Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 15:38   #3451
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Ale to chyba normalne, że wobec siebie jesteśmy bardziej krytyczni, niż wobec innych. No i taka samoakceptacja często dopiero z wiekiem przychodzi. Albo dzięki komuś, kto umie nam pokazać zalety i sprawi, że uwierzymy, że tak jest. Bo tak naprawdę, to z każdej części ciała można zrobić atut. Bo nie każdemu podoba się to samo, więc nigdy wszystkim nie dogodzimy. Ważne, aby dogodzić sobie.
Przekora, spróbuj podmalować brwi kredką w mysim kolorze, np. Golden Rose nr 306. Jest to dość naturalny odcień i nie powinnaś zrobić sobie nim krzywdy. Najpierw maluj delikatnie, żeby zobaczyć, w jakiej intensywności Ci najlepiej. Dzięki kredce możesz przedłużać lekko brwi, czy domalowywać braki, przez co brwi staną się wyraźniejsze i będą miały konkretną linię.
Wisienka_na_torcie - dziękuję i jeśli chodzi o kurs, to zapraszam do siebie Albo do kogoś, kogo wybierzesz, w każdym razie to fajna sprawa, bo niektórym się wydaje, że makijaż to godzina roboty i mega wczesne wstawanie. A gdy zna się odpowiednie triki i gdy ręka się wprawi, można wykonać makijaż raz dwa.
Stary 2011-08-29, 16:28   #3452
przekora
Zadomowienie

Dziękuję Ci, spróbuję Poszukam jej gdzieś "w mieście" i zobaczymy co z tego wyjdzie

Co do makijażu, to czasem zdarza się komuś "przerysować całość" i wcale tego nie widzieć ... Np. kiedy widzę dziewczynę, która specjalnie wyrywa całe brwi, a potem robi cieńką jak nitka kreskę - w jaki celu, nie mam pojęcia Albo mega rumieńce zrobione z różu, czy plamy z bronzera ... Sama ekspertką nie jestem, ale chyba kiedy patrzymy na siebie w lusterko to widzimy, że coś "jest nie tak"

każdy ma swoje zdanie - licz się z tym
każdy ma swój gust - pamiętaj

dziękuję

Patrycja - miło mi
przekora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:32   #3453
Rilla82
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to do końca etyczne, ale polecam mojego grupera na naukę niemieckiego, zwłaszcza osobom z Krzyków. Będziemy robić grupy na różnych poziomach zaawansowania, w różnych godzinach - z każdym będę się umawiać przed rozpoczęciem kursu, sprawdzać poziom i układać plan tak, żeby w miarę możliwości wszyscy byli zadowoleni.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:37   #3454
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przekora Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci, spróbuję Poszukam jej gdzieś "w mieście" i zobaczymy co z tego wyjdzie

Co do makijażu, to czasem zdarza się komuś "przerysować całość" i wcale tego nie widzieć ... Np. kiedy widzę dziewczynę, która specjalnie wyrywa całe brwi, a potem robi cieńką jak nitka kreskę - w jaki celu, nie mam pojęcia Albo mega rumieńce zrobione z różu, czy plamy z bronzera ... Sama ekspertką nie jestem, ale chyba kiedy patrzymy na siebie w lusterko to widzimy, że coś "jest nie tak"
Gorzej, gdy ktoś maluje się przy sztucznym świetle. Póki rano jest w miarę jasno, lepiej malować sie przy oknie, a gdy się ściemni, dobrze mieć żarówkę dającą białe światło. Dzięki temu widać wszelkie niedociągnięcia, których nie widać przy zwykłej żółtej żarówce. I potem jest efekt taki, jak mówisz Tzn. ja to tak tłumaczę, że to kwestia oświetlenia, bo mam nadzieję, że nikt sobie tego nie robi specjalnie, haha xD
Stary 2011-08-29, 17:25   #3455
mag_rat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
Gorzej, gdy ktoś maluje się przy sztucznym świetle. Póki rano jest w miarę jasno, lepiej malować sie przy oknie, a gdy się ściemni, dobrze mieć żarówkę dającą białe światło. Dzięki temu widać wszelkie niedociągnięcia, których nie widać przy zwykłej żółtej żarówce. I potem jest efekt taki, jak mówisz Tzn. ja to tak tłumaczę, że to kwestia oświetlenia, bo mam nadzieję, że nikt sobie tego nie robi specjalnie, haha xD
oj, ja często widzę dziewczyny na których widok chce mi się zapytać "czemu sobie to zrobiłaś?", zarówno jeśli chodzi o ubiór jak i makijaż. Albo buty! Ostatnio szłam sądową, przede mną pani sędzia z togą przewieszoną przez ramię - w "sukience" z tak cienkiej satyny, że bielizna się bardzo odznaczała i w szpilkach o tak zjechanych flekach, że wyginały jej się do środka. Ledwo szła, ale o dziwo doszła do sądu

Dziewczyny, na douglasie pl.douglas-shop.com jest super promocja dla nowych klientów - odejmują 40 zł od pierwszego zamówienia zamówiłam sobie zestaw kosmetyków isadory za całe 13,50 i żele pod prysznic za podobną kwotę, bo tylko za przesyłkę policzyło

mag_rat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:27   #3456
przekora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na douglasie pl.douglas-shop.com jest super promocja dla nowych klientów - odejmują 40 zł od pierwszego zamówienia zamówiłam sobie zestaw kosmetyków isadory za całe 13,50 i żele pod prysznic za podobną kwotę, bo tylko za przesyłkę policzyło
Dziękujemy za informację Popatrzę

dziękuję

Patrycja - miło mi
Stary 2011-08-29, 17:58   #3457
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mag_rat Pokaż wiadomość
oj, ja często widzę dziewczyny na których widok chce mi się zapytać "czemu sobie to zrobiłaś?", zarówno jeśli chodzi o ubiór jak i makijaż. Albo buty! Ostatnio szłam sądową, przede mną pani sędzia z togą przewieszoną przez ramię - w "sukience" z tak cienkiej satyny, że bielizna się bardzo odznaczała i w szpilkach o tak zjechanych flekach, że wyginały jej się do środka. Ledwo szła, ale o dziwo doszła do sądu
U nas jest jedna sędzina, która się - jak dla mnie - wspaniale ubiera. Klasycznie, prosto, elegancko i z klasą. Strasznie mi się taki styl podoba Staram się coś tam od niej podpatrywać, ale chwilowo nie stać mnie na wymianę garderoby

Co do malowania się - ja tego nie robię. I nie umiem i wolę rano dłużej pospać. Nigdy się nie malowałam - oczy miałam pomalowane może z 10 razy w życiu. Chciałabym zacząć, ale jakoś się obawiam próbować. Może kiedyś...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:16   #3458
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
U nas jest jedna sędzina, która się - jak dla mnie - wspaniale ubiera. Klasycznie, prosto, elegancko i z klasą. Strasznie mi się taki styl podoba Staram się coś tam od niej podpatrywać, ale chwilowo nie stać mnie na wymianę garderoby
A można zapytać , w jakim charakterze pracujesz w sądzie? Bo nie doczytałam na wątku. Pytam, bo sama raczej zwiążę swoją przyszłość z prawem i jestem po prostu ciekawa
Stary 2011-08-29, 18:21   #3459
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Pokaż wiadomość
A można zapytać , w jakim charakterze pracujesz w sądzie? Bo nie doczytałam na wątku. Pytam, bo sama raczej zwiążę swoją przyszłość z prawem i jestem po prostu ciekawa
Zwykła biurwa wykwalifikowana Jaką każdy może być...
Stary 2011-08-29, 18:41   #3460
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się gdzie mogę oddać plastikowe nakrętki? nazbierało mi się trochę, a nie bardzo wiem co mam z nimi zrobić.
np. na placyku na Niedźwiedziej

Cytat:
jak masz jakieś pytania, to wal ja skończyłam nasze kochane WPAiE rok temu

a co do tematu ubraniowo - makijażowego, to mój kolega zwykł mawiać "dziewczyny, kosmetyki są po to, żeby ich używać!"
riliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:52   #3461
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość

a co do tematu ubraniowo - makijażowego, to mój kolega zwykł mawiać "dziewczyny, kosmetyki są po to, żeby ich używać!"
O, to super, będę wiedziała kogo pytać. Ja na razie dopiero zacznę drugi rok, ale ktoś, kto już przez to przeszedł, zawsze się przyda. A mogę zapytać, co teraz robisz?

A mój Tż z kolei odwrotnie, nie znosi jak się maluję i zawsze wtedy oburzony pyta czemu nakładam to świństwo na "swoją śliczną buźkę"

Cytat:
Zwykła biurwa wykwalifikowana Jaką każdy może być...
Ej ej, nie mów w ten sposób. Nie każdy, na pewno nie każdy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 18:53   #3462
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
np. na placyku na Niedźwiedziej

Farciara, mi zostały jeszcze 2 lata wyroku...

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:00   #3463
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Farciara, mi zostały jeszcze 2 lata wyroku...
O , to widzę, że sporo nas tu
Stary 2011-08-29, 19:05   #3464
riliana
Zadomowienie

Cytat:
O, to super, będę wiedziała kogo pytać. Ja na razie dopiero zacznę drugi rok, ale ktoś, kto już przez to przeszedł, zawsze się przyda. A mogę zapytać, co teraz robisz?
aplikuję
Stary 2011-08-29, 19:08   #3465
przekora
Zadomowienie

Dziewczynki ,

gdzie we Wrocławiu można kupić dobrą i w miarę tanią szmatkę muślinową ? Jak żyję, tak o niej nie wiedziałam, a z racji, że na moje problemy skórne niewiele działa - chcę ją zakupić i sprawdzić efekt.

Może któraś z Was by doradziła, stawiam w zamian ... coś

dziękuję

Patrycja - miło mi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 19:10   #3466
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
aplikuję
Jej, zazdroszczę... ciężko było się dostać? Ja się okropnie boję, że nie będzie mi to dane, zwłaszcza, że znajomych prawników raczej nie mam...
W jakim kierunku aplikujesz, jesli można wiedzieć?
Stary 2011-08-29, 19:22   #3467
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Jej, zazdroszczę... ciężko było się dostać? Ja się okropnie boję, że nie będzie mi to dane, zwłaszcza, że znajomych prawników raczej nie mam...
W jakim kierunku aplikujesz, jesli można wiedzieć?
zeszłoroczny test był okropnie trudny :/ coraz więcej jest głosów, że taka tendencja się utrzyma, bo rynek się nasycił i nie potrzeba takiej masowej produkcji jak nabór 2009 - ale nie martw się na zapas, do czasu jak Tobie przyjdzie zdawać, może nie będzie już egzaminów albo jeszcze co innego wymyślą

ja jestem na radcowskiej, nie chciałam na adwokacką, bo nie chcę mieć nic wspólnego z prawem karnym, byciem obrońcą z urzędu i w ogóle byciem obrońcą w sprawach karnych

wtyki to na notariacie są niezbędne, na adw./r.pr. jak jesteś dobra, to sobie poradzisz, ja dostałam pracę po praktyce
Stary 2011-08-29, 19:26   #3468
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ej ej, nie mów w ten sposób. Nie każdy, na pewno nie każdy...
Oj ja to tak pieszczotliwie mówię No i niestety każdy może zostać
Stary 2011-08-29, 19:30   #3469
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
zeszłoroczny test był okropnie trudny :/ coraz więcej jest głosów, że taka tendencja się utrzyma, bo rynek się nasycił i nie potrzeba takiej masowej produkcji jak nabór 2009 - ale nie martw się na zapas, do czasu jak Tobie przyjdzie zdawać, może nie będzie już egzaminów albo jeszcze co innego wymyślą

ja jestem na radcowskiej, nie chciałam na adwokacką, bo nie chcę mieć nic wspólnego z prawem karnym, byciem obrońcą z urzędu i w ogóle byciem obrońcą w sprawach karnych

wtyki to na notariacie są niezbędne, na adw./r.pr. jak jesteś dobra, to sobie poradzisz, ja dostałam pracę po praktyce
Marzę o sędziowskiej, ale wiadomo, nie jest tak łatwo i coraz częściej myślę, że wybiorę jednak adwokacką. Ja z kolei chciałabym pracować przy karnym, szczerze mówiąc jest moim zdaniem najciekawsze , w ogóle interesuję się tą dziedziną, ale tak jak mówię, mam sporo czasu na decyzję.

Powiedz mi, o ile pamiętasz, czy sesja letnia na drugim roku jest rzeczywiście taka ciężka? Na razie udaje mi się bez poprawek, ale wszyscy tak narzekają na ten czwarty semestr

Tak generalnie, pisałam kiedyś na wątku dla studentek prawa i pamiętam, że chyba też się tam wypowiadałaś (kojarzę Twój avatar) i pytałaś nawet o jednego wykładowcę z naszego wydziału

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-08-29 o 19:31
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 19:46   #3470
riliana
Zadomowienie

Cytat:

Powiedz mi, o ile pamiętasz, czy sesja letnia na drugim roku jest rzeczywiście taka ciężka? Na razie udaje mi się bez poprawek, ale wszyscy tak narzekają na ten czwarty semestr
jeśli PMP jest z dr hab. A.K. to trzeba się nieźle przyłożyć ale tam jakieś zmiany w programie były, ja miałam PC cz. ogólna i rzeczowe, kk, pmp, PA i rodzinne chyba, dużo materiału i stąd trudność największa
Stary 2011-08-30, 07:04   #3471
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Marzę o sędziowskiej, ale wiadomo, nie jest tak łatwo i coraz częściej myślę, że wybiorę jednak adwokacką. Ja z kolei chciałabym pracować przy karnym, szczerze mówiąc jest moim zdaniem najciekawsze , w ogóle interesuję się tą dziedziną, ale tak jak mówię, mam sporo czasu na decyzję.

Tak generalnie, pisałam kiedyś na wątku dla studentek prawa i pamiętam, że chyba też się tam wypowiadałaś (kojarzę Twój avatar) i pytałaś nawet o jednego wykładowcę z naszego wydziału
Cytat:
jeśli PMP jest z dr hab. A.K. to trzeba się nieźle przyłożyć ale tam jakieś zmiany w programie były, ja miałam PC cz. ogólna i rzeczowe, kk, pmp, PA i rodzinne chyba, dużo materiału i stąd trudność największa
Yhym
Ale sesja zimowa i letnia na 3 roku też są baaaaaaardzo przyjemne.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-08-30, 10:40   #3472
feelin_soo_me
Zadomowienie

Witam

Ja ide teraz na 3 rok prawa na WPAiE. Wlasnie siedze i ryje karne, bo niestety poprawka Oby faktycznie przyszly rok byl przyjemniejszy... aaa... dopiero teraz zauwazylam ze to byl sarkazm...
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:01   #3473
Rilla82
Zakorzenienie

Feelin_soo_me, a ten mops z avka to Twój?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:52   #3474
zoila
Klientka w krawacie

Dziewczyny, dziś ze skrzynki wyłowiłam katalog Ikea 2012 . Spodziewałam się go dopiero we wrześniu

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2011-08-30, 12:54   #3475
paula-zla
Zakorzenienie

Ja swój odebrałam w zeszłym tygodniu

Miałam Wam wcześniej pisać, ale H&M w Magnolii rusza we wrześniu, a nie w sierpniu. Zresztą jeszcze dziś i jutro, mamy wrzesień
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:16   #3476
innuendo
Rozeznanie

mam pytanie- gdzie we wrocławiu w centrum, ew. krzyki zakupię mydła alepia, wie ktoś? szczególnie chodzi mi o laurie 70%.

o nie, dałam ciała, nie wiem, czemu wcześniej nie wpisałam w googlach. przecież helfy są we wro. żenada .

Edytowane przez innuendo
Czas edycji: 2011-08-30 o 13:20
innuendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:09   #3477
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś ze skrzynki wyłowiłam katalog Ikea 2012 . Spodziewałam się go dopiero we wrześniu
ja też chcę, ja też chcę. Co zrobić żeby go dostać??? Pomóżcie plisss, właśnie kupiliśmy mieszkanie, jakieś zarysy, koncepcje są ale wiecie.... taki katalog - rarytas to by się teraz ogromnie przydał

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:27   #3478
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
ja też chcę, ja też chcę. Co zrobić żeby go dostać??? Pomóżcie plisss, właśnie kupiliśmy mieszkanie, jakieś zarysy, koncepcje są ale wiecie.... taki katalog - rarytas to by się teraz ogromnie przydał
wrzucaja narazie do skrzynek, ale tylko na niektorych osiedlach... w sklepie ma sie pojawic 12 wrzesnia do odbioru
Stary 2011-08-30, 15:29   #3479
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
wrzucaja narazie do skrzynek, ale tylko na niektorych osiedlach... w sklepie ma sie pojawic 12 wrzesnia do odbioru
pewnie na psie pole nie dotrą ( no nic będę czatować 12 września a jak nie to zostaje wersja on-line ale tej nie lubię

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:23   #3480
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Feelin_soo_me, a ten mops z avka to Twój?
niestety nie, ale marze o takim
narazie posiadam labradora.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
pewnie na psie pole nie dotrą ( no nic będę czatować 12 września a jak nie to zostaje wersja on-line ale tej nie lubię
Dotrą, nawet do mnie dotarli a nie mieszkam we Wro
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości