
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
mandarynka_ caroline060 powaliłyście na kolana.. ∞ ∞ ∞ I know it sounds cliché yeah But I can't live without you Wiem, że to zabrzmi banalnie, Ale nie umiem bez Ciebie żyć... I’m not feeling so well lately lying to myself just wait and see Time of the month so go and blame it all on that Ostatnio nie czuję się zbyt dobrze, Okłamuję samą siebie "po prostu poczekam i zobaczę", Miesiąc czasu leci naprzód i obwinia za to wszystko. But I need explanations and some fitting solutions ‘cause I am turning in a stranger more and more, yeah I need explanations and some fitting solutions ‘cause my emotions make me feel so insecure Ale ja potrzebuję wyjaśnień i jakichś pasujących rozwiązań bo coraz bardziej zmieniam się w obcego, Potrzebuję wyjaśnień i jakichś pasujących rozwiązań, bo moje emocje sprawiają, że czuję się tak niepewna. ~ Selah Sue
|
|
#4825 |
|
Raczkowanie
|
'niejeden bumerang nie wraca. wybiera wolność'
'nie patrz na mnie jeśli oczy masz puste, nie zobaczę w nich uczuć ale przejrzę jak w lustrze'
and those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear THE MUSIC <3 Edytowane przez devilry Czas edycji: 2011-08-29 o 16:18 |
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
'To właśnie On skradł jej cały świat
życia sens, oddech, oczu blask ... wybieraj : ja, Kopciuszek, Śnieżka albo Smerfetka. - ale przecież one nie istnieją... - no to zostałam Ci tylko ja. Za jej najpiękniejszym uśmiechem kryje się największa życiowa porażka, największy ból, największa miłość ... znowu znikasz za pierwszym lepszym zakrętem. letni romans co złączył serca dwa .. i choć poszli w inne strony, on nie odszedł z jej serca. Nowy rozdział w życiu. Herbatę też kupię nową. Ten koniec to jest mój początek, a Ty w nim skończysz swój wątek. Ogarnia mnie strach tak wielki Że nie mogę myśleć Śnię o nowych miłościach I ciężko mi wyobrazić sobie Co mnie czeka Zamienię ból na wolność Zamienię rany Na marzenia, które pomogą mi iść Zamienię ból na szczęscie Niech szczęscie będzie szczęściem A nie czymś, czego nie mogę osiągnąć'
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
teraz odchodzisz - łamiesz mi sercei kto to mówi
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem... bywam, mniej niż uśmiech, więcej niż krople bez widoku.
Dziś tak zwyczajnie wchodzę do obcych domów i zakorzeniam się w nich, zaprzyjaźniam z wróżkami. Pukam do ciebie do przeklęcie pustego domu, by dotknąć twoich włosów, zawisnąć w twoich oczach, dotknąć poduszki i poczuć zapach starego tytoniu gdy śpisz. I tak pukam do przeklęcie pustego domu i czekam, jeśli umrzesz, niech żyją twoje zmysły, żeś mnie nie wpuścił w bezduchu. Żegnam się z tobą... jutrzejszej nocy ciało porzucę, nie umarłeś... |
|
|
|
#4829 |
|
Raczkowanie
|
dawno odpłynęły statki w pogoni za szeptem , a ja poczekam
już nie uciekam , może dowiem się kim jestem . bo kiedy umieram tu i teraz wszystko traci wartość nieraz tak się zastanawiam czy warto .. a kiedy przyjdzie po mnie właśnie on tak nieskazitelnie obejmie w ramiona. a kiedy przyjdzie po mnie , będę gotowa wyruszyć w to miejsce skąd nie ma powrotu.
|
|
#4830 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze na tyle pytań nie znam odpowiedzi.
może cię to zszokuje, ale jakoś sobie radzę. nie jest wspaniale, ale czuję, że odbijam się od dna. chodź, kochanie. przeżyjmy to jeszcze raz bez bólu dzisiejszego dnia. czekała na ciebie. każdego wieczora siadała na parapecie z kubkiem gorącego kakao w dłoniach i czekała na ten moment, gdy ujrzy cię idącego w jej kierunku. umierając z tęsknoty, czekała. na parapecie jeszcze stoi kubek z niedopitym kakao. być może zabrzmi to śmiesznie, ale mimo pustki jaką odczuwam, ja to wszystko naprawię.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.