|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
może głodówka nie będzie potrzebna ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
duża już ta Twoja dzidzia moja dopiero ma ponad 2 cm
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
gucia6 super
. Jakie duże maleństwo
|
|
|
|
#3994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja 8 wrzesnia mam usg prenatalne a wizyte mam w srode juz
![]() ale pomysle 8-mego o Tobie ![]() no to mialas kochana przezycie...czyli wychodzi na to, ze kierowca autobusu sie zatrzymal zeby wlezc Ci do auta i pouczyc?? ![]() co za idiota. Ja pamietam jak zatrzymalam sie, kiedy wracalam z pracy, bo lezal facet na ziemi i sie nie ruszal. To bylo niedaleko mojego bloku, domyslilam sie ze to pijaczek typowy, ale jak widze ze lezy czlowiek to nie potrafie sie nie zatrzymac. I jak podeszlam do niego,sprawdzic jego stan swiadomosci, przytomnosci, to taki stary dziad, tez pijany mnie jeszcze ochrzanil, ze wogole przyszlam i ze niekompetentna jestem i pouczal mnie jak sie postepuje z lezacym czlowiekiem. No masakra ludzie sa dziwni.super ze jestes. Myslalam o Tobie, gdzie sie podziewalas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A najbardziej mne przeraza ze znow garderobe trzeba bedzie na nowo wymieniac w wiekszosci, bo po pierwszym porodzie (nie mowie od razu po, bo wtedy to nic na mnie nie wchodzilo) ale pozniej pozniej wiekszosc spodni byla za mala, a bluzki jakby poszly w gore i zrobily sie za krotkie Cytat:
Z tymi promieniami rtg jestem troche zdziwiona, ale ogolnie do tamtego podejscia mam zniesmaczenie... Trzymaj sie kochana i oszczedzaj ile mozesz. Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-29 o 19:43 |
||||
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Aaa
to ja jeszcze o ciuchach, bo była dyskusja..Cały czas wchodzę w te same ![]() Ciekawa jestem ile mi pójdzie w górę. Na pewno jem częściej, ale nie jem na razie nic słodkiego prócz jogurtu i owoców(w ilościach raczej małych, bo ja nieowocowa jestem) Ale w weekend robię wypad do primarka i sobie jakieś tuniczki pokupuję, bo już jesienne kolekcje zarzucili ![]() ![]() Hehe wiecie co? Właśnie sprawdziłam, że mam datę porodu na poniedziałek wielkanocny.. Ale byłoby zabawnie, bo my antyreligijni ostatnio jesteśmy ![]() P.S. zaczęły sie u mnie w pracy zakłady, czy w czasie porodu będę prosić o epidural(znieczulenie zewnątrzoponowe).. hehe .. jako że sama je robię, mówię NIE ![]() Zobaczymy, kto wygra
|
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa83 ale masz śliczny ten brzusio ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wagi to chyba wiekszosc kobiet ma takie rozmyslenia i obawy... wiadomo sa kobiety ktore przytyja kilka kg i zaraz po porodzie wygladaja jakby nie rodzily ( znam takie przypadki ) ale sa takie ktore latami nosza te nadprogramowe kilogramy. Coz, dla malenstwa trzeba sie poswiecic, a po porodzie po prostu w miare mozliwosci cwiczyc i stosowac diete (po karmieniu oczywiscie ) Ja nie wiem ile teraz mam na plusie, w srode bylo +0,6kg a to 12 tc byl, wiec chyba nie tak zle. Zobaczymy jutro jak stane na wage z rana i potem u ginka - chyba pojde w samych gaciach zeby nie byc za ciezka (oni waza z butami itp, a mnie to wkurza bo moje buty dosyc ciezkie sa i w sumie za ubior powinni mi ok 1kg-1,2kg odjac ) uciekam do meza do lozeczka, w koncu sie wyspac jutro zamelduje sie po wizycie, buziaki i dobrych nocy ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, troche mnie nie bylo, zaraz zaczne nadrabiac a poki co:
w weekend bylismy u tesciow, byly urki mamy mojej, wczoraj wrocilismy do wrocka z kuzynka dzis pojechala bo jej praca wypadla.nachodzilysmy sie po 2 galeriach, masakra. nogi odpadaja. mdlosci dalej nie mam nie narzekam a do reakcji no to tato marudzil o szkole, reszta mojej rodziny bardzo fajnie zaragowala, pytali sie kiedy dzidzius sie urodzi rodzice tż tez bardzo dobrze, tż mnie zestresowal ze bedzie afera a teściu sie ucieszyl chca chlopaka wkoncu bo 2 wnuczki juz maja mama o imieniu ze Florian fajny albo Florka a my im nie mowilismy a ona tak trafila rodzenstwo tz 2 siostry zawsze nas wypytywaly kiedy my dziecko a jak im powiedzilismy to nie wierzymy, 3 razy sie pytaly hehe wszyscy juz prawie wiedza, jeszcze moja babcia, a reszta sie rozniesie od innych ![]() ok lece nadrabiac 9stron!!!!
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ale macie produkcję - nie było mnie przez weekend i do teraz nadrabiałam
![]() cieszę się, że z wszystkimi niepokojącymi objawami wszystkie młode mamy się uporały! najważniejsze aby fasola zdrowo rosła! |
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nie muszę chyba dodawać, jaka zła była, że nikt jej nie poinformował wcześniej, bo ten rentgen nie był niezbędny...Zresztą w Pl podejście zgoła odmienne do tematu. Jak mają cię prześwietlić, zawsze pada pytanie, czy pani nie ejst w ciąży? A tu proszę....A mcdonaldem właśnie się poraczyłam z mężusiem, nie chciało mi się robić już klusek, odłożę to na jutrzejszy obiadek, dziś było na szybko i niezdrowo. Czytałam w angielskiej książce zalecenia dla ciężarnych, że jeśli mają biedne wymioty, odrzut od jedzenia i jedyne co mogą utzrymać w żoładku to junk food, to niech jedzą, bo lepsze to niż nic! Dobra wymówka, swoją drogą....
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
ok przeczytalam
witam nowa mamusie gratulije wizyt,dobrych wiesci pirnce polo sliczny bobasek gucia6 ty jeszcze nic o plci nie wiesz to juz 14 tydzien widze?? ja jestem padnieta. ale siostra tz da nam ciuszki po corci swojej i chciala fotelik nam dac do auta
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Hmm Ewelajna , ja o polskiej służbie zdrowia mam marne zdanie.
Zdjęcie rentgenowskie absolutnie nic nie wnosi do diagnostyki dyskopatii. Do tego powinno się stosować MRI. Ew. na tomografie trochę widać, ale MRI to badanie z wyboru. Więc zdjęcie zostało wykonane totalnie bez sensu. Ja jedynie nie umiem zrozumieć, czemu w Irlandii, kraju gdzie każdy debil może dostać pomoc socjalną, jest tysiące młodych zdrowych ludzi, którzy w swoim życiu nigdy nie pracowali , bo socjal im kasę dawał. Gdzie każdy alkoholik, bezdomny, palacz może mieć swoje support team. Kobieta w ciąży nie ma w zasadzie żadnych przywilejów. Żadnego wsparcia. No nie mogę tego pojąć. Co do opieki medycznej dla pacjentów, uważam że jest ona tutaj tysiąc razy lepsza niż w Polsce. P.S. Czy Wam też włosy zaczęły wypadać?? Mi garściami lecą, a i tak mam ich baaardzo mało
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Idę uraczyć się masłem orzechowym(z orzeszków ziemnych), łyżeczką prosto ze słoika....
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-08-29 o 22:23 |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, zjadłam kolację, chyba trochę z dużo bo mnie trochę zemdliło.
Do tego głowa zaczęła boleć więc idę się położyć. ![]() Dobranoc
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Czy Wy wieczorami tez sie czujecie zle? Bo ja tak sie czuje czesto jakbym byla chora, do tego codziennie mam wieczorem mdlosci i czuje jakbym miala podwyzszona temperature ![]() A poza tym godzina 20:00 i ja juz sie szykuje z moim dzieckiem do spania. Cytat:
no ale kazdy jest inny...ja akurat mam juz skore inna na brzuszku Cytat:
Odnosnie wlosow, to w pierwszej ciazy i teraz mam ladne, jakby ich bylo wiecej. Ale poporodzie pare tygodni po, wypadaly mi garsciami.
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to wczoraj tak się źle czułam i też się wystraszyłam że mam gorączke, wszystkie mięśnie mnie zaczęły boleć, a szef przeziębiony kicha i kaszle naokoło, siora ma gorączke i biegunke więc wystraszyłam się nie na żarty. Na szczęście poleżalam po pracy w łóżku i lepiej mi się zrobiło, ale i tak się boje tych zarazków wkoło mnie
![]() Dziś śmigam na wizyte i usg na 15.00, już mam nerwy
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja juz gotowa na wizyte, jeszcze tylko wloski wysusze i ruszam o 9 Alegna, za wizyte
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
dziendoberek
Ja mam regularnie wieczorem bole glowy i slabosci , niedobrze mi spac mi sie chce a czuje sie jakbym 100 km przebiegla i zastanawiacm sie jak to bedzie z praktyka gdzie bede musiala codziennie po pare ladnych godzin z zdieciakami wariowac W piatek mam prenatalne i juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też trzymam kciuki
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mialam wizyty popoludniu ale za dlugo czekanai i stresu, wiec zrobilam teraz na rano
choc z drugiej strony i tak stresuje sie juz od kilku dni wizyta .... dzisiejszy brzuszek 13 tydzien
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sen mnie ogarnia po 20
|
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wieczoram najgorzej się czuję. A mdłości zaczynają mi się ok.17 (a miały być poranne
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami wieczorem mam taka gule w gardle - ni to niedobrze, nie wiem. Jak cos zjem malego to pomaga na chwile i moge zasnac
tez padam najpozniej o 21-21.30 ale wstaje wczesnie bo miedzy 6 a 7 moj dzisiejszy sen przebil wszystko ale lepsze to niz mialo by mi sie snic ze trace dziecko czy maz mnie zdradza ![]() bo takie sny mam jednak najczesciej ..
|
|
|
#4015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja się wkurzam że się tak głupio denerwuje przed każdą wizytą, ale nie umiem inaczej, mam jakieś obawy że się czegoś niedobrego dowiem ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
ja dziś 4 razy w nocy wstawałam siusiu... później jakoś krzywo się musiałam położyć bo rano mnie tak kręgosłup bolał, że myślałam że się nie podniose z łóżka
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jeszcze nic nie widać. Rano brzuszek mam wręcz płaski. Ale może już nie długo coś się pokaże ![]() Aalegna trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja mam dopiero za tydzień
|
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
jest chyba mniejszy jak dwa tygodnie temu... ale napewno ma inny ksztalt, niech rosnei duzy hehe zmykam sie robic do konca, odezwe sie po wizycie
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
czesc jak zwykle z rana jestem kompletnie nei w formie
nie wiem jak długo ja to wytrzymam... dzis w nocy zupelnie sie nie wyspalam najpierw gdyzasypialam przyszedl moj maz ktory wrecz wywrocila mnie do gory nogami bo szukal pilota do tv poem jedna fretka porzadnie zaslugiwala sobie na lanie a na koneic druga a potem to juz srednio co 2 godziny sie budzilam ![]() maaaatko ja nie wiem j kja to wszystko przetrwam ![]() a musze trzymac fason dzis mam dzien depresyjny (i zeby nie bylo . nie mialam sily nadrabiac |
|
|
|
#4019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I czekam tu na bardzo dobre wieści ![]() Cytat:
![]() ja wiem że nie masz polskich znaków pewnie ale ja już zaczęłam sobie wyobrażać że to taki metaforyczny jakiś sen że los zapukał do twych drzwi hahaha dopiero potem sobie uświadomiłam że o ŁOSIA chodziło ![]()
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Mnie mdłości dopadają raczej wieczorem Co do wagi to na mojej jestem cięższa jakieś 0,5kg. Dziś idę na USG (trzymajcie kciuki) więc też będą mnie ważyć, tylko tam nie odejmują wagi ubrania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

może głodówka nie będzie potrzebna 
Ale ogolnie wszystko w porzadku, w sercu zaczynaja sie zrastac 4 komory, raczki i nozki sa, po 5 paluszkow maja, zaladek i pecherz tez ok. Dzidzia mierzy 7 cm i dzis jest 13t+1d.
moja dopiero ma ponad 2 cm 
super