|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Darusiaaaa akurat mialam wizyte kontrolna u gina, a przed wizyta to chyba z tydzien chodzilam z bolacym kregoslupem
lekarz ogolny raczej nic nie powie, bo przeswietlenia nie moze zrobic, a gin to chociaz zrobi Ci usg i sprawdzi czy z dzidzia wszystko ok.Od kilku godzin ciesze sie "bryka" dla juniora. W koncu nasz wymarzony wozek dotarl. Dziadek to az piszczal z zachwytu |
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie dziewczyny mała moja rada bo zapomniałam wam powiedzieć
![]() Jak ktoś chce kupić (albo ma) łóżeczko 140/70 a chce kupić baldachim/moskiterę niech się upewni jaką mają grubość przód i tył łóżeczka. My kupiliśmy przykręcany stelaż do łóżeczka i nie da się przykręcić |
|
|
|
#2103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam twój nr zapisany![]() Mam nadzieję, że wrócę bardzo szybko, żadnych przygód nie przewiduję poza pomiarami cukru
|
|
|
#2104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie jakos nigdy nikt nie obgadał, a juz drugi raz z brzuchem, a bez obrączki zresztą pod laboratorium jakoś nikt u mnie nie gada Cytat:
Cytat:
![]() od tej pory mały nie śpi z tetrą, tylko z malutkim ręczniczkiem z Ikei jako przytulanka, na szczęście zaakceptował zmianę |
|||
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
CHawa super że wizyta udana,
.Gosiaczek trzymam kciuki żebyś długo tam nie zagrzała miejsca, jeszcze nie pora , trzymaj się kochanaPaula masz rację, mojemu sąsiadowi tak odstrzelili psa, duży śliczny wilczur, wyprowadził go na pola zeby się wybiegał i koniec. Dzieci strasznie za nim płakały, myśliwi z bożej łaski ![]() Dziewczyny u nas na szczęście przedszkole jest na 8godzin, mąż rano ma na 7.30 do pracy i przedszkole tak jest czynne i kończy o 15.30 i mały też tak, więc nam pasuje idealnie pojedliśmy obiadku, popiłam barszczykiem czerwonym i odpoczywam. Aaaaa, witam nowe mamusie w naszym gronie Wlaśnie, a co do chodzików to my mieliśmy, ale krótko używaliśmy bo mój synek był wysoki i jak z rozpędem biegł to wylatywał przez wierzch , zaczepiał o dywan i fruuu .Co do ciuszków ja trochę dokupiłam bo na synka tych najmniejszych miałam strasznie mało, i po prostu mi brakowało, bo każdy doradzał ze dużo nie trzeba, a właśnie że trzeba, dziecko szybko wyrasta ale w czymś musi chodzić nie? Więc kupujcie i nie żałujcie .
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kaza idzie na zwolnienie bo jej się chce,czasem jest tak,ze jednka musi. ja poszłam na zwolnienei nie pamiętam do kiedy,ale się źle czułam od około 12 tygodnia,że w pracy nie mogłam usiedzieć. gratuluje udanych wizyt ![]() gosiaczek-trzymma kciuki żebyw szystko było ok.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-29 o 18:07 |
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
chawa niektore ida na L4 bo tak wygodniej, ale jesli ktos jest na swoim chce pracowac jak najdluzej, sama jestem tego przykladem i gdybym troche odpuscila to moze teraz nie musialabym lezec plackiem do konca ciazy, cale szczescie, ze mam cudnego tza, ktory wiekszosc moich obowiazkow przejal razem z firma
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę bardzo tylko pamietaj podpisz sie bo Mój móżdżek ciężko chodzi hihii---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Ja tez na to sikam a co niech gadaja, ale pamietam że w 1 wszej ciazy to gadały a patrzyły sie jak na ufo ![]() ![]() ale Ja w obrączce to od wielkiego świeta chodze
Juleczka 06.07.2007 Czas na walke ![]() 76 - . 70 ![]() 62,400 20.04.2013 wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500 Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2011-08-29 o 18:15 |
||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko-jak macie zanieść próbkę moczu do badania to wówczas całą noc do łazienki nie chodzicie??ja wątpie bym dała radę wytrzymać w nocy 2-max 3 godziny bez wstawania-zwykle wstaje co 1,5- 2 godziny...
no i to nie jest wówczas mocz z nocy tylko z ostatnich 2 max 3 godzin tylko....może tak być?
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi, nic na to nie poradzisz. Ja sikałam tak jak ty do 6 mąca, teraz ograniczam się do 1go wstawania. Jak szłam na badanie moczu, rano szłam od razu do wc z kubeczkiem i sikałam.
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/ms/pl_PL/virtual...ue_online.html
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym tak chciała...ostatnio w ciągu 5 godzin leżenia(bo to raczej drzemki a nie sen) w łózku w łazience byłam conajmneij 6 razy,az nie pwiem co mnie bolało...
|
|
#2113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no, nie zakładam że cokolwiek może się stać... bez przesady... za moich czasów takich rzeczy nie było i przeżyłam łóżeczko bez urazów, więc myślę że i mojej małej się uda ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
ano.... różnie to bywa i różne są powody (nie mówie w ogole o tych lekarskich) ... wiele znajomych tłumaczy się że woli siedzieć w domu i dostawać kase... a potem się dziwią że nie ma gdzie wracać ... ale to sprawa indywidualna... ja uważam ze jesli ktos ma spoko prace i szefa i czuje się OK i chce pracowac- nic nie stoi na przeszkodzie ![]() a jak nie- to jej prawo iść na L4
||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się nawstawałam, tak jak pisałam gdzieś około 6 miesiąca wstawanie graniczyło się do 1go, no może 2ch wstawan, a tak normą było wstawanie 4-5 razy na noc ![]() A w dzień to już latam jak szalona nawet teraz, ale to już dlatego, że dużo piję |
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
kolejne pytanie:jak czesto trzeb a dziecku czyścić nosek frida lub gruszką??jak będzie słychać,ze "coś"ma w nosku??i od kiedy??od razu po powrocie ze szpitala??
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() w dzień chodze rzadziej do łazienki :brzydal :![]() :con fused:
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyszczę, jak albo widzę gila jakiegoś nawet bez infekcji, albo jak ma infekcję i ciężej oddycha mimo braku widocznych gili w nosie (mogą być głębiej) najpierw psikam solą morską (mam porównanie tylko dwóch "psików" wolę Marimer od dziecięcego Sterimaru - mniej agresywnie psika) na początku mały często miał zapchany nosek, często ulewał, dużo płakał (kolki), to i z nosa kapało co do łazienki, to ja obecnie zwykle całą noc mam spokojną może jakoś dużo pijecie przed snem? |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
mola ja sie mecze juz 4 tydzien!
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny no normalnie moje uposledzenie ciążowe daje coraz częściej sobie znać. Dziś przed południem jak wychodziłam z psem podwinęła mi się noga i upadłam z dwóćh schodków. Na szczęście nie na brzuch. Myślałam, że nie wstanę, ale okazało się, że po 4 metrach kulenia poszłam normalnie. Najbardziej bałam się o małą, ale tak dziś dawała czadu przez cały dzień jak nigdy. Tyle, że teraz noga mnie boli w kostce... Nie miałam nigdy skręcenia ani złamania więc nie wiem co z nią jest. Ale myślę, że do tej godziny to byłaby spuchnięta jak bania i chyba by mnie bardziej bolała, nie?
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że mały nadal jest facetem i leży już główką w dół ... ![]() mam nadzieję że szybko do nas wrócisz, w dwupaku !!!!
|
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odp co do czyszczenia noska ![]() zaraz zapisze nazwę soli
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
mol_aa jakbyś przeczytaa dokładnie wiedziałabyś do czego tyczy sie moja wypowiedz. Nie musisz mi tłumaczyć że jest dużo kobiet które są na L4 bo muszą. W każdej sytuacji są dwie strony medalu.
Dydotko nie rozumiem dlaczego potraktowałaś to to tak osobiście. oolong powinno się wykonywać toaletę nosa codziennie. Dorośli też to powinni robić u siebie, ale chyba niewiele jest takich osób. |
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem waścicielką shi-tzu..... Nie wiem z kąd opinia że to szczekacze..... jak ktoś dzwoni czy kręci się pod drzwiami to owszem szczeka ale od tego jest ko0cham duże psy ale niestewty nie mogłabym takiemu zapewnić kilkugodzinnych spaców codziennie i byłoby mi go szkoda w bloku dlatego zdecydowałam się na towarzyskiego kanapowca.... nie jednemu dużemu psu brakuje karności i dyscypliny, a jak się psa dobrze ułoży to nawet największe dziamgoty będą rewelacyjnymi grzecznymi kompanami Moim zdaniem wszystko zależy od właściciela, bo ważne jest by umiał zapanować nad psem co do smyczy to oczywiście moim zdaniem jest konieczna, i przy małym i przy dużym psie, ktoś może sobie nie życzyć żeby do niego pies obcy podchodził a to tylko zwierze i może go coś zainteresować, ale z kagańcem bym nie przesadzała, nawet dla dużego psa i agresywnego jak się kogoś mija to poprostu trzeba zwinąć smycz ewentualnie jeśli jest porywczy stanąć i zagrodzić mu drogę...... a kaganiec mieć w sytuacjach gdy zmuszeni jesteśmy wejść z psem w większe skupiska ludzi takie jest moje zdanie ![]() co do wazoników ELF ja bym wybrała ten pierwszy.... trzeba prać wszystkie rzeczy dla noworodka, nowe też.... wbrew pozorom wcale nie są vtakie czyste, w miejscach ich produkcji nie jest zbyt czysto, różne smary do maszyn i tak dalej, a potem trzeba koniecznie je upracować bo to forma sterylizacji, tak mówili w szkole rodzenia, w czasopismach dla przyszłych rodziców też popierają to stanowisko ![]() a teraz zmykam nadrabiać resztę bo strasznie dużo napisałyście dziś ![]() PS przepraszam że tak długo
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu wole disnemar , bo ma ta koncoweczke najcieńszą z tych wszystkich soli to najwygodniej dla takiego malego noska
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dla siebie Disnemar i małemu też kupie tylko ten niebieski dla dzieci.......
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
tak , ja wlasnie o tym niebieskim pisze basiula dokladnie tego uzywamy
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego nie będę się stosowała, to po co mamy swoją fizjologię? ja nwet myślałam, że za często ten nosek oczyszczam małemu, np. ostatnio gdzieś z 3 tyg temu i dziś, bo jakieś małe sucharki miał![]() gdzie to wyszukałaś? ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
chociaż ja i tak tej końcówki nie wsadzam do nosa, tylko tak jakby parę mm przed nim psikam
|
||
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje wstawania, Ja wstaje 1 raz a tak mi sie nie chce a co dopiero Ty
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
nie _wiem moja sąsiadka za płotu ma shi-tzu i faktycznie czasem sobie ujada a czasem to mój pies na niego szczeka a ten się tylko patrzy. Piesek bardzo mi sie podoba - taki miso - ja to bym go zagłaskała.
Ja wyprowadzam psa w miejsca gdzie ludzie prawie nie chodzą, a jak kogoś zauważę to od razu psa wołam i nie pozwalam podchodzić- wiadomo pies jest psem, poza tym ludzie mogą czuć lęk przed dużym psem. |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję witaminko za linka
![]() ale tak jak wcześniej napisałam już znalazłam, nawet podałam linka dla zainteresowanych ![]() I również podałam skrót do strony ze świetnym zestawem naczyń dla maluszka za 9.90 PRZEUROCZY ![]() Co do picia przed nem, to nie przesadzam. Piję do 19-20 po łyczku, przed snem tylko łyczka wdy po myciu zębów
|
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
oolong szczerze się przyznam, że nie pamiętam. Sama mam kłopoty z zatokami i czytałam o tym, iż taka codzienna toaleta jamy nosowej zapobiega przed kolejnymi zapaleniami - ale oczywiście nos czyszczę jak już jest zapchany.
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Ja uciekam - zaraz tż przybędzie z pracy. Udanego wieczoru. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

lekarz ogolny raczej nic nie powie, bo przeswietlenia nie moze zrobic, a gin to chociaz zrobi Ci usg i sprawdzi czy z dzidzia wszystko ok.

hehe
.
, zaczepiał o dywan i fruuu