mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 19:45   #2131
oolong
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
oolong szczerze się przyznam, że nie pamiętam. Sama mam kłopoty z zatokami i czytałam o tym, iż taka codzienna toaleta jamy nosowej zapobiega przed kolejnymi zapaleniami - ale oczywiście nos czyszczę jak już jest zapchany.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Ja uciekam - zaraz tż przybędzie z pracy.
Udanego wieczoru.
to może jak właśnie ma się przewlekłe zapalenie zatok albo jakieś do niego predyspozycje, typu krzywa przegroda, a nie u każdego, hmm

nigdzie tego do tej pory nie wyczytałam

dobranoc

edit: odnośnie picia, to nie pijecie dużo, ja pije więcej na noc i nie wstaję
może macie więcej progesteronu w sobie albo dzidziak niżej buszuje

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-08-29 o 19:46
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:45   #2132
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Co do psiaków, uwielbiam te duże, jak i te małe
alutkie są słodziutkie takie maskotki - tulisie, bardzo mi się podobają takie małe białe, rasa wyleciała mi z głowy
A z tych większych mam senstyment do Owczarków niemieckich długowłosych, no i Cane corso italiano
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:45   #2133
ela3010
Zadomowienie

Ale mi duszno!!!
Piekielne upały, już mam ich dosyć, ciągle spocona siedzę, na nic przez nie nie mam ochoty.

Idę na dwór podlać kwiatki i pewnie położe się z książką, jakaś senna jestem, w sumie wstałam przed siódma bo mąz do pracy, a zaraz synek wstał i po spaniu. A na urlopiku to drzemaliśmy do 9tej obowiązkowo.

Jutro oczywiście też tak wstajemy tzn przed siódmą bo jadę na małe zakupy, syna trzeba dobudzić i powoli przestawiać na wcześniejsze wstawanie bo we czwartek nie ma zmiłuj...

Dobranoc moje kochane towarzyszki ciążowe
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:49   #2134
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ale mi duszno!!!
Piekielne upały, już mam ich dosyć, ciągle spocona siedzę, na nic przez nie nie mam ochoty.

Idę na dwór podlać kwiatki i pewnie położe się z książką, jakaś senna jestem, w sumie wstałam przed siódma bo mąz do pracy, a zaraz synek wstał i po spaniu. A na urlopiku to drzemaliśmy do 9tej obowiązkowo.

Jutro oczywiście też tak wstajemy tzn przed siódmą bo jadę na małe zakupy, syna trzeba dobudzić i powoli przestawiać na wcześniejsze wstawanie bo we czwartek nie ma zmiłuj...

Dobranoc moje kochane towarzyszki ciążowe

U Ciebie nadal są upały :O
Jestem w szoku, bo u Nas w końcu się ochłodziło - 20st.
Patrząc po pogodzie sądziłam, że cała Polska pozbyła się nareszcie upałów...

Na dniach na pewno i u Ciebie pogoda się zmieni.
Dobrej nocki.
Stary 2011-08-29, 19:56   #2135
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Myszeczka podpiszę

Witaminka innej opcji niż dwupak to nie ma, mają zbadać mi tylko jak skacze cukier po posiłkach

Dzięki za słowa otuchy Grzeczne mi tu bądźcie Mam nadzieję, że migiem wrócę
Stary 2011-08-29, 20:00   #2136
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Nie ma innej opcji !!!!!
3mamy mocno kciuki aby wszystko się udało.
Wracaj szybko
Stary 2011-08-29, 20:01   #2137
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Współczuje wstawania, Ja wstaje 1 raz a tak mi sie nie chce a co dopiero Ty

zwykle dosyiam od około 5 do 9-czasem,ale rzadko udaje mi się zasnąć szybko czyli około 5.30,a jesli nie to przewracam się do 6-7 i wtedy śpię do 8.czasem do 9.i wtedy się wysypiam bo w nocy spać zwyczajnie nie mogę-czasem to się płakać chce...
nie wyobrażam sobie bym musiała przed 6 wstawać do pracy-chyba bym na rzęsach chodziła...

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

edit: odnośnie picia, to nie pijecie dużo, ja pije więcej na noc i nie wstaję
może macie więcej progesteronu w sobie albo dzidziak niżej buszuje
ja nie piję dużo-czasem nawet nie wypijam 2 litró w ciągu dnia.
ja i przed ciążą spać nie mogłam tylko w nocy wstawałam jakieś 3 razy coanjmniej
nie wiem czym to jest spowodowane-może powinnam coś zbadać??powiedzieć lekarzowi bo to nie jest normalne,że nie można przespać całej nocy

ja nie wyobrażam sobie bym codziennie sobie nosa nie czyściła,ale jak to z dziećmi jest-nie wiem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:11   #2138
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja nie piję dużo-czasem nawet nie wypijam 2 litró w ciągu dnia.
ja i przed ciążą spać nie mogłam tylko w nocy wstawałam jakieś 3 razy coanjmniej
nie wiem czym to jest spowodowane-może powinnam coś zbadać??powiedzieć lekarzowi bo to nie jest normalne,że nie można przespać całej nocy

ja nie wyobrażam sobie bym codziennie sobie nosa nie czyściła,ale jak to z dziećmi jest-nie wiem

ja 2ch litrów nie wypijałam ani wcześniej ani teraz.... uważam że nie ma się co zmuszać, skoro mi się nie chce a czasem to aż wstęt mam... a są takie dni że butelka zejdzie ponad litrowa plus 300 ml w kubeczku z poranną kawą :P

przepraszam, że zapytam, ale jak czyścisz nos codziennie? bo przyznam że 1wsze słysze i nawet nie wiem że taka "codzienna toaleta nosa" powinna być ale ze mnie alien jakiś (możesz na pw, jak nie chcesz na forum)

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:14
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:12   #2139
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ja wypijam ok 2,5l dziennie, jak nie więcej.

Jak wstawałam w nocy tłumaczyłam sobie, że przygotowuje mnie do nocnego wstawania jak już będzie z nami

Witaminko, wychodzi na to, że ze mnie też ;p
ale nie mam ani chorych zatok ani nic takieg więc po co to robić.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:14
Stary 2011-08-29, 20:18   #2140
Jagooda_
Raczkowanie

Witam nową mamusie
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość

Sporo z was o tym pisze. Pisałam już kilka razy o moich dolegliwościach, które tak samo się objawiają, a teraz nasiliły sie bardzo mocno a gastrolog tylko ręce rozkłada bo nie można leków.
Polecam spać z głową wyżej, na poduchach (ja mam podłożone 7 cm klocki drewniane pod nogi łóżka od strony głowy )
Pomaga też picie rumianku, siemienia lnianego, ja kupuje jeszcze zioła na to, piję wodę Wielka Pieniawa - dostępna w Realu i dieta ograniczająca kwasowość żołądka.
Nie wolno kłaść się od razu po jedzeniu, trzeba odczekać z godzinkę.
no ja wczoraj spałam na kilku poduszkach, ale męczyłam się strasznie. Nie wiesz czy to minie po porodzie?? Zaraz sobie o diecie poczytam coś na necie. A te Twoje dolegliwości mają jakąś konkretną nazwę?

Ale przyszalałyście z postami

Dziewczyny co do prania ciuszków to ja słyszałam, że te nowe to najlepiej najpierw wyprać w zwykłym proszku, a dopiero potem drugi raz w takim delikatniejszym dla dzieci. I chodzi ponoć o te wszystkie barwiniki itp. , którymi farbowane są ciuchy. To samo z ubrankami z ciuchlandów, bo są ponoć dezynfekowane i trzeba to porządnie sprać. Mojej znajomej – mama wcześniaka, położna mówiła, ze takie używane po dzieciach znajomych są dla takiego malucha lepsze pod tym względem, że już wielokrotnie prane i ta chemia wypłukana.

Gratuluję udanych wizyt, a tym co muszą odwiedzić szpital, życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do nas

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:24   #2141
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Mówiąc większa pościel jaką masz na mysli??? bo takie łóżeczko planuję jak piszesz
100/135 to jest ta wieksza właśnie

A ochraniacz nie odstawał, załaczam zdjęcie jak to u mnie wyglądało przy łóżeczku 140/70 i ochraniacz jest wysoki/szeroki tzn. ma 39 cm a zdjęcie jest jak jest zamontowany na pierwszym poziomie łóżko jak był obniżony poziom to też całe szczebelki były zakryte, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Jak obniżyliśmy poziom to od góry nie było dziur... no

Sól morska - to ja tez wolę disnemar i jego będę używać plu frida oczywiście od sterimaru

Ja piję bardzo duzo no napewno dwa litry z hakiem no i siakm też duzo hi

Dołączam też moje zdjęcie z 25tc, bo nie chce mi sie teraz robic aktualnego a to jest najbardziej aktualne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S8003543male.jpg (54,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S8003598male.jpg (44,5 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2dzidzia25tc.jpg (145,1 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-08-29, 20:28   #2142
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Mnie na każdej wizycie tez pyta, czy L4 potrzebne
koleżanki też uważają, że mogłabym śmiało iść na trochę, odpocząć, że u nich w firmach to dziewczyny od 3-4 m-ca siedzą w domu, ale ja bym chyba zwariowała w domu tyle czasu
Poza tym kiedyś pisałam że w bardzo małej firmie pracuję, tylko we 2 z koleżanką jesteśmy więc jak mnie nie będzie to tak jakby 50% załogi nie było, miałaby dużo ciężej, a że dobrze sie czuje to nie widzę potrzeby brać zwolnienia

chodzik odradzała nam położna ze SR, tylko że nie pamiętam dlaczego
No ja też się dobrze czuję dlatego pracuję ale od października już mam zamiar iść na L4 żeby zdążyć poprać i przyszykować sobie wszystko

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Darusiaaaa akurat mialam wizyte kontrolna u gina, a przed wizyta to chyba z tydzien chodzilam z bolacym kregoslupem lekarz ogolny raczej nic nie powie, bo przeswietlenia nie moze zrobic, a gin to chociaz zrobi Ci usg i sprawdzi czy z dzidzia wszystko ok.

Od kilku godzin ciesze sie "bryka" dla juniora. W koncu nasz wymarzony wozek dotarl. Dziadek to az piszczal z zachwytu
Pochwal się jaką masz

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
chawa niektore ida na L4 bo tak wygodniej, ale jesli ktos jest na swoim chce pracowac jak najdluzej, sama jestem tego przykladem i gdybym troche odpuscila to moze teraz nie musialabym lezec plackiem do konca ciazy, cale szczescie, ze mam cudnego tza, ktory wiekszosc moich obowiazkow przejal razem z firma
Ja nie jestem na swoim, ale chcę pracować tak długo jak to będzie możliwe, bo nie wyobrażam sobie siedzenia w domu

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Co do psiaków, uwielbiam te duże, jak i te małe
alutkie są słodziutkie takie maskotki - tulisie, bardzo mi się podobają takie małe białe, rasa wyleciała mi z głowy
A z tych większych mam senstyment do Owczarków niemieckich długowłosych, no i Cane corso italiano
Cane Corso no to już naprawdę duże psy, nasz przyjaciel ma takiego i jest cudny, zawsze jak wracam od niego to stwierdzam ze nasz jest mały, chociaż wcale tak nie jest. Wczoraj właśnie z nim byliśmy nad jeziorkiem na działce i ten jego pies był, no coś wspaniałego sama chyba się skuszę na następnego z tej rasy

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:34   #2143
truscafka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, nadrobiłam wszytskie posty i stwierdzam że dzisiaj dużą wenę miałyście bo bardzo dużo naskrobałyście!

chwilkę temu wróciłam z pracy i troszkę mi nie dobrze, bleeee . od jakiegoś tygodnia dręczą mnie nudności....

Cytat:
oj to widzać, że z nowu człowiek może się dowiedzieć o czymś nowym

Ja mam ewidentnie rwę kulszową.
Uciska mi lędźwie, a momentami było tak, że i lewe udo, pośladek mi drętwiało, nie da się tego opisać, po prostu wyłam z bólu.
Teraz póki co troszkę ustąpiło i mam nadzieję, że tak zostanie

Ale pocieszam się, że już jest bliżej niż dalej, więc trzeba dać radę

Damy radę.
Za te bóle, listę wyrzeczeń zrekompensuje nam widok po porodzie naszych maleństw
Bahamadia mam to samo, z tym ze u mnie ta rwa jest następstwem wypadania dysku w odcinku lędźwiowym. Będę mieć na to cesarkę.

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:43   #2144
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nadrobiłam wszytskie posty i stwierdzam że dzisiaj dużą wenę miałyście bo bardzo dużo naskrobałyście!

chwilkę temu wróciłam z pracy i troszkę mi nie dobrze, bleeee . od jakiegoś tygodnia dręczą mnie nudności....

Bahamadia mam to samo, z tym ze u mnie ta rwa jest następstwem wypadania dysku w odcinku lędźwiowym. Będę mieć na to cesarkę.

tak, tak pamiętam jak pisałaś o tym wcześniej. U mnie na szczęścietak groźnie to nie brzmi, al przy następnej wizycie zapytam genka czy przez moja rwa mogę mieć cesarkę ... bo kto wie

cane corso mam mój kuzyn.
Samiec czarny, suczka szara. Cód mód malina

I mam nadzieję, truskaweczko, że chociaż troszkę się dzisiaj oszczędzałaś ....
a przynajmniej nie zapominałaś o jedzeniu <prosi>
Stary 2011-08-29, 20:43   #2145
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no wlasnie ja sie zgadzam dlatego na lezenie, zeby stwierdzili czy nie ma zadnych przeciwskazan do porodu sn.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:44   #2146
nie _wiem
Raczkowanie

Zmęczyłam się ale nadrobiłam a jutro idziemy "podziwiać" 2 miesięcznego synka naszych znajomych boże ja tam oszaleje i pewnie najchętniej bym wyniosła szkraba
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:49   #2147
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja 2ch litrów nie wypijałam ani wcześniej ani teraz.... uważam że nie ma się co zmuszać, skoro mi się nie chce a czasem to aż wstęt mam... a są takie dni że butelka zejdzie ponad litrowa plus 300 ml w kubeczku z poranną kawą :P

przepraszam, że zapytam, ale jak czyścisz nos codziennie? bo przyznam że 1wsze słysze i nawet nie wiem że taka "codzienna toaleta nosa" powinna być ale ze mnie alien jakiś (możesz na pw, jak nie chcesz na forum)
normalnie chusteczką mi chodziło.
ja tez nigdy nie wypijałam 2 litrów-kawy nie liczę bo kawa to i tak odwadnia.aa,teraz zmiwniąłm wode na lekko gazowana i ta mi bardziej smkuje.

humor miałam dziś dobry,ale teraz jestem zła i ryczeć będę pewnie.moze jak wezmę prysznic to się jakoś uspokoję.zaqwsze kurdę pod górkę

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

truscafka i co wam architekt powiedział??mieliscie dziś spotkanie-dobrze pamiętam??
a nudności mogą być z przemęczenia....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:59   #2148
witaminkaccc
Zadomowienie

zmykam spać mamusie miłych snów, jak najmniej wstawania siusiu, żadnych bólów, i wyspanych nastrojów jutro z rana

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:03   #2149
sozaa
Rozeznanie

czesc dziewczymy, podczytywalam, ale nie mialam weny do pisania...

Muffinko, Twoja sasiadka to jakas wredna su....! Ja nigdy nie zrozumiem, jak mozna trzymac zwierze na uwiezi, a szczegolnie psa, ktory potrzbuje sporo ruchu, nich sobie sama ten lancuch na karczycho zalozy!! A czy ona wie, ze teraz weszly w zycie przepisy mowiace o tym, ze lancuch musi byc dluszy, min. 3 m. i pies moze byc na nim max. 12 godzin dziennie? czy moze jej synus policjant jej o tym nie poinformowal?

ja jestem wielka milosniczka zwiarzat i ogromna psiara! Uwazam, ze wszystkie sa kochane Kundelki najbardziej. kiedys bylam uprzedzona do tych malych ozdobnych, ale koleznka miala yorka i przekonalam sie, ze to zrownowazone psy, super towarzysze dla aktywnych osob, tylko ludzie czesto robia im krzywde traktujac jak zabawki.

My zawsze mielismy collie (taki jak lessie), ale oststni odszedl od nas po 11 latach, w lipcu. Teraz chcemy, tzn. moi rodzice cos mniejszego i wilorasowego, trzeba dac szanse psiakom ze schronu. A nasz collak cierpial ostatnio na niedowlad lap, trzeba go bylo nosic, 27 kilo, nasze kregoslupy sie nacierpialy.

Darusia, Gosiaczku oby wam jak najszybciej czas zlecial w szpitalu! Ja tez nie lubie szpitali, sama nigdy nie bylam nigdy hospitalizowana, tylko jako niemowlak. Jak mialam wycinane migdaly 3 lata temu to w klinice, gdzie wypuszczaja zaraz po zabiegu. O 17.00 wycinali a o 21.00 dostalam wypis do domu.

Dygotka, ja tez nie ogladam zbyt wielu wuzkow, bo za duzy chos w glowie potem. tak samo milama jak trzeba bylo wybrac materialy wykonczeniowe do domu, im wiecej ogladalam tym mniej wiedzialam czego chce.

Co do L4, ja pracuje i wszyscy sie dziwa, ze jeszcze przychodze do pracy, a ja ich strasze ze urodze za biurkiem czuje sie OK, teraz jestem troche zmeczona, ale mam 2 tygodnie urlopu za 10 dni, wiec odpoczne....teoretycznie, bo szkola mi sie zaczyna i przez 1 tydzien mam zjazd codziennie

Ostatnio kolega w pracy mi powiedzial "wiesz co, ja juz nie pamietam jak to bylo jak Ty nie bylas w ciazy"....norma lnie, nie wiem czy to mial byc komplement ? Ale od polowy paxdziernika pojde sobie na L4, tylko musze sie upenic, ze osoba, ktora przejmie po mnie stery jest na to gotowa. Na macierzynskim mam zamiar porozgladac sie za czyms innym, tzn. praca, bo trzeba zmienic srodowisko juz mi nasza dyrekcja na nerwy dziala, i mysle o tym, aby pojsc na swoje, ale zobaczymy

Ide pod prysznic a pozniej wyrko i film
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:03   #2150
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Idę się już położyć.
Dobranoc maminki
Stary 2011-08-29, 21:20   #2151
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny ja też już uciekam pod prysznic i do spania bo rano muszę wcześniej wstać bo muszę jechać do urzędu zapłacić podatek PCC za tż samochód założę obcisłą koszulkę to może przepuszczą kobietę w ciąży bez kolejki chociaż znając życie wszyscy będą wpatrzenie w swoje druczki zeby czasami nie zauważyć brzucha no ale mam nadzieję ze uda mi sie to szybko załatwić

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:43   #2152
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie:
- nowe rzeczy też pierzecie? w poradnikach piszą niby, że trzeba, ale nie wiem czy to nie bez sensu
Tak wszystko się pierze.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:49   #2153
OlusiaS
Wtajemniczenie

Odnosnie chodzikow dziewczyny-mysmy dostali (uzywany),ale wyrzucilismy.Ja nie chcialam,bo nie jest to zrdrowe dla kregoslupa i nie tylko.Kolezanka wsadzala bardzo wczesnie corke,ta zaczela sama chodzic bardzo pozno,na palcach,miala problemy ze schodzeniem ze schodow,a teraz koslawi nogi.Druga corka tez do chodzika wsadzala,jak bylam z nia na bilansie lekarka troszke ja ochrzanila,bo mala duzo rzeczy nie potrafila,np. obracania sie z brzucha na plecy,czy lapania przedmiotow w paluszki,bo ciagle przesiadywala w chodziku,zamiast lezec,przewracac sie,dotykac rozne przedmioty.I z rocznym dzieckiem musiala cwiczyc,jak z 6-miesiecznym maluszkiem.Ale i tak nie dala sobie przetlumaczyc,nadal robila po swojemu,bo co ja zrobie,jak bede musiala obiad ugotowac!No myslalam,ze jej strzele!Mowie,ze mozesz w lozeczku ja zostawic,odp. "to sie uderzy"...,masz turystyczne,odp."to nie bedzie wiedziala,co znaczy uderzyc sie i nie bedzie potem ostrozna" .Na kazdy moj argument miala odpowiedz...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:54   #2154
basiula19
Zadomowienie

mi sie wydaje, że dzidzi nosek należy czyścić codziennie najlepiej w porze kąpieli, a w razie potrzeby może kilka razy na dzień jak np ma katarek bo takie maleństwo sobie przecież sobie nie poradzi......tż poszedł na noc do pracy a ja ide pooglądać tv i spać.............współczu je wstawania w nocy na siuku ja jak byłam ostatnio chora i musiałam wstawać 2-3 razy to był dla mnie koszmar bo normalnie przesypiam całą noc bez wstawania w jak bym miała wstawać 5-6 razy to pospane normalnie..........a w dzień dla odmiany często chodze siku może jakaś inna jestem ale pasuje mi taki układhehehehe dobranoc kochane

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

nie no Olusia znajoma the best heheheh ma myślenie kobita to od kiedy ona to dzieciątko już do chodzika pchała, że ono takich rzeczy nie potrafiło wykonać???? czytałam, że dziecko chwyta rzeczy mniej wiecej 4-5 miesiąc a ty tu piszesz, że ona miała roczek!!! szok normalnie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:08   #2155
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

[/COLOR]nie no Olusia znajoma the best heheheh ma myślenie kobita to od kiedy ona to dzieciątko już do chodzika pchała, że ono takich rzeczy nie potrafiło wykonać???? czytałam, że dziecko chwyta rzeczy mniej wiecej 4-5 miesiąc a ty tu piszesz, że ona miała roczek!!! szok normalnie
Ogolnie rzecz biorac tego typu historii o niej moglabym opowiadac cala noc .Dziewczyna jest niesamowita.Przez ponad rok probowalismy zerwac kontakt,ale jakos nie docieralo!!
Chodzilo wtedy o chwytanie malych rzeczy,ktore w tym okresie dziecko powinno brac do raczki,a ona tak ukladala paluszki,ze nie potrafila.Najlepiej kilka dni pozniej bylismy u niej na roczku i kupilismy taki wozek zakupowy,napisane bylo,ze tez dziecko mozna uczyc przy tym chodzic,a ta do mnie,ze lekarka nie pozwolila przeciez takich rzeczy .
Tylko po pierwsze nadal siedziala oczywiscie w tym chodziku,po drugie kupilismy to jako zabawke,a nie tzw.jezdzik!!
Stary 2011-08-29, 22:09   #2156
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Witam nową mamusie

no ja wczoraj spałam na kilku poduszkach, ale męczyłam się strasznie. Nie wiesz czy to minie po porodzie?? Zaraz sobie o diecie poczytam coś na necie. A te Twoje dolegliwości mają jakąś konkretną nazwę?
jeśli to jest tylko ucisk macicy na żołądek i powód wracania treści żołądkowej do przełyku to minie. Ja mam przepuklinę na przełyku (przepuklina roztworu przełykowego) i w ciąży tylko mi się pogorszył związany z tym refluks, jak już zaleczyłam zapalenie przełyku które mi się zrobiło to teraz dostaje kopniaki wysoko .

dziewczyny piszecie o czyszczeniu nosków fridą a co myślicie o "katarku" co się montuje do odkurzacza?
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:10   #2157
OlusiaS
Wtajemniczenie

Tak w ogole zauwazylam ostatnio,ze pare dziewczyn znowu zamilko.Mam nadzieje,ze wszystko ok i po prostu nie maja czasu na forum....
Stary 2011-08-29, 22:29   #2158
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Tak w ogole zauwazylam ostatnio,ze pare dziewczyn znowu zamilko.Mam nadzieje,ze wszystko ok i po prostu nie maja czasu na forum....
Witam wszystkie mamusie i ich małe robaczki
Zamilkłam na kilka miesięcy, byłam z wami na początku. Czy mogłabym powrócić do Was ??

Podczytuję was od jakiegoś czasu bo chciałam zobaczyć czy dam rade wrócić na stałe . Orientuję się więc co mniej więcej u Was słychać.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:29   #2159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

co do katarku jest podobno 100 razy lepszy od fridy, wiadomo ze wieksza sila ciagniecia, lepiej oczyszcza wszystko, u Oliwki na watku duuuzo dziewczyn uzywalo, zwlaszcza wiosną jak sie katary zaczely i pozapychane noski i zadnej zlej opinii nie bylo, wszystkie rewelacyjne.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:39   #2160
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie i ich małe robaczki
Zamilkłam na kilka miesięcy, byłam z wami na początku. Czy mogłabym powrócić do Was ??

Podczytuję was od jakiegoś czasu bo chciałam zobaczyć czy dam rade wrócić na stałe . Orientuję się więc co mniej więcej u Was słychać.
Jasne .Witamy ponownie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości