|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() To trzymam my na bilans dopiero we wrześniu idziemy,bo lekarka jest na urlopie ![]() Cytat:
![]() No,osa ![]() Cytat:
My do niedawna też nie mieliśmy ![]() U nas pobudki były,między 23 a 1 w nocy tej nocy np.od 4 rano ciągle przez sen było nie,nie-nie wiem,czy w nocy przeżywa,to co wydarzy się w dzień ![]() ![]() Zapomniałabym pięknie się prezentujecie z Zosią Cytat:
Cieszę się,że Kubuś lepiej sypia ![]() Bartoś też długo miał takie nabrzmiałe,rozpulchnione i jak zaczął nagminnie palca do buzi wkładać,dłubać tam,to właśnie wtedy zauważyłam,że kawałek piątki jest już na wierzchu Bałam się jak nie wiem ![]() U nas też różnie raz lepiej,raz gorzej,z różnym nasileniem ![]() Doczytałam,że Kubuś ładnie Ci mówi .Dzień dobry |
||||
|
|
|
#722 |
|
Ola-Unhola
|
Czesc sylko
![]() Ja też muszę iśc na bilans, teraz jestem w domu, więc łatwiej, ale wiem, że to wiąże się z zaległą szczepionką...
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tzlko sie witam bo Młody wariuje
![]() Angy z Zośki słodki pulpecik sie zrobił I Ty mówisz że Ona niejadek !!!Chyba jesień już do nas zawitała:-( Szaro, wietrznie i zimno. A mieliśmy z Alanem jechać z małżem do jego pracy, bo tam obok taki fajoski plac zabaw jest, ale zrezygnowałam własnie przez pogodę i pójdziemy na nasz osiedlowy lipny placyk :-( Megi skroro masz chwilę oddechu to wpadaj na forum. A co z tą Karo ?? Powiedzcie chociaż czy u nich wszystko w porządku ??
|
#725 |
|
Ola-Unhola
|
Co do osy, to jak Antol byl ostanio chory i byliśmy na kontroli, przyszła tez babka z 4 letnim synkiem (tak na oko). W piaskownicy ugryzła go osa w szyję, pod uchem. Niby nic, żadnego wstrząsu, ale jednak zrobił się osowiały i lekarka zdecydowała, zeby wezwać pogotowie i tam go na izbie poobserwuja. Bała się puścic matkę do domu, mimo,ze ta chciała obserwowac dziecko w nocy...
W końcu jednak zgodziła się na pogotowie.
|
#726 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co zrobisz?Nadal nie zaszczepisz Antosia? a senepid Cię nie ściga? ![]() Cytat:
przynajmniej powietrze by się zmieniło ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
chociaż lekarka uspokoiła mnie trochę,bo powiedziała,że jeżeli dziecko jest uczulone,to puchnąć zaczyna bardzo szybko
|
|||
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W zasadzie martwię się teraz tylko o małe urozmaicenie posiłków, bo Zosia nie lubi wieeeelu rzeczy Mam nadzieję,że jej się z czasem odmieni.Do nas też No właśnie nie do końca
|
|
#728 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie wiem... Nie, nie ściga. U nas tak jest, ze nawet nie dzwonią z przychodni. Kiedyś zapomniałam o jakiejść szczepionce doustnej Bartka w wieku 5 lat i jak byłam po papierek przed przyjęciem do szkoły, pielęgniarki zajrzały w kartę i zauwazyły. Podały i już, nikt nie komentował. Także teraz też cisza. Tak, jak jest uczulenie to od razu. Jednak ja też bym całą noc siedziała przy łózku i sprawdzała.. Kurcze...co jest z Karolą, co u nich...?
|
|
#729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W klubie info od Karo.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------
![]() Cytat:
![]() U nas trzy już bardzo dobrze widać, są tuż tuż, ale pod dziąsłem nadal ![]() No nie dziwię się ![]() U nas z naciskiem na "gorzej" Cytat:
Cytat:
|
|
|
#730 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się wydawało, że Bartka nie szczepiłaś
|
|
#732 |
|
Ola-Unhola
|
Nie szczepilam, ale to był moment kiedy ta szczepionka wchodziła jako obowiązkowa - wcześniej była jako dodatkowa (płatna). Więc chyba mieli bałagan, bo nawet nie było wtedy jej tematu.
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Karo zadzwoniła, to siedziałam na krześle przed lapkiem, Kuba wszedł mi na kolana i mówi "citać", ja do Niego "ale Ty nie umiesz czytać", a Kuba "umieś"
|
|
|
#734 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Hehe ![]() U nas dalej mało...
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba powtarza dużo słów, ale nadal nie łączy ich w zdania. Myślę, że i Antoś się rozkręci
|
|
#736 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
)Jak słyszy reklamę Oreo, to śpiewa "Oleo" A tak to duzo mówi p swojemy, potrafi duzo dyskutować przez tel z dziadkami, ale zazwyczaj ze zrozumiałych słow to Mama, Tata, da (daj), pa (patrz). Zaczął naśladować zwierzęta (troche późno, ale lepiej niz wcale) Haua, mia, chrum, wraaa (to było), nowe: Muu, Koko, Pipi.
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kuby telewizor nie interesuje (na szczęście )Czyli jednak coś ruszyło ), a teraz mówi np. piepś (pieprz), trochę zajęło Mu takie przejście ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Co to wraaa? I pipi? (u nas myszka)
|
|
|
#738 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Taki śmieszny, trochę dla starszych, ale to, ze Małż i Bartek się smiali, to go wciagneło i sam pokładał sie na podłodze ze smiechu. Teraz czasami wieczorem obejrzy, a Oggy -słowo mu jak widać podpasowało. Czasmi się budzi rano i pierwsze co to Mama ama (o jeszcze to słowo ) , Oggy ![]() Wraa, to lew, tygrys, diabeł tasmański na koszulce - wszystko co ma zęby ostre hehea pipi, to myszka ![]() dla Kubusia
|
|
#739 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie doczytałam ![]() Cytat:
Cytat:
nie dość że bunt dwulatka wrze to jeszcze dyskutuje Cytat:
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a propos jedzenia, to Kuba non stop by coś jadł , byle szczęką mielić ![]() Aaa, lew ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Kochana, dyskusje trwają od rana do wieczora , nawet czasem przez sen
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lubi wszelkie mięsa w sosie, suchego nie zje - drób, karkówka, wołowina.... Pierogi, makarony ubóstwia, zupę warzywną, pomidorową, berlinki, wędlinę (ale tylko w plasterkach, nie na kanapce), kabanosy , pomidory, ogórki, paprykę, fasolkę szparagową, kalafiora, brzoskwinie, winogrona, jabłka, gruszki, banany zależy kiedy, jogurty/serki. I cały czas pije 2/dzień flaszkę mleka z kaszą.Nie lubi ryb niestety, twarożków, surówek w postaci buraczków, kapusty kiszonej....
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo jaki surprise- mąż własnie wrócił z pracy, ale fajnie, całe popołudnie dla nas.
To leeeeece. eeee nie mam co porównywać, już na oko widzę że Zosia jje duzo więcej rzeczy od Alana:-( On ostatnio (ok3 tyg) mięsa rzadnego nawet nie dotknie, zupe też, ani warzyw. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- SVI kiedy robisz jakieś zamówienie ze sportsdirect? Takie zamówienia to wogóle Ty robisz czy jak to wygląda? Chciałabym buty dla Alana i moze dla siebie.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-08-30 o 13:15 |
|
|
|
#743 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Co do szczepionki, boję się powikłań... Bartek więcej mówił w tym wieku, potem mu przeszło, bo zaczął chorować na uszy i źle słyszał słowa.
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie Zosia je
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-08-30 o 14:25 |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
czytam Was troszke, ale nie pisze, nie mam weny, problemy ze zdrowiem itp. wiec sie nie udzielam. Buziaczki. |
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() *** Dzwoniła niania po poradę, bo zaczyna sobie nie radzić z Zosią... Myślę, że nieuchronnie zbliża się u nas koniec drzemek w dzień, skacze w łóżeczku po pół godziny, że nie chce pać, z reguły w końcu padała, dzisiaj się nie udało Rzuca jedzeniem, generalnie świr na całego![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
a męczy mnie alergia, nie wiem na co, nie moge zrobić testow, bo leki musialabym odstawić na co najmniej2 tygodnie, co w moim przypadku jest absolutnie niemożliwe, bo bez tabletki wytrzymuję gora 2 dni. Do tego częste bole głowy, migreny.
Do du..y wszystko. Nawet dzidziusia nie można zaplanować, bo nie moge lekow odstawić. wiec nie mam humoru w ogole jakoś. Dzisiaj znowu siedze z bolem głowy, mecze sie potwornie ostatnio. Do tego mamy wesele w tym miesiącu więc nieciekawie finansowo. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-08-30 o 14:43 |
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my po bilansie(dziekuje za kciuki wazy 11,8kg(tyle ile w domu na wadze) a mierzy 86cm pani doktor pochwalila ja za mowe -Werka odpowiadala na zadawane pytania a bylam pewna ze slowa nie wypowie bo ostatnio wstydzi sie obcych, troche wykrzywia stopki wiec dobre buty i ma cwiczyc chodzenie na palcach Karo doczytalam w klubie o Zu.......ucaluj ja Wojtusia
|
#750 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tylko u mnie dzisiaj słonecznie i gorąco? ![]() Może Wam posłać trochę promyczków na rozgrzanie? ![]() Cytat:
.Cytat:
![]() Trzymam żeby u Kubusia łagodnie poszło .Nam lekarka mówiła,że Bartosz ma bardzo brzydkie dziąsła i maja prawo go boleć kazała nawet psikać Tantum Verde i kiedy jest bardziej marudny,podać Nurofen.U nas teraz "lepiej" ale "gorzej" też czasami bywa ![]() Super Cytat:
![]() ![]() I na Was przyjdzie pora Cytat:
![]() Cytat:
Jak byłam na wizycie,niedawno z tymi nocnymi atakami płaczu,to lekarka właśnie pytała,czy czasem Bartoś nie oglada,brutalnych bajek,takich jak to teraz są w modzie.Ja mówię,że on telewizora nie ogląda,ale ona stwierdziła,że przyjdzie czas,gdy bajki w tv zaczną go interesować i właśnie wtedy,ważne jest to,aby dziecko oglądało mądre bajki,bez przemocy,takie jak my kiedyś Cytat:
ale całkiem,całkiem ta lista ![]() Cytat:
bądź tu rodzicu mądry i wybierz dobrze,najlepiej dla swojego dziecka Cytat:
![]() Bartoś jeszcze śpi,to chwilę zasiadłam .Jeszcze coś Wam napiszę:jak byłam u lekarki,skserowała mi taką karteczkę: "Źródła niepokoju u małego dziecka" I tak tylko dla zainteresowanych napiszę,jakie to źródła w wieku 2 lat: *rozszerzanie diety *rozłąka z opiekunem *lęki separacyjne *manieryzmy *koszmary nocne *"cofanie się w rozwoju" I nazwany ten okres jest "Okresem Psuji"
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

my na bilans dopiero we wrześniu idziemy,bo lekarka jest na urlopie 
bidulek 

tej nocy np.od 4 rano ciągle przez sen było nie,nie-nie wiem,czy w nocy przeżywa,to co wydarzy się w dzień 

.

a senepid Cię nie ściga?
chociaż lekarka uspokoiła mnie trochę,bo powiedziała,że jeżeli dziecko jest uczulone,to puchnąć zaczyna bardzo szybko 

, byle szczęką mielić