Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 19:24   #3991
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy mój mieści się w spodnie od garnituru, bo są w PL . Mam nadzieję, że się mieści, bo przejdzie na głodówkę
hehehe może głodówka nie będzie potrzebna

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
helo

ja juz po wizycie, dlugo mnie kobieta badala, bo malenstwo jest tak ruchliwe, ze nie mogla go obmierzyc Ale ogolnie wszystko w porzadku, w sercu zaczynaja sie zrastac 4 komory, raczki i nozki sa, po 5 paluszkow maja, zaladek i pecherz tez ok. Dzidzia mierzy 7 cm i dzis jest 13t+1d.

Nic. Na razie tyle, zmykam do meza i cory
no to super duża już ta Twoja dzidzia moja dopiero ma ponad 2 cm

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:33   #3992
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
helo

ja juz po wizycie, dlugo mnie kobieta badala, bo malenstwo jest tak ruchliwe, ze nie mogla go obmierzyc Ale ogolnie wszystko w porzadku, w sercu zaczynaja sie zrastac 4 komory, raczki i nozki sa, po 5 paluszkow maja, zaladek i pecherz tez ok. Dzidzia mierzy 7 cm i dzis jest 13t+1d.

super

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:37   #3993
tikki85
Zakorzenienie

gucia6 super . Jakie duże maleństwo
Stary 2011-08-29, 19:41   #3994
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę 8 września o 14.30.
ja 8 wrzesnia mam usg prenatalne a wizyte mam w srode juz
ale pomysle 8-mego o Tobie
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
I jak się nie wnerwiać w ciąży?
no to mialas kochana przezycie...czyli wychodzi na to, ze kierowca autobusu sie zatrzymal zeby wlezc Ci do auta i pouczyc??
co za idiota.
Ja pamietam jak zatrzymalam sie, kiedy wracalam z pracy, bo lezal facet na ziemi i sie nie ruszal. To bylo niedaleko mojego bloku, domyslilam sie ze to pijaczek typowy, ale jak widze ze lezy czlowiek to nie potrafie sie nie zatrzymac. I jak podeszlam do niego,sprawdzic jego stan swiadomosci, przytomnosci, to taki stary dziad, tez pijany mnie jeszcze ochrzanil, ze wogole przyszlam i ze niekompetentna jestem i pouczal mnie jak sie postepuje z lezacym czlowiekiem. No masakraludzie sa dziwni.
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam po kilku dniach nieobecnosci
super ze jestes. Myslalam o Tobie, gdzie sie podziewalas
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam założyć kartę ciąży i prawie miałam wyniki badań. Wszystko w normie
Kolejna wizyta za miesiąc
super
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Wiecie co, muszę wam się przyznać że oprócz oczywistych obaw związanych z dzidzią (czy będzie zdrowa) mam pewne obawy zw. ze mną.
Kochana mam takie same obawy jak Ty dokladnie tego samego sie boje!!!! Po Filipku tez dokladnie zostalo mi 5 kg dodatkowej wagi. Przed I ciaza wazylam 65 kg, z Filipem przytylam 14 kg wiec uwazam ze i tak niewiele. Po dojsciu juz do siebie po porodzie pare tyg i m-cy po wazylam juz caly czas ok. 70 kg (wlasnie tez plus minus te 1-2 kg) bo czasem mniej jadlam, wiecej cwiczylam, wiec od tego zalezna byla moja waga. No i teraz kochana na pewno conajmniej 3 kg przytylam (a to dopiero 12 tc) a tez mam jakies przeczucie ze woda sie we mnie juz zatrzymuje, ze juz zaczynam puchnac. A jeszcze na zlosc ciagle cos podjadam, bo mam okrutne mdlosci... Tez sie boje ze po drugiej ciazy bedzie duzo gorzej i w sumie bede na plusie 10 kg jak nie wiecej
A najbardziej mne przeraza ze znow garderobe trzeba bedzie na nowo wymieniac w wiekszosci, bo po pierwszym porodzie (nie mowie od razu po, bo wtedy to nic na mnie nie wchodzilo) ale pozniej pozniej wiekszosc spodni byla za mala, a bluzki jakby poszly w gore i zrobily sie za krotkie
Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam na USG.
Serduszko nadal pięknie bije. Dzidzia rośnie. Dziś oceniona na 7 tyg i 6 dni.
Data porodu - 9 kwietnia

Poza tym podowiadywałam się dziś o moich prawach jako kobiety w ciąży. Rozmawiałam ze zwierzchnikami, z osobą od zdrowia zawodowego, z szefową szpitala , w którym pracuję i z mentorką mojej specjalizacji.

Okazuje się ,że praw w zasadzie nie mam
Będę pracować do 2 tyg przed terminem- wtedy muszę iść na hehe PRZYMUSOWE maternity (macierzynskie).

Dyżury mam robić do 20 tygodnia, po 20 tygodniu mogę się na nie nie zgodzić. Dostałam również informacje na temat zagrożenia promieniami rentgenowskimi i wg. irlandzkich przepisów, promieniowanie to nie jest problemem i NIE POWINNO stanowić zagrożenia dla noworozwijającego się płodu.

Postanowiłam wziąć to na spokojnie, przestać się tym przejmować tak bardzo i będę robiła swoje.

Jak zasłabnę w 20-ej godzinie dyżuru daszą mi kilka dni chorobowegomoże

Wiem ,że warunki porodu będę miała nieporównywalnie lepsze niż w Polsce.
Ale następna ciąża już zdecydowanie będzie w polskich realiach.

Trzymajcie się.

P.S. co tam pasztet i zupa szczawiowa.. wytyczne irlandzkie nie mówią nawet o mcDonalds codziennie
to super ze z dzidzia wszystko w porzadku.
Z tymi promieniami rtg jestem troche zdziwiona, ale ogolnie do tamtego podejscia mam zniesmaczenie...
Trzymaj sie kochana i oszczedzaj ile mozesz.
Cytat:
helo

super wiadomosci
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-29 o 19:43
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:50   #3995
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ja 8 wrzesnia mam usg prenatalne a wizyte mam w srode juz
ale pomysle 8-mego o Tobie

no to mialas kochana przezycie...czyli wychodzi na to, ze kierowca autobusu sie zatrzymal zeby wlezc Ci do auta i pouczyc??
co za idiota.
Ja pamietam jak zatrzymalam sie, kiedy wracalam z pracy, bo lezal facet na ziemi i sie nie ruszal. To bylo niedaleko mojego bloku, domyslilam sie ze to pijaczek typowy, ale jak widze ze lezy czlowiek to nie potrafie sie nie zatrzymac. I jak podeszlam do niego,sprawdzic jego stan swiadomosci, przytomnosci, to taki stary dziad, tez pijany mnie jeszcze ochrzanil, ze wogole przyszlam i ze niekompetentna jestem i pouczal mnie jak sie postepuje z lezacym czlowiekiem. No masakraludzie sa dziwni.

super

Kochana mam takie same obawy jak Ty dokladnie tego samego sie boje!!!! Po Filipku tez dokladnie zostalo mi 5 kg dodatkowej wagi. Przed I ciaza wazylam 65 kg, z Filipem przytylam 14 kg wiec uwazam ze i tak niewiele. Po dojsciu juz do siebie po porodzie pare tyg i m-cy po wazylam juz caly czas ok. 70 kg (wlasnie tez plus minus te 1-2 kg) bo czasem mniej jadlam, wiecej cwiczylam, wiec od tego zalezna byla moja waga. No i teraz kochana na pewno conajmniej 3 kg przytylam (a to dopiero 12 tc) a tez mam jakies przeczucie ze woda sie we mnie juz zatrzymuje, ze juz zaczynam puchnac. A jeszcze na zlosc ciagle cos podjadam, bo mam okrutne mdlosci... Tez sie boje ze po drugiej ciazy bedzie duzo gorzej i w sumie bede na plusie 10 kg jak nie wiecej
A najbardziej mne przeraza ze znow garderobe trzeba bedzie na nowo wymieniac w wiekszosci, bo po pierwszym porodzie (nie mowie od razu po, bo wtedy to nic na mnie nie wchodzilo) ale pozniej pozniej wiekszosc spodni byla za mala, a bluzki jakby poszly w gore i zrobily sie za krotkie

to super ze z dzidzia wszystko w porzadku.
Z tymi promieniami rtg jestem troche zdziwiona, ale ogolnie do tamtego podejscia mam zniesmaczenie...
Trzymaj sie kochana i oszczedzaj ile mozesz.

super wiadomosci
Aguśka dziękuję, ja będę trzymać za Ciebie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:58   #3996
anagat
Zadomowienie

Aaa to ja jeszcze o ciuchach, bo była dyskusja..
Cały czas wchodzę w te same
Ciekawa jestem ile mi pójdzie w górę. Na pewno jem częściej, ale nie jem na razie nic słodkiego prócz jogurtu i owoców(w ilościach raczej małych, bo ja nieowocowa jestem)

Ale w weekend robię wypad do primarka i sobie jakieś tuniczki pokupuję, bo już jesienne kolekcje zarzucili

Hehe wiecie co? Właśnie sprawdziłam, że mam datę porodu na poniedziałek wielkanocny.. Ale byłoby zabawnie, bo my antyreligijni ostatnio jesteśmy

P.S. zaczęły sie u mnie w pracy zakłady, czy w czasie porodu będę prosić o epidural(znieczulenie zewnątrzoponowe).. hehe .. jako że sama je robię, mówię NIE
Zobaczymy, kto wygra
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:17   #3997
aalegna
Wtajemniczenie

Aguśkaa83
ale masz śliczny ten brzusio ja też jestem w 12 tyg ale mój nie jest tak ładny jak twój

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Przez te Wasze debaty pasztetowe to i mi się zachciało pasztetu . Muszę dziś kupić jakiś dobry .
Dokładnie ja też nabrałam ochoty na pasztet i jutro lece sobie kupić
Stary 2011-08-29, 20:18   #3998
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
helo

super wiesci a mialas te genetyczne dzisiaj usg?

Cytat:

a co do wagi to chyba wiekszosc kobiet ma takie rozmyslenia i obawy... wiadomo sa kobiety ktore przytyja kilka kg i zaraz po porodzie wygladaja jakby nie rodzily ( znam takie przypadki ) ale sa takie ktore latami nosza te nadprogramowe kilogramy. Coz, dla malenstwa trzeba sie poswiecic, a po porodzie po prostu w miare mozliwosci cwiczyc i stosowac diete (po karmieniu oczywiscie)

Ja nie wiem ile teraz mam na plusie, w srode bylo +0,6kg a to 12 tc byl, wiec chyba nie tak zle. Zobaczymy jutro jak stane na wage z rana i potem u ginka - chyba pojde w samych gaciach zeby nie byc za ciezka (oni waza z butami itp, a mnie to wkurza bo moje buty dosyc ciezkie sa i w sumie za ubior powinni mi ok 1kg-1,2kg odjac )

uciekam do meza do lozeczka, w koncu sie wyspac jutro zamelduje sie po wizycie, buziaki i dobrych nocy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:08   #3999
Dragusia88
Zakorzenienie

hej dziewczynki, troche mnie nie bylo, zaraz zaczne nadrabiac a poki co:
w weekend bylismy u tesciow, byly urki mamy mojej, wczoraj wrocilismy do wrocka z kuzynka dzis pojechala bo jej praca wypadla.nachodzilysmy sie po 2 galeriach, masakra. nogi odpadaja. mdlosci dalej nie mam nie narzekam
a do reakcji no to tato marudzil o szkole, reszta mojej rodziny bardzo fajnie zaragowala, pytali sie kiedy dzidzius sie urodzi rodzice tż tez bardzo dobrze, tż mnie zestresowal ze bedzie afera a teściu sie ucieszyl chca chlopaka wkoncu bo 2 wnuczki juz maja mama o imieniu ze Florian fajny albo Florka a my im nie mowilismy a ona tak trafila
rodzenstwo tz 2 siostry zawsze nas wypytywaly kiedy my dziecko a jak im powiedzilismy to nie wierzymy, 3 razy sie pytaly hehe
wszyscy juz prawie wiedza, jeszcze moja babcia, a reszta sie rozniesie od innych
ok lece nadrabiac 9stron!!!!

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:21   #4000
mag_99
Rozeznanie

dziewczyny, ale macie produkcję - nie było mnie przez weekend i do teraz nadrabiałam

cieszę się, że z wszystkimi niepokojącymi objawami wszystkie młode mamy się uporały!

najważniejsze aby fasola zdrowo rosła!

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:24   #4001
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Hej

Dostałam również informacje na temat zagrożenia promieniami rentgenowskimi i wg. irlandzkich przepisów, promieniowanie to nie jest problemem i NIE POWINNO stanowić zagrożenia dla noworozwijającego się płodu.

P.S. co tam pasztet i zupa szczawiowa.. wytyczne irlandzkie nie mówią nawet o mcDonalds codziennie
Właśnie moja znajoma strasznie chciała starać się o ciążę, jednak gdy mieli z mężem zacząć staranka przytrafiła się jej kontuzja kręgosłupa. Poleciałą do Pl zrobić badania, okazało się, że wysunął się jej lekko dysk, a ponieważ objawy miała lekko mylące, na wszelki wypadek zrobili jej rentgena....I dopiero po zrobieniu zdjęcia, lekarz "uprzejmie" ją poinformował, że teraz będzie musiała odczekać 3 mieś. przed ewentualnym zajściem w ciążę...! Nie muszę chyba dodawać, jaka zła była, że nikt jej nie poinformował wcześniej, bo ten rentgen nie był niezbędny...Zresztą w Pl podejście zgoła odmienne do tematu. Jak mają cię prześwietlić, zawsze pada pytanie, czy pani nie ejst w ciąży? A tu proszę....A mcdonaldem właśnie się poraczyłam z mężusiem, nie chciało mi się robić już klusek, odłożę to na jutrzejszy obiadek, dziś było na szybko i niezdrowo. Czytałam w angielskiej książce zalecenia dla ciężarnych, że jeśli mają biedne wymioty, odrzut od jedzenia i jedyne co mogą utzrymać w żoładku to junk food, to niech jedzą, bo lepsze to niż nic! Dobra wymówka, swoją drogą....
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:33   #4002
Dragusia88
Zakorzenienie

ok przeczytalam witam nowa mamusie gratulije wizyt,dobrych wiesci pirnce polo sliczny bobasek gucia6 ty jeszcze nic o plci nie wiesz to juz 14 tydzien widze?? ja jestem padnieta. ale siostra tz da nam ciuszki po corci swojej i chciala fotelik nam dac do auta

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:55   #4003
anagat
Zadomowienie

Hmm Ewelajna , ja o polskiej służbie zdrowia mam marne zdanie.
Zdjęcie rentgenowskie absolutnie nic nie wnosi do diagnostyki dyskopatii. Do tego powinno się stosować MRI. Ew. na tomografie trochę widać, ale MRI to badanie z wyboru. Więc zdjęcie zostało wykonane totalnie bez sensu.

Ja jedynie nie umiem zrozumieć, czemu w Irlandii, kraju gdzie każdy debil może dostać pomoc socjalną, jest tysiące młodych zdrowych ludzi, którzy w swoim życiu nigdy nie pracowali , bo socjal im kasę dawał. Gdzie każdy alkoholik, bezdomny, palacz może mieć swoje support team. Kobieta w ciąży nie ma w zasadzie żadnych przywilejów. Żadnego wsparcia. No nie mogę tego pojąć.

Co do opieki medycznej dla pacjentów, uważam że jest ona tutaj tysiąc razy lepsza niż w Polsce.

P.S. Czy Wam też włosy zaczęły wypadać?? Mi garściami lecą, a i tak mam ich baaardzo mało
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:19   #4004
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Hmm Ewelajna , ja o polskiej służbie zdrowia mam marne zdanie.
Zdjęcie rentgenowskie absolutnie nic nie wnosi do diagnostyki dyskopatii. Do tego powinno się stosować MRI. Ew. na tomografie trochę widać, ale MRI to badanie z wyboru. Więc zdjęcie zostało wykonane totalnie bez sensu.

Ja jedynie nie umiem zrozumieć, czemu w Irlandii, kraju gdzie każdy debil może dostać pomoc socjalną, jest tysiące młodych zdrowych ludzi, którzy w swoim życiu nigdy nie pracowali , bo socjal im kasę dawał. Gdzie każdy alkoholik, bezdomny, palacz może mieć swoje support team. Kobieta w ciąży nie ma w zasadzie żadnych przywilejów. Żadnego wsparcia. No nie mogę tego pojąć.

Co do opieki medycznej dla pacjentów, uważam że jest ona tutaj tysiąc razy lepsza niż w Polsce.

P.S. Czy Wam też włosy zaczęły wypadać?? Mi garściami lecą, a i tak mam ich baaardzo mało
Zgadzam się z tym, że opieka nie jest najgorsza, pielęgniarki i lekarki są bardzo miłe, to nie tylko moja opinia wzieta zresztą z doświadczenia ( przechodziłam tu operację wyrostka), ale też innych znjaomych czy koleżanek, które już urodziły. Jednak są też pewne niedociągnięcia tutejszej służby zdrowia, np utrudniony dostęp do specjalistów np. ginekologów, jeśli GP nawet skieruje Cię na wizytę, to moższe sobie czekać z 3-4 mieś w kolejce, jeśli nie uznają tego za bardzo pilne-wiem, bo znajoma z pracy tak miała, w koncu zdecydowała się iść prywatnie do polskiej przychodni...A sprawa wymagała diagnozy, żle się czuła z tą doelgliwością i nie mogło to czekać. Także w Polsce na pewno pod tym względem jest lepiej, chcesz iść do specjalisty to się umawiasz albo panstwowo albo prywatnie, masz jakiś wybór...Ale wzięłabym tą miłą i zyczliwą postawę Irlandczyków przeniosła na grunt polskiej służby zdrowia. Idę uraczyć się masłem orzechowym(z orzeszków ziemnych), łyżeczką prosto ze słoika....

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-08-29 o 22:23
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:21   #4005
Karo89
Zakorzenienie

idę spać, zjadłam kolację, chyba trochę z dużo bo mnie trochę zemdliło.
Do tego głowa zaczęła boleć więc idę się położyć.
Dobranoc

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 07:43   #4006
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka
Czy Wy wieczorami tez sie czujecie zle?
Bo ja tak sie czuje czesto jakbym byla chora, do tego codziennie mam wieczorem mdlosci i czuje jakbym miala podwyzszona temperature
A poza tym godzina 20:00 i ja juz sie szykuje z moim dzieckiem do spania.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 ale masz śliczny ten brzusio ja też jestem w 12 tyg ale mój nie jest tak ładny jak twój
kazdy brzusio jest piekny no ale kazdy jest inny...
ja akurat mam juz skore inna na brzuszku wiec dlatego tak widac
Cytat:

Ja pracuje w klinice neurochirurgii (jest to panstwowy szpital) i u mnie neurochirurdzy raczej nie stosuja zdjec rtg do diagnostyki, tylko pacjenci maja wykonane MRI lub TK. NAjgorsze jest tylko w tym to, ze dlugo musza czekac na diagnostyke, niestety.
Odnosnie wlosow, to w pierwszej ciazy i teraz mam ladne, jakby ich bylo wiecej. Ale poporodzie pare tygodni po, wypadaly mi garsciami.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 07:49   #4007
aalegna
Wtajemniczenie

Ja to wczoraj tak się źle czułam i też się wystraszyłam że mam gorączke, wszystkie mięśnie mnie zaczęły boleć, a szef przeziębiony kicha i kaszle naokoło, siora ma gorączke i biegunke więc wystraszyłam się nie na żarty. Na szczęście poleżalam po pracy w łóżku i lepiej mi się zrobiło, ale i tak się boje tych zarazków wkoło mnie
Dziś śmigam na wizyte i usg na 15.00, już mam nerwy
Stary 2011-08-30, 08:02   #4008
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ja juz gotowa na wizyte, jeszcze tylko wloski wysusze i ruszam o 9

Alegna, za wizyte
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 08:02   #4009
Kathi75
Zakorzenienie

dziendoberek

Ja mam regularnie wieczorem bole glowy i slabosci , niedobrze mi spac mi sie chce a czuje sie jakbym 100 km przebiegla i zastanawiacm sie jak to bedzie z praktyka gdzie bede musiala codziennie po pare ladnych godzin z zdieciakami wariowac

W piatek mam prenatalne i juz nie moge sie doczekac

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:05   #4010
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry

Alegna, za wizyte
oj to ty dziś szybciutko startujesz też trzymam kciuki
Stary 2011-08-30, 08:09   #4011
emigra
Zakorzenienie

Zawsze mialam wizyty popoludniu ale za dlugo czekanai i stresu, wiec zrobilam teraz na rano choc z drugiej strony i tak stresuje sie juz od kilku dni wizyta ....

dzisiejszy brzuszek 13 tydzien
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1177.jpg (31,1 KB, 42 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 08:10   #4012
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Czy Wy wieczorami tez sie czujecie zle?
Bo ja tak sie czuje czesto jakbym byla chora, do tego codziennie mam wieczorem mdlosci i czuje jakbym miala podwyzszona temperature
A poza tym godzina 20:00 i ja juz sie szykuje z moim dzieckiem do spania.

ja mam tak samo, w ciągu dnia jeszcze jako tako a wieczorem mdłości.... i sen mnie ogarnia po 20
Stary 2011-08-30, 08:11   #4013
alamig
Zakorzenienie

Ja też wieczoram najgorzej się czuję. A mdłości zaczynają mi się ok.17 (a miały być poranne ) O godzinie 22 to już w łóżku zasypiam. Ale muszę przyznać, że nigdy tak dobrze nie spałam jak teraz
Stary 2011-08-30, 08:17   #4014
emigra
Zakorzenienie

Ja czasami wieczorem mam taka gule w gardle - ni to niedobrze, nie wiem. Jak cos zjem malego to pomaga na chwile i moge zasnac tez padam najpozniej o 21-21.30 ale wstaje wczesnie bo miedzy 6 a 7

moj dzisiejszy sen przebil wszystko snilo mi sie ze pod brame domu podbiegal los i dalo sie go tylko kulkami sniegowymi przegonic i ze taki agresywny byl i w ogole, ale porzucalo sie sniegiem i uciekal, a potem wlazl mi do domu masakra ale lepsze to niz mialo by mi sie snic ze trace dziecko czy maz mnie zdradza bo takie sny mam jednak najczesciej ..
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 08:19   #4015
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawsze mialam wizyty popoludniu ale za dlugo czekanai i stresu, wiec zrobilam teraz na rano choc z drugiej strony i tak stresuje sie juz od kilku dni wizyta ....

śliczny brzuchalek
no ja się wkurzam że się tak głupio denerwuje przed każdą wizytą, ale nie umiem inaczej, mam jakieś obawy że się czegoś niedobrego dowiem

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja też wieczoram najgorzej się czuję. A mdłości zaczynają mi się ok.17 (a miały być poranne ) O godzinie 22 to już w łóżku zasypiam. Ale muszę przyznać, że nigdy tak dobrze nie spałam jak teraz
Zazdroszcze ci tego dobrego snu ja dziś 4 razy w nocy wstawałam siusiu... później jakoś krzywo się musiałam położyć bo rano mnie tak kręgosłup bolał, że myślałam że się nie podniose z łóżka
Stary 2011-08-30, 08:21   #4016
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajny brzuszek U mnie jeszcze nic nie widać. Rano brzuszek mam wręcz płaski. Ale może już nie długo coś się pokaże

Aalegna trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja mam dopiero za tydzień
Stary 2011-08-30, 08:23   #4017
emigra
Zakorzenienie

dziekuje jest chyba mniejszy jak dwa tygodnie temu... ale napewno ma inny ksztalt, niech rosnei duzy hehe zmykam sie robic do konca, odezwe sie po wizycie
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 08:30   #4018
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

czesc jak zwykle z rana jestem kompletnie nei w formie
nie wiem jak długo ja to wytrzymam... dzis w nocy zupelnie sie nie wyspalam najpierw gdyzasypialam przyszedl moj maz ktory wrecz wywrocila mnie do gory nogami bo szukal pilota do tv
poem jedna fretka porzadnie zaslugiwala sobie na lanie a na koneic druga a potem to juz srednio co 2 godziny sie budzilam
maaaatko ja nie wiem j kja to wszystko przetrwam
a musze trzymac fason
dzis mam dzien depresyjny (

i zeby nie bylo . nie mialam sily nadrabiac
Stary 2011-08-30, 08:37   #4019
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry

Alegna, za wizyte
Trzymam dziewczyny kciuki mocno za was I czekam tu na bardzo dobre wieści

Cytat:

moj dzisiejszy sen przebil wszystko snilo mi sie ze pod brame domu podbiegal los i dalo sie go tylko kulkami sniegowymi przegonic i ze taki agresywny byl i w ogole, ale porzucalo sie sniegiem i uciekal, a potem wlazl mi do domu masakra ale lepsze to niz mialo by mi sie snic ze trace dziecko czy maz mnie zdradza bo takie sny mam jednak najczesciej ..
haha wybacz emigra, pogrubiłam to co mnie ubawiło ja wiem że nie masz polskich znaków pewnie ale ja już zaczęłam sobie wyobrażać że to taki metaforyczny jakiś sen że los zapukał do twych drzwi hahaha dopiero potem sobie uświadomiłam że o ŁOSIA chodziło
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:43   #4020
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Mnie mdłości dopadają raczej wieczorem Co do wagi to na mojej jestem cięższa jakieś 0,5kg. Dziś idę na USG (trzymajcie kciuki) więc też będą mnie ważyć, tylko tam nie odejmują wagi ubrania
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości