|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
rybka13 możliwe
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
. No .Tylko ja musiałabym to jeszcze wszystko tłumaczyć na hiszpański a z tym już gorzej Poza tym z tego co konsultowałam z koleżanką, która jest w 20tc to ja mam o wiele więcej badań krwi na pierwszy raz niż ona w Polsce. |
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
rybko USG to faktycznie nie ale może u Ciebie położna też spróbuje posłuchać serduszka dopplerem. U mnie tak było
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
ewelajna
|
|
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
I jak się nie wnerwiać w ciąży? Zostanie mi trauma do końca życia! Słuchajcie, jak stałam dziś w korku w centrum do auta nagle wsiadł mi obcy facet!!!
![]() Ale zacznę od początku. Po pracy o 15.00 jak zwykle korki, ale na początku trasy wyjątkowo luźno: 2 pasy wolne, ja rozpędzona do 40km/h a tu nagle przed maskę wjeżdża mi autobus, bez włączenia kierunkowskazu: dobrze że lewy pas miałam wolny, dałam po klaksonie i wyprzedziłam go. Autobus za mną, stoimy w korku, po 10 minutach na drugich światłach od miejsca zdarzenia nagle jakiś facet wsiada mi do auta od strony pasażera i nawijka jak mogłam otrąbić jaśnie wielmożny autobus, pogróżki zgłoszenia na policję itp.itd. Ja rzecz jasna Ja nie blokuje drzwi jak prowadzę, bo wiadomo jak wypadek to straż pożarną trzeba nieraz wezwać żeby z zamkniętego auta kogoś wyciągnąć jak się zamknie. Ale chyba zacznę, przynajmniej w korku. Ja cała roztrzęsiona do domu wracałam. A ten XXX wcale nie miał racji! |
|
|
|
#3969 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam po kilku dniach nieobecnosci
![]() wypoczelismy z mezem u rodziny w Polsce i dzisiaj juz wrocilismy Wszedzie dobrze, ale jednak wlasne lozko to wlasne lozko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do farbowania jeszcze wracajac, nie przesadzajmy, ze w farbie jest go tyle ze po ''zaciagnieciu'' sie ktos zaslabnie. Wiadomo ze wszystko trzeba robic z glowa i nie przesadzac w zadna strone. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29005356]Wiec tak: to cos przy jajniku to owszem, mogla byc pozamaciczna ale sie nie rozwija wiec zostanie wchlonieta, jednak bardziej prawdopodobne jest przetrwale cialko zólte, krwiak na macicy powinien sie wchlonac, nie rosnie tez, serducho bije 6t3d. Jestem w szoku, bo nie zaplacilam ani grosza, bo to kontrola byla! spytalam czy moze poprowadzic mi lekarz ciaze, zgodzil sie, bez problemu w pon l4 odbiore w recepcji, a skoro potrzebuje l4 to musze sie jeszcze umówic na 8 wrzesnia, bo prenatalne w 1 tyg pazdziernika a on na az tak dlugi okres (teraz mam do 29 sierpnia) nie moze mi druku wystawic. Mówi, ze moze byc cc, ale jak sie upre to mozna próbowac dolem Uff ![]() Witam nowe mamusie ciepło Zariah, ważna rzecz - bo trochę na forum zamieszanie jest, może kolejną część wątku zatytułować nie mamy wiosenne, a marcowo-kwietniowe (z zaznaczeniem oczywiście lutowych, bo też takie mamy ), bo teraz już wchodzą mamy majowo-czerwcowe 2012 i bałagan powstaje - bo one niby też wiosenne? [/QUOTE]super wiesci co do tytulu jestem jak najbardziej za bo balagan sie robi ... co chwila dochodza nowe mamuski, a ze watek ma juz ponad 100 stron to nie daja rady nadrobic wiec i pytania co 5 minut podobne.... Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29018867]Tikki, jakby tak logicznie popatrzeć to w ciąży nie można niczego jeść, bo wszystko niezdrowe [/QUOTE]dokladnie Cytat:
Cytat:
Ja jutro rano mam wizyte ... strasznie sie boje, mam glupie mysli, bo wcale nie czuje sie ciazowo a juz nam leci 13 tc, moze jutro beda prenatalne, a jak nie jutro to za kilka dni bede szla znowu. Nie widzialam dzidzi od 8 tc i mam schize normalnei ..... a dzisiaj w nocy mi sie snilo ze moja szefowa byla moim lekarzem i mi tlumaczyla wszystko co i jak (bez badania hehe) i ze powiedziala mi ze bede miala coreczke, ciekawe byle by dzidzi bylo zdrowe i zdrowo sie rozwijalo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam na maila moje zdjęcia
. Brzuszka na razie nie pokazuję, bo jeszcze mały,a Wy już takie ładne macie |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, o kurde ja bym go chyba wyszarpala z auta, co to za bezczelnosc w ogole
a ja bedac u rodziny meza dowiedzialam sie od jego ciotki ze jak mam ochote napic sie wina w ciazy to mozna oczywiscie, ale coli to nawet lyka nie bo to swinstwo ... i jej mowie ze alkoholu nie wolno bo dziecko go nie przetrawi jak dorosly bo nie ma takiego mechanizmu a ona swoje i mi proponowala wino do kolacji A swoja droga to nigdy nie pilam czerwonego wina, a od kilku dni czuje sie jak alkoholik na odwyku tak mi sie czerwonego wina chce ... co w nim moze byc ze tak mnie ciagnie????
|
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o matko! co za cham! Nawet uprzywilejowany autobus ma obowiązek używania kierunkowskazu. Co za paskudny człowiek z tego kierowcy.. biedna, ale musiałaś się zestresować Nie generalizuję (! naprawdę żeby potem nie było to nie jest o wszystkich kierowcach...mam nadzieję...) ale znam osobiście jednego kierowcę MPK i nóż mi się w kieszeni otwiera jak słucham jego "zabawnych" opowieści o tym jak traktuje pasażerów a potem się śmieje. Moja "ulubiona" jego dewiza to: "pasażer biegnący jest pasażerem następnego autobusu" ![]() ![]() emigra witaj z powrotem ![]() ja też mam jutro wizytę. O 4 mojego czasu USG genetyczne ... boję się okropnie. Myśli mam takie jak Ty... dziś od 6 rano nie spałam (a mam długi weekend i wolne) Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-29 o 18:18 |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga ja też dostałabym pewnie zawału jakby ktoś mi wsiadł do samochodu. Tym bardziej obcy facet
. Jakby chociaż kierowcy autobusów byli tacy uprzejmi i nigdy nie trąbili .
|
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem taka dzis spiaca i zmeczona
|
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
Zariah a kiedy ty idziesz na USG?
Miałaś zapisać się prywatnie bo położna zapomniała zgłosić do szpiyala...I co? Sorki...już dopisałaś wcześniej Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-08-29 o 18:23 |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
myślałam, że Was nigdy nie nadrobię gaduły nie odpisuję bo by mi brakło chyba miejsca jakbym miała na wszystko odpisać. Z grubsza gratuluję wszystkim dobrych wieści ![]() prince polo- dobrze, że wszystko dobrze, teraz odpoczywaj! ![]() dzisiaj byłam założyć kartę ciąży i prawie miałam wyniki badań. Wszystko w normie Kolejna wizyta za miesiąc
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah to trzymam mocno kciuki za Twoja wizyte
Ja od kilku dni nie czuje sie ciazowo i to mnie martwi .... z drugiej strony zaraz wkrocze w magiczny 2 trymestr wiec moze dlatego ... ani nie plamie, ani nic mnie nie boli tfu tfu na szczescie. Mam tylko nadzieje, ze dzidzius tam sie zdrowo rozwija .... Nagle nie umiem sie go doczekac.... wyobrazam sobie jak tule malenstwo w ramionach, jak je karmie, jak razem z mezem sie nim zajmujemy, chodzimy na spacery itp i zmienily nam sie typy imion a moj maz przed chwila przyszedl do mnie i mowi ze go brzuch boli, pytam sie czy zoaladek czy co a on ze nie ... ze tak ciazowo go boli
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
emigra
. Czuję, że nieźle mu się przytyje przez moją ciążę. Nie panikuj! Wszystko będzie dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Karo super, że wyniki w normie
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy mój mieści się w spodnie od garnituru, bo są w PL
|
|
|
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
emigra ja za Ciebie też
aaagga no z moim prywatnym USG to wyszło tak: jutro lecę na prywatne genetyczne + pobranie krwi 7.09 lecę na to państwowe. Niby to tylko tydzień różnicy no ale to aż tydzień dla takiego malucha. Powiedziano mi przez telefon że jeśli poczekam do tego 7.09 to mam tylko 25% szans że się zmieszczę w terminie i że będzie można dziecku zmierzyć fałd karkowy, ocenić kość nosową itd. Doszłam do wniosku że 90 funtów to nie majątek a jeśli okazałoby się 7.09 że już za późno na badania to potem bym sobie to wyrzucała przez całą ciążę. Stąd lecę prywatnie. No 7.09 też pójdę na to państwowe bezpłatne - a co
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Moj jadl caly czas za dwoch wiec u niego to norma
ale z tym brzuchem wygral ![]() Zariah, masz racje i mam nadzieje ze bedziemy jutro chwalic sie dobrymi wiesciami
|
|
|
#3983 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bijące serduszko...zazdroszczę widoku Cytat:
![]() Cytat:
Toż chyba ty lepiej wiesz od niej ile dni ma cykl..zmień leniwą babe, bo robić jej się nie chce i którkiego "wywiadu" przeprowadzić tylko pisze byle co i byle jak...Cytat:
Trzeba było odpyskować że za napaść na kobietę w ciąży i naruszenie mienia osobistego też jest mandat i sprawa karna! ![]() .............. Wiecie co, muszę wam się przyznać że oprócz oczywistych obaw związanych z dzidzią (czy będzie zdrowa) mam pewne obawy zw. ze mną. Przy 1 ciąży o tym nie myślałam ale teraz inaczej na pewne sprawy patrze. Chodzi o wygląd i wagę. Przy 1 ciąży tiwerdziłam co będzie to będzie, na pewno przy karmieniu schudnę do dawnej wagi etc. Ale niestety...Zaraz po porodzie miałam mniej o 11kg(dzidzia i wody płodowe) po 2 tyg od porodu -14/15kg a pięć pozostałe mi zostało! Tak wspominam a propo wagi bo ostatnio właśnie od tygodnia może 2 widzę zmianę, jakby mój organizm zatrzymywał wodę?
|
|
#3984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie juz 13 tc , czas leci jak szalony ![]() ![]()
|
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Prince polo.. to Twoje USG to jest z dzisiaj?? Bo na nim jest napisane , że to jest dokładnie 8 tydzień -8 weeks 0 days A datę porodu wg. tego masz na 7 kwietnia, tak? Jeśli tak to idziemy łeb w łeb ![]() Ja dziś byłam na USG. Serduszko nadal pięknie bije. Dzidzia rośnie. Dziś oceniona na 7 tyg i 6 dni. Data porodu - 9 kwietnia ![]() Poza tym podowiadywałam się dziś o moich prawach jako kobiety w ciąży. Rozmawiałam ze zwierzchnikami, z osobą od zdrowia zawodowego, z szefową szpitala , w którym pracuję i z mentorką mojej specjalizacji. Okazuje się ,że praw w zasadzie nie mam ![]() Będę pracować do 2 tyg przed terminem- wtedy muszę iść na hehe PRZYMUSOWE maternity (macierzynskie). Dyżury mam robić do 20 tygodnia, po 20 tygodniu mogę się na nie nie zgodzić. Dostałam również informacje na temat zagrożenia promieniami rentgenowskimi i wg. irlandzkich przepisów, promieniowanie to nie jest problemem i NIE POWINNO stanowić zagrożenia dla noworozwijającego się płodu. Postanowiłam wziąć to na spokojnie, przestać się tym przejmować tak bardzo i będę robiła swoje. Jak zasłabnę w 20-ej godzinie dyżuru daszą mi kilka dni chorobowego może![]() Wiem ,że warunki porodu będę miała nieporównywalnie lepsze niż w Polsce. Ale następna ciąża już zdecydowanie będzie w polskich realiach. Trzymajcie się. P.S. co tam pasztet i zupa szczawiowa.. wytyczne irlandzkie nie mówią nawet o mcDonalds codziennie
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dopiero 7. leci a tak wooooooolno, że szok
Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-08-29 o 18:56 |
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
anagat świetnie że wszystko w ok.
W Irlandii jak w Anglii widzę. Czyli ciążę należy zignorować ![]() Ale jak już jest poród to pełen wypas. I macierzyńskie długie i pomoc młodym mamom jest ![]() No ale na to wszystko trzeba tu zasłużyć (he he czytaj: urodzić) ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Mnie też tak leciało do 10tc a teraz jakoś przyspieszyło i dobrze
|
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
hehe Zariah, urodzić to jak urodzić
TO mogą zrobić za Ciebie![]() Ale donosić trzeba jakoś Nic tam.. jeszcze dużo buntu i ironii jest we mnie, ale zejdą ze mnie na pewno Za kilka tygodni
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
helo
![]() ja juz po wizycie, dlugo mnie kobieta badala, bo malenstwo jest tak ruchliwe, ze nie mogla go obmierzyc Ale ogolnie wszystko w porzadku, w sercu zaczynaja sie zrastac 4 komory, raczki i nozki sa, po 5 paluszkow maja, zaladek i pecherz tez ok. Dzidzia mierzy 7 cm i dzis jest 13t+1d.Nic. Na razie tyle, zmykam do meza i cory
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

. Jakby chociaż kierowcy autobusów byli tacy uprzejmi i nigdy nie trąbili 

i
na okrąglo wiec