|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Musze się wyżalić, wkurza mnie to że co nie spotkam jakiejs koleżanki to patrzą na mnie i mówią ze strasznie schudłam, a ja się im muszę tłumaczyć że wcale nie schudłam tylko zawsze taka byłam i albo już się odzwyczaiły albo poprostu jestem starsza i te kilogramy inaczej na mnie wyglądają. Muszę im tłumaczyć że nigdy nie ważyłam więcej niż dziś , bo 1o lat temu wazyłam 47-48, teraz ważę 49-50kg i mi się to utrzymuje a nawet co 10 lat mi kilo-dwa przybędzie i nigdy nie schodzę już poniżej tego poziomu np sprzed 10 lat. Ja mam tak genetycznie, nie mam tendencji do tycia. Wpadam powoli w kompleksy bo przyglądam się teraz sobie i marzę o tym zeby przytyć, jak one tak mówią"ze strasznie schudłam", mam wrażenie że TŻ też by wolał zebym miała trochę więcej ciałka...
Może mówią tak bo same by chciały tyle mieć.... ![]() Wydaje mi się że jestem szczupła ale nie chuda, jestem drobna 88cm w biodrach, 68cm w pasie -wydaje mi się że to nei tragedia przy 164cm, widuję na ulicach dziewczyny którym strasznie wystają kości bo są poprostu szersze i chude a ja jestem ze tak powiem mała w obwodzie i mi tak kości nie wystają. Ja się mogę obżerać a i tak mi tylko brzuch wypchnie na chwilę ale ani w ręce ani w nogi ani nigdzie mi to nie idzie. ![]() Zaczynam teraz chodzić na siłownie żeby do ślubu trochę ramiona wyrzeźbić ,może jak przybedzie mi trochę mięśni to będę lepiej wyglądać, sama już nie wiem jak mam przytyć Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-08-26 o 13:35 |
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29002285]
Ja się żegnam z Wami, wracam z nad jeziorka we wtorek wieczorem i pewnie Was nie nadrobię Udanego wypadu! Cytat:
![]() Seagirl, a wskaźnik BMI masz dobry?
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Seagirl rozumiem CIe, bo ja mam często to samo
alpocieszam sie tylko tym, że większość tych osób zwyczajnei w świecie przytuło i zamiast powiedzieć: "trochę mi się przytuło", to mówia do mnie"ale schudłaś" |
|
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=maxwelka;29002454
No to nie powinnaś mieć z nimi problemu?... Ale naprawdę polecam Ci Oasys, spróbuj sobie. Ja mam bardzo wrażliwe oczy i są dla mnie idealne! No niestety. Wy musicie czekać, a co ja mam powiedzieć? Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa) Moja poprzednia uważała, że sama mogę sobie dobierać soczewki, a ta mówi że przecież jak nosisz rozmiar 37, to nie znaczy że każdy but będzie dobry. I tak jest też z soczewkami. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Seagirl a ile Ty ważysz? pewnie kiedyś pisałaś ale nie pamiętam:p |
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29003775]Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa)
Moja poprzednia uważała, że sama mogę sobie dobierać soczewki, a ta mówi że przecież jak nosisz rozmiar 37, to nie znaczy że każdy but będzie dobry. I tak jest [/QUOTE] Ja nie byłam pewna, czy będą mi pasować, więc po prostu któregoś razu, jak byłam w Vision Express, poprosiłam o darmową parę do przetestowania, i mi dali Za nic nie musiałam płacić |
|
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i durny tekst do mnie: "no uważaj bo zaraz przytyjesz" --> pfff... Mega chamstwo... No trudno, wiem dobrze że będzie jej gul strzelał na moim weselu, ja w mojej tiulowej sukni nie będę wyglądała jak kulka w odróżnieniu do... a zresztą ![]() Ale też nie lubię tekstów zazdrosnych osób w stylu "ale schudłaś" ;p Mam taką jedną koleżankę, która ma wagę słoniątka, chodzi po wszystkich znajomych - nawet tych, które są wg mnie takie średnie - i powtarza ciągle: "zjedzcie coś porządnego wreszcie, wy takie chude jesteście..." no a mnie to wręcz nie znosi, dobrze wiem dlaczego :/ A i nie lubię tekstów, że po ślubie przytyję - wszystko zależy od konkretnej osoby! Od jej fizjologii owszem też, ale nie po to mamy własne rozumy i wolną wolę żeby zapobiegać ewentualnym skokom wagi, prawda? No, o ile komuś faktycznie zależy na utrzymaniu linii, smutnym jest fakt, że statystycznie po ślubue wiele par przybiera na wadze... Chyba, że komuś nie przeszkadzają a wrecz podobają się dodatkowe kilogramy, to spoko - ich wybór W końcu są gusta i guściki
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie wyrzeźbisz mięśnie rąk i nóg to od razu inaczej będziesz inaczej wyglądać. Tylko ja bym się najpierw skonsultowała z jakimś trenerem żeby Ci powiedział jak ćwiczyć. A potem hej i do przodu
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam podobne wymiary 160 cm w biodrach 88 w pasie 70 w biuście 84 i waże 48 kg. Ostatnio za to szłysze, że mi sie troche przytyło.....Z 5 lat temu wazylam 42 kg wiec teraz już nabrałam masy.... ![]() Nie wygladasz pewnie źle wiec nie panikuj!!! Ja |
|
|
|
|
#609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale po nałożeniu nie obejrzeli Twojego oka? bo o to mi chodzi
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29004735]Ja też zastanawiałam się czy nie zamówić ich na all (chyba wychodzą taniej niż moje), ale widziałam że ten wymiar (słowo mi teraz uciekło z głowy) miały inny niż moje Tru.
Ale po nałożeniu nie obejrzeli Twojego oka? bo o to mi chodzi [/QUOTE]Ja też noszę iWeary o średnicy 8,6, a Oasys mają 8,4, ale nie czuję żadnej różnicy. To znaczy czuję taką, że Oasys są lepsze i bardziej komfortowe, w ogóle ich nie czuję w oku i oko jest świetnie nawilżone. Nikt mi oczu nie sprawdzał pod tym kątem
|
|
|
|
#611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po ślubie i jeszcze przez ten rok do ślubu chcę już dbać o dietę i przede wszystkim jadać zdrowo i regularnie (do tej pory miałam z tym wielki problem, a ponoć od tego też się chudnie), bo niestety - studia się skończyły, a wraz z nimi naturalne metody odchudzające odeszły bezpowrotnie
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, zobaczcie na wątek odnośnie spotkania w Krakowie, bo termin się zbliża...
A tymczasem idę dalej umierać...
|
#613 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Nienormalne psycholki, dobrze Was sztuczka określiła!
Aż kuźwa nie wierzę ![]() Ale co zrobić... melduję się Cytat:
![]() No Kasiu, to widzę, że szopeczka odstawiona perfekcyjnie, zaskoczenie też było, znaczy jednak Cię trochę zna, skoro się nie oświadczył Pewnie jeszcze czeka, aż się pierścionek zrobi Oczywiście teraz czas na próbę... Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie i jak to dalej pójdzie.... Oby jak najlepiej Bawcie się WSPANIALE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ona wiedziała, że ten mąż do Niej przyjdzie i przyszedł Cytat:
Cytat:
Mam skórę raczej gładką, ale od czasu zdarzają się jakieś wypryski i wągry na nosie (nie znoszę ich ). Na jaki zabieg powinnam się wybrać, żeby skutecznie, ale delikatnie oczyścić sobie twarz?Cytat:
Ten dzień będzie tak emocjonujący, że nie będziecie zwracać uwagi na fotografkę Dobry fotograf właściwie powinien być niewidoczny w takich okazjach ![]() Cytat:
za wybór, sala piękna Tutaj kilka zielono-fioletowych inspiracji, jeśli ich jeszcze nie widziałaś http://inspiracje_slubne.mblog.pl/2010,7,archiwum.htmlCytat:
![]() Mi się wzrok popsuł w okresie dojrzewania, jako dziecko miałam sokoli. A teraz mam -3,5 w każdym oku i też już od paru lat myślę o korekcji... tylko, że u mnie niestety wada wcale nie stoi w miejscu, mam wrażenie, że jednak ciągle trochę się pogarsza... Więc nie wiem, może po ślubie, jeśli będzie dodatkowa gotówka, to może wtedy... Soczewki noszę Air Optix Aqua, kupuję na allegro i są świetne! Cytat:
Ludzie są tacy głupi, połowa z nich w życiu nie powinna zostać Rodzicami!Co innego, jak dzieciak jest już większy i sam sobie coś nakłada albo bierze do łapy i tak go sfotografować - jak ja ostatnio Siostrzeńca mojego TŻta - aż Wam wkleję fotkę, bo kolo jest genialny Sam sobie okularki nałożył i wyglądał jak miniaturka gangstera ![]() My będziemy mieć dwoje, chłopca i dziewczynkę (podobnie jak tenebrosa, liczymy na siłę naszych umysłów w tej kwestii). Ostatecznie mogą być bliźniakami, ale wolałabym nie ![]() Co do umieszczania ton zdjęć dzieci na fb itd... Też mi się to nie podoba. Co innego wstawić jedno, 2, żeby się pochwalić, ale żeby zapychać serwer 10 zdjęciami jak dziecko śpi to gruuuuuuuuba przesada. Kasia_kuku, gosza, do wyrek, jak się źle czujecie! Mnie też katar straszny złapał, ale to raczej alergiczny, bo 2 ostatnie doby spędziłam w domy Rodziców w pyle ze ścian... Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie. Seagirl, Ty weź mi tu durnot nie gadaj, że za chuda jesteś, masz super budowę! To wszystko zazdrośnice, co tak gadają A w swojej sukni wyglądasz tak obłędnie na fotkach, które pamiętam, że naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Cię w niej na żywo ![]() Też lubię dresy W ogóle nie przepadam za eleganckimi ciuchami (tzn. fajnie się odstawić, ale tylko raz na jakiś czas, tak to wolę tryb sportowo-dziewczęcy ) Więc z dedykacją dla wszystkich dresiar: http://www.youtube.com/watch?v=pl0XhA-KJQwOczywiście zdjęć z rybami, homarami i wszelkimi innymi stworzeniami już nie zobaczyłam... A pomyśleć, że nie było mnie tylko dobę... marcia, na WATcie mój TŻ studiuje mechatronikę.... Czyżbyś też się tam się zastanawiała kiedyś? Milkaa, cudna suknia!!!!!!! Chociaż tren oczywiście bym ucięła, ale śliczna jest ogólnie ![]() A, no właśnie, bo ja mam pytanie. Od jakiegoś czasu już miałam wymyślony strój na jutrzejsze wesele, mianowicie kieckę w biało-czarne pasy, taką przed kolano, z nieco postrzępionym dołem. 2 dni temu dowiedziałam się, że PMka (moja Przyjaciółka) będzie miała suknię ecru... Myślicie, że mimo to mogę iść w biało-czarnej sukience? Pytałam TŻta i Rodzinki, to powiedzieli, że mam się nie przejmować, ale myślę, że Wy bardziej obiektywnie do tego podejdziecie... Czy mogę tę sukienkę założyć, nie będzie źle wyglądać na fotkach ewentualnych wspólnych przy czarno-białej suknia ecru? Sorki, że Was pytam, ale już sama nie wiem, czy mi wypada tak iść...
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-26 o 15:00 |
|||||||||
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie jest moje zdanie
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie weszłam na wagę, a tam 53 kg. Nie tragedia, tak właśnie myślałam, że z 2-3kg mi przybyło przez ostatnie miesiące. Obliczyłam BMI i wiecie co mi wyszło? Że mogłabym nawet jeszcze z 10 kg przytyć (do ponad 63kg) i miałabym wagę idealną!
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Jagodzią.
|
#617 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Uff jestem, ale żar z nieba
Załatwiłam dziś mnóstwo spraw:-kupiłam prezent na urodziny mamy - sobie też coś kupiłam of kors ![]() - byłam u jubilera w sprawie obrączek. okazało się, że mamy az za dużo złota i jubiler powiedział, że jeśli damy mu nadwyżkę, to nie będziemy musieli płacić za wykonanie obrączek. Węszę podstęp, bo może ta reszta zlota jest dużo więcej warta niż robocizna?? ![]() - znalazłam przeboskie latarenki na świece (coś jak w załączniku, ale z białego metalu). Idealne do mojej koncepcji amerykańskiego wesela na świeżym powietrzu. Niestety w sklepie była tylko jedna taka latarenka, ale Pani spróbuje zamówić, żeby były dwie - będą idealnie pasować do wejścia do naszego tanecznego namiotu. Już go widzę .... ozdobionego kilometrami białej organzy, światełkami i tymi latarenkami przy schodkach, plus masa białych kwiatów oczywiście (rozmarzyłam się) - byłam w kwiaciarni zamówić kwiaty na poniedziałek - niestety żegnam się ze swoją ukochaną szefową, która jak wiecie dawała mi wolne piątki i przy okazji przejrzałam katalog z wiązankami ślubnymi - żadna nie przypadła mi do gustu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spytaj się czy u was tak by nie mógł zrobic..
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W życiu nie zrobiłabym tego lepiej! Zgadzam się z każdym Twoim słowem Kochana No i tak jak fioletowe - żenada, jeśli koleś potem przychodzi z płaczem, że przecież kocha a tamto to taki sobie wybryk był... OBRZYDLIWE :/ No i oczywiście, że gdybym się dowiedziała o zdradzie to dałabym sobie spokój z moim TŻem... Nie wiem, wybaczyłabym niemalże wszystko, ale nie zdradę... to zupełnie inna kategoria...
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my daliśmy tyle ile było potrzeba. resztę zostawiliśmy póki co i albo później siostra Tż-ta sobie weźmie, albo stwierdziliśmy, że zrobimy jakiś prezent dla dziecka. bo to nasze zloto to takie rodzinne pamiątki i wolę je w ten sposób spożytkować, niż jubiler miałby sobie je wziąć nie wiadomo na co. |
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatka, ja też myślę, że spokojnie możesz iść w takiej kiecce. A siostrzeniec niezły gościu
Od razu widać, kto tu rządzi!
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-26 o 15:34 |
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kocham bezgranicznie ale zdrady nie wybaczę
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te latarenki są przecudne... myślałam żeby takie zakupić do mojej altany ale wstrzymam się na razie. Bo jak by firma wypaliła to będę miała to z głowy (sama bym mogła za darmo sobie udekorować wesele) ale jak firma nie wypali to wtedy będę myślała.
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagodzia, kiedy będziesz wiedziała ostatecznie co z firmą?
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
nena ja bym dała tyle złota ile trzeba na te obrączki a resztę bym zabrała.
Właśnie obliczyłam sobie bmi jest idealne ale co z tego jak moje nóżki i brzuszek mają trochę za dużo zbędnego tłuszczyku
|
#628 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29003775]Ale to znowu musiałabym iść do okulistki, żeby założyła, sprawdziła czy dobrze leżą, a potem po czasie do kontroli (a to kasa, kasa, kasa)
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Seagirl a ile Ty ważysz? pewnie kiedyś pisałaś ale nie pamiętam:p[/QUOTE] 50kg czasem 49 Cytat:
A nie wiem zaraz obliczę. Cytat:
![]() Cytat:
Chatko ty mnie widziałaś na żywo, czy wyglądam jak kościotrup?? |
|||
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

Za nic nie musiałam płacić
) i durny tekst do mnie: "no uważaj bo zaraz przytyjesz" --> pfff... Mega chamstwo... No trudno, wiem dobrze że będzie jej gul strzelał na moim weselu, ja w mojej tiulowej sukni nie będę wyglądała jak kulka w odróżnieniu do... a zresztą
18.08.2010 - zaręczyny

Ona wiedziała, że ten mąż do Niej przyjdzie i przyszedł
). Na jaki zabieg powinnam się wybrać, żeby skutecznie, ale delikatnie oczyścić sobie twarz?
Wynik taki, że jestem na pograniczu zakwalifikowania i będą się konsultować jeszcze z panią co robi zabiegi i zadzwonią do mnie we wtorek. Powiedzieli mi, że nie dadzą rady jednego oka zredukować do zera i zostanie ewentualnie wada resztkowa. Mi w sumie by odpowiadało, bo mam obecnie -7 na jedno i -5 na drugie i każda poprawa zrobi ogromną różnicę.
A w swojej sukni wyglądasz tak obłędnie na fotkach, które pamiętam, że naprawdę nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Cię w niej na żywo
Załatwiłam dziś mnóstwo spraw:
No i tak jak fioletowe - żenada, jeśli koleś potem przychodzi z płaczem, że przecież kocha a tamto to taki sobie wybryk był... OBRZYDLIWE :/ No i oczywiście, że gdybym się dowiedziała o zdradzie to dałabym sobie spokój z moim TŻem... Nie wiem, wybaczyłabym niemalże wszystko, ale nie zdradę... to zupełnie inna kategoria...