Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 12:08   #1201
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaaa dziewczyny, mam mega newsa!!
do 4 września obowiązuje promocja na stronie internetowej douglassa. Uruchomili sklep internetowy i z tej okazji każdy nowy klient dostaje na powitanie bon o wartości 40 zł. Można kupić np. tylko jeden błyszczyk za 39 zł i opłaca się jedynie koszty wysyłki (13,50 zł), albo coś o wartości powyżej 40 i opłaca się tylko różnicę i koszty wysyłki. Ja już sprytnie wykombinowałam i zarejestrowałam trzy konta (na siebie, mamę i Tżta) i swoj niezbędnik już mam zamówiony i opłacony
własnie mialam o tym samym Wam pisać. Tylko ja się obawiam, że tu jest jakiś podstęp. Douglas nigdy nie był zbyt hojny. Czy nie ma tam haczyka, że później co miesiąc trzeba robić jakieś zamówienie?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:10   #1202
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wiadomo jak będzie padać to trudno nic na to nie poradzę a w pobliżu mojej sali nie ma ani lasów ani stacji benzynowych także hulaj dusza

i mam nadzieję że w maju obejdzię sie bez deszczów
No też trzymam kciuki aby maj był piękny
Na marginesie oglądałam kiedyś filmik(juz go pewnie nie znajdę) Jak młodzi uparli się puszczac te lampiony w czasie wiatru...
Mówię Wam! Same od siebie zaczeły się palić, zatrzymywały się gdzieś na krzakach i wogóle jakaś masakra! Nie wiem czemu sobie nie darowali...

Dlatego jeśli będzie wiać to radzę spróbować puścić symbolicznie dwa,
jak się uda to dobrze, a jak nie to nie kazać gościom robić tego samego... Bo to niebezpieczne jest a i efekt..... no brak słów.

ooo mam link. to chyba ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=vijFZv-ElM0

(chociaz jak patrze to takiego wielkiego wiatru nie ma... ale widać goście nie bardzo wiedzieli ze musza dobrze nagrzać te lampiony...)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-08-29 o 12:13
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:13   #1203
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No też trzymam kciuki aby maj był piękny
Na marginesie oglądałam kiedyś filmik(juz go pewnie nie znajdę) Jak młodzi uparli się puszczac te lampiony w czasie wiatru...
Mówię Wam! Same od siebie zaczeły się palić, zatrzymywały się gdzieś na krzakach i wogóle jakaś masakra! Nie wiem czemu sobie nie darowali...

Dlatego jeśli będzie wiać to radzę spróbować puścić symbolicznie dwa,
jak się uda to dobrze, a jak nie to nie kazać gościom robić tego samego... Bo to niebezpieczne jest a i efekt..... no brak słów.

ooo mam link. to chyba ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=vijFZv-ElM0

wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze
i wymyśliliśmy że przed puszczeniem lampionów nasz Pan ze zespołu poinformuję przez mikrofon co i jak w jaki sposób taki lampion puścić w powietrze
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-08-29 o 12:15
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:15   #1204
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
proszę bardzo

były identyczne jak w załączniku
a tutaj link
http://allegro.pl/show_item.php?item=1744039165
przepięknie to wygląda
Stary 2011-08-29, 12:19   #1205
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
i wymyśliliśmy że przed puszczeniem lampionów nasz Pan ze zespołu poinformuję przez mikrofon co i jak w jaki sposób taki lampion puścić w powietrze

Mam nadzieje że u Nas też wypali ten pomysł z lampionami...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:19   #1206
M_ilkaa
Rozeznanie

my zamiast lampionów (u nas nie byłoby za bardzo gdzie ich puścić) będziemy mieli białe gołębie do puszczenie przed Kościołem
Stary 2011-08-29, 12:24   #1207
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
własnie mialam o tym samym Wam pisać. Tylko ja się obawiam, że tu jest jakiś podstęp. Douglas nigdy nie był zbyt hojny. Czy nie ma tam haczyka, że później co miesiąc trzeba robić jakieś zamówienie?
eee przeleciałam regulamin od dołu do góry i nic takiego nie ma. Ja zamówiłam sobie
- fixing powder z artdeco, błyszczyk w odcieniu nude z BU
- kępki rzęs i klej również z artdeco (będę testować i wam tu relacje składać, bo same superlatywy o tym duecie słyszałam)
- róż do policzków bobbi brown (no za niego trochę musiałam dopłacić)

ogólnie zaoszczędziłam 120 zł

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 12:25   #1208
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
a który zamówiłaś ten po lewej czy po prawej?? i jak zadowolona jesteś z papieru?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:35   #1209
M_ilkaa
Rozeznanie

byle było tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg golebie.jpg (28,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-08-29, 12:36   #1210
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No to do dzieła! My się tu wzajemnie motywujemy wizażowo
w grupie zawsze przyjemniej

Cytat:
aaaa zapomniałam Wam powiedzieć

kupiliśmy z TŻ lampiony na próbę zobaczyć jak to działa i etc
w sobotę puściliśmy wieczorkiem do nieba mówie Wam coś pięknego (puściliśmy 4) i tak zapadła kolejna decyzja że lampiony będą obecne na naszym weselu i każdy z gości taki lampionik puści w powietrze
rozmawiałam ostatnio na ten temat z rodzicami i o dziwo mamie się bardzo ten pomysł spodobał gorzej może być z wykonaniem, próbnych nie mogę puścić bo mieszkamy ok 20 km od lotniska w Pyrzowicach i tata mnie nastraszył, że podobno młoda para puściła takie lampiony w okolicach innego lotniska (bodajże w wawie) i wstrzymali ruch samolotów ze względu na nieznane obiekty latające

Za to blisko mojej sali jest dużo pól i nie chciałabym szkód narobić. Muszę o tym wcześniej z właścicielką porozmawiać.
Stary 2011-08-29, 12:36   #1211
M_ilkaa
Rozeznanie

a nie tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24314913_2.jpg (34,8 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez M_ilkaa
Czas edycji: 2011-08-29 o 12:37
M_ilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 12:37   #1212
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
my zamiast lampionów (u nas nie byłoby za bardzo gdzie ich puścić) będziemy mieli białe gołębie do puszczenie przed Kościołem
ja się boje gołębi
no i znając moje szczęście to by mnie obsrały
Stary 2011-08-29, 12:38   #1213
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
a ja już przeglądałam pierwsze oferty wakacyjne 2012. Tak po cichu to liczyłam na jakieś first minute, ale niestety nic takiego nie ma. Tam gdzie chcielibyśmy polecieć, jest masakrycznie drogo i mój Tż coś jęczy, że za te pieniądze lepiej mieszkanko umeblować (wprowadzimy się do pustego niestety). Przyznaję jest w tym trochę racji, ale z drugiej strony tłumaczę mu, że później jak się dzidzia pojawi, to na w pełni egzotyczne wakacje nie będziemy sobie mogli nie tylko z przyczyn ekonomicznych ale i logistycznych pozwolić.
Dziewczyny piszecie tu o Seszelach, Malediwach i Dominikanach. Radzę poczytać szczegółowo coś o tych miejscach, bo takie destynacje w okresach lipiec-sierpień mogą nieść za sobą porę deszczową (nie mówię że akurat te, ale kto wie). Nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie, ale już co nieco na ten temat czytałam. My chcemy jechać w sierpniu, bo wtedy będę miała cały miesiąc wolny, no i niestety kilka kierunków odpada właśnie z uwagi na pogodę.
Po drugie, nie ma co czekać na last minute, tylko odpowiednio wcześniej zaszczepić się na różne choroby (jeśli wybieramy się gdzieś dalej), gdzie i na jakie najlepiej zapytać w miejscowym poradni chorób tropikalnych. Niektóre szczepionki wchłaniają się kilka miesięcy.

Póki co byłam w empiku i przewodnik, który chciałam kupić po interesującym nas miejscu kosztuje 117 zł
Moja droga wiec może ja, jako fachowiec w tej dziedzinie (dyplomowany) opowiem trochę o tych kierunkach.
Jeśli któraś z dziewczyn chce lecieć w maju lub czerwcu to zaznaczam, że trzeba czekać na lasty. Ceny w tych terminach zawsze spadają i można złapać typowe last minute.
Lipiec czy sierpień to faktycznie drogi termin - najlepiej rezerwować wcześniej (jak pojawiają się oferty letnie na koniec zimy)
We wrześniu oferty na Karaiby (np. Dominikana, Kuba, Meksyk) maja tak zwany okres huraganowy. Huragany przeważnie omijają te przepiękne regiony i bardzo duża liczba osób spokojnie w tym terminie leci na wypoczynek. Ja osobiście uważam, ze nie ma się, czego bać.
Dodam, że wiele z tych miejsc ma podręcznikowa porę deszczowa a w rzeczywistości deszcze nie ma w ogóle lub pada po 15 minut.
Hotele są dobrze przygotowane na ewentualność huraganów (miałam w tym okresie sporo klientów i raz trafił się huragan. Hotele pozamykane jak schrony a klienci maja wciąż opcje All inclusive)
Po huraganie z godziny na godzinę wyszło piękne słoneczko i wszyscy wrócili na plażę.
Jeśli pada deszcz to także z 10-15 min a później jest piękne słoneczko.
Szczepienia nie są wymagane ( chyba, że chcecie jechać np. do Zanzibaru)
Dodam jeszcze, że lecąc z Berlina, Lipska czy Drezna oferty wychodzą nawet o połowę taniej niż z przelotem z Pl. Do tego lot z Polski trwa ok. 15 godzin a z Niemiec zaledwie 9,5.
Mogłabym tu książkę napisać na ten temat, ale tylko tak podaje info w przybliżeniu.
Warto wybrać dobre biuro i osobę, która się na tym zna .
To sie rozpisałam...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:38   #1214
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja się boje gołębi
no i znając moje szczęście to by mnie obsrały
też się trochę boję tego obsrania ale u mnie nie może być inaczej- mój tata jest "zawodowym" gołębiarzem więc u córki na weselu to mus
Stary 2011-08-29, 12:39   #1215
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
eee przeleciałam regulamin od dołu do góry i nic takiego nie ma. Ja zamówiłam sobie
- fixing powder z artdeco, błyszczyk w odcieniu nude z BU
- kępki rzęs i klej również z artdeco (będę testować i wam tu relacje składać, bo same superlatywy o tym duecie słyszałam)
- róż do policzków bobbi brown (no za niego trochę musiałam dopłacić)

ogólnie zaoszczędziłam 120 zł
hmm czyli nie jest to podpucha wg Ciebie? W końcu to Ty jesteś prawniczką, więc jakby co, będę do Ciebie się zgłaszać, gdyby mnie oszukali

też myślałam o tych kępkach, podobno one są dobre. Chodzi za mną również błyszczyk i baza pod makijaż.

Milka, albo tak: http://www.smog.pl/wideo/29429/dzien...ie_ale_wpadka/ obejrzyj

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-08-29 o 12:43
Stary 2011-08-29, 12:42   #1216
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
a który zamówiłaś ten po lewej czy po prawej?? i jak zadowolona jesteś z papieru?
ten po lewej- w rzeczywistości jest bielutki. już wydrukowałam 2 zaroszenia na nim i wieczorkim Tz sprawdzi jak się ten papier składa. ładnie wygląda, dobrze się drukuje i druk nie jest rozmazany, więc poki co jest wszystko ok.

Cytat:
rozmawiałam ostatnio na ten temat z rodzicami i o dziwo mamie się bardzo ten pomysł spodobał gorzej może być z wykonaniem, próbnych nie mogę puścić bo mieszkamy ok 20 km od lotniska w Pyrzowicach i tata mnie nastraszył, że podobno młoda para puściła takie lampiony w okolicach innego lotniska (bodajże w wawie) i wstrzymali ruch samolotów ze względu na nieznane obiekty latające
słyszałam coś o tym
Stary 2011-08-29, 12:47   #1217
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
też się trochę boję tego obsrania ale u mnie nie może być inaczej- mój tata jest "zawodowym" gołębiarzem więc u córki na weselu to mus
no to faktycznie, musi być

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
słyszałam coś o tym
a jednak to prawda
no cóż, jak widać taka niewinna atrakcja a może spowodować wiele szkód. trzeba na pewno rozsądnie do tego podejść
Stary 2011-08-29, 12:51   #1218
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
nigdy nie byłam w Paryżu. A więc mam rozumiec, że nadaje się na podróż poslubną?
I Ty się jeszcze pytasz? Mój TŻ był ze mną po raz pierwszy i był zachwycony!

Cytat:
wiadomo jak będzie padać to trudno nic na to nie poradzę a w pobliżu mojej sali nie ma ani lasów ani stacji benzynowych także hulaj dusza

i mam nadzieję że w maju obejdzię sie bez deszczów
My też mamy zgodę managera sali, więc nie będzie problemu, pod warunkiem oczywiście, że pogoda będzie ładna...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:51   #1219
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahaha
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:59   #1220
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
hmm czyli nie jest to podpucha wg Ciebie? W końcu to Ty jesteś prawniczką, więc jakby co, będę do Ciebie się zgłaszać, gdyby mnie oszukali

też myślałam o tych kępkach, podobno one są dobre. Chodzi za mną również błyszczyk i baza pod makijaż.

Milka, albo tak: http://www.smog.pl/wideo/29429/dzien...ie_ale_wpadka/ obejrzyj
skusiłam się na baza pod cienie
Stary 2011-08-29, 13:01   #1221
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
w grupie zawsze przyjemniej

Za to blisko mojej sali jest dużo pól i nie chciałabym szkód narobić. Muszę o tym wcześniej z właścicielką porozmawiać.
Też mieszkam niedaleko Pyrzowic
A w jakiej sali będziecie robić wesele?
Stary 2011-08-29, 13:04   #1222
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty się jeszcze pytasz? Mój TŻ był ze mną po raz pierwszy i był zachwycony!
no to dobrze wybrałam i nie będę musiała chronić się od nadmiernego słonka. A polecasz zorganizowane wycieczki z biura podróży, czy jakoś na własną rękę? zaznaczam, że nie mówię po francusku

Cytat:
skusiłam się na baza pod cienie
osz kurcze, kolejna, która kusi zakupem. Jesli później przyjdą mi jakieś wezwania do zamówienia (jak w klubie świata ksiązki), to Was zaduszę a raczej mój TŻ, bo na jego dane zakładam :brzyda l:

Milka, z tym gołębiem, to oczywiście był taki żarcik, mam nadzieję, że się nie gniewasz Przypomniał mi się tylko ten filmik z okazji dyskusji o gołębiach
Stary 2011-08-29, 13:08   #1223
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze wybrałam i nie będę musiała chronić się od nadmiernego słonka. A polecasz zorganizowane wycieczki z biura podróży, czy jakoś na własną rękę? zaznaczam, że nie mówię po francusku
Oj nie, żadnych wycieczek! Po Paryżu się chodzi, chodzi i jeszcze raz chodzi, ewentualnie przemieszcza metrem, na własną rękę z przewodnikiem w ręku - tak jest najprzyjemniej i najlepiej można wtedy poczuć klimat miasta! Mam rację, tenebrosa?
Stary 2011-08-29, 13:08   #1224
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ojej, masakra z tymi lampionami jak jest wiatr. U nas nie będzie, gołębi też nie. Za to być może pomysł lampionu wykorzystamy w naszym video-zaproszeniu, które chcemy nakręcić do końca roku! I wraz z życzeniami noworocznymi roześlemy gościom taki mały bonus

I właśnie tu mam pytanie odnośnie studia filmowego ze Słowacji. Pamiętacie, jakiś miesiąc-dwa temu bodajże Dotk4 wklejała tutaj właśnie studio filmowe, co miało kamerować ślub jej koleżanki Słowaczki i duży zachwyt wzbudziły te produkcje. Któraś z Was pamięta może jak się nazywało to studio albo ma zapisanego jakiegoś linka?
Stary 2011-08-29, 13:18   #1225
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Też mieszkam niedaleko Pyrzowic
A w jakiej sali będziecie robić wesele?
w Żędowicach, sala nazywa się Bronder, z tym, że licząc od sali to będzie jakieś 50 km. Można powiedzieć, że ode mnie na lotnisko trzeba jechać w prawo, a na sale w lewo, że tak obrazowo to przedstawię
a wy ?

Cytat:
osz kurcze, kolejna, która kusi zakupem. Jesli później przyjdą mi jakieś wezwania do zamówienia (jak w klubie świata ksiązki), to Was zaduszę a raczej mój TŻ, bo na jego dane zakładam :brzyda l:

Milka, z tym gołębiem, to oczywiście był taki żarcik, mam nadzieję, że się nie gniewasz Przypomniał mi się tylko ten filmik z okazji dyskusji o gołębiach
najwyżej założymy klub dla zmuszonych do zakupów przez douglasa i będziemy się wspierać
Za mną baza od jakiegoś czasu chodziła i postanowiłam spróbować

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Oj nie, żadnych wycieczek! Po Paryżu się chodzi, chodzi i jeszcze raz chodzi, ewentualnie przemieszcza metrem, na własną rękę z przewodnikiem w ręku - tak jest najprzyjemniej i najlepiej można wtedy poczuć klimat miasta! Mam rację, tenebrosa?
ja nie Tenebrosa, ale się zgadzam
Byłam na wycieczce zorganizowanej jeszcze w liceum i to był koszmar bo pani przewodniczka nas dosłownie przegoniła po Paryżu. Nie było czasu poczuć klimatu, najlepiej wspominam dzień, w którym wyjątkowo mieliśmy więcej czasu wolnego, wtedy można było rozejrzeć się po mieście na spokojnie
Stary 2011-08-29, 13:19   #1226
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
- znalazłam przeboskie latarenki na świece (coś jak w załączniku, ale z białego metalu). Idealne do mojej koncepcji amerykańskiego wesela na świeżym powietrzu. Niestety w sklepie była tylko jedna taka latarenka, ale Pani spróbuje zamówić, żeby były dwie - będą idealnie pasować do wejścia do naszego tanecznego namiotu. Już go widzę .... ozdobionego kilometrami białej organzy, światełkami i tymi latarenkami przy schodkach, plus masa białych kwiatów oczywiście (rozmarzyłam się)
Latarenka śliczna, sama bym takie chciała mieć

kasia kuku gotowe za sztukę krzesełka jakoś po 1,50 zł. Najmniej, tak mi sie kojarzy. Na all tego jest pełno

tusiu byłam w Mosznej, piękny zamek tam jest, taki Disney'owski. Tylko jak my akurat byliśmy, to robili renowację z zewnątrz i było widać tylko rusztowania, szkoda.

Seagirl to czekamy na jakieś fotki z tego pleneru

Milka a kiedy będziesz mogła zrobić fotki?

Karolinka83 fajna sukienka, a cień na oczy chciałaś perłowy?

Lubcia fajnie ci wyszły te zawieszki ja będę robiła wszystkie jednakowe

maxwellka ładnie ci w tej fryzurce i w ogóle ślicznie wyglądasz bez okularów nosisz kontakty?

maruda80 może akurat wam się udało mimo pękniętej gumki

Co do lampionów, widziałam takie na żywo z oddali i cudownie to wyglądało, tylko, że ja koło lokalu gdzie mam mieć wesele, mam drzewa i obawiam się, że właścicielka się nie zgodzi. A tak bym chciała

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:21   #1227
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
a ja już przeglądałam pierwsze oferty wakacyjne 2012. Tak po cichu to liczyłam na jakieś first minute, ale niestety nic takiego nie ma. Tam gdzie chcielibyśmy polecieć, jest masakrycznie drogo i mój Tż coś jęczy, że za te pieniądze lepiej mieszkanko umeblować (wprowadzimy się do pustego niestety). Przyznaję jest w tym trochę racji, ale z drugiej strony tłumaczę mu, że później jak się dzidzia pojawi, to na w pełni egzotyczne wakacje nie będziemy sobie mogli nie tylko z przyczyn ekonomicznych ale i logistycznych pozwolić.
Dziewczyny piszecie tu o Seszelach, Malediwach i Dominikanach. Radzę poczytać szczegółowo coś o tych miejscach, bo takie destynacje w okresach lipiec-sierpień mogą nieść za sobą porę deszczową (nie mówię że akurat te, ale kto wie). Nie jestem jakimś ekspertem w tej dziedzinie, ale już co nieco na ten temat czytałam. My chcemy jechać w sierpniu, bo wtedy będę miała cały miesiąc wolny, no i niestety kilka kierunków odpada właśnie z uwagi na pogodę.
Po drugie, nie ma co czekać na last minute, tylko odpowiednio wcześniej zaszczepić się na różne choroby (jeśli wybieramy się gdzieś dalej), gdzie i na jakie najlepiej zapytać w miejscowym poradni chorób tropikalnych. Niektóre szczepionki wchłaniają się kilka miesięcy.

Póki co byłam w empiku i przewodnik, który chciałam kupić po interesującym nas miejscu kosztuje 117 zł
A gdzie planujecie jechać? Pascal wydaje bardzo fajne przewodniki i cenami nie zabijają. Jakby co mogę Ci użyczyć numer karty rabatowej, żebyś miała zniżkę, więc jak cosik to daj znać

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
aaaa dziewczyny, mam mega newsa!!
do 4 września obowiązuje promocja na stronie internetowej douglassa. Uruchomili sklep internetowy i z tej okazji każdy nowy klient dostaje na powitanie bon o wartości 40 zł. Można kupić np. tylko jeden błyszczyk za 39 zł i opłaca się jedynie koszty wysyłki (13,50 zł), albo coś o wartości powyżej 40 i opłaca się tylko różnicę i koszty wysyłki. Ja już sprytnie wykombinowałam i zarejestrowałam trzy konta (na siebie, mamę i Tżta) i swoj niezbędnik już mam zamówiony i opłacony
Będę musiała looknąć na stronkę
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:24   #1228
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
maxwellka ładnie ci w tej fryzurce i w ogóle ślicznie wyglądasz bez okularów nosisz kontakty?
Dziękuję za komplement Tak, w wakacje, na narty i na specjalne okazje nosze kontakty

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A gdzie planujecie jechać? Pascal wydaje bardzo fajne przewodniki i cenami nie zabijają. Jakby co mogę Ci użyczyć numer karty rabatowej, żebyś miała zniżkę, więc jak cosik to daj znać
Kozica, to mogę i ja się do Ciebie po ten rabacik uśmiechnąć? Będę potrzebowała przewodnik po Wybrzeżu Egejskim, może być nawet po całej Turcji

O, ten by był idealny: http://allegro.pl/pascal-przewodnik-...788902408.html

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2011-08-29 o 13:26
Stary 2011-08-29, 13:25   #1229
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
w Żędowicach, sala nazywa się Bronder, z tym, że licząc od sali to będzie jakieś 50 km. Można powiedzieć, że ode mnie na lotnisko trzeba jechać w prawo, a na sale w lewo, że tak obrazowo to przedstawię
a wy ?

najwyżej założymy klub dla zmuszonych do zakupów przez douglasa i będziemy się wspierać
Za mną baza od jakiegoś czasu chodziła i postanowiłam spróbować

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Byłam na wycieczce zorganizowanej jeszcze w liceum i to był koszmar bo pani przewodniczka nas dosłownie przegoniła po Paryżu. Nie było czasu poczuć klimatu, najlepiej wspominam dzień, w którym wyjątkowo mieliśmy więcej czasu wolnego, wtedy można było rozejrzeć się po mieście na spokojnie
Oj zupełnie w innych stronach Sala Finezja w Wojkowicach Kościelnych

Dołączam do klubu kupujących w Douglas Właśnie przeglądam co kupić
Stary 2011-08-29, 13:36   #1230
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez dwóch zdań! kilianna, ja Ci mogę powiedzieć jak to wygląda z drugiej strony, bo sama oprowadzałam swego czasu zorganizowane wycieczki po Paryżu - mam uprawnienia pilota. I niestety programy nawet tygodniowych wycieczek są zazwyczaj tak ułożone, że jest bardzo mało czasu na zwiedzanie danego obiektu czy miejsca, w związku z czym każdy dzień to niezła bieganina. Więc tu już sama musisz sobie odpowiedzieć czy chcesz latać za tłumem czy zwiedzać we własnym tempie

Poza tym zdarza się często, że hotele są na przedmieściach Paryża, ale już za obwodnicą paryską, czyli mówiąc wprost na strasznym zadupiu, gdzie nawet metro nie dojeżdża, a wokół hotelu nie ma nic, nawet sklepu. I czasami po prostu 3 godziny z dnia jest tracone na sam dojazd do centrum Paryża.

Dlatego ja bym polecała wybrać się we własnym zakresie: czyhać na okazje w tanich liniach lotniczych i zarezerwować miejsce w jakimś hotelu bądź hostelu w samym Paryżu.

Co do przelotu czasami w Wizzairze można upolować nawet za 80zł bilet w jedną stronę (tylko bez bagażu rejestrowanego, ale możesz spokojnie wziąć jako podręczny małą walizkę).

Paryż ma tak rozbudowaną sieć metra, że bez problemu podjedziesz pod każdą atrakcję turystyczną. Jak będziecie już konkretnie planować to mogę Wam podpowiedzieć gdzie jaką linią dojechać, bo dla osób które pierwszy raz będą podróżować metrem w Paryżu może się ono wydawać nieco skomplikowane: http://www.eioba.org/files/user3/paris_metro.jpg W każdym razie służę pomocą

kooocur, dzięki za info o destynacjach, czyli Dominikanę w lecie jak najbardziej możemy planować, skoro nawet Ty nie bałabyś się wtedy tam jechać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości