|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: głodówka :)
Cytat:
fifka byłaś na naszym forum ...... Nie wiem czy coś zrozumiałaś.... Przez głodówkę zwolnisz sobie metabolizm i istnieje mozliwość jojo |
|
|
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
no dobra dziewczyny miałyście rację ;D ... to byl trochę głupi pomysł
może podpowiecie co zrobić żeby schudnąc 20 kg.... ja mam brak silnej woli.
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
jakie macie sposoby na nie jedzenie ?
![]() tzn. co robicie, żeby nie podjadać między posiłkami i wytrzymać na diecie nie chwytając się jakby to powiedzieć, zbędnego jedzenia ?
|
|
|
|
|
#425 |
|
Konto usunięte
|
O, i ja mam 20 kg do schudnięcia. Dołączę się do DIETY, ale napewno nie do głodówki, bo zależy mi na utracie kg, ale nie kosztem zdrowia
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
jak to jest z głodówką...?
Witam,
Chciałam zapytać o głodówkę...? Jak z nią dokładnie jest...? Powiedziane jest, że na tej diecie tracimy głównie wodę z organizmu co jest skutkiem zmniejszenia wagi... A czy utrata tej wody również powoduje, ze widzimy różnice w swoim wyglądzie? Postanowiłam zmienić trochę swój sposób odżywiania. Zaczęłam jeść tylko wtedy kiedy czuję, ze zaczynam być głodna. (Nie jem słodyczy, chipsów...). Tylko sęk w tym, że naprawdę wiele nie potrzebuje. 1,5 kanapki dziennie mi wystarczy. + duużo owoców bo je kocham. ![]() Czy to będzie działało mniej więcej jak głodówka? |
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak to jest z głodówką...?
z tego jadłospisu biją same węgle. Ani to zdrowe, ani dietetyczne:P
Mówiąc "duuużo owoców" miałaś na myśli kilogram, czy więcej? Jeżeli chodzi o składniki odżywcze, cczy ilość, to można to nazwać głodowymi porcjami, ale z głodówką to nie ma nic wspólnego. Napisałaś, że chcesz zacząć się zdrowo odżywiać... Zacznij jeść 5 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, ostatni posiłek białkowy, porcja zdrowych węgli do śniadania i obiadu, do każdego posiłku źródło białka ( niezbędne do dobrej redukcji ), zrezygnuj ze słodkich gazowanych napojów, słodyczy ( lepiej się przerzucić na jakieś zdrowe, domowe przekąski) , no i oczywiście ruch! Na Twoim jadłospisie możesz co najwyżej zatrzymać wagę, zrujnować metabolizm etc.![]() Powodzenia! |
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jeżeli będę jeść tyle ile potrzebuje by nie być głodną też będzie źle?
Wydawało mi się, że po części ogólnym problemem otyłości jest również jedzenie dla przyjemności a nie dla... życia
|
|
|
|
|
#429 |
|
amor vincit omnia
|
trzeba jeśc z głwoą... nie mniej niz 1000kcal
ale tez nie 5000
|
|
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Nie mniej niz 1000 kcal?? hmm
![]() to się raczej nie uda... a bynajmniej normalnym jedzeniem tego nie wyciągne, bo nie zmieszcze na siłę nie chce jeść... uzupełnie owocami
|
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne...Z tego, co piszesz, wcześniej jadłaś normalnie słodycze i inne przekąski i jakoś miałaś na nie miejsce...Jeśli chcesz sobie zniszczyć zdrowie, to powiodzenia
A owoce w nadmiarze wcale nie są takei zdrowe, bo to sam cukier
|
|
|
|
|
#432 | |
|
♥
|
Cytat:
A planujesz całe życie na głodówce ? spowolnisz metabolizm , wrócisz do normalnego odżywiania i efekt jojo murowany.
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja wcale nie mam zamiaru się głodzić...
Pytanie o głodówkę było z ciekawości... Jem wszystko( z wyjątkiem słodyczy, chipsów i innych fastfoodów) , tylko w małych ilościach i wtedy kiedy jestem głodna a nie z nudów jak było do tej pory... |
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że tutaj jest za mało informacji od Ciebie, na temat Twojego dnia - oczywiście chodzi o posiłki. No i nie wiadomo, właściwie, czy Ty chcesz schudnąć, czy przytyć i ile?
A w jakim celu miałaby być ta głodówka? Utrata wody jest niebezpieczna, głodówka nie ma nic wspólnego z utratą wody a także niekoniecznie z odchudzaniem. Głodówka ma na celu oczyszczenie organizmu. I jest to specjalnie przeprowadzany "zabieg", do czego konieczna jest wiedza na temat przeprowadzania głodówki.
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam "głodówki oczyszczające" jeden dzień raz na jakiś czas na sokach i szejkach zielonych, owocowo-warzywanych
)
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze raz... nie mam zamiaru stosować głodówki, fakt... kiedy kiedyś pogłodziłam się kilka dni, akceptowałam siebie w pełni, podobałam się sobie, ale kiedy zaczęłam jeść bardziej normalnie - wszystko wróciło...Chcę schudnąć... Ważę 52,5 a chcę 49. Dlatego postanowiłam jeść w mniejszych ilościach ale wszystko (wyjątek: słodycze, chipsy i inne fastfoody - mam ułatwione zadanie, bo po zjedzeniu ich mam bóle brzucha, ze nie mogę się ruszać ) No i... wtedy kiedy jestem głodna a nie z nudów... a do tej pory tak było, bo kocham jeść. Tylko, że... okazało się, ze wcale dużo nie potrzebuję. Stąd moje pomysły, ze to może być potraktowane podobnie jak głodówka przez organizm.
|
|
|
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Głodówka to taka mała trauma dla organizmu Może i przynosi efekt na początku, ale kilogramy bardzo szybko wracają...ze zdwojoną siłą. Lepiej po prostu rozsądnie się odżywiać. Aha i też wcale nie jest powiedziane, że duuużo owoców, oznacza dobrze dla Twojego organizmu. Wszystko jest dla ludzi, ale w ramach rozsądku. Jeśli chcesz zmienić swój sposób odżywiania, to najlepiej skonsultować się z dietetykiem albo zainwestować w jakiś gotowy poradnik zdrowego odżywiania, ja np. zainwestowałam w dietę 36s, która nauczyła mnie co i jak mam jeść, żeby było dobrze.
Ps. Do wszystkiego trzeba podchodzić z głową. Taka moja rad.
|
|
|
|
|
#438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
PS. A czy można wiedzieć ile masz wzrostu, Parkour_Girl ?
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ...55,8 "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2011-08-30 o 20:06 |
||
|
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, nie mam nadwagi i raczej mieszczę się w dolnej granicy normy, więc jeśli zejdę do 49 kg, będzie prawie niedowaga. Tylko... kiedy moja waga dochodzi do ok 51 kg, wreszcie zaczynam dobrze czuć się w swoim ciele. Edytowane przez Parkour_Girl Czas edycji: 2011-08-30 o 21:23 |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczenie organizmu, bądź schudnięcie. Wątek zbiorcz
Ja też mam 159 cm wzrostu i to jest własnie mój cel, 51 kg. Bo w 47 byłam za chuda. 49-51 to myślę będzie najładniejsze
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczenie organizmu, bądź schudnięcie. Wątek zbiorcz
I Ty właśnie stosujesz głodówkę? Czy jakieś inne diety?
|
|
|
|
|
#442 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich , podjłam ten wątek o głodówce bo widzę że wiekszośc tutaj ma same watpliwości .Musze powiedziec ze jestem na głodowce leczniczej juz 11 dzień na samej wodzie mineralnej i moje samopoczucie jest REWELACYJNE mogę gory przenosić .Wszyscy co maja watpliwości odsylam do stronki www.glodowka.pl tam jeszt szczegółowe wyjasnienie opracowane przez dwie lekarki na podstawie kilkuset pacjentów .Głodówkę ta można stosowac minimum 10 dni a maximum 40 dni .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
Ja szukam najlepszego stylu odżywiania swojego organizmu. Polega to na tym, że eliminuję złe nawyki w odżywianiu, a uczę się nowych dobrych nawyków. Bo zrozumiałam, że aby mieć ładną figurę i jednocześnie zdrową skórę, ładne włosy, ładne paznokcie, dobre, witalne samopoczucie,a co za tym idzie uniknąć chorób i oddalić procesy starzenia się, należy się po prostu dobrze odżywiać. Zrozumiałam, że nawet gdybym wspomogła się jakąś drastyczną dietą to i tak muszę zrobić to co napisałam wcześniej: zmienić swoje nawyki w jedzeniu na nowe - prawidłowe. A drastyczna dieta niesie za sobą zagrożenie. Więc lepiej od razu zacząć od szukania wiedzy na temat prawidłowych nawyków żywieniowych.
czytam, tańczę po dawnemu, dbam o linię: 159cm, wiek 42- -START: 57,3 ... 56,2 ...55,8 "Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?" - darmowy poradnik Edytowane przez ekspedientka Czas edycji: 2011-09-01 o 11:15 |
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie do tego samego zamierzam dążyć.
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Zapraszam Cię Parkour_Girl też tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post29151419 ,
jestem tam i razem z dziewczynami spowiadamy się ze swoich jadłospisów każdego dnia. I jeśli nie jest on dobry, to nic nie szkodzi. Napisanie go, opublikowanie i przeczytanie bardzo pomaga w zmianie Zapraszam Cię, dołącz do nas.
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Głodówka!
znalazłam stronę internetową
http://www.glodowka.pl/ i się napaliłam jak szczerbaty na suchary dzięki umiejętnie przeprowadzonej głodówce można 1)schudnąć 2)poprawić samopoczucie 3)wyleczyć się z różnych schorzeń 4)poprawić wygląd skóry, włosów 5)zmniejszyć żołądek 6)zmienić upodobania żywieniowe 7)nawet wyleczyć się z nałogów trzeba zrobi tylko kilkudniowe wprowadzenie do głodówki i potem wychodzenie z głodówki, które ma trwać tyle ile sama głodówka(np 10-dniowa lub 14-dniowa) kto jest zainteresowany?
Olga F.M. Edytowane przez ola_figmat Czas edycji: 2011-09-20 o 11:06 |
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka!
Ja tam nie wierzę w "zbawienną moc" głodówek.
Jakim cudem na piękne włosy, wyleczenie niektórych schorzeń, wyleczenie się z nałogów ma wpłynąć nieprzyjmowanie do ust nic prócz wody? ( o ile i ona nie jest zabroniona... ]:->). Najbardziej mnie rozśmieszyła "zmiana upodobania żywieniowego", co to znaczy? że po głodówce zjesz wszystko (nawet to czego nie lubisz) co Ci pod nos podstawi ktoś z bliskich albo sama sobie zrobisz bo będziesz głodna? Ekspertem na pewno nie jestem ale jak dla mnie to jeżeli czymś takim "poczęstujesz" organizm to nie dość, że możesz wylądować w szpitalu, to jeszcze "efekty" po jakimś krótkim czasie nie dość, że nadrobisz to pewnie jeszcze kilka dodatkowych kg przygarniesz. Więcej sobie krzywdy zrobisz niż to warte! Postaw na zdrowe jedzenie, więcej ruchu... może nie będzie "10 kg mniej w 10 dni" ale na pewno nie będzie joja.
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
też uważam,że głodówka to BARDZO ZŁY POMYSŁ I SPOSÓB NA ODCHUDZANIE
ale wybór należy do Ciebie, ja sie nie przyłączę, nie potrzebny mi efekt jojo. ale tobie życze powodzenia choćstanowczo odradzam ten sposób na zrzucenie zbednych kilogramów
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
... szkoda, że jesteście takie sceptyczne, mimo, że ani razu tego nie próbowałyście, ani z tego co czytam, nie znacie nikogo, kto przeprowadził taką leczniczą głodówkę...
najbardziej przykre jest słuchać krytycznych opinii osób niezorientowanych, spotykam się z tym w różnych dziedzinach życia
|
|
#450 |
|
Konto usunięte
|
Też się nie przyłączę. Przede wszystkim, są lepsze sposoby na oczyszczenie organizmu
Myślę, że prędzej możesz rozregulować, zaburzyć jego prawidłowe działanie, niż polepszyć swoje zdrowie. Próbowałam kiedyś głodówki ( na pewno nie poprawiła mi samopoczucia ; nie wytrwałam do końca, bo czułam się koszmarnie słabo, i tak też wyglądałam ), a potem "diet" głodówkowo-podobnych, a właściwie jedynym efektem tego wszystkiego było u mnie wzmożone wypadanie włosów, którego powstrzymanie zeżarło mi potem trochę czasu i pieniędzy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

>

ale tez nie 5000

[jest] -74-73-72-71-70-69 [
; nie wytrwałam do końca, bo czułam się koszmarnie słabo, i tak też wyglądałam ), a potem "diet" głodówkowo-podobnych, a właściwie jedynym efektem tego wszystkiego było u mnie wzmożone wypadanie włosów, którego powstrzymanie zeżarło mi potem trochę czasu i pieniędzy