|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i dobre wieści
![]() Ja też najgorzej czuję się wieczorem i też od ok. 17 zaczynają mi się mdłości. Spać chodzę ok. 22.00, bo już przestaje kontaktować, ale budzę się ciągle, bo ułożę się źle i mnie boli biust . Wstaję koło 9.00 i tak niewyspana. Zamiast wysypiać się, bo po narodzinach będzie jeszcze gorzej to tu takie coś .
|
|
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi ostatnio pani odjęła 0,2 kg ale to tylko dlatego że na okrągło chciała wpisać Bo moja sukienka którą na sobie miałam i tak pewnie więcej nie ważyła Chociaż wagą to ja się wcale nie martwie bo w sumie od kiedy dwie krechy zobaczyłam to jestem prawie 6 kg lżejsza (zaleta rzyganka) no ale teraz się trochę lepiej czuję więc pewnie pójdę do przodu juz
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie to przez nablizszy rok nie zamierzam przejmwoac sie czy waze 55(najblizsza mozliwa waga) czy 49(wymarzona - ideał do doścignienia) kg a najgorzej czuję się i rano i wieczorem.. najchętniej to bym przespałam te 3 miesiące jestem po prostu zdechła.. ciekawe czy mi choć buskopan pomoże bo mam dość biegania po domu z miską pod nosem a moj TZ ciagle mnie pyta czy dzis moze pryzpadkiem jestem w stanie posprzatac na balkonie nie ma zadnej filozofii bo trzeba miski zaniesc z balkonu do piwnicy i ogarnac ziemie z podlogi ale normalnie nie mam na to siły Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-30 o 09:15 |
|
|
|
|
#4025 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak Cię męczy kubusewa to pewnie trochę schudniesz, bynajmniej wszystkie moje koleżanki tak miały a potem "nadrabiały" hehe
Ja bym nie chciała przytyć więcej niż 12 kg od mojej obecnej wagi no ale zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
A mi głupia ginekolog wpisała 56,5 zamiast 59,5
...musiałam jej mówić, że się pomyliła a ona "taaaaak?? A rzeczywiście". No tragedia normalnie. Wczoraj z TŻ konsultowałam zmianę tej baby i powiedział, że mam racje, bo jemy też się nie podoba.Później by wyszło, że przytyłam 20kg ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- gosica502 powinno się przytyć od 10-12kg, ale ciężko jak ma się zachcianki. Mam nadzieję, że do końca ciąży dotrzymam wstręt do słodyczy .
|
|
|
|
#4027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może miała dzień wcześniej jakiś wyjątkowo ciężki wieczór albo noc i nie ogarniała ![]() No ja właśnie wiem że z tymi zachciankami później to jest różnie no ale trzeba mieć nadzieję
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzusio sliczny![]() Ja swoj dodam w czwratek. bo w czwartek mi ie zacznie 10 tydzien ![]() A tak w ogole to witam ![]() Kłuje mnie dol brzucha ciagle. Ale leze. wiec mzoe przejdzie. w nocy mi sie tak sexy chcialo ze masakra jakas! Tz chyba tez chciał bo sie wiercił i tulił i w ogole a on tak ma jak mu sie chce ze usnac nie moze i sie wierci No ale nie mozemy ja przytyłam całe 800 gram od poczatku ciązy a wydaje mi sie ze w brzuchu mam cale 5 kilo:P nigdzie indziej nie utyłam narazie.
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
gosica nie mam pojęcia co ona miała, ale nie podoba mi się. Pierwszy raz tu w Hiszpanii spotkałam taką dziwną lekarkę (pewnie dlatego, że to nie Hiszpanka).
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- prince_polo |
|
|
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie prince polo u nas też już dłuuugo dłuuugo szlaban. Jutro się zapytam lekarza czy przypadkiem nie możnaby juz go odwiesić no bo ileż można, tym bardziej że ochotę oboje mamy wielką... eh
|
|
|
|
#4031 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Włosy mam super, tak jak w poprzedniej ciąży I zdecydowanie mocniej się kręcą.Cytat:
Mnie po 3 miesiącach po porodzie zaczęły wypadać, ogólnie przyjmuje się, że to właśnie te 3 miesiące najczęściej są krytyczne. Cytat:
dopiero potem skumałam, że łoś ![]() Ale mojego nie przebijesz - moja mama była proboszczem i w tyłku rodzinę swoją miała, a dodam, że moja mama szalenie specyficzna - ani wierząca, ani ateistka, jest jakakolwiek religia jest całkowicie zbędna i mogłaby nie istnieć ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4032 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() witam nowe mamusie i gratuluję ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania, zauważyłam że w tym tyg bardzo dużo z nas ma takie mieć- taki usgowy tydzień ![]() anagat mi też bardziej wypadają włosy ale mam nadzieję że już niedługo to się zmieni ![]() ja też w piątek idę sama chociaż mój mąż bardzo by chciał już nawet kombinuje jak by się z pracy zwolnić.ładny i jaki spory. ja u siebie nawet juz zauważam ale daleko mi do twojego. Cytat:
nie martw się może na nast wizycie się okaże że już wszystko ok. my niby zakazu nie mamy ale i tak się trochę wstrzymujemy i nie szalejemy jak dawniej.
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
część dziewczyny
przez chwile miała przerwę od wizażu i teraz nadrabiam.... to co naskrobałyście i jeszcze troche mi zostało ![]() ja w zeszłym tyg. widziałam swojego malucha, który sę kręcił jak szalony zdjecie wstawiam, ale widać na nim niestety niewiele... 6 wrzesnia mam wyznaczone usg genetyczne, lekarz powiedział, że nawet na płytę mi nagra całe badanie. |
|
|
|
#4034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za odpowiednie podejscie, szkoda tylko, ze pijaczyna cie zwymyslal, ale z drugiej strony przynajmniej ty masz spokojne sumienie... ilez razy sie zdarza, ze ludzie przechodza obojetnie obok lezacego, niekiedy umierajacego czlowieka ![]() nie, nawet nie chcialam... stwierdzilismy z tztem, ze nawet jesli malenstwo mialo by byc chore, to teraz i tak nic sie na to nie poradzi, a ciaze tak czy inaczej bym donosila do konca ![]() ano jeszcze nie znam plci... moja gin nie ma w swoim gabinecie usg 3D, a malenstwo bylo tez zbyt ruchliwe , zreszta chodzi przeciez glownie o to, zeby skontrolowac, czy dziecko sie poprawnie rozwija ![]() A przy corze tez plci dowiedzialam sie najpierw w okolicach 20 tc, wiec az tak mi sie nie spieszy... no i jak by nie bylo to w okolicach marca tak i tak sie dowiem, czy to chlopiec, czy dziewczynka ![]() Cytat:
Powiem Ci, ze tak wlasnie jest w Niemczech. Niby ciezarna jest pod wyjatkowa ochrona, ale jak pracodawca jej robi numery to musi niewiadomo jak na glowie stawac, zeby wywalczyc swoje prawa ![]() fajny ![]() i za wizyteCytat:
![]() A z waga to mam podobnie. Przytylam na razie tylko 0,8 kg, ale spodni juz dopiac nie moge, czasami juz wskakuje w ciazowe ![]()
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
agnes99 faktycznie niewiele widać
. Masz małego sportowca w brzuszku .
|
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
za wszystkie dzisiejsze USG! Dziewczyny za mnie tez poprosze Wlasnie dzwonili ze szpitala ze mam przyjechac na 15:10 a nie na 16. Mam do tego szpitala 2godz drogi wiec musze wyjsc z pracy jeszcze wczesniej. Dobrze ze nie mam z tym problemu. ![]() Boje sie okropnie ze jak pojde to mi powiedza ze serducho nie bije. No normalne to jest moj najwiekszy koszmar. Ech... |
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moim koleżankom to nic się rozm. palców nie zmienił mimo że kg im zostały... I obawiam się że znowu przyjdzie mi uzupełniać garderobę i zmieniać pieścionki...Niby nic...co za problem dać do złotnika na przeróbkę ale 1 przeróbka u mnie to od 15-25zł+nowa garderoba, to latanie załatwianie, kupowanie A jak teraz znów w ciąży przybędzie mi 20kg i po porodzie zostanę z wagą 70kg?? To będzie już przytycie w ciągu 3-4l o 12-13kg! Kurcze a kuzynka mojego męża to 2 dzieci urodziłą i jest szczupła jak top modelka Wcześniej miałam świadomość żę waże więcej ale czułam się lekko a teraz czuję się taka jakaś napuchnięta, założę się że to przez moją dzidźkę Urwis jedenCytat:
przy 1 ciąży do 3 miesiąca włącznie nie utyłam nawet 1 kg...aż chcieli mnie dać na podtrzymanie ciąży...A potem jak się rozszalałam to dobiłam do 80kg na tydzień przed porodem(ostatni tydzień przed porodem mój organizm chyba nabrał wody bo wcale dużo nie jadłam a utyłam 5kg w tydzień)
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze, zycze powodzienia Cytat:
Ale glowa do gory, jak juz bedziemy rozpakowane to zaczniemy wspolne odchudzanie. Po pierwszej ciazy znalazlam fajna dietke i fantastyczne cliczenia na brzuch, dzieki ktorym w ciagu 2 miesiecy moj rozciagniety flaczek wciagnal sie i wyrobil do ksztaltow sportsmanki ![]() zreszta tez wcale nie musi byc, ze tak duzo przytyjemy w tej ciazy. Pamietam moja kuzynka podczas pierwszej ciazy duzo przytyla i potem byla taka sobie pulchniejsza, a w drugiej ciazy bardziej sie pilnowala i teraz jest znow super laska ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-08-30 o 10:37 |
||
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam znajomą, która po urodzeniu bliźniaków wygląda jak modelka
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No tak przytulanki moga byc, ale nam sie chce konkretnego sexu ile mozna sie dotykac tylko![]() JA w spodnie sie tez nie mieszcze juz. tzn mieszcze ale nie dopinam. Wiec niby to 0,8 tylko a jednak zddaje sie jak by było więcej
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno one sie tak kręcą bez opamietania w tym wieku żeby tylko z tego jakies adhd nie wyszło
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-30 o 10:57 |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rana to mam wstręt do wchodzenia do kuchni, nie ważne, że jest posprzątane to mnie i tak jakoś nie dobrze się robi, ze na zatkanym nosie chodzę po tej kuchni. ![]() za dzisiejsze wszystkie wizyty!
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam bardzo, bardzo mocno
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Konto usunięte
|
Agnes luzik, ma miejsce to się kręci
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
gucia6
![]() ![]() klask i:cudnie!---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
,a tak to sie szamocze po łozku jakbym na grochu miała usnac. Strasznie to meczace
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za kciuki kochane
ja przytylam teraz 2kg. Czy w gornej granicy normy (bo mozna tylko 1-2kg przytyc w 1 trymestrze) Dzis zaczelam 13 tydzien. Czyli za tydzien 2 trymestr Moja mama ze mna w ciazy malo przytyla i tyla ronowmiernie. Czyli troche w 1 trym, wiecej w drugim, najwiecej w 3 w sumie 12kg. Wiec ja mam nadzieje ze bedzie podobnie
|
|
|
|
#4047 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))no kurcze całe 800gram ...a czujesz sie taka "spuchnieta"?. bo ja niby nic nie przytylam,a jednak czuje sie taka napmpowana jak boja na wodzie ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
bedzie dobrze mooooocno trzymamy kciuki mocno.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
)))))))))))))))) klask i: moze rosnie mały sportowiec
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Wpadłam tylko na sekundę Byłam przed chwilą na zakupach w lidlu i kupiłam sobie spodenki ![]() na moj brzuszek ![]() Co prawda jest młodziutki ale już sprawia mi problemy garderobiane, dlateog pozwoliłam sobie kupić, zwłascza, że spodnie kosztowały koło 15 zł Licze na to, że będą mi długo służyć ;D Wreszcie nie muszę wciagać brzucha .. bonie ma rozporka |
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze ze tylko 800gram
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam znowu nadrabiania
ale to zaraz Jestesmy po wizycie, wszystko w porzadku slodko kamien z serca niesamowity A oto moj maluszek :
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Co do wagi to na mojej jestem cięższa jakieś 0,5kg. Dziś idę na USG (trzymajcie kciuki) więc też będą mnie ważyć, tylko tam nie odejmują wagi ubrania 

. Wstaję koło 9.00 i tak niewyspana. Zamiast wysypiać się, bo po narodzinach będzie jeszcze gorzej to tu takie coś

za odpowiednie podejscie, szkoda tylko, ze pijaczyna cie zwymyslal, ale z drugiej strony przynajmniej ty masz spokojne sumienie... ilez razy sie zdarza, ze ludzie przechodza obojetnie obok lezacego, niekiedy umierajacego czlowieka 

bedzie dobrze