|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana.
Przyszłam sie tylko przywitać. Za bardzo nie mam o czym pisać. Tzn Musze napisac dla Was Moj opis porodu ale to jak Bede miała wiecej czasu. Niedługo moja kruszynka sie obudzi i bedzie głodna. z godziny na godzinę poznajemy sie bliżej. Coraz większa przyjemnosc sprawia mi opieka nad nią. W ogóle nie podejrzewalam ze mam w sobie tyle uczuć macierzynskich. A jednak są i w tej chwili Juz nie wyobrażam sobie ze jej mogłoby nie byc. Rozumiem teraz wszystkie matki-histeryczki. |
|
|
|
#812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Wiecie co, moje dziecię nie miało jeszcze obcinanych paznokci? nie da się jej. Bo nie śpi wiecznie, a jak próbuję to się budzi. W nocy jest za słabe światło u niej w pokoju. Dzisiaj na spacerze spróbuję. W sumie i tak ma krótkie, ale już się drapie. Nad oczkiem ma czerwone. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepiej by było, gdyby miał możliwość zostać sam cały dzień z Leną i Filipem, posprzątać dom i zrobić obiad. Wtedy by się przekonał jak jest Ci ciężko. Skoro jego rozrywką są ryby, i to dość często, Tobie też się coś należy, wyjście do koleżanki czy gdziekolwiek z domu aby odpocząć. Nie wiem co Ci poradzić, ale doskonale rozumiem Twoje położenie. Próbujcie kiedyś na spokojnie pogadać. Cytat:
12 godzin od momentu regularnych skurczy co 2 minuty...Pralkę mam ładowaną od góry, bo łazienka też mało ustawna i wąska. Whirpoola. Polecam, nam się narazie nic nie dzieje, chociaż często przeładowuję..zamiast 3kg to walę i z 5...ale fajne ma programy i możliwość zmiany programu w dowolnym momencie prania. Wczoraj już nie miałam siły dopisać. U lekarzy: ( o ile to kogoś interesuje )usg nerek: poszerzenie miedniczki zmiejszyło się z 9mm na 5 laryngolog: nic nie widzi w nosie niepokojącego. Wad budowy nosa typu krzywa przegroda itp nie ma. Gardło i uszy ok. Ale jak zwykle jak jesteśmy u pediatry czy u laryngologa to ładnie oddycha, a znowu w nocy był dramat Między usg a laryngologiem musieliśmy godzinę czekać, na poczekalni gorąco, ale Sarka dzielnie zniosła, choć spocona i ciągle piła. Na rękach non stop, trochę na przewijaku poleżała. Do tej pory odwiedziliśmy takich oto lekarzy: -pediatra-3x -hematolog -chirurg -laryngolog -radiolog i w czwartek znowu chirurg bo pępek nadal siedzi. Dzisiaj w nocy się kręciła bo nos zatkany. Odessać nie da się nic, a słychać że jej siedzi. Nerola czy zaneta kiedyś pisałyście że plecka trzeba czymś nacierać i inhalacje robić? |
|||||||
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Paticzku z tymi instrumentami to było tak ze Przez wagę Wiki rozwarcie prawie wcale nie postepowalo. Od 11 w dzien we czwartek z 3 cm zrobiło sie do godziny 20 raptem OK 5 cm. Skurcze miałam takie ze Juz nie wyrabialam. Chodziłam po ścianach. A dodam ze bez wód od 5 rano Juz byłam. W koncu powiedziałam żeby mu epidural dali. Zabrali mnie na inny oddział i tam dostałam epidural i oksytocyne. Od 21 w czwartek do 6 rano w piątek rozwarcie sie zrobiło na 10 cm i mogłam zacząć przec. Ale ni cholery nie szło. Jak siedziała tak siedziała. A Juz minęło ponad 24 godziny bez wód. W koncu zabrali mnie na sale operacyjna i powiedzieli ze spróbują instrumentami a jak nie to cesarka. Udało sie z instrumentami ale gdybym wiedziała co z nią zrobią to blagalabym o cesarke tylko po to by jej tego zaoszczędzić. Tak to mniej wiecej wyglądało.
Ja tez moge sie pisać na kategorie najdłuższy poród. W karcie mam 19 godzin wpisane. A tak naprawdę skurcze miałam i to dość ostre 48 godzin przed porodem. Ale warto było. Jak zagladam do lozeczka i widzę moja kruszynke jestem w stanie jeszcze raz to przeżyć. Dodam jeszcze ze Wiki urodziła sie w nie najlepszej kondycji. W 1 i 5 minucie dostała odpowiednio 2 i 5 pkt apgar. Także dobrze z nią nie było. |
|
|
|
#814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
tez tak macie Cytat:
sa pralki 45cm na szerokosc, a wchodzi 8kg prania, wiec to super rozwiazanie. Ja jakos za tymi od gory nie przepadam, choc nie mialam nigdy ![]() Cytat:
tylko wyparzony do szpitala. Kupilam elektryczny taki jak mi dali w szpitalu.
|
|||
|
|
|
#815 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja brałam cilest ale moje libido było prawie zerowe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brumek za pierwszy tydzień ![]() A my dziś na szczepienie
|
|||||||
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane mamusie
u nas PIEKNA NOCKA, Szymus spał od 21 do 4:15 , potem kolejna pobudka o 7:30 ale już bez snu po jedzeniu ![]() ![]() wczoraj bylismy z wynikami usg główki u neurologa no i ze względu na te zmiany w mózgu musimy rozpocząć rehabilitację bo one powodują asymetrię i lekkie napięcie mięśniowe. Lekarka twierdzi że szybko powinniśmy się uporać i taka mam nadzieję no i za 2 m-ce znów usg główki. Również z tego względu będziemy się chyba wstrzymywać ze szczepieniem aż do kontroli główki. Marinko ja też jestem dumna z Igorka dla niego no i super że nasze finiszujące mamusie wracają już do domków z maluszkami swoja droga to prawda że nasze dzieciaczki są NAJŚLICZNIEJSZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-30 o 10:37 |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Patik , tak Nerolka mi poleciła inhalacje z rumianku. Trzymam mała na nodze ona na brzuszku pod jaj buzka miseczka z rumiankiem - w takiej odleglosci aby jej nie oparzyc i oklepuje a ona wdycha rumianek. Psikam woda morska i odciagm frida - czekam az psiknie choc nie zawsze to robi wtedy te kozy sa blizej i frida idzie lepiej i masz majerankowa pod nosek aby jej sie lepiej oddychało.
Jakie miałyście objawy skazy białkowej? pisze jedna reka |
|
|
|
#818 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za udane karmienie.Oczko też mieliśmy zaropiałe, podobno bardzo często to się zdarza. U nas przemywanie sola fizjologiczna pomaga, ale potem znowu wraca i jutro idziemy na szczepienia to się zapytam czy kropelek nie powinnam użyć. Cytat:
Mnie też bardzo wkurzają pytania o karmienie piersią. jak mówię ze nie to tak dziwnie patrzą i muszę każdemu całą historie opowiadać, a nie była ona dla mnie lekka. Strasznie tego nie lubię Cytat:
Cytat:
Niech szybciutko odzyskuje siły. Cytat:
za pierwszy tydzien!!!Cytat:
Oj nie masz lekko. Dla mnie tylko dziwne jest to jego wędkowanie, ja rozumie ze on też chce sie odstresować po całym tygodniu pracy, ale Ty przecież tez nie masz lekko. By mógł chociaż właśnie w te weekendy poświecić czas dla rodziny, no i żeby Tobie pomóc. A z ryb na ten czas powinien zrezygnować. ale jak to mu przetłumaczyć Ja mam pralke Mastercook PDT-1236 jest bardzo z niej zadowolona. Jednym z wielu plusów jest opisówka funkcji na pralce, która jest po polsku, i wszystko jest opisane słownie a nie tylko symbolem zaznaczone. POLECAM!!! mamy ja rok i jest super.
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Brumeczku GRATULACJE 1 TYGONIA :d:d
a my karmimy zawsze przed kąpielą bo odwrotnie to chyba każda z Was by go słyszała , tak by się darł z głodu. Zanka kurcze nie wiem jak pomóc, ewidentnie jest mu wygodnie zasłaniac sie pracą i juz . I niestety obawiam się że może być cięzko go zmienić bo się przyzwyczaił że tak mu wolno. Ja mojego TZ od razu "goniłam" do roboty chociaż On sam z tych co potrafia i chca w domu wszystko robić. Dla mnie powiedzenie "jak wychowasz tak masz" jest w 100% słuszne ![]() ![]() a dziewczyny która zainteresowana pojemnikami na pokarm z aventu-nie używane????
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-30 o 10:07 |
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy nie ulała, spała grzecznie 24,3 i 7.
Zjadła z rana, odbiła , kładę na wznak - kwasi się, język wyciąga jakby jej coś przeszkadzało, odbijamy -> serek. Ok 1 h bawimy się, obserwujemy, rozmawiamy. Kładę na wznak - kwasi się, mieli językiem. Odbijam to tyko sobie bekła. Jeszcze obserwujemy , rozmawiamy i czkawka. Daję do piersi - napiła się i serek. Odbiła. Leży na kolanach to nie wiem czy jej się ulało, czy to było coś innego. Leżąc na kolanach wszystko co wyleciało jej z buzi to poleciało na moje kolana i na sofę... Czemu za każdym razem po jedzeniu ulewa serkiem ? Niby to dobrze, ale widzę że ją to męczy, wiem że kwas itd. W ogóle po każdym jedzeniu robi takie miny, jakby jej coś nie pasowało w buzi, a wcześniej tak nie było. A leżenie na wznak mimo odbicia to tylko kiedy zaśnie. Obserwuję nadal... |
|
|
|
#821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiedzieli w końcu od czego się tak zrobiło? Może to jakieś silne uczulenie na np. detergenty?Cytat:
Cytat:
A o pralkach mogę powiedzieć tylko tyle, że jestem zakochana w modelach Siemensa. Ale już o konkretnej ładowanej od góry się nie wypowiem. Tyle, że ufam tej marce. Są ładne i świetne Cytat:
Chodzi mi teraz nawet nie o ból porodu, tylko o ten niepokój o małą. Tak malutko punktów to brzmi strasznie dla młodej mamy Dobrze, że tak się pięknie wszystko skończyło Zanka - a przy Filipku mąż tez nie pomagał wcale? A u nas nocka przespana Aż za bardzo Mały zjadł wieczorem o 22 ale bardzo mało, a potem o ... 3.30!!! I to nie mogłam go żadnymi sposobami dobudzić. Godzinę go torturowałam, żeby zechciał buzię otworzyć. Possał w końcu, zasnął prędko i wstał na kolejne jedzonko (już z własnej woli) o 8.00 ![]() I normalnie nie jestem panikarą i wolę dać dziecku pospać, skoro ma ochotę, a nie budzić, bo tak zalecają książki (w końcu to nie mała maszynka tylko człowiek!), ale TYLE godzin to już chyba za długo... Prawie 6, a biorąc pod uwagę ile zjadł tym ostatnim razem wieczorem posiłek, to bardziej 8 h, bo takie ssanie prze 3 minuty, to trudno uznać za posiłek...
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a od kiedy zaczął jeździć na ryby ?!
mam kolegę który po urodzeniu dziecka znalazł sobie swoje hobby - ryby. Widzę, że ma właśnie podejście: kura domowa i broni się pracą... Dobrze, by było aby go zostawić na 1 dzień z dziećmi ! Na głęboką wodę, niech zobaczy że siedzenie w domu to nie taka sielanka !! Patik a jak u Ciebie z Tż ? Cieszę się ogromnie, ze mój mnie rozumie. Zadeklarował się, że w pt zostanie z mała i mam jechać w miasto, do fryzjera, na zakupy ,żeby sobie coś ludzkiego kupić. Cieszę się że rozumie mnie kiedy mówię : że mam dość wielu "dobrych rad". Cieszę się, że rozumie mnie że jestem zazdrosna o mała. Mój mąż w sumie zawsze powtarzał, że nie chciałby aby jego żona była typową kurą domową, że woli mnie w wersji bizneswomen On w ogóle cieszy się, że będzie mógł zostać z mała sam na sam. Muszę iść torta zamówić i ciasta. Do księdza zadzwonić. Pesel w ogóle muszę odebrać :| a wiecie, że dziś mi się nic nie chce !! Okna wypadałoby umyć, ale zapowiada się chyba na deszcz Jak wygląda śluz w koopie ?! |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja tak na szybko póki co w dobrym humorze Brumek gratuluje 1 tygodnia Zanka biedactwo mój chłop też nie lepszy jeśli chodzi o opiekę nad małą. Carmela rozwalilaś mnie tym schabowym Stronczek śliczna niunia, a ranki szybko się zagoją AAAAAAAA i muszę się pochwalić Jak to powiedziła w filmie Kargul "Nadejszła wiekopomna chwila" wczoraj było teges-śmeges Nie zdążyłam dojść do gina ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek tak się zastanawiają Twoje godziny karmienia ?
22 ? to o której kąpiecie małego ? macie jakieś godziny czy po prostu jak nadejdzie na to czas ? Ja zastanawiam się właśnie czy nie zacząć kąpać mała wtedy kiedy np idziemy spać...---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- NAJWAŻNIEJSZE !! Moja królewna dziś ma miesiąc ![]() Musimy zdjęcie zrobić
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja cały czas zapominam wstawić Pana Brzucha PO A więc oto on, 3,5 dnia po porodzie.
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumek za pierwszy tydzień. My kończymy tydzień dzisiaj o 17.00 .Patik za wizyty.Dziewczyny, czy Wasze maluszki też tak długo wiszą na piersi? Moja wczoraj od 21 do prawie 2 nad ranem. Co prawda wynagrodziła mnie później snem do 8 rano, ale mimo wszystko to chyba trochę za długo? Jak wprowadzić ten prosty plan? |
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, dopiero teraz doczytałam! No to wielka rocznica dla Was BRAWO EMILIE!!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() A co do drugiej części to nieźle mnie zaskoczyłaś Ale jak to jest, dziecko cały czas ssie? Śpi w międzyczasie? Bo przecież nie je tyle czasu...
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde ja coś robię źle
O 2giej okazało się że mama nie potrafi dziecka ubrać, bo był osikany na plecach Nie chciałam czekać do następnego karmienia, tym bardziej że się kręcił i zabrałam się za przebieranie. Płacz był niemiłosierny i skończyło się wcześniejszym jedzeniem i usypianiem na rękach. Myślałam, że jemu przeszkadza ten przesikany pampek ale to nie o to chodziło, bo się strasznie spinał.Następne jedzenie było o 6tej i też zasypiał na rękach. A czemu??? Bo się spina a ja nadal nie wiem czemu. Widzę, że coś mu przeszkadza, że mieli językiem, troszkę ulewa i tak jakby się zapowietrzał. A przecież odbijam go po karmieniach. To czemu zawsze po dwóch pierwszym butlach zasypia jak anioł, a dwie następne kończą się na rękach??? Beatka ja mam pralkę CANDY GOY 105 DF z wersji SLIM. Sama chciałam ładowaną od góry, ale jakoś mnie nie przekonała i kupiłam normalną ale wąską. Mam ją jakieś 3 miesiące ale na razie jestem zadowolona. Mimo że jest mała, jest dość ładowna bo bęben jest szeroki. Ma fajne programy . Dziś idziemy na bioderka. Mam nadzieję że będzie ok
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-08-30 o 10:05 |
|
|
|
#831 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() [QUOTE=brumek;29069970 Ale przy karmieniu piersią nie ma mowy o takich pigułkach jak np. yasminell ![]() I jeszcze mam pytanie. Takie raczej z ciekawości niż wielkiej potrzeby Jak kąpiecie dzieci wieczorem, to karmicie je przed czy po kąpieli? I w jakim odstępie czasowym mniej więcej?[/QUOTE]1. wiem wiem kochana, ale Beatka karmi MM 2.Ja karmie przed kapiela, nawet chwile przed, ale nie do całkowitego dojedzenia.dzieki temu kapiel przesypia, przy ubieraniu nie krzyczy a po wszystkim ja dokarmiam i na ogol ladnie zasypia kolo 22, a kapiemy po 20 ![]() Cytat:
jak mnie M. doprowadzil do granicy cierpliwosci to zrównałam go z ziemia ze tak powiem. posypało sie duzo epitetow, usłyszał z to jego za*** obowiazek, i takie tam i ze albo zacznie sie zachowywac jak ojciec i dorosły człowiek albo zabieram dziecko i wracam do domu i on zamiast pracowac na swoje przyjemnosci bedzie tyral na alimenty a dziecka szybko nie zobaczy bo nasze rodziny sa daleko nie był to monolog na poziomie, bo ostatni taz tyle wulgaryzmow na raz wypowiedziałam w wieku 15 lat i nie dałam mu tez dojsc do słowa, bo wtedy skonczyłoby sie kłutnia. tak czy inaczej od tego czasu mi pomaga jak tylko jest w domu a jak widze ze sie krzywi pod nosem to sprowadzam go na ziemie. teraz nawet pyta czt moze wyjsc do kolegi a i tak wychodzi wieczorem jak dziecko usypia.. jak w miedzyczasie Mała zacznie płakac to tlefon i ma 20 min, na powrot![]() wiem, ze to moze malo dorosle i dziecinnie, ale ja potrzebuje pomocy a z nim inaczej sie nie da Cytat:
w reszcie nie mam szans![]() Cytat:
Cytat:
![]() przepraszam ze bez polskich znakow i mało składnie, ale ja jak zwykle jedna reka opruje
|
||||
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mama 10 dzieci, kobieta ideał, doświadcza przeciekających pampków. Więc koniec z mysleniem, że coś tu jest Twoją winą! Od zaraz!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko że czasem, mimo tego intensywnego ssania i przełykania, je 20 minut, bez przerwy choćby na 1 oddech czy minutową przerwę
|
|
#833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ida kończy spanie, więc odpisuje na tyle ile dałam radę przeczytać...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do drugiej sprawy, u nas nie ma reguły. Rytm wyznacza Ida, zależy o której się obudzi, jak długo jest aktywna i czy jest głodna. Robimy tak, żeby wszystkim nam było dobrze. Zdarza się karmić przed, albo po. Przyznam, że nawet, jeżeli jest karmiona przed, to często po daję jej tylko odrobinkę jeżeli wykazuje chęć do ssania, bo to ułatwia zasypianie. Zauważyłam, że najlepiej jest jednak najpierw wykąpać, a później w całości nakarmić, ponieważ szybciej zasypia. |
||||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz na spaniu zraz na poczatku, a potem juz zawsze jak lezala zrelaksowana po kapieli i nie była rozkrzyczana tylko spokojnie obserwowała i przysypiała powoli - przeważnie zanim skonczyłam obcinac to zasypiała własnie mam upatrzonego Whirlpoola 5kg i Polara 5,5kg o podobnych parametrach i cenie - obie po 999zl z neonecie super że badania nereczek wyszły pomyślnie
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Brumek pod wieloma Twoimi postami mogłabym się podpisać
Ja też miałam szybki poród (może uda mi się kiedyś go opisać), jeszcze na sali porodowej stwierdziłam, że tak to ja mogę rodzić![]() Patryk od początku wiedział jak się przyssać (Mąż nazywa go Ssawką ). Też zrobił mu się odcisk na górnej wardze, ale już zniknął Z oczkiem też już przerabialiśmy - nam wystarczyła sól fizjologiczna.Mój mały jednak miał trochę przedłużony pobyt w szpitalu (8 dni siedzieliśmy), bo za dużo spadł z wagi i jeszcze antybiotyk przez dwa dni dostawał. W szpitalu troszkę go dokarmiali MM (nawet smoczka uspokajacza ssał, a teraz się nim krztusi i wypluwa), ale on i tak woli cyce mamy. Nie zniknęła też moja laktacja. Zreszta pani od laktacji powiedziałą, że w gruncie rzeczy to nie taka prosta sprawa, bo inaczej Afryka by wymarła. Uwielbiam karmić piersią Wczraj byliśmy u pediatry i mały w ciągu dwóch tygodni przybrał na wadze 600 g ![]() Zanetaa u na też problem z ulewaniem. Myślę, że to z powodu łapczywego jedzenia i tego, że bardzo trudno nam się odbić po jedzeniu. Czasem nawet przez 15 minut nic... DaKaro mój też potrafi bardzo długo wisieć na cycu, zwłaszcza wieczorem. Ale teraz przynajmniej śpi w nocy po tym 4-5 godzin (pierwszy raz, gdy tak długo spał, to myślałam, że jest chory)... A jeśli chodzi o karmienie, to ja muszę przed kąpaniem i po, bo na głodnego nie da rady... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-08-30 o 10:57 |
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
CrazyMachine Dzieki za Odp. Ja sie Wlasnie zastanawiam nad kupnem tych nakładek. Pokazywalam Juz trzem poloznej ta moja pierś. Jedna stwierdziła ze Wiki nie umie ssac ?? Lewa umie a prawa Juz nie umie? Dziwne. Reszta poprostu przycisnela mi ja na sile do piersi i zmusiła do ssania. Chwile pociumkala i Juz. Rozlozyly ręce. Jeszcze inna powiedziała ze mam zla pozycje przy karmieniu. Gdyby była to wina złej pozycji to by z lewej nie jadła tez.
Zostały mi te nakladki tylko. Jak to nie zadziała to chyba Bede musiała ściągać z tej prawej i podawać z butli. Za Chiny nie zrezygnuje z karmienia własnym mlekiem. |
|
|
|
#838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Aha i jeszcze jedno, polecam na początku przed karmieniem rozmasować porządnie pierś. Wówczas mleko szybciej wypływa i maluch się nie denerwuje. Uważam, że na początku kiedy uczy się ssania to ważne. Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-30 o 11:12 |
||
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu musiałaś? nie ma rąk?! Cytat:
Jem odbijam, mieli językiem. Ach... |
||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie marudzenie, postekiwanie i popłakiwanie to norma, a może po prostu Dominik z wieczora jest bardziej zmęczony a rano już wyspany i dlatego zasnąć nie chce tak łatwo?kurcze no właśnie slim tez braliśmy pod uwagę ale przy ładowanej górą więcej miejsca by było w łazience więc pewnie na tę z załadunkiem od góry się zdecydujemy. Ale dzięki za opinię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

dziś własnie miało być karmienie po kąpieli a ona mi zasnęła po kąpaniu jak jej paznokcie obcinałam... znowu
no ją normalnie obcinanie paznokci usypia
przeciez schabowego w butelce nie podajemy
sie rozpakuje rozpoczniemy debate nad przyznawaniem tytułów 
no chyba że Brida mi koknurencje zrobi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i się waham czy te z załadunkiem od góry się sprawdzają
12 godzin od momentu regularnych skurczy co 2 minuty...
)
zębole

Poczytałam, że to norma i po prostu częściej przemywać solą fizjologiczną i że w ciągu 2-3 dni powinno przejść. Ale bidulek taki "zaklejony" z tej jednaj strony