|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
ja owszem jestem za szybkim podawaniem pokarmów ale typu zupki deserki... potem tylko dziecko biedne...
|
|
#32 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej i my się z Olkiem melsujemy
nie było mnie pare godzin i juz dwie str nowego wątku hehe Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasiunia gratki z okazji rocznicy ![]() ja ugotowalam małemu wczoraj jarzynową, jak się obudzi to musi zjeść ciekawe czy będzie mu smakować |
||
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() meldujemy się i my. |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to już widzę dzisiejszy wieczór, spała 3 godziny
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
tak sobie pomyslalam, ze moze Fabian jest juz gotowy na inne jedzonko w ciagu dnia? moze startuj z kaszka/sloiczkami... Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-08-29 o 14:31 |
|
|
|
#36 | |||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
jesteśmy i my z Łucją (aktualnie śpiącą moje dziecko dziś nie chce spać i oczywiście nie zdążyłam wszystkiegopotem zaczęłam ogarniać mieszkanie ale dziecko włączyło marudera zmęczona już była ale usnąć nie mogłazasnęła dopiero przed 14 ale w międzyczasie płacz i zasypianie na nowo mam nadzieję, że chociaż teraz pośpi trochę to będzie miała dobry humor ja jeszcze z poprzedniego wątku: Cytat:
w sumie myślę, że i tak najważniejsze to żeby prawidłowo przybierał na wadze Cytat:
![]() nie miałam do czynienia z nietoperzem oko w oko ale chyba i tak nie lubię tego stworzenia ![]() krzyku bym narobiła co nie miara gdybym się z nim spotkała w nocy za to kot miałby radochę upolować takiego zwierza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
intuicja matczyna zadziałała to dobrze matki zawsze wiedzą gdzie się znaleźć i w jakim momencie Cytat:
zadziałało ![]() a teraz doczytam nowy wątek
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 miesięcy to zadecydowanie za wcześnie wg mnie, nie uważam, ze koniecznie trzeba czekać do 1 roku, ale jak ma się na obiad karkówkę z ziemniakami, sos, marchewka to po prostu wg mnie jedyne co bym dała takiemu np. 10 miesięcznemu dziecku to ziemniaka z tą marchewką, bez sosu i tłustego mięsa a jak jest potrawka na obiad to wiadomo, że fajnie dać gotowanego kurczaka + ryż po porstu trzeba wybrac co się nadaję ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- to brzmi ciekawie, tylko, ze nie wiem czy mi będzie chciała spać na tym boku, spróbuje
|
|
#38 | |||
|
Zakorzenienie
|
Swietne wloski hehe
Cytat:
![]() Jakies nagrody ??Cytat:
![]() Cytat:
My bylismy w miasteczku obok. zwazylismy Lenke i chyba spadla z centyla.... wazy 7520g w pampku i ciuszkach, jak wrocilismy to zwazylismy ciuszki i pampka 240g, wiec Lena wazy 7280g czyli w niecale 2 tygodnie tylko 100g. Ale pewnie nasikala do pampka po drodze to moze byc tak roznica 50g;p. Teraz Tz wzial ja zeby zjadla bo ostatni raz jadla o 10.30 i zjadla 80ml;/ musze zaraz isc jej wcisnac reszte;/ Ale pedzicie;p
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez sobie nie wyobrazam dac takiemu malemu dziecku karkówkę |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe czy rodzice wiedzą że robią dziecku krzywdę, może oni tacy nie świadomi są i cieszą się że ich syn już wszystko je nawet takie "dorosłe rzeczy"
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadla 100ml w tym wyplula z 10ml
![]() Bede musiala za pol godizny dac jej jakis sloiczek, chociaz tez pewnie wypluje;/ Dzis o 7 miala jedno nadprogramowe 50ml wiec moze dlatego nie chciala hmmm...
|
#42 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Montii brałam lek na receptę o nazwie Heviran, lekarz przepisał mi bo miałam nawracającą opryszczkę, pojawiała się przynajmniej raz na miesiąc ![]() nie pamiętam już dokładnie przez ile czasu to przyjmowałam ale trochę to trwało i jakoś często raczej (kilka tabletek dziennie) na jakiś czas był spokój i jak kolejny raz pojawiła się opryszczka to powtórka terapii na szczęście pomogło ![]() Cytat:
wczoraj 2 godziny, dzisiaj 3
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
mam smaka na ananasa i pół kuchni nim zapaćkałam podczas obierania
zblenderowałam Oliwce jabłko i brzoskwinkę- ale zajadała. Lepsze było niż ze słoiczka i duuuuuzo tańsze. Ja tam co jakis czas bede dawała niuni troche normalnego obiadku. Co jakiś czas, bo u nas obiad i tak jest raz w tygodniu jak jadę do mamy.No i wiadomo - z rozwaga. nie chce żeby mała była niejadkiem, albo nic nie lubiła jak mój tż.
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć, witam się i ja
![]() kasiunia najlepszego z okazjii rocznicy ślubu, przede wszystkim miłości tra wcale się nie dziwię,że jesteś na pierwszym miejscu -gadułooo ![]() mnie nasze nocki wykańczają, nie mam już siły mała budzi się non stop. dosłownie co chwila. nie wiem o co chodzi![]() jakby mi siostry jej rano nie brały to chyba bym nie dała rady się nią zajmować. tak to one ją biorą o 8 a ja śpię do 11. odsypiam. ostatnio jest koszmarnie ze snem u nas ![]() nie wiem skąd te zaburzenia się wzięły ehhh
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
witam w nowym watku
dziewczyny, ma ktoras xlandera xa? bo ja musze juz Emilke przesadzic do spacerowki a nie moge zakumac jak sie reguluje to oparcie a instrukcja jest do dupy
|
#47 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia
Cytat:
Cytat:
a oni są świadomi co robią temu dziecku? Czy tak jak któraś dziewczyna napisała, chwalą się tym, że mały je to co wszyscy? Cytat:
Mój dziś też marudny, mało spał (od 9 do 10), ciągle chciał być na rączkach i dopiero teraz zasnął w leżaczku. Wezmę się też za ogarnianie mieszkania, bo szwagier układał nam płytki na balkonie i narobił strasznego syfu i wszystko się rozniosło po mieszkaniu ![]() Cytat:
Byliśmy dziś pierwszy raz na spacerze w spacerówce Dawidowi się chyba nie podobało, przez pierwsze pare minut rozgladał się z ciekawością, a potem zaczął jęczeć i marudzić, co mu się na spacerach nie zdaża i w ogóle nie mógł zasnąć. Chociąż może to nie wina spacerówki, bo chyba go brzuszek boli nie było kupy już od piatku, a dziś już 3 razy wydawało mi się, że zrobił. Było stękanie i zapaszek, brałam na przewijak a tam nic. Podałam mu pół słoiczka jabłka, zobaczymy czy to coś pomoże.Castia kurcze ciekawe co się Malwince tak poprzestawiało. A Ty musisz być wykończona, mnie jedna taka noc rozbija, a tu macie już kilka takich pod rząd. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-29 o 15:35 |
||||
|
|
|
#48 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
O rany czytam xa a mysle o xq sorki moja siostra ma xa z tyłu wózka masz takie paski i jakby klamrę która je zbiera i jak naciśniesz ta klamre to oparcie się opuszcza Edytowane przez SunnyGirl_2002 Czas edycji: 2011-08-29 o 15:34 |
||
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ojtam ojtam gaduło
się poopisalyscie, a ja dopiero wróciłam ze spotkania z prunelle, bo potem oczywiście szalony szopping - ciuchland z ciuszkami dla dzieci i zabawkarskizaraz powysyłam linki
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
i ja się witam w nowym wątku
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy i my
dodaję odpowiedź do poprzedniego wątku ![]() Cytat:
... Jeden się zawahał na ostatnim usg 15 minut przed samą cesarką, ale zwątpił Nie wypijał 300, źle się wyraziłam chodziło mi o to, że jak mam butelkę soczku pojemności 300 ml, a dziennie mogę dawać Małemu tylko 100 ml to wychodzi na to, że przez 3 dni pod rząd musi pić sok wlewam 100 ml dziennie ale nie rozcieńczam
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tam sa jakies paski, ale ja nie wiem co z czym i jak
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Chicco Winter London
![]() Cytat:
Tez mi szkoda takich dzieci ![]() Cytat:
Jeszcze nie zaczelam a juz sie martwie![]() Polecacie moze jakas ksiazke dotyczaca zywienia maluszkow? Albo jakas strone www?
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Felipe już jeden obiadek zjada robiony samodzielnie
wiadomo, nie szaleję ze składnikami, ale coś tam zawsze jest lepszego
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.bobovita.pl/wiadomosci.php?m1=3&sysId=48
Nie wiem czy przeglądałyście, ale podrzucę Wam linka, parę fajnych przepisów dla starszych dzieciaczków można znaleźć
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
no teraz dobrze,
a co będzie jak sie wyprowadzimy???![]() mam nadzieję,że do tego czasu się już unormuje ten sen bo ciągnie się to już dość długo ![]() dziś jesteśmy w 25tyg, jakiś skok niby trwa do 26 zobaczymy. i jeszcze jest napisane przy nim 22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny) ![]() ....Typowe dla tego okresu jest na przyklad to, ze dziecko zle spi i wydaje sie miec koszmary senne.....Dużo sie teraz dzieje – dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki. Zauważa fizyczną odleglość pomiedzy przedmiotami i pomiedzy ludzmi. Pierwszą rzeczą, która dziecko zauwaza i na co reaguje jest odleglość pomiedzy nim samym a rodzicami. Świadomość, że mama i tata niebezpiecznie zwieksza ta odleglość a w dodatku samemu niemozna miec na to wpływu moga byc dla dziecka przerazajace. zgadza się to...aleee u nas to trwa dłużej niż te 4 tygodnie w tym skoku więc nie wiem czy to powód tych zaburzeń choć własnie ostatnie 3 tygodnie były najgorszejeszcze tydzień, może dam radę ale dłużej na pewno nie
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-08-29 o 16:07 |
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
castia- wspolczuje, ja bym nie dala rady... jak czasami wstanie raz wiecej to nie moge wstac;p dobrze ze tz wstaje;p
Lena zjadla az 3 lyzeczki sloiczka i zaczela pluc;/ eh nic nie je;/
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-29 o 16:13 |
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

i oczywiście nie zdążyłam wszystkiego
zmęczona już była ale usnąć nie mogła

tam sa jakies paski, ale ja nie wiem co z czym i jak
a co będzie jak sie wyprowadzimy???