Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 13:29   #601
Seagirl
Zadomowienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Musze się wyżalić, wkurza mnie to że co nie spotkam jakiejs koleżanki to patrzą na mnie i mówią ze strasznie schudłam, a ja się im muszę tłumaczyć że wcale nie schudłam tylko zawsze taka byłam i albo już się odzwyczaiły albo poprostu jestem starsza i te kilogramy inaczej na mnie wyglądają. Muszę im tłumaczyć że nigdy nie ważyłam więcej niż dziś , bo 1o lat temu wazyłam 47-48, teraz ważę 49-50kg i mi się to utrzymuje a nawet co 10 lat mi kilo-dwa przybędzie i nigdy nie schodzę już poniżej tego poziomu np sprzed 10 lat. Ja mam tak genetycznie, nie mam tendencji do tycia. Wpadam powoli w kompleksy bo przyglądam się teraz sobie i marzę o tym zeby przytyć, jak one tak mówią"ze strasznie schudłam", mam wrażenie że TŻ też by wolał zebym miała trochę więcej ciałka...
Może mówią tak bo same by chciały tyle mieć....
Wydaje mi się że jestem szczupła ale nie chuda, jestem drobna 88cm w biodrach, 68cm w pasie -wydaje mi się że to nei tragedia przy 164cm, widuję na ulicach dziewczyny którym strasznie wystają kości bo są poprostu szersze i chude a ja jestem ze tak powiem mała w obwodzie i mi tak kości nie wystają.

Ja się mogę obżerać a i tak mi tylko brzuch wypchnie na chwilę ale ani w ręce ani w nogi ani nigdzie mi to nie idzie.
Zaczynam teraz chodzić na siłownie żeby do ślubu trochę ramiona wyrzeźbić ,może jak przybedzie mi trochę mięśni to będę lepiej wyglądać, sama już nie wiem jak mam przytyć

Edytowane przez Seagirl
Czas edycji: 2011-08-26 o 13:35
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:37   #602
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29002285]
Ja się żegnam z Wami, wracam z nad jeziorka we wtorek wieczorem i pewnie Was nie nadrobię A dzisiaj taaaki kocioł w pracy że nie mam czasu czytać[/QUOTE]

Udanego wypadu!

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A czy to takie ważne? Jednemu się nie spodoba sala, drugiemu Wasze suknie, trzeciej ciotce brata żony po stryjku nie będzie smakować jedzenie. Wszystkim nie dogodzi. Najważniejsze, że nie macie zwątpień że chcecie z Waszym mężczyzną spędzić życie. Najważniejsza jest TA pewność, a dzięki temu to będzie najpiękniejszy dzień Waszego życia.
Jasne, że to jest najważniejsze, ale oprawa też się dla mnie liczy i czasami - jako perfekcjonistka- mam takie odpały, że bym chciała sama nie wiem czego, ale na pewno nie tego, co jest aktualnie dla mnie dostępne. I sama się tak nakręcam, bo w ten sposób to można nigdy nie być z niczego zadowolonym do końca, ale taka już skaza mojego charakteru. Na szczęście zdarza się tak tylko od czasu do czasu

Seagirl, a wskaźnik BMI masz dobry?
Stary 2011-08-26, 13:44   #603
evoonia86
Zakorzenienie

Seagirl rozumiem CIe, bo ja mam często to samo alpocieszam sie tylko tym, że większość tych osób zwyczajnei w świecie przytuło i zamiast powiedzieć: "trochę mi się przytuło", to mówia do mnie"ale schudłaś" a najbardziej to widać przy dziewczynach, które już sa po ślubie i ewidentnie przestały o siebie dbać
Stary 2011-08-26, 14:08   #604
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

[QUOTE=maxwelka;29002454
No to nie powinnaś mieć z nimi problemu?... Ale naprawdę polecam Ci Oasys, spróbuj sobie. Ja mam bardzo wrażliwe oczy i są dla mnie idealne!

No niestety. Wy musicie czekać, a co ja mam powiedzieć? [/QUOTE]

Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa)

Moja poprzednia uważała, że sama mogę sobie dobierać soczewki, a ta mówi że przecież jak nosisz rozmiar 37, to nie znaczy że każdy but będzie dobry. I tak jest też z soczewkami.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Seagirl a ile Ty ważysz? pewnie kiedyś pisałaś ale nie pamiętam:p
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:13   #605
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29003775]Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa)

Moja poprzednia uważała, że sama mogę sobie dobierać soczewki, a ta mówi że przecież jak nosisz rozmiar 37, to nie znaczy że każdy but będzie dobry. I tak jest [/QUOTE]

Ja nie byłam pewna, czy będą mi pasować, więc po prostu któregoś razu, jak byłam w Vision Express, poprosiłam o darmową parę do przetestowania, i mi dali Za nic nie musiałam płacić
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:17   #606
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Seagirl rozumiem CIe, bo ja mam często to samo alpocieszam sie tylko tym, że większość tych osób zwyczajnei w świecie przytuło i zamiast powiedzieć: "trochę mi się przytuło", to mówia do mnie"ale schudłaś" a najbardziej to widać przy dziewczynach, które już sa po ślubie i ewidentnie przestały o siebie dbać
O bosh... jakie to żałosne :/ Tak samo jak moja ciotka, która wszystkiego wszystkim zazdrości (szczególnie tego, że jej siostra - moja mama - ma dwie, ładne i szczupłe córki, z którymi nigdy nie było żadnych problemów wychowawczych --> w odróżnieniu do jej własnej córki) - jak usłyszała, że mam już suknię ale będę ją jeszcze zwężać w talii to oczywiście dym jej poleciał z nosa (wku.r.wi.ła się ) i durny tekst do mnie: "no uważaj bo zaraz przytyjesz" --> pfff... Mega chamstwo... No trudno, wiem dobrze że będzie jej gul strzelał na moim weselu, ja w mojej tiulowej sukni nie będę wyglądała jak kulka w odróżnieniu do... a zresztą
Ale też nie lubię tekstów zazdrosnych osób w stylu "ale schudłaś" ;p Mam taką jedną koleżankę, która ma wagę słoniątka, chodzi po wszystkich znajomych - nawet tych, które są wg mnie takie średnie - i powtarza ciągle: "zjedzcie coś porządnego wreszcie, wy takie chude jesteście..." no a mnie to wręcz nie znosi, dobrze wiem dlaczego :/

A i nie lubię tekstów, że po ślubie przytyję - wszystko zależy od konkretnej osoby! Od jej fizjologii owszem też, ale nie po to mamy własne rozumy i wolną wolę żeby zapobiegać ewentualnym skokom wagi, prawda? No, o ile komuś faktycznie zależy na utrzymaniu linii, smutnym jest fakt, że statystycznie po ślubue wiele par przybiera na wadze... Chyba, że komuś nie przeszkadzają a wrecz podobają się dodatkowe kilogramy, to spoko - ich wybór W końcu są gusta i guściki
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:20   #607
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Musze się wyżalić, wkurza mnie to że co nie spotkam jakiejs koleżanki to patrzą na mnie i mówią ze strasznie schudłam, a ja się im muszę tłumaczyć że wcale nie schudłam tylko zawsze taka byłam i albo już się odzwyczaiły albo poprostu jestem starsza i te kilogramy inaczej na mnie wyglądają. Muszę im tłumaczyć że nigdy nie ważyłam więcej niż dziś , bo 1o lat temu wazyłam 47-48, teraz ważę 49-50kg i mi się to utrzymuje a nawet co 10 lat mi kilo-dwa przybędzie i nigdy nie schodzę już poniżej tego poziomu np sprzed 10 lat. Ja mam tak genetycznie, nie mam tendencji do tycia. Wpadam powoli w kompleksy bo przyglądam się teraz sobie i marzę o tym zeby przytyć, jak one tak mówią"ze strasznie schudłam", mam wrażenie że TŻ też by wolał zebym miała trochę więcej ciałka...
Wydaje mi się że jestem szczupła ale nie chuda, jestem drobna 88cm w biodrach, 68cm w pasie -wydaje mi się że to nei tragedia przy 164cm, widuję na ulicach dziewczyny którym strasznie wystają kości bo są poprostu szersze i chude a ja jestem ze tak powiem mała w obwodzie i mi tak kości nie wystają.

Ja się mogę obżerać a i tak mi tylko brzuch wypchnie na chwilę ale ani w ręce ani w nogi ani nigdzie mi to nie idzie.
Zaczynam teraz chodzić na siłownie żeby do ślubu trochę ramiona wyrzeźbić ,może jak przybedzie mi trochę mięśni to będę lepiej wyglądać, sama już nie wiem jak mam przytyć
powiem tak pomysł z siłownią jest bardzo dobry jak sobie wyrzeźbisz mięśnie rąk i nóg to od razu inaczej będziesz inaczej wyglądać. Tylko ja bym się najpierw skonsultowała z jakimś trenerem żeby Ci powiedział jak ćwiczyć. A potem hej i do przodu
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:26   #608
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość

To ja Ci powiem, ze nie masz co sie przejmować Ja mam podobne wymiary 160 cm w biodrach 88 w pasie 70 w biuście 84 i waże 48 kg. Ostatnio za to szłysze, że mi sie troche przytyło.....
Z 5 lat temu wazylam 42 kg wiec teraz już nabrałam masy....

Nie wygladasz pewnie źle wiec nie panikuj!!!

Ja

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:41   #609
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ja nie byłam pewna, czy będą mi pasować, więc po prostu któregoś razu, jak byłam w Vision Express, poprosiłam o darmową parę do przetestowania, i mi dali Za nic nie musiałam płacić
Ja też zastanawiałam się czy nie zamówić ich na all (chyba wychodzą taniej niż moje), ale widziałam że ten wymiar (słowo mi teraz uciekło z głowy) miały inny niż moje Tru.

Ale po nałożeniu nie obejrzeli Twojego oka? bo o to mi chodzi
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:46   #610
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29004735]Ja też zastanawiałam się czy nie zamówić ich na all (chyba wychodzą taniej niż moje), ale widziałam że ten wymiar (słowo mi teraz uciekło z głowy) miały inny niż moje Tru.

Ale po nałożeniu nie obejrzeli Twojego oka? bo o to mi chodzi[/QUOTE]

Ja też noszę iWeary o średnicy 8,6, a Oasys mają 8,4, ale nie czuję żadnej różnicy. To znaczy czuję taką, że Oasys są lepsze i bardziej komfortowe, w ogóle ich nie czuję w oku i oko jest świetnie nawilżone.

Nikt mi oczu nie sprawdzał pod tym kątem
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:49   #611
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
A i nie lubię tekstów, że po ślubie przytyję - wszystko zależy od konkretnej osoby! Od jej fizjologii owszem też, ale nie po to mamy własne rozumy i wolną wolę żeby zapobiegać ewentualnym skokom wagi, prawda? No, o ile komuś faktycznie zależy na utrzymaniu linii, smutnym jest fakt, że statystycznie po ślubue wiele par przybiera na wadze... Chyba, że komuś nie przeszkadzają a wrecz podobają się dodatkowe kilogramy, to spoko - ich wybór W końcu są gusta i guściki
Dokładnie tak! Ja powiem Wam, że do tej pory nie musiałam specjalnie dbać o linię - w czasie studiów sama z siebie chudłam przy natłoku zajęć i uczelnianych stresach. Też mi wszyscy powtarzali, że jestem chudzina (ja wiem, przy 160cm ważyłam 50 kg?), żebra mi widać, biodra mi wystają itd. Dopiero na ostatnim roku przybrałam trochę na wadze, ale tak wizualnie raczej, bo nawet nie wiem ile mam teraz kg. Ale troszkę chciałabym wyszczuplić brzuszek i uda wkrótce.

A po ślubie i jeszcze przez ten rok do ślubu chcę już dbać o dietę i przede wszystkim jadać zdrowo i regularnie (do tej pory miałam z tym wielki problem, a ponoć od tego też się chudnie), bo niestety - studia się skończyły, a wraz z nimi naturalne metody odchudzające odeszły bezpowrotnie
Stary 2011-08-26, 14:54   #612
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Laski, zobaczcie na wątek odnośnie spotkania w Krakowie, bo termin się zbliża...

A tymczasem idę dalej umierać...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:54   #613
Chatka
Wtajemniczenie

Nienormalne psycholki, dobrze Was sztuczka określiła! Przecież ja tu jeszcze wczoraj rano byłam! A wchodzę i 21 stron nowego wątku!!!!!! Ale wiecie co? NADROBIŁAM Aż kuźwa nie wierzę

Ale co zrobić... melduję się

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Chyba zacznę jednak od posiadania pewnego narzeczonego a nie od sukni A jeśli bym kupowała, to nową.

a to widziałyście?
http://www.wykop.pl/ramka/855417/bie...ydata-w-sieci/
szok

No Kasiu, to widzę, że szopeczka odstawiona perfekcyjnie, zaskoczenie też było, znaczy jednak Cię trochę zna, skoro się nie oświadczył Pewnie jeszcze czeka, aż się pierścionek zrobi
Oczywiście teraz czas na próbę... Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie i jak to dalej pójdzie.... Oby jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
Witam na nowym watku i uciekam bo zaczał mi sie weekend z TZ
Bawcie się WSPANIALE

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
to byłąm ja zakochałam się w tej wersji
http://www.youtube.com/watch?v=pvtdq...eature=related
Pięknie zagrane, jeśli lubisz te klimaty, to może to Ci się spodoba: http://www.youtube.com/watch?v=qsYINRjr9dw

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
pewnie popłaciła zaliczki i chce szybko brać ślub. A przy okazji przypomniała mi się historia dotycząca mojej kumpelki. Na I roku studiów byłyśmy w takim pięknym pałacyku. Kumpelka stwierdziła, że chciałaby tam brać ślub. Okazało się, że rezerwacje na wesela są na 4 lata naprzód, więc moja kumpelka... wpisała się na termin na 5 lat naprzód, czyli akurat jak będziemy kończyć studia nie miała w ogóle wtedy chłopaka, więc co tu mówić o ślubie, ale ona jest taka szalona. Wpłaciła zaliczę, upierając się, że znajdzie sobie męża, a ona ślub tam musi brać i koniec. Dwa lata później poznała obecnego TŻ, który po roku znajomości się oświadczył. Ona od razu oznajmiła, że salę już mają Nawet w połowie opłaconą Oczywiście - wzięli tam ślub
Świetna historia! To się nazywa skuteczna pozytywna wizualizacja! Ona wiedziała, że ten mąż do Niej przyjdzie i przyszedł

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny rozmawiałam dzisiaj z moim TŻ o tej PM co w piątek ślub odwoływała bo jej TŻ bzyknął tancerkę....
Mój TŻ stwierdził, że głupota z odwołaniem ślubu, bo to był wieczór kawalerski, alkohol, zero uczuć, sam sex. I w sumie to poniekąd ma rację. I ja chyba też ślubu bym nie odwołała. Po prostu pewnie bym była niezadowolona z takiego obrotu sprawy. Ale jeśli na codzień w ich związku było super, skoro mieli brać ślub to ja bym ślubu nie odwoływała.
Zdrada jest zdradą, nieważne, co ją spowoduje, dla mnie jest niewybaczalna, tym bardziej tuż przed ślubem. Facet, kiedy się oświadcza, to tak jakby mówił: Kocham tylko ciebie i tylko z tobą będę się kochał do końca moich dni. Jeśli nie ma tego na myśli, to nie ma się po co oświadczać. Natomiast tłumaczenie, że to tylko sex bez uczucia... No cóż, ja bym nie chciała faceta, który będąc ze mną i mnie kochając, jest zdolny do bezuczuciowego sexu z inną laską.

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Kochane jak macie zamiar przygotować skórę twarzy i ciała do tego Wielkiego Dnia?? regularnie chodzicie do kosmetyczki czy przed samym ślubem planujecie jakieś konkretne zabiegi??
każda z Was decyduje się na profesjonalną makijażystkę??
ja właśnie mało wiem o tym, na pewno maseczki nawilżające, a co poza tym to chętnie przyjęłabym jakieś rady Mam skórę raczej gładką, ale od czasu zdarzają się jakieś wypryski i wągry na nosie (nie znoszę ich). Na jaki zabieg powinnam się wybrać, żeby skutecznie, ale delikatnie oczyścić sobie twarz?

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
przyszłam się pochwalić, ze w końcu podpisaliśmy umowę z fotografem, a właściwie panią fotograf Tak mi intuicja podpowiadała, żeby się na nią zdecydować, oby mnie nie zawiodła trochę się stresuję, bo ja uwielbiam oglądać zdjęcia, ale nie lubię jak ktoś mi je robi...
Jeszcze kamerzysta i później spokój
Ten dzień będzie tak emocjonujący, że nie będziecie zwracać uwagi na fotografkę Dobry fotograf właściwie powinien być niewidoczny w takich okazjach

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wczoraj zapadła decyzja a więc:

- kolor przewodni : fioletowo-zielony
- stoły : okrągłe

czas na znalezienie zaproszeń w takiej kolorystyce, Wasza pomoc mile widziana bukiet też będzie fioletowo- zielony

w załączeniu moja sala
za wybór, sala piękna Tutaj kilka zielono-fioletowych inspiracji, jeśli ich jeszcze nie widziałaś http://inspiracje_slubne.mblog.pl/2010,7,archiwum.html

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Wczoraj badali mnie aż 2 godziny Wynik taki, że jestem na pograniczu zakwalifikowania i będą się konsultować jeszcze z panią co robi zabiegi i zadzwonią do mnie we wtorek. Powiedzieli mi, że nie dadzą rady jednego oka zredukować do zera i zostanie ewentualnie wada resztkowa. Mi w sumie by odpowiadało, bo mam obecnie -7 na jedno i -5 na drugie i każda poprawa zrobi ogromną różnicę.
Noo, to już coraz bliżej!! 3mam kciuki, żeby dalej wszystko poszło super
Mi się wzrok popsuł w okresie dojrzewania, jako dziecko miałam sokoli. A teraz mam -3,5 w każdym oku i też już od paru lat myślę o korekcji... tylko, że u mnie niestety wada wcale nie stoi w miejscu, mam wrażenie, że jednak ciągle trochę się pogarsza... Więc nie wiem, może po ślubie, jeśli będzie dodatkowa gotówka, to może wtedy...
Soczewki noszę Air Optix Aqua, kupuję na allegro i są świetne!

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej wnerwiaja fotki typu: leży sobie mały, bezbronny szkrabek, a ma dołożoną puszkę piwa, jakieś kuchenne chochle albo okulary na głowę / noc i do tego jest jakiś głupi podpis, że taki młody, a już zaczyna, czy coś w tym stylu - no normalnie się we mnie gotuje wtedy
Och, też tego nie znoszę, to okropne dla mnie Ludzie są tacy głupi, połowa z nich w życiu nie powinna zostać Rodzicami!
Co innego, jak dzieciak jest już większy i sam sobie coś nakłada albo bierze do łapy i tak go sfotografować - jak ja ostatnio Siostrzeńca mojego TŻta - aż Wam wkleję fotkę, bo kolo jest genialny Sam sobie okularki nałożył i wyglądał jak miniaturka gangstera

My będziemy mieć dwoje, chłopca i dziewczynkę (podobnie jak tenebrosa, liczymy na siłę naszych umysłów w tej kwestii). Ostatecznie mogą być bliźniakami, ale wolałabym nie

Co do umieszczania ton zdjęć dzieci na fb itd... Też mi się to nie podoba. Co innego wstawić jedno, 2, żeby się pochwalić, ale żeby zapychać serwer 10 zdjęciami jak dziecko śpi to gruuuuuuuuba przesada.

Kasia_kuku, gosza, do wyrek, jak się źle czujecie! Mnie też katar straszny złapał, ale to raczej alergiczny, bo 2 ostatnie doby spędziłam w domy Rodziców w pyle ze ścian... Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie.

Seagirl, Ty weź mi tu durnot nie gadaj, że za chuda jesteś, masz super budowę! To wszystko zazdrośnice, co tak gadają A w swojej sukni wyglądasz tak obłędnie na fotkach, które pamiętam, że naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Cię w niej na żywo

Też lubię dresy W ogóle nie przepadam za eleganckimi ciuchami (tzn. fajnie się odstawić, ale tylko raz na jakiś czas, tak to wolę tryb sportowo-dziewczęcy ) Więc z dedykacją dla wszystkich dresiar: http://www.youtube.com/watch?v=pl0XhA-KJQw

Oczywiście zdjęć z rybami, homarami i wszelkimi innymi stworzeniami już nie zobaczyłam... A pomyśleć, że nie było mnie tylko dobę...

marcia, na WATcie mój TŻ studiuje mechatronikę.... Czyżbyś też się tam się zastanawiała kiedyś?

Milkaa, cudna suknia!!!!!!! Chociaż tren oczywiście bym ucięła, ale śliczna jest ogólnie

A, no właśnie, bo ja mam pytanie. Od jakiegoś czasu już miałam wymyślony strój na jutrzejsze wesele, mianowicie kieckę w biało-czarne pasy, taką przed kolano, z nieco postrzępionym dołem. 2 dni temu dowiedziałam się, że PMka (moja Przyjaciółka) będzie miała suknię ecru... Myślicie, że mimo to mogę iść w biało-czarnej sukience? Pytałam TŻta i Rodzinki, to powiedzieli, że mam się nie przejmować, ale myślę, że Wy bardziej obiektywnie do tego podejdziecie... Czy mogę tę sukienkę założyć, nie będzie źle wyglądać na fotkach ewentualnych wspólnych przy czarno-białej suknia ecru? Sorki, że Was pytam, ale już sama nie wiem, czy mi wypada tak iść...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09485.jpg (93,5 KB, 40 załadowań)

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-08-26 o 15:00
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:05   #614
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Nienormalne psycholki, dobrze Was sztuczka określiła! Przecież ja tu jeszcze wczoraj rano byłam! A wchodzę i 21 stron nowego wątku!!!!!! Ale wiecie co? NADROBIŁAM Aż kuźwa nie wierzę

Ale co zrobić... melduję się

A, no właśnie, bo ja mam pytanie. Od jakiegoś czasu już miałam wymyślony strój na jutrzejsze wesele, mianowicie kieckę w biało-czarne pasy, taką przed kolano, z nieco postrzępionym dołem. 2 dni temu dowiedziałam się, że PMka (moja Przyjaciółka) będzie miała suknię ecru... Myślicie, że mimo to mogę iść w biało-czarnej sukience? Pytałam TŻta i Rodzinki, to powiedzieli, że mam się nie przejmować, ale myślę, że Wy bardziej obiektywnie do tego podejdziecie... Czy mogę tę sukienkę założyć, nie będzie źle wyglądać na fotkach ewentualnych wspólnych przy czarno-białej suknia ecru? Sorki, że Was pytam, ale już sama nie wiem, czy mi wypada tak iść...
sukienka biała by odpadała ale biało czarna i to w pasy jak najbardziej pasuje takie jest moje zdanie
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-26, 15:06   #615
tenebrosa
Wtajemniczenie

Właśnie weszłam na wagę, a tam 53 kg. Nie tragedia, tak właśnie myślałam, że z 2-3kg mi przybyło przez ostatnie miesiące. Obliczyłam BMI i wiecie co mi wyszło? Że mogłabym nawet jeszcze z 10 kg przytyć (do ponad 63kg) i miałabym wagę idealną! Tylko ciekawe jak bym wyglądała
Stary 2011-08-26, 15:08   #616
kasia_kuku
Zakorzenienie

Zgadzam się z Jagodzią.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:15   #617
nena1984
Zakorzenienie

Uff jestem, ale żar z nieba Załatwiłam dziś mnóstwo spraw:
-kupiłam prezent na urodziny mamy
- sobie też coś kupiłam of kors
- byłam u jubilera w sprawie obrączek. okazało się, że mamy az za dużo złota i jubiler powiedział, że jeśli damy mu nadwyżkę, to nie będziemy musieli płacić za wykonanie obrączek. Węszę podstęp, bo może ta reszta zlota jest dużo więcej warta niż robocizna??
- znalazłam przeboskie latarenki na świece (coś jak w załączniku, ale z białego metalu). Idealne do mojej koncepcji amerykańskiego wesela na świeżym powietrzu. Niestety w sklepie była tylko jedna taka latarenka, ale Pani spróbuje zamówić, żeby były dwie - będą idealnie pasować do wejścia do naszego tanecznego namiotu. Już go widzę .... ozdobionego kilometrami białej organzy, światełkami i tymi latarenkami przy schodkach, plus masa białych kwiatów oczywiście (rozmarzyłam się)
- byłam w kwiaciarni zamówić kwiaty na poniedziałek - niestety żegnam się ze swoją ukochaną szefową, która jak wiecie dawała mi wolne piątki i przy okazji przejrzałam katalog z wiązankami ślubnymi - żadna nie przypadła mi do gustu

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ten motyw z suknią z USA pamiętam, jak dziś, a to było na początku, jak dołączyłam do PMek 2012 Nie da się nie pamiętać, jak realizują i urzeczywistniają się czyjeś marzenia...
ach bez dwóch zdań...pięknie powiedziane

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
dziekuję kochana, za miłe słowa, pewnie mi przejdzie zaraz, ale ostatnio oglądalam salon sukien slubnych....jej...nie wiem zaczełam zazdrościc każdej PM-ce, każdej sukni....
oj nie przejmuj się, mi też się masa sukien podoba. Bo prawda jest taka, że 90% sukni ślubnych jest pięknych. Ale to jest trochę jak z tym przysłowiem, "to że masz już danie główne, nie oznacza, że nie możesz popatrzeć w menu"

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
mam taka pracę, że musze zawsze wyglądac elegancko, spódnice, koszule...
jak wracam do domu to od razu wskakujaew moje ukochane dresiki
oj znam to za dobrze

Cytat:
O bosh... jakie to żałosne :/ Tak samo jak moja ciotka, która wszystkiego wszystkim zazdrości (szczególnie tego, że jej siostra - moja mama - ma dwie, ładne i szczupłe córki, z którymi nigdy nie było żadnych problemów wychowawczych --> w odróżnieniu do jej własnej córki) - jak usłyszała, że mam już suknię ale będę ją jeszcze zwężać w talii to oczywiście dym jej poleciał z nosa (wku.r.wi.ła się ) i durny tekst do mnie: "no uważaj bo zaraz przytyjesz" --> pfff... Mega chamstwo...
wtf?? głupia czy co?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5919700b.jpg (60,9 KB, 13 załadowań)

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:19   #618
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
- byłam u jubilera w sprawie obrączek. okazało się, że mamy az za dużo złota i jubiler powiedział, że jeśli damy mu nadwyżkę, to nie będziemy musieli płacić za wykonanie obrączek. Węszę podstęp, bo może ta reszta zlota jest dużo więcej warta niż robocizna??
moja siostra ze szwagrem dali za dużo złota jak robili obrączki u złotnika i zwyczajnie oddał im to złoto... było już przetopione ale taką fajną małą kosteczkę złota dostali
spytaj się czy u was tak by nie mógł zrobic..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:24   #619
nena1984
Zakorzenienie

madzia, ale w sumie po co nam to złoto?? tylko podobno teraz złoto drożeje i stąd moje wątpliwości

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:26   #620
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
madzia, ale w sumie po co nam to złoto?? tylko podobno teraz złoto drożeje i stąd moje wątpliwości
no chyba lepiej to złoto samemu sprzedac niż dac gościowi zarobic c'nie?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-26, 15:27   #621
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Zdrada jest zdradą, nieważne, co ją spowoduje, dla mnie jest niewybaczalna, tym bardziej tuż przed ślubem. Facet, kiedy się oświadcza, to tak jakby mówił: Kocham tylko ciebie i tylko z tobą będę się kochał do końca moich dni. Jeśli nie ma tego na myśli, to nie ma się po co oświadczać. Natomiast tłumaczenie, że to tylko sex bez uczucia... No cóż, ja bym nie chciała faceta, który będąc ze mną i mnie kochając, jest zdolny do bezuczuciowego sexu z inną laską.
Chateczko uwielbiam Cię za te Twoje genialne podsumowania tematu W życiu nie zrobiłabym tego lepiej! Zgadzam się z każdym Twoim słowem Kochana No i tak jak fioletowe - żenada, jeśli koleś potem przychodzi z płaczem, że przecież kocha a tamto to taki sobie wybryk był... OBRZYDLIWE :/ No i oczywiście, że gdybym się dowiedziała o zdradzie to dałabym sobie spokój z moim TŻem... Nie wiem, wybaczyłabym niemalże wszystko, ale nie zdradę... to zupełnie inna kategoria...
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:32   #622
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że mimo to mogę iść w biało-czarnej sukience? Pytałam TŻta i Rodzinki, to powiedzieli, że mam się nie przejmować, ale myślę, że Wy bardziej obiektywnie do tego podejdziecie... Czy mogę tę sukienkę założyć, nie będzie źle wyglądać na fotkach ewentualnych wspólnych przy czarno-białej suknia ecru? Sorki, że Was pytam, ale już sama nie wiem, czy mi wypada tak iść...
oczywiście,że mozesz gdyby była cała biała to odpada, ale taka pół na pół to pasuje

Cytat:
my daliśmy tyle ile było potrzeba. resztę zostawiliśmy póki co i albo później siostra Tż-ta sobie weźmie, albo stwierdziliśmy, że zrobimy jakiś prezent dla dziecka. bo to nasze zloto to takie rodzinne pamiątki i wolę je w ten sposób spożytkować, niż jubiler miałby sobie je wziąć nie wiadomo na co.
Stary 2011-08-26, 15:32   #623
tenebrosa
Wtajemniczenie

Chatka, ja też myślę, że spokojnie możesz iść w takiej kiecce. A siostrzeniec niezły gościu Od razu widać, kto tu rządzi!

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-08-26 o 15:34
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:32   #624
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Chateczko uwielbiam Cię za te Twoje genialne podsumowania tematu W życiu nie zrobiłabym tego lepiej! Zgadzam się z każdym Twoim słowem Kochana No i tak jak fioletowe - żenada, jeśli koleś potem przychodzi z płaczem, że przecież kocha a tamto to taki sobie wybryk był... OBRZYDLIWE :/ No i oczywiście, że gdybym się dowiedziała o zdradzie to dałabym sobie spokój z moim TŻem... Nie wiem, wybaczyłabym niemalże wszystko, ale nie zdradę... to zupełnie inna kategoria...
zgadzam się w 100%.. a poza tym nie chcę dawac przyzwolenia na zdradę bo może byc potem jak z tym znajomym.. non stop chodzi na boki bo narzeczona i tak mu wybaczy.. co to to nie..
ja kocham bezgranicznie ale zdrady nie wybaczę

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-26, 15:32   #625
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
- znalazłam przeboskie latarenki na świece (coś jak w załączniku, ale z białego metalu). Idealne do mojej koncepcji amerykańskiego wesela na świeżym powietrzu. Niestety w sklepie była tylko jedna taka latarenka, ale Pani spróbuje zamówić, żeby były dwie - będą idealnie pasować do wejścia do naszego tanecznego namiotu. Już go widzę .... ozdobionego kilometrami białej organzy, światełkami i tymi latarenkami przy schodkach, plus masa białych kwiatów oczywiście (rozmarzyłam się)
- byłam w kwiaciarni zamówić kwiaty na poniedziałek - niestety żegnam się ze swoją ukochaną szefową, która jak wiecie dawała mi wolne piątki i przy okazji przejrzałam katalog z wiązankami ślubnymi - żadna nie przypadła mi do gustu
ja bym wolała zapłacić za tą robociznę bo faktycznie to złoto może być o wiele więcej warte... ale to może się dopytaj ile mniej więcej robocizna... ile gr ci trzeba na obrączki i wtedy oblicz ile gram by ci zostało i ile ono jest warte....

A te latarenki są przecudne... myślałam żeby takie zakupić do mojej altany ale wstrzymam się na razie. Bo jak by firma wypaliła to będę miała to z głowy (sama bym mogła za darmo sobie udekorować wesele) ale jak firma nie wypali to wtedy będę myślała.
Lili & Gabryś

Stary 2011-08-26, 15:47   #626
tenebrosa
Wtajemniczenie

Jagodzia, kiedy będziesz wiedziała ostatecznie co z firmą?
Stary 2011-08-26, 15:47   #627
(kicia)
Zakorzenienie

nena ja bym dała tyle złota ile trzeba na te obrączki a resztę bym zabrała.

Właśnie obliczyłam sobie bmi jest idealne ale co z tego jak moje nóżki i brzuszek mają trochę za dużo zbędnego tłuszczyku
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:48   #628
Seagirl
Zadomowienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29003775]Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa)
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Seagirl a ile Ty ważysz? pewnie kiedyś pisałaś ale nie pamiętam:p[/QUOTE]

50kg czasem 49

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Będę sobie wmawiać że to zazdrośnice;-)

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Udanego wypadu!

A nie wiem zaraz obliczę.

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak pomysł z siłownią jest bardzo dobry jak sobie wyrzeźbisz mięśnie rąk i nóg to od razu inaczej będziesz inaczej wyglądać. Tylko ja bym się najpierw skonsultowała z jakimś trenerem żeby Ci powiedział jak ćwiczyć. A potem hej i do przodu
Tak tak, na siłowni są trenerzy to mi ustawią ćwiczenia

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To ja Ci powiem, ze nie masz co sie przejmować Ja mam podobne wymiary 160 cm w biodrach 88 w pasie 70 w biuście 84 i waże 48 kg. Ostatnio za to szłysze, że mi sie troche przytyło.....
Z 5 lat temu wazylam 42 kg wiec teraz już nabrałam masy....

Nie wygladasz pewnie źle wiec nie panikuj!!!

Ja
Wiecie jak bym miała 20 lat to bym uważała że jest super, ale mam 30 i jak słyszę ciągle od znajomych że strasznie jestem chuda to zaczynam się zastanawiać że moze faktycznie ważyć 50kg przy 30-stce to trochę za mało.

Chatko ty mnie widziałaś na żywo, czy wyglądam jak kościotrup??
Stary 2011-08-26, 15:50   #629
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nena ja bym dała tyle złota ile trzeba na te obrączki a resztę bym zabrała.

Właśnie obliczyłam sobie bmi jest idealne ale co z tego jak moje nóżki i brzuszek mają trochę za dużo zbędnego tłuszczyku
też mam BMI bardzo dobre a nogi i brzuch wymagają cwiczeń

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-08-26, 15:51   #630
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Udanego wypadu!

Jasne, że to jest najważniejsze, ale oprawa też się dla mnie liczy i czasami - jako perfekcjonistka- mam takie odpały, że bym chciała sama nie wiem czego, ale na pewno nie tego, co jest aktualnie dla mnie dostępne. I sama się tak nakręcam, bo w ten sposób to można nigdy nie być z niczego zadowolonym do końca, ale taka już skaza mojego charakteru. Na szczęście zdarza się tak tylko od czasu do czasu

Obliczyłam 18,6-niedobór masy ciała , dla mojego wzrostu powinnam wazyć od 52,4 do 67gk.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości