Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 23:32   #2971
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Witam Was wieczorowa pora...

U nas dzis fajny dzien.
Bylismy z TZ na dluuugim spacerku, potem relaksik w domu.
Nadia rozchichotala nam sie strasznie dzisiaj podczas zabawy jeszcze nie slyszalam zeby tak sie smiala, super to bylo.

No i zamowilam fotki do paszportu (wreszcie), maja byc za kilka dni...Na necie pierwszy raz, ciekawe jak wyjda...

Daisy z brzuszkiem stopniowo lepiej, ale kolki jeszcze sa, ok. 2, 3 x w tygodniu (szczegolnie wieczorem i rano). Ale to jest i tak rzadziej, z czego bardzo sie ciesze.

Anula, dobrze, ze bylas u lekarza i przebadal Zosienke.
Ojjj, nie zazdrosc nocki, my nieraz Nadie 3, 4 godziny uspiamy wieczorami (chyba ze zasnie na UU to wtedy przekladamy tylko flaczka do lozeczka, tak jak dzisiaj 21.30... pewnie sami sobie tym szkodzimy, ale ja juz czasem nie mam sily), takze czasami jest ciezko...

MoniaK, ja zaczne od kleiku ryzowego - pierwszy tydzien 1x dziennie 1-2 lyzeczki, 2 tydzien 1x dziennie 3 lyzeczki itd., od 3 tyg. 2x dziennie i jako drugi raz dojdzie ziemniaczek przez 3 dni, potem marchewka, pietruszka, dynia, jabluszko, gruszka... i tak dalej...
Ale to jeszcze, na razie jest za wczesnie.

Mamaoptymistka, no pewnie, ze od razu widac, zes zniknela na caly dzien z forum. Trzymam kciuki za utrate kg (ja caly czas walcze, ale sie nie chwale az nie bedzie czym...).
Dzieki Tobie zamawiam gasienice dla Nadii.
A Tiny Love w UK nie ma a szkoda...

Paulizia, fajna ta zawieszka, daj znac czy Antosiowi sie spodobala.

Spice, moja Niunia spi podobnie (tzn. jak juz zasnie) i tez drzemki dzienne tylko dwie po 30 min. Cos za cos. Ale nie narzekam.

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 23:58   #2972
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

OLEŃKA SAMA PRZEKRĘCIŁA SIĘ Z PLECKÓW NA BRZUCH :EEEK: co najlpesze zrobila to w snie

ide nadrabiac i obsługiwac olcie, bede tu
dla Oleńki

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moj syn dzisiaj ma 4 miesiace
z tej okazji dostal deserek pierwszy, smakowal mu

zno bo kotlety, kluski, pierogi i bigos wcina juz od kilku dni
dla Syneczka - ale ten czas ucieka
no ja już gar bigosu szykuję, będzie na za miesiąc

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość

delicadeza mój tez wczoraj skończył 12 tyg gdzie te fotki czuprynki ?

dziewczyny co zrobić żeby mały zaczął lubiec na brzuszku leżeć? już pomysłów mi brak...jak go kładę to podniesie raz główkę a potem się przysysa do rączek i koniec....za chwile jest wściekanie się i chce na plecki spowrotem....zaraz zacnie 4 miesiąc a on nawet się na plecki nie przewraca z brzuszka....czy to może za wcześnie? przewraca się tylko sprawnie z boku na bok....to mu wychodzi bezbłędnie
że niby mamy obydwie niedzielne dzidziole???

Antropia fotki wstawiłam, one są o wiele bardziej rude, tylko brak zdolności fotografującego przekłamuje kolor
tylko na wałki pociążowe proszę mi tam nie patrzeć

mnie się chciało jakiejś zmiany, byłam brunetką, szatynką przez lata i powiem Ci, że nie czuję się źle w tym kolorze ale jest uciążliwy, bo odrost po tygodniu już widać lekki.
Wydaje mi się, że warto zaryzykować

Anulinko dołączam do życzeń na tą nową drogę życia, szczęścia każdego dnia,pięknych chwil, marzeń wielkich i odważnych a i odwagi by je spełniać

dobranoc Mamusie i ich pociechy

Edytowane przez delicadeza
Czas edycji: 2011-08-30 o 00:01
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 00:23   #2973
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Daisy, Adaś nie ssie warg, on jest na etapie ssania piąstek. Gratulacje dla Gabrysi za wagę. Myślę, że nie ma co się martwić jej przybieraniem Jeśli chodzi o zabawę, to bardzo mało czasu, bawię się ze starszą i niestety Adaś pod tym względem zszedł na drugi plan. Nie chcę też wzbudzać zazdrości w Mai jak za dużo do niego gadam. Teraz Maja pójdzie do przedszkola to może w końcu zajmę się zabawą z Adasiem. Czasem jestem zła na siebie, że go tak „zaniedbuję”.

Matall,
zdrówka dla Edzika

Anula, to super, że Zosia zdrowa i oby tego wirusa nie było

Gosiek, gratulacje dla Michałka za 3 miesiące

Anula, daisy
, ja jutro się będę widzieć z koleżanką i ją podpytam czy gdzieś z dzieckiem po restauracjach chodzi albo czy zna jakieś miejsca gdzie duża ilość mamuś może się zmieścić. Jeśli chodzi o spotkanie to 3 aleja była by dobra, ale znów tam problem z parkowaniem będzie. Na promenadzie nie bywam , więc nie wypowiem się. Może Mango jeszcze coś podpowie??

Grazin, ja też najchętniej nie robiłabym żadnej „imprezy” po chrzcinach i głównie dlatego Adaś dalej nie ochrzczony. Do tego mam dylemat kogo wybrać na chrzestną.

Aga_pe, najlepszego dla Norbiego

Andziotku, jak się bawić to na całego My zapraszamy nasze rodzeństwo, rodziców oraz babcie i wychodzi nam 13 osób i 4 dzieci z Adasiem, zastanawiam się dalej czy robić w domu (strasznie ciasno), czy lokal.

Mamaoptymistko, cieszę się, że wszystko u Was jest dobrze do odchudzania też się przyłączę, tzn. będę ćwiczyć

Ja również zaliczam się do fanek hula-hop. Od września zaczynam kręcić. U mnie robienie brzuszków nic nie dawało, tzn. nie zauważałam widocznych efektów, a po hula były Ja mam zwykłe, ale jak się już nauczyłam kręcić to wsypałam do niego ryżu więc jest dość ciężkie, na początku jak je obciążyłam porobiło mi siniaków, ale nie poddałam się i kręciłam dalej. Także ja polecam, boczki spadają super

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 07:46   #2974
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry!

Na początek - Siasiek thx ) wiesz ocb..

Plan na dziś - skoczyć do sklepu po hula hop - takie wnioski po wczorajszym podczytywaniu i nadrabianiu

Co do zawieszek LAMAZE to nam wczoraj przyszedł tygrys z tej promocyjnej aukcji (Andziot dzięki za namiar !) ..

Tygrys super sprawa, fajny kulorowy z trzęsącym się tyłkiem, w momencie pociągnięcia za ogon..

Anton zachwycyony ...a tygrys męczony na macie, bujaku i wózku..

Nawet fotkę wam mogę wkleić jaki teraz odpust ze sobą w wózku wozimy.. wszystkei kolory świata i Antuś happy hehe

I przy okazji - czy wasi znajomi, rodzina i inni ludzi, z którymi macie do czynienia też tak pchają ręcę dzidzią do wózka!! U mnie wczoraj byli znajomi i ledwo co do domu weszli już lecą do małego i macają go po brzuszku czy rączkach, tymi brudnymi łapskami - dowód widoczny na zdjęciu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0003.jpg (137,4 KB, 71 załadowań)
Stary 2011-08-30, 08:03   #2975
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

u nas nocka fajna, pobudka o 6 pierwsza
takze spoko
ale za to mialam koszmary!!!!!!!!!!!!!
że RODZIŁAM
zaczeło sie od tego ze kapałam sie w wanience Sebusia
i odeszły mi wody
i pojechałam bo mialam skurcze co 7 minut
i takie przerazenie w oczach ze znowu ten bol bede czuła. i mi skórcze mineły ale główka była na wierzchu ale mi jeszcze usg zrobili i sie okazało ze drugi chłopiec

ja uciekam:P

no i co tam jeszcze
w sumid nic

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

aha lolcia nam tez pchaja rece do Seby
brudne a dzieci siostry tz łaby ubabrane jakby w gnojówce grzebali a dotykaja mi syna
Stary 2011-08-30, 08:09   #2976
andziot
Zakorzenienie

antropia na przewroty jeszcze ma czas główkę musi podnosić na rękach ciut się podciągać, trzymać główkę sztywno

Paulizia 3-przepływowy ma kreseczkę i dziurkę i w zależności od położenia smoczka w buzi leci albo mało albo dużo

Loluś nasi znajomi jakoś tylko lukają, nie pchają zaraz rąk do dziecka i chwała im za to, ale to pewnie dlatego że sami nie mają dzieci i nie wiedzą co zrobić z takim maluchem

Grazin jaki sen
ja też dziś jakiś durnowaty miałam, że się z mamą pokłóciłam tak strasznie, że prawie się mnie wyrzekła

Dzień dobry!
nocka fajna,
pobudka o 1:19 i przed chwilą

chyba dziś w miarę chłodno się zrobiło ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:24   #2977
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

andziotek humorek dzisiaj lepszy?
Stary 2011-08-30, 08:40   #2978
andziot
Zakorzenienie

rano zawsze mam dobry
zobaczymy co dzień przyniesie

czy Wasze dzieci jedząc suta wkładają sobie jednocześnie palca do buzi, żeby im się wygodniej jadło ????

pytanie nr 2
czy chodzicie jeszcze we wkładkach laktacyjnych ???

Stary 2011-08-30, 08:46   #2979
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
rano zawsze mam dobry

czy Wasze dzieci jedząc suta wkładają sobie jednocześnie palca do buzi, żeby im się wygodniej jadło ????

pytanie nr 2
sebek czasem wkłada palce ale mu wyciagam
chodze we wkładkach
cyce karmia oba na raz a czasem mam nadprodukcje i mi sie wylewa
a Ty chodzisz?
Stary 2011-08-30, 08:47   #2980
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzisiaj dobre wieści z rana bo nawet się wyspałam. Pobudka o 2 i wstaliśmy o 6, więc jak na mojego syna to cud Co prawda wstawałam jeszcze w nocy aby go pobujać, bo marudził ale tego nie będę się czepiać

Dziewczyny, kusicie tymi zabawkami Lamaze. Idę je obczaić na allegro

Andziot, ja chodzę non stop we wkładkach bo też mi obie piersi karmią Mój Tymi nie wkłada łapek podczas karmienia.

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-08-30 o 08:48
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:49   #2981
Klaterina
Zadomowienie

helooooł

andziot ja chodzę, no bo bez to ja sobie nie wyobrażam, bluzki w "kwiatki" bym miała

Grazin co za sen

to tyle narazie, idę po kawkę
Stary 2011-08-30, 08:53   #2982
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
rano zawsze mam dobry

pytanie nr 2
Zuza palców nie wkłada, ale trzyma sobie pierś, żeby tylko ktoś jej nie zabrał Ja we wkładkach już nie chodzę. Nawet pozwoliłam sobie spać bez stanika i było ok. Ale dokarmiam flachą raz lub dwa razy dziennie.

Ależ ja niewychowana jestem - Dzień dobry!

Edytowane przez Weredka
Czas edycji: 2011-08-30 o 08:55
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:55   #2983
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Zuza palców nie wkłada, ale trzyma sobie pierś, żeby tylko ktoś jej nie zabrał Ja we wkładkach już nie chodzę. Nawet pozwoliłam sobie spać bez stanika i było ok. Ale dokarmiam flachą raz lub dwa razy dziennie.
to mnie sebus czasem za stanik trzyma zeby mu nie zabrać cyca nu nu nu
Stary 2011-08-30, 09:01   #2984
atiz
Rozeznanie

andziot sorki że nie odpisałam, ale jakoś mi zeszło wczoraj
Żłobek tak publiczny, szukamy najtańszej opcji, niania odpada no i prywatny tez nie bardzo, ale wiem że do publicznego to graniczy z cudem więc szukamy znajomości
Czy któraś z Was do żłobka daje dzidzie?

Mi kończy się urlop 3 października no i po wybraniu zaległego wypoczynkowego w grudniu powinnam wrócić do pracy.
Troszkę się boje co to będzie.....

Dziecko mi się rozregulowało całkowicie, w nocy budzi się po 4-5 razy masakra, nie wiem czy chce jeść czy tylko smoczka czy co?
Nie wiem co robić, pomocy !!!!

moniak mnie też przeraża poszerzanie diety dlatego ide w przyszłym tygodniu do lekarki niech mi jakiś system obmyśli

antropia ja kładłam się na przeciw małej na podłodze na brzuchu i robiłam głupie miny zaczęło ją to interesować potem kładłam zabawki i takie tam a co do przewracania to Pola jest z 2 maja a też na brzuszek się sama nie obróci i na plecki z brzuszka tylko boczki jej ładnie wychodzą

Uczę od nowa zasypiać dziecko samo w łóżeczku, przez te wakacje a potem upały jakoś mi sie rozpuściła łobuziara.

Dziś siedzę w domku, jakies zakupki spacerek, czasem brakuje mi takiego nic nie robienia, ciągle gdzies jeżdżę.

Miłego dzionka

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:01   #2985
mamaoptymistka
Zadomowienie

Lolka tygrys super i jaki duży. Co do łap przy dziecku u nas ok w tym temacie ale domyślam się jakie to wkurzające.

Cytat:
Napisane przez andziot;29078111:>

pytanie nr 2
pyt., 1 tak stara się całą piąstkę wepchnąć ale zabieram rączkę przy karmieniu zazwyczaj też troszkę mnie poddrapuje, taki masażyk pleców

pyt.2 tak oczywiście, nie ma szans żeby ich nie było,

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiaj dobre wieści z rana bo nawet się wyspałam. Pobudka o 2 i wstaliśmy o 6, więc jak na mojego syna to cud Co prawda wstawałam jeszcze w nocy aby go pobujać, bo marudził ale tego nie będę się czepiać
Dziewczyny, kusicie tymi zabawkami Lamaze. Idę je obczaić na allegro
super to dziś bardzo się cieszę że pospałaś, zabawkę Lamaze musisz kupić w ramach podziękowania za takie piękne spanie i zagadaj że już ma tak spać teraz.

dzień doberek

u nas noc średnia za częste pobudki
i koszmar ok. 5 tej dziecko marudzi, kręci się , cyca nie chce, smoka nie chce więc pomyślałam przytulę chłopczyka podnoszę go a on całe plecy mokre - przesikane, wpadłam w panikę on kichnął chyba z 8 razy szybko go rozebrałam owinęłam w kocyk polarowy i lecę po ubranko. Szybko ubrałam i otuliłam żeby się rozgrzał, na razie kataru nie ma, oby nie miał

No to widzę że odchudzamy się od września większą ekipą, jak będziemy się szczuć sukcesami w kg i cm to może będzie większa motywacja.
Stary 2011-08-30, 09:03   #2986
gusiagatko
Zakorzenienie

mamaoptymistka Ja tez zauwazylam Twa nieobecnosc Myslalam nawet o Tobie wieczorem

Lolka Swietny ten tygrysek
A co do dotykania dziecka, to ja pierwsze co gonie gosci do lazienki myc raczki Pala fajki i nie bede Nadii smierdzacymi paluchami dotykac!!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
to mnie sebus czasem za stanik trzyma zeby mu nie zabrać cyca nu nu nu

Nadia tez jedna raczka trzyma za stanik, druga lezy na piersi i sobie ja przyciska, jakby mleczko pompowala Fajnie to wyglada

Dzien dobry

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:03   #2987
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

brudne a dzieci siostry tz łaby ubabrane jakby w gnojówce grzebali a dotykaja mi syna
Ale to wkurzające, co nie? Normalnie to mam ochote im te łapska powyrywać.. bo nie każdemu wypada mi zwrócic uwagę, że najpierw mycie dłoni, później ewentualnie dzidzia.. wrr!

Cytat:

pytanie nr 2
Andziotku mój Antek namiętnie wsadza paluszki do buzi, ale przy jedzeniu nie.. tylko łapkę tak słoko trzyma na moim cycuszku, że się rozklejam czasem

Wkładki u mnie dawno posżły w odstawkę, nie mam potrzeby, nic się nie ulewa. W nocy nawet też już nie używam, śpię bez stanika i już koszuli nie karmię..

Chyba nawet stąd brały się moje wcześniejsze obawy, że mam mało pokarmu.. Ale jest okej, Antek dobrze przybiera, myślę, że się najada, bo nie ma płaczu po karmieniu, więc luzik

Całe opakowanie wkładek TT dałam siostrze. ma termin pod koniec października, więc przyda jej się i ma o jeden zakup mniej.

Cytat:
Dzień dobry
rzeczywiście dobre wieści!!
Stary 2011-08-30, 09:12   #2988
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
mamaoptymistka Ja tez zauwazylam Twa nieobecnosc Myslalam nawet o Tobie wieczorem

dziękuję
Camomile Tobie również dziękuję
Stary 2011-08-30, 09:15   #2989
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

tak lolcia okropnie wkurzajace! a niektórym nie wypada uwagi zwracac
ale dorosli ludzie powinni to wiedziec
smród papierosowy na rekach i beda sobie dotykac...wrr
Stary 2011-08-30, 09:16   #2990
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
sebek czasem wkłada palce ale mu wyciagam
chodze we wkładkach
cyce karmia oba na raz a czasem mam nadprodukcje i mi sie wylewa
a Ty chodzisz?
no właśnie ostatnio przestałam zakładać wkładki i nie leci nic,
dziś nawet spałam bez,
wkładam tylko jedną podczas karmienia do drugiego cyca, bo wtedy leci
ale pomiędzy jedzeniem już chyba raczej nie muszę,
zresztą nawet jak Gabi zaczyna jeść to trochę musi possać żeby mleko zaczęło lecieć,
a ona niecierpliwa i bywa że warczy na mnie ssąc cyca że nic jej nie leci, a jak zaczyna to błogi spokój się robi

Cytat:
Dzień dobry
za nockę,
może będzie już lepiej

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
andziot sorki że nie odpisałam, ale jakoś mi zeszło wczoraj
Żłobek tak publiczny, szukamy najtańszej opcji, niania odpada no i prywatny tez nie bardzo, ale wiem że do publicznego to graniczy z cudem więc szukamy znajomości
Czy któraś z Was do żłobka daje dzidzie?

Mi kończy się urlop 3 października no i po wybraniu zaległego wypoczynkowego w grudniu powinnam wrócić do pracy.
Troszkę się boje co to będzie.....
tak długo masz macierzyński ???
ja jeszcze nie liczyłam do kiedy ...
ale mam jeszcze 15 dni zaległego urlopu i cały z tego roku,

Zosie dałam do żłoba prywatnego,
psychicznie fajnie to znosiła,
nie było problemów,
ale jej zdrowie nieźle na tym podupadło,
wytrzymaliśmy pół roku i zatrudniłam nianie

Stary 2011-08-30, 09:21   #2991
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

andziot warczy?
u mnie jest najgorzej jak seba zassa i sie np zaksztusi bo za duzo mu leci misze go przez kolano a w tym czasie cyckiem sikam po całym pokojukomiczne to jest a jak sebie buzie opryskam to sie tak krzywi fajnie
Stary 2011-08-30, 09:23   #2992
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziotko Gabrysia jeszcze nigdy nie pchała paluszków do buzi podczas jedzenia a wkładek nie noszę już ok 1,5msc

anulka, już słoiczek? Ale czemu? Bo przecież Zosieńka już się nie rzuca, prawda? I ładnie przybiera? Jakoś się boję tych słoiczków.. Jak nocka?
I znów się potwierdza za faceci mają najlepsze pomysły na zabawe

agnieszka_pe, zmienił się oj zmienił... szok ! Tak myslałam, że będzie się angażował, bo gdy mieliśmy szczeniaka to też z nim się dużo bawił (ale porównanie, co hihi) no ale Gabryska całkowicie mu w głowie zawrociła. Chce jej kupowac 4
Domi już grzeczny w stosunku do Norbiego? Faktycznie Twoj Tż ma sporo tych przygód ze zdrowiem. Ale lekarza od pleców ? Aż karnet? Nie kumam

bzyczka próbuj kręcic nauczysz sie ! Serio. Przed slubem stawałam przed tv, oglądałam film i kręciłam i kreciłam.... teraz znów to bede robić

antropia; no ja coś moge o brzuszku powiedzieć Robiłam tak jak mi radziłyście. Kładłam na macie na brzuchu i grzechotkami nad głowa dzwoniłam. Również przykładałam lusterko z maty nie daleko od buzi i zaczynało grac więc MAlutka sie patrzyła. Ale nie torturuje jej leżeniem ciagłym bo tego nie lubi... Gdy zaczyna ssać łapkę to wyciągam po prostu
Super, że mama Ci pomoze !

Paulizia; a słyszałaś Słonko w oryginale tą kołysankę? Seweryn Krajewski ją śpiewa. Właśnie miałam pytać jak Twoja dietka
Podjęliście decyzję co do przeprowadzki Waszej ??

mamaoptymistka; super ze udał sie wypad !! JA też królika muszę nabyć KONIECZNIE no bo to mus przecież aby go mieć
Polecam równiez hula hop ale ten z bolcami lepiej daje czadu Ja tez sie przyłączam do utraty wagi Chetnie

Grazin; Kochana zobacz w tesco Lamaza po ile są, bo widzę, że przesylka 15zeta więc dużo to wyjdzie.. a w tesco wybór u mnie przynajmnie spory
Jejku jak ja chciałabym taki sen a najlepiej aby to rzeczywistosc była

82anusia; to popytaj proszę koleżanki ! Własnie Mangoo odezwij sie co do zlotu !

Lolka jak nie masz jeszcze hula hopa to kup sobie z tymi bolcami, od razu rozbija tłuszczyk a co do wkładania łapek to zawsze mówie, ze proszę umyć ręce
Tygrys z trzesącym tyłkiem hahaha suuuper

Spice, widziałam życzenia na FB !! Przepraszam, że nie podziekowałam.... Oczywiscie dziękuję

Dzien doberek

Gabusia na szczescie od taty sie nie zaraziła. Sama ją kąpałam a Tż robił "enterteiment" biegając dookoła wanienki z różnymi grzechotkami. Wesoło było.
Dzis wstałam przed 7 chyba pierwszy raz podczas macierzynskiego tak wczesnie! Małz musiał byc 8.30 w pracy i jakoś obudziłąm sie razem z nim.
A ja miałąm koszmarny sen !!
Byłysmy na diabelskim kole i Gabrysia wymsknęła mi się z rąk i wypadła z samej góry
Horror !!! Chciałam ją utrzymac ale nie dałam rady.. czułam jak mi się wyślizguje..
Lecę bo sie obudził MAły głod

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:24   #2993
Weredka
Zadomowienie

Muszę się pochwalić - kupiłam 4 paki Dadów za 19,99 za sztukę, nieźle nie ?? Zapas na razie mam.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:25   #2994
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Bry

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Co do zawieszek LAMAZE to nam wczoraj przyszedł tygrys z tej promocyjnej aukcji (Andziot dzięki za namiar !) ..

Tygrys super sprawa, fajny kulorowy z trzęsącym się tyłkiem, w momencie pociągnięcia za ogon..

Nawet fotkę wam mogę wkleić jaki teraz odpust ze sobą w wózku wozimy.. wszystkei kolory świata i Antuś happy hehe
Piotruś dostał takiego samego tygryska i jest nim cały czas zachwycony To jego najukochańsza zabawka
Chyba kupię mu jeszcze gąsienicę z tej serii.

Cytat:

pytanie nr 2
Chodzę cały czas. Bez przeciekałabym

U nas nocka, jak zwykle. Pobudka o 2 i 5, a potem zamiast spania aktywność
O 8 z bebilonem Pepe dostał niecałą miarkę kleiku kukurydzianego.
Mam nadzieję, że żadnych sensacji nie będzie
Zobaczymy, jak długą przerwę po nim sobie zrobi.
Jeśli będzie wszystko ok, na wieczór dostanie podobny zestaw

Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za życzenia, miłe słowa i komentarze w albumie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:25   #2995
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witajcie mamusie, wpadłam Was troche podczytac z tematu lipcówek-sierpniówek

Moja corcia urodzona 20.06.

Pozdrawiamy wszystkie pociechy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:30   #2996
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
A ja miałąm koszmarny sen !!
Byłysmy na diabelskim kole i Gabrysia wymsknęła mi się z rąk i wypadła z samej góry
Horror !!! Chciałam ją utrzymac ale nie dałam rady.. czułam jak mi się wyślizguje..
Lecę bo sie obudził MAły głod

chyba bym się mokra obudziła

Cytat:
Muszę się pochwalić - kupiłam 4 paki Dadów za 19,99 za sztukę, nieźle nie ?? Zapas na razie mam.
promocja była/jest czy co ????
też chce

Stary 2011-08-30, 09:35   #2997
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
super to dziś bardzo się cieszę że pospałaś, zabawkę Lamaze musisz kupić w ramach podziękowania za takie piękne spanie i zagadaj że już ma tak spać teraz.
hihi niech mu będzie, dostanie w nagrodę

Dziewczyny, odnośnie tych kleików jeszcze to konkretnie jakie dajecie dzieciaczkom? Chodzi mi o firmę. Te kleiki sypie się do mm?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:36   #2998
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
kurde czemu u mnie nie ma promocji na dady nigdy!? przeceiz powinna byc ogolnopolska promocja. fuck

daisy o matko... co za sen!!!!! u nas nie ma tesco niestety
szalona jestes! na prawde chciałabys znowu rodzić??????? w sumie Twoj poród to był pikuś w porówaniu do mojego.
dla mnie to była trauma
Stary 2011-08-30, 09:56   #2999
gosiek217
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Na początek - Siasiek thx ) wiesz ocb..

Plan na dziś - skoczyć do sklepu po hula hop - takie wnioski po wczorajszym podczytywaniu i nadrabianiu

I przy okazji - czy wasi znajomi, rodzina i inni ludzi, z którymi macie do czynienia też tak pchają ręcę dzidzią do wózka!! U mnie wczoraj byli znajomi i ledwo co do domu weszli już lecą do małego i macają go po brzuszku czy rączkach, tymi brudnymi łapskami - dowód widoczny na zdjęciu!
Wkładaja i biora na ręce bez pytania
Cytat:

u nas nocka fajna, pobudka o 6 pierwsza
takze spoko
ale za to mialam koszmary!!!!!!!!!!!!!
że RODZIŁAM
zaczeło sie od tego ze kapałam sie w wanience Sebusia
i odeszły mi wody
i pojechałam bo mialam skurcze co 7 minut
i takie przerazenie w oczach ze znowu ten bol bede czuła. i mi skórcze mineły ale główka była na wierzchu ale mi jeszcze usg zrobili i sie okazało ze drugi chłopiec

ja uciekam:P

no i co tam jeszcze
w sumid nic

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

niezły sen , mi się ostatnio śniło, że porwali mi Michała i jak zapłaciłam opku to go kurier siódemki przywiózł jaki paczkę

Cytat:
rano zawsze mam dobry

pytanie nr 2
pyt. nr.1 przy jedzeniu nie ale po i przed tak oczywiście.
pyt. nr. 2 chodzę cały czas bo jak nie to leciiiiiii i mam wzorki na bluzce.

Dzień dobry

na cytowałam się wczoraj i mi się delete wcisnął i poszło wszystko w d.upu.
jak wszyscy kręcą hula hopem to i ja zacznę ale od września
Daisy peeling rewelacja ale na sucho jeszcze nie próbowałam

a teraz proszę o pomoc młody ma od wczoraj taki katar , że co chwile odciągam fridą a on ciagle napływa juz nie wiem co mam robić płucze wodą morska , psikam na 3 x na dzień euphorbium i d.upa
co polecacie ???

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:56   #3000
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, odnośnie tych kleików jeszcze to konkretnie jakie dajecie dzieciaczkom? Chodzi mi o firmę. Te kleiki sypie się do mm?
jeśli ktoś nie chce podawać mm (bo takie mamy też są)
to można ściągać mleko z piersi i podawać z kleikiem

zazwyczaj jednak dodaje się do mm

TAKI i TAKI lub TAKI

czasem mamy też na wodzie robią

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-08-30 o 09:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości